Odotuksen odotusta

25.11.2014

Kun jokainen vuosi täysi-ikäistymisen jälkeen on sisältänyt jonkin elämän merkkipaalun odotusta, tuntuu hassulta kun ei yhtäkkiä olekaan mitään sellaista suurensuurta asiaa jota odottaa. Täysi-ikäistymisen jälkeen odotin vain että pääsen muuttamaan Helsinkiin. Seuraavana vuonna odotettiinkin vauvaa, sitä seuraavana myös. Viime vuosi odotettiin edelleen ensin vauvaa, ja loppuvuosi ja tämä kevät odotettiin ja suunniteltiin häitä. Häiden jälkeen seurannut tyhjä olo on jatkunut jossain määrin tähän päivään asti, tosin se on vaihtunut kuumeiseksi mietinnäksi tyhjän olon sijaan. Mitä uutta, merkittävää ja järisyttävää voisin nyt odottaa ja valmistella?

P1010220xTunnistan tämän tunteen itsessäni, siksi en ole kertaakaan ollut aikeissa oikeasti tehdä mitään hätiköityä, ottaa lemmikkiä, tai hakea työpaikkaa ulkomailta. Olen kyllä haaveillut, suunnitellut ja kartoittanut kaikenlaisia vaihtoehtoja, vaihtanut haavetta lennosta ja katsellut perheasuntoja Euroopan metropoleista. Mutta en kertaakaan tosissani. Olen kaivannut sitä yhtä the juttua, johon voisin paneutua ja jota voisin odottaa ja suunnitella. Sitä yhtä juttua, joka toteutuessaan on tajunnanräjäyttävää ja niin täynnä rakkautta. Miksi?

Miksi on niin kova tarve niille merkkipaaluille? Eihän elämän jokainen vuosi voi olla täynnä häiden tai vauvan tasoista tunneräjähdystä. Ehkä kyse on vain siitä, että kun jo niin monta vuotta on menty sillä meiningillä että joka vuosi on tosiaan tapahtunut jotain suurta ja merkittävää, tuntuu oudolta että tämä on tässä ja nyt, ja ne isot asiat eivät kuulu elämän jokaiseen vuoteen.

P1010221xEn kaipaa muutosta, mä rakastan meidän arkea ja elämää tällaisena kuin se on. Kaipaan sitä tunnetta, sitä mieletöntä tunnetta jonka niillä elämän tärkeimmillä hetkillä tuntee. Eihän mitään voi verrata siihen kun oman lapsen saa ensikertaa syliin, tai kun sanoo alttarilla elämänsä rakkaudelle tahdon. Vaikka arkielämäkin on rakkauden ja onnentäyteistä, ne hetket ovat vaan niin omaa luokkaansa. Mulla on niitä hetkiä ikävä.

Mutta elämää ei rakenneta niiden elämän hienoimpien päivien varaan, vaan se elämä rakennetaan arjen varaan. Näitä tunteita läpikäydessäni olen pysähtynyt miettimään sitä miten onnekas olen. Jo 23-vuotiaana olen löytänyt elämäni miehen, saanut kaksi ihanaa rakasta tytärtä ja löytänyt oman jutun, bloggaamisen. Vaikka joskus haaveilen siitä, että tämä kaikki ihana olisi vielä edessä, saisin tavata Oton uudelleen ja saisin kokea lasten syntymän uudelleen, mä olen kuitenkin ennenkaikkea maailman onnellisin siitä, että olen saanut kokea tämän kaiken jo ja saan elää unelmaani tälläkin hetkellä.

P1010239xVaikka juuri nyt näköpiirissä ei ole suuria elämänmullistuksia, vaan sitä tasaista ja turvallista arkea, se ei tarkoita ettenkö vielä joskus saisi kokea niitä maailman suurimpia tunteita jonkin asian vuoksi elämäni aikana. Mä olen kuitenkin vasta 23-vuotias, mulla on koko elämä edessä, ja voin saavuttaa elämäni aikana haaveita, joista en ole ehtinyt edes haaveilemaan vielä. Mikään ei myöskään estä haaveilemasta mua vaikka jokapäivä, ja uskokaa pois kyllä haaveilenkin ihan kiitettävään tahtiin.

Haaveilen koirasta, autosta ja omistusasunnosta. Haaveilen erilaisista koulutuksista, jotka kaikki kyllä keskittyvät markkinointiin jossain määrin. Haaveilen omasta pienestä toimistosta Helsingin keskustassa, työharjoittelusta Lontoossa ja shoppailumatkasta New Yorkiin. Haaveilen täydellisestä kunto-ohjelmasta ja ruokavaliosta. Haaveilen siitä täydellisestä laukusta, jota olen kuolannut jo vuoden, ja haaveilen vihkivalojen uusimisesta Hawaijilla viisikymppisenä, lastenlasten kirmatessa morsiusneitoina ja sulhaspoikina vierellä. Haaveilen kaikesta mahdollisesta ja mahdottomasta, ja se on ihanaa ja piristävää. Mutta osaan myös arvostaa sitä arkea mikä meillä on, ja nautin siitä ihan täysillä.

P1010242xJa sitten jos ja kun lähden niitä haaveita toteuttamaan, teen sen perheen ehdoilla, vaihtoehtoja tarkkaan punniten ja suunnitellen. Mä olen varma, että ensi vuodesta tulee ihan huikea. Vaikka vielä en tiedäkään mikä se the huikea juttu on, vai onko se monien mielettömien asioiden summa, mä tiedän, että ensi vuosi tulee olemaan maailman siistein. En suostu katkaisemaan elämäni parhaiden vuosien putkea!

Tunnistatteko näitä tunteita? Onko muilla ikävä elämän huippuhetkiä?


56 Responses to “Odotuksen odotusta”

  1. Sanna sanoo:

    Mulla on aivan samoja ajatuksia pyörinyt päässä. Toki mulla on tällä hetkellä paljon odotettavaa. Edessä on ylioppilaskirjoitukset ja lakkiaiset, joskus omaan kotiin muutto, häät, kissa ja vauva. Silti välillä tulee ajateltua, että mitä sitten kun elämässä on saanut sen kaiken mitä haluaa? Onneksi tästä on vielä pitkä matka sinne, paljon tehtävää sitä ennen. Eikä kyllä tekeminen varmastikaan lopu silloinkaan 😀

  2. Laura sanoo:

    Moikka!

    Olen menossa ens kesänä naimisiin ja mua pelottaa se arjen alkaminen. Alettiin seurustella kun olin vasta täyttänyt 17 ja nyr ollaan oltu melkein kuus vuotta yhdessä. Nelisen vuotta odotin ensin kihlasormusta ja nyt aika kuluu häitä odotellessa ja suunnitellessa. Mitäs sitte ku ei enää olekaan odotettavaa…? Meillä ei lapsia vielä ole ja vähän lastenkin hankinta pelottaa, kun ollaan oltu niin kauan kahdestaan. Kaikkea sitä miettii, ku on ylimäärästä aikaa (no ei kyllä ole, mut koulussa on pitkiä luentoja).

    • Iina sanoo:

      Moikka! Wau, te ootte olleet jo tosi pitkään yhdessä 🙂 Onneksi teillä on kaikki ihana edessä, mistä saatte vielä nauttia ja iloita! Uskon että jännittää se elämänmuutos lasten myötä, kun on tottunut olemaan kahdestaan. Me ei koskaan ehditty tottua kun tulin raskaaksi melkein heti 😀 Mutta eiköhän teillä mene kaikki tosi hyvin! Tsemppiä hääjärjestelyihin ja ihanaa joulua<3

  3. jen sanoo:

    Tuo takki on ihana. Mistä se on?:)

  4. Piitu sanoo:

    Täällä kans samoja fiiliksiä!
    Vaikka arki on ihanaa kun rinnalla on oma rakas, perheeseen kuuluu kaksi koiraa ja opiskelen juuri omaa alaani, tuntuu että koko ajan pitäisi olla jotain uutta tapahtumassa! Ja nyt itseasiassa onkin, sillä ensi viikolla meille tulee perheenlisäykseksi kissa 🙂 Tähän mennessä sitä uutta ja jännää on saatu ihan urakalla muuttamalla pitkin Suomea paikasta toiseen, mutta nyt kun viimein kummallekin löytyi opiskelupaikka samasta kaupungista niin sitäkään ei enää ole edessä ihan hetkeen. Seuraavaksi voisi kai alkaa odottaa ja suunnitella niitä häitä, kihloihin mentiin pari vuotta sitten ja yhteiseloa on takana kuusi vuotta. Lapsia meille ei ole tulossa, koska ollaan totuttu olemaan kahdestaan ja pitkälti vain aikuisessa seurassa, ja tämä sopii meille paremmin kuin hyvin 🙂

    • Iina sanoo:

      Tuttu tunne! 😀 Voi ihanaa, onnea karvaisesta perheenlisäyksestä! Pientä lemmikkikuumetta täällä itsekin poden 😀 Häiden suunnittelu on huippua, vaikka stressaakin välillä varmasti :D! Kiva että olette juuri sellaisessa elämäntilanteessa kuin itse tykkäätte, sehän on tärkeintä! 🙂 Ihanaa joulunaikaa!

  5. rnaa sanoo:

    Mistä tuo takkisi on?:)

  6. Emilia sanoo:

    Hieno kirjoitus! 🙂 Ymmärän tunteesi, vaikka näin 18-vuotiaani ei vielä kauheasti mitään olekaan koettuna. Mutta ehkä (toivottavasti) vielä jonain päivänä asiat ovat yhtä ”täydellisesti” kuin teillä. Jotenkin silti surullista, kuinka äkkiä sellainen iso onnellisuus menee ohi ja sitten vaan elää, eikä oikeastaan edes tajua elävänsä unelmaansa. Siksi onkin hyvä välillä pysähtyä se tajuamaan 🙂

    Ihanaa joulunaikaa teidän koko perheelle! <3 Täällä minäkin vielä lukijana, vaikka viime kommentista onkin taas hurjan paljon aikaa…

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos! Ja hei hienosti sanottu ”Jotenkin silti surullista, kuinka äkkiä sellainen iso onnellisuus menee ohi ja sitten vaan elää, eikä oikeastaan edes tajua elävänsä unelmaansa.” Juuri näin! On surullista jos sitä ei huomaa, mutta onneksi sen voi huomata jos pysähtyy miettimään!

      Ihanaa joulunaikaa sinnekin ja kiitos kun kommentoit<3 🙂

  7. Ade sanoo:

    Minulla on ollut vähän samanlainen putki, että joka vuosi on miltei tapahtunut jotain suurta omassa elämässä. Oli opiskelupaikka ja muutot, oli ihana ex ja ero, oli uusia paikkakuntia, sinkkuvuosi, valmistuminen ja työelämään astuminen, elämäni rakkauden löytäminen, lapsi 1 ja 2, oma talo, perheen vuosi ulkomailla, ja nyt kolmas raskaus. Nyt on lapset ja koti, ja on ulkomailla oltu. On aika asettua tuohon kotiin tämän perheen kanssa. Ei jokaisen vuoden tarvitse olla ilotulitusta. Ajattelen nyt, että on ihana vain seurata lasten kasvua hetki, ilman mitään muuta. Ehkä oon tulossa vanhaksi 😀

  8. maria sanoo:

    mulla on kauhea ikävä sellaista oikeasti yhteistä aikaa poikaystävän kanssa. sellaista että oltas vaan kahdestaan eikä mitään elektroniikkaa lähettyvillä, keskityttäis vaan toisiimme ja oltas vaan jossain (poikaystävällä kauheesti töitä nyt ennen joulua, pieniä vapaita lukuunottamatta).
    meillä on kyllä paljo arkena sellasia hetkiä, että välillä vaan makoillaan sängyllä ja kuunnellaan musiikkia. se on arjen keskellä täydellistä, varsinkin jos kynttilöitä palaa ja ne valasee huoneen.
    mulla on kauhea ikävä kesäistä prahan matkaa, joka kesti 4päivää, mutta se oli I-HA-NAA! harmittaa kun tuli niin paljon valitettua ja tuskailtua säästä siellä. oli niin hurjan kuuma 🙁
    mutta toivon, että tähän vuoteen mahtuis vielä joku pieni ihana hetki (edes ruotsinristeily! poikaystävä tosin menossa työmatkalle sinne, niin en usko että tulee toteutumaan).

    • Iina sanoo:

      Oi kuulostaa ihanalta teidän arkiset hetket<3 Toivottavasti saatte nauttia toistenne seurasta mahdollisimman paljon, ihan rauhassa! Ne hetket ovat kultaakin kalliimpia! Mullakin on ikävä meidän Berliinin häämatkaa, oli niin mieletöntä olla vaan kaksin, ilman elektroniikkaa tai mitään muutakaan 😀 Ihanaa joulunaikaa teille<3

  9. jeeeah sanoo:

    Odotuksen odotusta.. hyvä postaus sinulta jälleen ! Mistä tuo ihana takkisi on?:)

  10. Vivian sanoo:

    Kaunis teksti! Huippu juttu, että tiedostat itsekin tuon kaipuun elämän kohokohtiin ja arvostat kaikkea mitä sinulla jo on.:) Häiden suunnitteleminen ja raskausaika ovat ihanaa aikaa, ainakin itselläni vieläkin sykähdyttää ajatellakaan kummankaan nuiden odotusta eli samaa ”vikaa” tälläkin suunnalla. Elämä on tosiaan vielä edessä päin ja toivottavasti se tuo kaikkea hyvää tullessaan jokaiselle meistä! 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjan paljon<3 Ja joo, ne ovat todella ihanaa aikaa molemmat, ja niin kokonaisvaltaisia, täyttävät arjen kokonaan! Mutta elämää on hurjasti edessä, ja se olisi masentava ajatus että kaikki suurin onni on jo koettu! Sitä on toivottavasti vielä rutkasti edessäpäin :)! Ihanaa viikonloppua teille<3

  11. Paprika sanoo:

    Todellakin tunnistan!! 🙂 Mie haaveilen jo vähän salaa toisesta vauvasta ja niistä häistä… Kuitenkin tiedostan sen että oikeesti kaipaan vaan hieman jotain muutosta, joka voi olla toistaiseksi vaikka meneillään oleva laihdutusprojekti. Pitäisi oppia elämään hetkessä. Ihanat vaatteet siula noissa kuvissa 🙂

  12. Jenna sanoo:

    Hei!
    Mistä tuo paita on ostettu? 🙂

  13. Aino sanoo:

    Vaikutat niin mielettömän upealta ja fiksulta nuorelta naiselta! Olipas siinä monta -lta päätettä 😀

  14. AnnaR sanoo:

    Hmm, tosi kiinnostava aihe. Noita tollasia huippuhetkiä ei ole mulla varmaan ihan lähitulevaisuudessa tiedossa, kun en ole sulhoakaan löytänyt. ;D Itsellä meneekin odottamiseen liittyvä ajattelukuvio vähän toisinpäin kuin sulla. Huippuhetkien välitilassa elämisen sijaan ja taaksepäin haikailun sijasta lähinnä mietin, kannattaako mun odottaa sitä ”onnen kertarysäystä” – jotakin sellaista, mitä ei koskaan välttämättä tapahdu. Lähestyn nyt 25. ikävuotta ja joskus pari vuotta sitten odotin paljon enemmän, josko jokin käännekohta ois nurkan takana. Nyt koetan lähinnä elää ”jos jotain upeaa joskus tapahtuu, niin kiva; jos ei, niin miksi ikävöidä tapahtumatonta/olematonta” -meiningillä. Tuntuu, että oon tullut varovaiseks ja koetan välttää ”epätoivoisia” ratkaisuja ja ”tyytymisiä” vain koska ”jotain on pakko joskus tapahtua”. Tarkoitan siis, että toivon tekeväni ne mahdollisesti joskus vastaan tulevat suuret ratkaisut oikeasti tunteella, en itseäni hoputtaen. Juttuihin tempautuminen on hyvä juttu, tiedostamaton ajautuminen ei. Mut pitäis mun kans uskaltaa haaveilla enemmän – tietäis paremmin mitä lopulta haluais.
    Joka tapauksessa pointtini on, että mun oma arki on jees! Oon samaa mieltä sun kanssas tosta tiedostamisen tärkeydestä. Mua pelottais, jos oikeesti alkaisin metsästää esim. jotain kerran koettua tunnetta yhä uudestaan, koska mikään tunne ei koskaan toistu sellaisena kuin sen on silloin kerran kokenut, yhtä tyydyttävänä ja yllättävänä, jotain jäis hampaankoloon. Aina tulee se arki vastaan, vaikka kuinka ”pakenisi” uusintakierrosyrityksiin tai vaihtoehtoisesti koettaisi pysäyttää ajan etenemisen, mikä on ehkä edellistäkin pahempaa. Haaveilu tulevista muistoista on tosiaan aidompaa elämää. Nyt meni jo vähän sekavaks, mutta kello onkin jo melkein kaks (oikeesti kyl inhoon loppusointuja…). Hyvää yötä! Ja joo, hankkikaa hauva vm 2015! 😉

    • Iina sanoo:

      Kiva että aihe tuntui kiinnostavalta, kiitos paljon! Ja myös sun tunteet on tuttuja, kävin itse läpi samoja ajatuksia ennenkuin tutustuin Ottoon. Vauvakuumetta olin potenut jo vuosikaudet ennenkuin olin edes täysi-ikäinen, joten huippuhetkistä tuli haaveiltua vaikka ikää ei kauheasti silloin vielä ollutkaan kun tavattiin 😀 Sulla on hyvä asenne, ja eikös se muutenkin mene niin että hyvää tulee elämään silloin kun sitä vähiten etsii ja nauttii vain hetkestä!

      ”Mua pelottais, jos oikeesti alkaisin metsästää esim. jotain kerran koettua tunnetta yhä uudestaan, koska mikään tunne ei koskaan toistu sellaisena kuin sen on silloin kerran kokenut, yhtä tyydyttävänä ja yllättävänä, jotain jäis hampaankoloon. Aina tulee se arki vastaan, vaikka kuinka ”pakenisi” uusintakierrosyrityksiin tai vaihtoehtoisesti koettaisi pysäyttää ajan etenemisen, mikä on ehkä edellistäkin pahempaa.” Toi oli tosi hyvin sanottu, oot täysin oikeassa, paitsi oman lapsen syntymä on ainoa poikkeus 😀 Se on joka kerta ihan yhtä täydellistä ja uskomatonta ja ihanaa! 😀 Siksi mua pelottaakin että tuleeko mulla olemaan vauvakuume koko loppuelämän! 😀

      Ihanaa viikonloppua! <3 Meidän pitää miettiä koira-asiaa tosi tarkkaan, koska otetaan koira vaan jos on 100% varmaa että meillä on aikaa ja energiaa antaa sille kaikki sen tarvitsema huomio ja liikunta ja käydä pentukoulut ja muut! 😀

  15. Helmi sanoo:

    Tiiän mistä puhut! Mulle vuosi 2013 oli kaikkien sellaisten ”odotettavien” tapahtumien tykitystä: abivuoden kevät, ylioppilasjuhlat, valmennuskurssi ja pääsykokeet, interrail poikaystävän kanssa, opiskelupaikan saaminen, muutto omaan kotiin uudella paikkakunnalle, ja sitten opintojen alku ja hämmentävä fuksivuosi! Siis niin paljon kaikkea, että tää vuosi on kyllä ollut ihan mauton pannukakku siihen verrattuna. Ei ole varaa matkustella, kesä valui ohi tylsässä kesätyössä, poikaystävä on jumissa intissä, eikä noi opiskelutkaan ole pelkkää juhlaa. En koe elämääni ikäväksi, ehkä vähän turhan tasapaksua vain. Ja kun oon myös tottunut siihen, että yleensä aina on jotain konkreettista mitä odottaa ja suunnitella ja pyöritellä mielessä haaveksien, ja nyt mitään sellaista ei pitkään aikaan ole ollut. Ja yritän tietoisesti olla haaveilemattakana liikaa, kun en haluaisi pettyä, esimerkiksi matkakuumeen iskeminen tämmöselle persaukiselle opiskelijalle ei oikein natsaa. Ehkä seuraava odotuksen arvoinen etappi on se, kun poikaystävä viimein pääsee ensi kesänä pois sieltä intistä, ja päästään viimein muuttamaan saman katon alle. Mutta siihenkin on vielä niin pitkä aika, että ehkäj os ihan vaan tota joululomaa nyt ensin odottelisi, vaikka se ei olekaan mikään muista vuosista poikkeava erityinen tapahtuma. Sentään jotain vaihtelua arkeen. 🙂

    • Iina sanoo:

      Hahah, tuleekohan ensi vuodesta mun mauton pannukakkuvuosi, toivottavasti ei :D! Mutta hei onneksi ensi kesä tulee nopeasti, nopeammin kuin uskotkaan, ja sitten pääsette tosiaan olemaan yhdessä enemmän! Mä tiedän kyllä nuo tunteet, on mullakin ollut pannukakkuvuosia elämässä. Siihen tasapaksuuteen turtuu, eikä enää edes huomaa jos jotain odotettavaa olisikin. Joululoma on ihan hyvä odotettava asia, itsekin sitä odotan kovasti! Toivottavasti teille tulee ihana joulu!<3

  16. Minnis sanoo:

    Mä niin tunnistan nämä tunteet! Ainoastaan vaan, että mä o-d-o-t-a-n jo suuresti että jotain mullistavaa tapahtuu! Mulla ei ole ehtinyt tapahtua vielä mitään suurta 😀 ! Mutta vuoden alussa toivottavasti, ensimmäinen oma asunto<3 Sitä olen nyt odottanut. Oon miettinyt myös sitä, ku tuntuu että mun elämä ei oo muuta ku jokapäiväistä odottelua (:D) että, entä sitten kun oon saanut jo kaiken? Tarkoitan siis ne elämän suurimmat asiat, jos siis saan. Mies, lapset, oma auto (:D), eurojackpotin voitto.- Joo okei. 😀 Mutta kuitenkin! No kai mä sit taas odotan eläkepäiviä 😀 HAh. Mutta yksi on fakta. Odottaminen mun elämässä ei lopu koskaan ! 😀 Keksin aina jotain uutta 😀 Ja oikeastaan ihan kiva, koska odottaminen on jännää :)! 😀

    • Iina sanoo:

      Oi ihanaa, onnea paljon omasta asunnosta!! 🙂 Odottaminen on kyllä ihanaa, ja jännittävää! Se on mieletöntä että osaa ja haluaa haaveilla, kunhan muistaa nauttia hetkestäkin, ettei käy niinkuin mulle että tulee tyhjä olo kun kaikkein isoimmat asiat on tapahtunut :D! Onneksi siitäkin pääsee yli, kun pysähtyy hetkeksi miettimään! ihanaa joulunodotusta sinne<3

  17. Elämässä pitää olla päämääriä :) sanoo:

    Ennen odotin ”ihmeitä ja ilotulitusta”, haaveilin jopa liikaakin, koska petyin kasvettuani aikuiseksi. Kun poikani täytti 3 ja uhma oli jatkunut jo puoli vuotta haaveiltiin vielä yhdestä vauvasta. Nyt meitä on 3 lasta, 2 aikuista. Häitä ei ole vietetty ikinä, ei olla edes kihloissa eikä se haittaa. Haaveilen itse että meidän elämä ja terveys säilyy, selvitään haasteista. Arki on niin täydentävää ettei sitä enää kaipaa sitä aikaa mitä elin joskus 20-23 vuotiaana, ”miracles, Oh miracles”. Elämä on just hyvää näin 🙂 Täytän kohta 25, suunnitelmissa 1 realistinen ammattihaave, talon katselu tulevaisuudessa, mutten enää elä menneessä tai tulevaisuuden haaveissa vaan tässä ja nyt 🙂 Se tuntuu hyvältä!

    • Iina sanoo:

      Sulla on just oikea asenne, jota kohti mä olen hyvää vauhtia itsekin pääsemässä! 😀 Ei elämän tarvitse eikä kuulu olla ihmeitä ja ilotulitusta kokoajan, vaan hetkessä elämistä, nyt sen tajuaa. Mutta siinä ei ole mitään vikaa että haaveilee ja tavoittelee unelmiaan siitä huolimatta! 🙂 Ihanaa joulunaikaa teille!

  18. Tunnistan itseni tuosta! Tosin olen opetellut odottamaan pienempiä juttuja: pikkujouluja, matkoja yms., koska aina ei vaan voi tapahtua isoja asioita. Arki. <3

    P.S. Jaan tännekin tämän tasa-arvokamppiksen, jos joku innostuu mukaan:
    http://www.lily.fi/blogit/ilman-sinua-olen-lyijya/tahdotkon-sinakin-tule-mukaan-lily-kampanjaan

  19. napin sanoo:

    Mä tavallaan tiedän mitä tarkoitat, vaikka just nyt mul on enemmänkin haasteena saada se oma arki sellaseen tasapainoon missä voin hyvin. Oon viimeisen neljän vuoden aikaa asunut kuudessa osoitteessa, työskennellyt kahdeksalle työnantajalle (kolme kesätyöpaikkaa, kaksi vakituista, muut keikkoja), kirjoittanut ylioppilaaksi, aloittanut opiskelut, seurustellut kolmen miehen kanssa, jättänyt, tullut jätetyksi.. Puuh 😀 Nyt ois mielenkiintoinen työ, ihana poikaystävä ja maisteriopinnot samassa unelmien koulussa. Toivon että kun nää saa tasapainoon niin maltan hetken hengähtää 😀

    • Iina sanoo:

      No huh, sulla on ollut paljon menoa ja meininkiä! Mutta ihanaa että nyt on kaikki hyvin, ihan mieletöntä! Ihanaa joulunaikaa, nauti siitä mitä olet saavuttanut! Se on täysin ansaittua :)!

  20. Miu sanoo:

    Tosi hyvä teksti, oon itsekin pyöritellyt näitä ajatuksia mielessäni viime aikoina. Olen nyt viimeisillä raskaana ja odotamme miehen kanssa ensimmäistä lasta. Yritän niin kovasti nyt keskittyä hetkeen ja nauttia tästä odotuksesta 🙂 Meillä on vielä edessä häät (joskus sitten), omistusasunnon ostaminen yms. Mielestäni on kivaa, kun on vielä odotettavaa, vaikka malttamaton luonne olenkin. Pelkään jopa hieman sitä, kun ei ole enää mitään isoa juttua odotettavana. Mutta ehkä sitten pitää vain itse keksiä jotakin uutta, kuten vaikka opiskella lisää 🙂

    • Iina sanoo:

      Voi kiitos hurjasti<3 Tuttuja ajatuksia omalta raskausajalta! Ihania viimeisiä viikkoja tai päiviä, ja paljon onnea synnytykseen <3 Toivottavasti synnytys sujuu hyvin! Ja ihanaa että teillä on vielä edessä vaikka ja mitä! 🙂

  21. essi sanoo:

    Tosi kiva asu! Mistä housut on ostettu? 🙂

  22. henu sanoo:

    Niimpä ! 😀 itsellä joitakin asioita noista vielä edessä kuten häät ja lapset. mutta omilleen muutto, opiskelu ja kihlat ovat takanapäin. toivoisi voivansa hypätä ajassa eteenpäin, että olisipa ne asiat jo käsillä, mutta toisaalta onhan hyvä näinkin ja täytyy olla onnellinen tästä kaikesta mitä nyt olen saanut. 🙂

  23. Nora sanoo:

    Täällä kans yks odottaja-haaveilija. Tuntuu et missään ei oo mitään järkeä jos ei oo jotain mitä odottaa 😀 itellä tosin nää on yleensä vähän pienempiä asioita, kuten matkoja, juhlia ja tapahtumia. Kesä oli tietenkin täynnä kaikkea odotettavaa, niin alkusyksystä iski vähän epätoivo et mitäs nyt. Onneks juhlia ja pienempiä matkoja on helppo järkätä melkein millon vaan.

  24. Tiina sanoo:

    Ihana asu ja vieläkin ihanammat hiukset!

  25. Katarooma sanoo:

    Mää välillä mietin ja ihmettelen, että mistä haaveilisin. Oishan se kivaa asua ulkomailla, omistaa talo, uudempi auto jne. Silti ne tuntuu lähinnä utopistisilta jutuilta. Pitäis varmaan laittaa mietintämyssy tiukasti päähän ja antaa vaan ajatusten juosta kaikkien siistien juttujen perässä. Ehkä niistä löytyis se jokin, jonka perään lähteä.

  26. Amppu sanoo:

    Itse olen samanlainen asioiden haaveilija ja ”odottaja” 😀 olen keksinyt loistavan tavan millä saan joka vuosi jonkun upena kokemuksen, nimittäin matkustelu! Säästämme mieheni kanssa koko alkuvuoden rahaa ja lähdemme yleensä marras-joulu-tammikuussa vähän pitemmälle reissulle. Viikon päästä edessä olis 1kkden loma etelä-amerikkaan, viime talvena oltiin indonesiassa 🙂 Voisi sopia teillekin. Ei tosin mikään reppureissaaminen, mutta uskon että teidän superperhe selviäis helposti parin viikon-kuukauden lomasta, oli kyseessä jenkit, aasia, tai vaikka lähi-itä!

    • Iina sanoo:

      Matkustelu on kyllä aivan ihanaa, voi vitsit teillä tulee varmasti ihan upea reissu!! 🙂 Kyllä me mielellään lähdettäisiin pidemmällekin lomalle, vaikka se onkin tietenkin aina sitten hankala että miten saa lomapäivät riittämään kesälle ja talvelle ja joululle ja kaikkeen kun niitä on kuitenkin vaan se tietty määrä! Mutta oi että, nyt haaveilen kyllä kuukauden lomasta jenkeissä! Ihanaa reissua teille!

  27. Emma sanoo:

    Olen itse aikaisemmin odottanut aina jotakin, vaikka oman elämäni suurimmatkaan odotetut asiat eivät ole olleet häiden tai oman lapsen suuruisia, vaan huomattavasti pienempiä (milloin opiskelupaikka, milloin toinen kissa, uusi koti tietyssä paikassa tai ihan vaikka vain kesä, joulu tai ensiviikon perjantai). Vaikka odottaminen ja se tietynlainen ihana kutkuttava tunne vatsanpohjassa on kieltämättä aika ihania asioita, on pelkkä odottaminen ja pahimmillaan siitä seuraava stressi aika vahingollisiakin asioita. Päätin opetella pois siitä, ei aina tarvi odottaa – välillä se on ihan sallittua ja ah-niin-ihanaakin ja kyllähän jokainen haaveita tarvitsee – eikä aina tarvi olla mitään odotettavaa. Tärkein on tämä hetki, vaikkei se aina pitäisikään sisällään häitä, vastasyntynyttä omaa lasta, pientä kissanpentua tai edes jouluaattoa, ja sen sisäistäminen on ollut mulle ehdottomasti elämäni paras asia. Kun odottaa sitä täydellistä päivää ja hetkeä jatkuvasti, jää aika monta täydellistä hetkeä elämättä. Kannustankin ihan jokaista jättämään edes pieneksi hetkeksi ainaisen odottamisen nurkkaan, ja kokemaan just tätä hetkeä: miltä hengittäminen tuntuu, miltä ulkoilma tuoksuu, miltä auringonnousu näyttää (tai tämä tasaisen harmaa marraskuinen taivas), miltä lempivillasukat tuntuu jaloissa, miltä maisema ikkunan takana oikeasti näyttää, miltä kissan kehräys kuulostaa tai miten ihanaa on juoda hyvää teetä kodin kauneimmasta mukista. Ei kenenkään tarvitse odottaa olevansa onnellinen, onni on juuri tämä hetki, jos siitä sellaisen tekee 🙂

    Kommentoidaan samaan kommenttiin muutakin! Oon lukenut sun blogia melko kauan ja pidän siitä valtavasti. Olen monessa mielessä täysin sun vastakohta, tällainen pikkuhippi, ja vaikka asukuvat ei mulle inspiraatiota ehkä tuokaan ja oma lapsi on vasta tilauksessa, niin tykkään blogissasi siitä, millainen itse olet. Vaikutat aivan todella ihastuttavalta ihmiseltä, aidolta, lämpimältä ja kaikinpuolin hyvältä. Kiitos! 🙂

    • Iina sanoo:

      ”Kun odottaa sitä täydellistä päivää ja hetkeä jatkuvasti, jää aika monta täydellistä hetkeä elämättä. Kannustankin ihan jokaista jättämään edes pieneksi hetkeksi ainaisen odottamisen nurkkaan, ja kokemaan just tätä hetkeä”

      Hienosti sanottu ja olet täysin oikeassa! Hetkessä eläminen tekee elämästä kaikinpuolin onnellisempaa ja ihanampaa, kun huomaa ne pienet onnenmuruset arjessa. Haaveilu on sallittua ja suotavaakin, mutta onni on arjessa! 🙂

      Kiitoksia hurjasti kauniista sanoistasi, kiva että tykkäät blogista, vaikka ihmisinä erilaisia ollaankin! Sä vaikutat fiksulta ja ihanalta tyypiltä! 🙂 Kaikkea hyvää ja kivaa jounodotusta sinne!<3

  28. Mii-a sanoo:

    Tui miten kaunis olet ♥

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.