Kavereita ja kiireitä

10.07.2013

Uusi postaus, vanha tarina: kiirettä, kiirettä ja kiirettä. Miksi musta tuntuu että kiireet ei koskaan hellitä vaan aina vähän lisääntyy pikkuhiljaa salakavalasti? Jotenkin sitä hommaa vain aina kertyy ja kertyy ja sitten huomaakin yhtäkkiä ettei ole istunut itsekseen alas ja syönyt rauhassa jäätelöä blogisuosikkeja lukien moneen viikkoon! Tänään mä aion ottaa rennosti, ulkonakin on kökön näköinen ilma niin voi hyvällä omallatunnolla viettää yhden pyjamapäivän. Zelda nukkuu ja Tiara lukee kirjoja, ah mikä ihana rauhallinen hetki.

Musta tuntuu että viime aikoina olen vähän valahtanut kiireisestä suorittajan puolelle, en enää osaa rentoutua vaikka joskus saisinkin nipistettyä hetken ettei tarvitse tehdä mitään. Takaraivossa kummittelee ainavain uusi puuha joka on tekemättä; sähköpostit, kommentit, uusi postauskin pitäisi kirjoittaa, blogin Facebook -sivut, hääblogin päivitys vain muutamia mainitakseni – ja sitten samalla mulla on nämä meidän kaksi ihanaa pientä palleroista joista huolehdin sekä koti. En valita, olen maailman onnellisin siitä että olen tässä pisteessä ja teen edes osapäiväisesti työkseni hommaa jota rakastan: kirjoittamista.

Joskus vain kaiken yhteensovittaminen arjessa tuntuu haasteelliselta, mulla kun sitä selkeää työaikaa ei ole vaan hommat täytyy tehdä silloin kun arkipuuhilta kerkeää. Blogihommiin saattaa helposti kulua vain yhden päivän aikana neljästä viiteen tuntia jos laskee kuvien ottamisen, niiden läpikäymisen, sähköpostit, kommentit ja uuden postauksen kirjoittamisen! Osan saan hoidettua tietysti silloin kun Otto on töissä ja neidit joko päikkäreillä tai puuhailevat omiaan, mutta vähintään viitenä iltana seitsemästä tyttöjen mentyä illalla nukkumaan lähestulkoon mun koko ”vapaa-aika” kuluu näihin blogijuttuihin. Se on mulle ihan okei, mutta mun täytyisi löytää se taito rentoutua edes niinä parina vapaailtana uudelleen! Pitäisi kyetä päästämään hetkeksi irti kaikista velvollisuuksista ja olla vain.

Onneksi on Otto joka muistaa sanoa mulle kun stressaan liikaa ja yllättää esimerkiksi itsetekemällä herkkujälkkärillä tai tuomalla kaupasta mun lempilehden. Ja onneksi mulla on myös paljon ihania ystäviä, joiden kanssa sitä väkisinkin irtautuu hetkeksi arjesta ja samalla lapsetkin saavat mukavaa seuraa! Viime päivinä ollaankin tavattu ahkeraan ystäviä ja Tiara on ollut aivan pyörällä päästään kavereiden määrästä. Hienosti Tipa silti muistaa kaikkien kavereiden nimet ja on mummullekin selittänyt puhelimessa ummet ja lammet leikeistään kivojen kamujen kanssa.

Launtaina me saatiin kaksi ihanaa blogiäitiä lasten kanssa meille kylään sekä vekkulit Helmi ja Armas Tipalle leikkikavereiksi. Viimeksi kun näin Armaksen tammikuussa oli hänellä ikää vasta muutama hassu viikko ja nyt hän jo niin tomerasti kääntyili ja ryömi ja oli niin isoa poikaa meidän pikkurääpäleen rinnalla! Oli ihana nähdä Annaa ja Anniinaa pitkästä aikaa, syödä vähän herkkuja ja jutella niitänäitä. Mahtava lauantaipäivän piristys, näitä useammin! Osa kuvista lainattu Annalta.

3 4 5 6 9

IMG_6624 IMG_6643 IMG_6650 1344 kidevauvatSunnuntaina pyörähdettiin rannalla, alunperin suunnitelmana oli suunnata Skidit Festareille, mutta Otolla olikin senverran työjuttuja että päätettiin pysyä ihan kotikonnuilla ja mennä vaan rannalle lekottelemaan ihanaan hellesäähän. Ihan uskomatonta miten Tipa jo nauttii rannalla olosta ja vesileikeistä kun viime vuonna Tipakin oli niin pikkuinen ja pelkäsi kylmää vettä. Me oltiin pari tuntia rannalla ja syötiin jätskit ja oli aivan ihanaa. Siinä toinen keino rentoutua, helle ja ranta! Ehkä mun ongelma ei olekaan se rentoutuminen vaan se että en osaa rentoutua kotona niin helposti kun tietokone ja kamera hengaavat lähettyvillä muistuttamassa odottavista puuhista. Paras stressinpoistovinkki taitaisi olla juoksukengät, läheinen lenkkipolku ja nappikuulokkeista pauhaava musiikki.

IMG_6762IMG_6768 IMG_6794 IMG_6802Maanantaina nähtiin pitkästä aikaa meidän mahtavia entisiä naapureita Saraa ja Eliasta sekä tietysti pienintä kaveria Niklasta jota ei oltu ennen tavattukaan. Oli tosi mukava vaihtaa kuulumisia ja jutella siitä millaista tämä arki kahden pienen kanssa on nyt kun meillä on sekä esikoiset että kuopukset melkein samanikäisiä ja samalla ikäerolla syntyneitä. Käytiin yhdessä parissakin eri leikkipuistossa, merenrantakävelyllä ja lopuksi kaverit tulivat vielä meille käymään kun eivät tätä meidän ”uutta” kotia olleet vielä nähneet. Hassua muuten ajatella että me ollaan asuttu täällä jo reippaasti yli puoli vuotta vaikka tuntuu että vastahan me muutettiin! Kuvat lainattu Saralta.

01 03 05 06 08 09Niklas 4kk & Zelda 2,5kk

Eilen tavattiin vielä lisää blogikavereita kun Jenni ja suloiset Joel ja Alex tulivat piipahtamaan meillä kylässä. Lapset tulivat tosi hienosti toimeen keskenään ja oli mukava jutella vähän erilaisista jutuistakin kuten lasten kaksikielisyydestä, meillä kun ei muita ruotsinkielisiä lapsiperhekavereita vielä olekaan! Tipakin intoutui puhumaan muutaman sanasen ruotsia Jennille mutta kyllä se suomen kieli silti on käytössä suurimmaksi osaksi edelleen. Mä kirjoittelen tästä aiheesta lisää Tiaran 22kk-postauksessa jonka teen varmaankin ensi viikolla kun Tipalla tulee tuo ikä täyteen. Hurjaa että kohta Tipa juhlii jo 2v-synttäreitä!

IMG_6829 IMG_6838 IMG_6847 IMG_6854Hui mikä kaveripläjäys! Ihanaa miten äitiyden myötä on saanut tutustua niin mielettömän kivoihin tyyppeihin ja ihaniin minityyppeihin jotka viihtyvät meidän minityyppien kanssa. Multa toivottiin postausta siitä miten kaverisuhteet ovat muuttuneet lapsien myötä ja aion ottaa tämän aiheen kyllä esille mahdollisimman pian! Mutta nyt mä jatkan mun rentoilupäivää ja menen sohvalle lukemaan ison kasan kirjoja Tiaralle ja Zeldalle.

Toivottavasti kukaan ei ymmärtänyt väärin mun stressiavautumista, tarkoitukseni ei suinkaan ole sanoa että en jaksaisi blogata tai en jaksaisi arkea lasten kanssa, vaan halusin vain kirjoittaa ajatuksia ylös. Ehkäpä juuri siksi että itse muistaisin miten turhaa on stressata! Mä tiedän että te ihanat lukijat ymmärrätte vaikka joskus postaustauko venähtääkin parin päivän mittaiseksi tai jos en heti kerkeäkään vastata kaikkiin kommentteihin.

Ihanaa keskiviikkopäivää kaikille, olette parhaita♥♥


No Responses to “Kavereita ja kiireitä”

 1. Avatar M sanoo:

  Mulla lähti poikaystävä maanantaina inttiin ja tuntuu että ei oo mitään tekemistä. Tai no olisi tekemistä mut ei kiinnostusta tehdä mitään. :-D voi vitsi, teillä on kyl niin suloiset lapset! Tulee varmasti isompana molemmista tytöistä yhtä kauniit kuin äitinsäkin. :-)

  • Iina Iina sanoo:

   Höh voi hitsi, voimia inttileskenä olemiseen! :(♥ Ja kiitoksia paljon, vaikka kyllä veikkaan että meidän lasten kauniit piirteet tulee tuolta isin puolelta ;)

 2. Avatar Emma sanoo:

  Ihania kuvia, varsinkin nuo Saran ottavat keinukuvat Tiarasta on aivan mahtavia! :)
  Kiva postaus muutenkin, tykkään sun kirjotustyylistä, kirjotat selkeesti mutta silti kiinnostavasti! :)

  • Iina Iina sanoo:

   Sara on tosi taitava kuvaaja :)!! Kiitoksia hurjan paljon, mukava kuulla että tykkäät♥ :)

 3. Avatar Aniina sanoo:

  Heh, ”hiekkakaverit” ;) Täytyy jossain vaiheessa vaikka syksyllä sitten toteuttaa myös se meidän girls night out (vai mitäiskö sanoa ”moms”) -suunnitelma!

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah vielkin naurattaa kun leikkikaverit olikin hiekkakaverit :D ja todellakin pitää, ehdottomasti ollaan tyttöjä vielä, parhaassa iässä ;D!

 4. Avatar ok sanoo:

  Kivan pitkät hiukset tuolla toisella vaikka vasta 4 kk :)

 5. Avatar aanni sanoo:

  tossahan on teidän tytöille tulevat poikaystävätki jo valmiina hehe ;D
  mut ihana postaus ja on jotenki tosi jännää kun oot nähny jenniä ja joelia ja alexia kun luen myös jennin blogia nii se on aina niin outoa kun eri bloggaajat tuntee :DD huono selitys mutta toivottavasti tajusit.
  ja hei älä turhaa stressaa blogista! kyllä kaikkien pitää ymmärtää, vaikka tuliski muutaman päivän postaustaukoja yms. :) vaikka ootanki aina ihan superinnolla sun postauksia!!

  • Iina Iina sanoo:

   Haha, meidän neideillä on jostain syystä paljon poikapuolisia kavereita :D! Ja kyllä tajusin, mut loppupeleissä blogipiirit on niin pienet että kaikki melkeinpä tuntee jotain kautta :)! Kiitoksia, ihana kuulla että odotat postauksia :)♥

 6. Avatar Inga sanoo:

  Tipa nähtävästi kyllä tykkää tosta kissalippiksestä! ;D Mikä uimaranta toi muuten on, missä kävitte sunnuntaina? Näyttää kivalta ja siistiltä paikalta.

  • Iina Iina sanoo:

   Niin tykkää, aina pitää saada kissalippis päähän :)! Se on Aurinkolahden Aurinkoranta ja kiva ja siisti se onkin:)!

 7. Avatar Saara sanoo:

  Se vauva-aika menee niin nopeasti ikuisiksi ajoiksi ohi, blogilukijat sen sijaan jaksaa vähän paremmin odotella, joten pysähdy ihan hyvällä omallatunnolla vain nauttimaan ainutlaatuisista ajoista :)

 8. Avatar st. brigitten sanoo:

  Ihania kuvia söpöistä lapsista! Mä ite oon sellanen, että nautin kun käy vieraita ja saa ”emännöidä” ja höpöttää siinä sivussa aikustenkin juttuja :) Ihan hatusta vedetty juttu, mutta lukiessani sun blogitekstejä lausun mielessä zeldan nimen aina ts-äänteellä (”tselda”), jolloin se sopii täydellisesti Tiaran kanssa ;) Tuli mieleen jo siinä postauksessa, missä puhuit Zelda-nimen ääntämisestä, mutten muistanut silloin kommentoida :D

  • Iina Iina sanoo:

   Niin oon mäkin, emännöinti on mukavaa :)! Ja Zelda lausutaan juurikin sillä Ts-äänteellä, näin päätettiin Oton kanssa kun Otto niin halusi :)!

 9. Olispa minullakin ystäviä jotka ovat äitejä.. monet ovat eivät ota kontaktia minuun vaikka olisi joskus rupattelun puutetta. Onneksi on Jonna olemassa jonka kanssa voi puhua mistä vaan. Hän on paras, joka on ollut olemassa minun elämässä ala-asteesta asti!
  Ja iso onni on että J:n maha kasvaa päivä päivältä <3 harmi että hä n asuu jonku tunnin mmatkan minusta pois, hyvä ettei pitempää!

  • Iina Iina sanoo:

   Mullakin meni aikaa että löysin äitiystäviä! Mutta tärkeintä on että on ystäviä, olivat he sitten äitejä tai eivät :) Ja voi ihanaa, sinun ystävästäsihän tulee sitten myös äitiystävä! :)

 10. Oh my, musta tuntuu jo yhen lapsen jälkeen, että elämästä on tullut melkosta suorittamista. ;) Välillä saa muistutella itelle, että kotonakin saa olla tekemättä mitään sen ihmeempää.

  http://www.mineamarissa.blogspot.fi

  • Iina Iina sanoo:

   Hahah aijaa, mun mielestä yhden kanssa oli suorastaan lokoisan helppoa, välillä jopa pitkäveteistä, silloin tosiaan otettiin rennosti :D! Mutta se on tosiaan hyvä muistaa että ei tarvitse aina touhuta vaan voi vähän löysätä :)!

 11. Avatar Elisabet sanoo:

  Ihania rantakuvia! Mä en oo tänä kesänä vielä kertaakaan käyny rannalla. :D Ei vaan tule lähdettyä, vaikka tekis mieli. Onpa kiva kun sulta löytyy niin paljon mukavia mammakavereita. :) Mulla niitä ei oikein ole ja suuresti kyllä kaipais semmosta seuraa. Onneks kuitenkin on näitä ihania blogeja! Zelda kun on vain viikon nuorempi meidän tyttösestä, niin on oikein kiva seurata, miten hänkin kasvaa ja kehittyy!:) Ootte ihania<3

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiiiitos♥♥ mene ihmeessä rannalle, rannalla on ihanaa! :) Ja toisiin äiteihin on tosi helppo tutustua vaikka äitiryhmissä Facebookissa! Ja leikkipuistoissa sekä avoimissa päiväkodeissa/vauvakerhoissa on kans hirveen helppo ja kiva tavata muita äitejä :) Mäkin aloin tutustumaan enemmän toisiin äiteihin kun Tiara oli lähempänä puolta vuotta, siihen asti möllöteltiin aika paljon omissa oloissa kun oli vielä talvi ja hankala lähteä ulos, mutta kesästä kantsii ottaa kaikki irti! :) Itse olet ihana ja onnea ihanasta tyttösestä♥

 12. Avatar sohvii sanoo:

  Ihanat tytöt teillä! <3<3 jos asut Helsingissä niin osaatko sanoa kuinka monta prismaa siellä on? :D koko Helsingissä siis?

  • Avatar aaa sanoo:

   kato sohvii netistä.. kirjota vaikka googleen haku prismat helsinki nii löytyy…

  • Iina Iina sanoo:

   On kyllä<3 Ja Prismoista en ollenkaan tiedä kun en koskaan käy Prismassa :D

 13. Avatar Vilma sanoo:

  Hei, mite sä sait sillon sun instagramin taas toimimaan? Itellä se ei anna ladata kuvia ja kerran jo tein uuden tilin, mut nyt se tekee tota taas :(

  • Iina Iina sanoo:

   Mä poistin silloin linkin mun blogger-blogiin siitä profiilista koska Instagram ei tykännyt blogger-linkistä! :D Sitten alkoi heti toimimaan!

   • Avatar Vilma sanoo:

    Oi kiitos paljon! Mullakin alko heti pelittään nyt jee jee, voin jatkaa addiktoitumistani rauhassa :D

 14. Avatar pauski sanoo:

  moi! tosi kiva blogi ja ihanat tylleröiset teillä! :) vieläkö tiara käyttää vaippaa?

  • Iina Iina sanoo:

   Heippa, kiitos paljon :)! Mä en puhu täällä Tiaran vessa-asioista ollenkaan kun en omistanikaan viitsisi julkisesti kertoa :)

 15. Avatar Nannukka sanoo:

  Moikka Iina! Tää ei liity nyt tähän postaukseen mitenkään ja toivomukseni tulee vähän jälkijunassa, mutta olisi ihana saada postaus siitä, mitä olette syöneet viikolla. :) Reseptejä, teettekö isompia satseja ruokaa kerralla vai joka päivälle omat ruokansa?? :) Jtn semmosta toivoisin..

  • Iina Iina sanoo:

   Heippa! Kyllähän näitä postaustoiveita saa laittaa aina kun tulee jotain mieleen :)! Mä voin tehdä ruokapostauksen taas tässä lähiaikoina :)!

Kommentoi