Takaisin kotona

22.07.2016

Heippa kaikille! Me tultiin eilen iltapäivällä Oulusta kotiin ja pitkien yöunien sekä tavaroiden purkamisen jälkeen pääsin viimein istahtamaan koneelle. En voi kyllä tarpeeksi paljon korostaa miten suuri merkitys puolentoista viikon Oulun lomalla oli meille kaikille. Se oli täydellistä irtautumista ja rentoutumista kaikesta, tutussa ympäristössä tuttujen rakkaiden ihmisten kanssa. Se teki niin hyvää.

Tällä viikolla ollaan käyty mm. kaverin perheen rantasaunalla saunomassa ja uimassa, mun isovanhempien kanssa Oulun torilla syömässä, sekä Hietasaaren Vauhtipuistossa. Rantasauna oli ihan mieletön kunnon puusauna meren rannalla. Ihan uskomatonta millaisia ihania paikkoja löytyy melkein keskeltä Oulua. Siellä me saunottiin ja uitiin koko ilta ja syötiin iltapalatkin, tytöt kylpivät vesisaaveissa saunassa myös ja meillä oli niin hauskaa. Oli myös ihana käydä torilla syömässä mun mummun ja papan ja äidin kanssa. Syötiin kunnon perinteistä toriruokaa ja ihania valkosipuliperunoita, nami.

Vauhtipuisto tulee muuten ehdottomasti mun Ouluvinkit lapsiperheelle -postaukseen, koska voin ihan täydestä sydämestäni sanoa että ainakin meidän alle 110cm mittaisille neitokaisille se on tähän mennessä ollut kaikkein paras ja eniten tarjontaa sisältänyt huvipuisto. Meillä oli siellä niin hauskaa ja lapset nauttivat ihan täysillä. Siellä he pääsivät jokaiseen laitteeseen eivätkä olleet mihinkään liian pieniä, toisin kuin lintsillä missä esimerkiksi tismalleen samanlaiseen viikinkilaivaan kuin Vauhtipuistossa pääsee vain toinen meidän neideistä. Rannekkeet olivat vain 12 euroa, eli yhtä edullisia kuin perus sisäleikkipuistot, ja silti tarjolla oli pienille ihan kunnon huvipuistolaitteita pomppulinnojen, autojen ja muiden lisäksi.

Oulussa saatiin nauttia auringosta ja ihanasta säästä melkein koko loman ajan. Vaikka täällä onkin pilvistä tänään, on kuitenkin kiva olla myös kotona ja päästä laittamaan kotia ja tekemään kaikkia siistejä Helsinkijuttuja mitä täällä voi kesällä tehdä. Toivotaan että säätkin tästä paranevat ja päästään nauttimaan vielä tuosta meidän läheisestä hiekkarannastakin. Lomaa on jäljellä vielä melkein puolitoista viikkoa täälläkin, eiköhän me keksitä paljon kaikkea kivaa ennen syksyn alkua ja kaikkea jännää mitä se tuo tullessaan.

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


4 Responses to “Takaisin kotona”

 1. Pilvi sanoo:

  Hei teidän täytyy tulla meidän kanssa joskus käymään Lautaniemessä! Me ollaan tosin huomenna menossa todennäköisesti viimeisen kerran tänä kesänä (matkustaminen alkaa tehdä jo vähän tiukkaa), mutta vaikka ens kesänä sitten! :)

 2. Hanna-täti sanoo:

  Hei! Tiesitkö, että Vauhtipuisto on perheyritys, ja että se oli heidän syöpään kuolleen 10-vuotiaan poikansa unelma? Nyt puistoa pyöritetään jo toisessa polvessa. <3

 3. turvallisuuspolliisi sanoo:

  Niitä pituusrajoja tuskin on Lintsilläkään laitettu ihan vain vajaamittaisten lasten ja vanhempiensa kiusaksi. Kyseessä on ihan puhtaasti vain turvallisuusseikka :).

 4. Katriina sanoo:

  Moikka! :) Kuulostaa ihan täydelliseltä! Ja nimenomaan irtautumiselta :) Isäni asuu toisessa kaupungissa (kylläkin vain 100km päässä), ja mennessämme sinne koko perheenä,tuntuu aina irtautuvan ihan täysin omista arkiympyröistä :)
  Pakko sanoa, kun olen tätä jo pidempään miettinyt: mulla on ihan sellainen olo, että teidän perheeseen tulee kolmas lapsi! :) On vain sellainen tunne :)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.