Sisters

10.12.2015

Mulla ei ole siskoja tai veljiä, mutta omia lapsia ja heidän sisarussuhteitaan seuratessani olen saanut huomata paljon uusia asioita, asioita joissa siskokset tukevat toisiaan. Asioita joista tapellaan ja asioita jotka ovat niin tärkeitä. Ja miten siskokset kiusoittelevat toisiaan, mutta puolustavat myös toisiaan aina. He kaksi vastaan maailma.

Zelda oppi tällä viikolla sanomaan ensimmäistä kertaa S-kirjaimen. Joka kerta kun hän sanoo sanan jossa on S, ja muistaa sanoa ässän ässänä, hänen isosiskonsa huomauttaa siitä kaikille. Tiara myös joka kerta muistuttaa meitä kaikkia, esimerkkiä näyttäen, että nyt Zeldalle pitää taputtaa. Hän on aina ensimmäisenä kehumassa ja kannustamassa, kun Zelda oppii tai tekee jotain uutta. Pienempi seuraa perässä. Kun isi ajaa autoa, hän kannustaa takapenkiltä ”Hyvä ishi hienosti ishi!!”

Tällä viikolla meidän eri ryhmissä olevat neidit saivat kahtena aamuna jäädä yhdessä päiväkotiin tekemään yhteisiä leipomis- ja muita juttuja (koska näin joulun alla on kaikkea ekstrakivaa tekemistä päiväkodissakin). Kolmantena aamuna, kun vein heidät, he olisivatkin jääneet normaalisti kumpikin oman ryhmänsä tiloihin. Pienempi ei yhtään tykännyt tästä ja syvästi järkyttyi, koska se että kahtena aamuna peräkkäin saa jäädä oman siskon kanssa on hänelle  jo tapa, niin pitäisi sitten tapahtua joka aamu. Onneksi meidän dagiksessa on tosi joustava ja ihana meininki, ja Tiara sai sitten mennä kolmantenakin aamuna Zeldan kanssa leikkimään kun oltiin käyty kysymässä ensin. Hän ryntäsi heti lohduttamaan siskoaan ja paijasi tämän tukkaa ja sanoi että ”ei ole mitään hätää kulta, minä leikin sinun kanssa!” Ja niin he lähtivät käsi kädessä leikkimään.

Vaikka molemmilla on paljon omiakin kavereita siellä, niin aina kun mahdollista he leikkivät samassa porukassa. He ovat kuin paita ja peppu, näin klassisesti sanottuna, niin hyvässä kuin pahassa. Jos toinen unohtaa vaikka vahingossa jonkun tietyn lelun kotiin, eikä itse muista sitä niin toinen kyllä varmasti muistuttaa että ”MUTTA EI ME VOIDA LÄHTEÄ KUN ZELDAN ISI JÄI (isi on pehmolelu)!”. Ja niin sitten saa valita mukavasti molempien lasten kauhean pehmoleluvääryysjärkytyksen ja kotiin takaisin palaamisen väliltä.

Joskus he ärsyyntyvät toisiinsa leikkien aikaan, toinen siitä että kaikki on niin tarkkaa ja on kaikenmaailman sääntöjä ja toinen siitä että toisella ei ole mitään sääntöjä ja hän on kuin norsu posliinikaupassa pikkuleluleikeissä. Joskus tulee tappelua iPadista, kun toinen haluaisi katsoa Frozenian Taakse Jää -repeatilla ja toinen haluaisi katsoa My Little Ponya.

Pääosin he ovat kuitenkin sovussa, ja maailman rakkaimpia toisilleen. Tänään illalla, isomman ”lukiessa” Pikku Eetu -kirjaa pienemmälle (vaikka oli isomman vuoro valita vanhempien luettavaksi iltasatu ja hän olisi voinut valita esim My Little Ponyn), mulla taas tuli sellainen olo että sydän pakahtuu kun katsoo näiden kahden meininkiä. On ihan mieletöntä että heillä on tuollainen suhde.

Ihanaa torstai-iltaa kaikille <3 Huomenna alkaa viikonloppu ja aurinkoakin on luvattu, JES!


12 Responses to “Sisters”

  1. Jenni sanoo:

    Iina, sinulla on upeat tyttäret ja olet aivan mahtava äiti! Ihailen valtavasti tapaasi suhtautua lapsiisi ja kasvattaa heitä – ilolla ja rakkaudella. Olet hienolla tavalla tukenut tyttöjesi hyvää sisarussuhdetta.

    Olen itse sinua usean vuoden vanhempi ja minulla on enemmän lapsia. Silti olen oppinut paljon sinun positiivisesta asenteestasi lapsia ja koko elämää kohtaan. Kiitos tästä ja muistakin ihanista, hellyttävistä, arkipäiväisistä postauksistasi! <3

  2. Annika sanoo:

    Voi apua miten söpö postaus! Sulla on jotenkin aina niin kivoja kuvia lapsista, jotenkin tosi luonnollisia :–)

  3. Tiia sanoo:

    Olen itse vasta 17-vuotias lukiolaistyttö eivätkä lapsiasat ole todellakaan ajankohtaisia minulle, mutta joka kerta kun luen tytöistä kirjoitettuja postauksia alan salaa toivomaan, että minullakin olisi joskus yhtä ihania lapsia kuin Tiara ja Zeldakin ovat! <3

  4. Anni sanoo:

    Voi ei kuinka ihania! <3 <3

  5. pirita sanoo:

    Sisarukset on kyllä niin korvaamattomia. Niin mulla itsellä kuin omilla muksuilla. Heillä on keskenään aivan omat jutut, jota me aikuiset ei ymmärretä eikä saadakaan ymmärtää! 🙂

  6. roosa sanoo:

    Tuli hyvä mieli 🙂 Niin symppikset tytöt!

  7. mirka sanoo:

    Tosi kivasti kirjoitit tytöistä 🙂 Mikä saa minut tässä postauksesa erityisesti hymyilemään, on se, että Zeldalla on jälleen päällä tosi hötsöntötsön tyttömäinen prinsessahame 😀 Niin kuin jossain postauksessa aiemmin kirjoittelit, että Zeldalla aina melkein hame päällä, jos saa itse päättää 😀 tosi söpöä!

  8. rebe sanoo:

    Etkö aio tehdä niitä loppuja kysymyksiä videolle? 🙁 niitä on ootettu jo liian kauan:(

  9. Tiia sanoo:

    Tässäpä se syy, miksi ehkä saattaisin haluta lapset pienellä erolla. Meidän esikoinen on nyt vasta 3kk ja mä olen kokenut loppuraskauden sekä nyt tämän vauva-arjen mielettömän raskaana. Niin raskaana, että olisi ajatuksena ihan mahdotonta, jos tähän yhtälöön lisättäisiin pieni taapero. Siksi on todennäköistä, että jos meille joskus toinenkin pikkuinen suodaan, niin ikäeroa olisi useampi vuosi. Mutta jääkö tällainen sisarussuhde saavuttamatta jos isoveli onkin vaikka viisi vuotta vanhempi? Tuskin se ainakaan yhtä läheinen olisi.
    Teidän tytöt on kyllä aivan ylisöpöjä. Aina niin piristää postauksia heistä lukea 🙂

    Tiia

  10. Annukka sanoo:

    Itselläni on neljä vuotta vanhempi veli. Vaikka olemme eri sukupuolta ja aika isolla ikäerolla, olemme aina olleet toistemme parhaat kaverit ja pahimmat viholliset 🙂

    Olemme aina riidelleet hyvin paljon, mutta vastapainona taas olemme tehneet paljon juttuja yhdessä ja auttaneet toisiamme.
    Nyt aikuisena ei toki pahemmin riidellä, koska ei ole mitään oikeita syitä. Ennen syyksi riitti aku ankka tai vaikka toisen naama 🙂

    Mielestäni siis pieni tai iso ikäero ei vaikuta sisarussuhteisiin, enemmän siihen vaikuttaa lapsen oma luonne ja se, miten perheessä lapsia kohdellaan tasapuolisesti.

  11. Katja sanoo:

    Sisarussuhteet on maailman tärkein asia! Ollaan veljeni kanssa (hän minua vajaa 2v nuorempi) oltu aina, siis AINA pienenä toistemme parhaat ystävät. Mä oon ollut aina se, joka sydän syrjällään miettii missä se menee, tekee, on, hengittää, on tekemättä jotain. Vaikka ollaan veljeni kanssa jo reilusti yli kakskymppisiä, silti edelleen suojelen häntä kaikelta maailman pahuudelta. Nytkin häneltä leikattiin käsi ja olin sydän syrjällään sairaalassa häntä odottamassa, eikä edes haluttu vanhempia paikalle(olkoon tämä meidän outo sisko-veli-hetki)! Äitikin on sanonut, että toivottavasti tää meijän suhde pysyy hyvänä lopun ikää. Tee siis kaikkesi, että ihanat tyttäresi ovat myös 20 vuoden päästä huolissaan toisen pehmolelun unohtamisesta. Mä ainakin pidän edelleen huolta että veljeni muistaa välillä myös Rekkua(ainut pehmolelu joka on ihan vauva-ajalta säilötty:D)!

  12. Julia sanoo:

    Ihanat tytöt <3 ja hei toi sänky on kans superkiva!!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.