Aika herkku viikonloppu

24.01.2016

Meillä on ollut ihana, rentouttava viikonloppu! Ei olla hösätty paikasta toiseen vaan ollaan otettu rennosti ja nautittu hyvästä ruuasta, lauhtuneesta ilmasta ja ystävistä. Eilen aamulla heräiltiin kaikessa rauhassa tyttöjen kanssa, keiteltiin puuroa ja pestiin pyykkiä. Aamupäivällä tehtiin kunnon ulkoilureissu kun käytiin luistelemassa ja leikkipuistossa. Luistelu sujuu kerta kerralta paremmin meidän nelivuotiaalta, ja eilen oli ihanan ”lämmin” luistelusää, kun pakkasta oli perjantaisen -27:n sijaan -3 astetta.

Ei alkanut palelemaan heti varpaitakaan ja luisteltiin kaikessa rauhassa. Yllättävän vähän oli luisteluseuraa, vain pari tyyppiä kävi hetken aikaa luistelemassa meidän lisäksi. Ehkä Helsingissä on vaan niin paljon luistelukenttiä nykyään että ei ole tunkua yksittäisille kentille? Oli kyllä niin ihanaa luistella Tiaran kanssa, ja katsella samalla miten Otto ja Zelda laskivat vieressä pulkkamäkeä ja kiljuivat innoissaan.

Luistelu-puistoilu-reissun jälkeen me tehtiin viikon ruokaostokset ja tultiin kotiin kokkaamaan superhyviä uunibataatteja jotka bongasin Evelinan Kultahippu-blogista, ja jotka tehtiin siis K-Ruoka ohjeella. Lisäksi marinoin kaveriksi itse broilerin filee ohutleikkeitä. Marinadiin laitoin yhden kokonaisen chilin, kolme valkosipulinkynttä, kokonaisen limen mehun, muutaman rkl oliiviöljyä sekä suolaa ja pippuria. Oli siis niin hyvää ruokaa että melkein valui onnenkyyneleet syödessä! Uunibataateista vaihdettiin reseptiä sillä tavalla, että lisättiin chilin kaveriksi kirsikkatomaattia ja vaihdettiin seesaminsiemenet pinjansiemeniin. Kiitos vain ihanalle Evelinalle, enpä ollut aiemmin törmännytkään tähän herkkuun!

Illalla vaan leikittiin lasten kanssa ja katsottiin My Little Ponya. Tyttöjen mentyä nukkumaan mä tein jonkin aikaa töitä, ja sitten katsottiin Oton kanssa Netflixistä Blood Diamond – veritimantti. Sehän on jo kymmenen vuotta vanha elokuva, mutta en ollut aiemmin nähnyt. Oli jotenkin tosi vaikuttava ja pysäyttävä, niinkun Leonardo Dicaprion leffat yleensäkin. Se mies ei kyllä ole tainnut tehdä yhtään huonoa elokuvaa?

Tänään ollaan pesty lisää pyykkiä, nautittu eilisistä uunibataatin jämistä, käyty moikkaamassa tyttöjen kanssa Juliaa ja Hugoa ja syöty Oton kokkaamaa mustapapukeittoa. Tuo mies on kyllä ottanut nyt missioksi jonkun ”nyt pitää saada Iina rakastamaan keittoja”. Mä en ole yhtään keittoihminen, eikä mulla koskaan tule mieleen itse tehdä niitä, mutta Otto tekee kyllä tosi hyviä keittoja! Ja jotenkin ne sopivat talveen kivasti!

Ihan paras viikonloppu mutta oli se kyllä ihan hitsin lyhyt! Jotenkin tuntuu että ei ehtinyt edes huomata kun viikonloppu oli jo ohi? Mutta onneksi on kiva viikkokin tulossa!

Ihanaa sunnuntai-iltaa kaikille <3


No Responses to “Aika herkku viikonloppu”

  1. Elina sanoo:

    Hei! Mistä nuo lastenhuoneen verhot on? Ja onko tuolla seinällä yksi paketti niitä maxplayn tarroja vai useampi, kun noin riittoisasti tarroja:)! Siulla ihana blogi. Meille on tulossa toinen lapsi keväällä, vauvan huonetta sisustan, siksi utelen:)

    • Iina Hyttinen sanoo:

      Moikka! 🙂 Verho on Annon Lankku, eli Anttiloista ja Kodin1 löytyy! Ja yksi paketti tarroja, + ne tarrat jotka oli naulakossa mukana (ehkä n. 10kpl!) 🙂 Onnea tulevasta vauvasta, ihanaa!! Ja kiitos paljon kauniista sanoista<3

  2. Täytyy kokeilla noita uunibataatteja! Toi teidän lastenhuone on kivan pirtsakka. 🙂

  3. Jonna sanoo:

    Hei mistä tuo teidän kerrossänky on ostettu ☺

  4. emma sanoo:

    heippa ! voisitko tehdä postausta lasten huoneen sisustuksesta ja teidän säilytysjärjestelmistä huoneessa 😉 ?

  5. kip sanoo:

    Moikka, samaa mäkin toivoisin, lastenhuonepostausta! Ja sitä odotellessa tietoa mistä noi valkoiset kaapit on lastenhuoneessa? 🙂 kiitos tiedosta!

  6. Sanna sanoo:

    Moi! Iik, oon alottanut kirjoittamaan sulle pitkäääää kommenttia jo miljoona kertaa mut aina oon saanut itseni kuulostamaan niin juntilta että oon lopulta pyyhkinyt kaiken pois! 😀 Mutta sulla on paras blogi! Jee!
    Nyt ajattelin kuitenkin jakaa mun tän hetken lempparin keittoruokani teille!
    Kulkekoon nyt nimellä:

    Sannan gumbokeitto! (n. 4 isoa annosta)

    2 purkkia tomaattimurskaa
    vettä sen verran että lientä on tarpeeksi
    1-2 chiliä
    2 varsisellerin vartta
    2 paprikaa
    3 valkosipulin kynttä
    1/2 pötköä chorizoa (Lidlistä)
    Katkarapuja sopivasti
    PALJON MAUSTEITA (suolaa, mustapippuria, oreganoa, basilikaa)

    Tomaattimurska ja vesi kattilaan. Pilkotaan kasvikset pieniksi kuutioiksi ja heitetään joukkoon, kun hetken pehmenneet niin mukaan myös esimerkiksi puolikuun muotoiseksi pilkottu chorizo. Sitten maustetaan reilusti yrteillä (kuivatuilla tai tuoreilla). Annetaan porista vielä hetken. Ihan lopuksi lisätään katkaravut niin että sulavat.

    Jos oudottaa ajatus katkaravuista ja chorizosta yhdessä, tai ravut ei muuten maistu, niin ne voi jättää pois. Keitto toimii ilmankin!

  7. Amanda sanoo:

    Olisi kiva, jos blogissa olis joskus keittoreseptejä Otolta! Mä pidän keitoista kovasti, mutta en osaa itse tehdä mitään keittoja, joten en niitä juuri koskaan syö. Kotona meillä on syöty aina todella vähän keittoja ja ne keitot ovat olleet omaan makuun mauttomia (= tyyliin perunaa, jauhelihaa ja porkkanaa heitetään veteen ja vähän pippuria sekaan). Joten tästä syystä en mitään keittoja osaakaan tehdä enkä todellakaan maustaa. 😀

  8. juuli sanoo:

    Heippa! Voisitko tehdä jotain mielipidepostausta maahanmuuttajia ja turvapaikan hakijoihin liittyen ja siitä miten opetat lapset heihin suhtautumaan 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.