Meidän vappu

02.05.2013

IMG_0884x IMG_0755 IMG_0760 IMG_0770 IMG_0780 IMG_0787 IMG_0806 IMG_0807 IMG_0820 collagevappuherkutHeippa! Vappukuulumisia taitaa nyt tulla joka tuutista näin blogimaailmassa, mutta meidän vappu nyt ei kamalasti poikennut viimeviikkojen normipäivistä muuten kuin että syötiin vähän enemmän herkkuja (parmankinkkusalaattia, vadelmamutakakkua vaniljakastikkeella, munkkeja ja tippaleipää) ja laitettiin valkolakit Oton kanssa päähän. Ja olihan Tipalla tietysti vappupallo, neiti itse valitsi kaupan valikoimista ”pöötsin” vaikka kovasti yritin tarjota yksisarvista, nallepuhia ja vaikka mitä muitakin.

Ei viitsitty lähteä keskustan hälinään vauvan kanssa vaan jäätiin kiltisti kotikonnuille ja käytiin kävelyllä merenrannassa nauttimassa ihanan keväisestä säästä. Tiara käveli innoissaan ilmapallo kädessä ja kävi isinsä kanssa ihmettelemässä merivettä sillä aikaa kun mä nautiskelin auringosta kasvoilla ja vauva veteli sikeitä vaunuissa. Ensi vuonna vappua voisi sitten (sään salliessa) juhlistaa taas vaikka ihanalla piknikillä kuten viime vuonna, kun pienempikin napero on sitten vähän isompi. Kävelyn jälkeen hengailtiin vain kotosalla ja illalla käytiin sitten vielä kotipihalla testaamassa Tiaran uusia hiekkaleluja lumen alta paljastuneella hiekkalaatikolla.

Vauvalla oli tänään neuvolakäynti ja paino oli noussut edelleen hienosti ja pituuttakin neiti on ehtinyt kasvamaan huikeat kaksi senttiä 2,5:n viikon aikana! Neuvolatäti ihmetteli miten vauva oli niin rauhallinen vaikka heräsi kesken unien kun piti mittailla ja punnita ja muutenkaan ei hermostunut vaikka käänneltiin ja testailtiin refleksejä. Vauvelilla on nyt selkeästi jo enemmän hereilläolojaksoja päivisin, saattaa valvoa parikin tuntia mutta vastapainoksi nukkuu sitten 3-4h päiväunia. Myös öisin ainakin toistaiseksi ollaan edelleen nukuttu hyvin ja vauva on syönyt sen 1-2 kertaa yössä.

IMG_0566x IMG_0630 IMG_0632 IMG_0640 IMG_0652 IMG_0658x IMG_0672 IMG_0673x IMG_0677xMe laitettiin Tiaran kanssa neuvolaan lähtiessä samis -asut päälle ja Tiara oli innoissaan kun meillä oli samanlaiset housut jalassa! Onhan niissä pieni sävyero kun neidillä on keltaiset ja mulla neonkeltaiset mutta lapsen silmään ne olivat riittävän samikset. Pitää vissiin vauvalle vielä hommata omat keltaiset pillit niin voidaan olla samanlaisia kaikki kolme!

IMG_0487x IMG_0491xTiaran asu: Huppari / Iglo Kids (saatu) Farkkuleggingsit / Kappahl Kengät / ZARA

Mun asu: College-paita / ZARA  Neonkeltaiset farkut / BikBok Kengät / ZARA

IMG_0525x IMG_0850x IMG_0865Vauvakuvien joukossa vilkkuu myös tämä mun uusi tukka, mitäs tykkäätte? Mun mielestä toi pari astetta vaaleampi sävy on juuri oikea, oon siihen tosi tosi tyytyväinen! Väri on paljon kirkkaampi kuin vanha samea ja sekava eriväristen ruskeiden kirjo, mutta ei kuitenkaan liian vaalea ja mikä tärkeintä: ei ollenkaan kellertävä! Mua pelotti hirveesti värjätä tukkaa että mitä jos mulle olisi raskausaikana vaikka jostain yhtäkkiä tullut hiusväriallergia kun en ollut niin pitkään aikaan värjännyt (joo tiedän, olen hysteerinen) mutta onneksi ainakaan tuo Garnierin uusi Olia-väri ei mitään reaktioita aiheuttanut eli uskallan jatkossakin värjätä hiuksia.

Meillä alkaa nyt tässä viimeinen pitkä viikonloppu ennen kuin Otto palaa tiistaina töihin ja uusi arki alkaa kahden muksun kanssa. Tosin ensi viikko on aika pehmeä lasku arkeen kun maanantai on Otolla vielä vapaa ja torstai on helatorstai. Ihan kiva aloittaa arki leppoisan lyhyellä viikolla! Mua vähän ehkä jännittää että miten pärjään yksin kahden pienen kanssa mutta aika luottavaisin mielin oon kuitenkin, Tiara ei ainakaan toistaiseksi ole harjoittanut minkäänlaista imetys- tai vaipanvaihtotilanteiden terrorisointia tai muutakaan sellaista että arjestaselviytyminen oikeasti pelottaisi. Arkea myös helpottaa se Tula-kantoreppu josta mainitsin, ja joka mun täytyy nyt lähipäivinä kuvata ja ottaa esittelyyn kun vauva on viimein ylittänyt painorajan sen käyttöön!

Ihanaa torstaipäivää kaikille, mä alan syöttämään vauvaa että päästään Tipa-neidin, vauvan ja Oton kanssa pihalle leikkimään ja puhaltelemaan saippuakuplia kunhan Tipa herää päiväuniltaan!


No Responses to “Meidän vappu”

 1. Emppu sanoo:

  Voi mitä kuvia!♥ Mun mielestä toi teidän pikkunen on ihan eri näkönen kun Tiara vauvana, vaikka kaikki aina kehuu, kuinka samannäkösiä ne on! :D Näänkö mä väärin? Mutta ihana pieni se on jokatapauksessa♥

  • Iina sanoo:

   Se vaihtelee ihan hurjasti, kun joissain kuvissa pikkunen on kuin ilmetty Tiara ja joissain taas näyttää niiiin eriltä :D Ja näin livenäkin välillä vauvalla on ihan Tiaramaisia ilmeitä ja liikkeitä mutta välillä taas ihan erinäköinen! :D Ja on kyllä aivan hurmaava neiti<3

 2. petra sanoo:

  Millä sävyllä värjäsit hiukset? Tosi hyvän väriset ja sopii sulle mainiosti:)

  • Iina sanoo:

   Mä värjäsin kaikkein vaaleimmalla, 10.0:lla koska niillä ”tummemmilla” vaalean sävyillä ei olisi tullut eroa aiempaan edes tämän vertaa :D Kiitos hirmuisesti<3

 3. Nimetön sanoo:

  Tosi nätit simmut vauvalla! ^ ^

 4. Annika sanoo:

  Voi kun vaavi on suloinen!:) Tipa on kyllä kans niin ihanan reipas pikkutyttö :’) Miksikä Tiara muuten lutsuu vauvaa?
  Sulle sopii toi väri ihan tosi hyvin! Oon sanonut tän ennenkin mut oikeesti Iina sie oikee hehkut:) Näytät niin onnelliselta ja kauniilta!<3

  Voi vitsi en malta oottaa et julkistatte pikkusen nimen :p

  • Iina sanoo:

   On kyllä ihania tyttöjä molemmat<3 Tipa kutsuu vauvaa vauvaksi tai siskoksi, yleensä siskoksi :)! Ja kiitoksia ihan hirmuisen paljon, olipas kivasti sanottu!<3

   Mäkään en malta oottaa et saan kertoa nimen!! :)

 5. Laura sanoo:

  Niin kauniita ja hellyyttäviä kuvia! :)

 6. Memmu sanoo:

  Sun blogia en seurannut ihan alusta asti,mutta nyt on ihanaa seurata teidän kahden ihanan prinsessan matkaa ! :)

 7. Josefina sanoo:

  Voi miten ihania kuvia! Tula on kyllä niin huippu keksintö. Me hankittiin se vasta, kun Amelie oli 6kk ja ollaan oltu niiiin tyytyväisiä :)

  • Iina sanoo:

   Kiitos paljon!<3 Tula on ihana! ja joo harhaanjohtavasti kirjoitin tossa että neiti täyttää TULAN painovaatimukset vaikka oikeastihan meillä on se vauvatuki siinä ja sen kanssa se 3,5kg riittää, muuten mekin oltais ootettu sinne 6kk ikään asti varmaan :D Kiva että teki ootte tykänny, mun mielestä Tula on niin mahtava!

 8. PikkuMy sanoo:

  En oikein nyt tykkää sun blogista kun se aiheuttaa kauheaa kuumetta, vauvakuumetta :D :D Aivan syötävän suloinen vauvveli!!! <3 Ja ihana että on rauhallinen, niin on meidänkin vauvat ollut. Vanhempana vaan sit on kyllä tempperamenttia tullut kehiin ;D

  • Iina sanoo:

   Hahaha, ihana oot! :D Mä luulen et meidän neidit kans löytää temperamentin sit vähän vanhempana kun nyt on näin rauhallisia ja teini-iässä ollaan jo hätää kärsimässä Oton kanssa :—-D!!

 9. teekuppi sanoo:

  Minä näen kyllä Tiarassa enemmän Oton piirteitä ja vauvassa taas sinun piirteitäsi. :)
  Ihania kuvia!

  • Iina sanoo:

   Se voi hyvinkin olla, tosin Tiaraakin sanottiin pienempänä kokoajan mun näköiseksi ja nyt isompana kaikkien mielestä hän on kuin ilmetty isänsä :D! Kiitos :)!

 10. Minka sanoo:

  Kylläpä onkin neideissä eroja tai no sanoin ekoista kuvista, että posket muistuttivat Tiaraa, mutta nyt nenä näyttää tulevan äitiltä :D Nyt siis näin katsotaan taas, kun kyllä nuo lapset muuttuvat. Katsoo Leon ja Arielinkin vauvakuvia tai ihan vain vuoden takaisia, niin ero on huima!
  Hiuksesi ovat ihanan keväiset eli raikkaan vaalean sävyiset, mutta ei onneksi kunnon blondi.
  Tuo toiseksi viimeinen kuva on kyllä ihanin teistä kahdesta! Ja hauskaa, kun piditte lakkeja. Henri ei millään suostu, vaikka on meistä se ylioppinein :D

  • Iina sanoo:

   Haha, se on ihan totta! Lapset muuttuu tosi paljon ekojen kuukausien ja vuosien aikana ulkonäöltään! Tiaraa sanottiin vastasyntyneenä kokoajan ihan mun näköiseksi ja nyt vanhempana sanotaan enemmän Oton näköiseksi, saa nähdä miten käy tämän neidin kohdalla :)!

   Ja kiitoksia tosi paljon, tuli itsellekin ihanan raikas olo kun sai uuden tukan pitkästä aikaa (vaikkei muutos kovin suuri ollutkaan!) Ja oli mullakin suostuttelemista että sain Oton laittamaan lakin, mutta onneksi suostui :D Musta on kiva edes kerran vuodessa kaivaa se pipo esille pinkistä hatturasiastaan :)! Mukavaa viikonloppua teidän perheelle!

 11. jenna sanoo:

  voi kun tiara näyttää aivan sinulta kuvassa jossa hänellä on yo-lakki päässä! :) onnea vielä perheenlisäyksestä!

 12. Linkku sanoo:

  Täydelliset hiukset!

  Ja ei että tuo toka vika kuva, tuo sinusta ja vauvasta <3 Aivan täydellisen ihanan sulonen! (:

 13. Jonna sanoo:

  Niin ihania kuvia ja ootte kaikki tytöt niin nättejä :)

 14. Nimetön sanoo:

  Näytät ruskettuneelta, ootko saanu aurinkoo vai käytätkö itseruskettavaa ? :)

 15. Nina sanoo:

  Oi miten ihana tuo Tipan ensimmäinen kuva! :) Teidän neidit on kyllä todella suloisia.

 16. Nimetön sanoo:

  Joo kyllä munkin mielestä teidän neidit on ihan erinäköisiä kumpikin, jos vertaa uuden tulokkaan kuvia Tiaran vauvakuviin. Mutta yhtä kaikki, suloisia neitejä ovat kumpainenkin. <3

 17. ida sanoo:

  oon tosi onnellinen sun puolesta, elät ihanaa aikaa :)

 18. iitukka sanoo:

  Aivan ihanan hellyyttävä perhe olette, ihania kuvia jälleen kerran!! :)

 19. Roooooosa sanoo:

  Oot ihan hurjan kaunis tossa toiseksi viimesessä kuvassa! Vauvan suloisuus ehkä vielä korostaa sitä kyllä<3 varmasti yksi mun lempikuvista susta ja vauvasta, niin ihana!

  • Iina sanoo:

   Aww voi kiitoksia tosi paljon<3 Vauva ehdottomasti sulostuttaa kuvaa ihanalla olemuksellaan, jos oisin siinä yksin niin se ois kyllä vaan kuva muiden joukossa :D!

 20. A sanoo:

  Aivan ihania kuvia! Teillä on niin suloiset tytöt! :) Ihanaa kesän odotusta teidän perheelle :)

 21. st. brigitten sanoo:

  Oi ihana toi sun uusi tukka, kesäinen! :) Varmasti lähtee arki sujumaan oikein hyvin, kun vauvakin nukkuu noin hienosti. Meidän 1v4kk poikakaan ei nuku niin hyvin kun teidän pikkuinen! :D

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos :)!!<3 Haha, täytyy toivoa että arki sujuu, kiitos kannustuksesta :)!

  • Asamna sanoo:

   Täällä kans herättää suurta ihmetystä, miten vauva voi herätä 1-2 kertaa yössä!!? :D Mutta hyvä niin – meidän vauva heräili pahimmillaan 30 kertaa yössä, mitä en todellakaan toivo kyllä kenellekään. Nyt unikoulun jälkeen heräilee tosiaan sen pari kertaa yössä – mikä on kuitenkin erittäin hyvä tilanne lähtökohtaan nähden :)

   • Asamna sanoo:

    Jatkona vielä edelliseen…

    Että minäkin haluaisin vielä joskus sen toisen lapsen, mutta hivenen hirvittää tuo nukkumistouhu, että jos sattuu yhtä huonoja nukkuja tulemaan, niin miten ihmeessä selviän a)hengissä b) täysjärkisenä, kun on sitten vielä se isompikin hoidettavana… No, jospa nää traumat tästä ajan kans unohtus… ;)

    • Nimetön sanoo:

     pakko vastata tähän, että meijän ensimmäinen lapsi oli huono nukkuja pienestä pitäen ja vasta reilu vuoden ikäisenä alkoi nukkumaan ilman että heräsi yöllä kertaakaan. toisen kohdalla on aivan toisin ja nukkuu vauvana aina koko yön ja heräsi siinä viiden-kuuden aikaan syömään ja takas nukkuu :)

     • Asamna sanoo:

      Eli mullakin on ehkä vielä toivoa… ;)

     • st. brigitten sanoo:

      Meillä oli niin, että ensimmäinen oli ihan unelmanukkuja. Toinen taas heräili sen ekat 6kk 5-10 minuutin välein, allergialapsi kun on. 6kk-12kk sai edelleen kanniskella yöllä ja olin vielä yksin lasten kanssa tuon ajan miehen ollessa armeijassa :D Nyt siis edelleen reilun vuoden ikäisenä heräilee tosi useasti. Silti oon jaksanut tosi hyvin ja nyt kolmas yrityksen alla ;)

 22. Sara sanoo:

  Teillä kaikilla on kyllä niin ihania vaatteita!:D

 23. jensku sanoo:

  Aivan varmasti arki lähtee hyvin käyntiin. Mä muistan stressanneeni samasta asiasta kun Sami palasi töihin, ja ihmeen helposti se kuitenkin sujui. Joel harrasti juurikin tuota imetysaika-terrorismiä, mutta meillä onneksi Alex söi aina tosi nopeasti, 5-10min, joten se vähän helpotti. Toivottavasti Tiara ei ala sitä tekemään. Ja paljon asioita oppii tekemään myös ”vauva toisessa kädessä” :D varsinkin kun sulla on sitten kantoväline helpottamassa :) Joel ei vielä Alexin vauva-aikana syönyt kunnolla itse, ja muistan välillä syöttäneeni Joelia samalla kun imetin Alexia :D Kaikkeen tottuu ja keinoja oppii :)

  Tyttö on aivan mahtavan suloinen! Ja toki Tiara myös <3 Sun uudet hiukset on kivat, mua ärsyttää kun en millään saa vaalennettua mun hiuksia, vaikka kovasti yritän. Viimeksi tossa vähän aikaa sitten värjäsin vaalean ruskealla, mutta lopputulos oli silti yhtä tumma ku aikaisemminkin. Pitäis varmaan ottaa joku ihan blondi väri että saisi edes vähän vaaleamman ruskeiksi :D Hyvää keväänjatkoa teille!<3

  • Iina sanoo:

   Ihana saada kannustusta toiselta kahden muksun äidiltä, kiitos ihan hurjasti!! :) Kuulostaa aika taitavalta että oot molempia onnistunut syöttämään yhtäaikaa, propsit sulle ;D! Toivottavasti mäkin opin kaikkia hyviä keinoja miten selvitä :)

   Molemmat neidit on kyllä suloisia, niin on teidän ihanat pojatkin!! :) Ja kannattaa tosiaan ottaa ihan reilusti vaalea väri jossa on tuhkainen sävy (jotta välttyy keltaisuudelta), esim itse otin Garnier Olia väreistä vaaleimman sävyn 10,0 ja sillä sain tän tuloksen. Tummaa kun ei voi värjätä vaaleammaksi, vaan se pitää aina vaalentaa! Kantsii kokeilla vaikka sitä! :)

   Ihanaa keväänjatkoa teidänkin perheelle ja kiitos vielä kivasta kommentista<3

 24. Inga sanoo:

  Voi teidän ihanaa pientä ”ylioppilasta” ja pikku neitiä, molemmat niin hurmaavia! <3 <3 Sitäpaitsi teidän vauvalla on niin hauskoja ilmeitä! ;) Sun uus tukka on mun mielstä parempi, kuin edellinen ja on kyllä tosi nätin värinen.

 25. Nimetön sanoo:

  Mikä vauvan nimi on? Ja kutsutteko sitä jo ihan omalla nimellä vai puhutteko vain Vauvana? Entä onko sisko tiaralle vain vauva vai puhutteko sillekkin siitä jo vauvan kutsumanimellä

 26. salla sanoo:

  Ihanaa luettavaa! Ite sain just viime viikolla tietää että meille tulee perheenlisäystä <3..Ihanaa katseltavaa vauvakuvat ja tuhinat :)

 27. titti sanoo:

  Ihania kuvia ja hiukset näyttää tosi kivalle :)!

 28. Nimetön sanoo:

  Koska te pidätte pikku-neidin ristiäiset? :)

 29. Anniina sanoo:

  Ihanat samis-vaatteet teillä <3

 30. roosa sanoo:

  Pakko sanoa, että olet aivan mahtava esikuva muille nuorille äideille ja miksei kaikenikäisille äideillekin. Rakkautesi lapsiasi kohtaan hehkuu jokaisesta postauksesta satakymmenenprosenttisesti:) Onnea vielä uudesta pikkuisesta!

 31. kysyjä sanoo:

  moi! minä nyt esitän uudestaan erään kysymäni kysymyksen, jonka laitoin joskus noin puolitoista viikkoa sitten:

  ”ihana vauva! :) olette ihania kaikki,tämän blogin perusteella! Kysyisin yhtä kysymystä: kutsutteko vauvaa hänen omalla nimellään kun olette keskenänne koko teidän perhe? mietin vaan, että oppiiko Tiara sitte hänen nimensä ja joskus möläyttää sen sitte ääneen ennenkuin nimeä on edes julkistettu? :D”

  • Iina sanoo:

   Heippa! Sori mulla on jäänyt silloin tuo kommentteihin vastaaminen vähän kun vauva oli niin tuore tapaus että kaikki aika meni häntä ihmetellessä<3 :D Kiitoksia paljon sun kauniista sanoista!<3

   Me kutsutaan vauvaa vauvaksi tai siskoksi Tiaran ollessa hereillä, Tiaran nukkuessa käytetään vauvan oikeaa nimeä :)! Ja tämä juurikin siksi ettei meidän pikku papupata möläyttele nimeä ennenaikojaan ;D!

 32. enni sanoo:

  hei, noi on niin ihania kuvia! :) minkä merkkistä itseruskettavaa käytät? sun toi rusketus näyttää tosi hyvältä, ei arvais et on purkista! ja voisitko tehdä postauksen siitä miten muotoilet ja laitat sun kulmat ja mitä tuotteita käytät?, oon aina rakastanu sun kulmia! :) meikkipostaukset on muutenki tervetulleita! :)

  • Iina sanoo:

   Oi, kiitoksia hirmuisesti<3 :)! Pitää kehitellä jonkinlainen meikkipostaus vaikka tuolle synttäripostausviikolle ja ottaa ne kulmakarvat vaikka siinä esille :)! Kiitos toiveesta ja mukavaa viikonloppua! <3

 33. Nimetön sanoo:

  mäkin jännityksellä odotan että mikä teijän pikkupikkuneidin nimeksi tulee :) ensin en pitäny tiara nimestä ku ensimmäisen kerran luin ja olin ihan että mikä nimi tuo on, ja vaikka en sitä omalle lapselleni antaisikaan niin se on juuri sopiva nimi teidän esikoiselle ja nätti ja sopii ku nenä päähän! :) en ennen edes tienny sellaisen nimen olemassaolosta kuin tiara… :) mut hei oli mulla ihan asiaakin! elikkä, mikä kirja se on missä te opettelette tiaran kanssa niitä numeroita? onko siinä kirjassa muitakin mistä oot puhunu, eli värejä, vuodenaikoja jne? kun sellasta kirjaa oon ettiny meijän poitsulle, vähän tiaraa nuorempi, niin kyselisinkin että mikä kirjanen mahtaa olla ja olisin hyvin kiitollinen tästä tiedosta aamen :) ps; ei uskois et oot just synnyttäny!

  • Iina sanoo:

   Heippa! :) Haha, et varmaan ole ainoa jolla oli totuttelemistä Tiara -nimeen :D Ja ei mun mielestä kaikista nimistä tarvitse pitää, kunhan ei ketään kiusaa nimen vuoksi! :)

   Ne kirjat on Vau-kirjakerhosta johon me kuulutaan, mutta niitä voi tilata myös vaukirjan kaupasta http://www.vaukirja.fi/Kauppa/Tuotteita/ensimmaeinen-sanakirjaninumero/ eli tuosta linkistä löytyy! Nyt näyttäis olevan joku kaksi yhden hinnalla -tarjouskin vielä ;)! Kiitoksia hurjasti ja mukavaa kesän odotusta teidän perheelle :)!

 34. aino sanoo:

  Aivan äärettömän kaunis tuo viimeinen kuva sinusta ja vauvasta! Sinuna kyllä kehystäisin sen seinälle. Oot aivan uskomattoman upea siinä! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.