Valmennuskurssi, suuri apu pääsykokeisiin

07.06.2014

Mä olen kertonutkin täällä useaan otteeseen valmistautuneeni kokeeseen valmennuskurssin avulla. Kirjoittaessani ura- ja opintohaaveistani aiemmin keväällä, eräs ihana lukijani otti muhun yhteyttä, ja tarjosi paikkaa Valmennuskeskuksen valmennuskurssilla AMK:n liiketalouden pääsykokeisiin. Siihen asti valmistautuminen kokeisiin ja hakeminen kevään amk-haussa oli ollut abstraktilla tasolla, en ollut tehnyt lopullista päätöstä asian suhteen. Kun kuitenkin sain niin upean mahdollisuuden, mä päätin että nyt tai ei koskaan.

En alunperin tiennyt, että valmennuskursseja järjestetään myös liiketaloutta, ja esimerkiksi AMK:n tekniikan ja liikenteen koulutusohjelmaa varten, vaan pidin niitä vain yliopistoon esimerkiksi lääketiedettä opiskelemaan hakeville tarkoitettuina vaihtoehtoina. Mun mielestä on todella hyvä, että kursseja on saatavilla myös AMK-hakua varten, sillä esimerkiksi mulle näin pitkään kotona olleena, täysin opiskelumetodeista ja kokeisiin valmistautumisesta kärryiltä pudonneena, se oli elintärkeää kokeeseen valmistautumisen kannalta. Valmennuskeskus on Suomen suurin, ja kokenein valmennuskurssien järjestäjä, ja kurssitarjonta on laajaa ja laadukasta.

Valmennuskurssi järjestettiin toukokuussa iltaopetuksena. Sain itse valita, valitsenko aamu-, ilta- vai kotikurssin, ja valitsin iltakurssin, joka sisälsi myös sähköisen oppimisympäristön, eli kaiken saman sisällön mitä kotikurssikin. Tämä siksi, että Oton töiden takia tiesin jo etukäteen, että mulla jää kaksi kurssikertaa kuudesta käymättä, mutta sähköisestä oppimisympäristöstä näin koko tunnin opetuksen ja tehtävät videolta. Kolme opetuskertaa käsitteli ennakkoaineistoa, ja kolme matematiikkaa.

IMG_5815Mulla jäi käymättä ensimmäinen kurssikerta, jolla ennakkoaineisto käytiin alustavasti kokonaisuudessaan läpi, sekä yksi matematiikan oppitunneista. Katsoin ne siis kuitenkin videolta, ja koin saavani saman hyödyn, kuin käydessäni paikanpäällä. Eroavaisuutena kuitenkin se, että paikanpäällä opiskellessa voi keskittyä 100% teholla opiskeluun, kotona taas on lukuisia muita tekijöitä, jotka vievät itse opetukselta huomiota. Videot voi onneksi katsoa sekä reaaliajassa, että jälkitallenteena, eli sain aina laitettua kuitenkin videon tauolle jos tuli jotain, vaikka kerkesihän niiden taukojen aikana jo ajatus herpaantua tietysti jonkinverran.

Valmennuskurssilla käytiin todella tehokkaasti läpi koko ennakkoaineisto, kaikki tärkeimmät termit, alueet, mistä mahdollisesti voisi tulla väittämiä, sekä kirjoitelmatärpit, joista mahdollinen, kokeen 35:stä pisteestä 10 pistettä määrittävä kirjoitelma saattaisi tulla. Ennakkoaineiston englanninkielinen aineisto, USA:n kaupankäynti Suomessa, oli kaikkein laajin ja ehdottomasti haasteellisin osa-alue. Juuri tästä osa-alueesta olivat myös lähestulkoon kaikki kirjoitelmatärpit, ja valmennuskurssi osui ihan oikeaan, kirjoitelma tuli juuri yhdestä näistä tärpeistä, vieläpä juuri sellaisesta, jonka itse olin ajatellut kaikkein todennäköisimmäksi. Toivon että valmistautumiseni tuotti tulosta, ja kirjoitelma meni nappiin.

IMG_5818Koe sisälsi myös 45 oikeinväärin -väittämää jokaisesta kolmesta osa-alueesta. Saimme valmennuskurssilta harjoituskokeen, jonka avulla harjoittelin myös väittämiin vastaamista. Lopullisessa kokeessa oli kaksi haasteellisempaa väittämää koskien hankalia ja yksityiskohtaisia tilastoja, jollaisiin en ollut varautunut, mutta kokonaisuutena niistä jäi kuitenkin ihan hyvä fiilis. Toki näissä väittämissä on juuri se, että täytyy lukea todella todella tarkkaan, sillä vain yksi sana saattaa olla muutettu alkuperäistekstistä, ja se jo muuttaa väittämän merkityksen kokonaan. En voi muutakuin toivoa että ymmärsin lukemani oikein ja väittämät menivät niinkuin pitikin.

Matematiikan ja loogisen päättelykyvyn harjoittelu oli ehkä itselleni se kaikkein merkittävin osa valmennuskurssista. En ole opiskellut matematiikkaa sitten lukion kolmannen luokan (jolloin jäljellä taisi olla yksi kurssi), eli opinnoista on aikaa jo reilut neljä tai viisi vuotta. Haastetta lisää liiketalouden pääsykokeissa se, että laskimen käyttö ei ole sallittua. Viimeksi olen laskenut esimerkiksi murtoluku-, prosentti- ja korkolaskuja, sekä yhtälöitä ilman laskinta, joko ala-asteella, tai en ollenkaan, sillä laskin on ollut käytössä koko ylä-asteen ja lukion. Matematiikan kolmella kurssikerralla sain kuitenkin hyvin painettua asioita muistiin, ja lukuisat harjoitustehtävät tarkistusvastauksineen auttoivat hahmottamaan mistä on kyse, ja miten tehtäviä kannattaa tehdä.

IMG_5821Silti mulla jäi pääsykokeessa matematiikan kymmenestä tehtävästä kolme vastaamatta, siksi, että en ollut varma. Matematiikassa, kuten kaikissa muissakin pääsykokeen osa-alueissa kirjoitelmaa lukuunottamatta, oikeasta vastauksesta saa yhden pisteen, väärästä puoli miinuspistettä, ja tyhjästä nolla pistettä. Eli tyhjä on parempi kuin väärä vastaus, ja koska en ollut täysin varma vastauksesta, jätin vastaamatta. Prosenttilaskut ja muut ovat mulle ihan peruskauraa, mutta kokeessa oli muutama sellainen tehtävä, että junnasin paikallani niitä miettien vaikka kuinka kauan, enkä saanut päähäni miten ihmeessä saisin ne ratkaistua.

Mistäänhän en voi olla varma, joku niistä matematiikan seitsemästä oikeaksi ajattelemastani vastauksesta saattaa olla väärin, kirjoitelma oikeasta sisällöstään huolimatta liian luettelomainen eikä tarpeeksi yksityiskohtainen, tai oikeinväärin-väittämistä puolet väärin ja saankin pelkkää miinusta. Tai sitten kaikki meni niin hyvin kuin mahdollista, ja saan hymyillä heinäkuussa.

instakuvaPostaus toteutettu yhteistyössä Valmennuskeskuksen kanssa.

Mua jännittää kauheasti, että pääsenkö opiskelemaan, koska olen kertonut hakemisestani julkisesti. Aluksi ajattelin, että en halua kertoa ollenkaan hakemisestani, koska jos en pääsekään, se on noloa, tuntuu kuin menettäisin kasvoni. Mutta ajateltuani asiaa enemmän, tajusin, että oli tulos mikä hyvänsä, mä olen kuitenkin yrittänyt parhaani ja valmistautunut niin hyvin kuin omassa tilanteessani on mahdollista.

Jos en pääse opiskelemaan, on mulla silti töitä tehtäväksi ja puuhaa enemmän kuin tarpeeksi, enkä putoaisi tyhjän päälle todellakaan, ei se olisi maailmanloppu, aina voi yrittää uudestaan. Mielestäni on myös hyvä näyttää sitä todellista elämää täällä blogissa, fakta on se että kaikki eivät kovista ponnisteluista huolimatta saa opiskelupaikkaa ensimmäisellä hakukerralla, eivätkä välttämättä toisellakaan. Ei se tee silti kenestäkään sen huonompaa ihmistä!

Mä haluan kiittää Valmennuskeskusta vielä valmennuskurssin tarjoamisesta minulle, koska ilman sitä, mun valmistautuminen olisi ollut huomattavasti surkeammalla pohjalla, enkä olisi välttämättä tiennyt mihin aiheisiin tarttua, ja mitkä jättää vähemmälle huomiolle. Kokeeseen astellessa fiilis oli luottavainen ja hyvä, ja kokeen jälkeenkään ei ollut epäonnistunut olo, en kuitenkaan uskalla sanoa että jäi superhyvä fiilis, koska pudotus olisi niin kova jos en pääsisikään. Tiedän tehneeni parhaani, ja se riittää.

Löytyykö mun lukijoista muita liiketaloutta opiskelemaan hakeneita? Mikä fiilis jäi kokeista? Oletteko osallistuneet valmennuskurssille (siis ihan mille tahansa, ei vain liiketalous)? Koitteko valmennuskurssin hyödylliseksi?


22 Responses to “Valmennuskurssi, suuri apu pääsykokeisiin”

 1. Avatar kotitonttu sanoo:

  Minäkin olin eilen pääsykokeissa, taisin itseasiassa nähdä sinut vilaukselta.
  Mua kammottaa miten mun koe meni, kun en osannut kirjoitelmaan kirjoittaa lähes mitään.
  Olin kyllä lukenut englannin kielen aineistoa ja käynyt sitä läpi, mutta kokeessa ei ollut yhtään mitään mielessä koko aiheeseen liittyen.

  Hain nyt toista kertaa, kun viime kerta meni mun kohdalla vähän pieleen. Hätiköin ja aloin arvailemaan.. miinuspisteiden takia koko koe edes mennyt läpi.
  Toivottavasti nyt ei käy samoin.
  Nyt vaan jännitetään heinäkuuhun.

  Jos ei ekalla kerralla onnistu, niin ei pidä lannistua. Takuulla sinne kouluun pääsee, jos on tarmoa yrittää aina uudestaan!
  (Oletko kuullut, että avoimen väylän kautta on mahdollista päästä kouluun ilman pääsykokeita, jos suorittaa 60 op avoimen puolella? Olin kevään avoimessa, niin se vei kyllä aikaa pääsykokeilta.. )

  • Iina Iina sanoo:

   Voi vitsit, ois ollut kiva moikata! Toivottavasti sulla meni nyt koe hyvin, ja pääset opiskelemaan! Ja se on totta, että ei pidä lannistua vaikka ei heti pääsisikään :)! Ne jakoi kokeen jälkeen esitteitä siitä avoimesta AMK:sta ja innostuin siitä kyllä, mutta esitteessä luki että suoritettuaan 60op avoimessa, kouluun voi hakea ilman pääsykokeita opiskelemaan :)! Tsemppiä jännitykseen!

 2. Avatar Ansku sanoo:

  Heippa hain tänä vuonna toista kertaa liiketaloutta eikä vieläkään tärpännyt. Tsemppiä sulle ja toivotaan että pääset opiskelemaan :) Iloista viikonloppua sulle ja perheellesi.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi harmi :(( Ompas tympeää! Toivottavasti ensi kerralla onnistuu! Kiitos paljon ja ihanaa kesää sinulle<3

 3. Avatar maria sanoo:

  mä opiskelin liiketaloutta, valmistuin about 3 vuotta sitten ja ihmettelen syvästi ku tosi moni puhunu jälkeepäin pääsykokeista :o sillon ku mä semmoseen hain, ni ei siellä kyllä semmosia ollu! tosin voi olla et eri kaupunki ja eri ”aste”, en kyl tiiä miten toinen aste vaikuttaa :-D

  mutta se matikka siellä…tuli pariin otteesee kuultua että mitä tekee joillain neliöjuurilla yms ku palvelee asiakkaita ja naputtelee summia kassaan :-D

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Iinahan haki lukemaan liiketaloutta AMK:aan. Sieltä valmistuva tuskin jää palvelemaan asiakkaita kaupan kassalle…

   • Avatar maria sanoo:

    haha, aina toi yleiskäsitys kaupan kassasta :-D se oli vaan esimerkki hyvä nimetön

  • Iina Iina sanoo:

   Sä varmaan hait ammattikouluun ja valmistuit merkonomiksi, mä hain ammattikorkeaan opiskelemaan tradenomiksi :)! Eli sama ala, eri ammattitutkinto! :)

 4. Avatar Mertsi sanoo:

  Mä oon aika varma, että pääset. Mä pääsin eräänä vuonna lukemalla aineiston kolmesti: ensin vain läpi, sitten muistiinpanot tehden ja lopuksi vielä kerraten vaikeimpia asioita. Sain kokeesta lähes täydet pisteet, vaikka kirjoitelmakin oli aikamoista kuraa näin suoraan sanottuna. :D Taso ei tuonne hakevilla ole välttämättä mikään korkein. Nimittäin suurin osa meidänkin luokalta oli sellaisia, että ”luin aineistoin edellisenä iltana, eipä paljoo kiinnostanu, mutta aattelin kokeilla”. Osa taas oli sellaisia, jotka olivat lukeneet kauppakorkeaan, mutta tuli varalta amkiin. Meidän luokalta (30 ihmistä) vain 4 taisi olla mun lisäksi sellaisia, jotka ihan oikeasti yrittivät kouluun sinne todella haluten.

  Eli väittäisin, että ne, jotka ihan oikeasti tradenomiksi haluaa ja ovat sen eteen nähneet vaivaa, todellakin myös pääsevät sisälle ihan heittämällä. (: Tosin en tiedä sinun koulusi pisterajoista, tässä puhun nyt Tamkista, joka sekin on kyllä yksi vetovoimaisimmista paikoista.

  Mutta toivottavasti pääset! Ei myöskään ole häpeä olla pääsemättä, niin moni jää ilman koulupaikkaa nykyään. Sitten vain seuraavalla kerralla uusiksi.

 5. Avatar tasa-arvon ystävä sanoo:

  Itse koen, että valmennuskurssit ovat törkeän kalliita ja ei niihin ole todellakaan varaa kaikilla esimerkiksi vasta lukioista valmistuneilla nuorilla. MIelestäni koska kurssit eivät ole taloudellisesti kaikkien saatavilla eriarvoistaa ne suuresti hakijoita. Osassa kalleimmista kursseista on jopa, vakuutus joka takaa rahat takaisin jos koulutuspaikan ovet eivät kokeen jälkeen aukea! Kuulostaa mielestäni ”ostetulta koulupaikalta”. Ymmärrän kyllä, että usean kotona vietetyn vuoden jälkeen kurssista oli sinulle hyötyä.

  Toivottavasti koulupaikan ovet avautuvat ja olet rohkea kun olet ilmoittanut näin julkisesti hakevasi kouluun! :)

 6. Avatar Kultu sanoo:

  Kylläpä on pääsykokeet muuttuneet -ööö- viidessätoistavuodessa ;). Meillä oli aikanaan liiketalouden pääsykokeessa haastattelu kaikkein tärkein osio. Kirjoitelma suomeksi ja aihe ei tainnut liittyä alaan eikä mihinkään aineistoon millään tavalla, vaan tarkoitus lieni testata suomenkielentaitoa. Ja sitten oli osittain psykologisia ja osittain matemaattisia mikä kuvio/luku tulee seuraavaksi-monivalintakysymyksiä. T: yksi tradenomi, jonka valmistumisestakin on jo päälle 10 v aikaa

 7. Avatar tirppa sanoo:

  Mä muistan kuinka hain silloin välivuoden jälkeen myös amk:iin liiketaloutta opiskelemaan, kun oli pakko johonkin hakea. Se ei kiinnostanu mua pätkääkään ja en lukenu ennakkoaineistoa kertaakaan ja pääsykokeissakin kävin vaan pyärähtämässä ja muutamaan matikan tehtävään ja enkun aineiston tehtävään vaan vastasin. Vähän hämmästyin sit kun olisin päässyt sinne opiskelemaan ja vielä ihan hyvillä pisteillä :D Kieltäydyin paikasta, kun pääsin myös omalle alalleni, sairaanhoitajaksi :)
  Varmaan Helsinkiin vähän vaikeampi päästä, mutta jospa sulla tärppäis! :)

 8. Avatar Kiksteri sanoo:

  Oon käynyt valmennuskurssin yliopistoon lukemaan psykologiaa, mutten jaksanut harjoitella matikkaa tarpeeksi. Sen sijaan pääsin ihan heittämällä lukemaan kauneudenhoitoalaa (estenomi) amk:hon. Latasin pääsykoekirjan koneelle, selailin sieltä täältä… Pääsykokeissa oli myös ryhmähaastattelu, jossa myönsin, etten oikein edes tiennyt, mitä koulutusohjelma käsittää. Oli monivalintaa ja kysymyksiä kirjasta koskien mm. kosmetiikan kemiaa, ja yksi esseevastaus. Ehkä mulla oli tuuria monivalinnoissa, koska olin vielä 6. paras ryhmäni hakijoista… Ja tiedän monen hakeneen ko. koulutusohjelmaan monta kertaa ja muiden lukeneen kirjan monta kertaa ja kunnolla. Parin viikon päästä valmistujaiset :)

 9. Avatar Kiksteri sanoo:

  Edelliseen voin vielä lisätä, että valmennuskurssista oli sellainen hyöty, että siellä opetettiin, miten pitkä artikkeli esim luetaan puolessa minuutissa läpi. Opin siis eräänlaisen pikalukutekniikan, jota hyödynsin nytkin opinnäytetyöni lähdeaineiston kanssa. Pystyn siis hetkessä silmäilemään tekstistä pääpointit, ehkä siksi ei tuota pääsykoekirjaakaan tarvinnut kuin selailla.

 10. Avatar Saru sanoo:

  Onnittelut uurastuksen loppuun saattamisesta!
  Toivon parasta tuloksen suhteen. Hienoa, että uskalsit kertoa avoimesti hakemisestasi ja siten näyttänyt häpeän tunteelle pitkää nenää. Tosi rohkeaa ja ihailtavaa.

  Mulla on taloustieteen opinnot meneillään. Pääsin maisteriohjelmaan opiskeltuani ensin ihan toista alaa ja rehellisesti sanottuna kauhistuttaa ajatella, että mun ois pitänyt osallistua pääsykokeisiin. Enpä tiedä oisko musta ollut siihen. Silloin ennen näitä opintoja englannin sanasto oli niin hakusessa enkä muutenkaan tietänyt alasta juuri mitään. Mutta olen nauttinut opinnoista ja nyt oon ensimmäistä kertaa oman alan kesätöissä. En ois kyllä vuosi sitten uskonut!

  Sinussa on kyllä selvästi juuri niitä ominaisuuksia, jotka ovat hyödyksi hakemallasi alalla. Olen varma, että menestyt.

 11. Avatar Suski sanoo:

  Minä ainakin haluaisin korostaa, että myös ilman valmennuskursseja on täysin mahdollista saada opiskelupaikka. Valmennuskurssit ovat kannattavaa liiketoimintaa, ja kurssien järjestäjät ovat onnistuneet hyvin luomaan sellaista mielikuvaa, että valmennuskurssi on välttämätön opiskelupaikan edellytys. Ikävä kyllä valmennuskurssit asettavat nuoria epätasa-arvoiseen asemaan, sillä kaikilla ei ole varaa, aikaa tai ihan maantieteellisestä sijainnista johtuen mahdollisuutta kursseille osallistua. Korkeakoulujen valintakokeiden tavoitteena on asettaa hakijat mahdollisimman tasa-arvoiseen asemaan, minkä vuoksi ainakin yliopistot ovat sanoutuneet kokonaan irti valmennuskurssitoiminnasta. Myös itse valintakokeita pyritään kehittämään siihen suuntaan, että valmennuskurssin käyminen/käymättä jättäminen vaikuttaisi mahdollisimman vähän valinnan tulokseen.

  Tsemppiä Iina opiskelupaikan hakemiseen! Toivon, että ammattikorkeakoulun ovet aukeavat sinulle tänä vuonna! Ja tosiaan haluan kannustaa niitä, joilla ei ole mahdollisuutta valmennuskurssille osallistua: sisäänpääsy on ennen kaikkea omasta motivaatiosta ja valmistautumisesta kiinni. Valmistautumaan pystyy myös itsenäisesti! t. Kahdesti yliopistoon ilman valmennuskurssia hyväksytty:)

 12. Avatar Jonna sanoo:

  Onnittelut munkin puolesta siitä, että urakka on nyt takana! Toivottavasti saat heinäkuussa hyviä uutisia :)
  Onpa kyllä hyvä, jos tuonne liiketalouteen nykyään on ihan oikeat pääsykokeet, menee sitten opiskelemaan vain ne, jotka sinne oikeasti haluavat. Hain täällä Oulussa lukion jälkeen (11v sitten) amk liiketalouteen ihan vain siksi, että oli pakko hakea kolmeen paikkaan,. Tein pelkät matikan tehtävät, en edes vastannut kirjoitelmaan ja olisin silti päässyt, mutta menin muualle. Nimestäkin sai pääsykokeessa yhden pisteen! Mies haki kans ja pääsi sisään ja menikin sinne. Koulu oli ihan täynnä ihmisiä, jotka olivat ”vitsillä” hakeneet tai hakeneet, kun oli pakko jonnekin hakea eli ei mitään motivaatiota opiskeluun, Miehellä meni hermot, kun näiden ihmisten kanssa piti tehdä ryhmätöitä (joita siellä oli ihan jatkuvasti) ja lopetti koulun puolen vuoden jälkeen. Lopulta hyviä niin, ei se muutenkaan olisi ollut hänen alansa. Se, että siellä Helsingissä on kunnon pääsykokeet, johon on ennakkoaineistoa ja jossa sakotetaan vääristä vastauksista, kertoo, että haluavat sinne ihmisiä, joilla on motivaatio kunnossa. Toivottavasti täälläkin on nykyään noin, tosi tympeä sellaisten opiskella,joilla olisi motivaatiota, jos isolla osalla ei ole ollenkaan.
  Valmennuskurssille olen itse osallistunut samaiset 11 vuotta sitten, kun hain oikikseen. Kurssista oli ihan ehdottomasti hyötyä, vaikka jäinkin silloin pisteen päähän sisäänpääsystä ja lopulta päädyin siihen, ettei se ole mun ala, enkä hae uudestaan. Jos olisin toisenkin kerran hakenut, olisin mennyt uudestaan valmennuskurssille, en usko, että olisin saanut niinkään hyviä pisteitä ilman kurssia.

 13. Avatar Siiri sanoo:

  Mäkin haluaisin vielä korostaa sitä ja kannustaa ihmisiä, ettei valmennuskurssi todellakaan ole edellytys kouluun pääsemiselle. Itsekin olen päässyt kahteen pääaineeseen (siis tietty eri vuosina) sisään yliopistossa ihan omatoimisesti pääsykoekirjat ulkoa opiskelemalla.

  Toivottavasti pääset sisään, ja uskonkin että pääset! Ainakin olet nähnyt paljon vaivaa asian eteen!

 14. Avatar jeees sanoo:

  Itse hain myös tradenomiksi, oikeastaan vain siksi, että mun ikäpolvelle osui tämä ”pakkohaku”, eli oli pakko hakea johonkin tai ei voi saada työttömyyskorvausta ennen kuin on 25v.(?) muistaakseni.
  En lukenut ennakkomateriaalia lähes lainkaan ja koetta tehdessäni tuli koko ajan vain enemmän sellainen fiilis että haluan hakea ensi vuonna mielummin yliopistoon. :D
  Koe meni kai ihan ok, ei haittaa vaikka en pääsisikään. Lähtöpisteitä sain 6p vajaa täydet (tradenomi ei ollut 1. valinta niin jo siitä meni 5 pistettä) eli en edes tarvitsisi paljon pisteitä jotta pääsisin kouluun.
  No, saa nähdä! :D

 15. Avatar Amanda sanoo:

  Ei ole mikään häpeä, jos et pääsekään! Fakta kuitenkin on se, että vain murto-osa hakijoista pääsee sisään ja iso osa ei saa opiskelupaikkaa ensimmäisellä kerralla ollenkaan, ei edes välttämättä toisella. Vaikka vahvasti uskon, että tuolla valmistautumisella pääset! :)
  Mä hain vuosi sitten Metropoliaan opiskelemaan omaa alaani ja mua harmitti tosi paljon, kun en saanut edes ensimmäisiin pääsykokeisiin kutsua (karsivia pääsykokeita oli kaksi), mutta eipä harmittanut enää siinä vaiheessa, kun pääsinkin kotipaikkakunnalle melkein täysin valintakoepistein. :)

 16. Avatar Katri sanoo:

  Paljon tsemppiä, täällä ollaan samoissa ajatuksissa ja odotuksissa! <3 Hain tosiaan sosiaalityöhön yliopistoon nyt toista kertaa ja nyt uskalsin kertoa asian blogissa ja oli ihan sama fiilis että kamalaa, uskallanko kertoa ja vatvoa asiaa siellä jos en pääsekään… Mutta sehän nimenomaan on se idea ja blogien ihanuus, että eletään kirjoittajan mukana :)

  Nyt peukut pystyssä sinnekin päin!!! Pääsykokeen jälkeen mulla oli ihan hyvä fiilis mut jälkikäteen oon keksiny kaikkee mitä oon voinu sössiä, oli kanssa monivalintoja, termiselityksiä ja iso aineistotehtävä+essee… Heräsin vielä 1,5 vkoa kokeen jälkeen keskellä yötä ja mietin, miksen käsitellyt koko aihetta SWOT-analyysin tyyliin niin varmana ei ois unohtunut mitään :D Mutta no can do baby doll, kaikki on annettu. Haha.

 17. Avatar Elina sanoo:

  Kiitos informoivasta postauksesta. Enpä ole tullut ajatelleeksi, että valmennuskurssista voisi olla apua kouluun hakemisessa. Itse olen käynyt business coaching-kurssin, josta sain apua yrittäjän alkutaipaleella.

Kommentoi