Meidän Tula osa 1

21.05.2013

Tänään vuorossa eräs kevään toivotuimmista postauksista, eli kokemuksia ja kuvia meidän Tula-merkkisestä kantorepusta ja siihen liitettävästä vauvatuesta jotka saatiin Ipanaiselta pikkuiselle. Mä halusin ehdottomasti repun meille käyttöön jo heti pienestä pitäen viime syksyn Kantokiertueen testikokemusten perusteella ja täytyy kyllä sanoa että tyytyväinen olen ollut. Kuten jo silloin syksyllä ounastelinkin, reppu tuntuu luontevammalta ja kynnys ottaa mukaan reppu rattaiden sijaan on pienempi kun käytön (ja sen harjoittelun) aloittaa jo ajoissa pienen ja kevyen pikkutyypin kanssa. Mä valitsin tuon Sculls -kuosisen repun kuosia pitkään ihasteltuani ja se ylitti kyllä kaikki mun odotukset!

Otsikossa lukee tuo ”Osa 1” koska haluan tuoda esille eri ikävaiheiden käyttökokemuksia ja nyt on takana vasta ensimmäinen kuukausi, eli ainakin pari postausta on tässä vauvan kasvaessa ja kehittyessä vielä tulossa Tulasta. Tällä hetkellä Tula on siis meillä käytössä tuon vauvatuen kanssa, joka pienentää Tulaa sen verran että 7kg painorajoitus muuttuukin 3,5kg painorajoitukseksi ja näinollen me saatiin Tula käyttöön jo neidin ollessa ihan parin viikon ikäinen. Silloin kun synnytyksestä oli tosiaan vasta se pari viikkoa ja ekoja kertoja kokeilin neitiä reppuun oli mun paniikki käsinkosketeltavaa kun vauva oli niin pikkuinen rimpula ja luulen että neitikin aisti sen koska meidän muuten niin tyytyväinen vauva alkoi lohduttoman parkumisen mun koettaessa asetella häntä pelkkään vauvatukeen.

Mä odotin muutaman päivän ja kyselin tsemppineuvoja blogikollegaltani Annalta ja päätin koettaa sitten paremmalla menestyksellä vielä kerran kun Anna valoi muhun uskoa että kyllä mäkin osaan! Sillä kertaa mä sitten onnistuinkin ja sain vauvan aseteltua hienosti ja täysin tyytyväisenä oikein reppuun ja siitä asti me ollaankin oltu repun ja vauvan kanssa oikein hyvin keskenään toimeentuleva  kolmikko. Eli mun paras neuvo teille jotka kokeilette Tulaa ensikertaa pienen vauvan kanssa, älkää panikoiko niinkuin mä tein! Ne vauvatuen käyttöohjeet ovat oikeasti niin idioottivarmat että ihan varmasti asettelette vauvan sinne oikein ja vauva voi ihan mainiosti!

IMG_2892x IMG_2917xEniten mä oon käyttänyt Tulaa ihan tässä kodin lähellä kun ollaan oltu vaikkapa pihalla tai kävelyllä Tiaran kanssa ja en ole raahannut rattaita mukaan ollenkaan. Tula on ollut käytössä myös joskus kotosalla kun olen halunnut pitää vauvaa lähellä mutta on ollut esimerkiksi ruoka laitettavana tai pyykit ripustettavana. Meidän vauva viihtyy kyllä hereilläollessaan niin lattialla kuin sitterissäkin mutta usein mä mieluummin pidän vauvaa ihan itseni lähellä kun en raaski olla hänestä erossa. Se täytyy sanoa että Tulan kanssa saa kyllä hurjasti katseita osakseen! Suurin osa hymyilee hyväksyvästi mutta usein vanhemmat ihmiset katsovat joko kummeksuen tai jopa paheksuvasti, tiedä sitten miksi ihmeessä. Mutta mä ainakin kuljen ylpeydellä vauva lähelläni maailman cooleimman pääkallokuosisen Tulan kanssa!

IMG_2850x IMG_2855x IMG_2859xx IMG_2863xxxx IMG_2880xxMä kuvasin tuollaiset pienimuotoisen kuvasarjan siitä miten meidän ipana asettuu Tulaan, en tiedä saako niistä yhtä hyvin selvää kuin Tulan omista ohjeista, mutta näin tämä ainakin meillä toimii oikein kätevästi. Ja tuon ykköskohdan ”sängyn” sijaanhan käy mikä tahansa tasainen alusta, kotona vain yleensä teen tämän sänkyä apuna käyttäen kun olen siihen tottunut. Toinen maininta vielä tuosta vauvan asennosta, eli polvet pyllyn tasalla vähintään tai hieman ylempänä kuin pylly, en vain viitsinyt tuota koko kuvaa tukkia täyteen tekstiä. On kivaa että voin jo sanoa että olen ”tottunut” kantoreppuun, se kuitenkin on täysin uudenlainen juttu mulle vauvanhoidossa kun Tiaran kanssa sitä ei ollut käytössä kuin sen lyhyen testiviikon ajan. Tula on kyllä ehdottomasti meidän juttu!

kideadvertiseOnko teillä (ollut) kantoreppua käytössä? Minkämerkkinen? Oletteko kuulleet Tulasta ennen? Onko teillä ollut käytössä vauvatukea kantoreppuun? Mitä olette tykänneet?


29 Responses to “Meidän Tula osa 1”

 1. ac sanoo:

  Ooh mä oon kuolannut noita tulan kantoreppuja PITKÄÄN, mutta siinä vaiheessa kun hoksasin ne niin måndelsson oli jo niin iso ettei siinä olis paljon järkeä ollut.. Aika pian sen jälkeen saatiinkin tää toinen aluilleen ja nyt oon kyllä vakavasti sitä mieltä että meijän on PAKKO saada sellainen :–) Voin vain kuvitella kuinka monessa tilanteessa se on paljon kätevämpi kuin sisarusrattaat, puhumattakaan siitä kuinka paljon se helpottaa kotitöiden tekemistä, kun ei tarvitse kokoajan vilkuilla mitä måndelsson on keksinyt nipan pään menoksi… 😀 Nyt muuten kun näin tuon vauvatuen in-action ohjeineen päivineen niin sekin tuntuu tosi helpolta, vaikken sitä livenä olekaan tutkinut. Ja nyt mä poden taas ihan jäätävää tula-kuumetta!

  • Iina sanoo:

   Mulle kävi samalla tavalla että tutustuin Tulaan vasta Tiaran ollessa jo vähän liian vanha aloittamaan, mutta onneksi saatiin mekin toinen mahdollisuus 😉 Ja nimenomaaan se on tosi kätevä! Kiva että mun ohjeissa oli jotain selkoa, ei toi tosiaan oo hankalaa, melkeinpä helpompaa kun isomman lapsen asettelu tulaan ilman vauvatukea, vaikka ei sekään vaikeaa ole :D! Eikun vaan Tula-ostoksille! 😉 Ja tsemppiä vikoille päiville/viikoille!♥

   • ac sanoo:

    Kai se on vähän ”pakko” 😉 Ja kiitos ♥ ! Onko teillä muuten tohon vauvamalliin jatkopaloja tiaralle? Mietin että pitäisköhän samalla tilata sellaiset vai onko toi jätkänpätkä jo niin iso poika ettei se kuitenkaan viihdy kyydissä.. 😀

 2. Noora sanoo:

  Meille on tulossa Manduca postissa tänään tai huomenna! Päädyttiin pitkällisen harkinnan jälkeen siihen, toivottavasti on hyvä. 🙂

 3. Krista sanoo:

  Kiitos tästä postauksesta, oottelinki tätä jo ku kuuta nousevaa! Kantokiertueesta sain itselleni hirveän Tula-kuumeen ja nyt kun esikoisen laskettuun on enään kaksi viikkoa niin monta kertaa on raskauden aikana tullut kuolattua reppua ja niitä ihania kuoseja, mieltä on kuitenkin askarruttanut vauvan asettuminen repun sisään. Tän postauksen jälkeen kuume nous ihan uudelle tasolle ja tunne ”tää mun on ihan pakko saada” voimistu entisestään, koska sain tietää miten helposti vauvatuen kanssa homma onnistuu käytännössä 🙂

  • Iina sanoo:

   Hei kiva että oli hyödyllinen postaus ja vastasi toiveita :)! Mä oikeasti suosittelen sekä Tulaa että vauvatukea täydestä sydämestäni, ihan mahtavia molemmat 🙂 Ihanaa loppuraskautta sulle♥♥

 4. Nimetön sanoo:

  Osaatko sanoa onko tolla Tulalla ja muilla kantorepuilla kauheasti eroja? Kuulostaa vähän samanlaiselta jutulta kun se että kaikki muut ovat vaan puhelimia, mutta iphonesta puhutaan aina iphonena, vaikka sekin on oikeesti vaan pelkkä puhelin 😀

  • Iina sanoo:

   Jos puhut kantorepuista niin mun käsittääkseni esim. Tula, Manduca ja Ergo ovat aika pitkälti samantyylisiä ominaisuuksiltaan (vaikka erojakin löytyy säädöistä ym.) mutta sitten taas rintareput ovat ihan eri juttu 🙂 Tula on mulle tutuin ja se on kaikkein parhaimman näköinen (ulkonäkö kun on mulle tärkeetä niin…. :D).

 5. anniree sanoo:

  Meillä on ollut manduca ihan vauvan syntymästä asti ja tyytyväinen olen. Vauva viihtyi siinä erinomaisesti ensimmäiset 1,5-2 kk ja nukahti siihen yleensä melkein heti! Nyt vauva on 3 kk eikä enää viihdykään :/ Ilmeisesti häntä ärsyttää, kun ei juurikaan pääse liikkumaan siinä ollessaan (kädet ja jalat heiluu nykyään lähes lakkaamatta) TAI vauva on vain manducan kannalta vaikean kokoinen tällä hetkellä: jalat ei vielä yllä kunnolla ulos, mutta ne eivät mahdu enää kunnolla koukkuun repun sisällekään vaikka vauva väkisin yrittää laittaa jalat koukkuun! Mutta ehkäpä TOIVOTTAVASTI saadan manduca takaisin käyttöön kun vauva vielä vähän kasvaa 🙂

  Manducassa on myös vauvatuki, sellainen neppareilla toimiva sisäänrakennettu tsydeemi, joka nostaa vauvaa vähän ylemmäs. Toimii.

  • Iina sanoo:

   Jännä nähdä käykö meille Tulan kanssa tuota että jossain vaiheessa vauva ei viihdykään 😀 Toivottavasti saatte repun takaisin käyttöön, se kun on niin kätevä ja ihana pitää vauvaa lähellä♥ 🙂

 6. Minttu sanoo:

  Ajattelin otsikosta että paljastit teidän tytön nimeksi Tula… 😀 hups 🙂

 7. Viola-mamma sanoo:

  Hassu yhteensattuma. Itsekin bloggasin vauvan kantamisesta juuri tänään. 🙂 Meille tulee vauvan kanssa testiin Manduca. Liinan ostin ensimmäiselle, mutta sitä ei tullut käytettyä.

 8. laura sanoo:

  Heippa. Onko blogia muutettu jotenkin? Ennen kun luin sun blogia kännykällä, blogi oli sopivan leveä kännykän näytölle. Nyt se on liian leveä ja joutuu liikuttaa sivulle päin että näkee. Selaan aika paljon kännykällä nettiä, joten olisi kiva jos blogi saataisiin samanlaiseksi kuin ennen. Kiitos 🙂

 9. meeri sanoo:

  Oon miettinyt vähän tälläistä kummallista asiaa, että mitä mieltä olisit siitä, jos sun lukija antaisi Tiara-nimen omalle lapselleen? Onhan se sillä tavalla jännä, että ei tunne henkilökohtaisesti, mutta jos seuraa sun blogia- niin meneekö se kuitenkin jo matkimisen puolelle? En ole nyt raskaana tai mitään, enkä ollut tainnut kuulla Tiara nimestä vasta kun muutama kuukausi sitten kuin aloin lukemaan sun blogia, rakastuin nimeen täysin! 😀 Ja ens vuonna ajateltiin yrittää uutta lasta, ja jos sieltä tulis tyttö niin mun mielestä Tiara-nimi olisi tosi kaunis. Mutta kuitenkin tuntuisi jotenkin tyhmältä(ehkä) kun tämä on kuitenkin mun lempiblogi nykyään 😀 Varsinkin kun oon justiin aloittanu bloggaamisen, ja jos siitä joskus kasvaa jotakin niin olisi aika tyhmää sitten varsinkin.. 😀 Tai emmä osaa edes selittää!! XD Mutta mitä mieltä SÄ olisit siitä, jos sun uskollinen lukija antaisi saman nimen omalle lapselleen? Toivottavasti tajusit mun pointin, tästä kaikesta sekavuudesta huolimatta?! 😀

  • Iina sanoo:

   Voi mikä kommentti :)!! Tajusin kyllä sun pointin, ja mun täytyy sanoa että henkilökohtaisesti olisin vain otettu jos joku lukija nimeäisi lapsensa Tiaraksi saatuaan inspiraation täältä mun blogista :)! Kiitos paljon sun kauniista sanoista ja toivottavasti teidän yritykset tärppää sitten kun niiden aika on♥ Mukavaa kesää!

 10. josefiina sanoo:

  Heh, katsoin vaan että nyt on Iina taas kirjoittanut uuden postauksen, ja sitten aloin ihmettelemään otsikkoa. Sekunnin jo ajattelin että vauvan nimeksi on tullut Tula 😀 Eipäs ollutkaan……

 11. Nimetön sanoo:

  Olen kans huomannut pitkiä katseita kantoreppua käyttäessäni, sinänsä jännä koska ajattelin sen olevan ihmisille näinkin suuressa kaupungissa jo ”vanha” juttu. Välillä jopa hieman vaivaannuttavaa, mutta mikäs sen vauvaystävällisempää kun saa olla lähellä äitiä….

 12. Josefina sanoo:

  Meillä on kans tula (en oo varma oonko tästä jo sulle kerran kirjottanutkin 😀 ) ja en voi olla kun tosi tosi tyytyväinen! Ostettiin se vasta Amelien ollessa 6kk, mutta se on ollut ihan ehdottoman hyvä hankinta. Ollaan nyt oltu parilla ulkomaanmatkalla ja on ollut ihan huippua,kun on saanut tytön laitettua vaan reppuun. Meidän 1-vee viihtyy hyvin tulassa ja ottaa joskus jopa päikkäritkin siinä. Suosittelen tulaa kaikille!

 13. tiiapa sanoo:

  Meillä on manduca, mutta tula on ehdottomasti paremman näköinen ! Ei vaan sen takia raaski alkaa vaihtamaan ;D

 14. Meillä on juuri käytössä Baby Björnin Miracle. Kyseinen kantoreppu tuli jo käyttöön kun Kiira oli kuukanden tai parin vanha. Alussa hän vain nukahti kantorepussa kun tanssin Cheekin tahtiin. Ei muu musiikki kelvannut.
  Miracle jäi viime kuukausina pois käytöstä kokonaan kun koliikki katosi. Muuta viime viikon aikana tytär on ollut levoton ja halunut olla äitinsä sylissä koko ajan. Hänellä on nimittäin hampaat tulossa ja on niin vaikeaa olla ilman äitiä tässä tilanteessa. Nykyään hän ei tarvitse tanssimista eikä Cheekin ääntä nukkumiseen. Tänäänkin vain puuhailin omia juttuja ja Kiira puoli nukuksissaan sielä roikkui. Yleensä laitan hänet sänkyyn kun hän voi ehkä tietääkin ettei enään olla enään äidin sylissä vaan menossa sänkyyn. Katsoi oikein silmiin ja sanoin ” nuku hyvin ”, silloin käänty pää ja kroppa nukkuma asentoon.

  Kantoreppu on toooosi hyvä keksintö. Varsinkin kun lapsella on koliikki. Oli aivan kamalaa alku kuukaudet! Lapsi vaan huusi täyttä kurkkua eikä mikään auttanut, kunnes kantoreppu ja Cheek tuli meidän arkeemme. Miracle on hyvä myös ulkolenkeille 🙂

  En ole muuten tota Tulaa kuullut, muutakun täällä sinun blogissasi.

 15. Mari sanoo:

  Bongasin Googlesta tämän vanhan postauksen ja koska meillä on kantorepun osto edessä, pakko kysyä istuiko tuo Tula sun päälle hyvin kun olet niin pieni? Ollaan molemmat miehen kanssa tosi pieniä ja vähän mietityttää mahtaako tarpeeksi pieneksi säädettävää reppua edes löytyä? 😀

 16. Janica sanoo:

  Moikka!

  Googlatessani kantoreppuja päädyin sivullesi. Et sattuisi olemaan halukas myymään Tula kantoreppuanne, mikäli teillä ei ole sille enää käyttöä? Itseä miellyttää nimenomaan tuo kyseinen mustavalkoinen kuosi ja sitä ei tunnu oikein mistään löytyvän 🙂

  Odottelen vastaustasi!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.