Aurinkoa ja herkkuja

29.06.2013

Onneksi saatiin edes muutama päivä nauttia tuosta ihanasta auringosta ennen kuin kamala sadeilma saapui takaisin! Eilen otettiin tosi rennosti ja nautittiin viimeisestä virallisesta lomapäivästä perheen kesken. Maanantaina Otto menee takaisin töihin ja me palataan takaisin arkeen. Vaikka onneksi mun ihana ystävä, kaaso ja Tiaran kummitäti Emmis tulee Rovaniemeltä meille muutamaksi päiväksi niin ei ihan tarvitse vielä palata siihen ”tylsään” arkeen!  Meillä on ollut kyllä ihana loma, vaikkei mitään niin ihmeellistä tehtykään niin ollaan saatu olla yhdessä ja se jos mikä on ihanaa!

Käytiin me sentään siellä Snadi Stadissa, miljoona kertaa leikkipuistossa, Korkeasaaressa, rannalla pari kertaa ja shoppailemassa – sekä nähtiin kavereita, niin Tiaran kuin meidän isompienkin. Ja ompahan vielä viimeiselle kesälomaviikollekin puuhaa joka meillä on elokuussa. Silloin matkaamme Tukholmanristeilylle ja varmaan käydään siellä Lintsillä ellei sitten joku viikonloppu sitä ennen innostuta sinne lähtemään. Ensi viikon sunnuntaina taitavatkin olla ne Skidit Festarit joilla käytiin viime vuonnakin ja tarkoitus olisi mennä myös tänä vuonna jos vain sää on hyvä!

Eilen Tiara uiskenteli koko aamupäivän omassa uima-altaassaan ja mekin käytiin Oton kanssa siellä vilvoittelemassa kun parvekkeella oli niin hullun kuuma. Zelda, meidän pieni kesäesa nautti varjossa (ja uv-säteilyltä parvekelasien suojaamana) parvekkeella lämmöstä myöskin ja näytti niin mainiolta aurinkolasit päässään että räpsin varmaan sata kuvaa! Zelda kasvaa kovaa vauhtia ja tässä viime viikkoina ollaankin hihitelty taas Oton kanssa sitä miten ei muistettu miten hassuihin paikkoihin vauvoille tulee makkaroita, esimerkiksi keskelle käsivartta kuten kuvista huomaa.

IMG_5913 IMG_5922 IMG_5928 IMG_5941x IMG_6049x IMG_6052x IMG_6067 IMG_6084 IMG_6097Illalla me herkuteltiin oikein urakalla kuuman päivän jälkeen. Illalliseksi syötiin possun ribsejä hunaja-BBQ -marinoituna ja niiden kanssa mansikka-hunajameloni-halloumisalaattia ja täytyy kyllä sanoa että ne veivät kielen mennessään! Tiarakin tykkäsi ribseistä kovasti ja tuo salaatti on Tiaran suurinta herkkua ja neiti pyytää sitä aina lisää. Tiaran ja Zeldan mentyä nukkumaan me herkuteltiin vielä Oton kanssa vähän kahdenkesken, ensin syötiin mutakakkua kera mansikoiden ja vaniljakastikkeen ja yöpalaksi nautittiin vielä juustoja, keksejä ja viinirypäleitä.

IMG_6108 IMG_6115 IMG_6125Vähän on haikea fiilis kun loma loppuu mutta eipä sinne elokuun lomaviikollekaan enää niin pitkä aika ole onneksi! Ja olen kyllä iloinen että tässä on vielä rutkasti kesää jäljellä ennenkuin tulee syksy, sateet ja kylmyys. Täytyy katsoa mitä kaikkea kivaa me vielä keksitäänkään kesän aikana.

Tänään meidän oli tarkoitus mennä rannalle mutta koska sää nyt on mitä on niin saattaapa olla että puetaan sadevarusteet päälle ja lähdetään ulos ihan muutenvain, saisi meidän neiti hienohelma-Tipakin vaikka pomppia kumisaappaat jalassa lätäköissä. Tänään voitaisiin myös viimein painaa Zeldan käden- ja jalanjäljet ristiäislahjaksi saadulla setillä jolla ne voi ikuistaa muistoksi! Ihanaa lauantaipäivää kaikille♥♥

PS: Voisin taas kysellä vähän postaustoiveita pitkästä aikaa! Moni on niitä laittanutkin aina välillä kommenttiboxiin mutta mulla on osa mennyt kiireessä hukkaan kun en ole heti muistanut laittaa ylös joten olisi kätevää koota niitä tähän samaan postaukseen.


88 Responses to “Aurinkoa ja herkkuja”

 1. NEAAA sanoo:

  Ihana Zelda 😀

 2. laura sanoo:

  Ei vitsi mulla tuli näistä kuvista mieleen se kun joku sillon joskus vuosi sitten sano jotain Otosta kun se on bikineissä ja kaivaa nenää , muistaako kukaan muu? 😀 Ja sillon ei se ees ollut bikineissä saatikka kaivanut nenä xd okei aila turha mutta muo rupes naurattaa se sillo iha sairaasti ja nyt se palautu mieleen , ja Zelda on ihana noissa niinkun säkin ja Tiara 🙂 oi ootte niin sulonen ja ihana perhe 🙂

 3. mimi sanoo:

  olis kiva saada postaus jossa kerrot kavereistasi ja hedän vaikutuksesta teidän perhe arkeen, kuinka usein näätte ja kuinka usein teillä on yökavereita ja mitä teette ja miten ne auttaa lasten kanssa.

  • Pauliina sanoo:

   mua kiinnostais myös tää aihe 🙂 itse myös 2 pienen lapsen äitinä on hauska lukea kaverisuhteista ja varsinkin kun teilläkin (iina&otto) kaverit on lapsettomia kuten meillä(ainakin näin olen about käsittänyt,ainakin suurinosa siis !!) . ei ole nimittäin aina helpoin homma yhdistää tätä perhe arkea ja elämää kavereiden kotkotusten mukaan 😉

 4. Noora sanoo:

  Mua kiinnostais postaus siitä, että mitä asioita olette tehneet tai aiotte tehdä eri tavalla Zeldan kanssa kuin Tiaran. Eli onko tullut Tiaran kanssa jälkeenpäin mitään sellaisia ajatuksia, että ”ton olisi voinut hoitaa eri tavalla” ja nyt sitten toisella kierroksella toimitte eri tavalla. 🙂 Ja muutenkin kiinnostaa Tiaran ja Zeldan vauva-aikojen erot teidän vanhempien näkökulmasta. Onhan niitä nyt jo tullut ilmi joitain juttuja kuten tuo imetyksen onnistuminen ja vaatemaun muuttuminen, mutta varmasti myös esim. itseluottamus on ihan erilaista nyt?

  Ääh en mä osaa selittää mitä tarkotan… 😀

 5. Emppu sanoo:

  Ootko pitkään aikaan tehnyt postausta tarkkaa teidän päivän kulusta? 🙂 Olisi kiva sukeltaa teidän päivään ihan kunnolla, nyt kun Zeldakin on kuvioissa. Tollaset paljon kuvia sisältävät tarkkaan kerrotut postaukset on musta niin kivoja! 🙂 Eli ihan aamusta iltaan tarkkaa kertoisit mitä touhuutte ja kellonajat kanssa 😉 Päivä videoina ois kans hyvä vaikka ootkin sen just keväällä viimeks tehnyt!

 6. Alisa sanoo:

  Voi että olette ihania!! 🙂 Zelda ja Tiara ovat niin suloisia<3
  Olen aina innoissani, kun uusi postaus tulee, oli aihe sitten mikä tahansa! 🙂
  Mukavaa kesän jatkoa teidän koko perheelle! 🙂

 7. Nimetön sanoo:

  Tuli tässä mieleen, että mihin tyhjennätte tuon altaan kun se aika tulee? :DD

  • Nimetön sanoo:

   ”Kun se aika tulee”… Meinaatko että ne muutenkaan koko kesää samoja vesiä siinä seisottas? Tuskinpa kuitenkaan. 😀

   • Nina sanoo:

    Voihan edellinen anonyymi tarkoittaa ”…kun sen aika tulee” jutulla myös esim iltaa tai seuraavaa päivää. Miksi jokaiseen pieneenkin asiaan pitää tarttua niinkuin se olisi maailman loppu ja suurikin moka jos joku uskaltaa jotain kysyä?

 8. Emilia sanoo:

  Voisit vaikka laittaa et miten Zelda erottuu Tiarasta kun Tiara oli vauva? 😀 Ja mitä yhteistä heillä oli. Kehittyivätkö he samalla lailla? Oliko molemmat yhtä kilttejä? Miten ne nukkui öisin? Hoidatko Zeldaa jotenkin toisella tavalla? Onko nyt helpompi hoitaa vauvaa kun sulla on kokemusta, vai onko se vaikeampaa kun on 2 hoidettavaa jne 🙂 Olisi kiva tietää!

 9. Nimetön sanoo:

  Tee postaus niistä asioista, mitä ihmiset suosittelee vauvan hoidossa, mutta itse et ole samaa mieltä. Ja tietty niistä asioista, jotka on toimineet tosi hyvin 🙂 Tuntuu, että erilaisia neuvoja tulee joka puolelta ja siinä tulee jo sekaisin, että mikä nyt on turhaa ja mikä ei.

 10. teekuppi sanoo:

  Teitä ainakin säät suosivat tällä lomaviikolla! Paitsi jos sielläpäin nyt sataa, mutta ei se pieni sade pahitteeksi ole näiden kuumien helteiden jälkeen.
  Täällä päin on ollut aurinkoista koko viikko, silti rusketus ei ole juurikaan tarttunut minuun. Oletko laittanut itseruskettavaa, vai onko sinulla ihan auringon aito rusketus? 🙂
  Mäkin mietin miten allas meinataan tyhjentää kun siinä on aika paljon tuota vettä, aikamoinen kantaminen jos ämpäreillä meinaatte kantaa lavuaariin.:)
  Ja annoin postaustoiveeni joskus ajat sitten niistä kirjoista ja kirjallisuudesta jota luet/olet lukenut. 🙂

 11. Mymmeli sanoo:

  Teillä on kyllä niin herttaisia lapsia! Ja sä oot kyllä niin kaunis.

  Ja täytyy sanoa että olen jo alkanut lämmetä Zelda nimelle. 🙂 . Kyllä ne mielleyhtymät nopeasti katoavat, kun tulee kuultua (luettua) usein jossain toisessa paikassa (täällä). Katoin siis nuorena tuota teini noita sabrinaa, mutta nyt tosiaan se täti ei tule enää yhtä vahvasti mieleen.

  Voisko tuosta mansikka-hunajameloni-halloumisalaatista saada ohjeen? Näyttää herkulliselta.

 12. Nora sanoo:

  Meikkipostaus! 🙂

 13. Linkku sanoo:

  Haha voi että Zelda on kyllä mainio nuo lasit päässään :’D Ja mua kans aina naurattaa vauvojen makkarat, ne on ihan älyttömän söpöjä! Michelin-kädet 😀

  Vitsi sun kroppa on oikeesti tosi hyvä! Huhhu, ei kyllä heti tulis mieleen että oot kaks lasta synnyttänyt 😀

 14. Mirka sanoo:

  Pakko kysyä, että mitä meikkivoidetta käytät? Sun iho näyttää silkinpehmeältä 🙂

 15. laura sanoo:

  Koska blogin mobiiliversio saadaan takaisin samanlaiseksi kuin se oli ennen?

 16. toivoja sanoo:

  joo meikkipostaus!!

 17. Helluw sanoo:

  Aivan ihanat Zelda ja Tiara, niin suloisia! :)<3 Ja musta kans ''vertailupostaus'' Zeldasta ja Tiarasta ois kiva, eli mitä samaa ja mitä eriä heidän luonteissa/ulkonäössä on. Ja videopostaus ja meikkipostaus ois kans kiva! 🙂

 18. Tiia sanoo:

  Tee joku ruokapostaus, missä annat kaikkien sun herkkuruokien reseptejä! 🙂 ja sitten sellanen joku vaate-/shoppailupostaus! Ihana blogi <3 Aloin seurata tätä syksyllä alun perin ehkä siitä syystä että opiskelen kätilöksi ja sen myötä on noussut pieni vauvakuume… 😀 ja lisäksi tykkään myös lukea vaatteista ja meikeistä yms joten on mulle oikein sopiva aihealue 🙂
  – Tiia

 19. hheidiii. sanoo:

  Hahah voi kun Zelda on söpö noitten aurinkolasien kanssa! 😀
  Mä haluaisin kysyy semmosta että onko snadi stadissa paljon mielenkiintoista tekemistä Tiaran ikäisille? Koska tekisi hirmuisesti mieli viedä mun kummityttö sinne mutta hän on vähän semmoista sorttia että tylsistyy juttuihin aika nopeasti 😀

 20. laura sanoo:

  Joku päiväkuvina postaus tai videopostaus , tai joku sellanen ruokaostospostaus että mitä ruokaa ootte ostanu ja mitä valmistatte siitä jne 😀 mun mielest noi tolllaset ruokaostosjutut o parhaita , tai sit sellame et mitä outoi tapoja Oton mielestä sulla on ja toistaperi 😀 esim. Ruisleivässä aina se pohja pitää olla , kinkku ennen juustoa tms. 😀

 21. Venla sanoo:

  Hei Iina 🙂 Sulla on aivan ihana perhe, ihanat lapset ja ihana mies 🙂 teidän arki näyttää niin ihanalta, ilo seurata :)!! <3 tässä toivepostausta mietin niin minua kiehtoo miten koet Helsingin lasten kasvatukselle? Mitä haasteita se tuo? Mitä hyviä puolia siinä on? Tai yleisestikkin miltä tuntuu lasten kanssa olla Helsingissä, kun siellä on vähä erilaisempi meno kuin esim. maalla 🙂 Kaikkea hyvää teille <3

 22. Jarno sanoo:

  Mulla alko tekee mieli ööö juustoa!!! :DDD ♥ Ihania kuvia, kuten aina.

 23. titti sanoo:

  Oi mitä herkkuja teillä on ollut :)! Zelda näyttää kasvavan kuvien perusteella tosi nopeasti 🙂 Ihania kuvia.

  Mulla ei yleensä tuu mieleen mitään toivepostausta, mut tällä kertaa tuli mieleen, et olis tosi kiva nähdä kuinka pukisit poikavauvan (meille kun syksyksi poikalupaus :)) Maku on itsellä muuttunut tietty kolmessa vuodessa hieman, vaikka osa vauvan ihanuuksista totta kai tulee pienemmällekin käyttöön 🙂

 24. Niina sanoo:

  Tukkapostaus olis kiva! 🙂 Eli semmonen, jossa kerrot esim. mitä hiustuotteita käytät (shampoo, hoitoaine, lakka ym.), onko sulla jotain ns. luottotuotteita ja mitkä ovat päivittäiset hiusruutiinisi (esim. suoristatko, mitä muotoilutuotteita käytät jne.)…

  -Niina-

 25. Jonna sanoo:

  Sydän sulaa noille zeldan aurinkolasi kuville <3 Ihania!:D

 26. O sanoo:

  Ihanan kesäisiä kuvia teistä! Mutta yks juttu tuli mieleen, kun kirjoitit että UV-säteilyltä parvekelasien takana suojassa, niin kai tiesit, että ikkunalasien takana suojautuu vain UVB-säteilyltä, eli siltä mikä ruskettaa, mutta UVA-säteet (jotka on niitä vaarallisempia ja syvempiin ihokerroksiin meneviä, vanhentavat ihoa ja muuttavat ihon DNA:ta) ei ole turvassa lasinkaan takana. Toivottavasti et ota mitenkään pätemisenä, mutta näin terveydenhoitoalalla työskentelevänä pistää vaan aina silmään, kuinka vähän ihmiset loppujen lopuksi tietää auringon vaaroista. 🙂

  Mansikka-hunajameloni-halloumisalaatista kaipaillaan myös täällä ohjetta! 😀

 27. Kiirallakin on tollaiset arskat kuten Zeldalla! Mutta meidän neiti ei oikein pidä niistä, tai no niitä on kiva pistää suuhun!

 28. Sanni sanoo:

  joku mielipidepostaus jostain mistä haluisit kirjottaa ja si kosmetikka postaus ! sitö ei muistaakseni oo ollu aikoihi (:

 29. teekuppi sanoo:

  Postausehdotus:
  Linkitä blogeja, joita luet! / suosikkiblogeja? 🙂

 30. Tiia sanoo:

  Sun hampaat on tosi valkoset! Ootko valkassu niitä ja jos oot niin missä?? 🙂

 31. Voi että mikä pieni ihana vauvasöpöliini aurinkolaseissaan!

  http://www.mineamarissa.blogspot.fi

 32. nellika sanoo:

  mua kiinnostais kätilön rooli sun synnytyksissä, oliko sama kätilö kummallakin kerralla tai jos ei ollu nii oliko kovin erilaisia ja mistä pidit kätilön toimissa ja mikä ei taas yhtään miellyttänyt sua? 🙂

  • Iina sanoo:

   Hei joo, olipa hauska postaustoive :)! Täytyy katsoa jos saisin muistin syövereistä kaivettua nuokin muistot, mulla on vaan ollut niin nopeita synnytyksiä että ei niin paljon ole jäänyt ehkä kätilöt mieleen! 🙂

 33. tyttö sanoo:

  Videopostausta!! :))

 34. barbellada sanoo:

  video/kysymysvastauspostaus.

 35. Nimetön sanoo:

  Pakko sanoa, että oot kyllä yks parhaista bloggaajista! Vastaat aina tosi kivasti asiallisiin kommentteihin (kaikki ei todellakaan niin tee) ! Muutenki oot tosi kaunis ja hyväs kunnos!:)

  • Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan mielettömän paljon! Hyvä kun just kehuit mun kommentointia ja vastaan nyt näin kamalan jäljessä, anteeksi :(! Mutta kaikkea hyvää ja ihanaa että tykkäät♥

 36. Saara sanoo:

  En ole lukenut blogiasi sen jälkeen ku se siirtyi tälle sivulle. Nyt tulin pitkästä aikaan vilkaisemaan ja oiiii minkä söpöliini vauvvelin mä näin 😉 <3 Onnea ihanuudesta! Taidankin taas alkaa ahkerasti lukemaan! 🙂

  • Iina sanoo:

   No kiva että löysit tiesi tänne takaisin, eipä tämä blogi ainakaan toivottavasti ole muuttunut minnekään vaikka alusta vaihtuikin :)! Kiitos paljon ja tervetuloa taas mukaan :)!♥

 37. B sanoo:

  Tämä postausaihe on aika narsistinen mut toivoisin sellasta silti 🙂 Kaikki äidithän aina toivoo lapsilleen hyvää tulevaisuutta, paljon rakkautta ja onnellisuutta jne jne ja harvoin kukaan uskaltaa kertoa niistä salaisista itsekkäistä haaveista että jos JUST SÄ saisit päättää mitä sun lapsista tulis isona, mitä ne harrastais teininä, minkälaisen vävy/miniäkokelaan ne tois kotiin jne 🙂 Varmasti jokainen vanhempi on joskus huvikseen tällasia asioita miettinyt ja pallotellut mielessään, niin ois hauska vähän saada tietää mitä mietteitä sulla mahdollisesti näissä jutuissa on. Tosin siinä on aina se vaara että porukka vetää herneen nenään ja luulee että tällaiset jossittelut johtaa/tarkoittaa sitä et vanhemmat haluu päättää lasten elämässä kaiken ja jos ei asiat mee niinkun vanhempi unelmoi niin lapsi on huono. EI TODELLAKAAN! Itse ainakin tykkään välillä miettiä että sitten kun meidän pikkuneiti tuosta kasvaa, niin oisihan se hauskaa jos se innostuisi samoista asioista mistä itse haaveilin pienenä jne. Hups tulipa pitkä ja sekava kommentti 😀

  • Iina sanoo:

   Hahah hei tää on tosi hauska idea ;D Kyllä mä tän voisin tehdä, eikä mua se pelota että postaus olisi provosoiva, on ihan hauskaa herättää keskustelua joskus :)! Kiitos ideasta!

 38. Nea sanoo:

  http://kideblogi.fi/butimahumannotasandwich/2012/07/16/meikan-nakokulma/

  Tää on Oton kirjottama ihana postaus, jonka löysin äskettäin. Tällästä lisää Otolta!! On mukavaa vaihtelua kaikille ”tyttöjutuille” 😀 Eli Otto kirjottamaan, mars! ;D

 39. Inga sanoo:

  Zelda on kyllä hirmu söpö noissa aurinkolaseissa. 🙂 Mahtaa olla mukavaa hommaa täyttää ja tyhjentää toi uima-allas! ;D

 40. Sanni sanoo:

  Tuun hulluks ku et oo kirjoitellu vähää aikaa. 🙂 Kattellu joka päivä, että joko ois postausta tulossa! 😀 Innokas blogin lukija!!!! :)))

 41. Lila sanoo:

  Voi Iina! Sun blogi on ehdottomasti yksi mun lemppariblogeista ja oonkin seurannut teitä Tiaran syntymästä asti. Tämä on sellainen hyvänmielen blogi ja on ihanaa, miten jaksat panostaa postauksiin. Susta hehkuu rakkaus lapsiasi ja Ottoa kohtaan ja toivon, että itsekin jonain päivänä pääsisin kokemaan samanlaisen onnen.

  Mua kiinnostaisi kovasti tuo lapsille lukeminen. Muistelisin, että aloitit sen kun Tiara oli ihan vauva? Voisitko kertoa siitä lisää? Luulen, että sillä on ollut suurikin vaikutus Tiaran kielelliseen kehitykseen. 🙂

  Vielä kerran, kiitos tästä ihanasta blogista. Kaikkea hyvää teidän loppukesäänne <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.