Äitiysvaatteet pähkinänkuoressa

14.05.2014

Tulevan Minimuotikirppiksen yksi yhteistyökumppani on myös munkin blogista aiemmin jo tuttu MamaMia.fiverkkokauppa. MMK-yhteistyön tiimoilta pääsin testaamaan Sobean uutuushousuja, ja päätettiin Mamamian Kaisun kanssa ottaa äitiysvaatteet vähän laajemminkin käsittelyyn tähän postaukseen. Itse en sinällään enää ole äitiysvaatteiden kohderyhmää, kun raskaudet ja imetysaika ovat takana päin, mutta mikäpä mua estäisi käyttämästä supermukavia Sobean yoga-housuja, tai uutuus jersey chinoja ilman mahaakin?

Haastattelin Kaisua äitiysvaatteista kysymyksillä, jotka mua itseäni mietityttivät odotusaikana ja imettäessä. Kaisu on alan asiantuntija, ja halusin haastatella Kaisua, sillä uskoisin että lukijoissani on paljon raskaanaolevia tai imettäviä äitejä, joille tämä informaatio on kultaakin kalliimpaa. Itse olisin arvostanut kovasti jo Tiaraa odottaessa kaikkea tätä tietoa, sillä moni asia tuli mulle yllätyksenä, ja koin sopivien äitiysvaatteiden löytymisen hankalaksi untuvikkona.

IMG_3323Miten kevään ja kesän trendit näkyvät äitiysvaatteissa? 

Kevään ja kesän trendit näkyvät eniten vaatteiden väreissä sekä muodoissa. Esimerkiksi housut jotka ovat muutenkin muotia (slimmit, chinot) löytyvät myös äitiysvaatteista. Me kumminkin olemme huomannet, että trendikkäimmät ja erikoisimmat vaatteet eivät välttämättä ole ne suosituimmat, vaan odottavat äidit ostavat perusvaatteita joita on helppo yhdistellä; esim. farkut, mustat suorat housut jotka on helppo yhdistellä moniin yläosiin.

Miten äitiysvaatteen koko tulisi valita, miten äitiysvaatteiden mitoitus eroaa tavallisten vaatteiden mitoituksesta? 

Äitiysvaatevalmistajat ovat ajatelleet että vaatteiden koot pysyisivät odottavilla äideillä samana kuin normaalistikin eli vaatteen teko vaiheessa on otettu huomioon kasvava maha. Nainen jolla on normaalisti L-koon vaatteet kuuluisi ensisijaisesti valita sama koko äitiysvaatteissa mutta ainahan asia ei mene ihan näin. Naisen muodot muuttuvat monesti myös muualta kuin vain vatsan seudulta joten välillä joutuu valitsemaan kokoa suuremman koon. Suurimmalla osalla vaatevalmistajia on koko taulukot joiden avulla saa tietää eri kokojen pituus-, leveys- ja ympärysmitat. Suosittelemme mittaamaan jos tilaa nettikaupasta.

Ovatko imetysvaatteet välttämättömiä imetysaikana?  

Imetysvaatteet eivät ole välttämättömiä mutta ne kyllä helpottavat elämää imeväisen lapsen kanssa. Esimerkiksi toppia venyttämällä tai paitaa nostamallakin voi mennä, mutta suosittelen kyllä kokeilemaan edes yhtä imetysvaatetta.

Kuinka paljon imetyspaitoja, ja -liivejä tulisi varata? 

Mielestäni hyvin pääsee alkuun pareilla paidoilla ja liiveillä. Monesti varsinkin alussa saattaa puklut aiheuttaa sitä että vaatteita tarvitsee pestä useasti.

Kannattaako imetysliivejä ostaa etukäteen raskausaikana, vai onko fiksumpaa ostaa vasta raskauden jälkeen? 

Imetysliivejä voi hyvin ostaa valmiiksi loppuraskauden puolella kun rinnat ovat jo ”valmistautuneet” imetystä varten. Nämä liivit sopivat useimmiten myös sitten imetyksen alkaessa.

Millaiset ovat hyvät imetysliivit? 

Me suosittelemme ensisijaisesti liivejä ilman kaaritukia varsinkin alkuajoille. Kaarituet voivat helposti painaa ja aiheuttaa rintatulehdusta mutta tämä on yksilöllistä ja kaikkien oma mieltymys ratkaisee millaiset liivit hankkii. Meidän mielestä hyvät liivit ovat pehmeät, helpot aukaista yhdellä kädellä imetystä varten ja niiden kuuluu istua mukavasti ilman että ne hiertävät mistään.

Millaisia vaatteita suosittelet kotiinlähtöasuksi synnytyksen jälkeen? 

Pehmeät ja rennot, mukavat vaatteet! Esimerkiksi Sobea yoga-asu on meistä täydellinen kotiinlähtöasu.

Voiko äitiysvaatteita käyttää raskauden jälkeenkin? 

Monia vaatteita voi, mutta totta kai se ratkaisee että paljonko omat muodot muuttuvat raskauden aikana ja sen jälkeen. Moni valmistaja suunnittelee vaatteet niin että niitä voi käyttää sekä raskaana ja ei raskaana.

IMG_3331 IMG_3342xKiitos hurjasti  Kaisulle vastauksista! Kuten hän tuossa viimeisessä lauseessa toteaakin, niin äitiysvaatteita voi hyvin käyttää raskauden jälkeen. Mun omat raskausajan Sobean Yoga-housut ja -huppari jäivät isoiksi raskauden jälkeen, ja siksi en niitä enää käyttänyt pahemmin kun olin kotiutunut sairaalasta. Kotiinlähtöasuna ne sensijaan olivat todellakin täydelliset. Nyt sain kuitenkin itselleni XS-kokoiset, mustat velour yogat, jotka ovat juuri sopivat ja ihanan rennot. Parhaat housut kotona lasten kanssa völläämiseen, sängyllä pomppimiseen tai ihan mihin tahansa rentoiluun.

Jersey Chinot taas ovat tyylikkäät, joka tilanteen housut, mukavuudesta tinkimättä. Ne näyttävät aivan oikeilta chinoilta, mutta on valmistettu pehmeästä puuvilla jerseystä, eli ovat yhtä mukavat kuin vaikkapa leggingsit, tyylikkäämmät vain. Sobea panostaa pieniin yksityiskohtiin, ja tykkäänkin hurjasti chinojen Sobea -logolla kirjaillusta takataskusta.

Molemmissa Sobea-ihanuuksissa on joustava, reilusti ylös asti nouseva vyötärö, jonka voi joko vetää ylös asti masua tukemaan, tai kuten minä tein ilman mahaa: kääntää nätisti alaspäin. Sobean äitiysvaatteet valmistetaan pääosin superpehmeästä luomupuuvillasta, ja ne säilyvät hyvänä pitkään pesuista huolimatta, trust me, monet kuolat, puklut, hiet ja ruokamössöt on tullut pestyä tässä reilun puolentoista vuoden aikana eri Sobea-vaatteista pois, ja hyvin ovat kestäneet, eikä ole syytä epäillä etteivätkö nämä uutukaisetkin kestäisi hyvänä.

IMG_3244x IMG_3266x IMG_3287xMamamia tarjoaa Minimuotikirppiksen sadalle ensimmäiselle vierailijalle jaettavassa goodiebagissa 35% alennuksen ja ständillään 15% alennuksen koko valikoimasta lauantaina. Kaikki ihanat mallit, myös nämä Sobealempparit ovat hypisteltävissä ständillä, ja Mamamialta voi kysyä vinkit kaikenlaisiin äitiysvaatetarpeisiin. Goodiebageissa on Minimuotikirppiksen yhteistyökumppaneiden tuotteita, ja yhteistyökumppaneina ovat Mamamian lisäksi mm. Valio, Hipp, Carmex, Lavera ja Muumi-vaipat. Tapahtumassa on myös Muumivaippojen sponssaama vauvanhoitopiste!

Bongasin Minimuotikirppiksen FB-sivuilta myös infoa, että kirppiksen yhteydessä järjestetään ihana brunssi lastenmusiikin säestämänä, kuulostaa mahtavan herkulliselta ja hauskalta. Moni onkin jo tullut kertomaan tulevansa lauantaina paikalle moikkaamaan ja shoppailemaan, ihana juttu! Jos joku vielä haikailee oman myyntipaikan perään, on Kideblogien 10 euron alekoodi edelleen voimassa, eli koodilla kide14 pöydän saa  hintaan 25 euroa TÄÄLTÄ.

Yhteistyössä Mamamia.fi.

1176152_10201742037730886_548105345_nToivottavasti nähdään lauantaina mahdollisimman monen teistä kanssa<3


7 Responses to “Äitiysvaatteet pähkinänkuoressa”

 1. Avatar Riina sanoo:

  Voi vitsit ku haluisin ja tarvitsisin niin tommoset yoga pantsit, mutta kun ovat vähän tyyriit niin alekoodi ois niin paikallaan, mutta asun niin kaukana ettei ole mahis päästä tuonne kirppikselle.

  • Iina Iina sanoo:

   Mä jaoin instagramiin lauantaina alekoodin tuonne, käy kurkkimassa jos on vielä voimassa! minimuotikirppis15 oli koodi :)

 2. Avatar Hannele sanoo:

  Tuo todella vaalea sopii sulle kyllä tosi hyvin! Ihanan raikas väri :).

  Mammavaatteisiin en kommentoi mitään – thank god mä saan kohta taas omia vaatteita päälle, niitä on niin kova ikävä! :D Imetyspaitoja hankin ehkä muutaman, mutta katsotaan ensin miten muilla viritelmillä pärjää.

  <3 Hannele
  http://rakkaudellahannele.blogspot.fi

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos ihan hurjasti<3 :) Hahah, joo muistan miten kova ikävä mullakin oli omia vaatteita raskausaikana! :) Tsemppiä loppuraskauteen ja onnea tulevasta pikkuisesta<3

 3. Avatar titti sanoo:

  Mä niin rakastan Sobean vaatteita! Mulla tosin kans oma S-kokoinen huppari jäi isoksi ja pitäis olla kokoa pienempi. Hame taas samassa koossa on onneks niin slimmi, et pysyy päällä. Housut sais olla XS.

 4. Avatar Kauniita vaatteita sanoo:

  Hei,

  Kauniita äitiysvaatteita saa myös nykyään tälläisestäkin verkkokaupasta:

  http://www.9kk.fi

  Eli taas on saatu suomeen yksi kauppa, josta saa OIKEASTI kauniita äitiysvaatteita ja imetysvaatteita :).

Kommentoi