Aasialaistyylinen sake-lohi

01.03.2016

Nyt on pakko jakaa teillekin, kun tehtiin niin törkeän överiherkullista lohta uunissa viikonloppuna! Bongasin reseptin alunperin uusimmasta Trendistä, mutta päädyin muokkaamaan sitä hieman koska meiltä puuttui esimerkiksi seesamiöljy jota en löytänyt lähikaupasta, jota siis alkuperäiseen reseptiin tuli. Tein myös reseptin vähän suurempana, perhekoossa, koska meille neljälle alkuperäisen reseptin 500g lohta on tosi vähän jos siihen sisältyy nahkakin. Tässä nyt siis meidän oma versio Trendin oivaltavasta lohireseptistä.

Helppo aasialaistyylinen sake-lohi uunissa neljälle

Valmistusaika n. 1h45min (aktiivista valmistusaikaa n. 30min)

800g-1kg Kirjolohifilee

2dl Sakea (saa alkosta juuri sopivassa 2dl pullossa kuten toi mikä me ostettiin)

1dl soijaa

3rkl hunajaa

1,5rkl srirachaa

1 lime

1 punainen chili

Korianteria

Santa Maria wasabi-seesam -maustesekoitusta

Sekoita soija, hunaja, sriracha, sake ja wasabi-seesam -maustesekoitus kulhossa keskenään. Kaada vuokaan, lisää lohi nahkapuoli ylöspäin liemeen maustumaan. Anna maustua jääkaapissa vähintään tunti (peitä vaikka kelmulla ettei jääkaappiin tartu kalanhaju). Nosta lohi leivinpaperin päälle uunipellille ja paista 225 asteessa n. 15-20 min. Älä heitä marinadia pois vaan keittele se överiherkulliseksi kastikkeeksi kattilassa hiljalleen koko lohen paiston ajan. Lohi saa jäädä keskeltä mehukkaaksi. Sillä aikaa kun lohi on uunissa, keitä kaveriksi esim riisi tai riisi-kvinoa-kaura-sekoitus jota me testattiin ja oli tosi herkkua ( ja muista keitellä sitä kastiketta). Kun lohi tulee uunista, anna sen olla vielä foliokääreessä n. 10 minuuttia, jolloin lämpö tasaantuu ja lohesta tulee aivan ihanaa. Koristele tuoreilla chili- ja limeviipaleilla sekä tuoreella korianterilla.

Tarjoile riisin ( tai tuon sekoituksen jota en jaksa sanoa uudelleen) sekä herkullisen kastikkeen ja vaikka ihan perus salaatin kanssa. Meidän lapset eivät ottaneet kastiketta, koska se oli soijan takia aika suolaista, mutta riisi ja lohi maistuivat heille tosi hyvin. Lohesta ei srirachasta huolimatta tullut yhtään tulista (ilman kastiketta), joten tämä sopii ehdottomasti myös lapsille ruuaksi oikein hyvin.

Hei ihanaa maaliskuuta kaikille!

PS: Pysykääs muuten kuulolla, mulla on kaikille PK-seudulla ja sen lähellä asuville tän viikon lauantaille hyvä menovinkki jos kiinnostaa lastenvaatteet ja lasten tapahtuma, sekä perhebloggaajien kirppis Kampissa, missä mäkin olen myymässä! Tästä lisää mahd. pian!


No Responses to “Aasialaistyylinen sake-lohi”

 1. Vaikuttaa todella herkullisesta. Täytyypä kokeilla!

  http://rosebath.blogspot.com

 2. noora sanoo:

  Tätä oli pakko kokeilla. Tänään tehtiin tuota päivälliseksi ja oli kyllä mielettömän hyvää! 🙂

 3. Minni sanoo:

  Onko toi joku uutuus mausteseos kun en löydä sitä mistään kaupasta..?

  • noora sanoo:

   En tiedä onko uutta, mutta itse löysin Citymarketista. Prismasta teen yleensä ostokset ja sieltä ei löytynyt, mutta Citymarketista yleensä löytyy paremmin kaikki erikoisemmat jutut. 🙂

 4. Elina sanoo:

  Kokeiltu! Ei vaan mennyt ihan putkeen, kun luulin että meillä on vielä srirachaa ja punaisia chilejä. No, eipä ollut. Vakaa aikomus oli myös käydä alkosta ostamassa sakea. Unohdin. Limen muistin ostaa, mutta huomasin vasta kotona että se oli ihan kivikova, ja sain siitä irti ehkä kaksi pisaraa mehua. Piti siis vähän soveltaa, mutta lopputulos oli herkullinen!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.