Otto 25v ja herkullinen kakku

15.06.2015

Tänään Otto täyttää 25 vuotta, ihan hullua! Mä olen kiusannut Ottoa koko kevään että kohta se on neljännesvuosisadan vanha, mutta oikeasti musta on ihan kiva että me vanhetaan molemmat. Tuntuu vaan niin kreisiltä miten monta vuotta me ollaan vanhettu yhdessä, siis tietenkin ihanalla tavalla. Tiedän että monelle nämä meidän neljä ja puoli vuotta on ihan lyhyt aika, ja tiedän itsekin että 20 vuoden päästä mietin, miten ihmeessä olen saattanut ajatella vuonna 2015 että me ollaan oltu kauan yhdessä.

Me ollaan kuitenkin koettu niin paljon näiden vuosien aikana, että ehkä siksi se aika tuntuu jälkikäteen hämmästyttävän pitkältä vaikka onkin kulunut tosi nopeasti. Ja lasten kanssa aika kuluu vähintään triplanopeudella siihen verrattuna mitä aiemmin, sen on saanut huomata. Silloin kun me tavattiin, Otto oli vasta nuori 20v poika vailla selkeitä päämääriä ja itsevarmuutta, ei sillä että mullakaan niitä olisi kauheasti ollut. Mä olen ylpeä, ihan hiton ylpeä ja onnellinen siitä miten Otto on löytänyt omat juttunsa ja tehnyt itsensä lisäksi meidän perheen onnelliseksi. 25 -vuotias Otto on fiksu, huolehtiva, rakastava, kunnianhimoinen, maailman paras isi ja aikas komea, ja saan olla onnellinen että se on mun. Paljon onnea Otolle syntymäpäivänä vielä täälläkin<3

Juhlistettiin Oton synttäreitä jo eilen vähän etukäteen, ja leivottiin tyttöjen kanssa vanilja-valkosuklaajuustokakku. Siitä tuli todella hyvää, vaikka ulkonäkö ei päätä huimannutkaan. Meidän irtopohjavuoka oli mun kaverilla lainassa, ja mä käytin sitten piirakkavuokaa jonka olin vuorannut leivinpaperilla, jonka avulla nostin epämääräisen köntsän muotoisen kakun hyytyneenä kakkuvadille. Koristeluilla kakkuun sai vähän väriä, ja ei se muoto mitään haitannut kotioloissa kun maku oli niin törkeän hyvä!

Vanilja-valkosuklaajuustokakku

180g digestive- tai muita keksejä

75g sulatettua voita

2 kananmunaa

1dl sokeria

200g Viola vanilja-tuorejuustoa

100g maustamatonta tuorejuustoa

2dl Flora vanillaa

4 liivatelehteä

100g valkosuklaata

Murusta keksit pieneksi ja sekoita sulatettuun voihin. Painele leivinpaperilla päällystetyn irtopohjavuoan pohjalle tiiviiksi. Irroita keltuaiset ja valkuaiset toisistaan. Sulata 80g valkosuklaata mikrossa tai vesihauteessa ja laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään. Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi. Lisää tuorejuustot ja sulatettu valkosuklaa. Vatkaa Flora vanilla eri kulhossa vaahdoksi. Yhdistä muiden ainesosien kanssa. Sulata pehmenneet liivatelehdet kattilassa minitilkkaan vettä, ja kaada seos muiden joukkoon. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi, ja sekoita varovasti muihin ainesosiin. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Lopuksi koristele haluamallasi tavalla. Mä käytin tuoreita mansikoita, kirsikoita ja limeviipaleita ja raastoin valkosuklaanjämistä kuorimaveitsellä hassuja kiehkuroita. Pahvinen kalakoriste on Tigerista ostettu.

Kakku ehkä kuulostaa ällömakealta, ainakin mun omaan korvaan, mutta sitä se ei edes ollut! Vanilja ja valkosuklaa sopivat tosi hyvin yhteen, ja tykkäsin tästä paljon enemmän kuin aiemmin tekemästäni valkosuklaalime-juustokakusta, koska siinä se lime on jotenkin niin pistävä. Tämä oli ihanan pehmeää ja herkullista.

Eilen oli hurjan pimeä päivä kun satoi niin paljon ja oli vaikea saada hyviä kuvia kun meidän keittiö oli niin synkkä ja pöydästä hehkui jotain keltaisenharmaa sävy kasvoille. Onneksi kakku sentään näkyy suht hyvin!

Mukavaa maanantaipäivää kaikille <3


9 Responses to “Otto 25v ja herkullinen kakku”

 1. Avatar Laura sanoo:

  Saanko kysyä, että miksi ohjeen alussa valkosuklaata on 100g mutta tekovaiheessa mainitset vain 80g? Mihin se 20g menee? :D

  Herkullisen näköinen kakku, pitääpä tekaista juhannuspöytään :) ja paljon onnea Otto! :)

 2. Avatar Nimetön sanoo:

  Onnittelut Otolle! Ihanan näköinen kakku. :)
  Itse olen 20-vuotias ja 4,5 vuotta myös Poikaystäväni kanssa ollut, aika on mennyt kyllä kuin siivillä!

 3. Avatar Hanna sanoo:

  Hyvältähän tuo näyttää, Onnea sankarille siis! Seurailen teidän kummankin blogia, mutta vasta nyt innostuin kommentoimaan. Pakko oli, kun tästä sun kakkuvuokahässäkästä tuli mieleen minä itse pari viikkoa sitten. Tein raparperipiirakkaa, mutta koska meidän piirakkavuoka oli naarmuuntunut ja mennyt pilalle (siinä oli ruostetta), niin sovelsin ja rakensin piirakan irtopohjavuokaan :) Vaikka itse sanonkin niin tuli paljon parempi ”piirakka” näin – ainakin muodoltaan. Hyvää kesää!

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon! :) Ja hei kiva että kommentoit nyt! Mäkin oon joskus tehnyt piirakan irtopohjavuokaan, se on hyvä tekniikka! :) Hyvää kesää sinnekin<3

 4. Avatar hgvhb sanoo:

  Haha katoin ensimmäisestä kuvasta, että kakun koristeena on kirsikkatomaatteja ja kurkkusiivuja. :D Minä taas leivoin viikonloppuna pätkisjuustokakun

 5. Avatar Noora sanoo:

  Ihana ohje! Tää on niin hyvää,jo 2 kertaa tehty :) reseptikin otettu ylös!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.