Turvallisesti verkossa myös ulkomailla sis. arvonnan

30.05.2016

Osa teistä ehkä muistaakin että olin maaliskuussa jo mukana Indiedaysin & F-Securen kampanjassa? Meillä on kampanjan myötä ollut suomalaisen F-Securen tietoturvapalvelu SAFE käytössä nyt koko kevään kaikilla laitteilla. Asennettiin se kerralla yhdellä koodilla viidelle eri laitteelle padeista koneisiin ja puhelimiin, ja säädettiin aika- ja turvarajoitukset kuntoon lasten iPadin käyttöä varten. Ne ovat olleet todella hyvät, ja lapset aina luopuvat padista ihan tyynesti kun aikaraja on täynnä, kiitos SAFEn. Eivätkä ole kertaakaan päätyneet mihinkään kummallisille sivuille.

Tietoturvapalvelu toi mielenrauhaa meidän Mallorcan reissulla myös. Kun koko perhe matkustaa, tuntuu kokoajan että jotain on ehkä unohtunut tai hukassa tai että mitä jos niin käy. Kun tiesi että esimerkiksi puhelimen saa paikannettua ja pahimmassa tapauksessa jopa suljettua etänä kaiken tarvittavan, oli paljon rauhallisempi fiilis. Lomakohteista myös aina varoitellaan että kannattaa pitää laukut lähellä ja varoa taskuvarkaita, ja niin me toki tehtiinkin – mutta myös varkaustilanteessa se olisi ollut hyvä että puhelimen olisi voinut paikantaa ja lukita uuden ja parannellun varkaudenestopalvelu Finderin avulla. Onneksi mitään ei kuitenkaan varastettu, mielelläni pidän puhelimet ja muut ihan itselläni.

Mä olen netinselaajana ehkä aika tylsä, käyn 99% ajasta tutuilla sivuilla, täällä Indiedaysin sivulla sekä selaamassa lehdet ja parissa verkkokaupassa. Työn puolesta kuitenkin googlettelen jonkin verran ja tutustun paljon myös ulkomaisiin sivustoihin, ja on hyvä tietää SAFE estää myös minua joutumasta huonoille sivustoille jos vaikka sattuisinkin painamaan vahingossa jotain epäilyttävää linkkiä. Sama Facebookissa, kun huijauksia ja viruksia leviää – mun ei tarvitse pelätä. SAFE estää mua menemästä sivulle joka saattaisi saastuttaa mun FB-profiilin ja alkaa lähettää jotain hirveitä viruslinkkejä mun kavereille mun nimissä. Joskus virukset on naamioitu niin hyvin mielenkiintoisen otsikon ja linkin taakse että joku saattaa niitä vaikka klikatakin.

Parasta on se, että arkisessa käytössä tietoturvaa ei edes huomaa mitenkään, paitsi lapset aikarajoista. Niin sen kuuluu mennäkin, F-Secure SAFE suojaa taustalla eikä häiritse. Se antaa samalla sekä virusturvan että selaussuojauksen ja paljon muuta. Ei tarvitse muistaa päivitellä eikä tarvita mitään hankalia ja aikaavieviä toimenpiteitä. Suojaus varmistetaan helposti kirjautumalla palveluun ja ottamalla se käyttöön. Kun tietoturvapalvelua haluaa seurata, se antaa tarkkoja tietoja siitä miten se suojaa laitteitasi. Tietoja seuraat kätevästi My F-Secure -palvelusta, mistä myös hallitset virusturvaasi.

Suosittelen kaikille tätä, sillä se on todella hyvä niin verkko-ostoksia tehdessä, lasten kanssa kuin vaikka ihan vain siellä Facebookissa pyöriessä. Nyt pääsette testaamaan F-Secure SAFEa neljä kuukautta ilmaiseksi niin halutessanne! Kampanjasivulla voitte täyttää lomakkeen, jolla palvelua voi testata ilmaiseksi neljän kuukauden testijakson ajan, eikä se velvoita mihinkään jatkositoumuksiin.

LUKIJAKILPAILU!

Jos haluaisit voittaa F-Secure SAFEn vuodeksi käyttöön itsellesi, kommentoi tähän postaukseen miksi juuri sinä tarvitsisit F-Secure SAFEa. Kaikkien vastanneiden kesken arvotaan kaksi tuotepakettia. Muista jättää sähköpostiosoitteesi sille varattuun kenttään, sillä voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti. Arvonta-aikaa 5.6. klo 22.00 asti.

Mukavaa päivää kaikille <3


No Responses to “Turvallisesti verkossa myös ulkomailla sis. arvonnan”

 1. Heidi sanoo:

  Käytän paljon älypuhelinta eikä miulla oo siihen minkäänlaista turvaa, tää ois nii huippu miulle!

 2. AlinaR sanoo:

  Itse opin juuri kantapään kautta sen, kuinka tärkeää tietokoneet ja mobiililaitteet on suojata viruksilta. Omassa tietokoneessa oli viruksentorjuntaohjelma menossa vanhaksi ja olin uusimassa sitä, kun kone ilmoitti jostain virheestä ja sammui. Tämän jälkeen sitä ei sitten ole auki saanutkaan. Kone on parhaillaan huollossa ja toivon että sen saisi vielä toimimaan. En vielä tiedä johtuiko koko hässäkkä jostain viruksesta vai mistä, mutta jatkossa haluaisin suojata niin koneen kuin kaikki mobiililaitteet viruksilta ja epämääräisiltä sivustoilta.

 3. Essi sanoo:

  3 lasta. Tarviiko muuta edes sanoa? 😀

 4. Laura sanoo:

  Mun edellinen suojaus umpeutui juuri viime viikolla, enkä ole saanut vielä aikaiseksi hommata uutta.

 5. Emma sanoo:

  Käytän niin paljon puhelinta ja läppäriä ja tablettia työasioihin, niin olisi kiva tietää että kaikki on turvassa ja suojassa viruksilta sun muilta!

 6. Saana sanoo:

  Nolottaa myöntää, mutta mulla ei oo mitään tietoturvia tällä hetkellä käytössä enkä ymmärrä noista mitään. Eli tulis varmasti tarpeeseen toi paketti!

 7. Enni Immonen sanoo:

  Hyvä varmasti olisi.

 8. Marikak sanoo:

  Oon niin onneton tämmösten kanssa.. tää vaikuttaa niin selkeeltä ja helpolta ja sais kaikkiin laitteisiin kerralla, mahtavaa!

 9. Amelie sanoo:

  Hävettää myöntää, mutta itselläni ei ole tällä hetkellä mitään kunnollista tietoturvaa, joten tuollainen todella tulisi tarpeeseen. Ja muutenkin tuo olisi kiva että esim. kännykän pystyisi paikantamaan, koska ainakin itse olen aika hajamielinen tapaus eikä olisi mitenkään ennenkuulumatonta, jos joskus hukkaisin kännykkäni…

 10. Sari sanoo:

  Huippua, just selailen nettijuttuja kseän reissuja varten ja tämähän ois todella loistava! Meillä kun on neljän lapsen puhelimet mukana ja hei huolettomat…

 11. SHaidi sanoo:

  Käytän paljon kännykkää, mutta siinä ei taida olla minkäänlaista suojaa viruksille… Ehkä. Joten tää tulis enemmän kuin tarpeeseen.

 12. Suvi sanoo:

  Tällä hetkellä ei ole mitään turvia tietokoneissa eikä kännyköissä meidän perheessä ja paljon tulee käytettyä molempia. Tietokoneessa olemme huomanneet hidastumista ja outoja mainostekstejä joka puolella, eli varmaankin jokin virus :/ Tämä tulisi siis erittäin tarpeeseen meille, saataisiin suojattua tietokoneet ja kännykät! 🙂 Myöskin tuo puhelimen paikannus tulisi enemmän kuin tarpeeseen nimimerkillä: puhelinainahukassa

 13. cvalda sanoo:

  Ois kyllä ihan tosi tarpeellinen! En oo ikinä jaksanu ite kunnolla opetella mittää tällasia, aina joku muu hoitanu koneeseen virusturvan ym. mun puolesta, enkä oikeen oo ees varma tänhetkisestä tilanteesta tai miten luotettava mun virustorjuntaohjelma on 😀

 14. Pipsa sanoo:

  Hävettää tunnustaa ettei ole tietoturvaa puhelimessa. Olis siis tarvetta.

 15. Jassu sanoo:

  Olen ihan toivoton näiden virustorjuntojen kanssa, joten iso plussa helppokäyttöisyydestä ja siitä, että kaikki laitteet saa suojattua kerralla!

 16. Smiley sanoo:

  No hei vitsi, tulis tarpeeseen kyllä! Mää käytän paljon aikaa selaillen tablettia ja iPhonea ja olis mahtavaa, jos niissä olis joku turva, jotka pitää pois haittasivustoilta eikä vahingossakaan juat klikkais auki mitään viruslinkkejä tai muita. Ei nimittäin näin opiskelijana olis varaa laittaa vähäsiä ropojaan mihinkään kalliisiin korjaajiin, mikäli jonkun viruksen onnistuiskin imuroimaan laitteelleen…

 17. Tt sanoo:

  Aina olisi tarvetta hyvälle virusturvalle 🙂

 18. Inga sanoo:

  Tyttö alkaa olla juuri siinä iässä että lastenohjelmat kiinnostavat ja sillä että tytön antaa katsoa vaikka youtubesta videoita voittaa muutaman hetken esim ruoanlaittoon. Tämän avulla voisin hyvillä mielin antaa hänen videoita katsoa, kun tietäisi ettei hän luvattomille sivuille eksyisi 🙂

 19. Mimosa_ sanoo:

  Olen aina ollut tosi tarkka virustorjunta yms. ohjelmista. Edellinen suojaus on umpeutumassa, joten tulisi tarpeeseen 🙂

 20. Janika sanoo:

  Syy, miksi juuri minä tarvisin F-Secure SAFEa on hyvinkin yksinkertainen. Kaikki tarvitsevat virustorjuntaa laitteillensa. Niin myös minä. Olen opiskelija, joten budjettiin ei ensimmäisenä kuulu virustorjunta, vaikka se olisikin hyvin tärkeää omistaa. Rahat vain tahtovat kulua kaikkeen ”vielä tärkeämpään”. Tänä päivänä, kun puhelimet ja tietokoneet ovat jokapäiväisessä käytössä olisi tärkeää olla tietoinen myös niiden tietoturvasta. Minulla itsellä ei ole käsitystäkään, miten paljon kaikkia viruksia on ja mistä muualta niitä voi tulla, kuin mainoksia klikkaamalla ja jostain epämääräisiltä sivuilta. Siksi olisi hyvä omistaa F-Secure SAFE. 🙂

 21. Paula sanoo:

  Mulle SAFE kelpais, sillä oon opiskelija, ja ”ilmainen” hyvä suojaus on aina plussaa!!

 22. jenny sanoo:

  En tajua hölkäsenpöläystä tuevallisuusasioista kun kyse on älylaitteista, joten tänne tulisi kyllä tarpeeseen! 🙂

 23. Maiju sanoo:

  Tää olis niin hyvä ja tarpeellinen. Koneella, ipadilla ja puhelimella tulee vietettyä välillä vähän liikaakin aikaa, eikä meillä oo mitään erityistä suojaa. Blogit ja nettikaupat on päivittäin käytössä, toisinaan mielen valtaa pelko – ”onkohan tää ihan turvallinen sivusto”. Myös ulkomailla joutuu aina pelkäämään netinkäyttöä. Tämä olisi siis niin aiheellinen meille, saisi turvallisin mielin liikkua netissä!

 24. Inka sanoo:

  Esikoinen alkaa oleen sen ikäinen että ipadi kiinnostaa. Olis mahtavaa saada suojattua tabletit ja puhelimet taaperolle turvalliseks! Pienet sormet kun taitavasti ja hyvin huomaamatta saattaa joutua lapsille sopimattomille sivuille.

 25. Suviva sanoo:

  Uusi puhelin kaipaisi lisäturvaa. 🙂

 26. idaaa sanoo:

  olisi todella tarpeellinen! oon erittäin huono tämmösissä asioista enkä oo edes varma onko mulla tällä hetkellä mitään turvaa tässä koneessa joten tämä SAFE helpottaisi kummasti elämää 😀

 27. Marjo sanoo:

  Koska olen niin huono / laiska hoitamaan virusturvia, joten ei ole aina ajantasalla.

 28. Mimmi sanoo:

  Kaikki tarvitsevat älylaitteisiin ja perus kannettaviin tietoturvaa, eli tarpeeseen tulisi!

 29. niina sanoo:

  Mulla ei tabletissa eikä puhelimessa oo mitään virusturvaa ja se olis kyllä hyvä olla sekä itseni että lapsen takia 🙂 p.s ihana kuva tuo missä pienempi neiti on nukahtanu sohvalle 😀 ♡

 30. Emma sanoo:

  Oo, tää tulisi niin tarpeeseen. Vanha suojaus loppui jo alkukeväästä, ja uusi on hankintalistalla. Tämä houkuttelisi!

 31. Primrose sanoo:

  Mulla on ennen ollut tietoturva yliopiston kautta ilmaiseksi käytössä, mutta kun valmistuin, niin eipä ole enää. Siispä olis tosi kiva, jos voittaisin tämän. ☺

 32. kalliina sanoo:

  Olen kokeillut nyt safea muutaman kuukauden ja olen tyytyväinen, joten mielelläni jatkaisin käyttöä tuon ilmaiskokeilun jälkeenkin.

 33. Jenni sanoo:

  Kyllähän se turvallisuutta tois ku ei tarviis pelätä jos esim facessa avaa vahingossa jonkun epäilyttävän vinkin et tuliko sieltä nyt virus vai ei 😀 Laittaisin kerralla sit puhelimeen, tablettiin ja koneeseenki!

 34. Riina sanoo:

  Tää tulis olemaan todella tarpeellinen, koska puhelin ja tietokone on läsnä niin paljon ja tieto siitä, että ne on suojattu niin voi luotettavasti selailla sivuja. 🙂

 35. Johanna sanoo:

  F-secure on aika kyseenalainen palvelu, siitä kuulee niin hyvää kuin huonoakin kommenttia. Itse en ole vielä päässyt muodostamaan omaa mielipidettä. Tässäpä tilaisuus päästä testailemaan ja onhan se virusturva nyt ihan ehdoton, oli se käyttö minkälaista tahansa.

 36. MMM sanoo:

  Tarvitsisin F-Secure SAFEa, koska käytän paljon internetiä ja olen huolissani, että joku vielä joskus urkkii tietojani tai asentaa laitteisiini viruksia… Palvelu auttaisi paljon tämän asian suhteen!

 37. Jenni sanoo:

  Tilailen netistä aika paljon vaatetta jne. joten olisi ehdottomasti hyvä suojata älypuhelin ja tabletti 🙂

 38. Ansu sanoo:

  Olisi varmasti hyvä lisä omalle puhelimelle ja koneelle, välillä kun tulee googlailtua ties mitä ja osteltua vähän mistä sattuu netissä.

 39. Elena sanoo:

  Tämä voisi olla hyvä, jos meidän esikoinen alkaa kohta käyttämään tablettia.

 40. Jenna sanoo:

  Koneeni virussuoja on juuri päättymässä ja rehellisesti sanottuna uskon, että nykyisen suojataso ei ole edes ollut riittävä. Puhelimessa ei suojaa vielä olekaan vaikka todellakin pitäisi.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.