Voiko maksavaa asiakasta kohdella näin?

03.04.2013

Mä oon nyt muutaman päivän tässä taistellut todella ikävän asian kanssa, enkä nähnyt enää muuta vaihtoehtoa kuin tuoda tämän asian päivänvaloon. Varmaankin ainakin muutama teistä muistaa, että otin elämäni ensimmäiset ripsipidennykset tuossa tammikuun alussa. Se, mitä jätin alunperin kertomatta, oli yli viikon mittainen metsästys jota jouduin tekemään että sain edes ajan varattua firmaan – Beauty Salon Saraan Helsingin Albertinkadulla – käyttääkseni Otolta sinne joululahjaksi saamani lahjakortin. En halunnut saattaa Oton rakkaudella mulle ostamaa lahjaa epäedulliseen valoon!

Mulla olisi jo silloin pitänyt hälytyskellojen soida kun ajanvaraus oli niin hankalaa – mutta kuten moni mun lukijakin varmasti tietää, mulla on tarve nähdä hyvää kaikissa ja kaikessa ja koettaa viimeiseen asti ajatella asioita aina positiivisesti ja kaikkien kannalta kivasti. Firman Facebook -sivuillakin oli useampi seinäkirjoitus samasta aiheesta – että miksei kukaan vastaa puhelimeen ja aikoja ei saa varattua, ja kirjoitin itsekin seinäkirjoituksen eikä siihenkään vastattu moneen päivään. Lopulta sain ajan kuitenkin varattua. Soitettuani  viikon ajan kolmeen eri numeroon ja käytyäni paikanpäällä Kampissa, mulle viimeinkin soitettiin ja sain ajan muutaman päivän päähän. Menin paikanpäälle sovittuna aikana – ja sain ripset, joiden laatuun olin ensikertalaisena ihan tyytyväinen.

Lahjakorttiin jäi mulle vielä tuntuva alennus ensimmäiselle huoltokerralle, joten vaikka firman toiminta oli jo aiemmin epäilyttänyt mua mä ajattelin etten halua heittää halpaa ripsihuoltoa hukkaan ja päätin mennä ensimmäiseen ripsihuoltooni edelleen Beauty Salon Saraan. Ajan sain huoltoon varattua ”suht helposti”, en soitellut/tekstaillut kuin vain pari päivää edelliskerran viikon sijaan ja ainoastaan kahteen eri numeroon. Menin paikanpäälle sovittuna aikana ja sain ripsetkin huollettua. Kaikki sujui sen verran hyvin, että kun huomasin muutama viikko sitten facediilissä olevan tarjolla lahjakortteja kyseiseen firmaan ripsihuoltoon halpaan hintaan, päätin vielä kerran tarttua tilaisuuteen ja ostaa sellaisen.

Aloin varaamaan aikaa itselleni kun ripset alkoivat näyttää siltä että huollolle olisi tarvetta, ja soittelin sekä tekstailin taas muutamaan otteeseen. Lopulta minulle soitettiin viime viikon torstaina ja sain ajan varattua viime lauantaille kello 12.30. Puhelimessa varmistin useaan otteeseen että aika on ok – olihan kyseessä kuitenkin lauantaipäivä keskellä pääsiäislomaa. En myöskään missään nimessä halunnut turhaan rasittaa viimeisillään raskaanaolevaa kroppaani eli halusin olla varma että reissu Kamppiin asti on kannattava. Ripsipidennyksiä tekevän firman omistajan kanssa naureskeltiin yhdessä että mun täytyy saada ripset vielä juuri ennen synnytystä kuntoon ja hän lupasi ilmoittaa minulle jos tuleekin este, mutta kun soittoa ei kuulunut niin matkasin lauantaina Kamppiin ja seisoin Beauty Salon Saran oven edessä klo 12.20.

Arvatkaa mitä huomasin päästessäni perille: koko liike oli KIINNI! Koetin soittaa omistajalle kahteen kertaan ja odottelinkin hyvän tovin, vaikka seisoskelu paikoillaan ei todellakaan hirveästi helpottanut supistelua, mutta kukaan ei vastannut puhelimeen tai ilmestynyt paikalle. Vihdoin luovutin ja lähdin tyhjin käsin (tai no silmin) kohti kotia. Tunnin kuluttua mun ensimmäisestä puhelinsoitosta sain firman omistajan numerosta kännykkääni viestin, jossa ei lukenut mitään muuta kuin ”Soitit?”. Järkyttyneenä tökeröstä viestistä kuitenkin vastasin viestiin asiallisesti kertoen että odottelin siinä Beauty Salon Saran edessä kun meillä oli se aika sovittuna ja ihmettelin että mistä oli kysymys. Vastausta viestiin odotan edelleen.

Koetin samana päivänä vielä hieman myöhemmin soittaa numeroon uudelleen – tuloksetta. Tänään laitoin vielä yhden tekstiviestin – edelleen ystävälliseen sävyyn – pyytäen soittamaan minulle jotta voisimme selvittää että mitä tämän ripsihuoltoajan kanssa on oikein käynyt ja kuinka tästä eteenpäin voisi toimia. En saanut puhelua, enkä vastausta viestiini ja nyt mulla loppui kyllä kärsivällisyys. Tuloshan on siis se, että mulla on edelleen etukäteen maksettu lahjakortti Beauty Salon Saraan – jota en ilmeisestikään voi siellä käyttää. Mulla ei myöskään ole uusia ripsipidennyksiä, enkä saa firman omistajaan´yhteyttä koska hän ei vastaa viesteihini. Paikanpäällekään en mielellään enää lähtisi, eihän ole mitään takeita siitä että saisin lahjakortilleni vastinetta ja että reissu ei olisi täysin turhaan mua rasittava.

Mä ehkä ymmärtäisin inhimillisen virheen, että vaikkapa unohtaa varatun ajan jos se on päivän ainoa aika – tai että tulee jokin ylitsepääsemätön este josta ilmoittaa etukäteen. Vaikka mulle tulisikin paha mieli siitä että juuri mun aika on unohdettu ja olen turhaan raahannut sotanorsun ruhoni kaikkine vaivoineen (joista firman omistaja oli hyvin tietoinen niistä kanssani keskusteltuaan jo useampaan kertaan) toiselle puolelle kaupunkia, mä ymmärtäisin sen jos mulle tarjottaisiin vilpitöntä anteeksipyyntöä ja jonkinnäköistä korvausta mulle aiheutuneesta ylimääräisestä vaivasta. Mutta se että en saa asian kerrottuani usean päivänkään aikana minkäänlaista vastausta täysin asiallisiin viesteihini tai puheluihini on musta totaalisen käsittämätöntä!!

Miten yritys voi kohdella asiakastaan tällä tavalla?! Naurettavinta tässä on se että mä tunnen huonoa omaatuntoa kirjoitettuani tämän tekstin, tunnen että olen kamala ihminen saattaessani jonkin firman huonoon valoon. Mutta totuus on se että en saa itseni antaa aina olla se kynnysmatto, en todellakaan halua että mun lapset saavat sellaisen kuvan että heitäkin maksavina asiakkaina voi kohdella ihan miten tahansa ja että epäkohdista täytyisi vain pysyä tyytyväisenä hiljaa. Eihän mikään muutu eikä voi saada oikeutta jos ei itse avaa suutaan!

Kysynkin nyt teiltä, onko kukaan ollut vastaavassa tilanteessa? Mitä oikeuksia mulla on, kyllähän mun kuuluisi vähintäänkin saada rahat takaisin eikö niin? Miten voin toimia tästä eteenpäin?


120 Responses to “Voiko maksavaa asiakasta kohdella näin?”

  1. Mirka sanoo:

    On kyllä paskamaista toimintaa! Onko facediilillä mitään velvollisuuksia tälläisissä tilanteissa? Ymmärtääkseni ainakin Grouponilla on…? Voin olla väärässäkin.

    • Iina sanoo:

      No eikö olekin! Sitä mäkin mietin että onko Facediilillä sitten jonkinlainen vastuu tälläisessä tilanteessa, ikävää kyllä jos vastuu sitten kaatuu niiden niskaan vaikka he eivät tähän olekaan syyllisiä mitenkään, mutta kyllä mä jotain korvausta haluan!

  2. Pilvi sanoo:

    Vaadi rahat takaisin! Toihan on ihan törkeetä 😮

    • Iina sanoo:

      Täytyy vaatia, saa vaan nähdä että vastataanko mun viesteihin kun en usko että ennen synnytystä enää jaksan keskustaan asti lähteä itse jos en puhelimitse saa vastausta ja sitä taas ei kukaan tiedä että milloin mä synnytän :((!

  3. ddd sanoo:

    kuluttaja-asiamies…

    • Iina sanoo:

      Niin, sekin vaihtoehto on mutta on kyllä ikävää jos sille linjalle pitää lähteä, käsittääkseni se voi myös olla aika pitkä prosessi jos sitä kautta alkaa asiaa hoitamaan?

      • K. sanoo:

        Heippa, asiamies varmaan aika pikaisesti pystyy kertomaan vaihtoehdot. Jos asia etenisi lautakuntaan saakka, niin saattaa sitten kestää, mutta usein kai jo pelkka kuluttaja-asiamiehen mukanaolo asian selvittämisessä auttaa. Mun mielestä on hyvä, että toit asian esille. Voi löytyä myös muita rahansa ko. firmaan hassanneita ja toisekseen moni osaa nyt välttää kyseistä paikkaa ja ihan syystä. Toivottavasti asia selviää, tsemppiä taistoon!

      • Minttu sanoo:

        Ota ehdottomasti yhteyttä kuluttajaneuvontaan tai kuluttaja-asiamieheen! He ovat neuvoa ja suosituksia antava taho, eli mitään ”pitkää prosessia” ei sitä kautta tule. He eivät voi antaa langettavaa päätöstä asiaan eikä firma sitä kautta voi saada suoranaisesti sanktioita, mutta luultavasti laittaa yrittäjään vipinää.. Jaksan vain ihmetellä kerta toisensa jälkeen Suomessa vallitsevaa asiakaspalveluilmapiiriä – jo lahden toisella puolella asiakasta arvostetaan aivan eri mittakaavassa. Luulisi yrittäjien ymmärtävän, että yhden asiakkaan säilyttäminen on huomattavasti helpompaa kuin uuden hankkiminen! Nykypäivänä kokemuksia jaetaan sosiaalisessa mediassa ahkerasti, eli tällaisilla tempauksilla maine tahriintuu herkästi. Itse olen sitä mieltä, että mikäli tulee asiakkaana kohdelluksi huonosti, tulisi ensin ottaa ko. tahoon yhteyttä(juuri niin olet tehnytkin) asian ratkaisemiseksi ja se miten yrittäjä/liike tähän suhtautuu kertoo hyvin paljon tilanteesta. Sinun tapauksessasi yrittäjällä olisi ollut mahdollista pahoitella tapahtunutta ja antaa hyvistystä, mutta saamasi kohtelu on kyllä totaalista asiakkaan aliarviointia. Ota yhteyttä facediiliin, sekä laita vaikka meiliä kuluttaja-asiamiehelle, et nimittäin varmasti ole ainoa asiakas ketä tämä firma on kohdellut huonosti!

        • Iina sanoo:

          Kiitos neuvoista ja näkökulmasta, mä otan yhteyttä kuluttaja-asiamieheen! Tuntuu vaan niin tympeältä alkaa tässä viimeisillään raskaana vielä tälläistä turhaa sotkua selvittelemään :S

  4. Emilia sanoo:

    Siis mitä ihmettä 😮 Voisit tehdä nyt ainakin kuluttajanasiamiehelle valituksen! Sun kuuluisi saada vähintään rahat takaisin.

  5. ac sanoo:

    Kannattaa ehdottomasti hiukan vihjaista että otat yhteyttä kuluttajavirastoon ellei asiaan tule selkoa, se saa yleensä yrityksiin hiukan vipinää… Tosi kurjaa 🙁

  6. jonna sanoo:

    Mun kaveri oli just kirjottanu facebookiin, et oli samassa paikassa ottanu Grouponin kautta ripsipidennykse ja ne oli laitettu kiinni pikaliimalla! Kannattaa ehdottomasti mennä jonkun ammattilaisen luo! Ei hullua minkälaisia ihmisiä voikin olla…

  7. laura sanoo:

    kurja juttu , varsinkin kun varmasti vaikea liikkua sinne ja takasin ja turhaan 🙁 Toivottavasti asia selviää , pysyt vaan tiukkana korvausten suhteen !! Koska pakkohan tosta nyt jotain saada , vastaispa ees puhelimeen. Ja muuten musta on äärettömän ihanaa kun vastailet aina kommentteihin <3 🙂

    • Iina sanoo:

      No sepä juuri, meinasi siinä itkukin tulla kun oli niin tukala olo ja selvisi että ihan turhan takia vieläpä! Täytyy toivoa että tämä nyt jotenkin tästä selviää! Kiitos paljon, musta kommentteihin vastailu on ehdottoman tärkeää! En osaa kuvitella että mun blogi olisi sama kuin ennenkin jos kirjoittaisin vaikka vain yhteisvastauksen kaikille tai jättäisin kokonaan vastaamatta, vastavuoroisuus on se juttu :)!

  8. tiu sanoo:

    ihan tosi törkeetä tuommonen! Ihan oikein että kirjoitit tänne. Huonoa palvelua tai no tässä tapauksessa ei palvelua ollenkaan.. Outoa että on yrityksellä varaa käyttäytyä noin asiakasta kohtaan.

    Ainakin siellä facediilin sivuilla on asiakaspalvelun yhteystiedot. Jos kokeilet soittaa tai ottaa yhteyttä sinne. http://facediili.fi/contacts/ Toivottavasti asiat selviää ja saat kunnon korvauksen!! 🙂

  9. sugarapple sanoo:

    Oho, ompa törkeetä! Kerran on firma noin hyvällä paikalla, niin kannattaisi sitä sitten asiallisesti pyörittää! Eikä kannata mitään huonoa omatuntoa tästä postaukesta potea, hyvä vaan, että kukaan muu ei tuonne enää eksy… Luulisi, että facediili tarkistaisi yristysten taustat tms.

  10. sarppa sanoo:

    Kuluttaja-asiamiehelle soittoa niin he kertoovat mitä sun pitää tehä tai rupeeko ne sun puolesta ajamaan sitä asiaa! Sulla on täysi oikeus saada rahasi takaisin hyvällä tai pahalla. Kyllä mäkin olisin tuollaisessa tilanteessa toiminut ihan samalla tavalla. Ja hyvä että kerroit kyseisestä firmasta ettei muille kävisi samalla tavalla :/

  11. karoliina sanoo:

    hei oikeesti hyvä että sä kerrot tällasesta, että tietää minne ei sitten mene laitattamaan ripsiä! toi on aivan törkeää ja varmasti kaikki tääl tietää ettet säkää ihan pienestä valita, joten aivan turhaa sinä tässä podet mitään huonoo omatuntoa!

    Ihanaa loppuraskautta sulle ja voimia :-)!

  12. veraaa sanoo:

    Kuluttaja-asiamies ehdottomasti. Vaikka olisi pitkä prosessi, se on silti oikea henkilö hoitamaan asiaa. Itse tänään otin yhteyttä pankkiasiaan liittyen.

  13. jensku sanoo:

    Grouponilta ainakin saa rahat takaisin jos diili ei kyseisen firman kautta onnistu, toivottavasti Facediilillä on sama!

    Tuollaista asiakaspalvelua ei kenellekkään pitäisi antaa, törkeää! Jos ei muu auta, niin ota yhteyttä kuluttaja-asiamieheen, sieltä saat varmasti apua 🙂

    • Iina sanoo:

      Okei, no hyvä tietää! Täytyy soitella sinne Facediiliin huomenna!

      Ja joo tuollainen ”palvelu” ei ole kyllä mistään kotoisin, tuli kyllä asiakkaana todella aliarvostettu olo :S

  14. Emppu sanoo:

    Käsittämätöntä!! Kyllä sun nyt joku korvaus tollasesta kohtelusta pitäis saada! Mikä se tollanen firma on, joka noin asiakkaitaan kohtelee 😮

  15. Corinna sanoo:

    Toivottavasti saat tilanteen selvitettyä! Uskomatonta toimintaa kyseiseltä lafkalta.

    Facediili ei yritysten taustoja pahemmin tarkista. Suurin tavoite heille on saada yhteistyökumppaneita firmalle edullisella tavalla. Työntekijöillä polttelee vain mahdolliset provikat taskuissa. Ongelmia yhteistyökumppaneiden kanssa heillä on ollut enemmän kuin usein, niistä vain ei julkisuuteen kerrota, tietenkään.
    Ja valitettavasti ei ole vain kuulopuhetta…

  16. Jaana sanoo:

    Voi kamala 🙁 Just katoin jokin aika sitten Brittiläisen dokkarin näistä ripsienpidennyksistä, jotka oli mennyt pieleen (=pikaliimalla liimattu ihoon)… Kyllä sä Iina voisit ottaa siihen Kuluttaja-asiamieheen yhteyttä, jos ei firma vastaa viesteihin eikä soittoihin.

    • Iina sanoo:

      Hui! Mä en oo tollasesta kuullutkaan eikä mulle onneksi ole taidettu sillä kiinnittää kun ei mitään ripsivaurioita ole tullut (hui!!) tai mikä pahempaa, silmävaurioita, mutta tosi pelottavalta tuntuu että mullekin olisi saatettu tehdä niin! Ja niin varmaan täytyy sitten mun tehdä 🙁

  17. Laura sanoo:

    No huhhuh! Tottakai sun täytyy jotain korvauksia saada! Mulla ei oo mitään neuvoa antaa kun ei oo ikinä itselle käyny mitään vastaavaa mutta ainaki tiedän etten osta kyseisen firman palveluita, kiitos tästä tekstistä! 🙂

    • Iina sanoo:

      No eipä mitään, varsinkin näitä kommentteja luettuani tulin siihen tulokseen että ihan hyvä että nostin asian esille, tuntuu nimittäin todella hurjalta esim. tuo pikaliimalla kiinnittäminen!!

  18. M sanoo:

    Juu, näyttää toi niitten facebook-sivu siltä, että koko ajan olis ongelmia ajanvarauksessa? Ihmeellistä toimintaa… 🙁 Toivottavasti saat rahas takaisin!:)

  19. Jelena sanoo:

    Mä muistelisin, että mun yks kaveri osti kans facediilin tms kautta kyseessä olevaan firmaan lahjakortin. Ja sillä oli ihan sama juttu: ei saanu varattua aikaa kunnolla. Hän oli kyllä muistaakseni tyytyväinen lopputulokseen, aivan kuten sä, mutta hänellekin taisi jäädä ”paha maku suuhun” tosta firmasta.

    Mut tosta jatkosta en kyllä osaa sanoo mitään 😮

  20. scorpion sanoo:

    Mun mielestä sun ei todellakaan tarvitse kantaa huonoa omatuntoa siitä että ajat jonku firman huonoon valoon. Firman omistajan ja työntekijöitten pitää tehdä töitä maineensa eteen. Tyytyväiset asiakkaat ja hyvä työn jälki= hyvä maine. Välinpitämättömät työntekijät ja omistaja,surkea asiakaspalvelu = surkea maine.
    Itse henkkoht oon tosi ”tulinen” persoona, jos menee hermot niin ne todella menee. Jos oisin ollu tollases tilantees, ne ihmiset sielä ois saanu jo kuulla kunniansa, hyvällä omalla tunnolla haukkunu pystyyn jokaaselle vastaantulijalle. Jos mä saan huonoa palvelua, miks ne ansaitsis yhtää sen parempaa kohtelua 😀
    Kannattaa varmaan yrittää tavottaa ihmisiä, jotka on kyseisessä firmassa kokenut samaa kohtelua ja yhdessä otatte yhteyttä kuluttaja-asiamiehille, tai yrittää saada se firma oikeesti vastuuseen.
    Eikös ne asiakkaat oo tollasille firmaille kaiken a ja o , luulis palvelun olla sen mukasta. Ei näköjään. Itse olen törmännyt vain ja ainoastaan hyvään asiakaspalveluun ja sitäkin parempaan työnjälkeen. Toki asun pienellä paikkakunnalla, missä sana leviää nopeasti ja surkeet firmat ei tuu koskaan täälä pärjäämään 🙂

  21. Jonna sanoo:

    Täällä raskaushormoonit kieppui kun luin tämän tekstin. Niin törkeää sinua kohtaan että oksat pois. Mielestäni sinun pitäisi saada ainakin tosiaan ne rahat takaisin ja mielestäni kyllä ihan ne ripsetkin siihen päälle, koska ei noin voi tehdä maksavalle asiakkaalle mielestäni? Eri asia jos kyseinen omistaja olisi ilmoittanut syyn että miksi ei onnistunut jne.
    Kai tuosta voisi johonkin ihan ilmoittaa? Ja jos on enemmänkin asiakkaita samassa tilanteessa?

    Siusta tulee ihan mieleen mie, oon kanssa semmonen että pakko olla ihmisessä tai jossain asiassa pakosti jotain hyvääkin. Aina pitää yrittää joku pieni juttu edes keksiä 😀

    • Iina sanoo:

      Ihanaa, sielun sisko! 😀

      Ja joo jos mulle olisi etukäteen ilmoitettu peruutuksesta niin ymmärtäisin ihan täysin eikä mulla olisi mitään ongelmaa, mutta kun ei :S

  22. Noora sanoo:

    Kannattaa tosiaan ottaa kuluttaja-asiamieheen yhteyttä. Yleensä laittavat huomautuksen kirjeitse ko. firmalle asiasta. Todella moni putiikki säikähtää tätä yhteydenottoa sen verran, että hoitaa asian asiakkaan kanssa pikimmiten. Suosittelen, itsellä kävi vähän samanlainen episodi hiustenpidennysten kanssa kuin sulla noiden ripsien kanssa ja kuluttaja-asiamiehen puuttuminen peliin auttoi todella nopsaan. 🙂 Ei tainnut mennä kuin viikko-pari, niin asia oli selvitetty.

  23. Janita sanoo:

    Onko nuo poistanut negatiivisia julkaisuja asiakkailta, vai miksi en löydä yhtäkään?

  24. kape sanoo:

    Tosi törkeää toimintaa kyseiseltä yritykseltä! Mun mielestä on ihan oikein, että kirjotit tästä postauksen. Sun kirjoituksesta huomaa ettet valita turhasta etkä tahallaan yritä mustamaalata yritystä minkään pikkuasian takia. Vähintä mitä he voisivat sulle tarjota, on selitys ja anteeksipyyntö tapahtuneesta+jonkinlainen hyvitys. Taistele oikeuksistasi jos vain suinkin kykenet!:)

  25. petruu sanoo:

    minusta ainakin rahat takaisin ja joku muu korvaus vielä lisäksi! ensinnäkin on kohtuutonta jättää ilmoittamatta, jos jokin este on tullut ja sinä, viimeisillään raskaana oleva nainen, joudut raahautumaan toiselle puolelle kaupunkia turhaan, toisekseen järkyttävää toimintaa yrittäjältä jättää vastaamatta useisiin asiallisiin viesteihin. minusta toi voi olla jo kuluttaja-asiamiehelle vietävä asia :/ niin ikävää kuin se onkin, mutta meillä asiakkailla on kuitenkin se tärkein osa..

    • Iina sanoo:

      Muakin eniten harmittaa se ettei ilmoitettu mulle etukäteen, se ei olisi ollut kuin pieni vaiva ja sillä olisivat kaikki osapuolet säästyneet kaikenlaiselta harmilta!! :/ Ja niin se taitaa olla että asiakkaalle jää sitten se vastuu ottaa asiat hoitaakseen :/

  26. niina sanoo:

    Toi on harmi juttu! Valitettavaa todeta, mutta on yleistä. Suomessahan kosmetologina voi toimia kuka tahansa, mitään suojaa ammatinharjoittamiselle ei ole. Tästä valitettavasti kärsivät asiakkaat. Lisäksi esimerkiksi juuri ripsipidennysten teko vaatii OIKEASTI koulutuksen, liimat ovat erittäin ”vaarallisia” väärin käytettynä, itse en todellakaan uskaltaisi käydä kenelläkään kenellä ei ole ammattitaitoa asiassa.
    Tsemppiä ja toivottavasti asia selviää sun eduksesi! 🙂
    Jatkossa suosittelen käyttämään ammattitaitoisia (ja varmasti ammattilaisia) ripsientekijöitä, kosmetologeja ja kynsimuotoilijoita. Luota sellaisiin paikkoihin, mitkä joku muu (esim netissä) on kehunut hyväksi ja ammattitaitoiseksi paikaksi. Todella halpa hinta hoidoista kertoo yleensä jotakin jo kyseisestä tekijästä..
    Terkuin,
    OIKEA kosmetologi,kynsimuotoilija ja ripsientekijä

    • Iina sanoo:

      Mä olen kyllä tietoinen siitä että aina pitää käydä ammattilaisella, en vain osannut olettaa että Helsingin keskustassa toimimaan kykenevä firma voisi olla tuollainen :/ Olen onnellinen siitä että mitään tämän pahempaa ei vielä ehtinyt sattua, ja pidän kyllä jatkossa huolen siitä että käyn vain ammattilaisella :)!

  27. Julia sanoo:

    Hirveetä käytästä kyllä, miten ne kuvittelee säilyttävänsä asiakkaansa tai saavansa uusia tollasella käytöksellä ? Itekkin tein kerran vähän samanlaisesta aiheesta postauksen, tai ripsienpidennyksistä lähinnä, mutta niitä paikkoja on moneksi..
    Suosittelisin kun asut kuitenkin Helsingissä niin käymään Vuosaaressa Beauty hius clubissa laittamassa ne ripset ! 🙂 Ei oo pahanhintaset, ja todellakin hintasa arvoset ! Mulla kesti yli puoltoistakuukautta oikeesti hyvänä, ilman yhtäkään huoltoa. Ja muutenkin ne oli ihan sika nätit ! Siellä on semmonen tosi mukava virolaistyttö laittamassa niitä, ja osaa työnsä hyvin,eli laittaa ripsiä ja hyvän asiakaspalvelun. Suosittelen :)!

    • Iina sanoo:

      No niinhän niitä on, joka lähtöön ://

      Kiitoksia kovasti vinkistä, täytyykin googletella kyseinen firma :)! Kuulostaa kivalta :)!

      • Julia sanoo:

        Juu kannattaa ! Toi on oikeesti ihan superhyvä paikka :)! Ja uudet ripset tais olla semmoset 70e euroa, että ei oo edes kalliit 🙂 ja todellakin on hintasa väärti ! …voisin kehua kyseistä paikkaa vaikka loppupäivän 😀 Mutta jos käyt siellä ni kerro sitte mielipitees siitä :)!

  28. PikkuMy sanoo:

    Tätä vois alkaa jakaan vaikka Facebookissa niin katsotaan ottavatko vastuun vai menevätkö nurin.
    Soita ihmeessä kuluttaja-asiamiehelle!
    Kyl sun kuuluu saada rahat takas ja korvaus!

  29. sanna sanoo:

    Kyllä kannattaa olla sekä facediiliin ja kuluttajaasiamieheen yhteydessä.. sullahan on siis oikeuksia tuossa tilanteessa vaikka mihin ja asiasta voit käydä lukemassa finlex.fi…. Käsittääkseni tää on franchising yhtiö niin kannattaa ottaa selvää onko samalla omistajalla muita liikkeitä helsingissä ja kysellä vähän senki mainetta! Tosi törkeetä tuommonen!

  30. Tiitu sanoo:

    Työkaverini osti facediilin kautta kampaajalle hiusten leikkauksen ja värjäyksen. Kun hän oli matkalla kampaajalle bussilla olikin bussit myöhässä. Hän soitti kampaajalle ja ilmoitti myöhästyvänsä, tämä oli kampaajalle ok. Mutta kun kaverini meni paikalle ei kampaaja suostunut tekemään enää mitään, koska asiakas oli myöhässä. Kaverini poistui paikalta ja soitti facediilille tehdäkseen valituksen. He palauttivat hänelle diilin maksun sekä laittoivat kampaamon ”mustalle listalle”. Joten soittoa vaan sinne ja kerrot mitä on tapahtunut, varmasti muutkin tehneet samasta yrityksestä valituksia. 🙂 -Tiitu

  31. siiri sanoo:

    hitto miten törkeetä ! ja varsinkin jos omistaja on tollanen idiootti eikä edes aikuisena pysty ottamaan vastuuta tosta mokasta ! mä varmaan kyllä menisin jopa aika pitkälle saadakseni rahat takaisin, ihan jo sen takia, että ketuttaisi niin paljon. raha tulisi sitten seuraavana tärkeysjärjestyksessä. 😀 vaikka toki sekin on tärkeä saada takaisin !

    haluisin kuitenkin kysyä, että kaiken kaikkiaan suositteletko tekoripsiä ? 🙂 tää on nyt kylla varmaan tosi paska paikka kysyä, mut oon itekkin miettinyt ottaisiko ja kannattaako se ? voiko silmiä hieroa ollenkaan (mulla on paha tapa meikittä) ja miten meikin poistaminen sujuu ? 🙂

    • Iina sanoo:

      No on kyllä :S Täytyy toivoa että tää homma selviää!

      Ja kyllä suosittelen ripsipidennyksiä, ne on aivan ihanat ja helpottavat arkea! 🙂 Mut silmiä ei kyllä voi eikä kannata hieroa! Meikin poisto sujuu ihan normaalisti kunhan ei käytä öljypohjaisia puhdistusaineita, kannattaa putsata pumpulipuikolla & puhdistusaineella ne meikit jotka ovat ihan ripsen tyvessä 🙂

  32. Susanne sanoo:

    Kauheeta!!! Tulin oikeen vihaseks sun puolesta. Ei tolleen voi kohdella asiakkaita. Itelläni tosi saman tapanen kokemus Matinkylän Fenixistä, jossa kävin yhden ainoan kerran laittamassa samanlaiset ripset. (olin siis aikasemmin käynyt muualla ja oli ollu aina tosi hyvät) Oon ite kanssa sellanen, että yritän olla kaikkeen tyytyväinen ja en todellakaan oo ensimmäisenä valittamassa. Tuolla käytyäni yritin koko kotimatkan katsoa entisestään harventuneita ripsiäni, joista puolet roikkui poskilla ja silmät oli jostakin syystä ihan turvoksissa, vaikka aikasemmin ei ollut tullu mitään allergisia reaktioita tms, johtui siis vaan tekijän kovakouraisuudesta. Kotiin päästyäni tuli itku, kun ne ripset oli oikeasti niin kauheat! Harvat ja sikinsokin minkä mittasia sattui. Hinta kuitenkin oli jostakin syystä tuplaantunut ilmoitettuun… Soitin sinne perään ja käskivät tulla käymään. Siellä muhun oltiin tosi kyllästyneitä, kun ripset oli kuulemma ihan sellaset mitä pitikin. Ei mitään korvausta! Sen jälkeen en enää uskaltanut laittaa ollenkaan niitä ripsiä, vaikka ne oli siihen asti ollu tosi kivat 🙁 En todellakaan suosittele kyseistä paikkaa!

    • Iina sanoo:

      No huh, kuulostaa kyllä ihan kammottavalta sun kokemuksesi!! Hui! Joo kierrän sitten tuonkin paikan tulevaisuudessa todella kaukaa. Ikävää että tää näköjään on aika yleistä että asiakasta kohdellaan ihan miten sattuu :S

    • Susanna sanoo:

      Tuli yks telkkarista tullut dokumentti tästä mieleen…
      Tuo turpoaminen voi hyvinkin johtua siitä liima-aineesta.
      Mikäli ripsien laittaja on ammattitaitoinen, hän tietää, että liima tulee laittaa siihen ripsipidennykseen ja kun ripsi laitetaan paikalleen, liiman EI SAA osua ihoon, vaan pelkästään omaan ripseen. Mikäli ripsien laittaja ei osaa hommaansa, hän länttää usein liiman ripsipidennykseen ja sen kiinni ihoon.. joten jos sattuu tollasta turpoomista niin kannattaa huomioida tämä asia 🙂 Ammattitaitoinen ihminen tietää tämän ja tekee oikein, jolloin ei ole mitään vaaraa allergisista reaktioista.

  33. laura sanoo:

    huh, onneks en ostanu sinne lahjakorttia, mut hyvä vaan että kirjotit tästä, etkä saa kokee huonoo omaatuntoa kun julkasit asian!
    Mäkin aikoinani ostin facediilistä johonkin ripsienpidennyksen, en meinannu kanssa ite saada aikaa millää varattua, sain kuitenkin mutta tekivät aika huonoa jälkeä (seuraavana aamuna yks pari ripsee jo irtos) sit oli aika varattuna huoltoon, yritin siirtää sitä, eivät vastanneet.
    Onneksi siinä oli huoltoon vaan 10 euron alennus, eikä huoltoa ilmatteeks niin kuin joissakin niissä on. Toivottavasti saat rahas takasin

    • Iina sanoo:

      No hyvä jos tämä kirjoitus on hyödyllinen, toivottavasti kukaan muu ei joudu kokemaan tälläistä :S! Inhottavaa miten asiakkaita voidaankin kohdella niin huonosti!!

  34. Jonna sanoo:

    Heips!

    Ehdottomasti kuluttaja-asiamiehelle soittoa. Itse tappelin viime kesänä erään nimeltämainitsemattoman firman kanssa heidän hintansa väärin markkinoinnista ja kuluttaja-asiamiehen mukaan tulon jälkeen, he maksoivat sen summan, mitä ylilaskuttivat multa. Sieltä siis saa nopeiten apua 🙂

  35. Simppu sanoo:

    Mie en ikinä ostais tuohon paikkaan yhtään lahjakorttia, sen verran monelta oon kuullut vastaavaa. Jossain vaiheessa CityDealissakin tai nykyisessä Grouponissa ollut sinne tarjouksia. Yksi kaveri sai kuluttujansuojavirastolla uhkaamalla vissiin rahansa takaisin, jos oikein muistan.

    Monilla ehtii menemään lahjakorttien voimassaoloaika hukkaan ennen kuin saavat asian hoidettua. Todella hyvä siis, että tuot asian esille täällä ja kyseinen firma osuu yhä useampaan Google-hakuun, jossa tämä totuus firman toiminnasta selviää.

    Säästyy edes jotkut tältä säätämiseltä 🙁 Kurjaa tuommoinen! Toiv. saat asian selvitettyä!

    • Iina sanoo:

      Mä oon tälläinen hyväuskoinen hölmö, aina ollutkin ja siksi en edes tajunnut googlailla mitään vaikka mun puheluihin ei vastattu aluksi ollenkaan 😀 Mutta virheistä toivottavasti oppii ja mä toivon kans että tää mun kirjoitus auttaa muita välttymään samalta kohtelulta jota itse sain ://

  36. ärrä sanoo:

    No huhhuh, ihme touhua! Tosi törkeetä jättää vastaamatta puhelimeen. Ihan oikein oli tää postaus, toivottavasti tän myötä ihmiset osais olla varuillaan kyseisen paikan suhteen. Tuli vaa täst postauksest mielee tatuoijat, jotka pilaa asiakkaitten ihot karseilla kuvilla! 😀

  37. titti sanoo:

    Mä en lukenut muiden kommentteja, mutta jos et saa sovittua asiaa firman kanssa. Ehdottaisin ihan jopa lahjakortin summaa rahallisesti takaisin. Niin ole yhteydessä kuluttajaneuvontaan. Sinne voi soittaa ja he ottavat asian hoitaakseen ja ovat yhteydessä sinuun sitten joko puhelimella tai sähköpostilla miten sovittekaan. Yleensä tuosta on apua ja olen itsekin joskus heidän puoleen joutunut kääntymään. Se ei maksa mitään 🙂 Kannattaa googlettaa kuluttajaneuvonta.

    • Iina sanoo:

      Joo, tuo vaikuttaa järkevimmältä vaihtoehdolta! Tuntuu vaan niin raskaalta tässä kaiken muun huolen ja raskausvaivan keskellä alkaa vielä selvittelemään tälläistäkin :/

  38. meeri sanoo:

    http://keskustelu.suomi24.fi/node/10441951 kannattaa lukea tuolta noita niin saa vielä ’paremman’ käsityksen. Eipä taida hyvin firmalla mennä, hyvä että otit asian puheeksi, se on kaikille vaan eduksi! Toivottavasti mahdollisimman moni näkee tämän sun kirjoituksen ja osaa välttää kyseistä paikkaa. Toivottavasti saat edes rahasi takaisin, keinoja kaihtamatta! 😉

    • Iina sanoo:

      No HUH! En ilmeisesti todellakaan ole ainoa jolla näitä huonoja kokemuksia on :S! Toivotaan että asia selviää ja jatkossa muut osaisivat välttyä samalta kohtelulta kuin minä 🙁

  39. Linkku sanoo:

    Wow. Olen sanaton. Kyllä tuosta kuuluisi jo saada melkoisen tuntuva hyvitys… Ihan käsittämätöntä toimintaa!

  40. Johanna sanoo:

    Argh, että rupesi ärsyttämään tuon firman toiminta! Toivottavasti asiat selkenee, ja saat jonkun korvauksen tästä kaikesta. Tsemppiä!

  41. manda sanoo:

    No just! Miten tollasia voi olla! Harmittaapa paljon sun kannalta, ei varmaan ollut kiva mennä sinne turhan takia rantapallon kanssa kun sulla tulee paljon supisteluitaki jne 😮 🙁 TÖRKEETÄ! Vaadi rahat takaisin.

    • Iina sanoo:

      No niinpä :/ Ois tää aivan ala-arvoista toimintaa vaikka en olisikaan raskaana, mutta se että vielä viimeisillään raskaanaolevaa kehdataan turhan takia juoksuttaa yms tuntuu kyllä erityisen paskalta :S

  42. Jenni sanoo:

    Ei mitään syytä huonoon omatuntoon! Omakin yritykseni (verkkokauppa) on Facebookissa ja mielestäni pitää olla valmis kestämään seuraamukset ja kommentit, niin hyvässä kuin pahassa, jos tuonne liittyy. En voi käsittää itsekään, miten jotkut toimijat ovat niin leväperäisiä ja kuvittelevat, että businessta voi tehdä tuolla tyylillä. Onneks Suomi on pieni maa, että täällä kyllä paha kello kantaa ja kauas – hyvä niin! Tsempit taistoon 😀

    • Iina sanoo:

      No sinun verkkokaupastasi mulla on ainoastaan loistavia asiakaspalvelukokemuksia ;)! Mutta joo, se on kyllä totta että Suomi on onneksi sen verran pieni maa että täällä kyllä maine kiirii nopeasti! Kiitoksia<3

  43. Jenni sanoo:

    Ihan oikein että kirjoitit asiasta! Noin ei kuulu asiakasta kohdella ja sietävätkin saada huonon maineen. En usko että yksikään lukijoistasi varaa tämän teksin lukemisen jälkeen aikaa kyseiseen paikkaan. Minä ainakin kierrän kaukaa!

  44. Jarno sanoo:

    HuhHuh onpa törkeää palvelua! Ei tuota voi edes kuvailla asiakaspalveluksi……

  45. Inga sanoo:

    Ihan käsittämätön juttu, miten tällaista voi edes sattua!!! Harmittaa niin paljon sunkin puolesta. 🙁 Sun kuuluis oitis saada rahat takaisin, luulisi ettei firma voi noin toimia, mutta ilmeisesti voi! Voin vain kuvitella kuinka itellä ois tossa kohtaa pannu kiehahtanu yli…

  46. Jasmin sanoo:

    Juupa juu! Mä kävin eilen tutkimassa jo noiden fb-sivuja, kun olin
    sun postauksen lukenut. Naurettavaa, että sieltä on poistettu noita negatiivisiä kommentteja. Myös toi suomi24:n ketju oli mielenkiintoinen.

    Mä olen kans hirveän hyväntahtoinen ja lauhkea ihminen ja aina kaikista pelkkää hyvää ajattelisin. Pyrin antamaan hyvää asiakaspalautetta aina, kun koen, että sellaista olen saanut (itse olen aspa ja hyvä asiakaspalaute on ihan parasta), mutta nykyään olen myös alkanut jättämään herkemmin huonoa palautetta, jos mielestäni on jotakin huomautettavaa. Viimeisimpään kertaan riitti myyjätyttösen epäammattimainen käytös ja tiuskiminen kassalla, palaute lähti eteenpäin. Yleensä olen äänestänyt jaloillani, mutta jos ei palautetta jätä/anna, on turha odotella muutostakaan. 😛

    Tsemppiä. Toivottavasti yritys kantaa vastuunsa.

    • Iina sanoo:

      Joo se oli kyllä erityisen huvittavaa että oikein piti kommentteja ryhtyä poistelemaan! Ja mä järkytyin kyllä tuosta ketjusta, olisinpa tajunnut googlettaa kyseisen firman ennen kuin astuin sinne jalallakaan :S

      Se on ihan totta että kannattaa kyllä antaa palautetta aina jos asioita haluaa viedä haluamaansa suuntaan, jos ei itse huomauta mistään epäkohdista niin ei pitäisi kauheasti valittaaakaan!

      Kiitoksia paljon ja samaa toivon mäkin!

  47. tiinuh sanoo:

    No aika paskamaista toimintaa kyllä…. mut ihan suoraan sanottuna ne sun ripsetkin näytti vähän hutaisten tehdyltä. Toivottavasti saat rahat takas .

  48. Emmi sanoo:

    Mulla on tosi hyvä ripsienlaittaja tikkurilassa, jos kiinnostaa! 🙂

  49. laura sanoo:

    Kerro sit kuinka kävi!

  50. janzku sanoo:

    Mä ite kävin siellä laittaa ripset joskus joulun tienoilla… Sain kans soitella muutaman viikon ennen kun sain ajan. Menin paikalle vartin ajoissa tapani mukasesti mutta neiti ripsienlaittaja tuli myöhässä 45 minuuttia. Äitinsä tai työkaverinsa mikä lie siellä työskentelee parturi-kampaajana oli paikan päällä mutta tuijotteli vain miten kärsivällisesti jaksan odottaa, ei pahoitellut työkaverinsa myöhästelyä. Enkä saanut minkäänlaista selitystä miksi ripsientekijä oli myöhässä.. Kaiken lisäksi ripset rupesivat irtoilemaan 1,5 vk:n jälkeen, mitä minulle ei ole ikinä käynyt kahden vuoden aikana kun olen ripsipidennyksiä pitänyt. Hyvin tehdyt ripset on pysyny mulla useimmiten jopa 6vk hyväkuntoisina.
    Sillä on noita diilejä feisdiilissä varmaan just siks ettei ole saanu vakkari asiakkaita jotka kävis siellä, pakko saada halvoilla hinnoilla uusia asiakkaita 😀

  51. jenni sanoo:

    eniten ihmetyttää, miten helposti ihmiset antavat vieraiden laittaa silmiinsä/ties minne ties mitä aineita tietämättä heidän ammattitaidostaan mitään! uskomattomalta kuulostava on usein sitä. aina kannattaa googlata ja tarkistaa tekijän ammattitaito, koulutetulla tekijällä on aina todistus. kuka tahansa voi alkaa tehdä ripsienpidennyksiä. tuo suomi24 -lista on aika karu 🙁

    • Iina sanoo:

      Mä tuossa tekstissä jo kirjoitinkin että oon aikamoinen hyväuskoinen hölmö (ehkä hieman lievemmin ilmaisin :D) mutta jos vaikka tästä ottaisin opikseni ja olisin jatkossa skeptisempi kun tähän asti olen vain sokeasti luottanut :S

  52. henna sanoo:

    Tää kommentti ei nyt oikeastaan tähän postaukseen liity, mutta tuli mieleen tosta lopusta, että miten suhtaudut siihen jos joku sanoo jollekulle tarkoituksella typeriä ja ilkeitä asioita. Onko ok puolustautua asiallisesti, ei siis lähtemällä mukaan haukkumiseen, vai pitäisikö vain ’perinteisen suomalaisesti’ ajatella, että on fiksumpaa olla hiljaa? Mut on kasvatettu niin että on ’fiksumpaa vain antaa olla ja olla hiljaa’ mutta kyllä mä koen että on oikeus puollustautua jos kohdellaan väärin. Ei saa antaa haukkujan kuvitella että hänen toimintansa on ok.
    Mä olin muutama vuosi sitten menossa käymään vanhemmillani ja naapurissa asuva eläkeikäine todella ylipainoinen nainen huusi mulle parvekeeltaan ’no kylläpäs sulla on perse levinnyt’. Mä kävin naisen luona sanomassa hänelle että ’Joo, mä olen kyllä lihonnut muutaman kilon mutta mitä se on sulta pois? Luulis että sä aikuisena ihmisenä ymmärtäisit mitä toisille on sopivaa huudella ja mitä ei’ Mun mielestä kommenttini oli ihan asiallinen mutta vanhemmiltani sain vain kommenttia ettei olisi pitänyt sanoa mitään..

    • Iina sanoo:

      Mä olen sitä mieltä että itseään on oikeus puolustaa kunhan ei alennu haukkujan tasolle ja ala haukkumaan itse toista, silloin ei ole itse yhtään sitä alkuperäistä haukkujaa fiksumpi. Jos asiallisesti puolustautuu (kuten sinä mitä ilmeisimmin teit) ei siinä pitäisi olla mitään väärää 🙂

  53. Mimosa sanoo:

    Voi ei, onpa kyllä tosi kurjaa! 🙁 Toivottavasti saatte ton asian nyt kuitenkin selvitettyä ja saisit edes rahasi takaisin.

    Mun poikaystävä sai joululahjaksi facediilin kautta ostetut lahjakortit yhteen vaatekauppaan. Innoissamme sitten selailtiin nettisivua ja tehtiin tilaus, josta tuli vielä ihan normaalisti tilausvahvistus sähköpostiinkin. Sitten alkoikin tilattujen tuotteiden odottelu ja firman facebook-sivut paljastivat, että tilauksia odottavia asiakkaita olikin aikamoinen määrä! Monen kuukauden taistelun jälkeen saatiin lopulta rahat takaisin jotenkin facediilin kautta, mutta vaatekaupan työntekijät eivät koskaan vastanneet meidän viesteihin ja tilaus jäi tulematta. Kyllä ärsytti tosi paljon! 🙁

    Tsemppiä muuten tosi paljon sun loppuraskauteen! Mä tykkään sun blogista paljon ja käyn aina lukemassa kaikki päivitykset, aika harvoin vaan tulee kommentoitua. Mukavaa kevättä! 🙂

    • Iina sanoo:

      Joo täytyy toivoa että tämä selviäisi!

      Kuulostaa tosi inhottavalta teidänkin kokemus, taidan pitäytyä jatkossa erittäin kaukana noista diili-firmoista :/

      Kiitoksia hurjasti, ihana kuulla ja mukavaa kevättä sinullekin<3

  54. Argh! sanoo:

    Voi jesus kuulostaa niin tutulta toi oven takan seisoskelu pyhäpäivänä..! 😀 Siis kun olin voittanut jonkun Oriflamen ilmaisen ihoanalyysin ja sitten perjantai-pyhäpäiväksi sovittiin tekstiviestitse aika. En ollenkaan varmistellut että mites nyt pyhäpäivänä koko pulju edes on auki, koska oletin että kyllähän se muija joka niitä aikoja ehdotti tietää koska on paikalla itse ja koska ei. No sitten köröttelin paikanpäälle ja kappas, ovea ei avata. Soitin tälle muikkelille joka vastasi aivan selvästi krapulaisena ja soittoääneen heränneenä puhelimeen, ja kun kerroin asiani niin oli hetken hiljaa ja selvästi mietti että minkähän hätävalheen tähän keksisi. Ensin sepitti että nyt on kyllä tullut kalenterin kanssa jotakin sekaannusta, sitten ykskaks syy olikin että ”minulla on tämä aamu ollut vähän omituinen kun on elämässä kaikkea nyt meneillään”. Ehdotti että voisi tunnin päästä tulla paikalle, sanoin etten jää odottelemaan kun on muutakin elämää ja siinä se. Myöhemmin sain tekstarin jossa tämä naikkonen pahoitteli sairastumistaan! Eli jo kolmas uusi tekosyy miksi ei ollut ilmaantunut sovittuna aikana paikalle! Tekstarissa myös ehdotti uusia aikoja ja että yllätyslahja odottaa sitten kun tulen. Päätinpä itse olla röyhkeä, en vastannut viestiin ja sen jälkeen ei ole siitä numerosta mitään kuulunut! Tämän homman kruunaa vielä se että tuona päivänä kun tämä sovittu aika oli olisin voinut mennä kylpylään siskojeni kanssa ja isosisko olisi maksanut minunkin osuuteni reissusta, mutta en päässyt koska tämä ihoanalyysiaika osui päällekkäin kylpylään lähdön kanssa! Kyllä otti päähän…enkä kärsimässä ollut vain minä vaan myös kaverini, sillä tähän ihoanalyysiin sai ottaa ystävän mukaan. Menimme tämän kaverin autokyydillä paikalle, eli bensaa meni hukkaan ajan lisäksi. On kyllä viimeinen kerta kun osallistun arvontoihin joissa palkintona on jotakin palveluita! Ja vaikka tässä nyt ei sinänsä rahoja mennyt hukkaan kun kyse oli ilmaisesta jutusta, niin siitä huolimatta koen että sain asiakkaana älyttömän tökeröä ja surkeaa palvelua! Hyvää mainosta firmalle kun yksi ihminen joka tätä firmaa edustaa ei kykene hoitamaan hommiaan eikä kunnioita asiakkaitaan…

  55. Jonna sanoo:

    Voi ei mitä toimintaa! Onneksi kirjoitit tämän jutun. Itselläkin ripsipidennykset ja monenlaista on sattunut eteen.

  56. aikku sanoo:

    Ootko saanut selviteltyä tätä asiaa,miten kävi?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.