Joulukalenteri 2015 luukku 22

22.12.2015

Rakastan antaa lahjoja, ja rakastan kivoja jouluisia ideoita. Siksi olen päättänyt ottaa meille uuden jouluperinteen käyttöön, jonka bongasin Pinterestistä, ja joka on kotoisin Yhdysvalloista: Christmas Eve Box nimittäin. Tämä boksihan kuuluu antaa siis jouluaattoiltana, koska sielläpäin lahjat avataan joulupäivän aamuna. Boksi sisältää yleensä kivaa jouluista tekemistä lapselle, kuten vaikka joululeffan ja jouluisen sadun, jouluisen värityskirjan ja -kynät sekä pyjaman ja jotain pieniä, usein itsetehtyjä, jouluherkkuja. Sellainen jouluaattoillan selviytymispakkaus.

Meillä tämä lahja kuuluu kuitenkin jouluaattoaamuun, koska ei me nyt hitsi vieköön aleta vielä aatonaattona lahjoja jakelemaan, ja joulua juhlitaan päivää aiemmin kuin valtameren toisella puolella. Aattona aamulla avattava yksi paketti on meidän perheen perinne jo aiemmilta vuosilta, eli aamulla saa avata yhden pienen lahjan. Me muunnetaan siis tästä vuodesta alkaen tuo aamun yksi paketti tällaiseksi kivaksi joulupakkaukseksi. En ehkä ole ihan yhtä mahtipontinen kuin USA:n äidit tässä paketin sisällössä, mutta pääpointti mun mielestä on ilahduttaa ja piristää jollain pienellä kivalla aattoaamuna.

Meidän tyttöjen aattoaamun paketeista löytyy:

 1. Ihana paita/mekko jouluaatoksi
 2. Jouluinen pinni hiuksiin
 3. Ainekset vaahtokarkkikaakaoon lasipurkissa
 4. Jouluiset satukirjat

Mikä olisikaan ihanampi tapa aloittaa jouluaattoaamu, kuin pukeutua ihanaan uuteen jouluasuun, laittaa söpö juhlapinni hiuksiin, keittää yhdessä äidin kanssa kaakaot ja lukea sen jälkeen kivoja jouluisia satuja? Mun mielestä tämä on niin ihana ja söpö idea että haluan tehdä sen joka joulu! Tuo Mauri Kunnaksen soiva laulukirja on varmasti kiva kun sen avulla lapset voivat itsekin opetella joululauluja, ja Tatu ja Patu on niin lasten kuin mun ja Otonkin suosikkeja. En malta odottaa että päästään lukemaan ja laulamaan! Ihanat kimaltelevat vaatteet on Zarasta, ja pinnit H&M:ltä. Vaahtokarkkikaakaon ohje löytyy edellispäivän joulukalenteriluukusta, TÄÄLTÄ.

Aiotteko tehdä aattoaamun paketteja, tai onko teillä sellaista perinnettä että avataan jo aamulla yksi paketti?


32 Responses to “Joulukalenteri 2015 luukku 22”

 1. Eevi sanoo:

  Itse just mietin, että olisin antanut yhdet paketit aamulla. Ei ole aiemmin ollut sellaista tapaa, mutta voisi olla ihan hauska idea. Kiva, että joku muukin aikoo niin tehdä. :-) Hyvää joulua!

 2. Roosa sanoo:

  Tuo kaakaopurkki-idea on aivan ihana!

 3. IlonaKoo sanoo:

  Tosi kiva idea! Tarviipa muistaa tämä vielä kun lapsi vähän isompi. :) Meillä tosiaan lapsi vielä aika pieni, eikä oikein ymmärrä joulusta vielä. Olin kuitenkin suunnitellut että hän voisi avata kotona muutamat paketit jo aattoaamuna. Menemme eri paikkaan illaksi enkä halua raahata pakettikasaa ensin sinne ja sitten vielä isompaa kasaa kotiin. Ajattelin myös, että jos lahjat avataan parissa osassa, ehtii hän vähän tutustumaankin lahjoihinsa, eikä vain huku siihen kasaan. :)

 4. Juttasar sanoo:

  Meillä myös ollut aattoaamun paketti perinteenä koko pojan lapsuusajan. :) 5-vuotiaalla jätkällä on kaikenlaiset jekut tällä hetkellä kova sana, niin aamun paketissa saa muutaman jekkulelun joilla saa sitten jekuttaa perhettä ja sukulaisia. Toivon, että sen avulla jaksettaisiin iltaan asti odottaa pukkia. :D

 5. Ihana idea! Meillä käytännössä vähän mahdotoan, koska vietämme joulua isolla 17 hengen porukalla, jossa on paljon lapsia, mutta jos olisimme omalla porukalla niin ehdottomasti ottaisin käyttöön.

  Soiva joululaulukirja on aivan huippu!

  Hyvää joulua!
  Bubble bath time http://rosebath.blogspot.com

 6. tuulimaria sanoo:

  Ihania jouluisia ideoita! :) meillä mennään aattoaamuna mummolaan, joten lapsilla riittää siinä touhua. Jos oltais koko aatto kotosalla, niin toi olis mainio tapa vähentää kierroksia ja ilahduttaa lapsia:)
  Kiitos muuten paljon tästä ihanasta blogista, joulukalenteri on ollut myös ihan mahtava, tuo joulufiilistä ja ideoita kivasti! Panostat hienosti blogiin ja tykkään siitä positiivisesta fiiliksestä joka tästä huokuu!:)
  Blogin kauniita kuvia on kiva myös katsella. Pisteet myös siitä, että osaat kirjoittaa mielipideasioistakin jotenkin tosi asiallisesti, eli vaikka olisin joskus eri mieltä jostain asioista, niin blogia on silti aina kiva seurata/lukea!
  Ihanaa joulun aikaa koko perheelle!:)

 7. nennen sanoo:

  Hyvä idea toi piltti purkki, meilläkin on ollut tapana antaa 1 Lahja aamulla, kuinka te kerrotte tytöille joulun perimmäisen tarkoituksen?

  Hyvää joulun aikaa!

 8. Ellu sanoo:

  Meillä oli koko lapsuusaikana samankaltainen perinne! Ei kylläkään ihan tuollaista selviytymispakkausta saatu, mutta yleensä meidän neljän sisaruksen kesken löydettiin kuusen alta aina yksi paketti aamuisin. Useimmiten joku kirja, peli tms jota voi yhdessä lueskella tai pelata jos meinaa pukin odottaminen käydä liian tukalaksi :D Tykkäsin tästä perinteestä paljon ja ihan varmaan otan käyttöön omien lapsien (jos niitä suodaan) kanssa tulevaisuudessa :)

 9. Miisa sanoo:

  Meidänkin perheellä tapana, että aamulla kun herätään, niin joulukuusen alla odottaa jokaiselle ainakin yksi lahja. Lapsena ei meinannut unta öisin saada, kun odotti jouluaattoaamua ja päivää niin kovasti! Joskuss yöllä hiippailtiin sisarusten kanssa kurkkimaan joko pukki olisi tuonut lahjoja, mutta koskaan ei onnistuttu olemaan ovelampia kuin vanhemmat, vaan jouduttiin kiltisti odottamaan aamua :D en kyllä oikeasti vieläkään tajua missä vaiheessa äiti ja isä ne lahjat sinne ehti laittaa…
  Illalla sitten ruuan jälkeen jälkiruokien yhteydessä pukki aina jossain vaiheessa saapui ja oi että sitä onnen määrää, kun sai jakaa lahjoja säkistä kaikille! :) Joulu on parasta , koska saa viettää aikaa perheen ja lähimpien sukulaisten kanssa <3

 10. Jenni sanoo:

  Meillä on lapsuudesta asti ollut perinteenä saada aamulla yhdet lahjat. Jatkan samaa pojilleni :) Toi selviytymisteema om hauska idea, mä oon aina vaan valinnut paketit sillein että on jotkut lelut joilla saa ajan kulumaan päivän aikana :)

 11. Janette sanoo:

  Tuo on minusta ihana idea! Meillä on ollut tapana, että aatonaatto iltana saa avata yhden pienen paketin ja loput sitten aattoiltana. Tämä on ollut niin kauan kuin muistan. Minusta kiva idea :)

 12. Ella sanoo:

  Meillä oli perheessämme samankaltainen käytäntö silloin kun olimme siskoni kanssa vielä lapsia. Tontut olivat käyneet jättämässä kirjeen aamulla lastenhuoneen oven taakse, jossa oli vihje minne aattoaamun paketti on piilotettu. Vihjeitä löytyi aina melkein kymmenkunta ja aina uuden vihjeen löydettyä siinä mukana tuli jokin pieni hauska tehtävä joka piti samalla suorittaa. Lopulta paketti löytyi ja se piti myös sisällään ”selviytymispakkauksen” jolla pärjäsi joulu iltaan asti. Se oli aina niin hauskaa ja jännittävää. Voisin ryhtyä siihen vieläkin

 13. Heidi sanoo:

  Lapsuudessa avattiin aamulla yksi lahja ja loput illalla, nykyään avataan poikaystävän kanssa toistemma lahjat aamulla ennen kuin lähdetään jouluvierailuille :) Toi Mauri Kunnaksen soiva joululaulukirja on ihana ja siinä kyllä riittää lauluja :)

 14. Maija sanoo:

  Meillä on muutama päivä ennen joulua perinteisesti ilmestynyt joulukuusen alle muutama (1/perheenjäsen) paketti koristeeksi, ja nämä lahjat on saanut avata aattoaamuna. Muut lahjat tulevat sitten joulupukin säkissä.

  Ihana idea, että lahja olisikin juuri jouluista, aatoksi sopivaa tekemistä ja tavaraa!

 15. Emmye sanoo:

  Ihanat selviytymispakkaukset olet tehnyt tytöille!! Meillä on ollut myös tapana, että jouluaatto aamuna kuusen alla on ollut 1-2 pakettia, että päivä sujuisi nopeammin eikä jännitys pääsisi liian suureksi. Osittain otimme tämän alunperin käyttöön tytön migreenin vuoksi: kaikki jännitys ja odotus ei kohdistunut iltaan ja malttoi odottaa & nukkua nuorempana päikkärit. Edelleen tykkää, että aamulla saa sen yhden tai kaksi pakettia, jolloin on jotain kivaa ja uutta päivän ajaksi.
  Oikein hyvää ja rauhallista joulua teille!!

 16. Paprika sanoo:

  Meillä on ollut koko joulukuun sellainen kalenteri, josta om taapero (ja isi ja äiti) saanut avata koko joulukuun pikkuisen paketin aamuisin, niin jouluaaton luukku on meillä sitten vähän isompi. Taaperolle Frozen-palapelikirja ja isille paketillinen lempi teetään. Muuten luukuissa on siis ollut herkkuja, sukkia, askartelujuttuja esim. En tosiaan tiennyt tällaisesta tavasta vaan törmäsin tuohon kirjaan kaupassa ja tuli vahvasti sellainen fiilis, että näin täytyy tehdä :) Hauska idea siis!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä on just se Frozen palapelikirja! Muuten kiva mutta kun noi aina irrottaa kaikki palat kaikista palapeleistä yhtäaikaa.. Siinä saa aina äiti sitten olla keräämässä ja tekemässä palapelejä :D Mutta oi teidän joulukalenteri-idea kuulostaa myös tosi kivalta!! :)

 17. Nimetön sanoo:

  Meillä oli tuo tapa lapsuuden perheessä, mutta aamupaketin sai isä :D Veljen tyttöystävä toi joka aatto oma tekemää sinappia (allergia ystävällistä, jota isäkin sai syödä joulupöydässä). Nykyäänkin veljen perhe vie aamupaketin ukille aattoaamuna :) meitä lapsia viihdytettiin pitkillä ulkoiluilla, joulusaunalla, vierailla ja keittiö hommilla. Itse vietin aina aaton äidin kanssa keittiössä valmistamassa ruokaa isolle porukalle.

 18. Annina sanoo:

  Herkistyn usein lukiessani sun postauksia. Oot niin sydämellinen ihminen ja ihana äiti!

  Aivan ihana idea tämä! Meillä on Soili Perkiön Soiva laulukirja, ostin sen pojalleni synttärilahjaksi. Lauletaan sitä päivittäin ja laulut on opittu jo melkein ulkoa. Poikani on saman ikäinen kuin teidän Zelda :)

 19. Minnis sanoo:

  Voi nam, pakko kokeilla tota vaahtokarkki kaakaota <3 kuulostaa super herkulliselta mutta myös ällömakeelta :D mulla aina pienestä pitäen on ollut tapana, että kaverilta saadut joululahjat avaan aamulla. Nykyään kyllä maltan odottaa iltaan asti ja avaan kaikki sitten vasta illemmalla maha pömpöttäen :D

 20. Hejdi sanoo:

  Meilläkin oli pienenä aina yhdet paketit aamulla että jaksettiin odottaa pukkia! Muistan ikuisesti kun yhtenä jouluna saatiin aamulla neonvihreät ufoliukurit, joilla sitten laskettiin mäkeä monta monituista vuotta. :) huippu perinne ja otan kyllä omille lapsille käyttöön jos sellaisia joskus saadaan :)

 21. Ellie sanoo:

  Serkkujeni perheessä he saavat myös joka aattoaamu selviytymispakkauksen jouluun. Viime vuonna molemmat serkkuni sai lasten värityskirjat (25 ja 27v :D). Meidän perheessä tapana oli saada muutamia lahjoja joulupäivän aamuna amerikkalaiseen malliin. Sekin oli mielestäni hauska idea, vaikka ei aattopäivän odotusta ja jännitystä auttanutkaan. :)

 22. Annamari sanoo:

  Myös meillä muksut saavat aattoaamuna paketit, joissa on ihanat juhla-asut aattoillan viettoon. Myös tosi isot paketit (esim. pulkat, suksipaketit, vauvan rattaat jne) on ollut tapana aukaista aamulla silloin, kun menemme joulunviettoon muualle. Ei tarvitse sitten hirvittävän isoja paketteja raahailla kyläpaikkaan. Ja muksut on tietenkin innosta piukeina, kun ovat heti herätessään päässeet jo paketteja aukomaan. Jaksavat paremmin odottaa myös joulupukin tuloa iltaan asti.

 23. Jasmiina sanoo:

  Mun vanhemmat on aina antanut jouluaatto aamuna paketin, jotta jaksettais odottaa paremmin pukkia ja lahjoja! Edelleen saadaan paketti aatto aamuna vaikka mä olen 22v ja mun isoveli on 25v! :D

 24. janina sanoo:

  Lapsena meillä oli sellainen perinne, että tonttu oli yöllä käynyt jättämässä viestin minulle ja siskolleni. Viestissä oli usein joku vihje, mistä löytyi seuraava viesti, ja kenties jokin tehtävä – yleensä esimerkiksi kahvipurkissa saattoi olla seuraava viesti, ja samalla piti keittää aamukahvit vanhemmille, seuraava viesti saattoi olla postilaatikossa, josta piti hakea lehti samalla :D Viimeinen viesti johdatti sitten aina herättämään äitiä ja isää heidän makuuhuoneeseensa, jossa oli pienet lahjat sisältäen yleensä juurikin jotain herkkua/oloasua tms. Oli kyllä mainio perinne, josta aion pitää kiinni tulevaisuudessakin, jos minulla on omia lapsia. Ja teidänkin uusi aattoaamun perinne kuulostaa ihanalta, ja saattaa ehkä vähän helpottaa pienten (ja miksei isojen) pahinta jännitystä ja kärsimättömyyttä :D

 25. Jutta sanoo:

  Ihanat paketit! Ja miten kivasti mietitty myös sisältö :) Meillä on ollut useamman vuoden käytössä sellainen joulukalenteri, johon tonttu tuo joka ilta jotain pientä kivaa. Jouluaattona tonttu jättääkin sitten vähän isomman jutun, jonka parissa aika menee mukavasti. Tänä vuonna ajattelin tosin tehdä hiukan haastavamman jutun tuosta aattoaamun kalenteriyllätyksestä, aarrekartta-tyyppisesti vihjeeltä toiselle – katsotaan kuinka käy :)

 26. Anni sanoo:

  Meillä on kummeilta saadut paketit laitettu kuusen alle ja ne on saanut aukaista jo aatto aamuna. Ihan senkin takia et lapdikinerottaa et mikä on kummin antama ja mikä sit joulupukin tuoma.

 27. jouluarakastava sanoo:

  Meillä on aina saanut avata kummien antamat lahjat aattoaamuna kuusen alta. Tämä on ollut tosi kiva perinne! Kummien muistamiset on jääneet paljon paremmin mieleen kun niitä on ehtinyt ihastella koko päivän ennen pukin ja muiden lahjojen tuloa :)

 28. Inga sanoo:

  Lapsuudessani oli juurikin tuo perinne, että aamulla sai avata yhden lahjan ja loput avattiin sitten iltapäivällä/illalla. Mä en oo ennen kuullukkaan tälläsestä amerikkalaisesta tavasta, mutta vaikutti tosi kivalta ainakin tää teidän ”suomalaisempi” versio! ;) En kyllä enää täksi jouluksi ehdi ostaa tuollaisia paketteja, mutta ehkä ensi jouluna, kenties.

 29. Bjuuti sanoo:

  Ihan söpö idea, mutta entäs Otto? Eikö Otto saa ollenkaan selviytymispakettia, vai onko sen sisältö K-18 ettei me saada tietää :(

  Hyvää joulua teille!

 30. Nannu sanoo:

  Meil on perinteenä, että aattoaamuna saa avata yhden paketin, loput illalla. Ja sama perinne jatkuu näin 23vuotiaanaki :D Hyvää Joulua teille kaikille! :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.