Joulukalenteri 2015 luukku 13

13.12.2015

Ihanaa Lucian päivää kaikille! Tänään saatte kurkistaa meidän joulukorttikuvauksiin, ja kuviin joita sieltä saatiin. Ihan ensimmäiseksi täytyy tosin mainita, että meillä ei ollut universumin voimat valokuvausten puolella kyseisenä päivänä: maailman synkin ja sateisin sää, lisäsalaman rikkinäiset patterit ja meidän harvinaisen levottomat lapset tekivät yhtälöstä vähintäänkin mielenkiintoisen. Mun ystävä Anna kuvasi siis meitä viikko sitten sunnuntaina, aika ihania kuvia hän sai silti näistä vaikeuksista huolimatta. Anna on vastaikään aloittanut valokuvaajan hommat ja tekee siis perhekuvauksia, vauvakuvauksia, raskauskuvauksia ja muita täällä Helsingissä. Kurkatkaa ihmeessä Photo Saskia jos on valokuvauksille tarvetta, Anna ottaa ilmiömäisiä kuvia ja on mestari vangitsemaan tunnetta.

Kuvat Photo Saskia

Mä olin katsellut etukäteen ideoita mistäs muualtakaan kuin Pinterestistä, ja niitä sitten yritettiin parhaamme mukaan toteuttaa meidän sysipimeässä kodissa. Alunperin tarkoituksena oli tosiaankin mennä ulos miljööseen kuvaamaan ja oltiin sovittu jo ihanat kuvauspaikatkin valmiiksi, kun sitten säätiedote oli eri mieltä ja lähetti myrskytuulen Suomen ylle. Sovittiin sitten että pidetään vielä ne miljöökuvaukset tässä talven aikana, tosin ei enää sitten jouluteemalla. Ehkä me sitten saataisiin kaunis lumipeitekin kuvien taustalle, olisi ihanaa.

Kuvat Photo Saskia

On niin kiva saada välllä aina kuvia koko perheestä, kun yleensä väistämättä kuvista puuttuu joko Otto tai minä, tai sitten Tiara meidän uusimpana valokuvausvahvistuksena.  Perhekuvia ei ole koskaan liikaa, ja vaikka joskus lopettaisinkin bloggaamisen mä haluan silti että meidän perheestä on ainakin joka vuodelta yksi kunnon yhteiskuva. Olen pienestä asti rakastanut valokuvia, ja etenkin sitä muutosta mikä kuvissa tapahtuu, kun vertaa eri vuosien kuvia toisiinsa. Tuo alimmainen kuva on mun ihan lemppari, ja niin kyllä ylimmäinenkin. Molemmissa näytetään vaan niin meiltä: vähän höpsöiltä mutta onnellisilta!

Kiitos Annalle hurjasti vielä näistä ihanista kuvista, meille tuli huiput joulukortit! Ja me jäädään koko perhe innolla odottamaan seuraavia kuvauksia, ja sitä kaunista lumipeitettä jota kovasti toivotaan sinne taustalle. Ihanaa sunnuntaipäivää kaikille <3


6 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 13”

 1. Avatar Mertsi sanoo:

  Hih, ihan teidän näköisiä kuvia! On tosiaan hyvin hallittu tuo tilanteiden nappaaminen oikealla hetkellä. Saako antaa kuvaajalle palautetta/vinkkejä? Ajattelisin, että aloitteleva kuvaaja niitä mielellään ottaisi vastaan. :)

  Kiinnittäisin kuvissa huomiota tarkennukseen: ensimmäisessä kuvassa Tiara ei ole tarkentunut lainkaan ja kyseisessä kuvassa olisi tärkeää, että kaikki olisivat tarkasti esillä. Tämähän saattaa olla joku hutiotoskin vain, mihin on tykästytty muuten. :)

  Sitten kiinnitin monessa kuvassa huomiota sommitteluun tai tässä tapauksessa perheen sijaintiin/kuvan rajaamiseen. En tiedä, onko se vain kuvaajan tyyli vai kenties huonot kuvausolosuhteet tai jopa toive, mutta esim. kaksi viimeistä kuvaa näyttäisi paremmalta, jos perhe olisi keskellä ja tokavika paremmalta, jos sen yläosassa olisi enemmän ”tyhjää” tilaa. Samaten tuossa tyttöjen ihanassa pusukuvassa he rajautuvat siinä hassusti (esim. Zeldan ponnari ja Tiaran toinen käsi). Se näyttää ”vahinkorajaukselta” eli ei tarkoitukselliselta. Yleensä on parempi rajata koko ihminen näkyviin, ettei jää hassusti vaan pikkuosasia ulkopuolelle tai siten, että rajaa ihan kunnolla, jolloin se on selvästi tarkoituksellista. Kuvan sommittelussa taas kannattaa käyttää avuksi ruudukkoa ja siitä on tosi hyvä juttu esim. tämä: http://www.kyostivalitalo.fi/blog/2015/7/30/valokuvauksen-perusteet-osa-2-sommittelu

  Ekan kuvan kohdalla taas sanoisin, että aika riskialtis kuvakulma ottaa alhaalta päin, koska aika harva näyttää silloin hyvältä. Tässä se on varmasti ollut tarkoituksellinen keino, mutta yrittäisin välttää sitä.

  Kuvissa on nyt myös paljon valoa ja ne ovat vähän niinkuin.. Hmm, tasapaksuja? Tämä johtuu taatusti vaikeista kuvausolosuhteista, mutta kuvat kaipaavat silti jotakin ryhdikkyyttä, syvyyttä ja terävyyttä. Jos kuvaa ammatikseen, kannattaisi ehkä harkita panostusta parempaan laitteistoon ja etenkin siihen valoon – että sen saa myös sisälle tuotua. Entä onko kuvia muokattu jälkikäteen raw-tiedostoina? Suosittelisin!

  Mutta siis tunnelmahan näistä välittyy ihanasti ja se on varmasti ollut tärkeintä. :) Moni kuvaaja voi oppia teknisesti hyväksi ihan vain opettelemalla, mutta taitoa ikuistaa juuri ne oikeat hetket ja pienetkin eleet kasvoilla, voi olla hankalampi oppia.
  Toivottavasti en loukannut, itse vain tykkään aina saada palautetta kuvistani, jotta opin näkemään niitä eri tavoin kehittävällä katseella!

  • Avatar xod sanoo:

   Nää oli musta tosi hyviä vinkkejä, ite kiinnitin huomiota samoihin juttuihin :) Varmasti alotteleva ammattilaiskuvaaja haluaa kaikki mahdolliset vinkit kehittyäkseen :)

 2. Avatar pirita sanoo:

  Kaksi alinta kuvaa <3 <3

 3. Avatar miisa sanoo:

  Kivoja kuvia! :) Mutta mua alkoi naurattaa tuo toka-alin kuva, kun näyttää ihan kun noi Oton mopsin sarvet olis Zeldan päässä :D

 4. Ihania kuvia! Mun lemppari on ehdottomasti tuo toisiksi alin <3
  Ja perhekuvia ei koskaan voi olla liikaa, meillä niitä on ihan liian vähän, kun mies ei oikein viihdy kuvattavana :/

 5. Avatar Paprika sanoo:

  Onpas ihana toi alin, sopii hyvin toi pitsi tuonne alle :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.