Joulukalenteri 2015 luukku 14

14.12.2015

Koska maanantaisin usein kaipaa vähän piristystä, on tänään luvassa meidän esikoisen kertoma ja kuvittama joulutarina. Kun kysyin häneltä eräänä aamuna haluaisiko hän kertoa joulutarinan, hän oli heti ihan messissä. Tämä on toteutettu joskus aiemminkin joulukalenterissa, olisikohan ollut vuonna 2013, mutta silloin tarina taisi olla ihan parin lauseen mittainen parivuotiaan höpötys. Tällä kertaa mä oikein hämmästyin sitä kuinka tarina oli selkeä tapahtumien jatkumo ja miten ihanasti toinen ajatteli. Miten iso tyttö mulla jo onkaan, en voi käsittää. Itku meinaa tulla kun tuota lukee. Mutta lukekaa ihmeessä itse, turhaan mä tässä höpöttelen!

Pelastetaan Joulupukki

Olipa kerran prinsessa joka lähti etsimään joulupukkia. Se lähti etsimään sitä koska se pukki oli pulassa. Prinsessa haki sen oman hevosen jonka nimi oli Rosa. Prinsessa nousi hevosen selkään ja lähti Kalasataman metroasemalle, siellä olisi kuulemma ehkä poroja. Metroasemalla vartijat tulivat auttamaan prinsessaa joulupukin etsimisessä. Yhdellä vartijoista oli joulupukin puhelinnumero, ja ne soitti sille ja se oli kuulemma joutunut vankilaan. Koska se oli varastanut kaikki joululahjat koska se hhalusi antaa niitä kaikille semmosillekin lapsille jotka ei välttämättä saa lahjoja.

Se halusi että kaikki saa lahjoja ja kaikille tulee hyvä mieli. Joulupukki pyysi anteeksi ja vartija päästi sen pois. Sitten pukki, prinsessa ja vartijat lähti hakemaan poroja sieltä metrikseltä että joulupukki voisi jakaa lahjoja kaikille. Joulupukki päätti ottaa joiltakin lapsilta pari lahjaa jos niillä oli tosi monta ja antaa niille lapsille joilla ei ollut. Vartijat ja prinsessa auttoi jakamaan lahjat. Sitten he elivät elämänsä onnellisina loppuun asti. Loppu.

Nelivuotiaan tarinassa Joulupukki on vähän kuin Robin Hood ja haluaa antaa lahjoja kaikille. Ja pakko rakastaa tätä urbaania tapahtumaympäristöä, porot hengailee Kalasataman metriksellä!

Ihanaa maanantaipäivää kaikille <3


16 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 14”

 1. Avatar Juulia sanoo:

  Aivan ihana tarina <3 Miten osaakaan noin pieni olla noin ajattelevainen ja fiksu! Ja miten hyvin Tiara osaa jo piirtääkin! :)
  Välillä itsekin ihmettelee, että missä vaiheessa omat lapset on kasvaneet niin isoiksi ja osaavat ajatella ja ratkaista ongelmat :)

 2. Avatar linda sanoo:

  Itse kirjoitin pienenä salapoliisitarinoita niin ihanaa lukea näin hellyyttävä tarina. Todella kaunis ajatus takana ja Tiaralla on kultainen sydän :)

 3. Avatar Jelena sanoo:

  Voi apua mua rupes itkettää, kun luin ton tarinan! Miten noin pieni osaa ajatella noin loogisesti ja selkeästi? Ihan älyttömän sulonen tarina ja toi tapahtumapaikka on kyl ihan legendaarinen valinta!

 4. Avatar Saga sanoo:

  Ihana toi Rainbow Dash <3

 5. Avatar Inga sanoo:

  Siis voi että miten ihastuttava tarina! Oikeesti olin ihan hämmästynyt, että noin pieni tyttö osaa ajatella tolla tavalla! :o Siis huomioi muut, haluaa kaikille hyvää ja ottaa niiltä pois kenellä on enemmän ja antaa vähempiosaisille. Ootte pitänyt lasten kasvatuksessa kyllä erinomaisia asioita tärkeinä!

 6. Avatar Riina sanoo:

  MÄÄ EN KESTÄ!! Kuvittelin, et sen ”joulu 10v päästä ” parempaa luukkua ei voi tulla mut ai kun olin väärässä!! Tässä parasta oli kaikki. Erityisesti metriksellä hengaavat porot.

  #tipafanclub

 7. Avatar Venla sanoo:

  Ihanaaaa!! :) oisko seuraavana Zeldan tarina? :D

 8. Avatar IlonaKoo sanoo:

  Niin ihana! ja miten fiksu ja kekseliäs tarina. :)

 9. Avatar Annika sanoo:

  Eikä, ihan mielettömän sympaattinen tarina! Tuli mieleen, että olisikohan tähän ainakin osittain tullut inspiraatio siitä hyväntekeväisyysjutusta, jossa ostetaan lahjoja vähävaraisille? Tosi fiksu ja empaattinen tyttö teillä ♥

  • Iina Hyttinen Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos <3 Niin mustakin! :D Ja siis voihan se hyvin olla että sieltä tulee inspiraatiota, ainakin on ihana ajatella että näin on! :) Hän kyllä muistaa vielä senkin kun viime vuonnakin vietiin joulupuukeräykseen lahjoja, että ehkä hän kokee sen tärkeänä osana jouluun valmistautumista, kun on jo kahdelta vuodelta asiaan liittyviä muistoja.

 10. Avatar sannana sanoo:

  Hahaa, ihana :-D Ja hienoja piirustuksia! :-)

 11. Avatar Ida sanoo:

  Tää piristi ja sai hymyn huulille :)

 12. Avatar Kata sanoo:

  Ihana liikkis prinsessa, lähtee rainbowdashia muistuttavalla Rosa heposella kalasataman metrikselle :D mä niin haluisin myös samanlaisen hepan ;). Ihana toi jakamisen ilo mikä tosta tarinasta nousee esiin.

 13. Avatar Anna sanoo:

  Haha, Kalasataman metris, ihan huippua :D ja se, että ne porot hengaili siellä. Aivan mahtava tarina, ja ihailtavaa ajattelua pieneltä lapselta.

Kommentoi