Alkuraskauden oireita

17.08.2016

Kun oireet vihdoin alkavat helpottaa on niistä kiva päästä puhumaan. Tämän postauksen kirjoittamisella mä olen leikitellyt aina kun on ollut oikein paha olo, Otollekin sanoin että ”Voi kuule sitten kun mä voin puhua tästä niin vuodatan kyllä sellaiset oirelistaukset että ei oo todellista!”. Eli kuten ehkä tästä voi päätellä, ei ole ollut mikään maailman hehkuvin olo ensimmäisen kolmanneksen aikana.

Ensimmäiset pari viikkoa olivat superhelpot, ei ällöttänyt eikä väsyttänyt eikä ollut oikeastaan mitään erilaista kuin aiemmin. Sitten se seitsemännellä viikolla iski kuin salama kirkkaalta taivaalta, aivan jäätävä hajuherkkyys. Tässä lista asioista jotka mun mielestä haisivat aivan kuvottavalta ja saivat oksennuksen kurkkuun: hanavesi, tuoreet mansikat, suihkunraikas Otto, hissi, metro, bussi, hiki, jauheliha, kala, kahvi, hiuslakka, shampoo, suihkugeelit, hammastahna, meidän uusi auto. Eli oikeastaan ihan kaikki, yritin vaan olla haistamatta mitään ja kiitin korkeampia voimia säännöllisestä allergisesta nuhastani, joka ajoittain hälvensi hajuaistini kykyjä.

Mulla oli pahoinvointia mutta pääosin se liittyi siis hajuihin, koska jatkuvasti joku haisi mun mielestä niin pahalta että olin puolimatkassa vessaan purjolle. Pahinta oli ehkä Oulussa kun käytiin sukulaisten luona kylässä. Olin silloin niin alkuvaiheilla että en halunnut kertoa kenellekään vielä, ja kaikki tietenkin keittivät sitten kahvia joka kyläpaikassa, yleensähän mä juon kahvia mustana ja monta kuppia päivässä. Pelkästä kahvin tuoksusta nousi jo kylmä hiki otsalle, mutta siinä vaiheessa kun sain mukin aina eteen niin tuntui että taju lähtee. Onneksi rakas mieheni auttoi mua ja kärsi koko reissun ajan pienistä kahvitärinöistä, hän nimittäin aina katseen välttäessä kietaisi munkin kupillisen kerralla huiviin. Nyt mulla menee jo cappuccino alas mutta mustaa kahvia en ole uskaltanut vieläkään haistaa.

Pahoinvoinnin lisäksi ikävin oire on ollut päänsärky ja jokaviikkoiset migreenit. Nyt on alkanut vähän helpottaa, viikossa on ollut jo yhtä monta päänsärytöntä päivää kuin päänsärkypäivää, mutta ensimmäiset seitsemän viikkoa mä kärsin 5/7 päivästä päänsärystä ja kerran viikkoon oikein kunnon migreenin. Osasin tätä odottaakin koska edellisessä raskaudessa oli ihan samanlaista, mutta ei se siitä sen mukavampaa tehnyt. Viimeksi päänsäryt helpottivat kunnolla raskausviikon 16 jälkeen joten samaa toivon nytkin. Ja kaikkeen turtuu, en mä ole antanut päänsärkyjen koko kesää pilata, olen vaan sitten käyttänyt aurinkolaseja sisälläkin ja koittanut olla menossa mukana.

Ulkoisesti näkyviä oireita on tietenkin ollut jäätävä turvotus ja pötsin kasvu, sekä kokovartaloakne. Edelleen selkä on sen näköinen että mulla on joku vuosituhannen pahin vesirokko, mutta näppyjä ne vaan on. Kasvoista on onneksi alkanut helpottaa, vaikka ei se vieläkään ennallaan ole. Mulla oli nyt lähtöpainoa pari kiloa enemmän mitä Zeldaa odottaessa, ja välillä olen hormoneissani kokenut jäätäviä itsetuntokriisejä. En kropasta tai mahasta, mutta kasvoista. Muutama teistäkin kommentoi että mulla on kasvot pyöristyneet, ja niinhän ne on, ja se on se mun itsetunnon heikko kohta muutenkin mitä en vaan opi käsittelemään. Mutta, sen kanssa on vaan elettävä, ja keskityn mieluummin sitten vaan ajattelemaan miten ihana maha mulla jo on! Sitä on kiva kasvatella.

En tiedä paljonko olen kerännyt painoa ensimmäisen neuvolan jälkeen, mutta nälkä on ainakin ollut ihan kokoajan. Kun normaalisti voin hyvin olla syömättä aamupalan ja lounaan väliset neljä tai viisi tuntia, on nyt pakko syödä välipalaa jo kymmeneltä. Mun on siis syötävä 2-3h välein, tai tulee sellainen tunne että näännyn ja pökerryn ja en ole saanut ruokaa koko päivänä. Se on ihan naurettavaa! Olen yrittänyt syödä terveellisiä välipaloja ja monipuolisia aterioita ja pitää ateriarytmin mahdollisimman säännöllisenä, mutta aina se nälkä melkeinpä pääsee yllättämään. Se tulee ihan sekunnissa, ei ole mitään sellaista pientä että maha vähän murisee tai ”voisin kohta syödä” vaan se nääntymisfiilis on HETI. Sinänsä huvittavaa, kun se lisäenergiantarve on neuvolan oppaiden mukaan raskausaikana 250 kaloria vuorokaudessa. Eli yksi ylimääräinen pieni välipala. Mä syön niitä ainakin kolme.

Väsymys on ehkä se eniten edelleen läsnäoleva raskausoire, sillä nukahdan iltaisin jo yhdeksän jälkeen vaikka nukun joka aamu melkein kahdeksaan. Ekoina viikkoina nukuin päikkärit joka päivä ja väsymys oli sellaista kokonaisvaltaista ”musta ei oo tänään mihinkään en jaksa edes nousta sängystä ylös!” -väsymystä. Vaan olihan se noustava. Onneksi nyt on ollut kesä ja lämmintä ja valoisaa, se on varmasti auttanut paljon väsymyksen selättämisessä. Ja iltaisin on ihana nukahtaa Oton turvalliseen kainaloon kesken sarjan, joka ilta.

Onneksi tosiaan kaikki ikävimmät oireet ovat alkaneet helpottaa, ja ollaan jo matkalla kohti sitä seesteistä keskiraskautta. Viimeksi mun seesteinen keskiraskaus keskeytyi siihen kun säännölliset supistukset alkoivat viikolla 25 ja jouduin vuodelepoon, mutta nyt tietenkin toivotaan että niin ei käy. Onneksi mulla on Otto, joka on pitänyt huolta siitä että en rasitu liikaa (tai yhtään), ja tytötkin ovat sen verta isoja että ei tarvitse jatkuvasti nostella heitä vaan he pukevat ja hoitavat vessa-asiat ja ruokapöytään istumiset ihan itse, toisin kuin viimeksi Tiaran ollessa vasta 1v.

Siinäpä mun alkuraskaus pähkinänkuoressa, nyt keskityn mielelläni katsomaan eteenpäin enkä muistele sen enempää näitä oireita. Toivotaan että kaikki menee kivasti loppuun asti.

Millaisia alkuraskauden oireita teillä on ollut? Onko ollut eroa eri raskauksien välillä?


46 Responses to “Alkuraskauden oireita”

 1. Avatar Ninni sanoo:

  Moi!
  Itse odottelen esikoista ja hyvin pystyn samaistumaan olotilaasi.. Itse yrjösin itseni sairaalaan tiputukseen useaan kertaan.. Nyt etoo enää jos ei saa säännöllisesti ruokaa, suuri parannus siis! Tämä ihon ja selän kukkiminen yllätti kyllä myös! Tosi mukava lukea postauksiasi, etenkin nyt tähän raskauteen liittyen! Ja mun mielestä näytät kuvissa tosi hehkuvalta, verrattuna siihen mörköön mikä täällä kotona välillä katselee peilistä takaisin…
  Seesteisempää loppuraskautta meille! ;)

 2. Avatar santsu sanoo:

  Ihana lukea sun raskaudesta. :)

  Noi oireet on kyl varmasti inhottavia, varsinkin pahoinvointi ja hajuheerkkyys. Mulla ei ollut minkäänlaisia oireita koko raskauden aikana, ihan lopussa unettomuus.

 3. Avatar Emma sanoo:

  Kuulostaa ihan samalta kun mulla olot nyt muuten ihan samat, mutta ei migneeriä. Nyt viikko 8 puolivälissä, mä niin odotan että tää loppuis siihen 12.viikkoon mennessä
  Esikoisesta ei ollut mitään sen kummempia oireita, eli nyt on sitten senkin edestä ilmeisesti…

 4. Avatar Eveliina sanoo:

  Esikoista odottaessa en juurikaan kärsinyt pahoinvoinnista. Nyt toista odottaessa pahoinvointi on ollut tosi voimakasta. Ja jatkuu edelleen, nyt rv 14. Ensimmäisessä raskaudessa tässä vaiheessa vatsatuntemukset oli ihan normaalit, en usein edes muistanut olevani raskaana. Nyt tuntuu että on enemmän repäisykipuja, vatsan kovettumista ja kipuja.
  Ihana tuo sun masu! Mun vatsasta ei muiden mukaan vielä huomaa mitään

 5. Avatar Syksylintu sanoo:

  Minulla on yksi lapsi ja voi jestas, miten rakastinkaan raskausaikaa vaikkei se oireeton ollut minullakaan millään tasolla. Mun oireiluni liittyi kuitenkin isolta osalta myös mun omaan sairauteen eikä pelkästään raskauteen. Mutta hei, mä olen normaalistikin todella hajuherkkä ja usein yökin milloin missäkin… Kaikkia tuttuja tämä naurattaa, mua itseänikin joskus, muttei silloin kun yökin vedet silmissä :).

  Mulla välillä lääkitys tekee kuukasvot eli turvottaa kasvot vähän sen näköiseksi, kuin olisi nauttinut alkoholia pidemmänkin aikaa. Voi luoja, miten se vie itsetunnon alas, vaikka siihen on järkevä syy. Mutta olen kuullut, kun tutut ei tunnista minua kadulla tai kuvista turvotuksen aikaan jne., joten siitä voi kuvitella turvotuksen määrän. Joten ymmärrän, jos peiliin katsominen tuottaa tuskaa kun omat kasvot ei miellytä tai tunnu omilta. Mutta täytyy näin ulkopuolisen silmin katsottuna todeta, että minäkin huomaan pyöristyneet kasvosi, mutta minun silmissäni näytät nyt oikein kauniilta, onnelliselta ja hehkut… Ihan kasvoista katsottuna! Joten en usko, että kukaan muu näkee turvotustasi pahalla :). Olet oikein kaunis <3.

 6. Avatar Rosa sanoo:

  Minun mielestä hehkut nyt raskaana ollessa ainakin kuvian perusteella! :) Noi alkuraskauden olot oli kyllä hirveet! Mulla saatto tulla yht äkkiä oksennus esim. makaronilaatikon hajusta. Koulussa aamulla oksensin ennen tuntia ja pokkana vaan tunnille kun en halunnut vielä muille kertoa :D

 7. Avatar keiss sanoo:

  Itellään alkoi raskauspahoinvointi viikolla 6. Oksentelin aamusta iltaan, päivittäin. Muutama päivä taisi olla semmosia etten oksentanut laisinkaan. Kolmesti kävin lääkärissä nesteytyksessä. Olo oli aika epätoivoinen kun lääkäri sanoi että viikolle 12 mennessä yleensä helpottaa, se tuntui niiiiiin kaukaiselta ! Oikein laskeskelin päiviä, ja voi sitä pettymyksen määrää kun ei sitten helpottanutkaan ! Vasta viikolle 14 alkoi pahin pahoinvointi mennä ohi. Nyt viikolla 16 voi alkaa jo puhumaan siitä ihanasta raskausajasta, alkuun se ei kyllä tuntunut missään kohti ihanalta. :D

 8. Avatar Saara sanoo:

  Mulla on ihan sama juttu ton syömisen kanssa. Yksi ylimääränen välipala ei riitä lähimainkaan, musta tulee muuten ihan jäätävä kiukkupussi ja itkupilli. :”D kahden tunnin välein kun syö niin ihan hyvin selviää. Pahoinvointi oli ja meni toukokuun aikana. Osa vanhoista lempiruoista alkoi oksettaa niin että en vieläkään pysty edes kuvittelemaan tietyn liharuoan syöntiä. Nyt tänään 22+0 mittarissa mutta jotkut sapuskat on vieläkin siis nounou. :D alkuraskaudessa mulle tuli muuten hirvee jäätelöhimo. Toinen ruokahimo oli oltermannijuusto ja päärynä… siis yhdessä. XD mun miehen ilme oli näkemisen arvoinen kun onnellisena selitin miten olin popsinut yhtäaikaa makeaa päärynää ja suolaisia juustosiivuja. XD Turvotusta mulla ei ole ollut, varmaan runsas vedenjuonti vähän auttanut asiaa. Toisaalta saanut kyllä sitten vessassa juosta vähän väliä..
  Tosi mukavaa lukea miten sun raskaus sujuu! :) tsemppiä myös jatkoon!

 9. Avatar Roosa sanoo:

  Naurahdin tuolle että nenään haisee pahalta suihkunraikas Otto :D Mutta hei, sä näytät upealta! Ehkä hieman väsyneeltä, mutta upealta ja maha on söpö!

 10. Avatar Corinna sanoo:

  Voi että, odotan tuollaisen hehkun saapuvan kuin sulla näkyy kuvissa. Olisi niin ihana nauttia tästä raskaudesta!
  Esikoisen kanssa oksensin viikolle 16 ja samaa rataa menee tämäkin näköjään, maaginen 12vk ei ainakaan tuonut helpotusta :D
  Ja tässä raskaudessa eritoten on tuo hajuherkkyys paikalla, hanavesi haisee pahalta mutta pullotettu lähdevesi menee alas. Outoa. Allekirjoitan myös nälän ilmestymisen, se iskee aina NYT eikä varottele saapumisestaan.
  Äläkä huoli, alati kasvava pieni ihme vie varmasti huomion kasvoistasi (joissa en itse huomaa muutosta, liekö luen blogia liian harvoin tai keskityn tekstiin enemmän :D)

 11. Avatar AnnaMaria sanoo:

  Tutunkuuloisia oireita kyllä…

  Esikoista odottaessa oli hajuherkkyyttä (jauheliha oli varmaan se kaikkein pahin) ja lievää pahoinvointia, mutta ne loppuivat joskus vk 11 ja loppuodotus oli sitten ihan superhelppo.

  Nyt toisella kierroksella ei ollut alussa mitään muuta kuin jokunen migreenikohtaus (mulla ei ikinä ennen oo ollu migreeniä) ja maha pomppasi näkyviin niin, et kerroin työkavereille joskus vk 8-9. Oon vaatekaupas töis, nii pääsi helpommalla ku tunnusti suoraan, miksei enää normifarkut mee jalkaan :D
  Raskausvaivat alkoivatkin sitten vasta vk 20 jälkeen vaivaamaan… On suonikohjuja, ennenaikaisia supistuksia, iskiasvaivaa, turvotusta, unettomuutta ja nyt viimeisimpänä vk 33 alkanut närästys… Eli vk 20 jälkeen en ole töissä pystynyt supistelujen takia käymään ja nyt näyttäis siltä, että ainakin sinne vk 36 olis hyvät mahkut päästä, kun yli 10 viikkoa on jo pelätty ennenaikaista synnytystä.. Eli odotusajat voi todellakin olla erilaisia ;D

  Ja älä stressaa mistään kasvojen pyöristymisestä, ne pyöristyy melkein kaikilla odottajilla (myös Britannian herttuatar Catherinella) ja muille se näkyy vain odotushehkuna :) Nauti vaan jokaisesta ihanasta odotuspäivästä! <3

 12. Avatar Jii sanoo:

  Hei niin mukavaa lukea näitä sun raskauspostauksia, koska itse odotan juuri esikoista ja taidetaan olla suurin piirtein samoilla viikoilla (sä ehkä vähän edellä!). Me käytiin eilen ekassa ultrassa ja nyt vasta konkretisoituu vähän, että lapsi on oikeesti tulossa. :) Mulla ei oo hirveen pahoja raskausoireita ollu – mitä nyt naama vähän kukkii (argh!) ja väsyttää, mut pahin on ollu just toi nälkä! Jonku kolme tuntia pystyy olla syömättä ja sit iskee sellanen korventava nälkä, että on pakko päästä äkkiä syömään, ettei tuu ällö olo…

  Anyway, niin kiva seurata sun kuulumisia ja vinkkejä yms. kun itse käy läpi samoja asioita! :)

 13. Avatar piia sanoo:

  Hah, en olekaan ainoa, jonka mielestä kraanavesi haisi aivan hirveältä! :D Onnittelut (toivottavasti) tasaisempaan keskiraskauteen ehtimisestä!

 14. Avatar Essi sanoo:

  Voi Iina, turhaan teet kompleksia yhdestäkään sun kehonosasta! Sä oot tällä hetkellä vaan tyrmäävän kaunis ja hehkuva, raskaus tosiaan sopii sulle :) Oon muuten saletisti varma että teille tulee pieni poika!

 15. Avatar Sr sanoo:

  Olisi kiva tietää, arvasitko ennen plussausta että olet raskaana? Tai oliko mitään oireita? Ja kaunis olet kasvoista! Monesti naisilla se raskaus näkyy juuri kasvoissa, vaikka ei paljon muualle ylimääräistä tulisikaan. Ainakin itsellä näkyi ja monella kaverillakin, mutta mitäpä sillä on väliä kun tietää mistä se johtuu :) Kaunis olet!

 16. Avatar Marjaana sanoo:

  En osaa yhtään sanoa kuinka kamalaa on kun on migreeni, kun itselläni on kyllä pää ollut kipeä raskauden aikana jossain 10 – 20 rv paikkeilla useinkin. Sekin oli jo kamalaa. :(

  Odotamme meille toista lasta, ja pakko kyllä sanoa että tämä raskaus on aivan täysin erilainen kun esikoisesta. Esikoisen aikana oksensin puoleenväliin asti, väsymys oli jotain ihan kamalaa ja ruokahalua ei ollut. Selkäkivut yms.
  Tämä toinen raskaus on ollut helppo jopa. Pahoinvointia oli aluksi muutamana aamuna, ennen raskaustestiä. Ja nyt rv 25 jälkeen on tullut Selkäkivut. Pää ollut silloin tällöin kipeä, mutta muuten olo ollut loistava. Josta kyllä olen todella kiitollinen, koska saanut touhuta ilman rajoituksia esikoisen 1,5v kanssa :)

  Mutta tsemppiä loppu odotukseen, itsellänikin enää vajaat 12 viikkoa jäljellä

 17. Avatar Iida sanoo:

  Näytät upealta ja hehkuvalta! <3 Nämä raskauspostaukset on tosi kivoja, vaikka lapsi ei tällä hetkellä ajankohtainen olekaan. :)

 18. Avatar Heidi sanoo:

  Kuulostaa tutulta, varsinki toi kahvikohta! Join myös kahvin mustana ja monta kuppia päivässä ennen raskautta, alkuraskaudessa en pystyny juomaan ollenkaan ja nyt keskiraskaudessa 1-2 kuppia päivässä maidon kanssa :D saa sit nähdä jatkanko raskauden jälkeen maidon käyttöö kahvissa :D

 19. Avatar Iiru sanoo:

  Ihanaa että jollain muullakin toi nälkä tulee tolla pam nyt ruokaa. Selitin tätä yks päivä miehelleni kun sen mielestä pitäs syödä kun se näläntunne alkaa hiipiä mahaan mutta kun se ei hiivi vaan se nälkä vaan tulee ja se on aina sudennälkä. Olen itse siis maaliskuun odottaja, muutamia viikkoja sun perässä :) ihana että itselle ajankohtaisia asioita voi lukea täältä!

 20. Avatar Heidi sanoo:

  Mistä muuten toi ihana paita? :)

 21. Avatar Kukka sanoo:

  Tutulta kuulostaa hajuherkkyyden ja nälän suhteen. Elokuvaa katsoessa mulla piti koko ajan olla ikkuna auki niin, että raikas tuuli käy kasvoille, koska pelkkä huoneilma haisi niin kuvottavalle. Toinen paha oli basilikat, joita olin kasvattanut keväästä asti. Makeaa minulla ei tehnyt mieli ollenkaan, mutta suolakurkut ja muut suolaiset houkuttivat. Nyt hajuherkkyys on hävinnyt jo kokonaan ja tuntuu uskomattomalta, että tämä sama asunto muka haisi joltain :D

  Ja minä luulin, että mulla on vesirokkonäppylöitä selässä (kun vyöruusu puhkesi aiemmassa raskaudessa) mutta finnejä ne vaan olikin! :D
  Tässä kolmannessa raskaudessa pahoinvointi on ollut voimakkainta. Olen tuttavapiiristä kuullut samanlaisia kokemuksia. Ilmeisesti monella raskausoireet voimistuvat kerta kerran jälkeen.

  Ikävää, että itsetunto joutuu koville. Ihana kuitenkin, kun kirjoitat rohkeasti myös siitä! Onhan raskaudessa myös näitä ”henkisiä” oireita. Mulla esimerkiksi tempperamentti kiihtyy ja tavarat lentelee raskaana ollessa :( Tosi ikävää ja raastavaa itsetunnon kannalta, koska haluaisin olla kiltti vaimo. Hieman hulluakin, miten hormonit vaikuttaa niin vahvasti. Minusta näytät kauniilta, eikä kasvojen pyöreys ainakaan vähennä sitä. Mielestäni se tekee sinusta hieman nuoremman, sympaattisemman ja ehkä jotenkin helpostilähestyttävämmän oloisen. Mutta ymmärrän kyllä, että itsetuntokriiseissä se ei paljon helpota, vaikka muut mitä vakuuttaisivat. :\

  Tsemppiä Iina! Pidä lippu korkealla ja maha pystyssä ;)

 22. Avatar ÄitiEP sanoo:

  Voi mä muistan mun kolmannesta raskaudesta myös tuon nälän! Sama kun sulla, että nyt ei oo nälkä ja sitten sekunnin päästä ihan jäätävä nääntymys, kädet tärisi ja hikoilutti kuin ei olisi koko päivänä saanut ruokaa.
  Tsemppiä!

 23. Avatar Noora sanoo:

  Näitä raskaus postauksia on ihan parasta lukea! Viime pstauksessa kun kyselit että onko jo kyllästymistä, niin ehdottomasti ei! Idea siitä että kerrot joka viikko omia tunteia niin kuulosti hyvältä. :)
  Paljon onnea uudesta tulokkaasta koko perheelle ♥ Ihana päästä seuraamaan vauva juttuja. Alusta asti kun mukana oon tätä kautta kulkenut!

 24. Avatar Sanna sanoo:

  Mulla on ollut hyvin oireeton raskaus tähän asti, välillä saattaa olla sellainen tosi lievä krapulaolo siis lähinnä, ettei ole ruokahalua (syön kyllä siitäkin huolimatta). Tuo 2-3 tunnin välein syöminen on tuttua, mutta mulla on ollu sitä jo ennen raskautta! Kai keho vaan tottuu tiettyyn ruokarytmiin ja mulla se on aina ollu tuollainen. :) Pissalla saa ravata useammin, vaikka mä oon tehny sitäkin paljon jo ennen raskautta. :D

  Kaikinpuolin ei raskautta vielä oikein huomaa oloista tai päällepäin. Pieniä liikkeitä väitän, et oon jo tuntenu! :) Nyt mennään siis raskausviikkoa 15.

 25. Täällä ilmoittautuu myös yksi kuka tunnistaa moiset oireilut. Onneksi ne meni ohitse, mutta tuntui että koko raskauden ajan yhtä oiretta seurasi jo uusi! Alkupahoinvoinnin ja -väsymyksen jälkeen seurasi migreenit ja hirvittävät liitos- ja iskiaskivut. Loppuraskauden kärvistelin närästyksen, supistusten ja selkäkipujen kanssa. Voi tsiisus ei kyllä ole ikävä sitä aikaa (ainakaan vielä ihan hetkeen). Lapsi on nyt 8kk.

  Ja tuo kasvojen turvotus on hyvin tavallista raskauksissa ja itsekin siitä kärsin ja se koetteli tosi kovasti itselläkin itsetuntoa. Näytät kuitenkin tosi tosi upealta, onnelliselta ja kauniilta! Toivottavasti loppuraskautesi sujuu hyvinvointisesti :)

 26. Avatar Jenni sanoo:

  Sulle varmaan hoetaan tätä kokoajan mutta jestas sun maha on iso! O_o Mulla on ollut kaikissa raskauksissa tollanen maha vasta ihan vikoilla viikoilla ja mä sain aina kuulla kuinka pieni mun maha on joten anteeksi kommentointi Mutta onnea onnea, ja pieni kasvojen pyöreys tekee susta toooodella paljon kauniimman!

 27. Avatar E sanoo:

  Puolesvälis mennää ja oikeesti säästyny kaikelta suurimmalta oireelta (koputtaa puuta). Ainoo et alaselkä on välil tosi kipee, nii toivonmukaa ei tuu ongelmia sen suhteen sitte.

  Mites onks sulla jotain super ruokahimoi? :D Mul ei oo niitäkää, makee on sellanen et hyihyi ei tee mieli koskea.! Esikoista odotan :)

  Tulit just hyvään saumaa raskaaks ni pääsen ”jonkun” kanssa samaa aikaa paisumaan :D

 28. Avatar St. brigitten sanoo:

  Samalta kuulostaa kun mulla aina ollut kans. Toi jauheliha etenkin oli aivan järkyttävää, hyi että… ja kana :/ Enää ei niin tarkasti muista, mutta väsymyksen muistan kyllä kans. Se oli voimakkain keskimmäisessä raskaudessa, mutta kyllä mä nukahtelin minne sattuu viimeisessäkin.

  Ihania kuvia. Oot nii kaunis ja hehkut <3 Ei mun silmään kyllä merkkiäkään mistään pyöristymisestä, paitsi mahan kohta :D

 29. Avatar petra sanoo:

  Heh tuota nälkää! Mulla oli sama ja tuntuu et se on nyt synnytyksen jälkeen ja imetyksen myötä vaan pahentunut! T: kolmeviikkoisen äiti :D

 30. Avatar Tepa sanoo:

  Itsellä oli alkuraskaudessa kauhea väsymys ,kahvi ei maistunu pystyin vasta loppua kohden juomaan yhden kupin päivässä jos tarvi ja sitten pahoinvointi joka kestikin koko raskauden oksensin vielä synnytyssalissakin.

 31. Avatar Ida sanoo:

  Mie odotan nyt ensimmäistä lasta ja alku oli kyllä melkoisen epämukavaa. Suurinpiirtein kaikki hajut teki pahaa ja minusta tuntu koko ajan, että meijän keittiön viemäri haisee, vaikka putsasin sitä ihan hulluna. Oksentelin paljon melkein raskauden puoliväliin asti. Nyt on vasta pari viikkoa ollut ihan ok olo. Sain myös riesakseni migreenin, josta en ole aiemmin kärsinyt ollenkaan. Onneksi vasta pari kunnon migreenikohtusta takana. Väsymyksestä en ole juurikaan kärsinyt, mutta vähän toki verottaa se, etten ole oikeastaan koko kesänä saanut enää nukuttua koko yötä yhteen putkeen.
  Nyt on raskaus jo yli puolen välin ja olo alkaa vihdoin olla melko normaali ja arkipäivistä selviää jo ihan hyvin. Ulospäin raskauteni ei näy vielä juuri ollenkaan, joten liikkuminen ja kaikenlainen puuhailu onnistuu vielä loistavasti.
  Iloa ja onnea odotukseen!

 32. Avatar Sammahär sanoo:

  Hei, luin taannoin että kirjotit mahataudista ja oksentamisesta yleensä. Itse pelkään oksentamista ja sitä huonovointisuuden tunnetta yleensä (ihan hölmöä tiedän). Taisit kirjoittaa itsekin jostain oksentamisenkammoamisesta tai jotain … Miten selvisit alkupahoinvoinnista? Olemme suunnitelleet lapsen saantia, mutta pelkään niin paljon sitä alituista oksentelua että se jopa estää vauvahaaveiden toteutumista. Tiedän ettet ole mikään psykologi, mutta olisi ihana saada kuulla omat vinkkisi pahoinvoinnin lieventämiseen tai jopa estoon. :)) entä oletko päättänyt jäädä kotiin pahoinvoinnin vuoksi, vai esim.vienyt tyttösi normaalisti hoitoon vaikka oksettaisi?

 33. Avatar Mimmi sanoo:

  Nyt kun ette ilmeisesti vielä tiedä vauvan sukupuolta, niin olisi kiva lukea sellainen spekulointipostaus että mitkä asiat olisivat erilailla vauvan synnyttyä jos tälläkertaa tulisikin poika :)

 34. Avatar Elisabet sanoo:

  Mun raskaudet oli keskenään hyvin erilaiset. Ensimmäisessä ei ollut läheskään niin paljoa oireita, kun toisessa. Mulla myöskin alkoi supistukset toisen raskauden kohdalla juurikin noilla rv25 tienoilla. Kuopus sitten syntyikin lievästi ennenaikaisena. Älä turhaa murehdi raskauden tuomia muotoja, sä kyllä oot ihan hurjan kaunis! <3 :)

 35. Avatar Sissel sanoo:

  Itselläni on paha migreeni ja nyt raskausaikanakaan se ei ole jättänyt minua rauhaan. Olisi kiva kuulla enemmän tuosta migreenistä ja miten saat siihen helpotusta?
  Onko sinulla auraoireita ja migreeniin liittyvää pahoinvointia? Onko sulla migreeniä myös muulloinkun raskaana ollessasi?

 36. Avatar Laura sanoo:

  Onpas ollut paljon ikäviä oireita, toivottavasti alkaa helpottamaan kun alkuraskaus on ohi!
  2 tytärtä minulla, ja ensimmäisen kohdalla oireita ei ollut kyllä juuri mitään, aivan lopuilla rupesin kärsimään jalkojen pakotuksista ilta/yö aikaan jonka vuoksi jäi sitten unia vähälle.
  Toisen kohdalla oli kyllä tuo nälkä koko ajan! Saatoin syödä 3 aamupalaa ennen 11 lounasta ja kohta oli jo taas nälkä. Jalkojen pakotukset alkoi heti alussa ja muutaman kerran meinasi ihan heittää päässä kun tuli niin nopeasti heikotus esim.kaupassa kun ei päässyt heti istumaan tai pitkälleen. No säälittäviä oireita muiden pahoinvoinnin, supistelujen yms verrattuna :D

 37. Avatar veera sanoo:

  Hauska sattuma, mulla oli toi hajuherkkyys myös aivan jäätävää alkuraskaudessa! (nyt poika 6vk) Oikeastaan kaikki hajusteet sai oksentamaan kuten wc-raikastin, hiustenpesuaineet, saippuat ja lisäksi meidän kodin olohuone haisi ihan kamalalle! :D Esimerkiksi joka kerta kun tulin kotiin ja astelin olkkariin niin jouduin juoksemaan vessaan! Onneksi muutettiin uuteen asuntoon suht pian :D Mies joutui myös lopettamaan tupakoinnin koska oksennus tuli hänen lähellään melkein aina :D Mulla pahoinvoinnit kesti sen reilu 3kk ja sen jälkeen alkoikin melkein heti harjoitussupistukset mitkä kesti loppuun saakka :d

 38. Avatar Viivi sanoo:

  Sinä todellakin hehkut! Pyöreämmät posket vain lisäävät sitä! Ja mikä ihana masu!

 39. Avatar Mertsi sanoo:

  Oivoi, tulipa huono omatunto kun olin yksi niistä kun kommentoi sun kasvojen pyöristyneen! En itse ainakaan tarkoittanut sitä mitenkään pahalla tai korostaen asiaa, vaan mun mielestä sun kasvot oli jotenkin hehkuvalla tavalla pyöristyneet :D vaikea selittää, mutta tosiaan ennen kuin olit ilmoittanut olevasi raskaana niin yhdestä kuvasta tuli ihan sama ”tunnelma” kasvoista kuin jostain vanhemmasta raskauskuvasta :) Sulle sopii kasvojen pieni pyöristyminen, turhaan huolehdit! Näytät onnelliselta ja tosiaan jollain tapaa hehkuvalta kasvoista. Tsemppiä loppuraskauteen!

 40. Avatar Maria sanoo:

  Hei Iina! Törmäsin blogiisi vasta ja ehdottomasti jään seuraamaan! Kirjoitat sisältörikasta tekstiä ja aiheesi ovat monipuolisia ja kiinnostavia. Tekstistäsi ja kuvistasi huokuu pirteä, positiivinen ja elämäniloinen asenne, joka nostattaa itsellekin hymyn kasvoille. :) Tsemppiä loppuraskauteen ja mukavaa syksynalkua teidän perheelle!

 41. Avatar sanna sanoo:

  Itselläni ei ollut juurikaan mitään oireita odottaessa tyttöjäni joita 2. Sit aloin odottamaan kolmatta lastani, ja pahoinvointi kesti siis ympärivuorokauden kaks kuukautta, mutta kertaakaan en oksentanut.. mulla kans kaikki hajut pisti nenään, ja jauheliha oli todella kuvottavaa!alkuraskaudessa oli niin heikkona et tuntu monesti että pyörtyy. ? Ja yllätys yllätys kolmas olikin poika

 42. Avatar Linkku sanoo:

  Hui, ei kuulosta mukavilta oireilta. Mutta kiva että helpottaa jo!

  Ja pakko sanoa, että näytät niin upealta raskaana että <3 Söpösti sulla näkyy jo aivan selvä raskausmaha, ei tosiaan jää epäselväksi että onko kyse pömppiksestä vai vauvasta :'D Niinkuin joillain varmaan vielä tuossa vaiheessa. Onnekas sinä, ihanalta näytät!

 43. Avatar Johanna sanoo:

  Voi näitä raskausjuttuja on ihana lukea ku itekki vähä kuumeilen kolmosesta En oo huomannu sussa kyl mitää kasvojen pyöristymistä, mut jos sellasta on tapahtunu niin se kyllä sulle sit sopii! Näytät aivan ihanalta raskaanaolevalta ja niin onnelliselta näissä kuvissa Lisää vaan raskauspostauksia! Niin ja onko ny kolmannella kierroksella ollu jotenki yhtään helpompi selvitä noista alkuraskauden ärsyttävistä oireista? Vai tuntuiko yhtä raskailta ku aikasemmissaki kierroksissa? Se alkuraskausku mua ei kyl yhtää houkuttele pahoinvointeineen ja väsymyksineen! Mut niin se on vaan luotu toimimaan tuo raskaus ja vauvanodotus.

  Kaikkea hyvää teiän suloiselle perheelle ja toivotaan et keskiraskaus veis noi ärsyttäväy oireet pois!

 44. Avatar Moona- Maria sanoo:

  Meillä on kolmen vuoden ikäinen puukäärme ja hän oksentelee pieniä kasoja välillä eteiseen, keittiöön ja makuuhuoneeseemme, se niiden siivous saa minut yökkäämään. Veikko syö vain pakastettua ravintoa, ei siis elävää. Odotan kaksosia jotka syntyvät joulun tienoolla. Nyt äitini keksi, että ottaa Veken jos vaan me luovutaan siitä, se maksoi kuitenkin reilut 5000 euroa. Harkitaan.

 45. Avatar Tiina M sanoo:

  Minusta sinun kasvosi ovat nyt juuri oikein kauniit ja niistä hehkuu onnellinen odotus.

 46. Avatar Vanha kääkkä sanoo:

  Upeat kuvat!!!
  Edelleenkin, nyt juuri yli 70-rajan ylittäneenä, muistelen kuinka ’puolustuskyvytön’ aikoinaan(kin) olin tuollaisen näyn edessä.
  Elämä etenee. Toivottavasti pystyt palautumaan noihin kuviin ja nauttimaan niistä yhä uudelleen!
  Kun tuollaisia kuvia näyttää lapsilleen, ymmärtävät he kuinka äärettömän tärkeitä he ovat vanhemmilleen.

Kommentoi