Talvinen rocky road

13.11.2015

Kokeilin jotain vähän uutta, nimittäin uusimmasta K-ruoka -lehdestä bongaamaani jouluisen Rocky Roadin ohjetta. Se kuulosti niin herkulliselta että en vaan voinut jättää testaamatta, ja nyt kun olen maistanut itse on pakko vinkata teillekin! Alkuperäisessä ohjeessa on neljä ainesosaa, minun versiossani vain kolme. Lisäksi herkun valmistamiseen menee vain 10min valmisteluaika + 30min pakastimessa tai tunti jääkaapissa kovettumiseen.

Talvinen Rocky Road

200g valkosuklaata

n. 60g kuivattuja karpaloita

3-4 keskikokoista piparia

Sulata pilkottu suklaa. Murskaa piparit ja leikkaa karpaloita vähän pienemmäksi muruksi. Sekoita kaikki ainekset keskenään ja kaada leivinpaperilla vuorattuun pieneen vuokaan tai lautaselle. Laita pakkaseen puoleksi tunniksi, tai tunniksi jääkaappiin. Leikkaa sitten sopivan kokoisiksi annospaloiksi ja tarjoile esim. glögin kanssa iltaherkkuna. Nam!

Mitkäs on teidän lemppareita helppoja talviherkkuja, sellaisia jotka pyöräyttää käden käänteessä jos tulee vaikka yllärivieraita? Tämä taitaa olla mun uusi suosikki! Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


11 Responses to “Talvinen rocky road”

 1. utelias sanoo:

  Olen ymmärtänyt, että alkoholia mainostavia postauksia ei saa kommentoida, onko näin? Vai onko tuo alkoholitonta Blossaa? 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Olipa hyvä huomio kiitos! Ja hyvä että kommentoit heti kun olin tämän julkaissut, ennenkuin moni kerkesi kommentoimaan. Mä en ole koskaan ennen esitellyt blogin kautta saatua alkoholijuomaa blogissa, ja ei ollut mulle tuttu tämä sääntö! Päädyin poistamaan siis kuvan ja maininnan saadusta tuotteesta kokonaan heti alkuunsa, koska olisi ihan tyhmää jos postausta ei voisi kommentoida ollenkaan! Täytyy sanoa että sääntö-Suomi yllätti jälleen kerran 😀

 2. matilda sanoo:

  Heippa! Oli pakko tulla kommentoimaan ohi aiheen, liittyen sun lontoon ostospostaukseen. Jäi mieleen, että kyselit sillon jos olisi tietoa mistä sitä baremineralsin tuotetta voisi ostaa täältä suomesta. Huomasin just, että ainakin Elloksella näyttää olevan aika laaja valikoima kyseisen merkin tuotteita – tuolta on ainakin helppo tilata, jos tietää sävynkin <: http://www.ellos.fi/bareminerals/hyvinvointi

  Toivottavasti tästä olis apua! Kivaa viikonloppua sinne ja kiitos ihanasta blogista :’)

 3. Niina sanoo:

  Aivan ihanan oloinen ohje! Aiemmin olen valmistanut vain vähän ”perinteisempää” Rocky Roadia maitosuklaaseen, mutta täytyy kyllä kokeilla. 🙂

 4. Heidi sanoo:

  Teidän viimevuotiset vuohenjuusto-viikunatortut jäi kyllä pysyäkseen minun valikoimaan! Kokeilin myös vadelmahillolla ja oli ehkä vähän parempia sillee 😛 Ne on supernopeita tehdäki.

 5. Ulla sanoo:

  Voisiko saada vuohenjuusto-viikunatorttujen ohjetta…en löytänyt blogiarkistosta sitä.Kiitos!
  Jiulu on herkkujen aikaa…syökö teillä lapset kaikkea?

  • Heidi sanoo:

   Ohje tais olla oikeastaan Oton blogissa viime jouluna 🙂 Ihan vaan pieni kiekko vuohenjuustoa ja viikunahilloa perustorttuihin. Ite tykkään tehä semmosia kukkamallisia niinku torttupaketin kyljessäki on (neliön kulmiin semmoset kolot ja reunat keskelle. Suosittelen kokeilemaan sitä vuohenjuusto-vadelmahilloyhdistelmääki ja tietty tomusokeria päälle oman maun mukaan 🙂

 6. tuleva mom sanoo:

  moikka! olen paljon lueskellut blogiasi ja sulla on aivan ihania kuvia, ja huomaa miten panostat sun lapsiin. 🙂 tosi söpöjä juhlia, asuja ja tekemisiä! Haluaisin kuitenkin kysyä sun raskausajasta. oma tilanne askarruttaa ja kaipaan vähän vertaistukea ja toisen äidin mielipiteitä/kokemuksia.. 🙂 Oliko sulla koulut kesken kun olit raskaana? Mistä olet nyt valmistunut? Stressasiko sua paljon olla raskaana, kun olit kuitenkin niin nuori? Hävettikö sua ikinä sun raskausmaha, tai oikeastaan se mitä muut siitä ajattelee (nuori ja raskaana) ? Miten osasit olla itsevarma asian kanssa? 🙂 Onko ollut rahallisesti tiukkaa elättää perhettä?
  Kiitos jo etukäteen vastauksista! Vaikka en ole kyllä varma onko sulla jokaiseen kommenttiin tapana vastata, mutta tämä olisi itselle tosi tärkeä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Moikka, kiitos hurjan paljon! Kiva kuulla että tykkäät 🙂 Mä olen valmistunut lukiosta ylioppilaaksi, ja sen jälkeen mulla jäi tosiaan parturikampaajakoulu kesken raskausaikana. Sen jälkeen en ole opiskellut, mutta en ole jäänyt makaamaan toimettomana, vaan kolmen kotivuoden aikana onnistuin hankkimaan itselleni kaksi hyvää työpaikkaa kovalla työllä ja päämäärätietoisuudella. Jos sulla on koulu kesken, niin käy ihmeessä loppuun raskauden jälkeen, tai ala opiskelemaan vaikka uutta ammattia jos keksit jotain mikä kiinnostaa enemmän. Mulle raskaus ei ollut mikään este tai hidaste, vaan lasten saaminen on antanut sen kaiken hyvän mitä elämässä on. Kaikki on itsestä kiinni, jos haluaa saada hyvän työpaikan ja on valmis tekemään kovasti hommia saavuttaakseen haaveensa, kaikki on mahdollista. 🙂 Mua ei koskaan hävettänyt raskausmaha eikä kiinnostanut se mitä muut ajatteli, koska vauva ja Otto oli kaikki mitä olin aina halunnut ja miljoona kertaa enemmän. Ei sillä ole mitään väliä mitä muut ajattelee jos itse on tyytyväinen 🙂 Alussa meillä oli rahallisesti tiukempaa, mutta sinä päivänä jona Tiara syntyi Otto sai myös tosi hyvän työpaikan ja sen jälkeen ei ole ollut enää tiukkaa. Nykyään tullaan oikein mukavasti toimeen kun mäkin olen töissä :). Tsemppiä, kanna masua ylpeydellä ja luota itseesi, varmasti kaikki menee hyvin <3

 7. emzi sanoo:

  Tätä on kyl pakko kokeilla ! 😀

 8. sanni sanoo:

  moikka!
  ajattelin kysästä että minkäkokoiseen vuokaan teit tän? noin suunnilleen 🙂 ois hauska tehdä tätä joululahjaksi, niin tietää kuinka moninkertaisesti täytyis aineet ostaa 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.