Jouluinen Haltiala

14.12.2015

Käytiin eilen Oton ja lasten kanssa Haltialan tilan joulutapahtumassa moikkaamassa lampaita, lehmiä, vuohea, ponia sekä joulupukkia. Paikka oli aivan tupaten täynnä lapsiperheitä, mutta jotenkin tilaa riitti kaikille silti tosi hyvin. Siis kaikki antoivat toisilleen tilaa, lampaitakin pääsi katsomaan ja vieläpä ihan rauhassa ja läheltä vaikka ihmisiä oli paljon. Joulupukin luokse ei joutunut jonottelemaan kuin puoli minuuttia ja myyjäisissä oli vaikka mitä ihania herkkuja tarjolla.

Jouluevankeliumi ja poniratsastus me jätettiin väliin, evankeliumi alkoi juuri hieman ennen kuin oltiin perillä ja poniratsastus taisi olla se ainoa juttu johon oikeasti oli ihan elämänpituinen jono ja ei vaan haluttu jonottaa kun siihen olisi mennyt yli tunti. Kesälläkin ehtii poniratsastaa sitten! Käytiin ihan kaikessa rauhassa katselemassa eläimiä ja niitä myyjäisiä, ja lopuksi viihdyttiin tovi Haltialan ihanassa leikkipuistossa.

Lapset olivat aivan innoissaan eläimistä ja me Oton kanssa hihiteltiin symppikselle sonnille(?) vaikka kuinka kauan, tyyppi vaan möyhensi heinää ja hengaili, eikä varmana nähnyt otsatukan alta yhtään mitään mutta vaikutti silti oikein tyytyväiseltä ja lupsakalta. Ihan huippu! Joulupukkikin oli kerrankin niin joulupukin näköinen kuin olla ja voi. Oli hauskaa kun me mentiin vielä joulutapahtuman jälkeen itikseen ostamaan lahjapaperia, niin sielläkin oli joulupukki. Lapset totesivat tyynen rauhallisesti vaan että ”Ehkä pukillakin on auto niinku meillä, niin se kerkesi sieltä Haltialasta tänne Itikseen yhtä nopeesti!”

Kyllä se joulufiilis alkaa olla niin vahvana läsnä jo, en malta odottaa jouluaattoa! Tosin meillä on vielä kaikki jouluostokset lasten lahjoja lukuunottamatta tekemättä, että kyllä tässä saa vielä vähän rampata ennenkuin pääsee rauhoittumaan. Onneksi jouluostokset ovat ostoksista niitä mukavimpia, ja parasta on se että kaikissa kaupoissa on kaunis joulutunnelma ja taustalla soivat joululaulut! Kymmenen yötä ja sitten on joulu, iik!

Ihanaa iltaa kaikille! Huomenna joulukalenterissa luvassa jotain kivaa!


12 Responses to “Jouluinen Haltiala”

 1. Tii sanoo:

  Ihan pakko kysyä, kun osu silmään, et onko tos vikassa kuvassa kengät väärinpäin? :D

 2. Terhi sanoo:

  Ompa oudon näköstä ku pukki seisoo nurmikolla :D Jospa saisitte sinne eteläänki lunta jouluksi :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   No toivottavasti saadaan!! :D Eilen oli jo ihan minimini kerros jossain nurmikoiden päällä, tosin vasta illalla! Olis ihanaa kun tulis yhtä paljon lunta kuin viime jouluna!

 3. nipa sanoo:

  sonni taitaa olla joku jakkihärkä tms :)

 4. Haha, onpa iloisen näkönen Pukki. :D

 5. Nimetön sanoo:

  Ne on ylämaankarjaa

 6. Nimetön sanoo:

  Ihana Zelda:) Minulla myös pisti silmään väärissä jaloissa olevat kengät. Teidän koko perheellä näyttää olevan tosi mukava päivä. Tunnelmallista joulunodotusta ja rauhallista joulun aikaa.

 7. nimetön sanoo:

  Eikö teillä lapset ihmetelleet että ostatte lahjapaperia kun pukkihan ne lahjat tuo? ;) vai oletteko selittäneet asian jotenkin lapsille?

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.