Joulukalenteri 2014 luukku 3

03.12.2014

joulukalenteriluukku3Kolmannessa luukussa pääsette kurkkaamaan mun lapsuuden jouluihin! Mä kaivelin omaa 12-vuotiaana tekemääni albumia, josta löysin muutaman joulukuvankin, tosin valitettavasti olen 12-vuotiaana ollut sen verran ”fiksu” että olen leikellyt kuvia ”hienon” muotoisiksi jotta albumi näyttäisi jännittävämmältä. Olisinpa 12-vuotiaana ajatellut että haluan siirtää nämä paperikuvat joskus vielä digimuotoon siitä albumista!

Kuten jotkut ehkä muistavatkin, mä oon viettänyt mun jokaikisen jouluni ennen vuotta 2012 Oulussa tai sen lähellä, vaikka me asuttiinkin Helsingissä äidin kanssa. Oulussa on kaikki sukulaiset ja ennen omaa perhettä joulua ei kyllä olisi mitenkään ollut ilman heitä, ja kyllä heitä toki edelleenkin kaipaa vaikka oman perheen kanssa joulua viettääkin.

P1011173xTässä on mun toka joulu Oulussa, hahaa vitsi mikä tonttu olen ollut, lakkikin ihan silmillä! Mua naurattaa tää kuva, samanlainen pönttö olin pienenä kuin nykyäänkin!

Me aina vaihdeltiin joulunviettopaikkoja, välillä oltiin mummolassa ja välillä serkkujen luona. Mun mummo ja pappa olivat kuitenkin aina paikalla joulunvietossa, vaikka joskus oltiinkin muualla. Parhaita olivat joulut jotka sai viettää serkkujen kanssa, heistä riitti seuraa ja ei käynyt aika pitkäksi kun odotti joulupukkia. Jouluruoka oli ihan parasta, ja tädeiltä ja mummolta mä olen kaikki jouluruokareseptinikin saanut! Edelleen kokkaan samoja herkkuja joita pienenä söin!

P1011171xTässä kuvassa taidan olla jo kolmevuotias? Ihanasti serkkupoika pitää huolen että katson melkein oikeaan suuntaan, hahaaa! Mä en kestä tota mun muumimekkoa, niin ysäri ja niin söpö, harmi kun ei ole tallessa, toi olis päheä meidän tytöille!

Mä aloin vihaamaan hiihtoa silloin kun se tuli koulussa pakolliseksi enkä osannut ollenkaan enää, vaan kaaduin aina pyllylleni. Lapsuuden joululomilla olin kuitenkin kova hiihtämään ja hiihtelin mummon pihaa ympäri kerta toisensa jälkeen joka talvi siitä asti kun sain sukset. Uskookohan Otto silmiään kun näkee allaolevan kuvan, se tietää että oon maailman pahin hiihto-hater!

P1011167xIina 4v hiihtämässä mummolan pihaa ympäri. Aika makea myös toi pottamallinen lakki eiks vaan!

Mun mummo ja pappa muuttivat Oulusta vähän kauemmas, Rantsilaan joskus kun olin ekaluokalla, ja siellä maaseudun rauhassa oli myös ihanaa viettää jouluja. Sieltä mulla on tosin mun yksi kamalimmista joulumuistoista, kun me oltiin kaikki mummoa, pappaa ja äitiä myöden influenssassa jouluna yhtäaikaa. Pappa-raukka teki kaikki jouluruuat ja me vaan makoiltiin äidin ja mummon kanssa ihan raatona sängynpohjalla. Oli meillä ihan mukava joulu muuten mutta 40 asteen kuume vähän söi voimia ja jouluruoka ei maistunut eikä lahjojen jaostakaan meinannut tulla mitään kun ei meinattu jaksaa kykkiä paketteja kuusen alta. Nyt jo naurattaa, silloin vähän harmitti olla kipeänä.

P1011174xTämä kuva on otettu siellä Rantsilassa kun olin ehkä 9v, mutta ei siis sinä jouluna kun olin kipeä. Mulla on toi tonttulakki vieläkin tallessa, hahha! Bongatkaa myös mummon päheä nokialainen sivupöydältä, mulla oli samanlainen keltaisena!

Ihania joulumuistoja kyllä, tuli niin ikävä Ouluun! Tänä jouluna me ei mennä sinne, mutta joku joulu on kyllä pakko viettää taas siellä yhdessä sukulaisten kanssa.

Millaisia muistoja teillä on lapsuuden jouluista?

 


16 Responses to “Joulukalenteri 2014 luukku 3”

 1. Minni sanoo:

  Eikä miten ihana postaus! Tuli heti niin joulufiilis! Ja samalla vähän haikea olo omia lapsuuden jouluja muistellessa… Nauroin tuolle hiihto-hater termille, niin osuva! Täällä nimittäin toinen semmonen! :’D

  • Iina sanoo:

   Hahaa voi kiitos 😀 <3 Kiva että tykkäsit! 🙂 Mullakin on ikävä lapsuuden jouluja! Ja kiva että sieltä löytyi toinen hiihto-hater, mä olin aina hiihtotunneilla se ainoa joka ei tykännyt tai saanut edes suksia kiinni monoihin :DDD

 2. Minnis sanoo:

  Joulumuistot ovat kyllä parhaita<3! Itse aina menimme mummolaan jonne tuli myös serkut! Muistan vieläkin kun mummolassa on rappusten kohdalla pieni ikkuna ja siitä serkkuni kanssa koko aatto tuijotettiin ulos ja odotettiin joulupukkia! 😀 Nykyään asumme itse tässä ''mummolan'' talossa ja aina ikkunan ohi käveltäessä aattona, tulee lapsuus mieleen 😀 Siinä aina kikateltiin ja mietittiin että missä paikassa olis hyvä avata lahjat ja monta askelta otetaan mihinki että pukki pääsee sisälle :DDDD tarkat suunnitelmat siis. ja voi sitä jännityksen määrää kun vihdoin valkoinen parta näkyi ovesta 😀 Olinkohan 1vuotias niin mä olin jo kädet ojossa menny huutamaan ennen ku pukki pääs edes sisälle että ''anna lahjoja!'' 😀

  Kuinka ihanaa oikeesti että tulee joulu<3 Se joulun aika on niin ihana<3!! Iik. Pian se on taas<33333

  • Iina sanoo:

   Joulumuistot on niin ihania<3 Ja voi miten ihania muistoja sulla on, ja miten ihanaa että saatte asua mummolan talossa nyt itse 🙂 Varmasti ihan omanlaisensa tunneside kun muuttaa tuttuun ja tärkeään paikkaan asumaan! 🙂 En malta odottaa joulua myöskään, joulun aika on parasta aikaa vuodesta<3 😀

 3. noora sanoo:

  Ensimmäinen muisto lapsuuden joulusta on se hetki ennen kuin pukki jakaa lahjat. Aika usein meillä oli perinteenä, että isä on joulupukkina. Aina sitä muksuna mietti että miksei isi näe joulupukkia ja miksi se ei kiiruhda sieltä kaupasta kotiin katsomaan pukkia :DD

 4. Oikku sanoo:

  Voi oispa kiva tietää ketkä on sun mummu ja pappa! 🙂
  T. Ex-rantsilalainen

  • Iina sanoo:

   Voi vitsi, en kehtaa ehkä nimiä tähän laittaa mut ompa pieni maailma, hauska että säkin oot sieltä päin! 😀 Ne asui siinä K-kaupan viereisessä rivarissa ennen!

 5. pade sanoo:

  siis ketään dissaamatta ja ilkeilemättä ni noi Ruka-collarin päälle vedetyt löysät pitkät välihousut on siis hauskinta mitä oon koko päivänä nähny ! voi ei. ysärit !

 6. AnnaR sanoo:

  Joulupukin kuumalinja oli aatto-aamun kohokohta, tottakai. Ja äidin hyllyyn tekemä tonttuasetelma pumpulilumihankineen ja -tuntureineen oli ihana. Sitten alko mummin ja papan odottelu – ne vietti aina joulun meillä. Heidän tultua siirryttiin joulurauhanjulistuksen ja joulukahvien kautta kuusenkoristeluun, jotenka toimintaa riitti. Hehe, sitten kulutettiinkin aikaa pukkia odotellessa heittelemällä semmosia pehmotonttuja huoneen toisesta päästä toiseen päähän. Pienenä oli kyllä halvat huvit. Äiti kyllä pelkäs lasikoristeiden puolesta, mutta ei kai mitään loppujen lopuks menny koskaan rikki…

  PS: Pottatalvilakit oli kyllä parhautta! Mulla oli punanen, tikkikankaasta tehty fleecevuorattu ”potta”. Kyllä pysy korvat lämpösenä. 😀

  • Iina sanoo:

   Joulupukin kuumalinja on kyllä edelleen ihan must, siitä tulee heti se joulufiilis!! 😀 Voi miten ihania joulumuistoja sulla on! Ja joo pienenä oli halvat huvit, se on ihanaa miten pienestä lapset tulevat iloiseksi ja saavat ajan kulumaan 😀 Pottahatut oli kyllä tosi käteviä, vaikka eivät niin esteettisiä ehkä :DD hahaa 😀 Ihanaa joulunodotusta sinne<3

 7. Voi miten ihana postaus! 🙂 Joulumieltä tuli heti enemmän kun aloin tämän myötä muistelemaan omaa lapsuuden joulua.

  Muistan omasta lapsuudestani, että joulu oli perheen aikaa. Silloin katsottiin yhdessä elokuvia ja herkuteltiin. 🙂 Aattoaamuna katsottiin tietenkin Joulupukin kuumalinja ja Lumiukko. Sitten herkuteltiin isän tekemällä sinapilla, äidin tekemällä limpulla, kinkulla ja riisipuurolla. Sekametelisoppaa unohtamatta. Sen jälkeen mentiin saunaan ja sieltä joulukirkkoon ja sitten alkoi jännittävä vaihe. Pukin odotus, mutta ensin oli syötävä joulupäivällinen. Arvaa maistuiko? 😉

  Lahjat olivat aivan erilaisia kuin nykyään. Sain toki lelujakin, mutta enemmän hyödyllisiä juttuja kuten sukset ja monot, luistimet ja vaatteita. Tuntuu että nykyaikana ostetaan lapsille vain leluja, eikä mitään hyödyllistä.
  Niin ja sitten kun ostamiseen päästiin, niin tavaraa ostetaan PALJON.
  Itse ostamme kaksivuotiaalle A-murulle kolme lahjaa: pulkan, uuden Mauri Kunnaksen satukirjan ja Minun ensimmäinen lautapeli -pelin. Toki A-muru saa lahjoja muualtakin, joten ei lapsiraukka itke itseään aattoiltana uneen. Toisaalta eipä hän taida vielä kamalasti joulusta ymmärtääkään. 😉
  Jatkossakin tuo kolme lahjaa on pysyvä. 🙂

  Ihanaa joulun odotusta teidän perheelle! 🙂

 8. st.brigitten sanoo:

  Oi ysäri <3 Haha, meiän perhe taas on ihan hiihtohullu..mies hiihtää kilpaa ja mäkin sen 3-4krt viikossa. Lapset rakastaa myös ja tietty hiihtokisoja seurataan aina 😉

 9. Jade sanoo:

  Mulla on jouluista jäänyt parhaiten mieleen, miten yritin aina yllättää ikkunoista kurkkivat tontut ja käännyin aina vauhdilla yhtäkkiä kesken touhujen ikkunaan päin että saisin ne kiinni itse teosta vakoilemasta mua 😀 Yllättävää kyllä koskaan en onnistunut!

  Zeldassa on kyllä niin samaa näköä kuin sinussa pienenä 🙂

 10. Sanna sanoo:

  Tossa ekassa kuvassa kun sulla on toi lakki silmillä niin vois kuvitella ihan hyvin siinä olevan Zelda. Ihan samannäkönen tonttu 😉

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.