No en päässyt

01.07.2014

Otsikko on vastaus kysymykseen, jota mulle on tässä tasaiseen tahtiin nyt tiputeltu joka suunnalta pari viime päivää. Mä toivoin kirjoittavani tätä postausta lasillinen G.H. Mummia kädessä, posket onnesta hehkuen, mutta nyt kirjoitankin tätä aika mitäänsanomattomin fiiliksin. Sain siis tänään kirjeen ammattikorkeasta, ja kuten ehkä joku näistä mun hurjan hienovaraisista vihjailuista saattoi jo päätellä, en  päässyt ykkösvalintana olleeseen kouluun.

IMG_7897xKoulun valitsemisesta ykkösvalinnaksihan saa viisi lisäpistettä, ja mun pisteet menivät tällä kertaa koululle, johon ne eivät yhdessä muiden pisteiden kanssa riittäneet, siinä koulussa oli hakijoitakin kaikkein suurin määrä, ja tosiaan korkein sisäänpääsyraja pisteissä. Kakkosvalintakouluun sensijaan olisin päässyt heittämällä sisään jos olisin silloin yhteishaussa asettanut sen ykköseksi, sillä ilman näitä viittä lisäpistettä, multa puuttui vain reilu yksi piste sisäänpääsyrajasta. Kohtalon ivaa? Yksi klikkaus eri tavalla hakulomaketta täytettäessä, ja mulla olisi nyt koulupaikka syksyksi.

IMG_7900xMä en missään nimessä ala puolustelemaan tai esittämään että tämä ei harmita mua, olisi vain typerää hokea että ”näinhän tämän pitikin mennä, vitsit mä oon iloinen!”, mutta onneksi tämä ei juurikaan vaikuta meidän suunnitelmiin, koska mitään ei oltu lyöty lukkoon, tarhapaikkaa ei oltu haettu ja mulla on omat työni joissa riittää haastetta koko syksyksi. Koulupaikan sijaan mä sain tästä kuitenkin arvokasta kokemusta, opetuksen siitä, että tutustun edellisvuosien pisterajoihin eri kouluissa pilkun tarkkaan ennenkuin painan hakulomakkeessa ”lähetä” -nappulaa, ja yhä kovemman motivaation, sillä jo pelkkä pääsykokeisiin lukeminen vahvisti sen, että tämä on se mun juttu mitä haluan tehdä.

IMG_7912xMua ehdottomasti harmittaa, tunnen itseni epäonnistuneeksi, nolottaa kirjoittaa tätä postausta ja kertoa omasta epäonnistumisestani. En kuitenkaan aio luovuttaa, koska tiedän että juuri tuo, on se mitä oikeasti haluan, ja koska se oli noin pienestä kiinni, ei ole mitään järkeäkään lopullisesti luovuttaa. Katsotaan mihin tämän vuoden kuviot Kideblogeissa mua vievät, ja sen mukaan mietin sitten, että haenko kouluun jo nyt syksyllä, vai vasta ensi keväänä uudelleen. Varmaa syksyn suunnitelmista on ainoastaan se, että Tiaralla alkaa elokuussa kerho kolme kertaa viikossa ja hän odottaa sitä kuin kuuta nousevaa.

IMG_7920Onneksi shamppanja paranee vanhetessaan, enkä tippunut tyhjän päälle. Pettymys menee ohi kun keskittyy kesälomailuun ja uusiin haasteisiin! Mä haluan onnitella kaikkia jotka saivat koulupaikan, mun kaveri kertoi tänään päässeensä kouluun, johon otettiin kaksi opiskelijaa sisään, ja se on mun mielestä ihan uskomattoman hieno saavutus. Onnea siis hänelle ja kaikille muille ensi syksyn uusille opiskelijoille <3


92 Responses to “No en päässyt”

  1. kahvikuppi sanoo:

    no voi hitsit :/ ite jäin nyt myös täysin ilman opiskelupaikkaa, harmittaa ihan sikana. mutta ens kerralla vaan uudestaan, nyt tietää vähän mitä odottaa!

  2. Pauliiiina sanoo:

    Voi harmi! ;( tsemppiä sulle, ja niinkuin sanoit, luovuttaa ei kannata!:)

  3. hulamaja sanoo:

    Voi harmi, kun et päässyt, HÖH! 🙁
    Voin jakaa kyllä fiiliksesi ihan täysin, kun oon viime syksystä saakka hakenut tasaiseen tahtiin eri kouluihin (lähihoitaja, sosionomi, varhaiskasvatustiede, lastenohjaaja), ja ”Et valitettavasti tullut valituksi” -ilmoituksia on ropissut niskaan jo mukavasti.. Kunnes sinnikkyys vihdoin viime viikolla palkittiin, ja sain tiedon, että olen päässyt syksyllä alkavaan lähihoitajakouluun! Eli haluan vaan sanoa, että häntä pystyyn ja nokka kohti uusia pääsykokeita, onni kyllä vielä potkaisee. 🙂 Ite ajattelin harmistuksen laannuttua aina, että kaikella on tarkoituksensa ja elämällä on vielä juuri minua varten odottamassa jotain muuta. Ja niin olikin, saavutettu koulutuspaikka ja suuntautumisvaihtoehto ovat juuri oikeat minulle. 🙂 Edelleen on tosi epätodellinen olo, että pääsin, kun vastoinkäymisiä on ollut niin runsaasti.

    Toivon todella, että onni potkaisee sinua seuraavalla hakukerralla <3 !

  4. Sulla on niin kova tahto ja työmoraali että kyllä se paikka sieltä ennemmin tai myöhemmin urkenee! <3

    Kun hain nykyiseen opiskelupaikkaani, laitoin sosiaalialan koulutusohjelman ykkösvaihtoehdoksi ja rikosseuraamusalan kakkoseksi. Olisin päässyt jälkimmäiseen, jos se olisi ollut ykkösenä.

    Silloin harmitti vähän, mutta nyt, blogimaailmaan uppoutuneena ei. En tiedä, olisinko voinut pitää ainakaan nykyisenkaltaista blogia, jos olisin tehnyt töitä vankilassa…

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos, sä oot aina niin ihanan empaattinen ja kannustava<3 🙂 Voi vitsit, kaikessa on aina puolensa! Rikosseuraamusala kuulostaa ihan hurjan mielenkiintoiselta, mutta tosiaan rajoittaisi kyllä varmasti blogiuraa aika paljon!

  5. AnnaMaria sanoo:

    Voi harmi. Ensi kerralla uudestaan, you can do it!

    On kyllä tosi hienoa, että kerrot myös pettymyksistä täällä 🙂 On ihanaa, kun olet aito bloggari, etkä vain siloteltua pintaa.

    • Iina sanoo:

      Kiitos hurjasti<3 Mä haluan ehdottomasti olla aito, usein ihmiset kuvittelee että mä kirjoitan vain sitä siloiteltua pintaa, vaikka niin ei ole, aina oon kertonut kun meillä on joku vaikeus ollut, mutta oon myös sellainen ihminen että en kovin helposti harmistu, tai koe asioita hankalina, ja siksi en yleensä mistään pikkujutuista edes älyä kirjoittaa 😀

  6. Katarooma sanoo:

    Tsemppiä! <3 Jos jotain hyvää haluaa tästä ajatella, niin sun tulevaisuudensuunnitelmat saivat vahvistusta lisää ja oot varmempi asian suhteen… Muuten höh! 🙁

  7. kotitonttu sanoo:

    Voi ei! Todella kurjaa! 🙁
    Tosi hienoa kuitenkin, ettet lannistu ja luovuta. Eivätkä kaikki pääse ensi yrittämällä sisään, eivätkä välttämättä toisellakaan, mutta jokainen joka kouluun haluaa, saa paikan kun vain sitkeästi yrittää! 🙂

    Minä puolestani yllätyin eilen positiivisesti, kun sain tiedon päässeeni haluamaani kouluun. Vaikka pääsykokeiden jälkeen taisin tännekkin kommenttia kirjoittaa epävarmasta olostani. En vieläkään oikein ole ymmärtänyt asiaa täysin, kun en ikinä uskonut pääseväni kouluun, jossa pisterajat ovat korkeimmat pääkaupunkiseudun kouluista.

    Nyt vaan sitkeästi eteenpäin! 🙂

    • Iina sanoo:

      Ihan mieletöntä että pääsit kouluunm hurjan paljon onnea! 🙂 Kiva että epävarma olosi ei osunut oikeaan! :D<3 Ja kiitos tsempistä, kyllä tää tästä ja ei ole pienintä aikomustakaan luovuttaa! 🙂

  8. Linkku sanoo:

    No, siinähän se vastaus mun kysymykseen tulikin :/ voi hemmetti. Mut sitä sattuu, ens kerralla tästä viisastuneena jo varmasti pääset!

    Noiden pisterajojen tutkailu muuten kannattaa ehottomasti, oisinpa tajunnu sulle vaikka vinkata :/ itehän tosiaan ku pääsin nyt sinne TAMK:iin kun en oikein JAMK:in tiimioppimiselle syttynyt… Meinasin jo hakea ykkösenä Tampereelle myös kätilöksi, mutta onneksi tutkailin pisterajoja ennen hakua. Kätilöksi nimittäin otettiin Tampereelle paljon paljon vähemmän kuin saikkariksi, plus pisterajat oli aika eri luokkaa. Sain tosiaan 87/100, saikkariksi vähimmäismäärä oli 82 ja kätilöksi olisi ollut 96… 😀 että onneksi selvitin asian etukäteen ja laitoin noin päin! Muuten kituisin ensi syksynäkin koulussa, jossa en viihdy. Ja kätilöksi voin erikoistua myöhemmin vaikka työelämässä, ei oo kun vuos opintoja lisää saikkarin päälle 🙂 hyvä näin!

    Mut tosiaan tsemppiä Iina ens kertaan, pistäsin pääni pölkylle että silloin pääset! Saavutat vielä kaikki mitä sä haluat, kyllä mä tiiän sen susta 🙂 pus!

    • Linkku sanoo:

      Tai no, sen verran korjaan että olisin kai periaatteessa saikkariks päässy vaikka oisin sen tokaksi laittanu (-5p.) mut aika hilkulle ois sitte kyllä jääny!

      • Nimetön sanoo:

        Korjaan taas, alaraja olikin 80 saikkariksi 😀 haha urpo mä, pakko viilata pilkkua. No mutta eniveis, ei olisi kuitenkaan ollut paljonkaan järkeä laittaa kätilösuuntausta ykköseksi tässä tapauksessa.

    • Iina sanoo:

      Hei mahtavaa että pääsit, ja toi on ihan totta että voit erikoistua kätilöksi myöhemminkin, kun on vaan se yksi vuosi opintoja lisää! Paljon onnea <3 Ja kiitos paljon sun kauniista sanoista, oot niin ihana! Toivotaan että onni potkaisee myöhemmin muakin 🙂

  9. MinniE sanoo:

    Entäs varasijat? :<
    No, uutta yritystä sitten myöhemmin ja tsemppiä paljon!

  10. Emilia sanoo:

    Voi Iina! Varmasti oli pettymys ja harmittaa, mutta älä huoli. Sulla on juuri oikea asenne 🙂 Kannattaa muistaa, ettei kaikki voi mennä aina putkeen, muttei ikinä saa silti luovuttaa♥

  11. Elisabet sanoo:

    Harmi. 🙁 Luovuttaa ei tosiaan kannata, vaan uudelleen yrittää. Varmasti kokemuksena kylläkin vahvistava. 🙂 Missä sut voisi nopeiten tavoittaa (s.posti, blogin fb) kun pitäisi siihen voittamaani Björn Borgin lahjakorttiin liittyvä asia saada kysyttyä?

    • Iina sanoo:

      No kyllä, vahvistava kokemus vaikka harmittaakin! Ihan vaikka blogin FB:ssä tavoitat! Mä en tosin osaa sanoa siitä muuta, kuin että annoin sun tiedot eteenpäin ja sain vastauksen, että tiedot on menneet perille, ja että laittavat lahjakorttia sullepäin tulemaan 🙂

  12. tinttu sanoo:

    No pöh !! 🙁 mä niin voin samaistua tuohon. Mäkään en päässyt kouluun mihin niin toivoin pääseväni. Eikait siinä…elämä jatkuu ja kesälomalta palaan töihin enkä kouluun.

  13. Milla sanoo:

    En ikinä kommentoi minnekään, mutta nyt on pakko laittaa sinulle tämä: <3

  14. emilia sanoo:

    Voi eiii.. 🙁 mua niin harmittaa sun puolesta! Mut ei kannata lannistua sillä monet joutuvat hakemaan useamman kerran ennenkuin pääsevät sisään kouluun. Ens kerralla sit parempi onni, sinnikkyys palkitaan! 🙂

  15. Heidi sanoo:

    Sinulla on todella ihailtava asenne! Tsemppiä syksyyn 🙂 Tiara on aivan järkyttävän suloinen pieni tyttö, näin hänet joskus ajat sitten kävelyllä ilmeisesti mumminsa kanssa, aww! <3

  16. SaaraT sanoo:

    Voi hitsi voi harmi, mutta onneksi asiat (kuulemma) kuitenkin tuppaavat mennä oikeille raiteilleen, vaikka ne raiteet ei just ne ollukaan, mitä oli itse ajatellut. Mutta ootkos tutkaillut avoimen AMKn puolelta kursseja! Sehän on kuiteskin aina eteenpäin unelman viemistä, jos vaikka sitä kautta alottelee 🙂 Avoimen puolella kuitenkin voi pääsääntöisesti opiskella kaikkia amkn kursseja (ei harjoitteluja) ja jos 60op suorittaa sitä kautta niin sisäönpääsy on sitten aika varma nakki.. Eikä tartteis ”turhaan” odotella vuotta.

    • Iina sanoo:

      No sepä juuri, kyllä tää tästä! 🙂 Ja joo avointa amk:ia oon myös miettinyt, että se on varmasti myös hyvä väylä päästä opinnoissa eteenpäin, mä kartoitan juuri vaihtoehtoja tässä ja mietin miten etenen, se on yksi vaihtoehto! 🙂

  17. Elli Maria sanoo:

    Voi harmi 🙁 haet uudestaan vain ja ensi kerralla pääset varmasti 🙂 Eiköhän tytöt pidä sinua myös kiireisenä ja ajattele miten ihana kun voit olla heidän kanssa kun kerranhan he ovat pieniä ♡

    • Iina sanoo:

      Kiitos paljon<3 Ja niinpä, on ihanaa kun saa olla vielä kotona lasten kanssa, ja keskittyä duunihaasteisiin siinä samalla, uskon että myös työstäni Kideblogeissa on hyötyä tulevissa opinnoissa :)!

  18. nina sanoo:

    Hei, älä suotta koe oloasi epäonnistuneeksi! Sulla on kaksi lasta, mies ja nää blogihommat ja silti luit pääsykokeisiin ja kävit valmennuskurssin. Hullua, sun pitäisi olla YLPEÄ itsestäsi. 🙂 Itse sain amk-paikan neljännellä hakukerralla! Suosittelen hakemaan jo syksyllä uudestaan jos mitenkään jaksat, mutta et nyt hitto vie lannistu.:)

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos paljon, ihana olet!!<3 Hurjasti onnea amk-paikasta, jos siis nyt sait sen! Upeaa että jaksoit yrittää kerta toisensa jälkeen ja sitten se tuotti tulosta, antaa toivoa mullekin 🙂

  19. Emilia sanoo:

    Älä nyt missään nimessä noloutta siitä tunne, että kirjoitat tällaista postausta! Päinvastoin. Vaikka onkin tosi kurjaa, ettet päässyt kouluun, niin musta on hienoa, että bloggaajat voivat joskus kirjoittaa jostain itseä harmittavasta asiasta ainaisen hehkutuksen sijasta. Musta on hienoa, että kirjoitat oikeista tunteistasi. 🙂

    Aika harva loppujen lopuksi pääsee unelmakouluunsa ensimmäisellä hakemiskerralla, joten älä luovuta! Oot vielä nuori ja voit hakea uudestaan. Nyt tiedät jo minkälaiset pääsykokeet ovat ja osaat valmistautua vielä paremmin. Tsemppiä<3

    • andree sanoo:

      Olin just tulossa kirjottaa samanlaista kommenttia! Iina, älä ikinä ajattele että tää olisi joku epäonnistuminen tai nolo asia. Tällä kertaa ei vaan napannut, that’s it. Ens kerralla menee ihan varmasti paremmin 🙂 Elämä jatkuu ja uudet mahdollisuudet tulee eteen AINA. Älä lannistu! <3

    • Iina sanoo:

      Voi te ootte ihania molemmat!<3 Mulle on tärkeää olla rehellinen mun blogissa. Yleensä kaikki on suhteellisen hyvin enkä koe mitään tarvetta kirjoittaa negatiivisia asioita, jos sellaisia ei tapahdu, mutta toki sitten kun tällainen isompi takaisku tulee, haluan kertoa myös siitä rehellisesti. Mutta tosiaan se ''ainainen hehkutus'' johtuu ainakin mulla siitä että kaikki vaan on hyvin, ja bloggaaminen mun mielestä auttaa myös näkemään ne hienot asiat elämässä, kun niihin tulee keskityttyä enemmän, ja unohdettua ne pienet murheet, joihin ei kannatakaan jumiutua 😀

      Kiitos hurjasti, teille<3 Kyllä mä aion tsempata ja päästä sinne kouluun vielä!

  20. Heidi sanoo:

    Voi harmin paikka! Mutta onneksi sulla on hyvä asenne, harmittaa saa, mutta ei se maailma kaadu siihen. Aina voi hakea uudestaan. Sä oot kuitenkin niin nuori, että ehdit vielä vaikka mitä. Mäkin pääsin oiskelemaan alaani vasta 24 vuotiaana vaikka hain useamman kerran. Lopulta pääsin peruutuspaikalla, ja kun mietitään mitä musta on tullut ja mitä monesta muusta mun kanssa koulua käyneestä on tullut, olisin ehdottomasti ollut kannattavampi valinta :D. Mutta ammattikouluun kun ei pääsykokeita tai edes haastatteluja silloin tarvittu, piti ola vaan todistus ja onnea matkassa. Mutta tässä sitä nyt ollaan.
    Sä sait tästä nyt hyvän kokemuksen ja vähän lisää itsevarmuutta seuraavaan kertaan. 🙂

    • Iina sanoo:

      Kiitos ihan hurjasti tsemppikommentista!<3 Ihanaa että pääsit kuitenkin lopulta opiskelemaan omaa unelma-alaasi ja olet vielä päässyt oman alan töihin 🙂 Ihanaa kesää sulle<3

  21. Katii sanoo:

    Kyllähän kaikki kokee aina välillä karvaita pettymyksiä, mutta ei siitä pidä lannistua liiallisuuksiin ! Nokka pystyyn vaan ja yrittämään uudestaan ! 🙂 Tuohon kerhojuttuun, kyllähän Tiaralla on vielä mahdollisuus päästäkin sinne kerhoon, vaikka koulupaikan syksyksi saisitkin. Sillä meillä täällä ”maalla” ainakin jotkut perhepäivähoitajat vievät hoitolapsiaan kerhoihin. Kannattaa ihmeessä ottaa siitä sitten selvää kun hoitopaikan haku on ajankohtaista ! 🙂

    Kyllä se koulupaikka vielä heltiää, vaikka kyllähän sen ymmärtää että tällä hetkellä saattaa suorastaan vituttaa ! 😀 Tsemppiä jatkoon ! 🙂 <3

    • Iina sanoo:

      No niinhän se on! Kiitos paljon<3 Täällä ei taida onnistua noin, kun kerhot ovat vain lapsille jotka ovat kotihoidossa, että heillekin on sitten jotain virikettä.. Mutta ihanas että sielläpäin on noin kiva järjestely, varmasti mukavaa lapsille, kun saa aina vaihtelua hoitopäiviin :)!!

  22. roosa sanoo:

    Voi harmi! 🙁 muistan itsekin sen pettymyksen ja häpeän tunteen (mulle oli kaikki hokenut, että pääsen varmasti heittämällä sisään) kun en päässyt haluamaani kouluun. Kuteen sanoit, sait arvokasta kokemusta tästä ja kuten sulle on sanottu varmasti miljoonia kertoja, niin sulla on vielä aikaa 🙂 Häntä pystyyn vain! <3

  23. Sini sanoo:

    Harmin paikka! Mutta kuitenkin, arvokasta kokemusta seuraavia kokeitavarten 🙂 pistää yrittämään vielä lujemmin 😉 tiedän tunteen, pääsin hakemaani kouluun toisella kerralla. Olin varma etten pääse ja kirosin miksi hain juuri sinne minne on vaikein päästä ja korkeimmat pisterajat, ilman muita vaihtoehtoja! No, eka kerrasta otin opikseni ja toista kertaa varten pänttäsin niiin kovasti ja se kannatti!

    Sä etenkin niin huikee supermimmi että tästä vaan lisää tuulta siipien alle! <3

    • Iina sanoo:

      Voi ihana olet, kiitos ihan superisti!<3 Tuli hyvä mieli sun sanoista! Pakko se on munkin vaan päntätä niin paljon kuin ikinä pystyn ja päästä sisään, ei ole muuta vaihtoehtoa :D!

  24. Nimetön sanoo:

    Ihanaa kuinka rohkeasti kirjoitat tästä, tunnustat että nolottaa ja harmittaa! Itse en uskaltanut kertoa kenellekkään hakeneeni AMKiin parin välivuoden jälkeen, koska pelkäsin sitä kuinka kaikki kyselee tuloksista enkä olisikaan päässyt. Enkä sitten päässytkään ihan helpolla, pääsin neljänneltä varasijalta sisään vajaa kaksi viikkoa ennen koulun alkua.

    Yritit parhaasi, etkä suostu lannistumaan – siinä on erinomainen syy korkata Mummeli!

  25. Nimetön sanoo:

    Eikä !:( Olin ihan varma että oisit päässyt, mutta jaan pettymyksesi täysin, itsellekin tipahti tänään kirje josta selvisi että enpäs pääsytkään hakemaani kouluun. Toisaalta en voi kuin syyttää itseäni sillä en kovin hyvin tuohon kokeeseen valmistautunut. Omalla kohdalla kuitenkin lohduttaa se että kouluun hakeminen oli suunnitelma B taikka C, eli ei minunkaan maailmani tähän kaatunut vaikka vähän hävettää ja harmittaakin. Haen sitten uudelleen syksyllä tai ensi keväänä, tai sitten kun seuraavan kerran tuntuu oikealta. Sulla on ihailtava asenne, ja eihän sitä tiedä jos sen verran peruutuspaikkoja tulisi että pääsisitkin jo nyt syksyllä opiskelemaan ?:)

  26. Alisa sanoo:

    Voi että! 🙁 Itselläni jäi lakki saamatta tänä keväänä ja kyllähän se harmitti, joten tiedän miltä tommoinen tuntuu :/ Mutta elämä ei siihen kaatunut ja yritän syksyllä uudelleen! 🙂 Yritit parhaasi ja voit hakea uudelleen. 🙂 Tsemppiä! <3

  27. Julia sanoo:

    Voi Iina 🙁 <3 Olin ihan varma että pääset, kävit niin ahkerasti preppauskurssilla ja kaikkea! Jaan kyllä sun pettymyksen koska sain itse tänään myös hylkäyksen niistä paikoista joihin hain. Aamu kuluikin sitten mukavasti itkeskellen, tuntui niin turhalta kun se järjetön työmäärä ei tuottanutkaan haluttua tulosta.

    Kuitenkin pitää aina muistaa että maailma ei onneksi vielä tähän kaadu. Hylkäys (mun kohdalla jo toistamiseen) tuntuu ihan käsittämättömän pahalta, varsinkin kun odotukset ovat tietysti korkealla kun on ison määrän työtä kokeissa menestymisen eteen tehnyt. Hakuja onneksi tulee vielä lisää ja ens kerralla näytät mitä ne opiskelupaikat missasivat kun eivät sua hyväksyneet tänä vuonna vielä sisälle. Leuka pystyyn ja kohti uusia haasteita – ja todellakin korkkaat sen skumpan, oot sen ansainnut! 🙂

  28. smiley sanoo:

    Voi harmi, onpa ikävä kuulla 🙁 Mulla kans jäi koulupaikka tänä vuonna saamatta, joten tiedän tunteen. Itseäni varsinkin harmitti se, että yli puoli vuotta käytin lukemiseen ja olin motivoituneempi sen kanssa kun oon ikinä ollut aiemmin minkään suhteen ja sain ilmotuksen, että jäin varasijoille. Jotenkin jäi sellanen maku suuhun, että olis pitäny siltikin vaan lukee ahkerammin. En voi myöskään sanoa, etteikö harmittaisi – eniten sen takia, että kaipaisin jo jotain tietynlaista pysyvyyttä elämääni, mutta toisaalta – tällänen tuuliviiri kun oon – voi olla, että ens vuonna on taas mennyt suunnitelmat uusiksi koulun suhteen. En edes muista kuinka mones eri koulu ja ala tää oli mihin oon hakenut muutaman viime vuoden sisään, mutta tosiaan sen tiedän, ettei koskaan aiemmin oo ollut vastaavanlaista motivaatiota mihinkään opiskeluun liittyvään, eli kyllä se ainakin jotenkin kiinnosta.

    Nytpä täytyy sitten alkaa miettiä suunnitelma b:ta ja katsoa mihin sitä päätyis. Koskahan mää löytäisin sen itelleni mieluisen alan, sellasen, joka pysyis vuodesta toiseen samana? 😀

    Anyway, älä turhaan jää liian pitkäks aikaa suremaan tätä. Totta kai harmittaa ja niin pitääkin, kun tietää, että et nyt päässyt vaikka onkin ihan täysin sun omaa alaa, mutta kyllä ne asiat siitä onneks lutviutuu vielä. Onneks sulla on kuitenkin blogin parissa töitä, jonka kautta saat aina niin arvokasta työkokemusta ja ties mihinkä tää sut vielä vie syksyn mittaan! Toivottavasti nyt pääset nauttiin vaikka matkustamisesta blogin kautta tai jotain muuta kivaa, mitä et ehkä koulussa ollessa vois tehdä. Leuka ylös vaan sit kun suurin harmitus on poissa ja kohti uusia seikkailuja! Kyllä se koulu onneks on siellä vielä ens vuonnakin ja sää oot nuori vielä ja jo valmiiks paljon saavuttanu ikääs nähden, joten ei oo mitään tarvetta tuntea mitään epäonnistumisen tunteita. Sää oot kuitenkin kahden äiti, yhden vaimo, monen ystävä ja inspiraatio sekä yhden Suomen suosituimman blogin kirjottaja, joten älä vaivu turhan syvään epätoivoon, jooko Iina. Ens vuonna sit astetta viisaampana taas unelmia kohti! 🙂

  29. napin sanoo:

    No voi harmi! 🙁

    Voithan lukea jo ensi syksynä avoimen AMK:n tai sitten avoimen yliopiston kursseja. Siinä vaiheessa kun pääset opiskelemaan on sitten osa opinnoista jo suoritettu.

    Musta vaikuttaa siltä, että nuo opinnot olisi ihan sun juttusi ja aivan varmasti vielä saat paikan!

  30. Nelli sanoo:

    Harmi että jäi noin pienestä kiinni 🙁 Tsemppiä, ensi vuosi on sun vuosi!

  31. Piitu sanoo:

    Harmi! Mutta jos jäi vaan pistettä vaille niin voithan sä päästä peruutuspaikalle jos joku muu ei otakaan paikkaansa vastaan 🙂

  32. Jelena sanoo:

    Harmi :/ Ymmärrän miltä susta tuntuu. Ite sain opiskelupaikan, mutta en siltä alalta mihin ensisijaisesti hain. Se pieni hetki, kun kävin katsomassa koulun ovelta nimeäni ja sitä ei ollutkaan siellä, oli ihan hirvee. Seuraavan viikon elelin käsityksen kanssa, että en päässyt opiskelemaan. En ollut ees muistanut hakeneeni kouluun, johon olen nyt syksyllä menossa 😀

    Mutta toi jäi niin pienestä kiinni, että kyllä varmasti toisella kerralla nappaa 🙂 Nostan sulle hattua siitä, että jäi noin pienestä kiinni, kun kuiteski sä lukemisen ohessa pidit blogia ja perhe-elämää pystyssä. Monille nuorille tekee tiukkaa lukee pääsykokeisiin, vaikka ei vielä olekaan pieniä lapsia vaatimassa osaansa huomiosta. Tsemppiä tulevaan!

  33. titti sanoo:

    No mutta ethän sä ole epäonnistunut! Älä ajattele asiaa sillä tavalla! Oot tehnyt kovasti töitä päästäksesi opiskelemaan mieleiseesi oppilaitokseen. Ykskään juttu ei varmasti ole hukkaan heitettyä aikaa. Tiedä vaikka paikka vielä vapautuisi tai jos ei, niin ensi kerralla haet uudelleen. Tsemppiä <3

  34. noora sanoo:

    Voi harmi :/ Ei muuta kuin kokemusta rikkaampana sitten yrittämään uudestaan! Kyllä sä vielä sinne pääset. 🙂 Tokalla kerralla on jo omalla tavallaan helpompaa, kun koko prosessi on ennestään tuttu. Tsemppiä! Itse en päässyt ekalla hakukerralla opiskelemaan, mutta toisella kerralla tärppäsi, vaikka luulin että pääsykokeet meni ihan yhtä huonosti kuin ekalla kerrallakin. 😀

  35. Krista sanoo:

    Tosi harmi homma 🙁 Toivotaan, että vielä varapaikoilta aukeaisi koulun ovet? Tsemppiä ja mukavaa lomaa joka tapauksessa!

  36. jonu sanoo:

    Voi harmi! Turhaan sua nolostuttaa. Ensi kerralla uudestaa, ei pidä lannistua! Sulla on hyvä asenne. Itsekään en saanut koulupaikkaa.

  37. Hertta sanoo:

    Voi Iina, kyllä sua saa ottaa päähän ja harmittaa ihan täysillä. Pääsykokeisiin lukeminen, niissä käyminen, niiden hyvin meneminen ja sitten kävi näin. Ajatusten uudelleen järjestely syksyn suhteen ja motivaation kerääminen uuteen valmistautumiseen pääsykokeisiin… Ymmärrän.

    Tiedän tunteen: sen kun yhtä aikaa harmittaa, hävettää, ärsyttää, miettii, mitä ihmettä teen vuoden jne. Odottelin aikanaan kirjoitusten jälkeen kolme vuotta opiskelemaan pääsyä, ennen kuin pääsin haluamaani paikkaan. Abikeväänä pisteeni eivät vielä riittäneet pääsykokeisiin, vaan keräsin lisäpisteitä vuoden olemalla alan töissä ja avoimen opinnoilla. Toisena vuonna pisteet pääsykokeisiin riitti heittämällä, mutta paikka jäi kiinni 0,34 pisteestä. Arvaa, miten otti päähän!!! En päässyt edes varasijalle, tunku kouluun oli niin kovaa. No, nieltyäni tappioni, pääsin kuitenkin toiseen alaa sivuavaan paikkaan opiskelemaan ja lähdin sinne. Seuraavana keväänä unelmieni paikan ovat auvautuivat heittämällä. 🙂 Voi sitä onnea!

    Vuosia tuon kaiken jälkeen voin sanoa, että yksikään ”välivuosi” ennen unelmieni paikkaan pääsyä ei mennyt hukkaan, päinvastoin. Kaikella todellakin on tarkoituksena – niin kliseiseltä kuin se kuulostaakin ja ei juuri nyt lohduta sua yhtään. Rinta rottingilla kohti uusia kuvioita ja suunnitelmia. Oot todellinen tehopakkaus, kun jaksoit lasten, kodin ja töiden lisäksi panostaa pääsykokeisiinkin noin upeasti. 🙂

  38. Jarno sanoo:

    Harmi, mutta uskon, että vielä pääset sisään. Nykyään noi pisteytykset menevät ihan kummallisesti, mutta sussa on varmasti potentiaalia alalle! Nyt vaan lomailet ja keskityt tän hetken hommiin! ♥

  39. Roosa sanoo:

    Voi harmi! Onneksi sulla nyt on kuitenkin duunia syksyksi ja lasten kanssa riittää tekemistä, ettet jää ihan tyhjän päälle, vaikka uskon että harmittaa!

  40. Kata sanoo:

    Voin kuvitella fiiliksen. Onneksi et jää kuitenkaan tyhjän päälle ja olet nuori vielä, ehdit ja olet ehtinytkin vaikka mihin. Haluan vielä sanoa, että on tosi tärkeää, että epäonnistumisistakin puhutaan.

  41. Nimetön sanoo:

    no, ei kannata jäädä surkuttelemaan ja pääset ens kerralla sitten kouluun, kuten itsekin sanoit; – onhan sulla onneksi muutakin tekemistä, vaikka uskon kyllä että harmittaa!
    ootko miettiny sellaista että ottaisit pari kurssia lukiossa ja kävisit nostaa numeroita? 🙂 mun sisko teki niin ja se ei loppu peleissä paljon edes vienyt muuta aikaa, kun ei siellä koulussa istuttu kuitenkaan päivittäin. sit käytiin tenttimässä ja vola, pari astetta parempi todistus!
    🙂

  42. nipa sanoo:

    harmi ettet päässy, mutta omalla kokemuksella pelkkä amiskaan pääsy oli 4 vuoden haun takana.. 4v hain niin keväällä kun syksylläkin ja nyt vuos sitten onnistuin, jos en olisi päässyt nyt niin olisin varmasti luovuttanut ja jatkanut semmosessa työpaikassa missä en viihtynyt enää ollenkaan, mutta nyt hyvä näin ja valmistunkin n.7kk päästä 🙂 ÄLÄ LUOVUTA 🙂

  43. cc sanoo:

    Voi harmi 🙁 Tuo on kyllä todella typerää, että hakukohteet pitää ylipäänsä laittaa arvojärjestykseen. Silloin käy helposti noin, että pääsee johonkin, mutta ei taas pääsekään siihen ykkösvaihtoehtoon. Ja tuo extra 5 pistettä voitaisiin minusta kokonaan jättää pois, ja hakija voisi itse sitten valita, että mihin hakemistaan kouluista menee. Näin ei tulisi turhia välivuosia >:( Ja mistä sitä edes tietää, että mikä on juuri se ykkönen? Mieli voi vaihtua kesken haun.

    Mutta sinulla ei ole kyllä syytä huoleen, jos jo tällä kertaa menestyit noin hyvin 🙂 Vielä kun on lapsia ollut kotona, mikä vaikeuttaa valmistautumista, niin on varma, että pääset vielä haluamaasi kouluun, kun menestys oli jo nyt näin hyvä! Eikä todellakaan tarvitse hävetä. Harva pääsee ensiyrittämällä, tai edes toisella tai kolmannella. AMK:eissa myös katsotaan hyvällä ryhmähaastatteluissa, jos hakee jo toista kertaa samana kouluun, koska se jos joku kertoo motivaatiosta opiskella juuri kyseistä alaa 🙂 Ja kirjatentit ovat toki myös seuraavalla kerralla helpompia, jos on jo kerran alaan liittyen lukenut pääsykokeisiin.

    Paljon tsemppiä. <3

  44. Annika sanoo:

    No takuulla harmittaa :/ Mutta kuten edelläkin on jo sanottu, niin kyllä se siitä! Harva pääsee heti ensimmäisellä hakukerralla ykkösvaihtoehtoonsa (tai ylipäänsä mihinkään kouluun), joten ei tosiaankaan ole mikään häpeä jäädä ilman paikkaa. Ensi kerralla varmasti onnistuu, kun nyt on jo rutkasti pohjatietoa ja kokemusta seuraavaa pääsykoeyritystä varten! :–)

  45. Mira sanoo:

    Harmi sinun puolesta ettei koulupaikkaa nyt tippunut. Saat kuitenkin onneksi viettää enemmän aikaa myös Zeldan kanssa kun hän kasvaa kovaa vauhtia ja kuulla ensimmäisenä Tipan kivoista kerhopäivistä 🙂 toki myös blogivastuusi kasvaessa huomaat onko se sellainen juttu, johon haluat panostaa enemmän kuin syksyn vai mahdollisesti myös seuraavan syksyn.
    Itseäni harmittaa myös koulupaikattomuus eikä tämä vesisade Oulussa helpota yhtään fiilistä. Neljäs vuosi kun olen ilman koulupaikkaa, mutta nyt ainakin tiedän että hakemani paikka ei ole se mitä haluan tehdä kun pisteitä ei tullut enempää kuin aiempina vuosinakaan. Yritän vielä hahmotella tulevaisuuttani ja onneksi on muitakin keinoja saada haluamansa asia kuin se ensimmäinen vaihtoehto. Tsemppiä meille molemmille (ja kaikille muillekin) siis haaveiden saavuttamiseksi!

  46. ee sanoo:

    Voi mua harmittaa sun puolesta ihan kauheesti! 🙁 Mut syksyllä tai keväällä sitten uutta yritystä, eiköhän se koulupaikka sieltä vielä aukea! 🙂 Mutta tosiaan avoin amk kannattaa ottaa harkintaan, ainakin Haaga-Heliassa se on 150e/lukukausi ja sitä kautta voi suorittaa niin paljon kaikkia perusopintoja kuin vain ehtii ja haluaa. Niistä opinnoista on kuitenkin sitten hyötyä pääsykoetta aatellen kun aihe on jo tutumpi ja sitten kouluun päästessä saa ne kurssit hyväksiluettua 🙂 Sinne kannattaa ilmoittautua kursseille nyt heti jos tuntuu omalta jutulta!

    Ja tietenkin sit ne varasijat, et kirjottanu mitään että pääsitkö varasijoille mut jos pääsit ni ainakin Haaga-Heliaan mutta varmaan myös Metropoliaan voi oikeesti päästä tosi kaukaisiltakin varasijoilta, koska alotuspaikkoja on niin paljon ja _todella_ monelle amk on vaan varavaihtoehto esim. kauppikselle 🙂

    Ja pakko vielä sanoa että nää kuvat Tiarasta on ihan uskomattoman kauniita ja se Tiaran haastatteluvideo oli ihana! 🙂

  47. saana sanoo:

    Sinnikkyys todellakin palkitaan!! Ite pääsin vasta kolmanella kerralla Ouluun opiskelemaan 🙂 Kaksi välivuotta pidin, mutta niiden aikana saadusta työkokemuksesta oli myöhemmin hyötyä pääsykokeissa 🙂 Ikinä ei ainakaan kannatta luovuttaa! Kun kerran tiedät, että haluat sille alalle niin haet vaan niin monta kertaa että pääset (=

  48. K. sanoo:

    Mulla jäi aikoinaan 3 pistettä vajaaksi kouluun pääsystä jonne hain. Mä olin niin kauan sitä odottanut ja toivonut, että pääsisin just sinne kouluun opiskelemaan. Negatiivisen vastauksen tullessa sanoinkin ettei hyväksy kakkosvaihtoehdon koulupaikkaa, vaan haluan päästä ykkösvaihtoehtoon. Soitin kaksi kertaa koulun toimistoon kesän aikana ja pyysin väliaikatietoja, josko jokin toinen opiskelija peruukin oman paikkansa ja mä pääsen sen tilalle. Heinäkuun puolivälissä sain puhelun koululta, jossa ilmoitettiin opiskelupaikan vapautuneen.

    Olin itse heittänyt jo kirveen kaivoon sen vuoden opiskelupaikasta, joten tuo tuli täytenä yllätyksenä. Älä anna periksi, soita koulun toimistoon ja pyydä päästä jonoon opiskelupaikasta. Tiedän että sulla on potentiaalia päästä ja saavuttaa kaikki mitä vaan haluat.

    (Tätä kommenttia ei tarvitse välttämättä julkaista)

  49. Päivi sanoo:

    Ei tämä ole maailmanloppu, eikä sulla ole mitään hävettävää. Yrität entistä enemmän seuraavalla kerralla. Oot kadehdittavan upea ja määrätietoinen nainen! Tsemppiä!

  50. Juuli sanoo:

    Voi itku! Tiedän niin, miltä susta tuntuu. Mulla jo neljäs vuosi, kun haen kouluihin ja nyt killun ensimmäisellä varasijalla haluamalleni alalle. Pettymyksiä on tullut paljon, etenkin viime vuonna olin todella maassa ja kesti pitkään ennen kuin se häpeä ja pettymys laantui.
    Tiedän, kuinka ärsyttävä on kuunnella pääpystyyn ja ensivuonnauudestaan -kommentteja, joten sanon sulle vain, että älä luovuta ja muista olla armollinen itellesi! <3

  51. Anne sanoo:

    Harmin paikka 🙁 Minullekaan ei taaskaan auennut ovet, mutta olen varasijalla 4., ja sama juttu että jos olisin ton laittanut ykköseksi niin olisin ihan kirkkaasti sisällä. Nyt puuttui 0,66p 😀 Ei auta muu kuin toivoa, että meille molemmille vapautuu varasijoilta paikka! 🙂

  52. kia sanoo:

    Olet varmasti varasijalla? Toivotaan että varasijalta ponnistat kouluun! Onneksi monissa AMK:ssa on haut myös syksyllä, joten toivotaan että vuodenvaihteessa viimeistään irtoaa koulupaikka!

  53. Rosalee sanoo:

    Harmi ettet päässyt ;(
    Mulla kävi viime vuonna niin etten päässyt sisään jäi 1.33 pistettä hyväksytystä rajasta ja kyllä harmitti. Tänä vuonna yritin uudestaan isommalla motivaatiolla ja niin kovalla tahdonvoimalla.
    Ja mä pääsin:) Syksyllä aloitan tradenomiksi opiskelun, joten kyllä se vielä tärppää 🙂 Tsemppiä!

  54. Helluw sanoo:

    Onpa harmi! 🙁 Varmasti kyllä harmittaa, mutta tuolla asenteella ja motivaatiolla tuut pääseen varmasti vielä pitkälle. Kun perheen, blogin, ja muun elämäsi ohella jaksoit panostaa niin täysillä pääsykokeisiin, niin ihan varmasti se palkitaan vielä joku kerta, ja pääset haluamaasi kouluun.

    Äläkä turhaan nolostele tämän asian kertomista täällä, koska kyllä kaikki tajuaa ja tietää, että aina ei voi onnistua ekalla kerralla. Ja siitähän ei pidä lannistua. Nyt siis katse vain eteenpäin! 🙂

    Ihanaa kesäloman jatkoa teidän perheelle! ♥ 🙂

  55. Sini sanoo:

    Muista täydennyshaut!!:) itse en päässyt viime syksynä kouluun yhteishakujen kautta, mutta täydennyshaussa hain uudestaan samaan kouluun ja pääsin sisään:)

  56. neilikka sanoo:

    Höh 🙁 Sinuna kuitenkin soittaisin kouluun ja kysyisin, monennellako varasijalla olet 🙂

  57. Voi harmi! Mutta kuule, ei hätää! Nimittäin ammattikorkeakouluissakin on nykyään avoin väylä. Eri amkeissa ja koulutusohjelmissa vähän erilaiset, mutta lueskele tarkkaan sen amkin nettisivut johon haluaisit. Osa omaa työtäni on ohjata opiskelijoita eri väyliä pitkin opiskelemaan, ja tuntuu, että tällä hetkellä tämä avoimen amkin väylä on vielä monelle vähän pimennossa.
    Avoimen amkin kautta pystyisit valmiiksi suorittamaan joko kaikille koulutusohjelmille yhteisiä opintoja tai sitten vähän koulutusohjelmasta riippuen myös sen oman alan ammattiopintoja. Nämä avoimen opinnot hyväksiluetaan sitten opintorekisteriisi suoraan kun pääset tutkinto-opiskelijaksi ja lyhentävät noin tietty opiskeluaikaa.
    Aurinkoista kesää takapakista huolimatta, kyllä se opintopaikka vielä sieltä aukeaa!

  58. ee sanoo:

    Mä hain viime syksynä sairaanhoitajaksi ja valintakokeisiin menin niin varmana ja tietämättä mitä sielä edes odottaa, ajattelin vain että ”no kyllähän MÄ nyt pääsen sisään, tää on sitä mitä oon aina halunnu ja tiedän olevani soveltuva”. Tiesin jo päivän päätteeksi etten tuu pääseen sisään, niin huonosti ne meni:D puoli vuotta teki tehtävänsä koska nyt sain yli 10 pistettä enemmän kuin viime syksynä!! Vaikka sillon syksyllä tuntu ku maailma olis romahtanu, tiedän nyt että oon paljon valmiimpi ja kypsempi aloittamaan koulun. Joskus ne hyvät jutut tajuaa vasta jälkeenpäin, koska tää puoli vuorta on ollu mun elämäni opettavaisimmat!

  59. ee sanoo:

    Niin, ja tsemppiä paljon sulle ! Oot aivan ihana <3

  60. st.brigitten sanoo:

    Halaus<3

    Voin vain kuvitella kuinka paljon harmittaa, enkä osaa nyt muuta sanoa kuin että ompa kyllä pyllystä 🙁 😀

  61. HUTI sanoo:

    Täällä yksi joka jäi myös ilman koulupaikkaa!! Sitten lukea vielä facebookista ku ihmiset kirjottaa ” en lukenut yhtään, mutta pääsin ammattikorkeaan” sillee jooo o…….. turhaa tuli 90 sivua luettua ja tehtyä 20 sivu muistiipanot ,mutta tästä suunta vaan ylöspäin!

  62. iiris sanoo:

    Harmillista! Tsempit sinne! Itse hain kouluihin monen vuoden ajan, ikinä mihinkään pääsemättä. Melkein jo luovuin toivosta mutta pari päivää sitten tulikin tekstaria, että vihdoin meitsikin pääsee kouluun! Ei todellakaan kannata luovuttaa vaan uutta yritystä kehiin!

  63. Klaara sanoo:

    No hitsi! Älä luovuta, kutsumuksen eteen kannattaa tehdä töitä. Mutta sen verran on pakko korjata, että shampanja ei tiettävästi parane vanhetessaan, vaan päin vastoin, joten juo se! Hyvällä omalla tunnolla. Ketutus on ihan mainio syy korkata hyvä pullo, ja eipähän sitten tarvitse harmitella myöhemmin, että meni hieno aine haaskoon.

  64. Nelli sanoo:

    Harmi, ettei koulupaikka auennut (paitsi varasijathan ovat vielä mahdollisuus!!), mutta tärkeintähän on että huomasit alan kiinnostavan sinua ja ensi keväänä hakukin on helpompi tehdä. Mutta nyt oot kesäloman ansainnut, nauti! 🙂

  65. hatu sanoo:

    Moi. Mietinkin, onko sinne niin helppo päästä sisään. Olen seurannut läheisteni valmistautumista pääsykokeisiin (no lähinnä kyllä yliopistoihin) ja yleensä pääsykokeisiin luetaan tiiviisti kuukausikaupalla. Blogin peruusteella hait kouluun hiukan vasemmalla kädellä. Hoidit lapsia, kävit kokkareilla ja muissa tapaamisissa, et ilmoittanut, ettei blogiin tule päivityksiä vaikka kuukauteen, kun luet pääsykokeisiin tiiviisti 1-2 kuukautta. Ei valmennuskurssi auta jos ei sen lisäksi ahkerasti opiskele. Suositummille aloille hakiessa joutuu laittamaan muun elämän jäihin pitkäksi aikaa esim.lääkikseen pyrkiessä.
    Lapsista täytyy tietysti huolehtia hyvin, mutta voihan harkita osa-aikaista hoitopaikaa, kun ponnistelee kohti pääsykoetta. Mutta kaikesta oppii. Hyvää jatkoa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.