Toivepostaus: Ylioppilasjuhlat

10.05.2013

Mä vastaanotin todella kivan (ja erilaisen) postaustoiveen liittyen mun rippi- ja ylioppilasjuhliin ja erityisesti juhlapäivinä käyttämiini juhlamekkoihin! Koska mun rippijuhlista on aikaa jo seitsemän vuotta ei mulla ole kyllä nyt niitä kuvia tällä koneella eikä omalla ulkoisella kovalevylläkään niin mä päätin keskittyä niihin YO-juhliin jotka ovat hieman tuoreemmassa muistissa. Mä valmistuin siis ylioppilaaksi Oulussa keväällä 2010 juuri ennen kuin muutin takaisin Helsinkiin opiskelemaan.

Mun ystävä suunnitteli mulle ensiksi mekon, joka erään meidän tuttavan piti mulle valmistaa mutta kaikenlaisten sattumusten summana mä suunnittelin lopulta itse oman mekkoni ja se teetettiin ompelimossa vain viikkoa ennen juhlapäivää! Mä halusin mekon olevan ehdottomasti valkoinen ja yksinkertainen ja sellainen mekosta myös onneksi tuli. Mekko valmistettiin kauttaaltaan valkeasta morsiussatiinista ja mekon keskiosaan tuli koristeeksi ruusuin ja hopeisin paljetein kirjailtua pitsiä. Mekolle tuli muistaakseni hintaa n. 200 euroa + kankaat ja vetoketju jotka maksoivat muutaman (?) kympin Eurokankaassa.

Hintaan kuului mekon suunnittelu yhdessä ompelijan kanssa, mittaukset ja yksi sovituskerta. Sovituskerralla mekkoa piti vielä pienentää mutta kun lopulta hain sen päivää ennen ylppäreitä se istui kuin hansikas ja oon edelleen sitä mieltä että se oli ihan täydellinen mekko just mulle! Mekko on mulla tallessa edelleen ja mä toivon että jos (ja kun) meidän neidit joskus pääsevät mahdollisesti ylioppilaaksi mä voin pukeutua heidän juhlapäivänään omaan YO-juhlamekkooni. Hassua muuten että ylppäreiden alla mulla ei ollut tietoakaan että siitä 1,5 vuoden kuluttua mulla olisi ihana tytär jonka ylppäreistä haaveilla, mutta silti muistan miettineeni tuota mekkoasiaa jo silloin!

daaaaa 013 daaaaa 020 daaaaa 021 ylppärijee 122994314Kuvissa mukana myös mun ihana äitini! Mitäs piditte mekosta? Mekko ei ollut loppuillasta enää ihan noin ihanan valkoinen mutta onneksi on pesula. Mulla oli ihanat juhlat kyllä, mä rakastan kaikkia juhlia joihin liittyy hienon mekon pukeminen päälle sekä voileipäkakku! Onneksi pian on tulossa myös ristiäiset joihin saa pukeutua ihanaan mekkoon ja sielläkin on tarjolla voileipäkakkua ja vaikka mitä herkkuja. Kesällä mulla on pitkästä aikaa useampaan otteeseen tarvetta juhlapukeutumiselle kun meidän oman neidin ristiäisten lisäksi meidät on kutsuttu valmistujaisiin ja häihin, ihanaa!

Onko teillä tulossa valmistujaisia, rippijuhlia tai muita mukavia juhlia kesällä? Miten pukeuduitte itse omissa yo-juhlissanne/valmistujaisissanne?


No Responses to “Toivepostaus: Ylioppilasjuhlat”

 1. Avatar Elina sanoo:

  Itsellä juuri nyt yo-juhlat joidenkin viikkojen päästä ja olen hommannut Marimekon mekon. :) Mekko on vaaleanpunainen, kotelomallinen.

  Sulla on kiva mekko myös. Tosin omaan makuun aikas lyhkänen.. :D Mutta sulle sopii! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Oi kuulostaa ihanalta, Marimekko on aina tyylikäs valinta :)! Ja kiitos paljon, mä tykkään lyhkäsistä mekoista kun mun mielestä mun jalat on mun paras puoli ja haluan aina korostaa niitä :D!

 2. Avatar maria sanoo:

  mulle on tulossa 3 valmistujaisjuhlat ja siinä PITÄS olla kaikki :-D tietty omii synttäreit ei sillee lasketa, koska ne on nyt täs kuus loppupuolel ;-D
  enkä tiiä yhtää mitä puen.. suomes ei oikee mekkoi oo mun makuun ja sitte taas ku ei sais olla liian hieno muttei mikää rupukyläläinen :-D on se vaikeeta! ehkäpä taion just edellisenä iltana jotain jännää.

  mut IHANA toi sun mekkos:) sopii sulle toosi hyvin

  • Iina Iina sanoo:

   Hui sullapas on monet juhlat! :) Zarassa on mun makuun aivan ihania mekkoja, sieltä tai Asokselta suosittelen kurkkimaan jos ei vielä ole mieleistä löytynyt ;D! Kiitos hurjan paljon<3

 3. Avatar ninni sanoo:

  Mekkoihin liittyen, osaisitko sanoo mistä netistä löytyis kivoja mekkoja, mielellään maximekkoja? Oon selannu nellyn, bubbleroomin, mangon yms jo läpi eikä oo löytyny suht halvalla mieleistä :/

 4. Avatar Nimetön sanoo:

  mun yo-mekko maksoi 30e. eli halvalla pääsin! : D tuo sun mekko on kyl kiva. voi kyl olla, ettei tuo mekko mahdu tulevaisuudessa tiaran tai teidän vauvan päälle.. tai mistä tietää, voihan se olla liian isokin! ja voihan olla, ettei mekko ole yhtään heidän tyylinen.. mutta haaveileminen on aiva mukavaa. :) mukavaa kevättä ja kesää teidän perheelle!

  • Avatar Johanna sanoo:

   Eikö Iina tarkoittanu että laittaa sen itse uudelleen tyttäriensä mahdollisiin juhliin :) Aika ihana ajatus mun mielestä ja koskettava hetkihän se olisi :’)

  • Iina Iina sanoo:

   No se on vaan hyvä jos halvalla pääsee, mielellään mäkin oisin ne 200+ euroa käyttänyt vaikka ulkomaanmatkan pohjakassaan (mutta kun oon tämmönen vaatefriikki niin minkäs teet :DD)!

   Ja tosiaan sitä meinasin että itse laitan sen päälle (ja saan kyllä olla onnellinen jos siihen mahdun sitten kun neidit on valmistumis-iässä)! :D

 5. Avatar meeri sanoo:

  Sulle kyllä sopii nuo tummat hiukset tosi hyvin!! Mutta en kyllä tiiä että mistä johtuu, mutta mun mielestä näytät vähän jotenki ehkä ilkeältä noilla mustilla hiuksilla :D Vaikka siis muuten oon saanut susta kyllä pelkästään lempeän ja kaikinpuolin positiivisen kuvan :) Ja tiedän kyllä että ootkin sitä, mutta piti nyt vaan sanoa ku oon miettinyt tota ennenkin. :D :)

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Mun mielestä kans vähän vaaleammat sopii paremmin! Mut ei sellaiset tekovaaleat tai mikään platinablondi. Just nyt on hyvä tukka tai sitten muutama aste nykyistä tummempi. Kesällä on aina kiva vähän vaalentaa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitoksia :)! Mulla ehkä tumman tukan lisäksi ennen oli nuo meikitkin hiukkasen rajumman puoleiset että ehkä nekin lisäsi sitä ”bitchmäisyyttä” :D Tai en mä tiedä? Mut tumma tukka on mun mielestä kyllä kans kiva! Kesäksi on tosiaan ihanaa laittaa vähän vaaleempi tukka niin ei pala pää kuumalla, mustassa tukassa tulee aina hiki :D!

 6. Avatar -tea sanoo:

  Ihana mekko, sopii sulle täydellisesti! Ja upeaa et oot itse suunnitellu sen.

  Silloin kun itse valmistuin ylioppilaaksi, niin mulla oli sellainen lila satiiniröyhelömekko, saman pituinen kun toi sun. Mut ei mikään semmonen prinsessahörhelöröyhelö mekko, vaan hillitty röyhelö :D Hirveen vaikea kuvailla ulkomuistista, pitäis varmaan kaivaa mekko esiin ja oikein fiilistellä yo-juhlia.

  Kesällä olisi tulossa ainakin valmistujaiset, pitäis löytää joku kiva mekko niihin itselle ja 8kk tytölle kans.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos tosi paljon♥ Mulla on muutamakin itsesuunniteltu ja teetetty mekko kun aiemmin mä tykkäsin hirveesti suunnitella ja piirtää vaatteita (tein sitä tuntikausia jokapäivä koulun jälkeen koko ala-asteen ja ylä-asteen) :D

   Ihanalta kuulostaa sun mekkosi myös, satiini on kaunis materiaali :)! Ja oi mullakin on nuo kaksi neitokaista vaatetettavana kesän juhliin, ihanaa ostaa pikku-mekkoja! Mukavaa kesää teille! :)

 7. Avatar Joan sanoo:

  Aivan ihana mekko !

 8. Avatar Jarno sanoo:

  Aaaa, muistan! Mäkin tuolla yhdessä kuvassa ;)

 9. Avatar scorpion sanoo:

  Haluatteko te et tytöt menee lukioon vai saako ne mennä vaikka amiksen autopuolelle jos haluavat? Toki aika kaukainen aihe, kun se tilanne ei oooo kyl lähelläkää vielä :)

  Ja Tiara ja pikkusisko on kyl niin ihania <3 ja sä ja otto vaikutatte kyl jo ihan liian ällön söpön täyrelliseltä parilta! onko oikeesti noin täyrellisiä pareja olemas?
  ja otostaki saa niin täyrellisen miehen ja isän kuvan ,että kerro mistä sellasen herrasmiehen mä löytäisin? ;)

  Hyvää lähestyvää kesää! <3

  • Iina Iina sanoo:

   Tottakai tytsyt saa mennä ihan mihin haluavat opiskelemaan, mutta siitä pidän kyllä kiinni että menevät jonnekin kouluun kuitenkin :)!

   Kyllä on molemmat neidit niin ihania että tää äiti on haljeta ylpeydestä ja rakkaudesta♥ Ja kiitoksia, onhan toi Otto aika ihana ;D!♥ Otto löytyi sieltä räkäiseltä kerhohuoneelta Uudenvuoden bileistä että ehkä mun paras vinkki on että etsi sieltä mistä et koskaan uskoisi löytäväsi täydellistä miestä ;)! Ihanaa kesänodotusta sinnekin♥ :)

   • Avatar Nimetön sanoo:

    Toi on kyllä totta, että mies löytyy sieltä mistä vähiten odottaa :D ite löysin poikaystäväni netistä, kuvakkeesta, mistä ei ikinä vois uskoa että sieltä löytää ketään tositarkoituksella! Niin vain kävi, ja nyt ollaan oltu yhdessä reilu kaks vuotta :)

 10. Avatar Linkku sanoo:

  Voi miten upealta näytät noissa kuvissa <3 mun makuun ois toi mekko kyl!

  Kaikki ikätoverit valmistuu tänä keväänä. Tulee olemaan haikeaa, kun itse valmistun vasta joulukuussa, koska suoritan kolmeen ja puoleen lukion :/ mutta onneksi päästään sitten mun parhaan ystävän kanssa toistemme juhliin, hän kun valmistuu nyt :) luulen muuten että mulle tulee kamala mekkokriisi kun on talvijuhlat sitten ;o

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos♥ :)

   No se menee kyllä nopsaan se puoli vuotta ihan varmasti ja toi on tosi kiva että pääset sun parhaan ystävän juhliin ja toisinpäin! Yksi mun parhaista kavereista kävi kans lukion 3,5 vuoteen ja oli kyl tosi kiva kun päästiin molemmat juhlimaan toisiamme! :D Ja oi talvi antaa ihan uusia ulottuvuuksia mekkovalintoihin, kesällä pitää aina olla niin raikas :D!

 11. Avatar Maijja sanoo:

  Upea mekko ja sitäkin upeampi tukka, WAU ! :)

 12. Avatar Julia sanoo:

  Aivan ihana mekko, sopii sulle tosi hyvin! Näytät muutenkin jotenkin superonnelliselta ja tietysti tosi kauniilta noissa kuvissa :)

  Mulla on omat lakkiaiset edessä nyt muutaman viikon päästä ja mekko on hankittu jo hyvissä ajoin, viime lokakuussa. Se on musta, ostettu halvalla Vero Modasta ja vaatii pienennystä mutta se mekko oli todellakin rakkautta ensisilmäyksellä ja just mun näköinen :) Moni on ihmetellyt tota värivalintaa mutta en osaa kuvitella itseäni muuhun kuin mustaan :D ja mätsääpähän ainakin lakin kanssa kun pistän vielä valkoiset kengät jalkaan!

  Harmi ettei sulla ollut kuvamatskua sun rippijuhlista, ois ollut kiva nähdä myös vähän nuorempaa versiota susta :)

 13. Avatar Sofi sanoo:

  Kaunis Yo-mekko! Itsellä oli musta liituraitajakkupuku. Meillä kummallakin ollut siis oikein lakin väriin sopivat vaatteet =) Minulla se oli yksi kriteeri asuvalintaan. Seuraavaksi asu jota mietin enemmän tulee olemaan oma häämekkoni… iik! ja ihan itse meinasin suunnitella ja ommella =) eli varmaan aloitettava ajoissa =)….

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon :)! Ja tosiaan, mustavalkoinenhan sopii täydellisesti lakin kanssa ;D Ihanaa, hääpukua on varmasti mahtavaa suunnitella (tai onkin t. Iina joka on omaa hääpukuaan suuunnitellut siitä asti kun oppi piirtämään) Onnea lähestyvien häiden johdosta! :)

 14. Avatar Suvi sanoo:

  Tulee tosta sun kirjotuksesta semmonen fiilis että teijän tyttöjen TÄYTYY mennä lukioon :o

  ”Jos ja kun meidän neidit pääsevät mahdollisesti ylioppilaaksi”

  • Iina Iina sanoo:

   Aina sitä bloggaajana hämmentyy miten pienestä lukijat provosoituu :D yksi sana saa tuollaisen fiiliksen aikaan! Mulla kyllä oli siinä myös tuo sana ”mahdollisesti” jonka oot itsekin esimerkkiisi laittanut, sen lisäsin lauseeseen juuri siksi että enhän voi vielä tietää mihin kouluun meidän neidit menevät :) Se ”ja kun” -lisäys siinä taas oli ehkäpä korostamaan sitä että uskon tyttöjen mahdollisuuksiin päästä vielä elämässä mihin tahansa :). Aina ei jaksa vääntää rautalangasta kun kirjoittaa (ja sen sitten saa aina kommenttiboksissa huomata) :D

 15. Avatar st. brigitten sanoo:

  Kaunis mekko ja ootpa kyllä paljon sun äitin näköinen! :)

 16. Avatar Jossu sanoo:

  Ihana mekko! Sopii sulle hyvin!
  Kuvia katsellessa kiinnitin huomiota että Tiara on ihan äitisi näköinen! :)

 17. Avatar Jenny sanoo:

  Upee mekko ja sä myös!:) mulla on kaverin yo-juhlat oon jo yhen mekon ostanu ja kengät, mut en sit tiiä:D ja tytölle löysin mekon ja siihen sopivan boleron, enää puuttuu kengät:)

  Hyvää kesää teille sinne!

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon♥ :) Munki pitää ettii tytöille vielä vaatteet ja kengät kesän juhliin, ihanaa kun saa ostella kaikkea juhlavaa :)!! Hyvää kesää sinnekin♥

 18. Avatar Minävaan sanoo:

  Toi tyyli (meikki & hiukset) sopii sulle mun mielestä parhaiten!! Näytät niiiiin hyvältä. Johtunee siitä, että oon ite rockimman tyylinen :D Nykynenkin tyylis on kyllä kiva.

 19. Avatar idaaa sanoo:

  aivan ihana mekko ja sinä myös ! :)

 20. Avatar Amanda sanoo:

  Tykkään noista sun hiuksista! Ja kulmista kans. Mua itseä vähän hirvittää, et jos meneekin kulmien piirtäminen mönkään just juhlapäivänä. Tosiaan mulla on ylppärit nyt vajaan kuukauden päästä. Kolme viikkoa sit aloitin kasvattamaan neljän vuoden tauon jälkeen kulmakarvoja uudestaan ja apua, nää kasvaa tosi hitaasti! :’D Ei ole paljoa apua piirtämiseen näistä kyllä.

  Mulla on Joseph Ribkoffin mekko tän vuoden kevätmallistosta. Hintaa oli noin 230e ja tykkään tästä kyllä tosi paljon (vaikka ei ihan yhtä hyvä kroppa olekaan kuin tuolla mallilla :D)! http://www.calecheladieswear.ca/wp-content/uploads/2012/09/Joseph-ribkoff-designer-4.jpg

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitoksia paljon ja onnea tulevista ylppäreistä :)!! Kaunis ja erikoinen mekko! :) Ja kyllä ne kulmakarvat kerkee onneksi muutaman viikon vielä kasvaa! Älä stressaa, sulle tulee varmasti ihana juhlapäivä :)!

 21. Avatar evelyn sanoo:

  Sopii sulle sikahyvin tuo mekko! :) kuinkas pian ne ristiäiset nyt sit onkaan teillä? ;)

 22. Avatar Annukka sanoo:

  Mulla on rippijuhlat 3vko päästä, ja voi kääääk pukua ei oo mailla eikä halmeilla. En edes tiedä minkälaisen haluisin. Kääk!

 23. Avatar Nimetön sanoo:

  Ootko sie käyny ulkomailla? :) kiva mekko! Ja ihanat hiukset sulla!!<3

 24. Avatar Minka sanoo:

  Meille kolahti eilen kutsu Leon kummisedän häihin ens kuun 29.päivä. Arvaa alkoiko heti kamala pohdinta:”Mitä laitan jättimahani päälle!!”. Minulla on upouusi ME&I maxinmekko khakin värisenä, mutta ei se ole mielestäni juhlallinen edes asusteiden kanssa. Jos siis Henrin kesäloma alkaa ens kuussa rupeamme metsästämään pitkin Tamperetta juhla-asuja. Ja se on minulle ensimmäinen kerta, kun olen aina tettänyt tuttavalla mekkoni ja ne ovat tehty yleensä ilman kaavoja ja kuvailuni ei ole ikinä mennyt han perille. Tumman violetti joku koko pitkä olisi niin ihana ja sitten, kun se laskeutuisi vatsan päältä kauniisti.. Juu pitkä vastaus kysymykseesi :D
  Sulle toi mekko on kyllä täydellinen! Ihanaa, kun on noin laiha ja kaunis kroppanen, niin melkein mikä vaan näyttää päällä kauniilta. Toivottavasti tytöillenne tulee jonkin sortin valmistujaiset/lakkiaiset, jotta mekko pääsee taas esiin :)
  Niin juu olin omissa valmistujaisissani 2007 vielä ihan hyvä kroppanen eli sain laittaa lyhyen mekon mikä oli löydetty kirpparilta uuden veroisena, enkä ole kyseistä kankastakaan nähnyt, ku yhdessä sen vuoden leffassa jonkun näyttelijän päällä :D Pohja oli turkoosi, jonka päällä oli pinkkejä lootuksen kukkia ja jotain valkoista kuviota ja jalassa oli tietenkin pinkit korkkarit ;D Ja hiukseni oli silloin punaiset.

  • Iina Iina sanoo:

   Oi ihanaa, mä rakastan häitä ja oon iloinen että mekin päästään häihin pitkästä aikaa nyt kesällä :)! Tumman violetti kuulostaisi kivalta ja maximekot ovat upeita raskaanaolevan päällä kun ne laskeutuvat niin nätisti :)!

   Voi kiitoksia paljon, mä toivon että toi mekko pääsee vielä käyttöön :)! Eiköhän me toivottavasti jonkinnäköisiä valmisytujaisia joskus päästä viettämään :)!

   Sinun valmistujaismekkosi kuulostaa tosi kauniilta ja erikoiselta, ja turkoosi on ihana väri :)! Kivaa äitienpäivää sinne!

 25. Avatar Petra sanoo:

  Tuo mekko on aivan sinun näköses, sopii tosi hyvin :)

  Meillä kesällä (tai no´´kesällä”) olis yhet valmistujaisjuhlat ja sitten kaikkein tärkein, eli meidän pojan 1-vuotis synttärit ♥
  Mutta en tiedä yhtään mitä pukisin noihin päälleni, kun en mahdu vieläkään mihinkään vanhoihin vaatteisiin, eikä mikään uusikaan tunnu näyttävän nätiltä mun päällä :/

 26. Avatar Essi sanoo:

  Kiitos paljon!<3 Olin iha innoissani kun toteutit just mun toiveeni!:D Sulle sopii vaan niin kivasti tommoset kulmat mitkä sulla on ollut tuolloin. Ja ihana idea toi että mekko tyttöjen ylioppilasjuhliin! Mullakin on tämmöinen "perinne" että mä sain mun äidin rippilahjaksi saadun sormuksen itselleni ja meinaan antaa sormuksen omalle tyttärellenikin jos semmoisia mulle suodaan! Ja ois ihanaa jos oma tytär jatkaisi tapaa myös omille lapsilleen.:)

  • Iina Iina sanoo:

   Kiva että tykkäsit, kun kerran sinun toiveesi oli! Ja kiitos itsellesi<3

   Ihana sormus-perinne, mulla taas oli mun isomummun 30-luvulta peräisin oleva hopeinen rippiristi (tai siis on edelleen) :D! On kiva kun on tuollaisia suvussa kulkevia juttuja :)

 27. Avatar JulyMom2013 sanoo:

  Mulla olis toivon mukaan tulossa valmistujaisjuhlat. Vielä olis yhden kurssin viimeiset tehtävät ja portfolion palautus, niin olis amiksen tutkinto ohi. Kurssi on täynnä ihanaa yrityslaskentaa, joita yritän nyt parhaani mukaan laskea, että saisin todistuksen ennen äippälomaa. Wish me luck! :) Valmistujaisiin laitan maximekon, mikä on niin ihanan helppo tämän masun kanssa :)

  • Iina Iina sanoo:

   Oi tsemppiä viimeisiin opintorutistuksiin, mä pidän peukkuja että pääset todistus takataskussa äippälomalle :)! Maximekot on kyllä raskausmasun kanssa ihania!

 28. Avatar M sanoo:

  Mulla on poikaystävän valmistujaiset, yhdet häät ja omat 18-vuotisjuhlat, joihin oon kattonut http://www.forever21.com/EU/Product/Product.aspx?BR=f21&Category=dress&ProductID=2022799238&VariantID=&lang=en-US tommosta mekkoa. Siitä saa niin helposti sitten juhlavamman tai vastaavasti vähän arkisemman. :-)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.