Mitä vauva tarvitsee vuonna 2017

02.09.2016

Kokemusta lastentarvikkeista löytyy täältä kahden lapsen verran, silti tällä kertaa tuntuu siltä että kaipaan kovasti vinkkejä tarvikkeisiin. Ehkä siksi, että mun kokemukset lastentarvikkeista ovat jo useamman vuoden vanhoja ja ala on mennyt hurjaa vauhtia eteenpäin tässä vuosien aikana. Siksi ajattelin vähän pohdiskella meidän tarpeita ennen kuin aletaan ostoksia tekemään, ja samalla pyytää teiltä neuvoja ja kokemuksia. Tästä ehkä toivottavasti tulee myös sellainen vinkkipankki josta muutkin vauvaa odottavat löytäisivät paljon kokemuksia ja tietoa erilaisista tarvikkeista.

Kokosin kuvaan muutamia isoimmista hankinnoista mitä me ollaan jo vähän pohdittu yhdessä. Toistaiseksi ainoastaan yksi asia on päätetty ja se on vaunujen/rattaiden merkki: Bugaboo. Mallista ei olla vielä päästy päätökseen että Cameleon3 vai Buffalo, ja tähän vastaanottaisin erittäin innoissani teidän kokemuksia, kumpi on ollut teillä käytössä ja miksi valitsitte juuri sen. Kaikki muu on tarvikkeiden osalta oikeastaan vielä auki ja muihin juttuihin me niitä vinkkejä nimenomaan kaivataan. Uusia juttuja on edellisiltä vauva-ajoilta myös se että meillä on oma auto, eli niissä autotarvikkeissa me ollaan ihan noviiseja. Mikä on paras kaukalo ja siihen paras isofix-telakka, (istuimen pitää olla adaptoitavissa Bugiksiin eli Maxi Cosin tai Britaxin kaukalot käsittääkseni ainakin sopivat).

Mita-vauva-tarvitsee-vuonna-2017

1. Turvakaukalo, kuvassa Maxi-Cosi Pebble Plus  / kuva: Maxi-Cosi

2. Isofix telakka autoon, kuvassa Maxi-Cosi 2Way Fix / kuva: Maxi-Cosi

3. Turvakaukaloadapterit rattaisiin, kuvassa Maxi-Cosi adapterit / kuva: Bugaboo

4. Yhdistelmävaunut, kuvassa Bugaboo Cameleon3 Blendit / kuva: Bugaboo

5. Sitteri + syöttötuoliyhdistelmä, kuvassa Stokke Steps Bouncer ja tuoli / kuva: Stokke

6. Lämpöpussi turvakaukaloon, kuvassa Baby’s Only lämpöpussi / kuva: AT-Lastenturva

7. Imetystyyny, kuvassa Doomoo Buddy imetystyyny / kuva: AT-Lastenturva

8. Kantoreppu, kuvassa Tula / kuva: Tula

9.  Kylpyamme, kuavssa Stokke Flexi Bath / kuva: Stokke

Ihan ensimmäinen ja tärkein hankinta on varmaankin juuri turvakaukalo ja siihen telakka, sillä niitä tarvitaan jo sairaalasta kotiin lähtiessä. Kaikki muu tulee vasta sen jälkeen. Mitkä on parhaita Maxi-Cosin ja Britaxin kaukaloita? Mikä on paras telakka? Ja mitä eroa noilla kaikilla on? Onneksi meidän upouudessa autossa on ainakin joku IsoFix-valmius takapenkeillä, sitä en tosin tiedä mitä tarkoittaa. Mutta siis telakka pitää joka tapauksessa ostaa. Lisäksi pitää ostaa rattaisiin ne adapterit, sillä se jos mikä on kätevää että vauvan nukahtaessa automatkalla kaukalon voi vaan nostaa rattaisiin kätevästi ja mennä käymään vaikka kaupassa herättämättä vauvaa.

Toinen ehdoton juttu on yhdistelmävaunut. Kuten ylempänä mainitsin, meille tulee joko Bugaboo Cameleon3:t tai Bugaboo Buffalot. Itse olen jo kallistumassa Cameleoneihin, sillä me liikutaan suurimmaksi osaksi ihan cityolosuhteissa eikä Helsingissä ole talvellakaan mitenkään hirveästi lunta ollut ainakaan viime vuosina. Mua viehättää se että ne ovat kevyet, kapeat ja kääntyvät nätisti pienissäkin tiloissa. Cameleoneissa on myös jousitus, mitä Buffaloissa käsittääkseni ei ole. Buffaloissa ilmeisesti on parempi tavarakori ja ne tietenkin kulkevat ihan joka maastossa sitten, mutta tuntuvat jotenkin turhan isoilta. Vertailupohjana käytän itselleni sitä että pärjäsin ihan hyvin Stokken pienirenkaisilla Scoot-matkarattailla seisomalaudan ja kahden n.15kg lapsen kanssa oikein hyvin. Eli uskon että vaikka Cameleoneissa on pienet kääntyvät eturenkaat niin pärjäisin myös niillä. Onko teillä kokemuksia Cameleon3:sta tai Buffaloista?

Sitterin ja syöttötuolin yhdistelmä, tai sitteri ja erillinen pikkuvauvaosa syöttötuoliin löytyvät myös hankintalistalta. Tämä siksi, että haluan että vauvan voi ottaa mukaan jo pienenä ruokapöytään meidän muiden tasolle, eikä hänen tarvitse yksin hengailla lattian rajassa kun muut seurustelevat. Mulle näistä tuttuja on Stokken Steps ja Tripp Trapp, onkohan muita olemassa? Lisäksi olen miettinyt sitterin ominaisuuksia, pitäisikö sitten kuitenkin olla joku keinutoiminto ja tärinä ja mitä näitä nyt on? Tyttöjen kanssa meillä oli ihan normi sitteri jota jalalla keinuteltiin, sekin oli kyllä ihan ok, mutta usein sitten syödessä piti samalla keinutella sitteriä jalalla tai pitää Zeldaa sylissä, Tiara taas viihtyi ihan paikallaankin sitterissä. Millaista sitteriä ja/tai syöttötuolisysteemiä te suosittelisitte?

Lämpöpussi turvakaukaloon on ehdoton. Turvallisin valinta käsittääkseni on että lapsi on lämpöpussissa, eikä valjaita kiinnitetä paksujen toppavaatteiden päälle vaan suoraan sisävaatteiden päälle. Hakusessa on siis söpö ja sopivan lämmin lämpöpussi. Tämä on varmasti kätevä myös em. kauppareissuilla, kun sitten saa pussin avattua sisätiloissa ettei vauvalle tule kuuma eikä uni häiriinny riisumisesta/pukemisesta.

Toivon kovasti että täysimetys onnistuu myös kolmannen vauvan kanssa hyvin, ja imetystyyny on siinä puuhassa tosi kätevä varsinkin alussa kun vasta etsii niitä hyviä asentoja. Muutaman kerran olen myös jo tässä raskauden aikana kaivannut imetystyynyä unikaveriksi, se olisi siinä niin kätevä. Varmasti kaappiin pitää hommata myös varmuuden vuoksi yksi tuttipullo ja rintapumppu.

Meillä oli Zeldan kanssa kantoreppuna Tula, ja se oli ihan korvaamaton apu silloin kun mahakivut vaivasivat Zeldaa ja hän ei viihtynyt muualla kuin äidin tai isin lähellä. Kantorepun kanssa sai kuitenkin tehtyä kaikkea ihan normaalisti, ja se oli tosi hyvä. Mä haluaisin takaisin meidän vanhan kantorepun mutta se on jo eteenpäin tietääkseni neljännellä käyttäjällä tällä hetkellä. Tulan hankin kuitenkin ehdottomasti myös seuraavaksi, ja siihen vastasyntyneen tuen. Tula on musta kaikista söpöin ergonomisista kantorepuista ihanilla erilaisilla kuoseillaan, ja siitä mulla on myös kokemusta. Se on mukavan yksinkertainen säädöiltään, mutta säätöjä on kuitenkin tarpeeksi niin että repusta saa itselleen mukavan.

Vauvan pitää tietysti myös käydä pesulla, eli tarvitaan kylpyamme. Ammeessa pitää ainakin olla tyhjennyventtiili, mitä meidän karvalakkimallissa ei viimeksi ollut. Eikä yhtään haittaisi jos amme olisi myös kokoontaitettava niinkuin tuo Stokken Flexibath. Tyhjennysventtiili helpottaa elämää ja säästää selkää sen verran paljon että olen valmis investoimaan siihen muutaman euron lisää, hah. Vauvatuki oli meillä myös käytössä viimeksi ja se oli ihan kätevä ekoina kuukausina.

Kuvasta puuttuu kokonaan lapsen ensisänky ja pinnasänky. Ensisängyksi me ollaan mietitty vuokrattavaa vaavi-sänkyä, sillä se vaikuttaa niin kätevältä kun voi pyörillä liikutella vauvaa aina sinne missä itse on jos hän nukkuu. Vaavisänky on myös kapea, ja mahtuu pieneenkin tilaan. Toki vauvalle hommataan myös pinnasänky, mutta varmaankin vasta muutaman kuukauden iässä sitten. Viimeksi me nukuttiin yöt perhepedissä, ja päivisin Zelda nukkui 20min pätkiä lähinnä sylissä tai kantorepussa. Tiara taas nukkui päiväunensa parvekkeella rattaissa ja yöunensa omassa pinnasängyssä, ja monta tuntia putkeen. Saa nähdä miten käy tällä kertaa. Haluan tehdä nukkumisasiat itselleni mahdollisimman helpoksi, ja siksi myös hommata erilaisia nukkumapaikkavaihtoehtoja vauvalle, rattaat, ensisängyn, sitterin ja kantorepun. Mikä on teidän pettämätön nukkumapaikkavinkki vauvalle?

Tässä ehkä ne kaikkein isoimmat hankinnat vauvalle, vai puuttuuko teidän mielestä jotain olennaista? Toki sitten on kaikki vaatteet ja vaipat ja hygieniatarvikkeet ja muut pienemmät jutut erikseen. Uskon että vauva pärjää oikein hyvin paaaljon vähemmälläkin tavaramäärällä, parempi (ja liian pitkä) otsikko olisi ehkä ollut että mitä nimenomaan ME VANHEMMAT koetaan tarvitsevamme vauva-ajan helpottamiseksi vuonna 2017. Vauva itse pärjää varmasti parhaiten sillä että saa ruokaa, turvaa, unta ja rakkautta ja puhtaat vaipat ja vaatteet.

Mutta tosiaan, vinkkejä otetaan vastaan! Mahtia viikonloppua kaikille <3


No Responses to “Mitä vauva tarvitsee vuonna 2017”

 1. H.a.k sanoo:

  Flexibath on ihan ehdoton! Ihana lyödä nippuun ja vaikka pyykkikoneen ja seinän väliin/siivouskomeroon. Ei enää koskaan sitä perinteistä, kolhoa ja tilaavievää saavia meille 🙂

 2. Leena sanoo:

  Meillä on just toi kaukalopussi ja on ihan huippu! Voin vaan suositella, se on niin kätevä! Toinen mikä ollaan todettu todella hyväksi niin on baby wallaby toukkapussi joka ollaan ostettu pikkuvaniljasta, se on niin hyvä ja vauva tykkää! Ja sit matkarattaisiin ostettiin adapterit että kaukalo menee siihen ja se on niin tarpeellinen ja hyvä keksintö ja helpottaa kauppareissuja todella paljon. Nämä uusia hankitoja meillä tokan lapsen synnyttyä ja ollut todella tarpeellisia 🙂

 3. Ansku sanoo:

  Suosittelen tuota vuokrattavaa Vaavi-sänkyä. Meillä vauva ei nukkunut siinä yhtään yötä, mutta se oli niin kätevä, kun vauvan pystyi laskemaan siihen ja viemään mihin vain. Samalla vauva pystyi tarkkailemaan äidin hommailuja. Lisäksi vauva oli siinä vähän suojassa isosiskon hellyyden puuskilta 🙂

 4. Eveliina sanoo:

  Näistä meillekin kotiutuu Tula. Buffaloita mietin mutta mielestäni niissä vaikuttaa olevan aika paljon vikoja hintaan nähden.. Tyydyn tuttuun turvalliseen emmaljungaan.

 5. M sanoo:

  Meillä unipesä on ollut ihan ehdoton, nukkuu siinä yönsä pinnasängyssä ja päivisin nostetaan se sohvalle ja nukkuu siinä sitten päikkäreitä. 🙂

 6. Lotta sanoo:

  Mun käsittääkseni myös Cybexin kaukalot käy Bugaboo-rattaisiin adapterilla.

 7. tytti sanoo:

  Vaavisängylle peukut täältäkin! Meillä oli nyt kuopuksella, päivisin oli tosi huono nukkuja niin sänkyä sai pyörien ansiosta kivasti heijattua 🙂 nyt päikkäreitä nukkuu koliikkikeinussa, sellaista toki ei etukäteen kannata hankkia mutta tosi kätevä kyllä jos univaikeuksia, virta päälle ja keinumaan! 🙂

 8. Käpytin sanoo:

  Mun vinkki nukkumapaikaksi on vauvanpesä/babynest! Aivan älyttömän kätevä kun uskaltaa jättää vauvan vaikka sohvalle nukkumaan, ja kun vauvan nukuttaa pesään, voi vauvaa siirrellä siinä ilman että vauva herää lämpötilan vaihtelun takia. Pesän kanssa vauvan uskaltaa myös ottaa perhepetiin eikä tarvitse jännittää että vauva jäisi vanhempien alle. Sen saa helposti mukaan kylään ja aina vauvalla on mukana tuttu ja turvallinen nukkumapaikka! Jos yksinkertainen ja kaunis perussitteri kiinnostaa, suosittelen merkkinä inovia. (meillä on harmaasävyinen myynnissä lelukaarineen :-))

 9. Nimetön sanoo:

  Meillä on todettu shnuggle bath amme ihan huipuksi ja vaikka se ei ole taitettava, niin se ei silti vie paljoa tilaa. Se on tosi hyvä vauvalle ja siinä on paaaljon mukavampi kylvettää kuin tavallisessa ammeessa.

  Sitterinä meillä on ollut fisher pricen rock’n play ja se on ajanut asiansa oikein hyvin, sillä se ei ole perinteinen lattian rajassa oleva sitteri ja siinä on meidän pikkuinen viihtynyt hyvin kun ollaan oltu ruokapöydässä. Plussaa myös siitä, että sitä voi keinutella tai hankkia itsestään keinuvan mallin. Päiväunetkin siinä on useasti otettu.

  Ihanaa odotusta ja tsemppiä tarvikkeiden metsästykseen!

 10. E sanoo:

  Ihanaa oli lukea tätä postausta, varsinkin kun itse ensimmäistä lasta odottavana on pohtinut myös paljon mitä OIKEASTI tarvitsemme 🙂 Tuo Vaavi sänky vaikuttaa erittäin ihanalta! Kävin sitä googlettamassa ja ihastuin samantien. Niin simppeliltä vaikuttava ratkaisu, vaikkei kovin iso koti olekaan. On mukava lukea ajatuksiasi ja katsoa mahakuvia, kun tulen itse vain pikkuisen jäljessä 🙂 rv 13+1

 11. Ninni sanoo:

  Moi!
  Ite odotellaan kans helmikuun vauvaa ja samat pohdinnat käynnissä! Me ollaan päädytty bugaboo buffaloihin ja kannattaan tosiaan selvittää turvakaukaloasiat tarkkaan, sillä esim. Maxi-cosin adapteriin käy ainakin cybeksin turvikset. Itse ollaan päätymässä varmaankin cybex cloud q-malliin jossa turvaistuimen saa rattaisiin kiinnitettynä ’avattua’ makuuasentoon, koska vauvan ei suositella olevan puoli-istuvassa asennossa pitkiä aikoja kerrallaan. 🙂

 12. Ep sanoo:

  Meillä oli tuo babys onlyn kaukalopussi ja se oli meidän helmikuiselle korvaamaton! Niin helppo laittaa sisävaatteissa sinne ja kaikki kauppareissut ja muut sujui mukavasti ilman turhaa pukemista. Meillä saa myös kaukalon rattaiden runkoon ja se oli ehdoton kun meillä oli oikea supernukkuja vauva niin ei tarvinnut herättää. Meillä on brio smile koko paketti (ilmeisesti nykyään britax smile) ja ollaan ollu supertyytyväisiä!

  Meillä Stokken tripptrapp ja siinä se newborn setti. Oikein toimiva combo! Ehkä ulkonäöllisesti nyt jälkeenpäin ottaisin mielummin stepsin..

  Unipesää meillä ei ollut mutta olis ollu kätevä kun vauva siirtyi ensisängystä pinnikseen jo 2kk iässä niin olisi saanut vähän pienennettyä sänkyä 🙂 toki täkeilläkin se onnistui 😉

 13. millamainen sanoo:

  Me ollaan aateltu hankkia Britaxin Smile 2 -yhdistelmävaunut ja niihin sopiva autoistuin. Ens viikolla ois tarkoitus mennä vaunuostokselle, koska eihän tässä ole kuin 10 viikkoa enää laskettuun aikaan. Pinnis ja hoitopöytä ostettiin käytettyinä. Taitettava Stokken amme saatiin kaupanpäällisiksi. Lisäksi ollaan marrasvauvalle hankittu erilaisia lämpöpusseja vaunuihin. Baby Björnin sitterin ostin myös käytettynä. Monta kertaa on tullut kauhisteltua, miten paljon rahaa ensimmäisen lapsen hankkimiseen saa kuulumaan… Toisen kanssa on sit jo helpompaa!

 14. Elena sanoo:

  Vastaisin vain tuohon kun pohdit auton isofix-valmiutta. Se tarkoittaa siis käytännössä sitä, että autonne takapenkeissä on valmiina sellaiset metalliset telineet, joihin isofix-kiinnitteiset jalustat asennetaan.
  Nykyään tämä isofix-valmius onkin pakollinen uusissa automalleissa, sillä isofix-tekniikalla kiinnitetyt jalustat takaavat huomattavan paljon paremman turvallisuuden pikkumatkaajalle. Luin liikenneturvan sivuilta, että vain 30% turvavöillä kiinnitetyistä jalustoista on asennettu täysin oikein ja vaatimusten mukaisesti. Tämä järkytti minua etenkin sen takia että meidän molemmat lapset ovat matkanneet turvakaukalossa, jonka jalusta on kiinnitetty vain aikuisten turvavöillä. Noh, vältyimme heidän kanssaan onneksi onnettomuuksilta mutta hieno homma että teidän autostanne löytyy tämä isofix-valmius!
  Turvallisia matkoja teidän perheelle 🙂

 15. Riikka sanoo:

  Lämpöpussina meillä oli helmikuussa syntyneellä tytöllä wallaboo:n lämpöpussi. Suosittelen! 🙂

 16. Mm sanoo:

  Ohjaisin teitä selvittämään turvakaukalon ja tyttöjen istuinten mahtuvuutta auton takapenkeille. Jollei tila-auto ole kyseessä, niin kaikki leveimmät istuimet ei sovi vierekkäin millään . Liikkeeseen menisin tietysti sovittamaan mahtuuko koko combo riviin.

  Aurinkoista syksyä teille!

  • zirpale sanoo:

   Olin kommentoimassa juuri samaa, meille kolmas tulossa ja juurikin tehty tätä turvaistuinpalapeliä. Keskimmäisellä on käytössä superleveä turvaistuin (Britax Multi-Tech 2) ja nippanappa mahtuu turvaistuinrivi ison farmarin takapenkille.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Meillä onneksi on tila-auto ja toisella tytöistä muutenkin kapea istuin eli hyvin pitäisi mahtua! Ja isofix valmius myös kaikilla istumapaikoilla takana 🙂

 17. Olivia sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti bugaboon buffaloita vaikka menisikin vain helsingissä! Cameleoiden renkaat on oikeesti todella pienet ja pienetkin railot ja möykyt tiessä on aika hankalia. Mukulakivikadutkin on verrottain epämukavat pienillä renkailla. Buffalot ei kuitenkaan ole kömpelöt vaikka onkin isommalla renkaalla. Käyttökokemuksia löytyy molemmista ja buffalo ehoton suosikki 🙂
  Siihen pariksi on huippu maxi-cosin turvakaukalo, jossa on tuo autotelakka 🙂

  • Edalmiina sanoo:

   Cameleonit on aivan parhaat, pohjoisen sohjossa jo 6v samoilla kärryillä oon kyntänyt enkä kyllä vaihtaisi. Varaosia saa tilattua helposti ja vaunujen ilmettä muutettua uusilla kankailla tarvittaessa. Jousitus on ollut meillä eduksi hyssyttäessä unille.

 18. Aztanja sanoo:

  Autoasiaan palaten minäkin.. Tarkistakaa autosta hyvissä ajoin millä paikoilla takapenkillä tuo isofix -valmius on, ei välttämättä ole kaikilla paikoilla. Teillä ”ongelmaksi” varmaan muodostuu myös se että istuimia on takana varmaankin yhtä aikaa kolme, eli mahtuminen. Kannattanee varata joku lauantaipäivä aikaa sovitteluun 🙂

 19. Riikka sanoo:

  Suosittelen ehdottomasti kaukaloon eisbärchen kaukalopussia. Meidän viimetalven vauvalle oli todella hyvä, ja nyt harmittelen kun ennätin sen jo antaa eteenpäin lainaan kun kaukalo on meillä edelleen käytössä.

  Ja pisteet myös babynestille. meidän perhe on nukkunut perhepedissä enimmäkseen niin se toi alkuun turvaa ettei kumpikaan vanhemmista kierrähdä vauvan päälle vahingossa. Sitä oli myös kätevä liikutella kotona ja jos vauva nukkui pinnasängyssä niin sai sen sinnekin laitettua turvaa tuomaan.

  Lisäksi vaunujen runkoon tuleva adapteri kaukalolle oli kyllä todella hyvä! Esim. autolla kun liikuttiin ja mentiin kauppakeskukseen niin ei tarvinnut kun vaunujen runko ottaa mukaan + adapteri ja eikun menoksi. 🙂

 20. truonako sanoo:

  Tällä hetkellä turvallisimmat turvakaukalot ovat m-c, britax ja cybex. Eli vaikka muutkit kaukalot kävisi rattaisiin kiinni, ei niitä kannata harkita. Mutta suosittelen menemään auton kanssa lastentarvikeliikkeeseen (suosittelen Lastenturvaa) ja sovittamaan, että mikä turvakaukalo istuu kaikkein parhaiten juuri teidän autoon. Nuo cameleonit ovat kyllä todella hienot.

 21. Mj sanoo:

  Paljon onnea raskaudesta. Tämä on eka kerta kun kommentoin tykkään sun blogista tosi paljon ja luen raskausjuttuja mielelläni kun lähivuosina ois pikkukakkonen toiveissa
  Aika hyvin tuossa sulla onkin jo asioita listattuna. Suosittelen lisäksi valitsemaan turvakaukalo, telakka & vaunut -combon niin että samaan telakkaan saa myöhemmin myös turvaistuimen liitettyä, niin ei tarvitse sitten uutta telakkaa ostaa turvaistuimelle. Esim Maxi cosilla on olemassa telakka johon käy sekä turvakaukalo että turvaistuin.
  Itse en tätä tajunnut kuin vasta siinä vaiheessa kun oltiin turvakaukaloa ostamassa.

 22. C sanoo:

  Vinkkinä, jos haluaa vähän säästää, niin kun ensi viikolla olet menossa sinne Lastenturvaan pitämään lukijailtaa, niin viereisessä Kodin1 on kaikki Stokken kamat -40% alessa ja ainakin noita tuoleja babysetteineen siellä on..

 23. Kate sanoo:

  Turvakaukalon kaveriksi peili on ihan ehdoton että voit etupenkiltä tarkkailla mitä vauva hommailee

 24. Sofia sanoo:

  Onko teillä nyt kolmannen lapsen myötä suunnitelmissa hankkia isompi asunto? Meillä ei vielä lapsia ole, sen sijaan kova vauvakuume kylläkin, joten näitä tarvikejuttuja on mukava lukea. Ihan uusia juttuja monet vielä meille 🙂

 25. Nimetön sanoo:

  Mäkin olin samaa tulossa sanomaan, kannattaa ehdottomasti sovittaa istuimia autoon ennen ostamista, meilläkin on tila-auto, mutta niin vain kolme istuinta (kaukalo, turvaistuin ja vyöistuin) olikin yllättävän hankala saada sopimaan nätisti takapenkille! Samoin kannattaa miettiä ehkä kaipaisivatko tyttöjen istuimet päivitystä jos vanhasta autosta on isofixit puuttuneet, niillä kiinnitetyt istuimet on kuitenkin aina paljon turvallisemmat. 🙂 Tosin tyttöjen istuimiakin kannattaa kaivella, jos et ihan tarkkaan muista oletteko ostaneet fixilliset vai ette, ne voi olla hyvin jemmattu turvaistuimen selkänojaan kiinni ja sieltä esiinkaivamalla turvallisuus autoillessa paranee heti!

 26. Inka sanoo:

  Toi Flexibath on ihan paras! Nakkaan sen aina pyykkikaapin päälle piiloon, ei pyöri jaloissa tai vie tilaa saunassa säilytyksessä.
  Tulppa siinä on kyllä aina tosi tiukassa ja hirveän hankala laittaa takaisin, en siksi ikinä irrota sitä vaan kaadan sen veden ite pois. On niin kevyt amme nostaa, vaikka olisi täynnä vettä 🙂

 27. Anna sanoo:

  Mulle ehkä se tuli yllätyksenä, miten paljon rättejä ja liinoja tarviskaan jatkuvaan pulatteluun! Ett niitä kannattaa varata 🙂

 28. Elina sanoo:

  Eipä tuohon ihmeitä enää keksi lisättävää paitsi että unipesää (babynest) suosittelen minäkin 🙂 Meillä on myös kaksi pientä tyttöä ja vasta tälle jälkimmäiselle tein tuon pesän, aiemmin en ollut kuullutkaan vaikka ikäeroa on vain 1,5 vuotta. Tämä nuorempi nukkui aina paremmin, liekö sitten sattumaa 🙂 Niin ja lämpöpusseista suosittelen kääntymään Pikkuvaniljan puoleen!

 29. Helsi sanoo:

  Kivannäköisiä ja eritoten hyviä hankintoja olet listannut. Minäkin olisin ehdottanut vielä kaukaloon lämpöpussia – ihan älyttömän kätevä!

  …ja ihan alkuunhan tällaisia asioita ei tarvitse miettiä, mutta pianhan lapsi tulee 6kk (aikaisemminkin kiinteät voivat tulla kyseeseen) ja kiinteät aloitetaan joten suosittelen EHDOTTOMASTI hankkimaan käsiisi ”Omin sormin suuhun” -kirjan ja tutustumaan sormiruokailuun. Sekä liittymään Sormiruokailu ja Simppeli sormiruokakeittiö -ryhmiin facessa. Kiinteiden aloituksen vuonna 2017 ei tarvitse tarkoittaa soseiden keittelyä ja makuannosten tarjoamista lapselle lusikalla syöttäen vaan jotain IHAN muuta! Suosittelen ehdottomasti tutustumaan aiheeseen!

  Ja vielä, toivottavasti kuulut jo myös imetyksen tuki ry:n ryhmään facessa – korvaamaton apu ja tuki tilanteeseen kuin tilanteeseen löytyy sieltä!

  Onnea ja iloa odotukseen, täällä jäädään seuraamaan ja jännittämään tulevaa.

 30. mymmeli sanoo:

  Meillä yksi parhaita hankintoja oli juurikin tuo kaukalopussi. Päädyimme untuvaiseen Baby Nest Dauniin: https://www.lastenturva.fi/tuote/babynest-dauni-untuvamakuupussi-turvakaukaloon-/4005226062241/
  Aivan huippua laittaa vauva sisävaatteissa tuonne pussiin (+pipo ja tumput) ja lähteä matkaan. On myös turvallisempi, koska valjaat tulevat tiivisti vauvan ympäri vs. toppahaalari.

  Tuon kaukalossa olevan pussin lisäksi hankimme myös vaunuihin oman untuvapussin Stokkelta. http://www.babystyle.fi/index.php/vaunutarvikkeet/lampopussit/stokke-untuvapussi-down-black.html
  Oli aivan ihana ulkoilla vauvan kanssa pakkasilla, kun tiesi toisen olevan varmasti lämpimänä koska pussi oli untuvaa. Tuo stokken pussi oli (ja on) meille kyllä ihan rakkautta <3. Myyjä ohjeisti jo liikkeessä, että tuonne pussin alle vauvalle vielä -10 asteessakin vain sisävaatteet, villasukat, tumput ja pipo ja tätä kylmemmässä sitten lisäksi villahaalari tms. välikerros.
  Suosittelen näissä lämpöpusseissa kyllä ehdottomasti noita untuvaisia malleja, sillä ne oikeasti ovat yosi lämpimiä mutta toisaalta vauva ei kumminkaan paahdu niissä.

  Lisäksi pienemmistä jutuista meille tärkeäksi nousi tuttipullon steriloija mikroon. Sinne lykkäsin niin tuttipullot, tutit kuin myös rintapumpun osat. Pesu, huuhtelu, osat koneeseen, muutama minuutti mikrossa ja avot.

 31. E sanoo:

  Pakko sanoa, että olen ollut tosi pettynyt Steps syöttötuoliin. Sitteri on kyllä kiva. Mutta itse tuolin puhtaana pitäminen on todella vaikeaa. Pehmusteet jäivät todella nopeasti pois käytöstä, koska niiden irrotus pesuun ja takaisin paikoilleen kiinnitys on niin vaikeaa. Turvavöiden pesu on hermoja raastavaa. Tarjottimen sisälle pääsee ruokaa ja nestettä, mutta sitä ei saa auki pesua varten. Tuolin jaloissa olevat urat ovat käsittelemätöntä puuta. Itse onnistuin jo ekalla pesukerralla saamaan urat turpoamaan vedestä ja lisäksi naarmuille kun olin hiukan huolimaton siirrettävän askeleman kiinnittämisessä. Kyllä sitterillisiä tuoleja on muillakin merkeillä kun hiukan etsii.

 32. V sanoo:

  Kaukaloon toi makuupussi ihan ehdoton! Meillä oli myös vaunuihin oma, koska oikeesti mikään talvihaalari ei oo mukava vastasyntyneelle. Ja siks vaunuihin oma, ettei aina tarvii kaukalosta irrotella sitä ainutta. Kolmannen kohdalla myös hankin vihdoin sen peilin autoon että näen vauvan, nyt reilu vuoden ikäisenäkin viihtyy paremmin kun on se peili.

  Vinkkinä myös ensimmäistään odottaville lukijoille harsot! Niitä ei vaan voi olla liikaa, jos sattuu paljon puklaileva vauva.

  Itkuhälyttimet on myös ollut tarpeelliset vielä noiden 2- ja 4-vuotiaidenkin kanssa esim mökillä.

  Ja vielä vinkkinä niille esikoisiaan odottaville; älkää hankkiko pikkuvauvalle mitään vaatteita vaan siks että ne on ihanan näköisiä. Loppupeleissä sitä tulee puettua aina vaan niitä mukavimpia ja helpoimpia vaatteita. Ja virheestä oppineena, konttaava tyttölapsi ei tarvitse mekkoja. 😀

 33. Lotta sanoo:

  Pakko kehua tuota Flexi Bath vannaa! Meillä ollut kyseinen vanna neljä vuotta käytössä kahdella lapsella. Super hyvä siinäkin vaiheessa kun lapsi nousee jatkuvasti seisomaan. Vannan pohja on kauttaaltaan tasainen, joten pienen on helpompi hahmottaa se. Suosittelen lämpimästi.

 34. Sanna sanoo:

  Vuokrattavasta babynestistä olen minäkin kuullut tosi paljon hyvää! 🙂 Itselläni ei ole kylläkään kokemusta kun vastoin alkuodotuksia ollaankin perhepeteilijöitä ja pinnasänky on jäänyt lähinnä koristeeksi 🙂
  Pisti kuitenkin silmään tuo sun täysimetyksen sujumisen toivominen ja suurena ”imetysihmisenä” () ja imetyksen puolesta puhujana halusin kuitenkin vinkata, että tiedäthän varmasti imetyksen tuki ry:stä ja etenkin heidän fb-ryhmästä ? Sielä on koulutettuja tukiäitejä vastaamassa kaikkiin kysymyksiin ja vertaistukeakin löytyy roppakaupalla. Itse sain ainakin imetyksen alkuaikoina ihan älyttömästi tietoa ja apua ryhmästä, kun omat keinot oli loppu ja meinasi koko imetys loppua.. Suosittelen liittymään jo ennen synnytystä! 🙂 🙂 Imetystyynyistä suosittelen sellaisia ”kovia” puolirengasmalleja, ei siis sellaisia herne/riisitäytteisiä.. Meillä ei ainakaan ne toimineet. Itse aion hankkia seuraavalle vauvalle nauhallisen imetystyynyn, jonka saa siis kiinni äidin selän taakse. Pysyy hyvin paikallaan 🙂

 35. vauva1v sanoo:

  Meidän ”vauva” on nyt 1v. ja muutamista sun pähkäilemistä jutuista löytyy meiltäkin kokemusta. 🙂

  Ensin Bugikset. Meillä oli Camit, kun vauva syntyi ja tykättiin niistä kovasti. Vaan sittenpä tuli talvi…ja eivät oikein enää liikkuneetkaan. Ihan tosi pieni määrä lunta/sohjoa/jotain, niin jumissa oltiin. Saman huomasi vähän hiekkaisemmissa leikkipuistossa, vaunut piti jättää portille, kun eivät kertakaikkiaan liikkuneet. Myytiin sitten vielä autokin pois ja vaihdettiin Buffaloihin. Ja ne on <3<3 Ne kulkee tosi hyvin, mutta eivät ole yhtään kömpelöt tai rohjakkeet, niin kuin mun mielestä tosi monet vaunut ovat. Etupyörät ovat isot, mutta kääntyvät, eli menevät tosi ketterästi myös esim. kauppakeskuksessa. Ja ne saa tarvittaessa myös lukittua. Ihan huiput! Lisäks on selvästi isompi tavarakori ja tilavampi istuin. Eli Buffaloille ääni meiltä 🙂

  Ja sitten tuo kaukalo. Meillä on ollut (esikoisella ja tällä "vauvalla") Britaxia ja BeSafea, kallistun kehumaan enempi BeSafea, vaikkei Britaxkaan huono ole. Suosittelen myös vaunujen lisäksi matkarattaita, jotka voivat aina majailla autossa ja menevät pieneen tilaan. (Meillä esim. oli Quinny Zapp Xtrat, joissa kuppi-istuin, saa kasvot myös työntäjään päin ja joihin sopii ainakin just tuo BeSafen kaukalo) Isofixillinen jalusta ehdottomasti, saa turvallisemmin paikoilleen. BeSafelta on tullut muutama kuukausi sitten sellainen uutuus kaukalo, jonka jalustaan saa myös sitten sen seuraavan istuimen, eli sama jalusta käy sitten kauemmin kuin vain sen vauvavuoden. 🙂 Ja miksi ääni BeSafelle, on yksinkertaisesti erinomaiset testitulokset. Valmistetaan Norjassa, sekin jo kertoo jotain. Lisäks näissä saa helposti pehmusteet pois ja pesuun, ei tarvitse vöitä irrotella ollenkaan, josta taas piste turvallisuudelle. 🙂

 36. Sofia sanoo:

  Täältä myös ääni Stokken Flexi bathille! Pienessä kylppärissä ihan ehdoton 🙂 Mietimme myös aikanaan Buffaloita vaunuiksi, mutta päädyimmekin Cybexin Priameihin. Ovat olleet oikein näppärät ja kevyet. Niihin tulee mukana adapterit johon käy Cybexin omat sekä Maxi Cosin turvakaukalot.
  Meillä vauva nukkuu (ainakin ensimmäisen unipätkän) pinnasängyssä, joka on sivuvaununa meidän sängyssä kiinni (perus Ikean pinnis josta yksi laita pois). Itsellä ei paikat niin jumiudu kun pystyy osan yöstä nukkumaan hieman leveämmin 😀

 37. ennu sanoo:

  Meillä viiskuinen poika nyt joten jonkulaista kokemusta löytyy:D meille ihan ykkös hankinta on ollu babybjörnin sitteri! Poika tykkää siinä ite keinutella itteä ja viihtyy pitkiäki aikoja! Turvakaukalona meillä on maxi cosin capriofix, kevyt ja näppärä jos vertaa britaxiin! Myös stokken flexi bathia suosittelen just tyhjennysventtiilin ja pienen tilanviennin takia! Ja rintateppu meilläki ollu ihan huippu koska poika on melko sylivauva ja paljon oon vauvan kans kahdestaan kotona! Mulla on ollu lainakäytössä manduca ja hyvä on ollu, tosin muista mulla ei oo kokemusta:D yks parhaista hankinnoista kevättalvella oli just tuo kaukalopussi! Super helppo!! Ja vielä tuttipullo ostoksille vinkkinä, me on tykätty hulluna lifefactoryn lasisista tuttipulloista! Jonkulaista hoitopöytää tai vaipanvaihto paikkaa kaipasin vauvan ollessa ihan pieni mutta tilanpuolesta ei meille mahtunut… Tsemppiä odotukseen! Nauti siitä masusta, mulla kova ikävä sitä palloa!;D

 38. Salla sanoo:

  Bugaboon laatu ei oo kyllä millään hintansa arvoinen. =(

 39. jenni nalaneps sanoo:

  Tuo kylpyamme on niin paras! Ja isompi kuin miltä näyttää. 6vee ahtautuu edelleen kaksiveen kanssa samaan punkkaan uittamaan ankkoja:) Ja siis niin näppärä ja kevyt. Ihana kun saa kasaan niin ei vie juuri lainkaan tilaa ( se on normi punkassa se ärsyttävin ku se vie niin hitosti tilaa) Ja toi stoken oma siis 10 pistettä meiltä ! 🙂

 40. Jessica sanoo:

  Ihanaa odotusta teille!
  Jälkiviisaana minäkin olisin nyt ostanut tuon babynestin jonka avulla nukkuvaa vauvaa on helpoo siirtää ja perhepedissä turvallinen. Flexibath vaikuttaa myös tosi fiksulta eli jos meidän perheeseen vielä tulee toinen niin ehdottomasti nämä ajankohtaisia 🙂

  Oma vinkki on UNTUVA-makuupussi. On ollut meillä todella kovassa käytössä. Etenkin siksi että untuva hengittää eikä hiosta niin kuin fleece-vuorelliset pussit. Ollaan itse asiassa käytetty melkein ympäri vuoden..ei nyt ihan kesällä tietenkään mutta vaunuissa päiväunilla syyskuusta toukokuuhun..lämpimillä säillä vain sisävaatteet ja kun viilenee niin myssy, tumput ja sään mukaan jotain muuta alle. Ihan talvella oli myös niin huipuu. TODELLA lämmin talvella ja sopii kuitenkin myös syksyllä ja keväällä. Pehmeä ja muhkea ja tosiaan kun on luonnonmateriaalia niin hengittää ja sopii niin ”vilukissalle” kuin myös ”kuumakallelle” 🙂 Suosittelen!

 41. J sanoo:

  Mä mietin tota sitteriasiaa ja ehkä en uuella kierroksella hankkis sitä etukäteen, vaan sitte vasta ku näkee millanen pieni tyyppi onkaan 🙂 Jos meinaan on rauhallinen, tyytyväinen ja viihtyy ilman isompia keinutteluja ni esim. Babybjörnin sitteri on ihan huippu! Siinä on helppo keikutella vauvaa ja ku kasvaa ni saa iteki potkittua itelleen vauhtia 🙂 sit taas jos on kovin itkunen ja koliikkinen tms, ni hankkisin ehkä jonkun tärisevän/heiluvan/virikkeellisen.. sittereilläkin kun on hintaa eikä ehkä kovin montaa erilaista tarvi, ni ehkä kätevin olis ostaa sit just omiin tarpeisiin sopiva 🙂 toki kannattaa jo valmiiks tsekata vaihtoehdot, että sit on vaan helppo käyä nappaa kaupasta se sopiva ku tietää mitä tarvii! 🙂 tsemppiä odotukseen!

 42. aak sanoo:

  Meillä on vissiin juurikin tuo turvakaukalo ja telakka. Ollaan oltu tyytyväisiä, telakka piippaa aina sen merkiksi kun kaukalo on oikein asetettu. Ja telakka on siitä mainio, että siihen menee myös seuraavan kokoinen istuin kun vauva on isompi! Jos nyt on sama setti kyseeessä, kun meillä. Ei tarvitse ostaa uutta telakkaa.

  Meillä on Stokken Tripp trapp ja siihen New born set, ollut ihan korvaamaton apu. Vauva on voinut hengailla samalla tasolla ja varsinkin näin vähän vanhempana (4kk) tykkää jo katsella enemmänkin tapahtumia eikä vaan makoilla lattialla. Siinä kun palaa vaan hermot, kun ei pääsekään mahallaan eteenpäin 😉

  Lisäksi hyvä apu on ollut iso Doomoon imetystyyny, sitä kun voi juurikin käyttää monessa: imetystyynynä, jalkojen välissä nukkuessa ja myöhemmin vauvan saa turvallisemmin istumaan lattialla.

  Tuttipulloille kannattaa ostaa mikrosteriloija, meillä Philips. Torista löytää halvalla, me maksettiin 5e.

  • Maiju sanoo:

   Meillä myös isofix jalusta ja maxi-cosi beble kaukalo oli siihen, super kävetä ottaa kaukalo autosta rattaisiin kiinni siirtämättä vauvaa! Nyt meillä käytössä seuraava maxi-cosi istuin ja edelleen menee telakkaan.

   Meillä lokakuu vauva eikä tarvinnut lämpöpussia, hikoili selästä niin kovin että olisi läkähtynyt jos selän alle olisi vielä jotain tullut. Kauppaan lähdettiin sisävaatteissa ja villasukat+pipo+lapaset ja peitto vaan päälle, hyvin tarkeni.

   Tuttipulloista, meillä ainu pullo keskikokoinen 160ml, mikrossa voi steriloida, ohjeet löytyy pakkauksesta. Näppärää ja reissussakin onnistuu steriloida.
   Syöttötuolina stokke tripp trapp, tyytyväisiä ollaan oltu, toinrn hankittaisiin jos tarvetta tulisi.

 43. Santsu sanoo:

  Meillä on kaukalona britax, matkiksina kans britaxit b-agilet, sit täällä maalla ihamän vaunuina Brion Happyt.

  Eisbärchenin kaukalopussi, tooosi hyvä ja lämmin vauvalle. Meillä poika syntyi viime maaliskuussa.
  Toinen mitä ostettii vähän myöhemmin oli babybjörnin sitteri, vanha oli joku perus ja vauva ei viihtyny siinä ollenkaan mutta kun BB tuli, niin vauva alkoi nukkumaan itse ja viihtyi siinä toosi hyvin. Nyt puolivuotiaanakin viihtyy edelleen hyvin silloin kun siihen laittaa 🙂

  Matkarattaat ostettiin autoon että saa aina kaupoilla köydessä helposti joko kaukalon mukaan, tai nyt isompana katselemaan maisemia 🙂

  Meillä myös on doomoon imetystyyny, ja imetys kun loppui muutaman kuukauden jälkeen, niin ollaan käytetty pullon kanssa sitä kuitenkin. Vauvalla on paljon mukavampi ja ri tarvii ite pitää lasta niin paljon omien voimien varassa kun on korkeemmalla.

  Ja raskausaikana ostin Lidlistä sellasen vartalotyynyn!!! Ihan paras apu että sai nukuttua. Niitä myydään ihan raskaustyynyjäkin mitkä on samanlaisia 🙂

 44. Sini sanoo:

  Moikka,

  Onnittelut tulevasta perheenlisäyksestä ♥
  Suosittelen liittymään Facebookisaa Bugaboo kirppisryhmään, siellä paljon vertailtu Cameleoneja ja Buffaloita. Meiltä löytyy molemmat, Buffalot ottaisin kyllä ainoiksi jos täytyisi valita! Camelonit on näppärät kesällä ja ratasosan kanssa. Talvella ehdottomasti Buffalot ja vaunukopan kanssa (cameleoneissa ei kopan kanssa pääse kunnolla tavarakoriin laittamaan mitään) tuntuuhan Buffalot raskailta työntää jos vertaa Cameleoneihin, mutta silti ne on näppärät. Lisäksi suosittelen Bugaboon highperformance footmuffia! Ja kannattaa tutustua Cybexin kaukaloihin, nekin menee kiinni Maxi Cosi adaptereilla. Varsinkin siihen, jonka selkänojaa saa rattaissa säädettyä makaavampaan asentoon. En nyt muista mallin nimeä!

  Meillä tripp trapp ja tuo newborn set oli aivan ihana!!

 45. Zelinda sanoo:

  Meillä helmikuussa -16 syntynyt tyttö ja ehdoton on ollut tuon Tulan lisäksi kantoliinat 🙂 aluksi trikoinen, sitten kudottu ja rengasliina. Saa tosiaan kädet vapaaksi, rengasliina on ollut nopea apu esim kauppareissulla kun tyttö ei ole halunnut olla kaukalossa vaan pitänyt ottaa kantoon, kulkee näppärämmin mukana kuin kantoreppu 🙂

 46. Liisa sanoo:

  Moikka,

  mun ehdoton suosikki on ollut tämä Love to dream unipussi. Sain kavereilta lahjaksi odotusaikana ja mä en lakkaa millään mainostamasta tätä. Poika nukkuu super hyvin tässä yönsä, ei läpsi itseään kasvoille, raavi tai pääse potkimaan peittoa pois. Puen pyjamaa alle tarvittaessa, peittoa ei tarvita kun ei ole vielä niin kylmä ollut.

  Tuossa on kädet kiinni, mutta ylettyy kuitenkin nyrkkiä imemään, eli ei ole kapaloituna ihaan, lievästi pakkopaidassa vaan 🙂 Nyt ollaan just ostettu toi seuraava malli, jossa kädet saa vapautettua sitten kun oppii kääntymään. Äsken juuri föönasin tuon pesun jäljiltä kuivaksi, kun ei nukkumisesta tullut mitään. Heti kun laitoin pojan pussiin, tajusi että nyt nukutaan ja 2min niin oli silmät kiinni ja tuhinaa vaan. Lisäksi ei herää kun siirrän yöllä rinnalta omaan sänkyyn kun lämpötila ei muutu ja pysyy mukavasti ”burritona”

  http://www.babaexpress.fi/category/2/askel-1

  Baby björnin sitteri on ollut meille kanssa ihan huippujuttu, aiemmin oli toisen merkin mutta nyt en tuosta luopuisi millään.

  Tula tääläkin, tosin vauvatuen kanssa en tykännyt käyttää kun ei ollut niin helppoa vaan sujauttaa matkassa menemään. Alussa vannoin trikoisen liinan nimeen ja nyt ulkona menee tulassa ja kotona kudotussa pellavaliinassa 🙂

 47. T-L sanoo:

  Hei!

  Tuosta autoilusta tuli mieleen, että kannattaa testata ennen kuin ostatte, että lasten kaikki istuimet mahtuvat autoon. Tai miten teillä sitten tytöt istuvatkaan auton kyytissä..
  Meillä vanhimmainen tällä hetkellä, ennen kuin saamme uuden auton, istuu keskellä pienessä välissä tyynyjen päällä, kun keskimmäinen istuu toisella puolen turvaistuimessa ja pienin telakallisessa turvakaukalossa. Meillä on todella isokokoiset istuimet, Gracon kaukalo..ja se on iso.
  Britaxhan on ainakin pieni.
  Ei mitään mahdollisuuttakaan, että koroke tms. mahtuisi kolmanneksi.
  Toivottavasti saatte jonkun ratkaisun istuin asiaan!

  Leikkimatto on myös kätevä viihdyttäjä sit parin kuukauden ikäisen kanssa ja siitä eteenpäin.
  MYös jumpsuit meillä paljon käytössä päällysvaatteena…pienten haalarit kun tahtovat olla niin hankalia.

 48. Leena sanoo:

  En voi ainakaan Britaxin kaukaloa suositella jalustan kanssa jos teidän autossa vähänkään viistot takapenkit, kaukalo on niin pysty-asentoinen, että vauvan pää retkottaa luonnottomassa asennossa 🙁 (ks.googlesta lisää). Kaukalo on myös melko painava, sekä pitkän ja kapean mallinen, mutta ei mennyt hoikalle ja pitkälle tytölle kuin 8kk…

  Tuo Maxi-Cosi meillä on nyt odottamassa tulevaa 🙂 Ainakin päällisin puolisin vaikuttaa oikein hyvältä!

 49. Nora sanoo:

  Mä tykkäsin kovasti Tripptrappin newborn-setistä. Tossa Stepsissä on toki se hyvä, kun toi sitteriosahan (Bouncer vai mikä se on) on oikea sitteri jota voi lattiallakin käyttää. Tosin meille Babybjörnin sitteri oli ehdottomasti top3 parhaiden hankintojen listalla, eli ihan sama oikeastaan. 😀

  Mun listalla oli aikalailla samat jutut, ehkä eri merkkejä vaan. Rattaisiin menevä turvakaukalo on ollut super kätevä. Meillä Brion Smilet ja kaukalo Primo.

 50. Eve sanoo:

  Meillä on toiminut päiväunipaikkana amazonas koala-riippukeinu. Harmi että ostettiin se vasta tytön ollessa 5 kk ikäinen, olisi varmasti helpottanut nukutusrumbaa ja alun tissi suussa nukkumista. 😀 Tyttö kohta 11 kk nukkuu siinä vieläkin päikkärit.

 51. Päivi sanoo:

  Ehdottomasti Camit etelä-Suomeen! Esim. viime talvena oli neljä sellaista päivää, että pikkurenkailla ei päässyt eteenpäin. Silloin tarvitsi vain vaihtaa talvirenkaat alle. Yksi päivä oli sellainen, että millään ei päässyt eteenpäin ja siihen apu tuli kantamisesta. Me ollaan oltu tyytyväisiä Cameihin jo kuusi vuotta ja suosittelen niitä aina kaikille kaupunkiin. Buffalot ovat klohmummat, isommat, korkeammat. Ei yhtään niin ketterät ja sirot.

 52. SL sanoo:

  Meillä on bugaboon buffalot ja ei voi muuta kun suositella. En edes harkinnut cameja kun muhun ei iske ne minirenkaat ollenkaan, näyttää jo kauheen hankalilta. Ja buffaloissa istuin on korkeemmalla ja isompi kun cameissa mitkä oli pelkkiä plussia meille 🙂 On toiminu kaikissa maastoissa ja mahtuu myös liikkumaan pienissä tiloissa. Paljon liikutaan vaunuilla ihan keskustassa/busseilla ja toimii kyllä kaikin tavoin 🙂

 53. Karoliina sanoo:

  Jos itsellä olisi nyt ihan pieni vauva niin ehdottomasti hankkisin Familings tuudittavan vauvanpatjan (www.familings.fi). Se on uusi suomalainen keksintö ja Suomessa valmistettu normaaliin pinnasänkyyn laitettava hengittävä patja, joka liikkuu ylös-alas ja tuudittaa vauvan uneen hetkessä. Ainakin meillä vauva nukahti pienenä oikeastaan pelkästään liikkeessä, joten patjasta olisi ollut paljon apua! 🙂

 54. Ilu sanoo:

  Teidän autossa ne ei taida olla isofix kiinnikkeitä, vanhemmissa autoissa niitä ei ole

 55. Jenni sanoo:

  Mä itse tykkään henk.koht. enemmän Buffaloista ja tuntuu, että niiden suosio kasvaa koko ajan täällä Suomessa. Tuu käymään meillä liikkeessä joku päivä, niin kertoillen sulle mielelläni Bugiksista ja Maxi-Cosin tuotteista 🙂

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.