To Do -Lista

01.07.2013

Lähestulkoon jokaisella hääparilla taitaa nykyisin olla to do -lista käytössään ja niin myös meillä. Itse tykkään kovasti tehdä listoja ja hääjärjestelyistä ei meillä kyllä tulisi mitään ilman huolellista suunnittelua ja listoja. Mä ajattelin jakaa teille meidän To do -listan josta käy vähän ilmi millaista puuhaa meillä on oikein tulossa ja mitä ollaan jo saatu aikaan (ei paljon mitään)! Tämä lista on tälläinen yleinen malli jonka runko on naimisiin.info -sivulta eli ihan kaikkea ei tulla välttämättä tuossa järjestyksessä tekemään tai tekemään meidän häissä ollenkaan, mutta ilman tätä mallia mulle olisi ollut todella vaikeaa hahmottaa edes hääjärjestelyiden aikataulua ja päätin siksi käyttää sitä.

12-5 kk ennen hääpäivää   

Valitse avustajat X
Jaetaan tehtävät
Laadi vieraslista X Alustava vieraslista on laadittu
Varaa kirkko  X
Varaa juhlapaikka
Pitopalvelun varaus
Valokuvaajan varaus
Bändin/DJ’n varaus
Vihkisormus ja sen kaiverrus
Morsiuspuku + asusteet Ensimmäinen hääpukujen sovitus keskiviikkona!   
Häämatkan varaus
Hääyön viettopaikan varaus
Save the Date -kortit
Suunnittele hääbudjetti

 4-1 kk ennen hääpäivää   

Esteettömyystodistus
Sulhasen puku
Papin ja kanttorin tapaaminen
Kuljetusten varaus
Kutsukorttien teko
Kutsukorttien lähetys
Meikkausajan varaus
Kampaajan varaus
Sulhasen parturin varaus
Floristin varaus
Hääkakun tilaus
Ohjelmalehtisten teko
Kirkko-ohjelman teko

Kuukautta ennen hääpäivää

Viimeistellään kukkatilaukset
Koekampaus
Koemeikkaus
Musiikin valinta hääjuhlaan
Lopullinen vieraslista
Pitopalvelu: yksityiskohdat
Istumajärjestys juhlapaikalle
Loput somistustarvikkeet
Hääpukujen loppusovitus
Hankitaan huomenlahjat
Hääjuhlan ohjelman viimeistely
Morsiamen hiusten värjäys

Häiden alusviikko  

Kenraaliharjoitus kirkossa
Morsiuspuvun sovitus
Sulhasen parturi
Juhlapaikan koristelu

Hääpäivä  

Noudetaan kukat
Valokuvaus
Kampaus & meikkaus

Paljon riittää siis puuhaa ja pienoinen häästressi on hiipinyt mun tajuntaani vaikka kovasti koitankin olla muuttumatta bridezillaksi. Ei sitä tajunnut tätä tehtävien määrää ennen kuin hääpäivä oli lyöty lukkoon ja alkoi tosissaan paneutua aiheeseen! Mutta onneksi mulla on ihanat kaasot joista Emmis saapuukin tänään muutamaksi päiväksi meille Rovaniemeltä ja tarkoituksena on uppoutua hääjuttuihin oikein kunnolla. Meillä on Emmiksen ja toisen kaasoni Nonan kanssa tiedossa hääpukujen sovittelua keskiviikkona enkä millään malttaisi odottaa!

Varasin sovitusajan Zazabellasta Töölöstä ja sinne suuntaamme ylihuomenna. Tulen varmaan hulluksi kaikista ihanista puvuista joita ainakin Zazabellan verkkosivujen mukaan on tarjolla huikea määrä. Löysinkin valikoimasta jo muutaman suosikin joita haluaisin kovasti päästä sovittamaan. En vieläkään voi uskoa että oikeasti pääsen sovittamaan hääpukuja kun olen tästä niin kauan jo haaveillut!

Mä ajattelin nyt kysyä teiltä koska itse olen hääblogimaailmassa vielä niin untuvikko, että millaisia postauksia toivotte multa? Mitä te haluaisitte tietää meidän järjestelyistä?


41 Responses to “To Do -Lista”

 1. teekuppi sanoo:

  No tännehän voit kirjoittaa muistiin kaikkea mitä olette sopineet ja suunnitelleet. :)
  Kuvia, joita olette ottaneet häitä suunnitellessanne yms. :) (Esim. ihan tilannekuviakin, joita voitte mm. hääjuhlassa näyttää ”näin juhlamme valmistuivat”-tyylillä)

 2. chariot sanoo:

  Mä tekisin tuon lopullisin vieraslistan tos 4-2kk ennen häitä, koska kutsut pitää joko itse tehdä tai tilata ja ne pitää myös lähettää ja posti tykkää välil vähä hidastella, niin varmaa iha hyvä että ne ois kuukaus ennen lähetty menemään vieraille tai mä ainakaa en pystyis olal rauhallisi mieli jos viiime tinkaa lopullista listaa teen ja kutsui lähettelen, kuukaus menee kuitenki niin nopeasti.

  • Pilvi sanoo:

   Itse tulkitsin sen niin, että lopullinen vieraslista tarkoittaa varmistettua listaa, eli niitä jotka ovat varmistaneet tulonsa :) Mutta muuten olen sun kanssa samoilla linjoilla, vieraslista ja kutsut täytyy olla hyvissä ajoin valmiina, koska meillä esimerkiksi pitöpalvelu halusi lopullisen vierasmäärän jo kuukautta ennen häitä, meillä siis lähti kutsut matkaan jo yli 2 kk ennen hääpäivää :)

  • Iina sanoo:

   Joo siis en mäkään aio tuota listan aikataulua orjallisesti noudattaa vaan tietenkin tilanteen mukaan kuten tekstissä sanoinkin että tää on vain suuntaa antava :)! Ihan totta että kutsut kannattaa kyllä laittaa hyvissä ajoin :)

 3. Nina sanoo:

  Moikka! Olisi kiva jos kirjoittaisit postauksen millaisen hääkampauksen ja meikin haluaisit itellesi :)

 4. M sanoo:

  meinaatteko mennä häämatkalle? jos menette niin lasten kanssa vai ilman?

 5. Elina sanoo:

  No ainakin näin alkuun jotain postausta ihan yleisesti sun unelmien häistä, eli miten paljon porukkaa suunnilleen tulisi ja minkälaista ohjelmaa jne.. :) Ja sitten tietenkin myöhemmin kun suunnitelmia ja varauksia alkaa olla enemmänkin niin niistä olisi kaikista tottakai mukava lukea. Esimerkiksi valokuvaajan valinta kiinnostaa kovasti jo nyt :)

  • Iina sanoo:

   Niin en olekaan tainnut kertoa vielä niin paljoa siitä millaiset häät mä haluan! Muakin kiinnostaa valokuvaajan valinta koska mulle ne kuvat on tosi tärkeitä :)! Kiitos toiveista!

 6. Niina sanoo:

  Mulla itellä tuli mieleen ainakin seuraavia juttuja, joista ois kiva tietää (itse tietysti päätät mitä/miten paljon haluat kertoa ;D ) : Miten isot häät teille on tulossa eli vierasmäärä? Onko teidän häillänne jokin teema (esim. jokin teemaväri) ja miten mahdollinen teema pitää ottaa huomioon sunnittelussa/järjestelyissä? Onko häillänne jokin ennalta sovittu budjetti (itse rahasummia ei tietenkään tarvitse kertoa!) ja jos on, niin miten tarkasti kyseistä suunnitelmaa noudatatte (onko esim. jouston varaa vai aiotteko tinkiä joistain jutuista jos näyttää että budjetti alkaa ylittymään)? Milainen prosessi kutsukortit ovat? Askarteletteko ne itse vai teetättekö/tilaatteko valmiit jostakin? Oletteko miettineen, millaista ohjelmaa (esim. leikkejä) häihinne tulee vai tuleeko ohjelmaa ollenkaan? Mitenkäs morsiuslapset (en tiiä onko tuo oikea ilmaus, mutta kuitenkin ne lapset jotka yleensä kävelee siinä kirkkokäytävällä ja ripottelee esim. kukkia maahan)? Tuleeko niitä ja onko Tiara yksi morsiustyttöistä? :) Mitenkä kukkapuoli, millaisista kukista pidät? Tää viimenen kysymys kiinnostaa mua erityisesti, sillä mieheni porukoilla on oma kukkayritys niin itekin aika paljon oon kukkien kans tekemisissä :D Lisäksi ois kiva tietää, ootteko jo kertoneet tulevista häistänne kaikille läheisillenne, ystäville ja tuttaville ja miten he ovat uutisen ottaneet vastaan?

 7. Nimetön sanoo:

  Eikö tuo morsiamen hiusten värjäys kannattaisi olla hieman lähempänä juhlapäivää? Riippuu toki värjäyksen laadusta (tuleeko vain raitaa jne.), mutta luulisi tuollä välillä jo juurikasvun alkavan puskea esiin. :)

 8. Sofia sanoo:

  Tätä on niin ihana lukea, koska omista häistä on alle vuosi ja muistan kaiken ton suunnittelurumban vaikka meillä olikin ihan erilaiset häät :) kirjottele ihmeessä kaikenlaisia suunnitelmia, inspiraatiopostauksia ja sit ihan konkreettista ”maisteltiin tänään kakkuja, kuvia…” :)

 9. anni sanoo:

  Kysymyksiisi en osaa vastata, mutta halusin muuten kommentoida asiaa!
  NIMITTÄIN älä stressaa! (Helpommin toki sanottu kuin tehty!) Meillä on häät vajaan kahden viikon kuluttua, ja häävalmistelut lähtivät kunnolla käyntiin vasta varmaan alle kk sitten :D Viime viikolla saatiin sulhaselle puku (vielä puuttuu kravatti ja kengät) ja itseltä puuttuu vielä joku neule/jakku tms siltä varalta että tulee kylmä päivä. Parhaillaan ompelen vieraille (noin 60 vierasta) lahjaksi pusseja, joihin tulee karkki ja aforismi. Juomat puuttuu, ja joitain somistukseen liittyviä juttuja on vielä hoitamatta. Aamulla varasin MLL:lta lastenhoitajan vauvalle koko päiväksi juhlapaikalle. Ei sitten tarvitse stressata pikkuisen nukkumisista ja syömisistä kaiken muun tohinan ohella!

  Toki meillä helpotti älyttömästi se, että pitopalvelu ja juhlapaikka on saman omistajan ja hän tekee kaiken ruoasta hääkakkuun asti! Ruokalistakin oli valmiiksi suunniteltu, enkä nähnyt mitään syytä muuttaa sitä. Ja juhlapaikka on itsessään niin kaunis vanha maalaistalo, ettei se edes tarvitse kummempaa somistusta! Kirkko ja pitopalvelu varattiin jo viime kesänä, siitä eteenpäin on vain silloin tällöin jokunen ajatus häille uhrattu ;) Toki olen ”muutamina” öinä miettinyt mitä kaikkea pitää muistaa.. Mutta onnistuu ne häät näköjään vähemmälläkin stressillä :D Tai no, sittenhän sen näkee miten onnistui..

  • Iina sanoo:

   Ihanilta kuulostaa teidän suunnitelmat, paljon onnea tulevien häiden johdosta!!♥ :) Mä ainakin toivon että mekin selvitään vähemmällä stressillä, ainakaan toistaiseksi en ole viettänyt unettomia öitä ja jotain ollaan jo saatu aikaankin :D! Ja tsemppiä vielä viimehetken järjestelyihin♥

 10. Ansku sanoo:

  Mua kiinnostaisi lukea juhlapaikan valinnasta, mahdollisesti erilaisten vaihtoehtojen esittelyä ja pohdintaa, askarteluista jos itse jotain teette / esittelyä mahdollisesta teemasta, suunnittelmia ja kaikkea sellaista :) Inspiraatiokuvatki ovat mielestäni kivoja. Osviittaa minkälaisesta kampauksesta ja meikistä ehkä haluaisit. Sulhasen sekä lapsukaisten pukeutumisesta tai sen suunnittelusta :) Oikeastaan siis kaikesta maan ja taivaan välillä ;) Helpoiten ehkä sanomalla niin, että pidät tätä itsellesi päiväkirjana mihin kokoat ideoita ja ajatuksia koko suunnittelun ja toteutuksen varrelta! Olipas pitkästä ja sekavasti kirjoitettu…

 11. suvi sanoo:

  Meidän häät ovat tammikuussa ja nyt vasta olen aloittanut ”kunnon” suunnittelun ja toteutuksen. Ollaan molemmat miehen kanssa sitä mieltä että tehdään nyt kaikki sellainen jota voidaan tehdä (esim. kutsut tehdään kaveriporukalla muutaman viikon päästä jo valmiiksi), koska joulun aikaan saataa olla muitakin hommia kuin häävalmistelut ja niitäkin varmasti riitttää ihan viimeiseen asti. :)

  Mua ainakin suunnattomasti auttoi tuo samainen naimisiin.info:sta löytyvä to do-lista, tehtiin siitä vielä sellainen tarkempi aikataulu (mitä tehdään missäkin kuussa ja sitten viimeiselle viikolle päivä päivältä aikataulu). Toinen mikä laadittiin on exel taulukkoon budjetti, laitettiin siis yksinkertaisesti kaikille asioille maximi hinta jota suostutaan maksetaan. Budjetin laadinta oli kyllä tuskaa, koska kumpikaan meistä ei aikasemmin ole häitä ollut järjestämässä, mutta netistä hintoja vertaillen ja maalaisjärkeä käyttäen saatiin ihan hyvä siitäkin. :) Taulukossa on siis vierekkäin max. hinta ja toteutunut hinta. Tuo budjettipohjakin löytyy naimisiin.info:sta. Otettiin siitä kyllä vaan meitä koskevat kohdat ja lisättiin muutamia.

  Minua kiinnostaisi eniten tietää myös tuosta kampauksesta, meikistä ja häiden teemasta.

  Tsemppiä suunnitteluun! :)

  ps. kannattaa käydä kiertämässä kaikkien askartelukauppojen alemyynnit, jos meinaatte itse tehdä esim. kutsut. Meillä lähtee kutsuja varmaan 75kpl ja niihin materiaalit sain tosi edullisesti kun jaksoin sinnikkäästi penkoa kaikkia -50% ja -70% pöytiä :)

  • Iina sanoo:

   Hei ihan mahtavia vinkkejä, kiitoksia todella paljon!! :) Paljon tsemppiä teille hääjärjestelyihin! Ja hei jos tulee jatkossa lisää yhtä loistavia vinkkejä mieleen niin saa tulla kertomaan!

 12. Sufi sanoo:

  Mun hääpuku oli Zazabellasta! :) Toki tilasin vain netistä (tulivat ainakin v. 2009 vielä Kiinasta) omien mittojeni mukaan unelmieni vaaleanpunaisen prinsessaunelman ;) En siis käynyt edes sovittamassa mallikappaleita Zazabellassa, vaan luotin siihen, että puku on täydellinen! Ja niinhän se olikin! <3 Kävin normaalissa hääpukuliikkeessä kokeilemassa pukuja, mutta kun tiesin, että haluan värillisen puvun, niin valinnanvaraa ei kauheasti ollut… Lisäksi kun olen todella lyhyt (157cm), niin kaikki puvut olivat mulle aivan valtavia :O

  Mun puvun kanssa meni tilaus kyllä todella viime tinkaan, kun en millään osannut päättää minkä haluan :D Zazabellasta lupasivat kuitenkin, että puku tulee ajallaan, vaikka tilasinkin muistaakseni sen vasta kuukausi ennen häitä :) Ja niinhän se tulikin, mutta vasta tiistaina, kun häät olivat jo lauantaina :DD Moni (mm. anoppi ja mummini) menettivät yöunensa stressaamalla mun hääpuvusta, mutta minä olin satavarma, että se tulee ajoissa ja se on täydellinen! ;) Kaikesta muusta onnistuinkin sitten kehittämään stressin aihetta (näin mm. monta unta, jossa en kerinnyt kampaajalle, kun puvun pukeminen kesti niin kauan ja menin sitten sotkutukalla alttarille :DD), mutta joku ihme tunne mulla oli tuosta puvusta! :) Vieläkin se roikkuu tuolla kaapissa ja aiotaan uudistaa vihkivalamme niissä puvuissa aikanaan :)

  Eli voin ainakin suositella tuota Zazabellaa, toivottavasti löytyisi mieluinen! :) Ihania hääjärjestelyjä teille! <3 Itse oltiin myös aika nuoria (22v), kun naimisiin mentiin ja oltiin oltu viimeksi lapsena häissä, joten kaikki hääjutut oli ihan uutta meille :P

  • Iina sanoo:

   Mä sain myös Zazabellassa tosi hyvää palvelua ja tulen kirjoittamaan siitä lisää mahdollisimman pian! Mieletöntä että sait mekkosi noin nopeasti :) Kuulostaa myös aivan ihanalta teidän suunnitelma uusia vihkivalat samoissa puvuissa! Kiitos kun tulit kertomaan kokemuksistasi ja kaikkea hyvää :)!♥

 13. Nimetön sanoo:

  Piti ihan ottaa selvää että mitä nää Save the date -kortit on… Ihan älytön idea, turhaakin turhemmalta kuulostava juttu kyllä.

  • Iina sanoo:

   Aijaa :D Mun mielestä ne on sinällään ihan fiksut kun toisilla saattaa olla esimerkiksi työvuorolistat todella pitkälle eteenpäin suunniteltuja ja jos haluaa tiettynä päivänä olla jossain niin se täytyy varata vapaaksi kuukausia aiemmin :)

 14. nimetön sanoo:

  Olisi kanssa kiva kuulla hää meikistä ja kampauksesta:) ja yleensäkkin häiden tyylistä

 15. Kiki sanoo:

  Mäkin ostin viime kesänä oman ja just täydellisen hääpukuni Zazabellasta!
  Menin sinne kaasojeni kanssa ja sanoin vielä tytöille,että mennään vaan alustavasti katsomaan!EI osteta…hahah nooooo.. kerroin myyjälle toiveistani, ja maailman upein mekko oli toinen sovittamistani hääpuvuista ja se oli pakko saada!Tarjonta on siellä kyllä todella hyvä.. ja kun SEN puvun saa päälle ni on vaan niiin epätodellinen olo <3 Ainakin hyvä oli se, että ei tarvinnut monessa liikeessä ravata, kun mekko löytyi ekalla kerralla. :))
  Ihanaa pukujen sovitusta!

 16. Isabella sanoo:

  Moi! Kovasti kiinnostaisi teidän häämatka. Varsinkin kun Otto on työelämässä, niin kuinka pitkän ajan silloin saa vapaaksi häämatkaa varten. Aiotteko ottaa lapsia mukaan vai olla vain romanttisesti kahdestaan? :)
  Oletko miettinyt alkoholitarjoilua häissänne? Alkudrinkit, ruokaviinit vai avoin baari? Tämähän on monissa häissä ollut askarruttava kysymys, kun tuntuu ettei Suomessa osata juhlia ilman sitä ilolientä, mutta jos paikalla on paljon pieniä lapsia on sitä kulutusta ihan hyväkin ehkä rajoittaa.
  Haluaisin myös kuulla aiotteko askarrella tai ostaa vieraille jenkkityylisesti pienet häämuistot, ns. wedding favors?

 17. Kikki sanoo:

  En muista oonko aikasemmi mitään kommentoinu, mutta nyt on pakko!

  Oon seurannu sun blogia jo pitkään ja tykkään ihan älyttömästi sun tavasta kirjottaa. Sun onnellisuus vaan paistaa sun kirjotuksista läpi. Teidän lapset vaikuttaa aivan ihanilta ja Otto myös. Oon tykänny seurailla tota sun tavallista blogia, mutta tätä varmasti seuraan vielä tarkemmin.

  Ihan älyttömän hyvää kesää teille ja stressitöntä häiden suunnittelua!

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon! IHanaa kuulla että tykkäät noin paljon ja kiva että oot eksynyt tännekin puolelle seurailemaan! ♥ Kaikkea hyvää sulle ja mahtavaa kesän jatkoa!

 18. Maria sanoo:

  Ootko miettiny taluttaako sun äitis sut alttarille vai käveletkö kenties itse?

 19. laura sanoo:

  Kantsii käydä kirjastostakin kattoos kaikkii kirjoja häiden suunnittelusta vaikka toki netistäkin saa tietoa jne :)

 20. Nimetön sanoo:

  Montako kaasoa sulla on? onko kaasoja ja bestmaneja saman verran? :) ihan uteliaisuudesta kyselen, sillä olen itsekin pohtimassa häiden järkkäämistä jossain vaiheessa…(sitten kun valmistun nii voi alkaa miettimäänki lähemmin:D)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.