Isi hoitaa

28.02.2016

Olen mukana Indiedaysin ja McDonald’sin kampanjassa, jonka ideana  oli se että perheen isi ottaa vetovastuun ja äiti saa pienen hengähdystauon itselleen. Tämän aiheen myötä entinen bloggaaja, mieheni Otto-Otsukka pääsi vihdoinkin takaisin sorvin ääreen ja kirjoitti tänne muutaman rivin. Jos siis olette kaipailleet Ottoa niin lukekaa ihmeessä pidemmälle. Oton lisäksi myös lapset saivat kertoa lyhyen ja ytimekkään versionsa päivän tapahtumista. Postauksessa tarjolla harvinainen koko perheen näkökulma samoihin tapahtumiin siis.

Otto:

”Olin päässyt töistä vähän aikaisemmin, ja ajattelin yllättää töihinsä aina aika ajoin hukkuvan vaimoni koukkaamalla lapset kotoa ja kurvaisemalla kauppaan hoitamaan viikonlopun ostoksia. Olenhan kuitenkin kekseliäs kuin liitutaulu. Onko meinaan olemassa mitään mistä lapset nauttisivat enemmän kuin kauppareissusta? Häh? Ehkä on, ehkä ei, ei sen väliä. Meidän polvenkorkuinen jälkikasvumme nimittäin viihtyi jo puhki kolutun leluosaston parissa puolisenkin tuntia, niin sama se.

Arkisista asioista pitää osata nauttia. Koska sitähän se arki on. Niitä pieniä asioita. Tottakai on mahtavaa viedä lapsia huvipustoihin, uimaan ja ties minne, ei siinä. Kokonaiskuvassa ne kuitenkin ovat vain pieniä hetkiä. Arki on kauppareissuja ja pyykinpesua, ruoanlaittoa ja yhdessä syömistä, ja minä teen nämä asiat ainakin mielummin lasteni kanssa, kuin siten että lapset vain roikkuvat mukana. Meidän lapsilla on ihan mielettömiä juttuja sanottavana. Pitää vain osata pysähtyä kuuntelemaan. Silleen siitä elämästä lasten kanssa nautitaan. Välillä on esimerkiksi ihan okei antaa lasten pakata ostoksia. Jos ei muuta, aiheuttaa se hilpeyttää kanssaostostelijoissa.

Kauppareissun jälkeen tuli kuitenkin senverta ikävä vaimoani, etten malttanut olla noukkimatta tätä mukaan matkalla paikalliseen mäkkäriimme. Olen ehkä itse alkanut terveysintoilemaan ja laskemaan kaloreita, mutta se ei estä minua nuuhkimasta jonkun muun El Maco Deluxea rapeine kanapihveineneen oman salaattini takaa. Huhhuh, mikä tuoksu meinaan.”

Lapset:

T: ”Oli kivaa käydä isin kanssa kattomassa leluja. Siellä oli selfie bratzeja mutta meillä ei oo niitä, mut ei se haittaa. Siellä oli myös Rarityn kirjatalo jonka mä sain joululahjaksi joulupukilta. Mä sain auttaa isiä ja pakata ostokset, Zeldakin yritti mut se ei ihan osannut. Ja sit me mentiin Mäkkiin ja mä sain ihan ikioman lasten aterian ja Hello Kitty -lelun ja se oli parasta!”

Z: ”Minusta oli kivointa kävellä käsi kädessä isin kanssa. Ja sitten isi otti minut syliin. Ja minä sain omia ranskalaisia!”

Iina:

Mun hengähdystauko sisälsi työntekoa. Mä olen oppinut sen, että kun hoitaa työt pois alta ensimmäisenä, voi sen jälkeen keskittyä nauttimaan täysillä loppupäivän tai -illan. Oton ja tyttöjen reilun tunnin kauppareissu oli mulle kuin pieni ikuisuus, sain sinä aikana hoidettua monta juttua. Päiväsaikaan blogijuttujen tekeminen on mulle harvinaista herkkua, ja silloin olen aina tehokkaimmillani. Onneksi Otto ja lapset tulivat hakemaan mut mukaan Mäkkiin, niin en jäänyt ilman hampparia! Ja kun olin saanut tehdä hommia rauhassa, sain llalla keskittyä liimaamaan Hello Kitty -tarroja Happy Meal -leluihin ja katsomaan Salkkarileffan telkkarista Oton kanssa. Win-Win siis!

Millä tavalla puoliso on pelastanut tai voisi pelastaa teidän päivän? Kertokaa se kommenttiboksissa ja osallistutte Mc Donald’sin 25€ lahjakortin arvontaan! Arvonta-aikaa 4.3.2016 klo 22.00 asti. Voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti, joten muistakaa jättää sähköpostiosoite sille varattuun kenttään. Käykää lukemassa kilpailun tarkemmat säännöt TÄÄLTÄ.  Onnea arvontaan <3


113 Responses to “Isi hoitaa”

 1. Suski sanoo:

  Pelastaa olemalla läsnä ja kuuntelemalla :)

 2. päivänkakkara sanoo:

  Ei sen kummemmin, ku tiskaamalla tiskit mun ollessa muulla. Ei siihen hyvään mieleen paljoa vaadita :)
  Kyllähän sitä aina ajattelee, että ravintolaillallinen, kylpyläloma yms pelastaisi päivän, mutta mä en silti laittais mitään arkisten asioiden eteen. Ne arkiset hommat on ne, jotka kaikkista eniten tekee parhaan mielen! :-)

 3. Hemppa sanoo:

  Mut voisi pelastaa monella arkisella asialla, esim. ruuanlaitolla tai tiskien tiskaamisella – joo nimittäin tästä jälkimmäisestä en nauti yhtään! :D

 4. Laura T. sanoo:

  Tekemällä ruokaa ja käyttämällä koiran pitkällä lenkillä sillä aikaa kun olen töissä/koulussa!

 5. mirasusanna sanoo:

  siivoamalla :)

 6. O sanoo:

  Opiskelen pääsykoetta varten, joten puoliso on pelastanut ja pelastaa minut tekemällä minulle ruokaa (tai vaikka hakemalla ruokaa Mäkkäristä). Näin saan hetken lisäaikaa lukea ja minulle jää myös aikaa viettää hänen kanssaan iltaa rennosti :)

 7. essi sanoo:

  Pienet teot pelastaa. Esimerkiksi käymällä kaupassa mun puolesta, hoitamalla kokkaamisen, tarttumalla pyytämättä(!) imuriin. Joskus ihan vaan kysymys ”voinko auttaa jotenkin?” pelastaa <3

 8. Oona sanoo:

  Puoliso pelastaisi esimerkiksi tekemällä arkisia juttuja, kuten laittamalla ruokaa, tiskaamalla ja siivoamalla :)

 9. Elina sanoo:

  Arkisilla asioilla, kuten kauppareissulla ja pienellä siivoamisella, saa jo hurjasti hymyä aikaan :)

 10. Kaina sanoo:

  Ruuanlaitto ja siivous ovat ehdottomasti niitä asioita, joilla puoliso voi pelastaa päiväni, ja usein pelastaakin! :)

 11. Satu sanoo:

  Kun toinen on siivonnut tai kokannut pyytämättä. Pienetkin ja ihan arkiset huomiot lämmittävät mieltä.

 12. Päivi sanoo:

  Aamuinen hymy ja kosketus ovat ihania huonosti nukutun yön (6 kk tekee hampaita) jälkeen.

 13. Veeruska sanoo:

  Pelastaa päiväni kysymällä, mitä minulle oikeasti kuuluu ja pitää näin ollen huolta minusta, kuten myös minä hänestä <3

 14. Hejdi_ sanoo:

  Lähtemällä välillä lenkille meidän taaperon kanssa kahdestaan. Kotona lojuminen yksin tai nukkuminen pidempään on mielettömän virkistävää arjen keskellä ja taas jaksaa äiti hymyillä tyyppien saapuessa kotiin. :)

 15. Tipi sanoo:

  Tekemällä ruokaa, ja erityisesti siivoamalla jälkensä sen jälkeen.. :D

 16. Saara sanoo:

  Sunnuntai-iltaisin, kun tulen töistä myöhään illalla ja iltapa on laitettu valmiiksi minulle :)

 17. Peura sanoo:

  Pienet arkiset asiat, esimerkiksi ruoanlaitto tai kahvin keittäminen valmiiksi kun tulen töistä kotiin ja toinen on röhnöttänyt koko päivän kotona :) indiesyndromet[ät]gmail.com

 18. diudiu sanoo:

  Silloin, kun ei millään jaksaisi herätä motivoituneena työntäyteiseen päivään on ihana huomata heränneensä toisen vierestä ja saada aamukahvit sänkyyn. Tuollaiset aamut ovat luksusta kaukosuhteessa ja silloin puoliso todellakin pelastaa päivän !

 19. Saga sanoo:

  Mun mies on pelastanut meikäläisen ihan perusjutuilla, kuten viemällä syömään kun väsyttää tai tulee autolla hakemaan kun on pitkä koulu- ja työpäivä takana :) Vaikka julkisillakin pääsisi on se vaan luksusta istua lämpimään autoon jonka penkki on esilämmitetty meikäläistä varten ja istua ihan kotiin saakka rakkaan vieressä <3

 20. Linda sanoo:

  Imuroimaan :D (vihaan imurointia)

 21. Elina sanoo:

  Siivoamalla ja laittamalla ruuan, on niin parasta tulla töistä kotiin, kun ruoka on valmiina ja koti siisti. :)

 22. Mimosa_ sanoo:

  Tekemällä yllärinä jotain ruokaa tai suunnittelemalla leffaillan kaksin :)

 23. Milla sanoo:

  Olen tehnyt pitkiä päiviä opinnäytetyöni parissa viimeiset pari kuukautta, mutta onneksi puolisoni on pelastanut jokaisen arkipäivän huolehtimalla koirien ulkoilutuksesta ja tiskaamisesta. Siitä on ollut todella paljon apua ja illalla jää yhteistäkin aikaa jonkin verran kun minun ei tarvitse tehdä kaikkia kotitöitä itse <3

 24. Mira sanoo:

  Mun mielestä ihan vaan sillä, että on päättänyt elää mun kanssa ja jaksaa rakastaa päivästä toiseen, joka päivä <3

 25. Riina sanoo:

  Just pienet jutut. Meillä on kotona lähes aina ruoka valmiina kun tuun töistä, ja arvostan sitä niin paljon!

 26. Krista sanoo:

  Tekemällä ruokaa, koska itse olen surkea kokki. :)

 27. Kattis sanoo:

  Ihan parasta on, kun puoliso tuntee minut niin hyvin, että saattaa ilman pyyntöä nauhoittaa minulle Kardashianit tai jotain muuta hömppää, kun olen illan töissä. Lauantain aamuvuoron hän onnistui pelastamaan, kun minua odotti kiireaamuna suihkun jälkeen aamukahvi lähtövalmiina termarimukissa :)

 28. Elina sanoo:

  Viemällä lapset ulkoilemaan ja siten mahdollistamalle minulle lepohetken hiljaisessa kodissa. Myös lasten ja kodin hoitaminen sillä aikaa kun käyn salilla, on tärkeää ja arvokasta minulle. Mieheni on paras mahdollinen isä lapsillemme!

 29. Jasmiina sanoo:

  Pesemällä autoni puolestani.. :)

 30. Minna sanoo:

  Lohduttava kainalo jos on huono päivä. Kuuntelee aina :)

 31. Fredrica sanoo:

  Puoliso pelastaa monellakin eri tavalla, mutta tärkeimmältä tuntuu, kun huonona päivänä hän ottaa syliin ja rutistaa oikein kovaa. Vauvaa odottaessa, puoliso teki AINA ruoan, oli mikä oli, itse en sietänyt hajua, mikä ruoanlaitosta syntyi. Eli jos minä ”kokkasin”, syötiin salaattia tai tilattiin noutoruokaa.

 32. Sanni sanoo:

  Puoliso voi auttaa minua hoitamalla ruuanlaiton, perussiivoukset ym. silloin kun mulla on kauheasti kiireitä:) Sama päätee tietenkin toisinkin päin:)

 33. Amanda sanoo:

  Mieheni pelastaa huonommankin päivän keittämällä mulle ison kupin kahvia (vannon,kukaan ei keitä niin hyvää kahvia) ja pelaamalla mun kanssa jotain hömppää lautapeliä vaikka itse pelaisi varmaan mieluummin koneella. Saan olla kiitollinen kyllä tuosta!

 34. Meiju sanoo:

  Parasta on herätä toisen vierestä hymyilevään katseeseen. Arjen pelastus on koiran lenkitys ja valmiiksi kuoritut perunat. Joskus on myös ihana herätä aamiainen valmiiksi katettuna :-)

 35. Tiina sanoo:

  Pelasti päivän äsken tekemällä katkarapupastaa ja pekoniherkkusieniä! :)

 36. Venla sanoo:

  Pitämällä kädestä kiinni kun on vaikeaa ja saattamalla mut vaikka ihan kouluun asti, jos tuntuu, etten yksin jaksaisi. :)

 37. Anni sanoo:

  Oma mies tuo joka aamu kahvin sänkyyn, joka helpottaa heräämistä tosi paljon! En tiiä miten oon saanu noin ihanan miehen <3

 38. lillamy sanoo:

  Arjen pienillä teoilla voi olla suuri merkitys, ihana Otto! :) Ja voi miten ihanat teidän pienet tyttöset onkaan, aina hoen samaa, mutta minkäs sitä tosiasialle voi ;)

  Olisi ihan yli-ihanaa, jos joskus odottaisi kyyti työpaikan ulkopuolella, ettei tarvitsi seikkailla kahdella bussilla kotiin ja tuhlata tähän yli tuntia aikaa (omalla autolla matkaan menee noin 10min). Jo se olisi ihan parasta <3

  Mutta jos mennään vielä pidemmälle niin oi että, jos siellä kotona odottaisi vielä esimerkiksi sushiannos tai herkullinen salaatti ja Muumi-tölkki ja siivottu koti, niin tulisi kyllä niin hyvä mieli että ei mitään rajaa :)

 39. Riikka sanoo:

  Mun muru pelastaa päivän parhaiten siten, että juksaa menevänsä kauppaan hakemaan ruokavärkkejä, joista olisi tarkoitus kokkailla yhdessä jotain safkaa. Molempia väsyttää aivan kamalasti… Sitten hän tuleekin kotia meidän lempparipitsat kainalossa! <3

 40. Amelie sanoo:

  Jos minulla olisi puoliso, parasta olisi apu arkisissa asioissa kuten ruoanlaitossa.

 41. Marjo sanoo:

  Olemalla läsnä, kuuntelemalla ja osallistumalla kaikkiin arjen askareisiin.

 42. Tiia sanoo:

  Mies oli tehnyt esivalmistelut ruualle ja haki miut 12h työpäivän jälkeen ja sit yhdessä vaan paistettiin ruoka!

 43. Mmarik sanoo:

  Pienet teot arjen lomassa pelastaa, mutta kaikkein ihaninta on herätä joskus (harvoin) viikonloppuaamuina myöhemmin kun mies ja hän on käyttämässä koiria. Olen aika tarkka, etten viikonloppunakaan raaski nukkua pitkään, mutta poikkeuksiakin on sattunut. :)

 44. riuku sanoo:

  Viemällä minut mäkkäriin.

 45. Pienillä arkisissa teoilla: antaa mun nukkua hieman pidempään, keittää kahvia, tuo kaupasta suklaapatukan tai tekee vaikka pyytämättä kotitöitä. :) Asioita, jotka on pieniä, mutta tuntuu siinä hetkessä tosi mahtavilta. :)

 46. Janette sanoo:

  Just eilen olin ihan epätoivon partaalla mun jättimäisen koulujuttuvuoren kanssa ja tuskailin, että miten jaksan vielä tehdä muutaman tunnin niitä. Sit just mun mies tuli kotiin, oli koukannu kaupan kautta ja hakenu mulle pussillisen hopea toffeeta että jaksan niiden voimalla painaa illan. Oli parasta!

 47. Niina sanoo:

  Järjestämällä yhteistä kivaa tekemistä rankan työpäivän jälkeen :)

 48. miakristamaria sanoo:

  Mun rakas puolisoni hoitaa tiskit, koska itsehän vihaan tiskaamista ja välttelen sitä viimeiseen asti! Viimeksi eilen hän myös järjesti meille kahden keskistä aikaa ja kävimme syömässä hyvässä ravintolassa ja keilaamassa, ja aivan kahdestaan! <3

 49. mimmi sanoo:

  Mun puoliso pelastaisi mun arkipäivän ihan sillä, että pääsisi joskus ihmisten aikaan kotiin. Aina niin tekee niin pitkää päivää ja vasta illalla myöhään kotona. Lasten kans ei sit aikaa oo illasta juuri yhtään :/

 50. Nina sanoo:

  Puoliso on pelastanut useinkin olemalla taxi, kokki ja herätyskello. Infotaan toisillemme toistemme aikatauluista, jotta voidaan mukautua sitten toisen ja yhteisen arjen tarpeisiin. Just että jos toisella menee töissä myöhään, laitetaan ruokaa ja isketään netflix valmiiksi tulille odottamaan toisen kotiutumista. On se vaan ihana.

 51. Hilkka sanoo:

  Luvannut lenkittää (mun) koiran kun oon ite ollut puhki poikki väsynyt illalla, tiskannut vuorollaan vaikka tiedän että inhoaa sitä yli kaiken, lohduttanut ja pitänyt vieressä kun maailma potkii päähän, kokkaa, vie roskat tai vaihtaa lakanat – milloin mitäkin arjen pieniä juttuja, ihan parhaita sellasia; ja kyllähän tuo pelastaa jo hymyllään päivän kuin päivän <3

 52. Heidi sanoo:

  Kun on ollut rankka päivä töissä niin mies on siivonnut ja tehnyt ruokaa, monesti tulee myös sulkemisaikaan suoraan työpaikalle että mennään siitä suoraan syömään ❤

 53. Suvi sanoo:

  Jollain arkisella asialla, esim pestä pyykit tai tehdä ruokaa niin, että itse saisin tehdä rauhassa omia juttuja tai kerrankin arkena rentoutua hetken :)

 54. emmy sanoo:

  Siivoaminen olisi yksinkertainen mutta todella ihana pelastus, kerrankin :)

 55. Annika sanoo:

  Eileb tullessani töistä mies tuli minua vastaan
  ja kävimme vuokraamassa elokuvan. Kotona minua odotti valmiina ruoka ja siivottu koti. Ei paremmin päivä voisi päättyä :)

 56. iidahuus sanoo:

  Meillä tuppaa aina iltaisin jäähä keittiöön kamala sotku,mutta tuo ihana ukkoloinen siivoaa sen jokaikinen aamu,jotta mie saan ihan rauhassa juua aamu kahvit ja katsoa piirettyjä pojan kanssa :) toinen ihanuus on se että teen viikonloppuisin yötyötä (tulen kotiin 02-03 aikaan),joka ikinen viikonloppu saan nukkua aamulla ainakin puoleenpäivään asti :)

 57. Nekku sanoo:

  Olemme vielä toistaiseksi kaukosuhteessa poikaystäväni kanssa, joten arvostan ihan jokaista hetkeä, jonka pystymme jakamaan…sillä välillä sitä on hankala järjestää. Poikaystäväni pelastaa päiväni kun hän sanoo rakastavansa minua tai kun hän tuo kukkia muuten vaan tai salmiakkia kun olen surullinen/stressaantunut. Hän on monesti piristänyt päivääni ihan vain olemalla vierelläni. ♡

 58. Susa sanoo:

  Olen tottunut hoitamaan meidän perheessä ruuanlaiton aika lailla sataprosenttisesti. Kerran kuitenkin palatessani lenkilä vatsa kurnien ( aikeissa alkaa heti hikihatussa valmistaa perheelleni ruokaa), mies olikin todella yllättänyt ja valmistanut makaronilaatikon ensimmäistä kertaa elämässä! Tätä jaksan edelleen muistella ja hehkuttaa :)

 59. siiri sanoo:

  Pelastaisi olemalla olemassa.

 60. Anna sanoo:

  Pelastus voisi tapahtua tuomalla itsensä ja kourallisen kukkia yllätysvierailulle pahana hetkenä :) Kaukosuhde on vaikeaa jo muutenkin, joten oikeastaan pelkkä rakkaan näkeminenkin auttaa jo ahdistuksen alla.

 61. Emma sanoo:

  Tekemällä ihanan illallisen minulle ja ilta jatkuisi leffan parissa.

 62. Sannak sanoo:

  Pelasti juuri eräänä päivänä!
  Olin ollut yövuoron töissä ja heräsin klo 13 aikoihin ihan koomassa kuten yövuoron jälkeen päivä menee ihan pöhnäsenä.
  Meillä ei ollut mitään ruokaa kun sovimme että menemme seuraavana päivänä vasta kauppaan.

  Mies tuli juuri porukoiltaan ja minä tokaisin heräämis kiukussani , että voi perhana kun olisit tajunnut siellä kulmilla käydessäsi tuoda edes tuoretta ruisleipää leipomosta..
  Mies: kuule muru! Katoppas mitä tossa pussissa on :)

  Ensimmäistä kertaa ajatukset kohtasivat siis täysin 3v seurustelun aikana. Mieheni tuntui sillä hetkellä maaaailman ihanimmalta. On toki muulloinkin ;)
  Pelasti pöhnäpäiväni!!

 63. Sannak sanoo:

  Minun piti Oton teksin aikana kolme kertaa katsoa ylöspäin, että lukiko siinä varmasti, että otto kirjoittaa!!

  Ekan kerran siksi, että voiko mies kirjoittaa noin ihanasti ja ihania asioita!!

  Toiseksi siksi, että luinko varmasti oikein kun hän tosiaan kirjoittaa noin ihanasti!!

  Ja kolmanneksi, kun lopussa oli terveysintoilija ja mies ottaa salaatin mäkkärissä! Wau :D

  TERVEISIÄ SIIS OTOLLE !!

 64. Olga sanoo:

  Puoliso pelastaa aina tuomalla jotain herkkua tai viemällä minut syömään jotain herkkua

 65. Ann-Marie sanoo:

  Paijaamalla keskellä yötä kun heräät itkien painajaiseen.
  Myöskin ihan olemalla, ja tällä hetkellä ihan kaikella on hyötynsä, raskaana ollessa alku oli varsinkin raastavaa kun nukuin ja oksensin. Mies hoiti kotia. Se on ihana.
  http://www.bohemianlifeespana.blogspot.com.es

 66. Mona sanoo:

  Mun mies pelastaa mun päivän niin että käyttää koiran aamu pissillä jotta itse voin nukkua pitkään ja jäädä sänkyyn nautiskelemaan aamusta se on harvinaista herkkua =} ! Koiran aamu käyttö on minun homma ja iltakäyttö mieheni :)

 67. Amanda sanoo:

  Tällä hetkellä kuka vaan voisi pelastaa mun päivän antamalla kunnon hieronnan. Hartiat on jumissa, kun koko viikon on istunut koneella töitä tehden. Selkä on jumissa, kun tuli ajettua tänään monta tuntia autolla. Ja kaikki muukin on jumissa viikonlopun treenaamisen jäljiltä. :D Eli hieronta kiitos!

 68. Tintta sanoo:

  Ensimmäisenä tuli mieleen tämä, kun ennen joulua minulla oli pitkä työputki ja olin rättiväsynyt. Mies passitti minut jo seiskan aikaan nukkuun ja hoiti tytön iltapuuhat ym. Oli mahtava kaatua vaan sänkyyn.

 69. oliviaggggg sanoo:

  Mun ”kumppani” on tällä hetkellä äiti. Äitin kanssa me jaetaan tämä arki. Maailman parasta, koska maailman parhaat (ja onnelliset) hetket tulee aivan tavallisesta arjesta.

 70. Jasmine sanoo:

  Ulkoiluttamalla ja ottamalla vastuun koirasta, kun minulla kiire päivä. :)

 71. Tiina sanoo:

  Korjaamalla mekkoni juuri ennenkuin olisin luovuttanut ja jäänyt ystäviemme häistä pois suuttumuksissani!

 72. Paula sanoo:

  Yks ilta tulin kotiin ja ruoka oli valmiina, maljakossa tuoreet tulppaanit ja seuraavan päivän salkkarit valmiina yhen play-painalluksen päässä. Se oli just silloon pitkän päivän jälkeen täydellistä.

 73. Karol sanoo:

  Yllättämällä lempiruualla ja siistillä kämpällä

 74. Ss sanoo:

  Olen pakertanut lopputyötäni monen monta kuukautta. Tänään oli the day eli palautuspäivä ja koko päivä meni tietokoneen ruutua tuijottaessa jotta sain työn palautuskuntoon. Kahden pienen lapsen työssäkäyvänä äitinä tää ei oo ollu mikään ihan läpihuutojuttu eikä ois missään nimessä onnistunut ilman puolisoa, joka tänäänkin pyöritti meidän perheen arjen, hoiti lapset ja ruuat, pyykit ja tiskit.. Arjen pieniä asioita, mutta iso juttu mulle ja merkki siitä, että tukee mua täysillä mun haaveissa ja tavotteissa :)

 75. Kaura sanoo:

  Siivoamalla ylläriksi, ja vaikka laittamalla jotain ihanaa ruokaa. :)

 76. Pärpi sanoo:

  Teen vuorotyötä ja mies taas perus 8-16 duunia. Parasta on tulla viikonloppuna yöllä klo 02 jälkeen töistä kotiin, kun mies on lähes aina siivoillut, laittanut paikkoja kuntoon ja joskus jopa tehnyt mulle yöpalan valmiiksi.
  Arki on onnen koti <3

 77. Marjo sanoo:

  Jos hän auttaisi enemmän arjen askareissa jotta minäkin saisin tehdä omia juttujani enemmän :)

 78. Nipa sanoo:

  Pesemällä likasen uunin ku olin lenkillä kaverin kans ja ilman et olin sanonu et se ois pitäny pestä. Ihana mies!

 79. Jenna sanoo:

  Paras pelastus on kyllä ehdottomasti se, kun oot illalla avian väsynyt, toinen ehdottaa että mene sä nukkumaan, mä vien koiran lenkille :>

 80. Jonna sanoo:

  Tekemällä ruuan valmiiksi, kun tulen koulusta tai töistä. Toinen on tiskaaminen, joka on epämieluisin asia minulle. Voi se tunne, kun ei ole enää tiskivuorta!

 81. Fani sanoo:

  Onhan se pelastanut päiväni aika monta kertaa tai siis todella monta! Mutta yksi parhain on kun on kauhea nälkä, niin toinen on käynyt kaupassa ja tekee ruoan valmiiksi. :)

 82. Riitta sanoo:

  Puoliso pelastaa päiväni sillä, kun tavarat ovat järjestyksessä ja koti siistinä. :) Myos miehet voivat siivota!

 83. Essi sanoo:

  Monella tapaa on arkeani piristänyt, mutta päällimmäiseksi tuli mieleen yksi kerta kun olin saanut ikävän puhelun asiakkaalta ja siitä puolisolleni kerroin niin ei mennyt kun vartti kun hän kurvasi työpaikan pihalle hamppareiden kanssa. :)

 84. Elena sanoo:

  Raskauden ja opiskeluiden loppumetreillä mennään, joten kaikki apu ja huomioiminen on tervetullutta piristystä! :)

 85. Kaisu sanoo:

  Arkisilla jutuilla, läsnäololla ja jutustelulla päivä piristyy kummasti. Erityisen kivaa on, jos ruoka on valmiina kun tulen kotiin vasta muun perheen jälkeen, koirat on käytetty pissalla ja tiskit tehty – pääsen siis syömään suoraan ovesta sisään tultuani.

  Jos itsellä on vaikka huono ilta, ja toinen sitten ottaa vetovastuun ja sanoo vaikka että paistetaanko lettuja tm. niin johan mieli virkistyy!

 86. Tiu sanoo:

  Puoliso pelastaa päivän harvase aamu nousemalla lapsen kanssa, joka herää yleensä niihin aikoihin kuin puolison muutenkin pitäisi herätä töihin. Omien aamutoimiensa lomassa se hoitaa lapsenkin ja itse saan nukkua hieman pidempään tai herätä rauhassa. En ole mikään aamuihminen…

 87. Johannan sanoo:

  Mieheni menee jo seitsemäksi töihin kun taas minun tarvitsee heräillä vasta seiskan jälkeen. Hän tekee minulle kahvin valmiiksi, käyttää koirat aamupisulla ja soittaa hieman jälkeen seiskan, että olenhan hereillä (kun arvatenkin en ole herännyt herätyskelloon…). <3

 88. JP sanoo:

  Tekemällä ruokaa, siivoamalla tai vaikka nousemalla tytön kanssa aamulla että saa välillä nukkua vähän pitempään :)

 89. miih sanoo:

  Tänään aamulla luennolle lähtiessä mietin että voisi sanoa miehelle ettätyhjentäisi tiskikoneen ennen kouluun lähtöä, kun hänellä on enemmän aikaa.Unohdin sitten kuitenkin mainita asiasta,mutta kotia tultua sain kuulla että tikikone oli tyhjennetty ja täytetty uudelleen ja roskatkin viety vaikka minun ne oli aamulla tarkoitus viedä unohdin vain :D Ei loppujenlopuksi isoja hommia mutta aah kyllän se vaan helpottaa kun joku on ne jo puolesta tehnyt.

 90. Hanna sanoo:

  Meillä isi viikot töissä muualla, mutta viikonloppuisin vähintään toisena päivänä nappaa neidin mukaansa ulos tai autolla ajelemaan. Sillä välin mä saan pienen huokasu tauon, että jaksan taas arjen tytön kanssa kaksin.

 91. SiiriMH sanoo:

  Olen aina toivonut, että saisin yllätyskukkia :D vihjeistä huolimatta en ole vielä saanut, joten kukkien saaminen poikaystävältä todella pelastaisi vaikka minkä päivän!

 92. Minttu sanoo:

  Kun on opiskeluja kasaantunu ja kaverit tulossa käymään nii se pelastaa siivoomalla kämpän ja laittamalla ruokaa sillon ku oon väsyny pitkän päivän/viikon jälkee. Lettujakin joskus paistaa mikä on ihanaa luksusta arjessa :)

 93. marika.t sanoo:

  On pelastanut monesti päivän tekemällä ruuan, kun mua ei oo huvittanut :)

 94. invisibleninny sanoo:

  Sanalla sanoen mä vihaan tätä indiedaysin mobiiliversiota, tökkään itseni aina johonkin hakulaatikkoon, sit se heittää mut pois tältä sivulta ja taas kirjotan tätä kommenttia ties monettako kertaa… Anyways, piti sanoa, että mulla on kauhee ongelma mun vaaleenpunasten hiusten kanssa, joista en kovin mielelläni luopuis. Mun vaatehuone ei vaan sovi niiden kanssa yhtään yhteen! Vielä ennen kun mun hiukset oli maantienharmaat, se väri piti löytyä vaatteista, mutta nyt kun hiukset on se kokonaisuuden värielementti niin kaikki sateenkaaren väreissä kirjavat vaatteeni näyttää kamalalta. Oon hoksannu, että valkonen näyttää parhaalta mun hiusten kanssa, mutta en todellakaan omista tarpeeksi valkosia vaatteita, ja suurin osa niistäkin on jotain kesähepeneitä. Ainakin sammalenvihreät housut on nyt päässeet tauolle, samoin kuin kaikki punainen.

 95. Katja sanoo:

  Arjen pienet eleet pelastaa usein päivän. Myös yllätysherkut tai kukat kauppareissulta on aina yhtä ihania <3

 96. Dreamingoutloud sanoo:

  Opiskelen ammattikorkeakoulussa ja alkuvuodesta minulla oli aivan uskomattoman kamala päivä. Kaikki meni aamusta alkaen pieleen ja koulussakaan mikään ei toiminut niin kuin piti. Tulin 4 jälkeen kotiin musta ukkospilvi pääni päällä manaten kuin merirosvo, ja mieheni kuunteli minua katsoen minua suoraan silmiin myötätuntoinen ilme kasvoillaan. Manasin varmaan 10 minuuttia ja kun lopetin mieheni ojensi minulle valkoisen pienen pahvilaatikon. Laatikossa oli gluteeniton berliininmunkki jonka mieheni oli käynyt hakemassa Hakaniemen hallista. Oli erittäin lähellä etten alkanut itkemään. Se niinkin hassu juttu kuin mieheni hakema Berliinin munkki pelasti koko päiväni. <3

 97. LM sanoo:

  Puolisoni voisi pelastaa päiväni ja samalla koko viikonkin siivoamalla kunnolla koko kodin.

 98. Liisukka sanoo:

  Olisi ihana yllätys, jos koti olisi siivottu ja keittiössä tuoksuisi herkullinen ruoka, kun tulen väsyneenä töistä kotiin.

 99. salli sanoo:

  No puoliso vois vaikka hakea jotain valmisruokaa ja si syötäs sitä eikä tarvii itse tehä. Mukaan arvontaan.

 100. viiviviivi sanoo:

  Oma rakas on pelastanut päivän monta kertaa! Parhaita juttuja ovat ne teot, jotka tehdään kun itsellä on kiire kahden työn kanssa kovimmillaan. Tällöin suurin onni on kun toinen hakee töistä tai tekee ruuan valmiiksi.

 101. Katariina sanoo:

  Hän on pelastanut päiväni kun huomaan kuinka hyvin hän on imuroinuit asunnon. Yllätysherkku (karkkipussi) on tervetullot pelastus. Hän myös pystyy pelastamaan päiväni ehdottamalla ajelua ja ajelun jälkeen ei vaikka kokottais/syödä iltapalaa vaan haettaisiin valmisruokaa.

 102. Julia sanoo:

  Avopuolisoni pelastaa päivän kuin päivän olemalla vain oma ihana itsensä ja ihana isä

 103. Emmilia sanoo:

  Kyllä juuri ruoan valmistaminen helpottaa kummasti päivää!

 104. eekku sanoo:

  Olemalla mukana kaikessa arkisissa askareissa

 105. Kristina sanoo:

  Jos mulla olisi puoliso, niin hän voisi pelastaa mun päiväni ihan vaan rakastamalla mua!

 106. Pinja sanoo:

  Olemalla läsnä ja kuuntelemalla <3

 107. Arhippa sanoo:

  Isi välillä nappaa naperon mukaansa Hoploppiin, uimaan, asioille… niin että minäkin saan hetken aikaa ajatuksilleni. Usein pojat sitten tosiaan kurvaavat just Mäkin kautta kotiin ja tuovat mammallekkin evästä :)

 108. Elina sanoo:

  Kaikki pienet asiat! Auttamalla kotitöissä ja se, että saan välillä omaa aikaa rentoutua kun hän vahtii vauvaa :)

 109. Ida sanoo:

  Mulla on just takana yli viikon pitunen työputki ja eka viikonloppuvapaa yli kolmeen viikkoon, joten minusta olisi ihanaa saada pieni hengähdystauko vaikkapa siivouksesta tai ruuanlaitosta yhtenä päivänä! Olisi ihanaa kun voisi töistä tullessa vain istahtaa sohvalle ja tehdä mitä huvittaa ilman että tarvitsee stressata mistään arkiasioista. Onneksi joskus puoliso tekeekin tätä, mutta ehkä juuri tänään tai huomenna saattaisin kaivatakin sitä eniten <3

 110. Nina sanoo:

  Olemalla luottamuksen arvoinen, läsnä.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.