DIY: Hauska kukkaruukku

20.01.2016

Mä oon jotenkin ihastunut tässä viimeisen vuoden aikana sellaisiin luonnonmateriaaleihin ja kodikkaisiin juttuihin. Yksi kodikas juttu ovat punasaviset perinteiset kukkaruukut, jotka ovat ihan vieneet mun sydämen! Mä tiedostan itsekin että meidän koti oli välillä jo aika kolkko, kun niin rankalla kädellä karsittiin kaikkea vanhaa ja ei oltu vielä saatu hankittua kaikkea uutta. Nyt kun isoimmat hankinnat on tehty, on kiva lisätä kotiin sitä meidän perheen omaa persoonaa, lämminhenkisyyttä ja rentoutta omilla pienillä jutuilla. Yksi niistä jutuista oli tämä erittäin kotikutoisen näköinen mutta mielestäni tosi hauska kukkaruukku.

Tällaisen nyt osaa varmasti tehdä kuka tahansa, mutta koska vastaanotin pari kysymystä aiheesta, ajattelin tehdä ihan yksinkertaiset ohjeet. Kukkaruukun voi tehdä joko tällä tavalla tosi rennon rönttöisesti niinkuin minä, tai sitten aivan prikulleen siististi, molemmat onnistuvat kunhan on oikeat välineet.

Tarvikkeet: 1 punasavinen kukkaruukku, halutun väristä maalia, maalarinteippiä (kapeampaa ja leveämpää), sivellin sekä kontaktimuovia jos haluaa saada siistit puoliympyrät eikä omaa täydellisen vakaata kättä.

Teippaa ruukkuun maalarinteipillä raitoja halutun levyisinä. Teippien alta kohdat jäävät alkuperäisen väriseksi ja muuten siis peittyvät maaliin. Leikkaa kontaktimuovista (tai teipistä) puoliympyröitä tai jotain sinnepäin, ja laita niitä vierekkäin tasaisesti koko ruukun ympäri. Maalaa ruukku, anna maalin kuivua ja poista sitten teipit. Teippien alla olleisiin tyhiin kohtiin maalaa vapaalla kädellä ympyröitä ja vaikka siksak-kuviota tai kolmioita. Jos haluaa vähän siistimpää lookia, voi kolmiotkin tehdä ensin kontaktimuovista, ja siitähän voi leikata sabluunan ympyröillekin jos haluaa oikein prikulleen tarkkaa jälkeä.

Anna ruukun kuivua ja täytä haluamallasi kasvilla!

Tästä tuli niin söpö, taidan askarrella muutaman tällaisen ruukun lisää eri puolille kotia. Itsetehdyt jutut on musta tosi ihania, ja haluaisin tehdä enemmänkin kaikkia DIY-projekteja. Olen DIY-tyyppinä äärimmäisen kärsimätön, eli sellaiset yhden illan tai parin tunnin projektit on ihan mun juttu. Mitkä on teidän parhaita DIY-vinkkejä? Mistä löytyvät parhaat DIY-vinkit?


No Responses to “DIY: Hauska kukkaruukku”

  1. äiti sanoo:

    Toi on kyllä söpö! Musta kans itsetehdyt jutut on ihania. Nyt kun mulla on lapsia niin arvostan enemmän lasten tekemiä kun omiani. 😀 Tää on mahti idea ja helppo tehdä lapsenkin kanssa, tulee vaan vähän luovemman näköiseksi kun itetehtynä:Dkiitos vinkistä, sulla on tosi ihana blogi, tykkään sen positiivisuudesta. Kiitos paljon♥♥♥

  2. Iitu sanoo:

    Moi!

    Jos kiinnostaa katsoa helppoja DIY-videoita tai ylipäätään kaikkia lapsiperhearkeen liittyviä vinkkivideoita tsekkaa YouTubesta sellainen kanava kuin whatsuppmoms. Löytyy DIY-juttujen lisäksi niin ruoka-, siivous- kun leikkivinkkejäkin sekä hauskoja klippejä vaikka ja mistä aiheista!

  3. DIY-friikki sanoo:

    Mä katon vinkit sellasesta blogista ku Sisustusvärkkäilyä. Siellä on kyl haastaviaki DIY-juttuja, mutta löytyy helppojaki tällaselle peukalo keskellä kämmentä -tyypille niinku mä. 😀 Julkasee melkein joka viikko jonku uuden vinkin, joten varmasti saa inspistä. Ainaki mä olen täysin hurahtanu tekeen sisustusjutut ite. 🙂

  4. mimmi sanoo:

    Moi, katoppa semmonen blogi ku Kotikolmio, tekee paljon ite kaikkia kivaa ja virkkauksia lukuunottamatta helppoja ja nopeita juttuja

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.