Miten iho voi?

06.11.2014

Kirjoittelin syyskuussa kovasti huonontuneesta ihostani, joka aiheutti ongelmia, häpeää ja huonoa fiilistä. Yllätyin siitä miten paljon ihopostaus herätti keskustelua, ja ennenkaikkea siitä miten paljon hyviä vinkkejä sain! Kaikkia vinkkejä en ole vielä tässä parin kuukaudenkaan aikana ehtinyt kokeilemaan, mutta teidän vinkkejen avulla sain tarkasteltua omia ihonhoitorutiinejani läpi, ja löysin ne ongelmakohdat, jotka mun tekemisissä vaikuttivat ihon kuntoon. Täysin tasaisesta ja virheettömästä ihosta en uskalla edes haaveilla vielä, etenkään näin talvea vasten, mutta tilanne on tällä hetkellä kuitenkin jo huomattavasti parempi kuin pari kuukautta sitten!

Mun suurin ihonhoidollinen ”ongelma” oli se että unohdin pestä meikit ennen lenkkiä/treeniä, ja saatoin jäädä vatuloimaan sohvalle treenin jälkeen tunniksi protskujuomaa nautiskellen, ennenkuin jaksoin raahautua suihkuun. Eli toisinsanoen hiki tunkeutui ihohuokosiin ja tukki ne aivan totaalisesti. Toinen ongelma oli mun meikkiputsari, sillä olin vaihtanut hetkeä aiemmin tuotetta, kun vanha loppui ja olin saanut testiin toisen ”melkein samanlaisen”, joka ei sitten ollutkaan nähtävästi yhtään samanlainen. Kolmas oli näpyistä syntynyt kierre: halusin peittää näppylät–> tungin meikkiä naamaan kolminkertaisen määrän normaaliin verrattuna–> näppylät lisääntyivät–>meikki lisääntyi–> yök!

Lisäksi muita mahdollisia syitä joita heräsin pohtimaan, olivat lisääntynyt maitotuotteiden käyttö treenaamisen myötä, sekä mahdolliset liikunnan ja edelleen imetyksestä palautumisen aiheuttamat hormonaaliset muutokset. Hormonaalisiin muutoksiin ei voi oikein vaikuttaa, mutta muihin ongelmakohtiin tarttuminen on kyllä todella helpottanut tilannetta.

parempiihokollaasiIhan ensiksi rupesin kiinnittämään huomiota siihen, että pesin aina meikit pois ennen treenejä, jos olin jo ehtinyt meikata, ja lisäksi pesin kasvot/kävin suihkussa heti treenin jälkeen, vaikka ei olisikaan ollut niiiiiin hiki. Vaihdoin Herbinan puhdistusvaahdon* samantien takaisin luottopuhdistusaineeseen, Vichyn pinkkiin Purete Thermale -puhdistusvaahtoon. Herbinan vaahto ei vaan sovi mun iholle ollenkaan, se ei puhdista kunnolla, eikä jätä yhtään niin pehmeää ja raikasta oloa.

Sekä Vichyn että La Roche Posayn puhdistusvaahdot sen sijaan sopivat mun iholle hyvin, ja pitävät sen hyvänä, Vichy ehkä vielä vähän paremmin. Kuvassa söpö matkapakkaus jonka ostin laivalle mukaan viime viikolla, hintaa on tuolla pikkupurkilla vain 6,90, ja suosittelen muuten ehdottomasti kokeilemaan. Isompi taisi olla 16 euron pintaan, ei paha sekään, mutta jos haluaa vain kokeilla miten toimii, niin siihen toi pienempi on helppo ja edullinen.

IMG_1148xKiinnitin huomiota myös meikin määrään, ja nykyään laitan niin vähän meikkivoidetta kuin vain mahdollista, enkä käytä puuteria juuri ollenkaan. Meikkivoiteena siis edelleen Vichyn Dermablend, jolla pienikin määrä riittää peittämään oikein hyvin, ja joka pitää mun ihon hyvänä. Olen ollut mahdollisimman paljon ilman meikkiä kotona, meikannut vain silloin kun olen oikeasti lähtenyt johonkin muualle kuin viemään Tiaraa kerhoon tai käymään lähikaupassa.

En tiedä vaikuttivatko maitotuotteet, mutta ainakin niiden käyttö tosiaan lisääntyi samaan aikaan kuin iho-ongelmat silloin alkoivat. Tällä hetkellä juon maitopohjaisia proteiinijuomia todella harvoin, enkä kisko rahkaa tai raejuustoa jatkuvalla syötöllä. Koitan saada ne proteiinit jostain muualta kuin pelkistä maitotuotteista, mutta en mä silti ole luopunut leivänpäällisjuustosta, ruokakermasta tai satunnaisista jugurteista/smoothieista.

Tällä hetkellä tilanne näyttää mun silmään ihan siedettävältä. Kehtaan lähteä ilman meikkiä ulos, eikä edes hävetä. Paitsi vähän noi rapistuneet ripsarin jämät tossa alaripsissä, haha! Ihossa on edelleen jälkiä menneistä näppylöistä, ja on niitä pieniä näppyjäkin jonkin verran, mutta ei yhtä paljon. Ihohuokoset ovat puhtaammat, ja osittain pienemmät, vaikka nenässä, otsassa ja poskissa edelleen hyvin erottuvatkin. Isoja näppyjä ei kuitenkaan ole tullut hetkeen, eikä mun otsa näytä näppyläinvaasiolta.

IMG_1155xSain juuri uuden kasvonaamion* Mary Cohrilta testiin, ja aion päivittää sen tuloksista myös teille taas kunhan olen muutamaan kertaan kokeillut. Kokeilin tuotetta eilen ensimmäistä kertaa, ja se on raikkaan eycalyptuksen tuoksuinen ja ihanan tuntuinen. Naamion pitäisi supistaa ihohuokosia, ja vähentää ihon rasvaisuutta. Tykkäsin siitä kyllä kovasti, mutta yhden kerran jälkeen en vielä tietenkään osaa sanoa sen tehokkuudesta juuri mitään, kun ei mulla edes ollut yhtään meganäppyä nyt joka olisi voinut maagisesti hävitä tuotteen vaikutuksen ansiosta.

*saatu blogin kautta.

Kiitos teille, kun herättelitte mut ajattelemaan syitä mun ihon tilanteeseen, ja saitte mun ihon parempaan kuntoon, ihan yksinkertaisilla, pienillä muutoksilla, ilman ihmetuotteita tai kommervenkkejä!


19 Responses to “Miten iho voi?”

 1. Avatar reetta sanoo:

  hei! maitotuotteet aiheuttaa näppylöitä tai aknenpoikasta naisilla tosi useesti!
  sulla on kyllä tosi upea iho, pakko sanoa! :)

 2. Avatar maria sanoo:

  mä aloin iha miettimään tota ”maitotuote”-sanaa, ja yhessä vaiheesa mun iho oli hyvässä kunnossa, mutta sitte alkoin lätkimään juustosiivuja leivälle ja samaan aikaan naamakin huonontu. Kiitos siis tästä! Tajusin sen ekaa kertaa ku söin leipää, mutten ajatellu että se oikeesti vaikuttas naamaan niin paljon.
  Nyt tässä jälleen kärsin parista inhottavasta näppylästä..saakelin juustociipaleet! (söin eilen yhen ja tänää näky heti naamassa).
  ostin myös eilen ekaa kertaa lumenen cc-voiteen ja toivon todella että se ei tuki mun ihoa :) ja haluiaisin kovasti vaihtaa mun lumenen talkkipuuterin riisipuuteriin, niitä ei vaan saa tosta vain :(
  riisipuuteri on ihoystävällisin ja menee ihan meikkivoiteesta!

  • Iina Iina sanoo:

   No kiva että oli jotain apua, toivottavasti juuston vähennys auttaa :)! Ja kerro ihmeessä ootko ollut tyytyväinen Lumenen tuotteisiin, ja miten ovat vaikuttaneet ihoon! :)

 3. Avatar Jonna sanoo:

  Mä käytin Herbinan kuorintavoidetta, josta seurasi ihan jumalaton akne, johon söin ihan kunnon antibioottimyrkyt. Ei oo itelläkää siis mitenkään hyviä kokemuksia tuosta.

 4. Avatar Jenna sanoo:

  Hei, voiko noita Vichyn tuotteita ostaa netistä jostain? :)

 5. Avatar Sara sanoo:

  Mä en kieltämättä ole koskaan ajatellut maitotuotteiden vaikutusta ihoon. Kiitos siis tästä! Mä vedän joka aamu ja ilta jugurtin, oikein sellasen kreikkalaisen jugurtin ja vaikka tiedän niiden olevan köhköh rasvasia niin, no nyt voin hyvällä omalla tunnolla jättää ne pois kunhan vanhat on syöty kaapista :D
  Mä en käytä puuteria, todella harvoin jos esimerkiksi meikki sitä vaatii, eli juhlissa. Muuten isken naamaan vaan bb-voiteen. Mun täytyy ehdottomasti kokeilla tota puhdistusvaahtoa, sellainen mulla onkin hakusessa ollut jo pitkään. Siis hyvä puhdistusvaahto.

  • Iina Iina sanoo:

   Toivottavasti se auttaa kun kokeilet maitotuotteiden vähentämistä, mä olin ihan yllättynyt miten paljon se vaikutti! :) Ja toi puhdistusvaahto on aivan ihana, en vaihda enää ikinä mihinkään muuhun! Ainoa jolla oikeasti naama jää raikkaaksi ja pehmeäksi aina!

 6. Avatar Sonja sanoo:

  Noi on kyllä hyvät keinot, jotka oot jo ottanu käyttöön:) mun piti sillon tuon postauksen luettua tulla kirjoittamaan just tosta, että kannattaa mahd. vähän käyttää meikkivoidetta (en sitten kerennyt ja se unohtui). Kesällä lopetin meikkivoiteen käytön kokonaan, sillä halusin ihon saavan aurinkoa ja hieman päivetystä. Ja nyt tulos on se, että en sen koommin ole meikkivoidetta laittanut, kuin vähän nenän pieleen ja silmien alle ja kyllä vaan se iho paranee. Multa pääsi meikkivoide loppumaan ja ei ole tarvinnut ostaa uutta ekaa kertaa sen jälkeen, kun menin yläasteelle!:0 käytän pelkkää peitepuikkoa pahimpiin punaisiin näppyihin.

  Ja itse erittäin herkkäihoisena haluaisin muistuttaa, kuinka tärkeää pelkkä vesipesu on. Varsinkin, jos naamassa ei ole meikkiä, niin ihan turha läträtä aineilla. Eli ainakin aamuisin. Itse käytän kuivaihoisena lähes ainoastaan nivean tuotteita, ja ne on olleet mulle paras vaihtoehto. :)

  • Avatar Kukka sanoo:

   Vesi vanhin voitehista saa myös minun kannatukseni. Ennen minulla oli ties kuinka monet puhdistusaineet ja rasvat, nyt pesen vain vedellä ja se riittää. Jälkeenpäin ajatellen tuntuu, että monet niistä kosmetologien suosittelemista aineista vain pahensivat iho-ongelmiani. Olen vähitellen alkanut taipua pitämään huuhaana sitä markkinamiesten väitettä, että ihosta täytyy ensin saippualla pestä rasva pois ja sitten levittää toinen rasva tilalle.
   Siihen en tosin osaa antaa neuvoja kuinka pelkkään vesipesuun voi siirtyä kivuttomasti. Muistan, että yritin kyllä lopettaa ihon pesemisen kertalaakista, mutta se ei onnistunut, kun naama oli tottunut saippuaan. Tarvittiin lääkekuuri ja raskauden aiheuttama muutos hormonitoimintaan ennen kuin vesipesuun siirtyminen luonnistui. Mutta nyt olen kiitollinen tästä tilasta ja ihosta.

  • Iina Iina sanoo:

   Musta pelkkä vesi tuntuu niiiin tehottomalta, mutta varmasti olette ihan oikeassa! Pitäisi yrittää vaikka niinä päivinä, kun ei ole menoa minnekään, niin pestä aamuisin vaan vedellä :)!

 7. Avatar katjanen sanoo:

  Hei! Kysymykseni ei liity postaukseen mutta ajattelin silti kysyä. Olen tulossa äidiksi ja ikää on tällä hetkellä 19-vuotta. Kaikki on siinä mielessä hyvin että minulla on mies jonka kanssa asun yhdessä tulevaisuuden opiskelupaikka varmistettuna ja ystävät ja läheiset tukena. Silti minua aina välillä ahdistaa ja pelottaa kovasti lapsen saaminen ja sen tuomat muutokset elämään. Oliko sinulla nuorena Odottajana tälläsiä mietteitä ennen kun Tiara syntyi vai oliko koko raskausaika ihanaa odotusta? Mietitkö koskaan millaista elämäsi olisi ilman lapsia? Hyvässä ja pahassa? Anteeksi kun kyselen tälläisiä mutta vaikutat mahtavalta ihmiseltä ja teidän perhe kauhean onnelliselta! Pelkään voinko saavuttaa sitä onnea lapsen kanssa kun olen nyt peloissani ja jännittynyt välillä, välillä olen kyllä onnen kukkuloilla mutta välillä iskee epävarmuus!:( Vaikutatte kovin onnellisilta ja ihanalta perheeltä! Kaikkea hyvää teille! ♡

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! Hei kiitos ihan hurjasti sun kauniista sanoistasi <3 Ja paljon paljon onnea teille tulevasta pienestä! On ihan normaalia varmasti jännittää noita asioita, ja miettiä eri vaihtoehtoja ja jossitellakin. Mä oon itse potenut kroonista vauvakuumetta jostain omasta pikkulapsiajasta lähtien, joten mulle raskaus ja vauva olivat unelmien täyttymys, mutta silti muakin jännitti ja pelotti välillä ja pelkäsin että osaanko olla sellainen äiti kun toivoin. Mutta hyvin kaikki menee, luotat vaan itseesi, epävarmuus on ihan normaalia mutta olen varma että susta tulee loistava äiti. Jo se että osaat ilmaista itseäsi noin hyvin kertoo sun tunneälykkyydestä, mikä puhuu sen puolesta että olet herkistynyt lapsen tarpeille ja suunnittelet tulevaisuutta ja haluat tarjota lapselle vain parasta! :) Kaikkea hyvää teillekin<3

 8. Avatar titti sanoo:

  Apua, mun pitäs kyllä kans nyt kokeilla. Mä kans vedän rahkaa ja maitoa ja juustoa aika paljon. Iho on vielä järkympi entä sulla tossa ennen kuvassa. Oon huomannu, että mulle kans oli paras joku vichyn tuote mut silloin kun sitä pari vuotta sitten olisin tilannu (oon jo unohtanut mikä se oli) meidän apteekki väitti ettei sitä saa. Nyt oon käyttänyt LV:tä ja se ainakin puhdistaa. Mut ei ehkä paras mahdollinen. Meikkiä en oo laittanut nyt ollenkaan muuta kuin silmiin keväästä alkaen, mut ei auta. Kasvot on ihan hirveet!

  • Iina Iina sanoo:

   Voi että, tsemppiä! Iho-ongelmat on niin pyllystä!! Vichyn tuotteita saa netistä tilattua suoraan postiin tai kotiin, kun ostaa jostain verkkoapteekista :)! Ja kannattaa vaihtaa vaikka rahkat ja maidot johonkin missä ei oo maitoa ollenkaan, mulla se on ainakin auttanut tosi paljon, vaikka juustosta en luovukaan! :D

 9. Avatar Kaisa sanoo:

  Itselläni on atooppinen iho ja tottakai se vaikuttaa myös kasvoihin. Suosittelen kokeilemaan Iho Omegaa (mustaherukansiemenöljy/-kapseli). Alotin syömään näitä reilu vuos sitten ja hetken käytön jälkeen ei tarvinnut enää niin perusteellisesti rasvata kuin yleensä eikä kuiva iho kutissut(mm.jalat). Kasvon pikku näpyistä suurin osa hävisi ja iho voi nykyäänkin hyvin, vaikka välillä olisi kuukausiakin aikaa jolloin en syö nuita kapseleita. Kannattaa siis lukea netistä tietoa mustaherukansiemenöljystä ja kokeilla!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.