Leppoisaa oloa kotona

26.04.2013

IMG_9269 IMG_9267 IMG_9552 IMG_9561 IMG_9581 IMG_9612 IMG_9771 IMG_9666 IMG_9344Moikka! Mä oon viettänyt blogin osalta hiljaiseloa viimepäivät koska alkuraskaudesta erittäin tuttu vaiva nimeltä migreeni on imetyshormonien ansiosta palannut taas osaksi mun elämää. Viimeiset kaksi päivää on menneet lähinnä sängynpohjalla vauviksen kanssa makoillen, onneksi vauva ei äidin pahaa oloa huomaa vaan on varmaan vaan tyytyväinen saamastaan läheisyydestä, mutta Tiara-raukalle musta ei oo ollut seuraa. Tänään onneksi vaikuttaisi olevan taas vähän parempi päivä (*kop kop*) joten nyt täytyy ottaa kaikki irti ja leikkiä Tiaran kanssa!

Migreenistä huolimatta meillä on muuten ollut tosi kiva viikko, vieraita on käynyt paljon ihastelemassa neitiä ja eilen kävi neuvolatätikin kotikäynnillä morjenstamassa pikkuipanaa ensimmäistä kertaa. Kovasti sai pikkuinen kehuja osakseen mm. hienosti nousseesta painosta, virkeydestään, tarkkaavaisuudestaan, imuotteestaan ja rauhallisuudestaan. Vauva oli hereillä koko neuvolatädin käynnin ajan ja tyytyväisenä ähisi ja tuijotteli kaikista mittauksista sun muista huolimatta. Paino oli noussut jo reippaasti yli syntymäpainon kun pikkuinen painoi 3440g! Tuntuu ihan uskomattoman hienolta että mä itse oon tällä kertaa kyennyt ruokkimaan omalla maidollani meidän neitiä ja niin se vain kasvaa hienosti! Mä ajattelin tästä imetyksestä kirjoittaa ihan oman postauksenkin myöhemmin, että miten se lähti sujumaan alussa ja millaisia tunteita se on herättänyt.

Pikkuisen hienon kasvun ansiosta me uskallettiin käydä neuvolatädin luvalla pikkuisen kanssa lähikaupassa eilen illalla kun mun päänsärky hetkeksi helpotti ja hyvin näytti neiti viihtyvän vaunuissakin, tyytyväisesti nukkuen koko reissun ajan. Kauppareissulla noudettiin postista myös erittäin odotettu paketti Ipanaiselta, nimittäin Sculls -kuosinen Tula -kantoreppu ja siihen vielä vauvatuki! Kunhan vauva lihoo vielä pari päivää niin taitaakin mennä jo 3,5kg:n raja ylitse ja voidaan testailla reppua. Kuosi on ainakin niin herkullinen etten malta odottaa repun käyttöä! Ja kovasti odottelen myös sitä maagista kahden viikon ikää ja sitä että ulkoilut saa varovaisesti jo aloittaa. Kevään tehdessä tuloaan en millään malttaisi kökkiä sisällä, mutta onneksi ei tarvitsekaan enää montaa päivää kun sunnuntaina saadaan jo tehdä yhdessä pieni vaunulenkki.

IMG_9777 IMG_9817 IMG_9826 IMG_9836x IMG_9857 IMG_9901Tiara osoittaa kokoajan enemmän ja enemmän kiinnostusta vauvaa kohtaan, onneksi positiivista sellaista. Tiara on mm. sanonut monta kertaa tällä viikolla että ”vauva sikko on paras!” ja haluaa joka välissä antaa pusuja ja haleja vauvalle. Neiti on myös yrittänyt lahjoittaa omaa lemppari pupupehmoleluaan vauvalle ja halunnut kölliä vauvan vieressä. Ihan parasta oli kun Otto antoi Tiaran ”pitää vauvaa sylissä” eli toisinsanoen piti itse vauvelia Tiaran jalkojen päällä. Tiara ei olisi halunnut luopua vauvasta ollenkaan! En kyllä malta odottaa miten ihania kavereita tytöistä tulee toisilleen.

Vauva on leppoisa typy, nukkuu hurjasti ja syö vielä hurjemmin. Tällä viikolla tytsy on alkanut olemaan hereilläkin välillä enemmän, aamupäivisin ehkä tunteroisen ja iltaisin pari tuntiakin putkeen. Vauva tykkää katsella ja hengailla ihan rauhassa. Vauva syö päivisin n. kolmen tunnin välein, ja sitten juuri ennen yöunia vauva yleensä tankkaa kunnolla ja viihtyy rinnalla hieman pidempään kuin päivällä ja nukkuukin sitten 5-6 tuntia putkeen. Eli yöt mennään pääasiassa yhdellä syötöllä joka on aamuisin siinä viiden aikoihin ja sitten nukutaan vielä muutama tunti sen jälkeen. Neuvolatäti antoi myös siunauksensa pidemmälle syöttövälille yöllä koska vauva on kuitenkin kasvanut niin hyvin, eli ei tarvitse onneksi herätellä syömään kun toinen niin tyytyväisenä nukkuu.

IMG_0023 IMG_0030 IMG_9976 IMG_9983Meidän pieni rimppakinttu sai tänään eka kertaa mekon päälleen, sukkahousut on vielä hiukkasen isot koosta 50 huolimatta, mutta maailman suloisin pieni tuhisija  silti! Sain kuin sainkin napattua meidän alati hymyilevästä neidistä hymykuvan, vaikkakin onnistuin hienosti tarkentamaan kameralla neidin peittoon. Innolla odotellaan sitä ensimmäistä tarkoituksellista hymyä jo kun vauveli vaikuttaa ainakin unissaan olevan kunnon hymytyttö!

Mä pyhitän tänään neitien yhteisen päikkäriajan blogihommille eli käyn nyt kommentteja niin paljon läpi kun vain ehdin ennenkuin jompikumpi heräilee! Pieni orastava päänsärky mulla on tälläkin hetkellä mutta toivotaan ettei se tästä taas pahene. Ihanaa viikonloppua kaikille <3


84 Responses to “Leppoisaa oloa kotona”

 1. Emilia sanoo:

  Heh mulla on toi sama hame henkkamaukan lastenosastolta! 😀 ihanat molemmat tytöt <3 toivottavasti tänään selviät ilman sitä migreeniä!

 2. tepsu sanoo:

  Ihanat tytöt! Mullekin tulee kauhee vauvakuume!<3 oon niin onnellinen teijän puolesta!

 3. Emppu sanoo:

  Mä en kestä kuinka ihana vauva!♥ Tiara on suloinen isosisko! 🙂 Ompas neidillä jo muuten pitkät hiukset!

 4. Marika sanoo:

  Mä rakastan tota bodya mikä tytöllä on päällä noiden punasten housujen kanssa! 🙂 Odotan myös innolla nimen julkistamista :))

 5. Memmu sanoo:

  Tiarasta on tullut NIIIIN iso tyttö,ISOsisko ! <3 Ja pienempikin on niin kaunis,voih,vauvakuumehan tässä iskee. <3

 6. jenna sanoo:

  Voii mä en! Miten suloinen toi toisiks viimeinen kuva ♥ Ihana 🙂

 7. Petra sanoo:

  Voi ei miten pieni toinen on :’) Siis ei silleen pieni, hyvän painoinen kyllä! Mutta kun mietin kuinka oma ´´pieni” oli syntyessään jo 4100grammaa 😀
  Tiara on kyllä hurjan söötti noissa saparoissaan! (:
  Vaavi on niin tyytyväisen näkönen ja on muuten hurjasti samaa näköö Tiaran kanssa! 🙂
  Onko teillä jo vaaville nimi valmiina? Aijotko sen sitten täällä paljastaa kun se on annettu neidille?

  • Iina sanoo:

   Haha mulle taas neiti tuntuu niin ”isolta” kun Tiara pääsi takaisin syntymäpainoonsa (3010g) aikoinaan vasta 1kk iässä 😀 Mutta pieniähän nuo kaikki vastasyntyneet oikeesti on, oli sitä painoa 3 tai 5 kg :)! Tipa on ihana kun se haluaa nykyään melkein aina saparot päähän 😀 Vauvalle on nimi ollut valmiina rakenneultrasta asti ja paljastan sen sitten kun nimi on annettu :)!!

 8. milperi sanoo:

  Voi miten super suloinen tuo hymyilykuva onkaan! Ja tosi paljon onnea uudesta tulokkaasta! Ootte ihana perhe 🙂

 9. Nora sanoo:

  Ihana hymy <3 Ja ihanat Tiaran saparot!

 10. laurajulia sanoo:

  Siis eikä miten ihana toi hymykuva! 😀 yksin ääneen täällä huudahdin vaan että ”iiihaanaa!” :’D

 11. Nimetön sanoo:

  Voi ei miten tyytyväisen näköinen vauva tuossa hymykuvassa 😀 En muuten tiennyt että imettäminenkin voi ”aikaansaada” migreeniä ja muita sen tyylisiä oireita? Tosi ikävää, toivottavasti paranee pian! Ja me (minä ja veljet) muuten pienenä pidettiin pikkusisaruksia sylissä niin, että istuttiin tukevasti sohvalla tai nojatuolissa, ja vauva lepäili tyynyllä joka oli asetettu meidän jalkojen päälle (: Näin tuli pää tuettua ja sai (muka) itse pitää sylissä 😀 Vaikka tarkkailijanhan se silti vaatii jos isosisko on itse vielä pieni myös. Tosi ihana postaus!! 🙂

  • Iina sanoo:

   Hän on kyllä niin ihanan tyytyväinen tapaus että!<3 😀 Ja joo ne pirun hormonithan ne aikaansaa vaikka mitä ikäviä lieveilmiöitä meillä joillakin "onnekkailla", näköjään raskausajan lisäksi myös imetysaikana :/ Toivotaan että ne tästä tasoittuu! Ja ihana, muistan itsekin pitäneeni pieniä serkkujani tuolla tavoin "sylissä"! Mutta Tiara on vielä vähän liian pieni, kummipojalleni voisin jo antaakin vauvan sylkkyyn :)! Kiitos hurjasti ja mukavaa kevättä<3

 12. Riikk sanoo:

  Hei, mikä kuva Oton kädessä on? Se näkyy tossa kuvassa mis Tiara pussaa minisiskoo..:) Isot onnittelut uudestaa perheenjäsenestä!♥

 13. Josefina sanoo:

  Ihania kuvia (taas kerran).. Tiara on nii suloinen pikkusisko sylissä! Älä reissaa bloggailusta, pääasia että saat ite levättyä! Vaikka sun blogi on ehdottomasti mun lemppariblogi ja odotan aina uusia postauksia, niin silti tärkeintä on nyt kuunnella omaa kroppaa ja olla ressaamatta kommentteihin vastaamisesta tai postauksien tekemisestä, kyllä me lukijat täällä odotellaan 🙂
  Ihania vauvantuoksuisia päiviä sinne! 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia paljon<3 Ja ihanaa että mulla on noin ymmärtäväisiä lukijoita, mä oikeasti hirmuisesti haluan panostaa blogiin mutta kyllä vauva vie voiton 6-0 jos aletaan vertailemaan että kumpi on tärkeempi :D! Ihanaa kevättä sinne!

 14. Nimetön sanoo:

  Mullakin oli päänsärkyä imetyksen alkuaikoina, molemmilla kerroilla (kaksi lasta), ja siihen auttoi kun aloin juomaan enemmän vettä. Mutta ei se varmaan migreeniin auta… Ihanaa kun imetys on lähtenyt hyvin käyntiin 🙂

 15. carata sanoo:

  Ihania kuvia taas kerran ja hei, kuinka fressin näköinen sä olet! Musta tuntui, että synntyksen jälkeen ajatukset oli niin siinä imettämisessä, vauvassa, vaipoissa jne, ettei kerennyt tekemään itselleen mitään erikoista.
  Mullakin oli alkuun päänsärkyä, samoin hiuksia lähti enemmän, mutta kokemuksesta voin sanoa, että kyllä ne hormonit tasoittuu! Muistat vaan syödä ja juoda tarpeeksi. Ja hei, maitohan on juuri sitä mitä sä itse syöt, eli kannattaa syödä myös monipuolisesti. Eikä maidontuloa kannata stressata turhaan. Voi, että. Oon kyllä niin onnellinen, että imetät. Se on vain niin ihanaa. Lähentää niin paljon vauvaa ja äitiä<3 🙂

  • Iina sanoo:

   Kiitoksia hirmuisesti!<3 Joo täytyy toivoa että täälläkin ne hormonit tasoittuisi ja migreenit loppuisi, normipäänsärkyyn auttaa onneksi se vedenjuonti! 🙂 Imetys onneksi itsessään on sujunut tosi tosi helposti ja vaivattomasti nyt, oon siitä niin iloinen :)!!

 16. Annika sanoo:

  Ihania tyttöjä Tipa ja vauveli molemmat! Siekin hehkut onnea, oot Iina niin kaunis 🙂
  Mua kävi itkettää toi Tiaran ja vauvan kuva, missä Tipa köllii pikkusen vieressä:’) ja ihanasti Tipa ottanut siskon vastaan!
  Oon sanonut tän monesti mutta ootte kyllä niin ihana ja onnellinen perhe, että melkein kateeksi käy. Pelkkää hyvää teille jatkossakin, noin hyvät ihmiset on ansainneetkin elämäänsä hyviä asioita!<3

  ps. Tää sun blogi on niin insipiroiva ja oikeasti hyvän mielen blogi. Ja tosi kiva kun jaksat vastata kommentoijille 🙂

  • Iina sanoo:

   Sitä he kyllä ovat, aivan ihania neitejä<3 Ja kiitos ihan mielettömän paljon sun kauniista sanoistasi, onnellinen mä kyllä oonkin enkä vieläkään oikein usko todeksi että ollaan saatu kaksi näin mahtavaa mukulaa :)!! Upeaa saada tuollaista palautetta, ja toivon pelkkää hyvää myös sinulle sekä ihanaa kevättä!!

 17. viivi sanoo:

  Ihania mussukoita kyllä nuo teidän lapsoset! 🙂

 18. Tiia sanoo:

  Voi ei miten ihana toi Tiaran virnistyskuva! Niin söpö saparopää 😀 Kylläpä piristi päivää!

 19. Iina sanoo:

  Tulee aina niin aidosti hyvälle mielelle kun lukee tätä sun blogia! Ihan mielettömän sulonen pikkunen, oon älyttömän ilonen teidän koko perheen puolesta 🙂 Ihanaa kun Tiarakin noin hyvillä mielin ottanut pikkusiskon vastaan. Kaksi syötävän suloista söpöläistä !

 20. Inga sanoo:

  Ihana vauveli! <3 Hymytyttöpatsaat pitäis teidän molempien neitien kyllä saada! 😉 Onko mahdollista saada (sitten joskus) kuvia siitä kantorepusta? En voi muuta kuin ihastella teitä kaikkia, pieni ihme on kyllä niin söpö, NAUTTIKAA! 🙂

  • Iina sanoo:

   Hän on kyllä niin ihana<3 Ja on mahdollista saada, teen ihan oman postauksensa tai varmaan useammankin Tulasta koska se on aivan loistava! Kiitos paljon ja mukavaa viikkoa sinne<3

 21. Kaisla sanoo:

  VOI EI MITEN SÖPÖ TIKRU ON SAPAROILLA XD <3 <3 noi kaks on niin söpöjä yhessä ja niinku aina – oot tosi kaunis <3

 22. Saara sanoo:

  Hymyileviä neitejä teillä, ihania! (: Ja kaunis äiti myös, aivan hehkut! On mahtavaa kuulla, että imetät ja että pikkuinen kasvaa tuollaisella tahdilla, vau! Toivottavasti tulevaisuus tuo tullessaan teille kaikkea hyvää!

  Onko pikkuneidille jo nimi valmiina ja kutsutteko häntä omalla nimellään kotona? Ikävöitkö masua kovastikin?

  • Iina sanoo:

   He on kyllä niin ihania hymytyttöjä molemmat <3 Ja voi kiitoksia tosi paljon sun ihanista sanoista! 🙂 Imettäminen on kivaa kun se onnistuu!

   Neidille on nimi valmiina ja kutsutaan häntä omalla nimellä silloin kun Tiara nukkuu (ettei Tiara poimi nimeä ja paljasta ennenaikojaan :D) 🙂 Masua ei oo ollenkaan ikävä, oon maailman helpottunein että raskaus on vihdoin ohi!

 23. napin sanoo:

  Oii noi kaksi viimeistä kuva 😀 ihan kuin toinen nukkuisi tyytyväisenä ja sitten herää johonkin ihmeelliseen. vauvakin varmaan tykkää kun neuvolatädin luvalla saa nukkua <3 jälleen kerran tyttöjen yhteiskuvat sulattaa sydämen!

 24. Pinja sanoo:

  Aivan ihana tuo hymykuva!! <3 Niin suloinen pieni <3 Nauti tästä ajasta ja kaikkea hyvää koko perheelle! 🙂

 25. Ida sanoo:

  voi että ku Tiara on suloinen saparoissaan ja pikkusisko myös <3 Kutsutteko kuopusta kotona omalla nimellä ja onko Tiara jo oppinut ks. nimen 🙂 jos näin on niin ootteko miettiny että hän joskus paukattais kutsumanimen tutuille ennen ristiäisiä? 😀 ja itekki mietin mikä Otolla on kädessä,tatuointi? 😀

  • Iina sanoo:

   Joo Tiara on kyllä ihana saparopää ;D! Ja kutsutaan kuopusta omalla nimellään vain silloin kun Tiara nukkuu, muuten hän on vauva tai sisko :D! Otolla on kädessä keskeneräinen tatuointi jota on tarkoitus tässä kevään aikana jatkaa :)!

 26. Heyni sanoo:

  Annetaanko Helsingissä kaikille ohjeeksi odottaa 2 viikkoa ennen ensimmäistä ulkoilua?
  Ihmettelen vaan, kun meille täällä Hämeenlinnassa sanottiin, että jo yhden viikon ikäisen saa viedä vaunuissa ulos 🙂

 27. Martta sanoo:

  Eikö tuossa ulkoilun aloituksessakin voisi käyttää omaa järkeä? Eri asia talvella, mutta nyt on jo lämmin, niin eikö tuo kahden viikon-höpö höpö-rajan tuijottaminen ole pikkusen hysteeristä? Omien lasten (molemmat syntyneet huhtikuun lopussa) kanssa lähdin lenkille vaunujen kanssa heti samana päivänä kun kotiuduttiin eli vauvat olivat vähän yli kahden vuorokauden ikäisiä. Ja elossa ovat edelleen 😉

  • Saara sanoo:

   Ei ylivarovaisuus ole koskaan pahasta, vai onko? Ja eivätköhän jokaiset vanhemmat ihan itse päätä, mitä lapsensa kanssa tekevät. (:

   • Iina sanoo:

    No voihan siinä käyttää omaa järkeä, mä en koe tarpeelliseksi viedä alle kaksiviikkoista ulos vaan ihan hyvin voin noudattaa synnytyssairaalan antamia ohjeita ja pysyä sen aikaa rauhassa kotona 🙂 Mutta jokainen toimii niin kuin parhaaksi näkee, mulle on ihan sama miten muut toimii mutta mä toimin näin :)!

 28. Sweetmama sanoo:

  Hei, päädyin vasta blogisi lukijaksi, mutta mukava löytö oli, koska teillä taitaa olla täysin sama elämäntilanne kuin meillä. Esikoinen 10/11 tyttö ja nyt 17.4 syntyi pikkuveli. Meillä kans sama paino vauvalla eilen terkkarin puntarissa! Odotan kovasti kuulumisianne imetyksen osalta, voin sitten laittaa myös kommenttia miten meillä on mennyt. Tsemppiä sinulle migreenin kanssa, minulla päätä on särkenyt myös, muista juoda ihan älyttömästi koska imetys vie äidin nesteitä. Itse juon 2-3 litraa ja silti päätä jomottaa. Juominen auttaa nopeasti!

  • Iina sanoo:

   Voi onnea kovasti teillekin pikkuveljestä <3! Meillä sujuu imetys tosi hyvin, vauva kasvaa ja tänään oli neuvolassa paino jo 3680g! Vauva viihtyy rinnalla n. 30-60min kerrallaan ja syö 3-4h välein päivisin ja öisin nukkuu yhden pidemmän n.6h pätkän ja muuten noudattaa tätä 3-4h kaavaa! Voi olispa kiva kuulla teidänkin kuulumisia! 🙂 Ja mä huomasin kans et toi vedenjuonti auttaa, nyt kun oon juonu enemmän niin se normipäänsärky on vähentynyt roimasti mut migreeniinhän toi tietenkään ei auta :(!

 29. Elisabet sanoo:

  Oi mitä kuvia! 🙂 Ihana kuulla miten hyvin Tiara on ottanu pikkusiskon vastaan. Terkut meidän kolmeviikkoiselta tyttöseltä teidän pienelle!♥

 30. st. brigitten sanoo:

  Supersöpöjä kuvia 🙂 Lasten kanssa elämä on niin ihanan antoisaa. Näitä kuvia katellessa tuli mieleen kun yli vuosi sitten meiän poitsu synty ja tyttö oli niin innoissaan isosiskoudesta, että pusutteli vauvaa minkä kerkesi :’) Nyt ne jo leikkii keskenään, poikakin jo iso jäpikkä 😀

 31. sonjuli sanoo:

  Aivan ihana on tämä sun blogi! Ja aivan ihania tyttösiä 🙂 oon seuraillu sun blogia jo pitempään. Itse odotan esikoista rv 14 🙂

 32. Nimetön sanoo:

  Mikä kuva tossa Oton tatskassa on ? 🙂

 33. Jarno sanoo:

  Voi miten ihania tyttöjä. Tiarasta tulee varmasti niin hyvä isosisko pikkuneidille. Muuta en usko! 😉 Tytöissä on niin paljon samaa näköä, mutta silti niin erinnäköisiä. Mun silmään ainaki ;DD

 34. Äitilandia sanoo:

  Ihania kuvia Iina, teillä on kyllä niin ylisöpö perhe että <3

  Ps. Hoitsuminä täällä heti Oton käden suonet bongasin tuossa yhdessä kuvassa, jossa on tyttöjen kanssa 😀 niin hyvin sais kanyylin siihen, hahhaa miten niin mä en osaa heittää vapaalle?

 35. Jasmin sanoo:

  Moi !

  Voi että, kun teijän pikkuneito on niin yybersuloinen! Mä saan sun blogista niiiiiin ruusuisen kuvan, vauva-arjesta ja synnytyksestä, että saa nähdä miten iso pudotus maan pinnalle mulle tulee, kun meidän esikoinen syntyy marras-joulukuussa. 😀

  Laitoin sulle ehkä viikko takaperin mailia mammavaatteista. Mutta vastaile kunhan kerkiät, ei mitään hoppua tosiaan. :—)

  • Iina sanoo:

   Moikka!
   Hahaa vauva-arki voi olla ruusuistakin ja ihanaa, voin valehtelematta sanoa että en ole pahemmin ”kaunistellut” tätä meidän arkea kahden muksun kanssa, kun molemmat ovat rauhallisia ja tyytyväisiä 😀 mutta tietenkin lapsia on joka lähtöön! 😀 Ja mä itseasiassa just yks päivä mietin että ainiin voi hitsi olit laittanut viestiä, ja mietin et pitäis vastailla sulle! Mä pikapuoliin käyn s-postia kunnolla läpi ja vastailen, mut oon siis kiinnostunut kyllä vaatteiden myynnistä!

 36. jennii sanoo:

  onks otolla tatska? 😮

 37. Noora sanoo:

  Voi mikä suloisuus teidän vauveli! Mekin ollaan vihdoin jakauduttu, poika täyttää tänään jo 4 päivää ja on kans aivan ihana tyyppi 🙂

 38. Ida-Jessica sanoo:

  Aivan mahtava tuo hymykuva (tarkennuksesta huolimatta- en ois huomannu koko asiaa ilman mainintaa), mustavalkonen muokkaus ja tauluksi seinälle! Mahtaa olla onnellinen vauva <3 Ja ihanan veikei tinttura-isosiskoki ihan päivänsäteenä niinku aina!

 39. Ihanat tytöt teillä!

  Onneksi sulla toimii imettäminen. Toivotaan että meilläkin toimii toisen vauvan imettäminen yhtä sujuvasti kun teilläkin!
  Täällä on tänään annettu meidän tytölle ensimmäistä kertaa pottuvelliä sekä illaksi puuroa. Hyvin maistu! Kyllä lapset kasvaa LIIAN nopeaa <3

 40. ella sanoo:

  hei, minkä kokoinen tiaran t-paita on? kun mietin minkä kokoista ostais omalle tyttärelleni kohta 1.5 v..:) ihana!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.