Joulukalenteri 2015 luukku 11

11.12.2015

Tänään luvassa viimein lahjavinkkejä lapsille! Mä halusin ottaa tähän vähän erilaisen lähestymistavan, eikä mukana ole mitään ”Vuoden lelu” -palkinnon saaneita hittejä. Mä valitsin lasten joululahjavinkit sen perusteella mikä on joko a) toiminut meillä tosi hyvin ja ollut paljon käytössä tai b) minkä uskon miellyttävän sekä lapsen että vanhemman silmää ja olevan myös hyödyllistä. Toki omien lasten ja kummipojan lahjatoiveet vaikuttivat myös vähän listaan, jonkun toisen lista näyttää varmasti aivan eriltä! Kaikki lahjavinkit maksavat alle 50 euroa, ja halvimmat alle kympin.

1. Piirroshahmopyjama

Piirroshahmopyjama on turvallinen valinta, sillä sitä pidetään (yleensä) kotona ja lapsi rakastaa sitä aivan varmasti. Jos ei tunne todella tarkasti vanhempien (tai lapsen) vaatemakua, ei kannata ostaa lahjaksi käyttövaatetta, sillä niissä on todella helppo mennä metsään. Toiset eivät ole tarkkoja siitä mitä lapsilleen pukevat, ja toiset ovat todella tarkkoja. Mä itse kuulun varmaankin johonkin välimaastoon, ja on meillä jäänyt joskus vaatteita pitämättä kun eivät vaan ole tuntuneet sopivan muiden vaatteiden kanssa. Yökkäreistä en kuitenkaan usko kenenkään olevan kovin tarkka.  Pyjama 19,95€ Kappahl

2. Muovailuvahasetti

Muovailuvahasettien parissa meidän muksut saavat ainakin kulumaan tuntikausia. Ne ovat aika edullisia, ja niissä oikeasti riittää paljon tekemistä. Ne kehittävät luovuutta ja ovat hauskoja. Muovailuvahasetti 19.95€ Hamley’s

3. Söpö kerho- tai päiväkotireppu

Lapset ja me vanhemmat rakastetaan reppuja. Lapset ovat niin söpön näköisiä minikokoiset reput selässään, ja he ovat yleensä hyvin tärkeinä ja ylpeinä siitä että omistavat ihkaoman repun. Kivoja reppuja löytyy niin Skip Hopilta, Fjäll Räveniltä, Elodie Detailsilta kuin monelta muultakin, mutta tämä kuvassa näkyvä muumireppu vei mun sydämen ihan täysin!! Muumireppu 9,95€ Lindex

4. Tähtitaivasprojektori*

Tämä lahja sopii vauvasta vanhemmallekin lapselle, ja miksei vaikka aikuiselle. Ihana Duuxin bluetooth -tähtitaivasprojektori toimii niin yövalona, tähtitaivaana, tuutulauluna kuin musiikintoistolaitteenakin. Me saatiin tällainen Duux* ihan vasta testiin ja meidän lapset ovat aivan ihastuneita siihen. Yöunille on kiva nukahtaa kun kattoon heijastuu ihana tähtitaivas, ja yölamppu jää päälle vielä tähtitaivaan sammuttua. Projektorissa on myös valmiita tuutulauluja, ja bluetoothin avulla sillä voi toistaa lasten suosikkilauluja vaikka puhelimesta tai tietokoneelta.  Duux Bluetooth projektori 49€ Geffer

5. bOblesit*

Myös bObleseja me saatiin ihan vasta lapsille, ja siitä on tulossa teille huippu arvontakin! Tämä elefantti -bObles on aika hintava, mutta pienempiä bObleseja saa alle 50:llä eurollakin, ja mä olen nähnyt omin silmin että jokaikinen mukula tietää miten niitä käytetään, ja jaksaa puuhastella niiden parissa tuntikausia. bOblesien idea on olla monikäyttöisiä leluja, huonekaluja ja temppuiluvälineitä lapsille. Me aikuiset tykätään istua tuolilla, mutta lasten kuuluu pysyä liikkeessä, ja bOblesien avulla se onnistuu ihan huomaamatta. Näistä tulossa lisää myöhemmin joten pysykää kuulolla, mutta käykää ihmeessä kurkkimassa Gefferin sivuilla jos innostuitte! bOblesit alkaen 32€ kpl Geffer

6. My Little Ponyt

Nämä ovat hittejä niin meidän lasten keskuudessa kuin heidän päiväkodissaankin. Joka päivä saan kuulla tarinoita kuinka sekä tytöt että pojat ovat leikkineet yhdessä ponileikkejä päiväkodissa, ja mikä poni on ollut kenelläkin. Vaikka mulla ei mitään hittileluja listauksessa pitänytkään olla niin nämä nyt laskin tähän. Meidän lasten tämän hetken numero uno lahjatoive, ja varmasti aika monen muunkin listalla! My Little Ponyt alkaen 9,95 joka lelukaupassa, marketissa ja tavaratalossa

7. Junior Alias

Tämä peli löytyy meillä pukinkontista, taisi olla ihan eka joululahja jonka tänä vuonna ostin. Jos tykkää pelata lautapelejä niin tämä on huippu lahja! Ja mä tykkäisin ehdottomasti myös jos joku kummi ostaisi jonkun lautapelin, ja sitten viettäisi aikaa kummilapsen kanssa sitä pelaten. Lautapelit eivät ole kovinkaan kalliita, ja nimenomaan se jos viettää lapsen kanssa aikaa pelaillen on hieno lahja. Junior Aliaksessa selitetään sanoja kuvien avulla, ja se sopii siis myös lukutaidottomille lapsille hyvin. Junior Alias 19,95 marketit ja tavaratalot

8. Suomen Lasten iltasatukirja

Tämä kirja on ihana, siis niin ihana! Se sisältää kaikki omasta lapsuudesta tutut satuklassikot, ja ne ovat juuri sopivan mittaisia iltasaduiksi. Kirjassa on mielettömän kaunis kuvitus ja mä en malta odottaa että pääsen sitä lukemaan. Myös tämä kirja meillä löytyy pukinkontista! Suomen lasten iltasatukirja 39,90 kirjakaupat ja tavaratalot

Mitä te aiotte ostaa lapsille joululahjaksi? Millaiset joululahjat ovat teidän mielestä hyviä lapsille?


8 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 11”

 1. Mira sanoo:

  6v siskontytölle ostin 2kpl Frozen pitkähihaisia paitoja ja ison pussin hänen lempikarkkejaan, toiselle siskontyölle (1,5v) en meinaa keksiä lahjaa millään ! Heillä on molemmilla jo ennestään aika paljon leluja ja vaatteita ja oma budjettini aika rajallinen :/

 2. Mumelo sanoo:

  Omalle 2 v 5kk tytölle pukinkonttiin on menossa sukset/sauvat/monot, joista osa on ostettu jo viime talven alennusmyynneistä ja osa saatu uuden veroisia käytettynä. Lisäksi paketteihin päätyy yömekko sekä brio-junarata&juna (kerätään sarjaa). Mahdollisesti yksi lasten kirja.

  1-vuotiaallemme pakettiin päätyy yksi kuvakirja, Juna (brio-radalle sopiva) sekä yöppäri. Lisäksi joitakin lahjoja isovanhemmilta ja kummeilta on tulossa molemmille lapsille. Emme halua laittaa lahjoihin kovin paljoa rahaa, ja on tärkeää, että lahjat ovat tulossa käyttöön ja ns. Tarpeeseen.

 3. Ellu sanoo:

  Mulla on kummilapsi, joka on syntynyt viime lokakuussa eli tänä vuonna pakettiin ei vielä päätynyt mitään leluja tms. :) Ostin hauskat pingviinileggarit ja jääkarhupaidan sekä eläinkirjan, jossa on kivoja kuvia. Ton Lindexin Muumirepun ostin hänelle myös jo, mutta annan sen lahjaksi vasta vähän myöhemmin. :D

 4. Henna sanoo:

  Ystävien lapsille ostin yhteiseksi satukirjan, ja toisen ystävän lapselle kulkuneuvot-äänikirjan. Mun mielestä kirja on hyvä ja kestävä lahja, leluja lapsilla on jo tosi paljon, ja ei olla ihan niin läheisiä/paljon tekemisissä, että tietäisin esim vaatekokoja. Jos mulla olisi esim kummilapsi tai muu läheinen niin haluaisin antaa lahjaksi yhteistä aikaa esim reissulla uimahalliin, metsään eväsretkelle tms. Ja samalla vanhemmille omaa aikaa :)

 5. saara sanoo:

  Heippa, mistä noita skip hopin reppuja saa? Vai pitääkö tilata?

 6. Ellen sanoo:

  Neiti 4v saa Frozen överit (paita, Legot, nukke, kirja, yömekko, palapeli, Hama helmet…). Ja niitä Ponyja. Äitiä harmittaa kun ei löydä Celestiaa. Mulla oli pienenä yksi pony, niin lapsella on pari enemmän :) mutta yritetään toivoa aina järkeviä lahjoja. 6v poika saa lautapelejä ja xboxiin pelit sekä Legoja ja star wars vaatteita. Br leluissa oli jotain qixels juttuja ja niitä kovasti toivoi ja saa.

  Muovailuvahaan kantsii tosiaan satsata eikä ostaa sitä halvinta. Meillä on ollut vain play doh muovailuvahaa.
  Sitä voiskin vielä ostaa ja jotkut puuhakirjat

  • Ellen sanoo:

   Unohdin äänikirjat ja Cd levyt. Risto Räppääjä äänikirjoja on paketissa ja ne ja kirjat on tosi mieleisiä. 4v varmaan tykkäisi jostain Antti Tuisku levystä.

 7. Johanna sanoo:

  Kiitos hyvistä vinkeistä!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.