Kokemuksia Bare Mineralsista

07.09.2015

Ostin muutama viikko sitten Bare Minerals Get Started kitin, ja olen nyt käyttänyt sitä siitä asti melkeinpä päivittäin, tai ainakin aina kun olen meikannut. Jaan teille nyt omat kokemukseni setistä, jotka voivat toki poiketa toisten kokemuksista, meidän jokaisen iho kun kuitenkin on erilainen. Samaan aikaan kun ostin tämän setin, mä aloin käyttää Swiss Skin Rolleria, mikä oikeastaan on suurin syy sille että olen tätä settiä voinut käyttää. Finnejä se ei nimittäin juurikaan peitä.

Startet kitiin kuuluu siis primer, original-mineraalipuuteri, matte-mineraalipuuteri, aurinkomineraalipuuteri ja mineral veil eli sellainen väritön viimeistelypuuteri. Mukana tulee tietysti myös Bare Mineralsin oma suti, ja tässä setissä oli myös kätevä meikkipussi peilillä. Luin aluksi käyttöohjeet tarkasti, jotta osaisin levittää meikin mahdollisimman hyvin.

Aloitin primerilla, joka antoi kyllä mukavan ja pehmeän pinnan iholle, mutta varsinaista eroa lopputuloksessa en ole sen käytössä tai käyttämättä jättämisessä huomannut. Levitin sitä ohuen kerroksen ihon ongelmakohtiin (=jokapuolelle vielä muutama viikko sitten), mutta en huomannut eroa tasaisuudessa ja esimerkiksi ihohuokoset eivät olleet yhtään sen huomaamattomammat kuin tavallisestikaan. Ohjeissa neuvotaan käyttämään Matte-puuteria T-alueelle ja helposti kiiltäviin kohtiin, ja Originalia sitten esimerkiksi poskiin ja ohimoihin, ja muihin alueisiin jotka eivät kiillä niin herkästi. Mä toimin näin ensimmäisen viikon ajan, kunnes tajusin että Matte näyttää mun kasvoilla tosi tunkkaiselta, ja Original on paljon parempi koko kasvoille levitettynä.

Sitten kun haluttu pohja on levitetty, niin kasvot varjostetaan aurinkopuuterilla. Aurinkopuuteri on todella runsaspigmenttistä, ja mä tykkään kyllä. Minipieni purkki ei ole kulunut vielä juuri ollenkaan vaikka jokapäivä kasvoilla on ollut kevyesti auringon hehkua. Lopuksi levitetään vielä ihan ohut kerros Mineral Veil -puuteria, eli ”mineraalihuntu” kavoille.

Aluksi olin järkyttynyt, peittävää meikkivoidetta aiemmin käyttäneenä Bare Mineralsin lopputuos tuntui paljastavan kaiken, eikä peittävän yhtään mitään. Joku fiksu kommentoi silloin kun kerroin nämä ostaneeni, että ei kannata heti luovuttaa, iho tottuu noin viikossa uuteen meikkipohjaan, ja hän oli kyllä täysin oikeassa. Kun olin noin viikon käyttänyt tätä settiä, iho tuntui näyttävän jo paljon raikkaammalta ja puhtaammalta. Toki siihen vaikutti myös skin rollerin käyttö. Ylemmässä kuvassa meikkipohja 3 viikkoa sitten, kun kokeilin ensimmäistä kertaa ja alemmassa kuvassa meikkipohja eilen.

Meikkipohja kuitenkin pysyy kauniisti kasvoilla. Vaikka se ei peitä hirveän paljoa, se lopputulos minkä sillä saa pysyy kasvoilla pitkään. Meikkiä ei tarvitse kokoajan olla korjailemassa, eikä naama ala kiiltää siitäkään huolimatta että en käytä Mattea vaan originalia. Ihohuokosia kumpikaan puutereista ei peitä, kuten ei myöskään se primer lupauksista huolimatta. Siksi laitan pahimpien laajentuneiden ihohuokosten päälle edelleen nuppineulanpään kokoisen tipan nestemäistä meikkivoidetta, Lumenen Blur foundationia. Epäpuhtauksien päälle en kuitenkaan käytä mitään muuta kuin Bare Mineralsia, koska en halua että mikään mitä itse teen enää huonontaa mun ihon kuntoa.

Yhteenvetona sanoisin, että aion ehdottomasti jatkossakin käyttää Bare Mineralsia. Näin montaa tuotetta en kuitenkaan tarvitse, vaan uskoisin pärjääväni jatkossa pelkällä Original-meikkipuuterilla. Mineral Veil on kiva esimerkiksi juhliin tai jonnekin missä haluaa oikein tasaisen lopputuloksen, mutta pelkässä arkimeikissä tuo original-puuteri tuntuu tällä hetkellä ja tämän hetken ihon kunnolla riittävältä. Purkki on todella riittoisa, ihan pieni määrä meikkipuuteria riittää jo koko kasvoille. Periaatteessa käytän tätä tällä hetkellä vain t-alueella, ja poskiin yms mä vaan todella ohuesti pyöräytän sutia, josta olen jo levittänyt väriä t-alueelle, koska enempää en tarvitse.

Mä olen viime viikkoina saanut kokonaan uudenlaisen ihon kasvoille, ja mulla on paljon itsevarmempi olo nyt, niin meikin kanssa kuin ilmankin. Tuntuu ihanalta olla vihdoinkin ilman paksua meikkikerrosta ja antaa ihon hengittää paljon enemmän. En olisi ikinä uskonut tuon ensimmäisen levityskerran jälkeen että voin joskus olla tyytyväinen tämän antamaan lopputulokseen, mutta kai kyse oli vain siitä ihon kunnosta. Nyt mä olen enemmän kuin tyytyväinen.

Millaisia kokemuksia teillä on Bare  Mineralsista? Oletteko huomanneet että iho on mennyt parempaan kuntoon kun olette käyttänyt sitä?


16 Responses to “Kokemuksia Bare Mineralsista”

 1. Avatar lara sanoo:

  eiks primer nimenomaan oo se joka saa meikin pysymään kasvoilla..?

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   No joo, mutta mulla pysyy ilmankin ihan hyvin :) Mutta primer on myös se jonka pitäisi tasoittaa ihoa :)

 2. Avatar Namehisa sanoo:

  Tosi kiva tää postaus näistä Bare Mineraleista. Olen itsekin näitä tuotteita katsellut ja suunnitellut hankkivani, tästä oli hyötyä.

  Uskaltaudun nyt vasta kommentoimaan, mutta sulla on ihanan inspiroiva blogi ja teidän perhe on niin sympaattinen! Kauheaa kun vauvakuume kasvaa kun katsoo miten ihania lapsukaisia sullakin on :) (Löysin sun blogin elokuun lopulla ja nyt oon sen jo alusta loppuun läpilukenut :’D)

 3. Avatar sanna sanoo:

  Uskomattoman hyvännäköinen iho ja meikki! :) itse olen jäänyt miettimään swissin sitä rolleria. En vain tiedä uskaltaisiko hommata, kun on raskaana. Unelma olisi saada omakin naama näpyttömäksi ja hyväkuntoiseksi! :)

 4. Avatar Maria sanoo:

  Mä kokeilin joskus aikoinaan ELFin mineraalipuutereita, mutta en ymmärtänyt sitä ideaa, tuntu että ne ei pysyny mun naamalla ollenkaan :o mulla tosin on rasvainen iho, joka kyllä kuivuu myös helposti. Hmmh! Itse käytän tällä hetkellä Lumenen CC-voidetta ja oon ollu tosi ilonen :) pohjustan baby skinillä, ja hyvin pysyy meikit koko päivän! Uutta puuteria tosin tarvisin kohta, tuo luomenen irtopuuteri on jees, mutta ei pidä kiiltoa kovinkaan pitkään poissa. Vaikka tosin – kiilto on luonnollisemman näkönen kasvoilla, kun täysin matta.

 5. Avatar Nimetön sanoo:

  Hei minkä sävyisä nuo sun käyttämät tuotteet on? Kattelin ite noita netistä ja mulla on aika vaalee iho niin en oikein tiiä et mikä pitäis tilata! :)

  • Avatar Elina sanoo:

   Vinkkinä et sekä Original että Ready (kiinteä) pohja vaalenee iholle laitettaessa kaksi astetta. Toi BM Matte pohja taas tummenee kaks astetta. Joten suosittelen käymään Kicksissä tai Sokoksella testaamassa oikeen sävyn ennen tilaamista.
   – Terkuin kosmetiikkamyyjä

   • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

    Hei olipa loistava vinkki, kiitos paljon munkin puolesta! :D oon tehnyt mattella varjostuksia, se tosiaan on paljon tummempaa!

 6. Avatar Linkku sanoo:

  Oho! Ihan uskomattoman hyvännäkönen lopputulos, wau! Kyllä näköjään kannatti :)

  Anteeks jos on tyhmä kysymys (eikä liity aiheeseenkaan), mutta onko videovastauspostaus vielä tulossa vai onko jo joskus tullut ja mennyt multa ohi? :D sori kujalla oloni!

 7. Avatar essi sanoo:

  Mä olen käyttänyt BareMineralseja jo useamman vuoden ja tykkään! Välillä olen testimielessä hankkinut nestemäistä meikkivoidetta, mutta eijei.. Aina palannut BareMineralseihin. Oman kokemukseni mukaan tosin Original-puuteri on hyvinkin peittävä, kun sitä laittaa pienemmällä siveltimellä ongelmikohtiin. Omassa paketissani oli aikoinaan tällainen sivellin (http://www.feelunique.com/p/Bare-escentuals-Maximum-Coverage-Concealer-Brush) ja tuo on ihan loistava ongelmakohtien peittämiseen.

 8. Avatar Maria sanoo:

  Kannattaa harkita sarjan siveltimien hankintaa. Näpytkin saa aika hyvin piiloon, kun käyttää sitä pientä littanaa sivellintä, jolla tulee paljon peittävämpi väri. Itse saan aika hyvin todella tummat silmänalusetkin tällä piiloon. Tuossa kuvassa sinulla näyttäisi olevan tuo harvempi sivellin, jolla iholle tulee paljon vähemmän väriä kuin isommalla ja tiheämmällä sudilla. Itse käytän tuota sutia vain aurinkopuuterin ja sen viimeistelypuuterin kanssa. Aiemmin nämä kaksi sutia tulivat tuon sinun sutisi kanssa aloituspakkauksessa. Harmi etteivät enää kuulu pakettiin..

 9. Avatar Smiley sanoo:

  Toimiks sulla sit lopulta toi niiden oma suti vai kokeilitko jollain muulla?

 10. Avatar Janina sanoo:

  wow kun sun ihosi näyttää hyvältä tuossa toisessa meikkikuvassa!

 11. Avatar Anne sanoo:

  Mistä ostit setin ja minkä hintainen se oli? Lopputulos näyttää todella hyvältä, tekisi mieli itsekin testata tuota :)

 12. Avatar Sonja sanoo:

  Itse oon huomannut, että nyt kun ikää alkaa pikkuhiljaa kertymään, niin kevyempi meikkipohja myös nuorentaa. Raskaampi kerros meikkiä paljastaa kaikki juonteet kasvoilla ja tuo lisää vuosia.

  Voisitko please tehdä postauksen sun arkimeikistä! Et mitä tuotteita käytät ja vaikka selostuksen tai videon miten teet arkimeikin. Sellainen postaus olis tosi kiva!

 13. Avatar jenska sanoo:

  kylla eikilla vain saa paljon aikaan. kiva kun uskallat laittaa meikittomiakin kuvia nettiin, mita mielta olet naisista jotka kayttavat vain ripsivaria.

Kommentoi