Joulukalenteri 2015 luukku 12

12.12.2015

Joulukalenterin puoliväli! En voi uskoa että jouluun on enää saman verran päiviä, kuin on siitä kun tämä kalenteri alkoi. Kyllä se aika vaan juoksee hirveää tahtia, ja niin ollaan juostu mekin nämä päivät. Odotan kyllä innolla muutaman päivän hiljentymistä joulunviettoon perheen kanssa jo niin kovasti että näen siitä untakin. Onneksi joulutunnelmaan on voinut virittäytyä yhdessä jouluhullujen muksujen kanssa jo monta viikkoa. Tänään joulukalenteri välittää joulutunnelmaa pipareiden muodossa.

Me leipastiin pipareita tuossa eilen esikoisen neuvolan jälkeen ja tuli niin hauskoja! Lapset saivat tehdä ihan itse yli puolet pipareista, mä tein vaan palapelinpalan muotoisia, koska mulla oli niitä varten hauska idea. Lapset kaulivat itse  taikinan ja painelivat muoteilla ja nostivat valmiit pellille ja mä nostelin ne siitä uuniin. He saivat myös hoitaa koristelun täysin itse, myös nuorempi, ja tuli ihan mahtavan värikkäitä ja ihania pipareita! Sokeriöverit noista kyllä saa, kun he pitivät huolen että itse piparia ei juuri koristelun alta näy – mutta on ne ainakin ihanan pirteitä ja hauskoja.

Mä kirjoittelin palapelinpaloilla hyvän joulun toivotukset, ja sen jälkeen koristelin vielä mulle ja Otolle isot possupiparit. Se on meidän jokaisen joulun perinne että tehdään yhdet jättipossut jokaiselle perheenjäsenelle ja ne saa sitten syödä vasta jouluaattona ne isot piparipossut. Lapset koristelivat itse omat possunsa ja mä tein tosiaan meille aikuisille omat.

Oli kyllä mahtavan hauska iltapäivä pipareiden parissa! Yleensä ollaan leivottu ekat piparit jo marraskuussa mutta nyt ollaan oltu niin paljon menossa ja touhuttu ja ennenkaikkea leivottu ihan hirmuna kaikkea muuta niin pipskut on vähän jääneet. Mutta saatiinpahan vihdoin aikaiseksi! Nämä kyllä varmaan loppuvat ennen joulua aika nopeasti, että eiköhän me pian päästä taas leipomaan. Piparitalokin olisi hauska tehdä mutta mua pelottaa se kuumalla sokerilla läträäminen ja kaikki, iik!


8 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 12”

  1. saara sanoo:

    Hei! Jos haluutte kokeilla turvallisempaa piparitalon pystytystä niin suosittelen kiinnittämään osat tomusokeri+munanvalkuais -sekoituksella. Talo pysyy silläkin koossa, ja samalla aineella voi koristellakin!

  2. Jeanette sanoo:

    Ajattelin vaan vinkata sulle, että tolla samalla kaupan sokerikuorrutteella voi myös liimata piparkakkutalon seinät niin ei tarvitse kuumalla sokerilla alkaa leikkimään. On ainakin mulla toiminut aina myös isommissa taloissa. Vähän kaipaa kärsivällisyyttä kun joutuu pidellä niitä seiniä jokunen minuutti ennen massan kuivumista tarpeeksi.

  3. sannana sanoo:

    Kannattaa koota piparitalo mielummin munanvalkuais+tomusokeri -seoksella, ei ole niin hankalaa kuin kuuma sokeri, ja maistuu myös paremmalta sitten kun talo syödään 😀 Siitä kannattaa tehdä melko jämäkkää, ja pursottimella laittaa sitä niin saa siististi.
    Ps. Hauskaa, mutta jotenkin näissä kuvissa Zeldassa on mun mielestä kovasti myös Oton näköä, vaikka yleensä näyttääkin enemmän sulta 😀

  4. Hilma sanoo:

    Pikeerillä saa tosiaan kakun myös kasaan ja kuivuu vähän nopeammin kuin nuo kaupan tahnat. Muistaakseni Kinuskikissan blogissa oli helppo pikeerin ohje.

  5. Laura sanoo:

    Tosi kivan näkösiä noi palapelipalat! Noista sais mahtavan joulukorttikuvan 🙂

  6. Petra sanoo:

    Haha meillä oli lapsena kanssa toi ihan sama possupipari perinne! 😀

  7. pettynyt sanoo:

    Oletko unohtanut vastata niihin loppuihin kysynyspostauksen kyssäreihin? Tosi ikäväää .. Aiotko vielä vastata niihin? Oisin tahtonut omiin kysymyksiini vastaukset… Siitä iso miinus! Muuten blogisi on ihan huippu

  8. Pauliina sanoo:

    Suosittelen tekemään piparitalon suklaalevyistä! Sulatetulla suklaalla yhistetään toisiin. Tullee tosi hieno ja erittäin hyvänmakunen 😀 Fazerin sivuilta löytyy ohje. Ihana tämä sinun blogi!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.