Uudistunut lastenhuone

12.12.2015

Ollaan tässä kuluneen parin viikon sisällä laitettu melkein kaikki kodin huoneet uuteen uskoon. Suurimmat muutokset ovat kokeneet meidän makuuhuone ja lastenhuone, ja muutoksia on tapahtunut myös olohuoneessa. Koti alkaa tuntua taas ihan kodilta, kun me tässä syksyn tuoksinassa oltiin jo vähän kyllästytty kaikkeen. Lastenhuone oli ensimmäinen huone mistä projekti aloitettiin, ja siellä siis tosiaan uudistettiin säilytysratkaisut kokonaan ja sen lisäksi lisättiin vähän kaikkea kivaa pientä sisustusjuttua jotka piristivät huonetta huomattavasti. Uusi matto on vielä ostoslistalla, tuo nykyinen Kodin1:stä ostettu Annon Oras -matto on siellä vain lainassa meidän makuuhuoneesta, kunnes löytyy uusi ja vähän suurempi.

Lastenhuoneen vanha Expedit sai väistyä Ikeasta ostetun uuden ja raikkaamman Bestån tieltä. Meillä on Ikean Bestå-sarjaa myös olohuoneessa useampi palanen, ja se on osoittautunut tosi käteväksi käytössä. Lapset ovat availleet ja sulkeneet olkkarin kaappeja jo kesästä asti, kun siirrettiin silloin suurin osa lastenkirjoista niiden sisälle. Nyt lapset saivat kaksi omaa Bestå-kaappia, ja ne imaisivat sisäänsä kaikki vanhan hyllyn tavarat ja vielä paljon enemmän. Suljettujen ovien takana kaaoskaan ei haittaa jos (kun) he sellaista onnistuvat aiheuttamaan. Kaapit ovat vanhaa hyllyä hieman matalammalla, ja se tuo mun mielestä kivasti huonetta enemmän lapsen tasolle. Nyt tytöt ylettävät itse kaikkiin tavaroihin joita kaapin päällä on ja kaikki on kivasti käden ulottuvilla.

Tässä vielä muistin virkistykseksi ennen-kuva lastenhuoneen hyllystä:

Lisäsäilytystilaa tuovat vaatekaapit joissa on paljon tilaa leluille, sekä Clas Ohlsonilta ostetut raidalliset lelukorit (pyykkikoreja oikeasti) joita meiltä löytyy kolme, sekä tuo aivan ihana ThatWay:n paperinen säilytyssäkki. Sitä on tässä syksyn aikana rutisteltu ja tyhjennetty ja täytetty, eikä ole mennyt miksikään, yhtään reikää tai repeymää ei ole tullut. Eli tosi hyvin kestää ainakin ThatWayn paperisäkit. Meillä tuo säkki on täynnä nukkeja ja pehmoleluja, jotka kuuluvat kuopuksen lemppareihin, ja sitä tyhjennellään ja täytellään harva se päivä.

Hyllyn yläpuolella on osa niistä uusista kivoista sisustusjutuista  joista puhuin. Ison statementin tekevät tietysti kaksi taulua, Nyttja -kehykset ostin Ikeasta ja molemmat julisteet on saatu Deseniolta. Mä rakastan tuota Batman-julistetta* yli kaiken, ja on tuo norsukin* todella söpö. Tytöt saivat itse valita julisteet Desenion valikoimasta, heidän huone ja heidän julisteet. Deseniosta luvassa lisää ensi viikon aikana, nimittäin he saattavat liittyä hieman erääseen joulukalenteriluukkuun, vink vink!

Meillä on jo omasta takaa kaksi Tigerin talohyllyä, toinen ritiläinen ja toinen puukuvioinen, mutta nyt saatiin Maxplaylta tuo ihanan valkoinen metallinen Tresxicsin talohylly*, joka pitää sisällään mun vanhat kirja-aarteet, Peppi Pitkätossut ja Muumit. Hyllyssä hengailee myös Maxplaylta saatu Pixistuffin Batman*, joka sopii tuohon julisteeseen todella kivasti. Batman on oikeasti seinäkoukku, mutta ei olla vielä keksitty sille sopivaa paikkaa niin se odottelee hyllyssä lopullista sijoitustaan.

Tuo lastenhuoneen kerrossänky on ollut kyllä ihan paras ostos ikinä, se mahdollisti meidän makkareiden vaihdoin niin päin että lapset ovat juuri tässä huoneessa, ja antoi todella paljon lisää leikkitilaa. Lapset ovat nukkuneet siellä nyt reilun puolisen vuotta, ja alusta asti sulassa sovussa ja hyvin kyydissä pysyen. Kertaakaan ei ole aiheutunut mitään ongelmia siitä, että toinen nukkuu korkeammalla.

Kerrossängyn seinää koristamaan me saimme myös Maxplaylta hurmaavan söpön Tresxicsin naulakon, sekä samaan sarjaan kuuluvia seinätarroja. Mä liimasin kaikki tarrat yhdessä lasten kanssa, ja mä rakastan sitä miten ne näyttävätkin siltä että lapset ovat saaneet ihan itse niitä liimata. Pieni epäsäännöllisyys tekee niistä täydelliset. Nyt huoneessa on väriä, ja se on ihan meidän tyttöjen näköinen ja oloinen. He rakastavat  omaa huonettaan ja leikkivät siellä mielellään. Ja muistavat joka kerta tullessaan jostain takaisin kotiin käydä viemässä hupparin tai neuleen sekä laukun tai repun roikkumaan omaan uuteen naulakkoonsa. Se on heille iso juttu.

Nuo tarrat ovat muuten tosi käteviä, ne on nimittäin tehty kankaasta, ja ne ovat uudelleenliimattavia ja pysyvät tosi hyvin kiinni, eikä niistä jää yhtään liimaa seinään. Juuri täydellinen ratkaisu vuokrakämpän seinää piristämään, ja ne saa vielä lähtiessä mukaan jos säästää sen alustan missä ne olivat alunperin kiinni. Yksi pakkaus riitti tuon koko seinän peittämiseen, eli ne ovat aikas edullinen melkein-kuin-tapetti, kun hintakin on vain 29,90.

Nuo kaikki uudet pikkujutut tekivät ihan hurjan paljon huoneen yleisilmeelle, se näyttää paljon valmiimmalta nyt kuin aikaisemmin. Jos ihastuitte johonkin näistä kivoista sisustusjutuista, niin mulla ois teille nyt vuoden loppuun asti voimassaoleva alekoodi Maxplayn verkkokauppaan. Koodilla IINA saatte 15% alennusta kaikesta, ja se on tosiaan voimassa 31.12.2015 asti. 

Mitäs tykkäätte uudesta lastenhuoneesta?


9 Responses to “Uudistunut lastenhuone”

 1. Avatar Jonna sanoo:

  Mistä teidän lasten kerrossänky on ostettu? Me ollaan ostamassa pojille kerrossänkyä ja vertaillaan vaihtoehtoja,tuo näyttää kivalta ja tukevalta.

 2. Ihana, ihana, ihana!!!

 3. Avatar Johanna sanoo:

  Ihanan selkeän näköistä!Näyttää siltä että teiän tytöillä ei oo ”liikaa” leluja vaan just sopivasti

 4. Avatar pirita sanoo:

  Tosi ihana huone! Oi nuo pilkkutarrat on aivan ihania!:)

 5. Avatar Annukka sanoo:

  Tyttöjen huone näyttää todella kivalta! :)

 6. Avatar Inga sanoo:

  Ihanan raikas huone! Paljon valosampi ja toi tarraseinä on ihana, muutti yllättävänkin paljon huoneen ilmettä. Kyllä Tiaran ja Zeldan kelpaa!

 7. Avatar Tiina sanoo:

  Ompas kerrassaan ihana ja pirteä huone!

  Itsekkin huomasin lastenhuonetta sisustaessa, että on mukava keskittyä tekemään huoneesta lapsen näköinen huone. Meillä ainakin ennen lastenhuone oli tylsä, koska se oli vaan omalla maulla sisustettu. Nyt kun sinne laitettiin vähän lasten pöytää ja kirkkaita värejä niin lapsetkin viihtyvät paremmin!

 8. Avatar Hanna sanoo:

  Hei,
  meille tilattiin Veken kalusteen Ellen kerrossänky, jota isäntä on parhaillaan kasailemassa…
  Tosi kiva idea tuo seinän koristelu, taidan poimia sen meillekin :) Vielä on pohdinnassa sänkypeittoratkaisut…

  Ja tykkään myös, kun lasten lakanat on noin värikkäät. Näyttää hyvältä pilvilakanoiden kanssa! Kaunis lastenhuone :)

Kommentoi