Viisi vuotta

01.01.2016

Viisi vuotta sitten mä heräsin ensimmäistä kertaa Oton kainalosta. Muistan vieläkin sen aamun, tai keskipäivä se varmaan oli kun me herättiin. Me oltiin mun silloisen kaverin luona, laitettiin mandariineja pakastimeen ja syötiin niitä kohmeisina. Uudenvuoden juhlat olivat olleet railakkaat edellisiltana. Lähdettiin samaa matkaa bussilla keskustaa kohti, mä olin menossa leffaan kavereiden kanssa katsomaan Veijarit-elokuvaa ja pyysin Ottoa mukaan. Otto ei voinut tulla mukaan koska hänellä oli muuta menoa. Vaihdettiin bussimatkalla numeroita ja käytiin vielä pitsalla, ennenkuin mä lähdin leffaan ja Otto kotiin.

Mua niin harmitti että Otto ei voinut tulla leffaan meidän kanssa! Mutta muistan kun lähdettiin leffasta pois ja mentiin mun kotiin Ullanlinnaan hengailemaan kavereiden kanssa, ja sitten mä sain Otolta tekstarin. APUA, me ollaan oltu niin kauan yhdessä että silloin kun me tutustuttiin ei kukaan ollut kuullutkaan Whatsappista. No, joka tapauksessa, siinä tekstarissa luki ”Nainen sä oot saanut mut ihan sekaisin”. Se hetki kun avasin sen tekstarin ja luin sen, mä vieläkin tunnen miten mulla pyöri sukat jaloissa melkein kirjaimellisesti.

Viisi vuotta on mennyt ihan järjetöntä vauhtia. Samaan aikaan tuntuu että aika on mennyt tosi nopeasti, ja toisaalta taas tuntuu että oltaisiin oltu aina yhdessä. Että ei koskaan mitään muuta ole voinut ollakaan kuin minä ja Otto. Me ollaan hitsauduttu niin tiiviisti yhteen, että en edes muista enää kunnolla millainen olin ennen kuin olin Oton toinen puolikas, ja Otto mun toinen puolikas. Tai muistan mä, mutta on vaikea ajatella että joskus olin sellainen enkä tällainen.

Mulle tämä viiden vuoden ajankulu konkretisoitui tällä viikolla aikamoisen arkisella tavalla. Me ollaan tunnettu niin kauan, että meidän ensimmäinen yhdessä ostettu ihan hyvälaatuinen perus pölynimuri hajosi vanhuuteen. Se on viimeisen vuoden ajan ollut aika kulunut ja nyt se sitten viimein ratkesi liitoksistaan lopullisesti. Meidän valko-oranssi Volta oli tullut tiensä päähän.

Olen maailman onnellisin että saan aloittaa tämänkin vuoden samasta kainalosta kuin viisi edellistä. Kun me tänä aamuna herättiin meidän pehmeästä ja ihanasta ja isosta sängystä, mä katsoin Ottoa ja mietin vaan että miten hitossa voin olla niin onnekas että saan olla tuon kanssa joka päivä?

Meidän rakkaus on vuorotellen pölynimuria ja vuorotellen ilotulituksia. Lasten kanssa me ollaan täydellisesti toimiva tiimi, jolla on hauskaa ja joka toimii ja on täynnä arkista rakkautta. Eilen illalla, uutta vuotta viettäessä, me oltiin ensin koko ilta lasten ja meidän ystävien ja mun äidin kanssa. Syötiin hodaribaarin antimia, skoolatiin alkoholittomalla skumpalla, käytiin ulkona katselemassa raketteja ja leikittiin. Lasten mentyä nukkumaan me lähdettiin käymään autolla keskustassa, ja päädyttiin Tähtitorninmäelle katsomaan Senaatintorin upeita ilotulituksia. Tasan kahdeltatoista me oltiin Oton kanssa varmasti ihan yhtä ällösöpöjä kuin viisi vuotta sitten.  Vaihdettiin pusuja ja halittiin ilotulitusten alla, niinkuin joka vuosi. Sitten vietiin meidän kaverit kotiin, ajeltiin takaisin kohti omaa kotia ällösöpöjuttuja höpötellen ja kotiin tultuamme kurkattiin söpöjä tyttöjämme, jotka olivat nukkuneet mummunsa hellässä huomassa, tyytyväisinä ja onnellisina.

Näin on maailman paras <3

Ihanaa vuotta 2016 kaikille!


12 Responses to “Viisi vuotta”

 1. Katri sanoo:

  Voi itkujen itku ja raskaushormoonit, ootte ihania! Onnea teille siitä, että olette löytäneet toisenne. Se on mahtavinta maailmassa.

 2. Hanna sanoo:

  Voi te ihanat! <3 Miten sitä toivookaan, että samanlainen onni osuisi omalle kohdalle.

 3. Saara sanoo:

  Kurkkusalde… :D
  Ootte kyllä kertakaikkisen ihana pari! Kaikkea hyvää vuoteen 2016 teidän suloiselle perheelle :)

 4. Annika sanoo:

  Apua miten ihana postaus! Kaikkea hyvää teille ja ylipäänsä teidän perheelle <3

 5. Jenni sanoo:

  Ihana postaus, jälleen! <3 Harmittaa miten huono oon aina kommentoimaan, vaikka jokaista postausta innolla ootan ja aina luen! Facebookissa toki aina painan "tykkää", sen merkiks että oon lukenut ja todella tykkään, vaikka tiedän ettei se oo sama asia kun oikeesti kommentin jättäminen! Jotenkin sitä laiskistuu ja MUKAMAS puhelimella kommentointi on jollain tapaa hidasta ja työlästä! Pöhpöh, nyt kirjottelen koneella, mut koitan parantaa tapani ja tehä saman myös sillon kun puhelimellani luen! :D Ihanaa tätä vuotta teille! :)

 6. Miisa sanoo:

  Ihana postaus <3 Ihanat te <3

 7. iinustii sanoo:

  Haha, te ootte kyllä just niin ällöttävän söpöjä etten kestä, pelkästään jo kuvien perusteella :D :D Vaikka en teitä henkilökohtaisesti tunnekaan, niin tästä postauksesta tuli itsellekin tosi hyvä mieli ja oli vaan pakko kommentoida. Mun mielestä maailma kaipaa lisää teidän kaltaisia pariskuntia, jotka muistavat ihan aidosti olla kiitollisia toisistaan sen jatkuvan sättimisen ja valittamisen sijaan, ja ihan vaikka välillä julkisestikin! Voisin kuvitella sen tekevän oikein hyvää parisuhteelle, kyllä ainakin oma itsetunto lähtisi kohti kattoa jos avokki tällaisen postauksen musta kirjottaisi, hih ;) Itsellänikin on siis aivan ihana avokki, mutta jotenkin tän postauksen jälkeen tuli sellainen fiilis, etten ehkä ole sitä tainnut toiselle tarpeeksi usein sanoa… No siinä mulle tälle päivälle tehtävä, kiitos!

 8. Minnis sanoo:

  Hei iik en kestä :D! Kuinka ihana tarina! Onks sulla ollu kertaakaan semmosta tunnetta et kaikki haaveet tapahtu kerralla ja tuli yhtäkkiä niin paljon? :) ku mulle nyt on vissii käymässä niin :D haha. Poikaystäväni muuttaa ihan näillä viikoilla mun luokse ja mua jännittää se jotenki niin paljon vaikka tiedän että haluunki näin ! :D jotenki tuntuu niin oudolta, että vuosi sitten vasta haaveilin omasta asunnosta ja kun muutin, 12päivää meni kun tapasin hänet<3 ja nyt hän jo muuttaa tänne :D kääk! Ehkä mua pelottaa muiden reaktiot tai jotain mutta paniikissa silti oon :D! Voi miksi! Mutta saa nähä :) kyllä se elämä vaan nii yllättää <3

 9. m sanoo:

  Onko joulukalenterin julistearvonnan voittaja jo julkaistu?

 10. pirita sanoo:

  Ihanat te <3 Me ei kyllä enää viiden vuoden jälkeen oltu ällösöpöjä, ei edes söpöjä hahah. Meillä tuli nyt uutena vuotena 7 vuotta kihloista, muistettiin molemmat vasta hyvin jälkijunassa koko juttu. 8 vuotta ollaan oltu yhdessä, tunnettu kuiten jo 15 vuotta! Apua, ihan hullun pitkä aika. Ja mies on ihan samanlainen edelleen :*D

 11. emzi sanoo:

  Ihanan ällösöpö postaus. tulee ihan lämmin fiilis. Hyvää uutta vuotta teille!

 12. T sanoo:

  Onni on ihana asia <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.