Testissä Kiddy Evolution Pro

23.04.2013

Me saatiin sopivasti juuri pari päivää ennen vauvan syntymää testaukseen Vauvapopista Kiddyn Evolution Pro -uutuus turvakaukalo upeassa seeprakuosissa. Kaukaloa nyt reippaan viikon (ja muutaman autokyydin verran) vauvalle testailleena mä voin kyllä täysin allekirjoittaa kaikki ylistyssanat mitä olen kaukalosta lukenut! Kuvattiin vauviksen, Oton ja Tiaran kanssa lauantaina pienimuotoinen esittelyvideo kaukalon ominaisuuksista. Video ei valitettavasti ole autossa kuvattu koska meillä ei omaa autoa ole ja taksissa en kehdannut alkaa kuvaamaan, ymmärrätte varmaan, mutta toivottavasti saatte edes pienen käsityksen siitä miten mahtava vekotin se on (ja pääsette samalla kurkkimaan meidän ähisevää vauvaa)!

IMG_8961

IMG_8974 IMG_9310 IMG_9319 IMG_9326 IMG_9334Ihan ensimmäiseksi mun täytyy korjata megavirhe jonka tein vahingossa paremman tiedon vielä puuttuessa videolla! Kiddyn turvakaukalot siis käyvät Kiddyn omien rattaiden lisäksi suurimpaan osaan niistä rattaista joihin myös Maxi cosin  kaukalot menevät koska niissä on samanlainen kiinnityssysteemi! Eli tämähän laajentaa kaukaloon yhdistettäviä ratasvaihtoehtoja vielä huomattavasti vaikka Kiddyn omatkin rattaat vaikuttavat tosi kivoilta ja käyttökelpoisilta! Niitä saa samoissa mahtavissa värivaihtoehdoissa kuin kaukaloitakin ja eri malleissa.

Kiddy Evolution pro on siis yhdistettävissä vain muutamia merkkejä mainitakseni esimerkiksi Emmaljungiin, Phil & Ted’seihin ja kuten tässä postausta kirjoittaessani oivalsin; ilmeisesti myös meidän omiin Mountain Buggyn Dueteihin! Kannattaa tietysti testata varmasti ensin että miten on juuri omien rattaiden laita, koska adaptereita ja ratasmallejakin on erilaisia, mutta ainakin teoriassa Kiddyn kaukalon pitäisi mennä useimpiin malleihin joihin Maxi cosin kaukalotkin menevät adapterilla.

Turvakaukalo on painoltaan 4,9 kiloa eli aika jykevä. Mun mielestä se on hyvä asia että painoa löytyy koska musta henkilökohtaisesti tuntuu paljon turvallisemmalta laittaa vauva tukevan tuntuiseen istuimeen kun sellaiseen superkevyeen joka vaikuttaa siltä että ei suojaisi ollenkaan (vaikkei niin välttämättä olekaan oikeasti). Turvallisuuden tuntua ainakin mun mielessäni lisää myös kaukalon hupaisan munamainen muoto joka luo mielleyhtymän turvallisesti munan suojissa kasvavasta tipusesta. Munamaisesta muodosta kaukalo siis kahvaa kääntämällä menee makuuasentoon kätevästi vauvaa häiritsemättä ja on näinollen mukava ja ergonominen vauvan selälle juurikin rattaisiin yhdistettäessä tai keinusitterinä käytettäessä.

Mulle tuli itseasiassa ihan yllätyksenä tieto siitä, miten paljon vauvan hengittäminen vaikeutuu pitkiä aikoja normaalissa turvakaukalossa ollessa. Varsinkin alle 3kk ikäisillä vauvoilla hengittäminen vaikeutuu, koska kykyä kannatella päätä itse ei vielä juurikaan ole. Lyhyillä automatkoilla tämä ei haittaa, mutta ongelmia alkaa tulla silloin kun vauva hengailee kaukalossa auton ulkopuolellakin usein ja pitkiä aikoja. Siksi juuri Kiddy Evolution Pro on niin mahtava, koska sen saa siihen makuuasentoon rattaisiin kiinnitettäessä ja sitterinä käytettäessä eli ei tarvitse pelätä vauvan hengittämisen vaikeutuvan tai asennon olevan epäergonominen vauvan selkärangalle vaikka sitten lähtisikin vähän pidemmällekin vaunuttelureissulle pelkällä turvakaukalovarustuksella.

Autossa matkustettaessa vauvan tulee kuitenkin ehdottomasti olla istuvassa asennossa  turvallisuuden vuoksi, mutta onneksi Evolution Prossa on fail-safe kiinnitysmekanismi eli istuinta ei voi asentaa väärin. Kaukalo on mahdollista kiinnittääa autoon sekä isofix-telakalla että turvavöillä. Kuten videollakin koetin kertoa, kaukalon istuma-asentoa on myös loivennettu vastasyntyneelle tarkoitetulla irroitettavalla pehmusteella jossa on vielä pehmustettu tuki vauvan päälle. Vastasyntyneiden tuen lisäksi Kiddy Evolution Pro:n on erikseen ostettavissa myös Premature inlay -tuki joka on keskosvauvoille ja alle 50cm -pituisille vauvoille tarkoitettu ja joka toimii samalla tavalla kuin vastasyntyneiden tuki mutta tukee pikkuruisia vauvoja vielä sitäkin paremmin kokonsa puolesta. Sellaista me oltaisiin aikoinaan kaivattu 46-senttiselle Tiaralle joka oli niin pieni ressukka että hukkui totaalisesti tavalliseen kaukaloon!

kiddyvärit2Kuten kuvasta näkyy on värivaihtoehtoja saatavilla useita, kirkkaasta oranssista ja turkoosista hillittyyn ruskeaan ja sitten tietysti tuo meidän iki-ihana seeprakuosinen istuimemme. Ei varmaan olisi ollut vaikea arvata minkä valitsen noista vaihtoehdoista? Kuvat lainattu Kiddyltä.

Kiddy Evolution Pro on laajasti esillä osastolla 6m189 Lapsimessuilla Helsingin Messukeskuksessa 26.-28.4. eli perjantaista sunnuntaihin. Lapsimessuilla voit myös sunnuntaina bongata minut tuolta samaiselta osastolta, mutta siitä lisää myöhemmin! Kiddy Evolution Pro tulee  myyntiin VauvaPOPin verkkokauppaan ja Vantaan Petikon ja Ideaparkin VauvaPOP -myymälöihin, Babystyle -myymälöihin kautta maan sekä Babystylen verkkokauppaan ja lastentarvike.net -verkkokauppaan toukokuun aikana. Kiddy Suomen facebook -sivuilta löytyy lisätietoa Evolution Prosta ja mm. Kiddyn oma video kaukalon ominaisuuksista.

kideadvertiseMä palailen myöhemmin uusien vauvelikuvien kanssa ja tämän postauksen myötä palaan takaisin blogiarkeen eli yritän parhaani mukaan taas vastailla kommentteihin! Aion tänään käydä läpi myös nuo viime viikon postaukset ja vastaan myös niihin tulleisiin kysymyksiin. Super ihanista onnitteluista kiitän yhä edelleen kaikkia yhteisesti <3


37 Responses to “Testissä Kiddy Evolution Pro”

 1. NEAAA sanoo:

  Ihanan näkönen toi kaukalo!! 🙂

 2. Saara sanoo:

  Voi miten ihana pieni tuhisija teillä!! Olisiko mahdollista saada enemmänkin videoita nähtäväksi hänestä? (:
  Sinulla oli myös superkivat vaatteet ja palautumisesi on tapahtunut kadehdittavan nopeasti ja hyvin!

 3. Inga sanoo:

  Toi kaukalo näyttää kyllä super käytännölliseltä, varsinkin kun sen saa myös makuuasentoon! 🙂 Ajattelin aluksi, että toi on pitkillä matkoilla pikkuselle aika pahan muotonen, mutta niin ei todellakaan ollut, pitää näemmä lukea postaus loppuun ennen kuin rupeaa arvioimaan! 😀 Jos vaan meillä ois kopalle käyttöä, voisin hyvinkin harkita tuollaisen ostoa, valkoisen tai mustan väreissä! 😉

 4. Linkku sanoo:

  Hyvä demonstraatio oli 🙂 Ja molemmat neidit on kyllä niin suloisia että! Arvaa maltanko oottaa tän tulokkaan nimen kuulemista 😀 Kauanko vielä ristiäisiin? :3

 5. Veronika sanoo:

  Tosi ihana vauva!! Niin suloinen ja videolla pienuus vielä oikein korostuu. Kuinka pieniä vauvat onkaan kun syntyvät… 🙂 Teillä on muutenkin todella ihana perhe ja kaksi maailman suloisinta tyttöä. Toivon teille hirveästi onnellisuutta ja mukavaa perhe-elämää prinsessojen kanssa ja haaveilen sitten tulevaisuudessa (ehkä jo parin vuoden päästä) omista lapsista. Tämä blogi saa vain vauvakuumeen nousemaan.
  Todella ihana turvakaukalo ja hieno esittelyvideo ja postaus, tykkäsin!

  • Iina sanoo:

   Vauva on kyllä niin hurjan pikkuinen!<3 Vaikka normaalikokoinen onkin mut silti :DD! Kiitoksia ihan mielettömän paljon kauniista sanoistasi, upeaa saada noin positiivista palautetta :)!!<3 Kaikkea hyvää sinulle!

 6. jennii sanoo:

  voi vitsi!! et tajuukkaa miten ilonen olin ku huomasin et oot laittanu videon! ne on aina niin parhaita 🙂 ja voi että!!! ootte ihan tajuttoman ihania<3 maailman suloisin pieni vauveli ja samoin Tiara. ja sinä niin uskomattoman kauniina, oikein hehkut ::))) ihana nähdä miten onnelliselta te näytätte, kun usein tuntuu että kaikki vaan valittaa kuinka raskasta on kun on lapsia ja kuinka on taas nukuttu niin vähän jne. mut sä oot niin ihanan iloinen ja aurinkoinen ja oot varmasti maailman paras äiti mitä Tiara ja pikkuinen voisi ikinä toivoa!
  te ootte kyllä ihmisiä joille toivon ihan sydämen pohjastani kaikkea hyvää<3!

  • Iina sanoo:

   Aww kiva että tykkäsit!<3 Pitää laittaa enemmänkin videoita meidän pikku ähisijästä! Ja kiitos ihan hurjasti, miten kauniisti sanoitkaan!! <3

   Mä luulen että osittain se arjen sujuvuus on kyllä kiinni omasta asenteestakin, jos ottaa rennosti eikä murehdi turhista niin arkikin on helpompaa ja jaksaa olla iloinen ja aurinkoinen! 🙂

   Ihana ihminen olet ihan itse ja kaikkea hyvää sullekin<3

   • Neppy sanoo:

    Mä oon niin samaa mieltä!! Tuntuu että niin monilla äitibloggaajilla on lähinnä valittamista kuinka on niin rankkaa, mutta tosi harvoin esim kehuja tai mitään hehkuttamista mistään niiden lapsia koskien.. Sä oot Iina niin positiivinen poikkeus tähän ja susta huomaa että varmasti se asennekin vaikuttaa paljon! Oonkin jo raskaaksi tullessani ja lapseni saatua pitäny mielessä että koitan olla mahdollisimman paljon samanlaisella hyvällä meiningillä tässä äitiydessä niinku sä 🙂

 7. Emppu sanoo:

  Ompas nättejä turvakaukaloita! Enää puurtuisi vain vauva multa 😉 Haha, ottaisin varmaan ton turkoosin, vaikka noi kaikki onkin kyllä ihan super-söpöjä, aika vaikea valita oikeastaan 😀

 8. Susu sanoo:

  Minkä kokoisena teidän pieni syntyi? Minkäkokoisia vaatteita käyttää nyt :)?

  • Iina sanoo:

   3270g/51cm oli syntymämitat, käyttää 50-kokoisia vaatteita mutta nyt huomaa että bodyt alkaa olla jo vähän nafteja niska-haara -mitaltaan, varmaan ihan pian siirrytään kokoa isompiin bodyjen osalta 🙂 Housuissa taas menee toi pienempi koko varmaan aika pitkään vielä kun on niin rimppakinttu! 😀

 9. Veera sanoo:

  Voi vitsi noi on kivoja! Varsinkin just toi seeprakuvioinen, mäkin haluun! 😀 Pistetäänpä mietintämyssyyn……

 10. Rosita sanoo:

  On se jännä miten jotkut ihmiset näyttää aina niin iloisilta ja positiivisilta, sä oot just yksi niistä! 🙂 Nopeasti näytät palautuneen ja yllättävän pirteänoloinen vasta kuusi päivää synnytyksen jälkeen. Niin, ja onhan nuo lapsukaiset myös aika sööttejä. 🙂 Onnea kovasti uudesta tulokkaasta!

 11. janika sanoo:

  onkohan vahingossa lipsahtanut youtubeen video, ilmeisesti kännykällä kuvattu aika sumea, lyhyt pätkä jossa tiara vilahtaa mutta rintsikkasi saavat pääroolin :D?
  en voinu olla hymyilemättä sun ”blondeilulle” tai sille kun sanot niin ja tuolle pikku tuhisijalle <3 (miks ne kasvaa niin nopeaaa….)

 12. Niina sanoo:

  Sullon Iina kyllä yks maailman kaikkeuden söpöin hymy/nauru! Ihana <3

  Ja toistelen samaa kuin niin monet muutkin sun blogin lukijat: sulla on mahtava blogi; oikea päivän piristäjä! 😉 KIITOS siitä!

  Ite löysin sun blogin vasta vähän aikaa sitten ja jäin heti koukkuun, vaikka oma elämäntilanteeni onkin aika erilainen kuin sun. Olen siis suht uusi lukija! 🙂 Täytyy kyllä sanoa, että vaikutat nuoresta iästäsi huolimatta harvinaisen kypsältä ja jalat maassa olevalta tyypiltä! 🙂

  Ja pakko vielä sanoa se, mitä oon miettinyt siitä asti, kun aloin seuraamaan sun blogia… Uutena lukijana oon lukenut innokkaasti sun vanhempiakin päivityksiä, ja ainakin omiin silmiini kuvien välityksellä sussa tapahtunut muutos on hurja (siis positiivisessa mielessä) verrattuna Tiaran syntymän aikoja ja tätä hetkeä, kun pikku neiti kakkonen on syntynyt. Noita Tiaran syntymän jälkeen otettuja kuvia kun kattoo, niin vaikutat niissä jotenkin niin nuorelta ja "teinimäiseltä" (vaikka varmasti olit mahtava äiti jo tuolloin!), enkä noiden kuvien perusteella ikinä uskois että oot jo äiti, jos en tietäis Tiarasta. Mutta sitten, kun kattoo näitä uusia kuvia susta pikkukakkosen syntymän jälkeen, niin niistä huokuu sellainen ihailtava kypsyys, tasapaino ja äidillisyys että! Toivottavasti et loukkaantunut tästä kommentista, sillä se ei ollut tarkoitus! Pointti oli vaan se, että on ihana nähdä, miten positiivisesti perhe-elämä ja toisen lapsen syntymä on vaikuttanut suhun ja sun olemukseen. 🙂

  • Iina sanoo:

   Voi apua mikä mieletön kommentti, kiitos kiitos kiitos <3 Mulle tuli niin hyvä mieli sun sanoista :)!

   En oikein tiedä edes mitä sanoa, olen niin häkeltynyt sun kehuista! Mutta sen verran tulee mieleen että tuntuu että oon ehkä sittenkin löytänyt oman tyylini tässä toisen raskauden myötä, ainakaan en tosiaan ole ihan niin teinimäinen enää kuin ennen :D! Iso kiitos vielä ja kaikkea hyvää sulle sekä mukavaa kesän odotusta! <3

   • Niina sanoo:

    Oikein mukavaa kesän odotusta teillekin ja hirveesti voimia & tsemppiä vauva-arkeen! 🙂

    Hei, mulla tuli vielä mieleen sellanen juttu, että oon ite älyttömän kiinnostunut ihmisten nimistä. Sanalla sanoen oikea nimifriikki! Sähän teit ennen vauvelin syntymää sellasen postauksen, jossa lukijat sai arvella pikkuneitin tulevaa nimeä… Ite en ehtinyt (taikka uskaltanut! 😀 ) tuolloin kommentoimaan tuohon postaukseen, mutta haluaisin kuitenkin kantaa oman korteni kekoon nimenarvailuun, jos ei haittaa 😉 Tiiän, että sä et voi oikein sanoa juuta taikka jaata arvauksen osalta, mutta ei se haittaa. On vaan niin hauska arvailla!

    Elikkä itekin mietin tuota Taika nimeä, jota niin moni muukin veikkaili… Musta se on tosi kaunis nimi, mutta siitä huolimatta tuntuu, että ehkä liian ”tavallinen” verrattuna harvinaiseen Tiaraan… Toisaalta harvinaisemmanhan siitä sais g:llä eli Taiga. Mutta silti luulen, ettei neidin nimi oo kumpikaan noista… Mulla itellä tuli jostain syystä vahvasti mieleen nimi Jade! Kävis mun mielestä hyvin yhteen Tiaran kanssa, ja silläkin nimellä on yhtä kaunis merkitys kuin isosiskon nimellä. Sitten teillä ois kaksi ihanaa tyttöä, joista toinen ois kaunis, arvokas ja säkenöivä kuin kruunu ja toinen puolestaan kaunis, arvokas ja tyyni kuin jalokivi (oon lukenu, että Jade on mm. tyyneyden ja sisäisen rauhan symboli, ja taisit jossain postauksessa sanoa, että uusi tulokas on oikein rauhallinen tyyppi ;D )…

    Mutta joo, tulipas taas pitkä sepustus, sori! 🙂

    • Iina sanoo:

     Kiva että kommentoit vielä! :))

     Mäkin oon nimifriikki, lainailin joskus yläasteella kaikkia harvinaisten nimien kirjoja ja oon kirjottanu nimilistaa tuleville lapsille varmaan siitä asti kun opin kirjoittamaan :DD! Nimet on niin kiehtovia ja se on mun mielestä aika mieletön lahja ja vastuu että saa nimetä oman lapsensa :)!

     Ihania nimiarvauksia, tykkään kyllä sun ehdotuksista! Muuta en valitettavasti voi sanoa kuten totesitkin ;D! Kiitos kommentista ja ihanaa viikonloppua <3

 13. Kylie sanoo:

  Oon jo yli puoli vuotta lukenut sun blogia, mutta en ole saanut aikaiseksi kommentoida. Seurailen aika paljon äitiblogeja, mutta sun blogi on jotain aivan mahtavaa verrattuna muihin. Teidän elämää on ihana seurata ja teksti on tosi selkeää, helppo lukuista. Jatka samaan malliin!
  Paljon onnea myös pienestä tulokkaasta! Oot loistava äiti! 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitos ihan hirmuisesti, positiivinen palaute omasta kirjoitustaidosta lämmittää kyllä erityisen paljon mieltä! Tuli niin hyvä fiilis! Mahtavaa kevättä ja toivottavasti pysyt lukijana jatkossakin!! 🙂

 14. Johanna sanoo:

  Onnittelut vielä pienestä perheenlisästä. ♥

 15. Marru sanoo:

  Miten kuljetatte Tiaraa esim. taksilla?

 16. Annika sanoo:

  Vitsi sie oot aina niin positiivinen ja pirtee, se jos mikä tekee ihmisestä kauniin!:) Ja voikun teidän molemmat tytöt on suloisia. Tiara on niin ihana isosisko ja pikkukakkonen söpö tuhisija:’) tässä videossa muuten vauvan pienuus oikein korostuu, en ees muistan kuin pieniä vauvat on 😮 Tiara näyttää niin isolta tytöltä <3

  Kaikkea hyvää vauva-arkeen!
  Ps. En malta oottaa pikkusen nimen julkistamista!

  • Iina sanoo:

   Voiei mikä ihanuuskommentti, kiitos paljon<3 Ja siinä oot kyllä niin oikeessa et vauvat on ihan uskomattoman pieniä, mäkin olin ihan unohtanut millaisia minityyppejä nuo pikkuruiset vastasyntyneet oikein ovatkaan<3 Kiitos hirmusti ja ihanaa kevättä sulle!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.