Puolivuotisneuvolaa ja päivän asua

04.11.2013

Flunssa ei vieläkään ole kokonaan ohitse meiltä isommilta, mutta tytöt sentään voivat jo paljon paremmin. Ottoraukka taitaa olla meistä kipein tällä hetkellä, itse olen kärsinyt vaan karmeasta lihassärystä ja tukkoisesta nenästä koko päivän mutta muuten olo on jo ihan okei. Hassua kun fiilis on niinkuin olisi tehnyt tuhat kyykkyä ja vetänyt hullun rääkin salilla vaikka oikeasti olen maannut kohta viikon kotona kipeänä. Ehkä tää on joku mun kropan tapa kertoa että kunhan olen tämän flunssan selättänyt niin on aika alkaa panostamaan siihen terveyteen ja hyvinvointiin!

Meillä oli tänään, vähän myöhässä Zeldan puolivuotisneuvola (neitihän täyttää jo ensi viikolla seitsemän kuukautta). Sinne me aamupäivällä suunnattiin järkyttävässä kaatosateessa, mutta kerrankin me ehdittiin ihan vahingossa bussiin ja oltiin juuri ajoissa ja melkein kuivina perillä. Viimeksi mä en päivittänytkään Zeldan neuvolakuulumisia tänne ollenkaan vaan ainoastaan Facebookiin, mutta koska niitä on ainakin osa aina tasaiseen tahtiin täällä puolella kysellyt niin ajattelin kuitenkin päivittää ne sitten tänne tällä kertaa.

Neuvolakorttiin meidän hoitaja kirjoitti näin: Iloinen, tyytyväinen tyttö. Lattialla kulkee kierimällä ja peruuttamalla hienosti. Syö ja kasvaa hyvin. Ääntelee erilaisia ääniä. Hammashoito-ohje annettu. Mitat (suluissa 5,5kk mitat): 9245g (8630g) ja 69,5cm (68cm). Mä katselin Tipan mittoja samassa iässä ja ne on olleet 9015g & 68,5cm eli Tipa on ollut ihan himpun verran pienempi, mutta aika samoilla käyrillä neidit kulkevat viiden sentin syntymäpituuserostaan huolimatta tässä vaiheessa.

Hammashoito-ohjeesta tuli mieleeni että meidän pikkuisella kuopuksellamme on puhjennut nyt myös eka hammas alas! Se puhkesi sopivasti flunssan kanssa samaan aikaan niin selvittiin yksillä itkuilla molemmista, loistava ajoitus. Mun täytyy koittaa saada kuva hampaasta, se on niin söpö! Zelda on vaan ihan mestari pakoilemaan kameraa jos sille päälle sattuu, tai ainakin piilottamaan sen hampaan. Mä en voi uskoa että Zelda on jo niin iso että sillä on hammaskin! Mutta totta se on, Zelda on myös oppinut hyvin nopeasti järsimään sillä piskuisella hampaallaan.

IMG_6208 IMG_6232 IMG_6627Mä laitoin flunssan jälkeen ihan rentoiluvaatteet päälle neuvolaan, tavoitteena vain lämmin ja mahdollisimman mukava asu. Mä oon ihan rakastunut siihen mun Asoksen viininpunaiseen New York-collegeen ja se onkin mulla melkein jatkuvasti päällä, mitä nyt käy aina pesussa kääntymässä.

neuvolaasuPäivän asu / College ASOS / Farkut ZARA / Kengät Dinsko / Laukku Mango / Huivi Pieces

Päivän asusta tuli mieleeni eräs toinen asuihin liittyvä juttu, nimittäin asukriisi! Ensi viikolla on Indiedays Inspiration Day -tapahtuma Inspiration Awardseihin liittyen ja mä en tiedä ollenkaan mitä laitan päälle! Iik, jännittää. Mun täytyy varmaankin tehdä asupohdinnoista postaus niin saatte auttaa mua. Mutta siihen asti mua saa auttaa käymällä äänestämässä mua Indiedays Inspiration Awardsien Lifestyle -kategoriassa missä blogini on ehdolla teidän ihanuuksien ansiosta! Täysi-ikäisten äänestäneiden kesken arvotaan lippupaketteja Inspiration Awardseihin joista on huhujen mukaan tulossa ihan mielettömän makeat bileet! 

nimetönTässä on nyt ollut sillisalaattia jo niin paljon että loppuun ymppään vielä arvonnan voittajan voittajakommentin. Me FB-tykkääjien kanssa jo tirautettiin kyyneleitä uskomattoman koskettavalle kommentille mutta lukekaapa tekin, ei nimittäin olisi voinut arpa osua parempaan osoitteeseen:

arvonnanvoittajaHurjasti onnea Jattask! Sun pappasi kuulostaa ihanalta tyypiltä ja ihan huikeaa että hänelle lähtee nyt tälläinen isänpäiväpaketti. Kaikkea hyvää teille molemmille♥

Nyt mä alan nukkumaan ja nautin siitä kun yöunet ovat taas palautuneet normaaleiksi flunssan jäljiltä. Hyvää yötä ihanat♥♥


39 Responses to “Puolivuotisneuvolaa ja päivän asua”

 1. Dandy sanoo:

  Haha:D Zelda on saman kokoinen nyt kun meidän tyttö 1-vuoden iässä:) hauska nähdä kuinka erilailla lapset kehittyy!:) suloinen pikkuneiti<3

  • Iina sanoo:

   No niinpä! 😀 Tiara oli yhtä iso kuin Zelda samassa iässä mutta nyt kaksivuotiaana on taas kaikkia ikäisiään reilusti pienempi 😀 Itse kehityin samalla tavoin. Jännä nähdä miten Zelda kasvaa!

 2. Satu sanoo:

  Oi jo pian 7kk! Aika menee niin nopiaa. 🙂 Oma tyttö on pian jo 10kk ja ottaa täällä ensiaskeleita. 🙂 On muuten Zeldalla hyvin painoa, kun meidän tyttö ei vieläkään paina noin paljon, vaikka pituutta kuitnekin on varmaan 5cm enemmän. Kun sais hänet vaan syömään enemmän. :/
  Paranemisia! 🙂

  • Satu sanoo:

   Ja piti vielä sanoa, että tuo huppari näyttää aivan ihanalta. <3 Juurikin semmoiselta mukavalta, mutta silti näyttävältä. 🙂

  • Iina sanoo:

   No niin menee, ihan hurjaa! Voi ihanaa, ensiaskeleet ovat jotain maailman suloisinta!! 🙂 Meillä on tytöt tollasia pikku pullia vauvaiässä, itsekin olin, ja sitten kun kasvavat isommaksi niin ovatkin ihan kirppuja (tai näin ainakin Tiaralla ja mulla) 😀 Tipa on 2-vuotiaana 84cm pitkä ja painaa 11,8 kiloa 😀 Toivottavasti teidän neiti alkaa syömään♥ Kiitos!

 3. mmiinu sanoo:

  Vauva tuntuu niin isolta kun hampaat alkaa tulemaan. Meijän pieni vaavi on vasta 4 kk ja ykspäivä huomasin, että oho neidillä on tullut kaks hammasta alas! 😀

 4. Jenny sanoo:

  Tuli tuosta hampaasta mieleen hauska juttu:D oltiin kesällä käymässä pikkuserkuilla. Niin meno matkalla tytölle puhkesi kulmahammas ja takasin tullessa toiselle puolelle:D lentokoneessa siis puhkesi hampaat se oli kyllä hupaisaa:D Zelda on jo isotyttö :o<3

  Paranemisia teille!<3

 5. titti sanoo:

  Ihanat asut molemmilla 🙂

 6. Nimetön sanoo:

  ihana zelda<3
  ja ei kyllä uskois et oot just ollu viikon flunssassa kun oot noi upeena lähössä! Nyt täytyy kyllä sanoa että onneksi yllämainittu voitti arvonnan, nyt kun on noin ihana voittaja niin ei harmita kun itse voittanutkaan:)
  Pakko vielä sanoo että musta on tosi kiva kun vastailet kommenteihin, niitän on kiva lueskella vaikka ei ole itse kommentoinukkaan:)
  sillisalaatit on ihania<3

  • Iina sanoo:

   Niin onkin♥♥ Ja voi kiitos paljon, kyllä oli olo aika kurja vielä maanantainakin mutta meikki ja vaatteet tekee paljon :D! Munkin mielestä voitto meni kyllä tismalleen oikeaan osoitteeseen! 🙂 Kiitoksia! Kiva että tykkäät♥ Ja mukavaa loppuviikkoa!

 7. Sara sanoo:

  Hauska kun Zelda syntyi aika pienenä, etenkin verrattuna omaan tyttöseeni, joka oli päälle nelikiloinen. Olenkin sitten kokoajan ajatellut Zeldan jotenkin tosi pienikokoisena söpöläisenä ja oman tyttöni kauhean isokokoisena. Ja ikäeroakin olen ajatellut tytöillä olevan enemmän.

  Nyt näin seitsemän kuukauden iässä hoksaan, että a) Zelda on melkolailla saman kokoinen, kuin meidän mimmi b) ei tytöillä todellisuudessa ole ikäeroakaan kuin pari kolme hassua viikkoa.

  Ja vinkkinä vielä täytyy nyt mainostaa sinullekin terveellistä mutakakkua, kun terveydestä ja hyvinvoinnista olet viimeaikoina jutellut! Muistelin myös, että olet monesti leiponut mudcakea, mutta kokeilepa tätä: http://rosmariiini.blogspot.fi/2013/11/healthy-and-delicious.html
  Mutakakusta saa myös terveellistä, ja makukin on kohdallaan 😉 Perfect!

  • Iina sanoo:

   Hahah hassua! 😀 Meidän neidit on nopeita kasvamaan, molemmat syntyneet pikkuruisina ja monta viikkoa etuajassa ja silti kasvaneet ihan hurjaa tahtia ikäisiään kiinni! 😀

   Hei kiitos hurjan paljon tuosta mutakakkuvinkistä, täytyy käydä kurkkimassa ;)!! Kaikkea hyvää teille! 🙂

 8. Emmi sanoo:

  Siis tuo teidän Zelda-vauveli on niiin söpö!<3 Ja melko samaa vauhtia kasvaa meidänkin vauva, kun meidän vauva täyttää huomenna 6kk ja painoi viime viikolla 9,6kg ja oli 68cm pitkä. 🙂

 9. Petra sanoo:

  hmmm eipä tuo hampaiden tulo ole verrattavissa ikään/ ´´isouteen”, meidän 1v.3kk ikäsellä ei ole yhen yhtään hammasta meinaan.. 😀

  Neiti on niin söpö ja todella hyvin kasvannut! 🙂
  Ei kyllä uskoisi, että oot kipeenä/just parantunut, kun noin pirtsakan ja nätin näkösenä oot!

  • Iina sanoo:

   Haha, niin no ei oikeasti välttämättä, mutta kyllä vauva tuntuu isommalta ja vanhemmalta kun sillä on hampaita! 🙂

   Kiitos paljon! Zelda kasvaa kyllä hurjaa tahtia!♥♥ Mukavaa viikkoa teille!

 10. amanda sanoo:

  mustakin on iina iihanaa kun oot ”löysänny nutturaa” ;D – tarkemmin sanoakseni, tuntuu että osaat antaa armoa itsellesi eikä sun joka hetki tarvitse olla ”super -iina” 🙂 ja hei tuli mieleen tuohon sun toiseen blogiin, että kun te kerran oton kanssa menette naimisiin niin tekisitte leikkimielisen ”kisan” että kumpi tuntee toisen paremmin. eli listaatte litanian kysymyksiä ja arvotte ne toinen toisillenne ja kirjoitatte toisen vastauksen ja oikean vastauksen blogiin 🙂 esim;
  iina nostaa kysymyksen otolle; ”minun lempivärini?” otto vastaa; viininpunainen? väärin. oikea vastaus on keltainen. jne 😀 ja ennen tuota niin ette kysele näitä juttuja toisiltanne tms 🙂 kuinka paljon tiedätkään tulevasta sulhostasi hmmmm… 😉

  • Iina sanoo:

   Hahah, no super-iinana oleminen ei ole tavoitekaan! 😀 Kiitoksia, kiva jos rennomman otteen huomaa :)! Tosi huippu postausidea, kiitos! Täytyy laittaa korvan taakse :)!

 11. Tuon kommentin perusteella partakone meni ihan oikeaan osoitteeseen, suloista! 🙂

 12. roosa sanoo:

  Mietin aivan liian kauan, että onko Zeldan paino tippunut nuhan takia ja miksi hän on lyhyempi kuin viime tarkastuksessa…. :—D Hyvä minä! 😀
  Tuntuu, että partakone meni kyllä oikeaan osoitteeseen, ihan herkistyin 🙂
  Ihana muuten toi sun huppari!

 13. jepa sanoo:

  hurjat kokoerot kyllä lapsissa 🙂 Meiän poika oli yksivuotiaana 9,1 kg ja tyttö oli yksivuotiaana 7,9 kg. Pikkukirppuja. Molemmat terveitä ja kasvaneet aina omaan tahtiin. Mekin molemmat oltu tosi kirppuja vauvoina joten ei meistä isoa saisikaan, vaikka nyt ollaankin aika tavallisen kokoisia.

  Mutta tosi söpö Zelda on. Se on aina kiva fiilis kun lapsi kasvaa ja on terve!

  • Iina sanoo:

   Niin on! Meillä taas on niin että vauvana ollaan aina isoja ja pullukoita ja sitten kun alkaa liikkumaan kunnolla niin ihan kirppusia, mä olin kans toooosi iso vauva ja niin oli Tiarakin, mut nyt taas kaksivuotiaana Tiara on 84cm pitkä ja 11,8kg painava ja paljon ikäisiään pienempi 😀 ja mä kans olin tosi pieni lapsi, ekaluokalla painoin 16kg 😀

   Se on ihanaa kun lapset ovat terveitä ja kasvavat hyvin♥

 14. M sanoo:

  Oho! Mä oon aina kuvitellut, että teidän tytöt on jotenkin pieniä. Mutta Zeldahan painaa saman verran kuin meidän 1v1kk :–D Hassua!

 15. mintsu sanoo:

  Mä olin koulusta pois 3 viikkoa keuhkokuumeen vuoksi ja koulussa/työharjoittelussa joudun ravaamaan pakastimissa ja kaikkea niin alkaa tuntumaan siltä, että toi flunssa tulis takasin. 🙁 Pysyis vaan poissa, en haluais mitään jälkitauteja… Kunpa teillä nyt menis toi flunssa pian ohi, paranemisia sinne. <3

 16. Jarno sanoo:

  Ihana Zelda ♥ Mua niin harmittaa, koska en pääse täältä tuonne Blog awardseihin 🙁
  Oulu-Hki välimatka on yllättävän pitkä 😀 Mä en malta odottaa sitku asun siellä 🙂

 17. E sanoo:

  Voi ihana Zelda ja kuinka hienosti hän kasvaakaan! 🙂 Meidän pikkukirppu on nyt 5kk iässä vasta 7kg ja 67cm pitkä, eli aika hoikkeliini poika. Hänellä tosin on allergioita, jotka ovat voineet vaikuttaa asiaan, mutta onneksi nyt alkaa helpottaa ja pieni voida paremmin.

 18. J sanoo:

  Tykkään ihan hirveesti lukee mammablogeja, mutta kun oon yrittänyt ettiä jotain muita hyviä sun blogisi lisäksi, en ole löytänyt yhtään vertaista ! Toi tapa millä kirjotat on vaan jotain niin mukavaa luettavaa ja postaukset on aina yhtä kiinnostavia : )

 19. neppari sanoo:

  Mitkä on Zeldan ja Tiaran toiset nimet?:)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.