Joulukalenteri 2015 luukku 21

21.12.2015

 

Jos jollakulla on kiva viimehetken lahjaidea hakusessa, niin täältä pesee yksi! Mä en ole koskaan tehnyt ennen näitä ”something in a jar” -lahjoja mutta nyt päätin kokeilla. Ne ovat aina vaikuttaneet tosi ihanalta idealta, enkä edes tiedä miksen ennen ole testannut! Tässä postauksessa siis ohje vaahtokarkki-kanelikaakaoon lasipurkissa. Toisinsanoen tämän voi antaa lahjaksi, ja purkin aineksiin pitää lisätä vain maito ja halutessa kermavaahto. Ohje on tosi iisi ja nopea ja siitä tulee ainakin musta tosi söpön näköinen! Yksi pieni lasipurkillinen riittää kahteen kupilliseen kaakaota.

Vaahtokarkkikaakao lasipurkissa

1,5rkl tummaa kaakaojauhetta

1,5rkl ruokosokeria

1,5tl kanelia (tai kanelitanko)

0,5tl suolaa

1rkl minisuklaanappeja

kourallinen minivaahtokarkkeja

pilttipurkki + silkkinauhaa

Laita pohjalle kaakaojauho. Sen päälle ruokosokeri, kaneli ja suola. Lisää minisuklaanapit ja vaahtokarkit, sulje lasipurkki tiiviistija koristele nauhalla. Voit liittää mukaan pienen lappusen, jossa lukee, että aineksiin on lisättävä 5dl maitoa, ja lämmitettävä koko setti vaahtokarkkeja lukuunottamatta kattilassa kiehumispisteeseen asti. Sen jälkeen annoksen voi koristella kermavaahdolla ja vaahtokarkeilla. Aikuiseen versioon voi kanteen solmia narulla vielä pienen likööripullon joka sopii tällaiseen suklaiseen juomaan. HUOM! Kanelitanko sopii paremmin jos ohjeen tekee vaikka kolminkertaisena ja käyttää isompaa purkkia jonne tanko mahtuu. Näihin pieniin purkkeihin käytin jauhettua kanelia.

Me maistettiin tätä vaahtiskaakaota jo ja oli ihan super super ylihyvää! Ihan mahtava päivän piristys, tällaista kun saisi nauttia joka aamu niin olisi aika luksusta, joskaan ei kovin terveellistä.

Millaisia lasipurkki-diy-lahjoja te olette tehneet?


11 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 21”

 1. Tiia sanoo:

  Me päätettiin viime vuonna kaverin kanssa, että ostetaan purkit joihin aletaan keräämään pienille lappusille koko seuraavan vuoden ajan itselle tärkeitä, ihania tai muuten vain merkittäviä muistoja. Ostettiin toistemme tietämättä toisillemme purkit joululahjoiksi ja päätettiin nyt tänä vuonna jatkaa erittäin hyväks todettua ”harrastusta” ja ostaa toisillemme uudet purkit tällä kertaa ihan tietoisesti 😀 Tän ”harrastuksen” myötä oon oppinu tarkastelemaan elämää ihan eri näkökulmasta ja tajunnu kuinka paljon positiivisia asioita mulle tapahtuu ja kuinka onnekas mä oon 🙂

 2. Minka sanoo:

  Tänä jouluna tein ekaa kertaa itsekin jauhoseos-lasipurkkeja kyläläisille, sukulaisille ja tuttaville. Purkkeihin päätyi: Karpalo-suklaamuffineja, ranskanpastilli-keksejä, englantilainen hedelmäkakku, hedelmäkakku ja siemennäkkäriä.
  Lisäksi varastossa oli isoja lasipurkkeja, joihin leivoin valmiita puolukka ja mustikkamuffineita.
  Tosi kiva idea ja kaunista kierrätystä lasipurkeille 🙂

 3. Linkku sanoo:

  Mä oon törmänny vasta tähän ideaan ja musta nää on aivan ihania, kyllä tykkäisin itse tollasesta lahjasta! Anopilla oli jostain tällainen saatuna, muistaakseni siinä oli seos jonkinlaisille chocolate chip cookieille 😛

 4. TiiaT sanoo:

  Hei mistä löysit noita minivaahtokarkkeja? 🙂

 5. Viivi sanoo:

  Mistä noita minisuklaanappeja saa? 🙂

 6. Olivia sanoo:

  Pitääkö tuo koko satsi siis sulattaa maidon kanssa ja suklaanappienkin tarkotus sulaa kokonaan sinne sekaan? 😀

 7. Jenni sanoo:

  Ihana ohje! Pakko laittaa testiin jollekin vaikka syntymäpäivälahjan mukaan, jouluksi ei oikein enää ehdi. Minäkin kysyisin, että mistä noita minisuklaanappeja löytää? 🙂

 8. jonnasp sanoo:

  Sain joskus tuontyylisen purkin, jossa oli mukana ohjelappu ”lumiukkosopan” tekemiseen. Purkissa oli kaakaota, suklaanappeja, piparminttupastilleja ja vaahtokarkkeja. Kaikki laitettiin kattilaan maidon kanssa ja lämmitettiin niin kauan, että piparminttupastillit ja vaahtokarkit oli sulaneet kaakaon sekaan. Nam.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.