Pienet ulkoilijat

06.11.2014

Aiemmin blogissa on esitelty jo lasten perus välikausivaatteet, mutta loppusyksyn pelastajat ovat vielä esittelemättä! Mä ostin Tiaralle silloin kerhokengiksi Vikingin Gore-texit, ja ne olivat kuivilla keleillä oikein hyvät. Varpaita ei palellut, ja ne pitivät sukat kuivana vaikka vähän märkää olisi ollutkin. Viimeiset viikot on kuitenkin ollut todella märkää, ja myös välillä aika kylmää, enkä kokenut enää gore-texejä riittäviksi. Oikeastaan muillakin kerholaisilla tuntui olevan suurimmaksi osaksi aina kumpparit jalassa, ja tulin itsekin siihen tulokseen että ne ovat paras valinta.

kollaasiykkönenSaimme Nokian Jalkineilta lapsille Moomin Kids Winter -kumpparit, ja ne ovat olleet ihan loistavat! Kertaakaan ei ole tarvinnut miettiä näiden viikkojen aikana, pysyvätkö sukat kuivana tai varpaat lämpimänä. Muumifanien unelmasaappaissa on teddyvuori, ja irtohuopapohjallinen, jotka pitävät varpaat lämpimänä. Näin syyskeleillä ollaan vielä pärjätty ilman villasukkia, mutta tänään laitoin kumppareihin villasukatkin kun on oikein kylmää ja märkää.

IMG_0871 kollaasikolmonen

Zeldan asu / Takki Kappahl / Pipo Åhlens / Housut Zara / Huivi Polarn O. Pyret* / Tumput Jonathan / Kumpparit Nokian Jalkineet* / *saatu  blogin kautta.

Mä en ole itseasiassa vielä suonut ajatustakaan kunnon talvikengille, kun ollaan pärjätty näillä ja syksyn citynilkkureilla niin hyvin. Ehkä niitä talvikenkiäkin pitäisi alkaa miettimään, mutta kerhoiluun nämä on silti ihan ehdottomat. Niin helppo puhdistaa vaan suihkuttelemalla heti ulkoilun jälkeen, ja lapset tykkäävät. Itse en yleensä ole piiroshahmoprinttien ystävä, mutta näiden saappaiden pikkumyyt on hauskasti ja tyylikkäästi hopealla värillä toteutettu.

IMG_0858x kollaasikakkonen

Tiaran asu / Takki Zara / Pipo Reima / Huivi Pieces (mun) / Farkut Primark / Lapaset Mummon kutomat / Kengät Nokian Jalkineet* / *saatu blogin kautta.

Saappaat eivät ole kevyimmästä päästä, mutta hyvin niillä ovat molemmat pallerot päässeet juoksemaan. Saappaat pysyvät hyvin pienemmälläkin jalassa, kun niissä on kätevästi tilaa jalkalenksuille. Niissä on tukevat pohjat, jotka eivät luista liukkaallakaan, ja hyvät heijastimet jotta pikkujalat näkyvät pimeässäkin. Jos meidän lapset saisivat päättää, ei jalassa pidettäisi edes muita kenkiä, ymmärtäähän sen, koska muumit!

Yhteistyössä Nokian Jalkineet.

Millaisia kumppareita teillä on käytössä? Oletteko tykästyneet talvikumppareihin? Millaisia kenkiä teidän lapset käyttävät kerho-/päiväkotiulkoilussa näillä keleillä?


29 Responses to “Pienet ulkoilijat”

 1. Avatar Ansku sanoo:

  Niin suloisia!! Zeldalla on ihana pipo ja Tipalla söpö pikku nuttura :)

 2. Avatar Tiita sanoo:

  Hei! Tämä ei nyt liity postaukseen, mutta kysyisin sellaista että onko kideblogien sivuja jotenkin muutettu? Nykyään kännykällä lukeminen ei onnistu ollenkaan… sitten ärsyttää kun huomaan noin viikon välein että monet suosikkiblogien postauksen on jäänyt lukematta koska tietokonetta käytän enimmäkseen vain koulujuttujen tekoon. Toivoisin että kideblogit pian tekisi sellaisen version sivuistaan että se näkyy myös kännykässä hyvin (niinkuin esim. indiedays blogit näkyvät).

  • Avatar Nimetön sanoo:

   Jännä :o Mä pystyn ainakin lukemaan postaukset kännykälläkin, mutta ehdottomasti helpompaa tietokoneella :) Olis kyllä mahtavaa, jos kideblogeihin saatais joku mobiiliversio, joka helpottaisi puhelimella lukemista! :)

   Btw, ihana tuo Zeldan pipo <3 Ja voisin iteki huolii tollaset kumpparit itelleni! Ihan mahtavat! :D

  • Iina Iina sanoo:

   Moikka! On päivitetty, ja päivityksen aikaan lukeminen vaikeutui joillakin puhelimilla/selaimilla. Asetuksista voi muuttaa selaimessa, että näytä täysi näkymä /työpöytänäkymä /tietokonenäkymä (millä nimellä se sitten ikinä onkaan), jolloin sivustoa pystyy zoomaamaan ja lukemaan niinkuin ennen päivitystäkin. Mä lupaan että puhelimella lukeminen helpottuu kevään aikana! Ja kiitoksia, Zeldan pipo on munkin suosikki ja mäkin ottaisin mielelläni muumikumpparit! ;D

 3. Talvikumpparit on kyllä aika ässät – varsinkin kun niiden ulkonäkö on hitusen parantunut omasta lapsuudesta. ;) Se on myös aika iso plussa, että ne on helppo sujauttaa jalkaan ja pois, helpottaa kolmen lapsen kanssa lähtöjä kummasti. Tosin nyt kaksosetkin on oppineet laittamaan itse jopa kuminauhat kengän alle, eli goretexitkin saadaan jalkaan aika näppärästi, ne meillä on myös paljon käytössä.

  • Iina Iina sanoo:

   No kyllä, näyttävät paljon paremmalta nykyään ja on tosi helppo laittaa jalkaan! Meilläkin molemmat tytöt osaavat jo itse :)!

 4. Avatar anna sanoo:

  Ihanat syksyvaatteet tytöillä! :) Ja kiva tuo uus banneri. Tyylikäs!

 5. Avatar Katriina sanoo:

  Ihanan pirteät saappaat!:) Meidän pojalla Didriksonsin saappaat, joihin ollaan oltu kovin tyytyväisiä. Hieman viileämmällä säällä ollaan käytetty Eccon gore-texejä, jotka näyttävät nekin kestävän vesilätäköissä hyppelyn :)

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitos paljon<3 Ja kiitos kenkävinkistä, pitää tutustua noihin Eccoihin :)!

 6. Avatar maria sanoo:

  ihania kuvia! ekaksi positiiviset: hui miten Zelda onkaan kasvanut! ja ihanat asut molemmilla :)
  sitten vähän harmillisemmat: komppaan tota mobiiliversiota, tosi vaikeeta ja ärsyttävää lukea kännykällä blogia. mä yleensä aamusin aina selaan blogit kännykällä ja illalla jos jaksan, niin koneella uudemmat päivitykset.

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitos paljon<3 Zelda on kasvanut, isoja tyttöjä molemmat<3 Ja joo, samaa mieltä mobiiliversiosta, onneksi voi vaihtaa selainasetuksista ''tietokonenäkymän'' jolloin koko tekstin saa kuitenkin näkymään kerralla, vaikka eihän se mobiiliversiota korvaakaan millään!

 7. Avatar Iina sanoo:

  Kivat asut molemmilla! Voisin itsekin pukea nuo vaatteet päälleni saappaita myöten haha!
  Kätevää, että saappaissa on kunnon vuori. Ainakin loskakeleillä vapaat tuppaavat jäätymään, jos saappaissa ei ole sekä vuorta että villasukkia.

  • Iina Iina sanoo:

   Voi kiitoksia <3 :D Ja joo, kunnon vuori on pakko olla että pikkuvarpaat pysyvät lämpimänä!

 8. Avatar Nannu sanoo:

  Ihanat kumpparit! Voi ku sais aikuiste koossaki. :)

 9. Lämpimämmät saappaat on kyllä tosi ässät, kun on Etelä-Suomen kurakeleissä superhelpot pitää puhtaana. Miinuksena pitkä kuivumisaika, jos kastuvat, mutta se taitaa päteä lähes kaikkiin lämpimämpiin kenkiin.

  Meidän syksykengät on peruskumppareita lukuunottamatta aika… öööh cityversioita. :, D Hups.

  http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/kuka-laittaisi-niille-edes-kengat-pieniin-jalkoihin

  • Iina Iina sanoo:

   Meillä on kans tosi citypainotteinen kenkävalikoima tällä hetkellä vk-gore-texeja ja kumppareita lukuunottamatta :D Tietty perus kuomat ja muut löytyy myös, ja viime talven Bisgaardit :D

 10. Avatar Sini sanoo:

  Mä ostin viime syksynä itele naisten nuo nokian pikkumyy kumpparit, niin söpöt!

 11. Avatar Jarno sanoo:

  Miten ne vaan on niin sulosia ♥ Ihan meinaa itku tulla ilosta :D

 12. Avatar p sanoo:

  Mitä vaatekokoa muuten Zelda ja Tiara käyttävät tällä hetkellä? Käytätkö esim. joitakin mekkoja/tunikoita molemmilla? :) Entä onko tytöillä paljon ”samisteluvaatteita”? Kiinnostais sellainen postaus kun ”kurkkaus teidän pirpanoiden vaatekaappiin” ;) T. lastenvaateaddikti

  • Iina Iina sanoo:

   Tiara käyttää kokoa 92/98 ja Zelda 86/92 eli osa vaatteista menee molemmille, yläosat lähinnä :)! Jonkinverran on samisteluvaatteita, mutta ei hirveästi, aika harvoin on tismalleen samanlaisia juttuja molemmille, yleensä poikkeavat väriltään/kuosiltaan jos ovat samaa mallia :)! Pitääpä taas tehdä sellainenkin, mä tykkään kovasti kirjoittaa lastenvaatteista joten kiva että toivot niistä lisää juttuja :)! Kiitos!

 13. Avatar st.brigitten sanoo:

  meillä ei oo talvikumppareita ollenkaan, ihan peruskumpparit on vaan mistä millonkin. nyt on käytössä kuomat poitsulla ja talvi goretexit tytöllä ulkoillessa…täällä on jo tosi kovat pakkaset :)

  • Iina Iina sanoo:

   Onneksi kovat pakkaset eivät vielä ole rantautuneet tänne, niitä kauhulla odotellessa! :D

 14. Avatar teddy sanoo:

  Ihana vaatetus molemilla neideillä!♥ mutta tuli vaan mieleen, et tarkeneeko neidit ilman ulkohousuja näillä kylmillä ilmoilla? Meillä ollut toppa housut käytössä jo pitkään! Sun blogiasi on aina yhtä mukava lukea, toivoisinkin päivä videona postausta ylitse muiden! :)♥ sellaista ei olekaan aikoihin ollut ja se olisi kyllä tosi kiva postaus! Ja ootkos ajatellu joulukalenteria, se olisi myös kiva piristys lukijoille ;)?

  • Iina Iina sanoo:

   Kiitoksia hurjasti, ihana kuulla että tykkäät<3 :) Kyllä meilläkin on neideillä haalarit ja kaikenmaailman kamppeet päällä silloin kun ulkoillaan, mutta kaupungilla tai tapahtumissa pyöriessä pärjää ihan hyvin kun laittaa vaan paksummat housut ja alle villasukkahousut, enhän mä itsekään kauppaan laita ulkohousuja vaan farkut :D! Päivä videoina on tosi isotöinen postaus, se on ollut meillä äitienpäiväperinteenä, että aina äitienpäivä kuvataan videolle :)! Joulukalenteri on tulossa kyllä!

Kommentoi