Pitääkö vauvansiementä kastella?

21.03.2016

Ai hitsi vie että aamulla taas äitiä vietiin, tänään mulle esitettiin ensimmäistä kertaa tarkka ja eksakti kysymys, ”Äiti, miten äidit ja isit tekee vauvoja?”. Olimme siis bussipysäkillä aamuruuhkassa. Näitä legendaarisia ajoituksia jotka varmaan monelle vanhemmalle ovat tuttuja. Mä hanskasin mielestäni tilanteen tosi hyvin, vastauksellani ”No isi laittaa semmosen vauvansiemenen äidin mahaan, ja sitten siitä kasvaa vauva.” ”Ai, no pitääkö sitä vauvansiementä sitten kastella että se kasvaa vauvaksi?”. Huomatkaa että olemme juuri istuttaneet rairuohoa sekä kotona että päiväkodissa, ja pieni innokas puutarhuri ilmeisesti ajatteli alkaa tehtailemaan pikkusisarusta itselleen.

Meinasi olla pokassa pitelemistä siinä koko bussipysäkillisellä vastaheränneitä aikuisia. Mä vastasin kuitenkin tosi coolisti että ei sitä tarvitse, mutta se hengailee vedessä siellä mahassa. Mulla piti onneksi pokka hyvin ja neiti tyytyi tähän vastaukseen tämän aiheen osalta. Pian siirryttiinkin jo turvallisempiin aiheisiin, kuten siihen miksi rakeet ovat kovia ja lumihiutaleet pehmeitä, ja siihen mistä johtuu että meillä on juuri neljä vuodenaikaa.

Kysymyskausi oli hetken aikaa tauolla, ehkä meidän lapset keskittyivät prosessoimaan kaikkea aikaisemmin imemäänsä tietoa eivätkä kyselleet (ihan niin) paljoa. Mutta nyt se kausi on tullut takaisin, entistä voimakkaampana. En voi kieltää ettenkö nauttisi tästä. Musta on ihan parasta vastailla lasten kysymyksiin, ja seurata miten he käsittävät asioita ja millaisia päätelmiä tekevät minkäkin vastauksen perusteella.

Kaikkein huvittavinta on ehkä se, kun kuopus ei aina ihan ole vielä samalla sivulla esikoisen kanssa, ja mun vastaillessa esikoisen kysymyksiin hän muodostaa vastausten perusteella aivan omanlaisiaan ajatuksia. Ne ovat välillä aika loistavia.

Välillä on myös kivaa kysellä itse lapsilta kysymyksiä, ja he rakastavat kun heiltä kysellään. Tänään mä kysyin esikoiselta että onko kivaa olla isin ja äidin lapsi? Ja hän vastasi että ”No on, koska mä tykkään teistä ja ku te ootte niin mukavii!”. Mua aidosti kiinnosti mitä mieltä hän on, onko siistiä olla juuri meidän mukula, koska tiesin että hänen vastauksensa on brutaalin rehellinen.

Ihanaa alkanutta viikkoa kaikille <3 Ja kiitos hurjasti tsempistä ja kauniista sanoista edelliseen postaukseen, teidän vertaistuki on ihan korvaamattoman arvokasta.


8 Responses to “Pitääkö vauvansiementä kastella?”

 1. Linkku sanoo:

  Voi ei, ajoituksen mestari tosiaan! Mutta hyvin hanskattu, moni olisi varmaan mennyt aika lukkoon XD

 2. Sanb sanoo:

  Ai että mainio tuo kakkos kuva kun zelda kulmien alta tuijottaa :D :D

 3. Ida Kiviluoto sanoo:

  ENKESTÄ! :D todella hyvä vastaus kinkkiseen kysymykseen!

 4. Matkatar sanoo:

  Ihana postaus! Tuli ihan omat äitiysajat mieleen. Minulla kanssa kaksi tyttöä, tosin vanhempi on jo sinun ikäisesi! Tuo on ihanaa aikaa, kun lapset ovat noin pieniä, nauti täysin siemauksin :D (ei sen puoleen ihanaa on nytkin kun tytöt ovat isoja ja he ovat hyviä kavereita minulle, yhdessä reissataan ja shoppaillaan ja vietetään tyttöjen iltoja…)

 5. Isla sanoo:

  Apua, miten ihania! Ei vitsi oikeasti.

  Auringonsäteitä viikkoonne!

  -Isla

  Tsekkaapas kirjoitukseni pahan puhumisesta selän takana, mikäli ehdit!
  http://islakahdenkesken.blogspot.fi/2016/03/pahan-puhuminen.html

 6. Nina sanoo:

  Siis mä en kestä miten söpöjä ja tyylikkäitä teijän tytöt on! <3

 7. Voi ei kun ihania!! Mä ihan oikeasti tavallaan odotan tota vaihetta, kun tyttö kasvaa. Tai lähinnä niitä lapsen omia oivalluksia ja rehellisesti lausuttuja totuuksia.

 8. Merppa sanoo:

  Heippa. :) Olen ite pohtinu, että miten selitän tuon vauvan ”teko” jutun lapsille kun he alkavat siitä kyselemään. Olen ajatellut samanlaista vastausta minkä sinä olit antanut. Jos lapsen kiinnostus tyydyttyy sillä ni se on ollut hänen kehitykselleen tarpeeksi riittävä vastaus. Lisäkysymyksiä tulee sitten kun on taas kehitys mennyt eteenpäin ja lapsi on valmis kuulemaan lisää. Lapset on niiin ihania. ♡

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.