Kuvasatoa vauvan ensimmäisiltä päiviltä

19.04.2013

IMG_8661 IMG_8671 IMG_8705 IMG_8760 IMG_8846xIMG_8861x IMG_8872

IMG_8870 IMG_8882Heippa! Terveisiä täältä vauvantuoksun ja ällöonnellisen rakkauspilven keskeltä! Pikkuipana on kyllä totaalisesti sulattanut meidän kaikkien sydämen ja kestovirne naamalla täällä vaihdellaan vaippaa, tuijotellaan tuhisevaa palleroista ja leikitään Tipan kanssa. Ihanaa olla kotona yhdessä koko perhe, Ottokin on isyyslomalla vielä seuraavat pari viikkoa joten saadaan rauhassa tutustua kaikki yhdessä meidän uuteen perheenjäseneen. Ainakin tähänastisen perusteella hän on rauhallinen, tyytyväinen ja kova syömään ja nukkumaan. Yöt ovat sujuneet hyvin, vauva on heräillyt tasaisin väliajoin syömään ja jatkanut sitten uniaan, viime yönä neiti nukkui jopa kuuden tunnin pätkän putkeen.

Ylläolevat kuvat on otettu tiistaina ja keskiviikkona kun oltiin ihan ekoja hetkiä kotona, nyt tuntuu että vauvahan on ollut meillä aina vaikka eipä siitä synnytyksestä edelleenkään ole kuin viisi päivää. Mulla on tosi hyvä olo (niin henkisesti kuin fyysisestikin), jotenkin tuntuu siltä niinkuin meille olisi vain yhtäkkiä muuttanut pieni suloisuus asumaan ja koko synnytys olisi ollut unta. Kai se johtuu siitä että kaikki kävi niin helposti ja nopeasti etten oikein ole ehtinyt edes tajuamaan!

Eilen käytiin siellä kontrollissa hoitajan luona ja vauvan paino oli lähtenyt jo nousuun mukavasti, varmaan huomenna tai ehkä jo tänään ollaan saavutettu syntymäpaino uudelleen. Kaikki oli muutenkin tosi hienosti ja ei tarvitse enää käydä kontrolleissa vaan normaali neuvolaseuranta riittää. Vauva on alkanut jo hymyilemään vahingossa vienoa hymyä ja ei voi kyllä olla mitään söpömpää kuin ne tahattomat pikku ilon häivähdykset neidin kasvoilla! Parina iltana vauva on jaksanut jopa valvoa yli tunnin putkeen ja tuijotellut vaan tyytyväisen hämmentyneenä äidin tai isin sormea puristellen. Ihana rakas<3

IMG_8909x IMG_8948x IMG_8974 IMG_8961 IMG_8982

IMG_9023 IMG_9058Kuvissa vilahtelee myös meidän VauvaPopista vauvikselle saatu Kiddy Evolution Pro -turvakaukalo jota tomera isosisko niin tarkasti vartioi! Mä teen tuosta meidän seeprakuosisesta ihanuudesta postauksen mahdollisimman pian, siihen asti Kiddyihin voi käydä halutessaan tutustumassa täällä! Tiara on ottanut vauvan oikein hyvin vastaan, oikeastaan aika rauhallisesti mun mielestä.

Alkuinnostuksen jälkeen vauva ei nautiskele enää kokoaikaisesti Tiaran ylenpalttisesta kiinnostuksesta, mutta Tiara ei myöskään ole ollut kertaakaan negatiivinen vauvaa kohtaan. Illalla käydään antamassa vauvalle pusu ennen nukkumaanmenoa, muuten ei voi ollenkaan mennä nukkumaan ja päivisin saatetaan kommentoida vauvan tekemisiä (”vauva, pieeeeni, syö” ”vauva nukkuu”) tai käydä silittämässä varovasti jalasta, mutta muuten Tiara on jatkanut puuhiaan niinkuin ennenkin eikä kiinnitä vauvaan sen suurempaa huomiota.

Päivät ovat sujuneet mukavasti, oikeastaan aika normaalisti. Tuntuu siltä niinkuin aina olisi ollut näin. Pikkutytsy nukkuu ainakin vielä toistaiseksi niin paljon että aikaa jää kyllä Tiaran huomioimiseen erittäin riittävästi. Ja Oton ollessa kotona on Tiara saanut leikkiseuraa paljon normaaliarkea enemmän, kun me ollaan yhdessä rakennettu majaa ja neiti on saanut käydä kaupassa ja isin töissä pyörähtämässä Oton kanssa. Imetyshetkinäkin Tiara on leikkinyt ihan sievästi eikä ole vaatinut mitään erityishuomiota tai ollut mustasukkainen vauvan saamasta läheisyydestä.

Kuten jo alussakin sanoin niin tällä hetkellä tuntuu että meillä on meneillään kunnon honeymoon jonka ei toivoisi päättyvän ikinä! Tietenkin arki alkaa sitten kun Otto menee taas takaisin töihin mutta siihen asti me kyllä nautitaan tästä ihanasta vapaudesta olla tekemättä mitään jos ei huvita ja tietysti meidän ihanien tyttöjen seurasta ja yhteisestä ajasta.

Vauveli alkaa heräilemään pikkuhiljaa niin mun pitää rientää avaamaan maitobaari, mutta täytyy vielä tähän loppuun lisätä miljoonat kiitokset teille kaikille ihanille onnitteluista ja kauniista sanoistanne<3 Mä oon lukenut jokaikisen kommentin, tirautellut kyyneliäkin ja hymyillyt pöntön onnellista hymyä! Koetan paneutua kommentteihin mahdollisimman pian enemmän, mutta hetken aikaa nautiskelen vielä vauvantuoksusta ja rauhasta ennen kuin palaan normaaliin blogiarkeen! Ihanaa viikonloppua mun maailman parhaille lukijoille<3


62 Responses to “Kuvasatoa vauvan ensimmäisiltä päiviltä”

 1. Natasha sanoo:

  vitsit oon ilonen teidän puolesta! 🙂 ja tosi kiva et Tiara on ottanu pikkusiskon niin hyvin vastaan!

 2. Linkku sanoo:

  Nauttikaa joka sekunnista!

 3. st. brigitten sanoo:

  Ihania kuvia ja vitsi sä näytät upealta <3 Nauttikaa vauvantuoksusta ja perheen yhteisestä laatuajasta.

 4. josefiinao sanoo:

  Voi ei miten pieni sulonen nyytti! 🙂

 5. Kiki sanoo:

  Mikä suloisuus. Täytyy kyllä mainita että vau miten kauniilta ja freessiltä näytätkään! 🙂 Mukava kuulla,että Tiara on ottanut pikku siskon hyvin vastaan. Meillä myös odotellaan pikkukakkosta Marraskuulle ja 18kk isosiskon reaktioita uuteen vauvaa odotellaan mielenkiinnolla 😀

 6. Milja sanoo:

  Voi kun hän on pieni ja suloinen! Tosi paljon onnea vanhemmille ja isosiskolle! ♥ Nauttikaa joka hetkestä 🙂

 7. Bery sanoo:

  Ihanaa, ihanaa, ihanaa, ihanaa…!!!!! Te ootte koko perhe kyllä niin ihania et ei voi ku huoh… ihastella 😀 Tiarasta tulee varmasti maailman paras isosisko vauvalle 🙂 Kohta he saavat jo yhdessä rakentaa legoilla ja laskea kilpaa 🙂 Ja Tiara saa opettaa pikkusiskolle kaikkea uutta!! 🙂 Huoh, ihanaa :´)

 8. Janita sanoo:

  Ei vitsi miten söpö pikkuneiti <3 ja Tiarakin! Aww, en kestä. 😀

 9. Mertsi sanoo:

  Tästä blogista kyllä houkuu sellainen ilo ja lämpö, että väkisin omakin suu kääntyy hymyyn. Nauttikaa niin kauan kuin siltä tuntuu, hetkiä on vaikeeta saada myöhemmin takaisin.

  Teillä on kyllä mahdottoman suloiset tytöt! 🙂 Onnea myös, kun en vielä ole ehtinyt onnitellakaan!

 10. Hanna sanoo:

  Onneksi olkoon iina koko perheelle! 🙂 aivan itteäkin liikuttaa nämä kuvat, onni on niin havaittavissa sun kasvoilta että omakin päivä paranee katsellessa. Kaikkea hyvää sinne ja vielä kerran ihanaa arkea uuden pikkuisen kanssa <3

 11. Laura sanoo:

  Ihania kuvia! Pikkutyyppi on niin sulonen ja Tiara myös! Ja ihanaa miten kaikki on menny hyvin ja rauhallisesti <3 Meijän piti hommata Liamille samallainen takki, mutta takaapäin takki on ehkä vähän tyttömäinen, onneks vierestä kuitenki löyty melkein tismalleen samallainen 🙂 ääää ihanan kamala vauvakuume on jo niin korkeella ja lisääntyy vaa ku sun postauksia lukee <3<3 pusuja täältä pienelle <3

 12. iitukka sanoo:

  Voi mikä suloisuus teillä siellä on ja ihana, että Tiara on ottanut vauvan hyvin vastaan! Ja vautsi sä näytät upealta! Nauttikaa 🙂

 13. Tiina sanoo:

  Ootte vaan jotenkin niin ihania!<3 Muistan tuon onnen tunteen ku kantelin vastasyntynyttä pari kuukautta sitten. 🙂 Nyt tyttö on muka jo niin iso!:D

 14. noora sanoo:

  Hihi, näin unta teidän pikkusesta, että hän sai nimekseen Luna. 😀 en tiiä mistä moinen nimi tuli päähän unessa!
  Ei tätä ihastelun määrää voi kuvailla. Niin söpö ja herttanen. Ja Tiara, voikun seki on söpö ja toi sen asua♥ ihana!

 15. tiiapa sanoo:

  Voi kun olet kauniina ! Eipä heti uskoisi että juuri synnyttäneenä 😉 Kyllä tälläiset kuvat nostaa omaakin vauvakuumetta ihan uudelle tasolle ! Meillä siis ensimmäinen tällä hetkellä 13 kk. =) Onnea vielä tuhannesti !

 16. E sanoo:

  Miten iloinen voikaan olla jonkun ”tuntemattoman” puolesta! 🙂 Tulee itellekkin niin hyvä fiilis näiden kuvien kautta 🙂 Aivan ihana pieni, kaunis sinä ja koko perhe! Paljonpaljon onnea vielä munkin puolesta<3

 17. Nenne sanoo:

  Suuret onnittelut vauvasta vielä täältäkin <3 On ihanaa kuulla, että kaikki on mennyt hyvin. Jos postaustoivetta saa esittää, niin se on tietenkin raskaudesta palautuminen. Jo noista kuvista huomaa että maha on todella pieni, tai sitten kuvakulma on ollut oikea 😉 Nauttikaa pikkuisesta!

 18. Iina sanoo:

  Onnea vielä koko perheelle, nauttikaa! <3

 19. A sanoo:

  Voi että vielä kerran onnitellut koko perheelle uudesta perheenjäsenestä ♥

 20. laura sanoo:

  Sydäntä lämmitti se, miten Tiara on ottanu pikkusen vastaan! :3 oma siskohan kysy ensimmäisenä, kun mut sairaalassa näki ’jääks toi meille asuu?’ DDD valitettavasti jäin 😀 Paljon onnea teidän ihanalle perheelle!

 21. Minka sanoo:

  Voi, että nuo kurttuiset jalat toivot vauvamuistot mieleen!
  Siis ei aiemmin ole näin vahvasti tullut eli se täytyy olla se vauvan pieni kurttuinen iho, joka selvästi erottaa pienokaisen suuremmasta lapsesta 🙂
  Ihanaa tuo aika, kun saa todellakin vaan olla vapaasti. Jos ei nyt uni-tai ruokailurytmejä oteta, niin isyysloma on sellaista ”leijailua” myös meillä. Ettei aamulla kenenkään porukasta tarvitsekaan kipittää töihin, vaan saa nauttia perheen kanssa uudesta ajasta 🙂
  Ihanaa, kun Tiara sai sen ”kaverin”. Kyllä se on niin superia, kun sisko on tarpeeksi iso leikkiin mukaan.
  Pysy mahdollisimman kaukana netistä ja nauti perheestäsi eli älä todellakaan vaivaa päätäsi kommentteihin vastailulla tms. Koska tuo aika menee kyllä nopsaan ohitse. NAUTTIKAA luvan kanssa 🙂
  Kiva, kun lisäsit postauksen meidän hääpäivän kunniaksi. Piristi tosi paljon päivää eli onneksi kävin kurkkaamassa netin ennen, ku Tampereelle mennään ”juhlimaan”.

 22. Saara sanoo:

  Ihanaa!! Oon aivan todella onnellinen teidän puolesta (ja vähän kade! 🙂 ) , kuivista ja tekstistä välittyy aivan ihana seesteinen, onnellinen tunnelma. Ei täältä sun blogista ainakaan parannusta vauvakuumeeseen löydy! 😀
  Nauttikaa toisistanne ja yhteisestä perheajasta. Mukava kuulla että kaikki on sujunut niin hienosti. 🙂

 23. Annie sanoo:

  Ihana pikkuinen, suuret onnittelut koko perheelle! <3
  Vitsi toivottavasti mäkin näytän yhtä fressiltä mamalta syksyllä pari päivää synnytyksen jälkeen! 🙂

 24. kysyjä sanoo:

  ihana vauva! 🙂 olette ihania kaikki,tämän blogin perusteella! Kysyisin yhtä kysymystä: kutsutteko vauvaa hänen omalla nimellään kun olette keskenänne koko teidän perhe? mietin vaan, että oppiiko Tiara sitte hänen nimensä ja joskus möläyttää sen sitte ääneen ennenkuin nimeä on edes julkistettu? 😀

 25. Kaneli sanoo:

  Voi apua, miten oma puolivuotias tuntuu niin isolta ja pullukalta kun vertaa tuollaiseen pikku rimpulaan. Vaikea uskoa, että mullakin on joskus ollut noin pieni vauva. Ihana <3

 26. Inga sanoo:

  Voi ihanuus tota Tiaraa, kun se niin vartioi vauvaa! <3 Tuntuu, että toi raitanen pehmolelu on melkein yhtä suuri kuin teidän vauva. 😉 Mulla tuli niin herkistynyt ja onnelinen olo, kun näin teidän neidin nukkumassa sitterissä vaaleenpunasiin puettuna. <3 Voiko mitään söpömpää olla? 🙂

  • Inga sanoo:

   Pakko lisätä vielä. 😀 Kuvassa, missä vauvalla on harmaa huppari päällä näyttää siltä, että hän sanois jotain tällaista: ”Mähän sanoin isi et saat ottaa vaan yhen kuvan, etkö sää muista!!” 😉

 27. 15veelukija sanoo:

  alkaa ihan itselläkin itkettää kun näitä kuvia katsoo tai tekstiä lukee<3 oikein paljon onnea koko perheelle!!

 28. Nora sanoo:

  Sä oot kyllä maailman paras! Enkä ymmärrä miten sun blogista tulee vaan enemmän ja enemmän lemppari joka päivä ♥ Musta tuntuu että voisin vaan jokasen postauksen luettua tulla rutistamaan teitä kaikkia oikein kovaa. Ottoa kans!

  Tosi kauniita kuvia muuten tää postaus täynnä. Varsinkin tuo missä sulla on hame ja pidät neitiä sylissä!

 29. Tiia sanoo:

  Olipas jotenki ihana, itekin luin koko postauksen läpi hymyillen :–)

 30. Arina sanoo:

  Voi terve miten ihana pienokainen! <3:)

  Ja pakko muuten sanoa, että sä näytät erittäin kauniilta! Oikeastaan pakko sanoa, että sä suorastaan kaunistut koko ajan! :–D
  Onni välittyy tänne asti. 🙂

 31. jenni sanoo:

  Myöhästyneet onnittelut pienokaisesta!<3 pakko kertoa että mulla oli tänään ihan kamala päivä mutta kiitos tämän postauksesi ei ole enää! En yleensä herkisty tai muutenkaan elä kovin tunteella lukiessani jotain tekstiä mutta tästä kyllä huokui onnellisuus ja ahh tämä oli vaan niin ihana postaus!<3 nyt nousi kyllä vauvakuumekin ihan uusiin sfääreihin, pitäisiköhän ehdottaa miehelle josko meillekin tuollainen ihana pieni taapero 😀 olette aivan ihana perhe! 🙂

 32. Alisa sanoo:

  Paljon onnea tyttövauvan johdosta! <3 Niin suloinen ja ihana vauva<3 Nauttikaa joka hetkestä ja hyvää kevään jatkoa koko perheelle! 🙂

 33. Heyni sanoo:

  Aivan ihana pieni suloisuus. Mä en enää ollenkaan muistanu, että vauvat on noin pieniä! 😀 Ja aivan ihania vaatteita pikkuneidillä.

 34. teekuppi sanoo:

  Kuinka pieni ihminen voikaan olla! 🙂
  Niin suloinen! 🙂

 35. iiris sanoo:

  Mikä söpöläinen <3 Mä plussasin tänään (toinen tulossa) ja noita kuvia katsellessa sydän pakahtuu. Se vauvan tuoksu.. oi.. pian meilläki on taas tollanen pieni mytty. Vauvat sulattaa kyllä sydämen <3

 36. Juliette sanoo:

  Ihan sun näkönen vaavi! 🙂

 37. eve sanoo:

  oivoi, onnea kovasti uudesta ihmisenalusta! Ei teille voi toivoa kun kaikkea parasta, kun olette nuin mahtavan oloinen pikkuperhe, sellaisia tosielämän sankareita 😉

 38. Veera sanoo:

  Tää on kyllä ehdottomasti mun lemppariblogi 🙂 hurjasti onnee teille, tuun niin iloseksi teidän puolesta ♥

 39. Vinski sanoo:

  Voi että mikä ihanuus tuo pieni onkaan! Ihanaa kun osaatte nauttia täysillä vauvelin ensipäivistä 🙂 Suuret onnittelut vielä koko perheelle pikkuisesta!

 40. Jonna sanoo:

  Äh, oikeesti näitä siun yli ihania postauksia kun tulee tästä ”kahden lapsen-arjesta”, haluaa jo niin kovasti omansakkin jo mahasta pois. Saan jotain onnenhormooneja jo teidän arjesta lueskellessa. Toivotaan että meijän arki kuullostas jollain tapaa sitten samanlaiselta. Ihanaa 🙂

 41. ärrä sanoo:

  Tiara on mun silmiin toosi pieni, mutta voi että, kun kattoo siskoksia vierekkäin niin uusi tulokashan on ihan mini! Niin hurjan suloisia tyttöjä molemmat ja kaunis onnellinen äiti pimuilla!:) lämpöä ja rakkautta täynnä tämä postaus!

 42. Iita sanoo:

  Oi vitsi, on teillä kyllä ihanat tytöt! 🙂 Joskus kauan sitten kommentoin että varmaan iskee taas auttamaton vauvakuume päälle kun esittelet tän teidän pienen tytön kun hän syntyy.. Ja niinhän siinä taisi käydä, enkä kyllä ole yhtään pahoillani. 😀 Näitä kuvia kattoessa meidän 5kk ikänen poika tuntuu jo kovin isolle. 🙂

 43. Nimetön sanoo:

  Miten tyylikäs vauva (ja sinä!) noissa kuvissa missä pidät vauvaa sylissä! (: Tiaran ulkoiluasukin on söpö, nuo Polarn O. Pyretin pipot on ihania…

 44. Emppu sanoo:

  Sä oot kyllä maailman onnellisin. Uskomatonta kuinka hyvin Tiara on ottanut jopa vauvan vastaan! Sillä ei taida olla kyllä ”ongelmia” missään 😀 Sulla on kyllä maailman ihanimmat lapset, nauti niistä täysillä, älä stressaa kommentteihin vastaamisesta tai postailusta muutenkaan. Vaikka kyllä ilahdun aina todella kovasti, kun postailet 😉 Kaikkea hyvää teidän upeelle perheelle!♥

 45. nisan sanoo:

  voi että toinen on suloinen ja niin pieni 🙂 Onnea vielä koko perheelle! sun blogi on ehdoton suosikki !

 46. Kajsa sanoo:

  Oi, onnea kovasti koko perheelle! Hyvän päivän valitsi teillä tyttö syntyä, meilläkin tyttö syntyi viime sunnuntaina ♥:)

 47. Saara sanoo:

  Voi, miten iloinen ja onnellinen perhe! Nauttikaa todellakin jokaisesta sekunnista♥

  Onko masuikävä? Miten oot palautunut näin lähes viikon jälkeen synnytyksestä? Heti oman ensisynnytykseni jälkeen jäin kaipailemaan vauvamasua kovasti, vaikka oma täydellinen prinsessa nukkui käsivarsilla..

  Kovasti onnea teille, ootte ihania!

 48. Helluw sanoo:

  Voi että miten ihana pieni! Tuntuu että ihan vasta luin sun blogista sen postauksen missä kerroit että odotat toista lasta, ja nyt täällä on jo kuvia tuosta ihanuudesta. 🙂 Paljon onnea vielä tätäkin kautta tuosta suloisuudesta! Oon niin onnellinen teidän puolesta. ♥
  Niin ja sinäkin Iina niin kauniina ja onnellisen näköisenä! 🙂 ♥

 49. empampa sanoo:

  Ootte kyllä nii herttanen perhe (: ja pakko mainita että ihanasti puet teidän tyttöjä! (:
  Ihana meritähti tuo teidän pikkunen tuossa turvakaukalossa, nauratti ihan hihi ! 😀 ihanaista kesän odottelua teijän perheelle!

 50. Emmye sanoo:

  Ihania kuvia ja tekstiä taas!!!
  Sulle/teille ei voi olla kateellinenkaan, vaikka omaa kakkosta kovasti kaipaisin. Olen tosi onnellinen sinun ja teidän puolesta. Nauttikaa nyt teidän ihanasta honeymoonista. Ihanaa, kun Tiara on ottanut vauvan noin hyvin vastaan.

 51. Krista sanoo:

  Blogissani käynnissä arvonta johon voit osallistua vaikka vain yhdellä arvalla 🙂 tuu kurkkaamaan! http://dayafterday2012.blogspot.fi/2013/04/jeriika-arvonta.html

 52. Sanni sanoo:

  Näin unta että hänen nimekseen tulee Frida.. Olikohan enneuni;) Super suloinen, hirveästi onnea !<3

 53. Kuukle sanoo:

  No oho, Tiarasta on tullu ihan isosiskon näkönenki! Ja ootko ajatellu sun hiuksia värjätä? Mietin vaan ku oot saanu jo noin paljon omaa väriä kasvatettua että raaskitko sä edes värjätä sitä enää! 😀

 54. alma sanoo:

  Minun mielestä Tiara näyttää ihan isältään ja uusin tulokas ihan sinulta. Söpöjä molemmat! 🙂

 55. Ihanaa sanoo:

  Maailmassa ei voi olla kauniimpaa ja ilahduttavampaa asiaa kuin se, että kulee toisten olevan onnellisia. Olen niin iloinen puolestanne <3

 56. Sofia sanoo:

  Paljon onnea tytöstä!

 57. nanii sanoo:

  Voi vitsit mikä mama!! Näytät niin upeelta <3 oikeesti kahden pienen ihanuuden äiti ja noin hyvännäköinen <3 Onnea teille hirmuisesti

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.