Elokuun viimeinen

31.08.2016

Syksy on jo vähän täällä, vaikka tänään kauniissa aamuauringossa lapset olivatkin innoissaan takaisin tulleesta kesästä. Sukat ovat hiipineet takaisin jalkaan, baltsut vaihtuneet lenkkareihin ja nilkkureihin sadepäivinä, ja harrastukset ovat toisen mukulamme osalta jo alkaneet. Toinen odottelee vielä viikon ennen kuin hänen uusi sirkuskouluharrastuksensa alkaa ja siihen asti kannustaa aina pikkusiskoaan ennen jokaviikkoista balettituntia.

Kuopus valitsi baletin, hän ihasteli ja tarkkaili silmä kovana joka kerta tanssinäytöksissä ainoastaan perinteisiä samanlaisiin mekkoihin pukeutuneita ballerinoja, eikä kiinnittänyt mitään huomiota discoon, hiphopiin tai streetiin. Hänestäkin tulee kuulemma isona ballerina. Tyylistään hän ei tosin tingi balettitunneillakaan, vaan valitsi dramaattisen mustan balettipuvun itselleen klassisen vaaleanpunaisen sijaan, glitterillä höystettynä tietenkin. Hän harjoittelee liikkeitä kotonakin, eikä hymystä ole tuntien jälkeen tulla loppua. Hän suorastaan rakastaa klassista musiikkia, ja haluaa että laitan sitä spotifysta soimaan aina kun hän harjoittelee.

Esikoiselle ehdotin minä sirkuskoulua, hän kun on ollut kiinnostunut akrobatiasta jo pidemmän aikaa. Ensi viikolla alkavat tunnit pitävät sisällään akrobatian ja ilma-akrobatian alkeita, ja hän on aivan uskomattoman innoissaan tuntikuvauksesta ja omasta akrobatiapuvustaan. Toivottavasti hän tykkää sitten itse tunnistakin, ainakin näin mä voisin kuvitella kun siellä harjoitellaan kaikkia niitä asioita joita hän muuten harrastelee puistossa ja kotona ja päiväkodissa ihan yksin.

Mä olen iloinen että molemmat ovat löytäneet omia kiinnostuksenkohteita ja haluavat kokeilla uusia asioita. Pienenä on hyvin aikaa etsiä itseään ja kokeilla erilaisista harrastuksista, että mikä tuntuisi kaikkein omimmalta. Jos sitten haluaa alkaa jotain harrastaa tavoitteellisesti, on pohja kunnossa. Mun mielestä tärkeintä kuitenkin on että on joku ihan oma juttu josta tykkää ja josta voi olla ylpeä ja iloinen. Ei sillä väliä aikooko tosissaan harrastaa vai ei.

Kun tätä omaa vain yhden työn arkea on takana kuukausi, täytyy sanoa etten ole vuosiin ollut näin rentoutunut. Mäkin olen löytänyt uuden harrastuksen: olen aivan koukussa Master Chefiin jota en aiemmin ole katsonut. Se sopii hyvin iltaharrastukseksi kun on ollut päivän liikkeellä ja yrittää vältellä turhia harjoitussupistuksia. Oton kanssa sitä on hyvä katsoa ja suunnitella seuraavan viikon ruokalistaa. Ei me ihan mitään molekyyligastronomisia nestemäisiä gnoccheja täällä saada aikaiseksi, mutta inspiroidutaan kuitenkin kokeilemaan uudenlaisiakin juttuja kuten risottoa, jota meillä ei ennen ole usein ollut ruuaksi.

Juuri nyt on aika hyvä olla ja onnellinen mieli. Syksyksi on tiedossa paljon kivoja asioita mitä odottaa. Kaikkein eniten tässä odotellaan rakenneultraa tietenkin, joka on vasta kuukauden kuluttua. Mutta nopeasti sekin aika menee. Tästä on hyvä jatkaa iloisella mielellä syyskuuhun ja kohti mun ja esikoisen synttäreitä. Uskomatonta että takana on kohta neljäsosavuosisata elämää, ja äitiyttäkin puoli vuosikymmentä.

Mahtia alkavaa syyskuuta kaikille ja kiitos teille jokaiselle mielettömästä tsempistä ja palautteesta jota annatte <3


No Responses to “Elokuun viimeinen”

 1. millamainen sanoo:

  Oi, että! Mahtavaa, että tytöt ovat löytäneet jo harrastuksia. Mekin ollaan avomiehen kanssa kovasti mietitty, että minkälainen tyyppi meidän marrasvauvasta tulee. 🙂 Mies toivoo kovasti Star Wars -fania. 😀

 2. Paprika sanoo:

  Sirkusta liputan täällä! Itse olen harrastellut aika paljon, mutta myöskin lapsen kanssa kävimme joskus taaperosirkuksessa. Se on niin monipuolinen harrastus, että sen sisältä löytyy paljon ja siksi löytyy jokaiselle jotakin! 🙂 Odotan kovasti, että saisin meidänkin tyttösen tyrkättyä sirkukseen (jos siis itse vielä silloin tahtoo), kun täällä näyttäisi ryhmät alkavan vasta 4v–> ja hän on vasta 3v. Aloittaa voimistelun sitten tänä syksynä 🙂

 3. Wau sanoo:

  MasterChef on paras ohjelma ikinä, ilmeisesti katsotte vielä aussi-versiota, taidan muistaa Hestonin jakson nestemäisistä gnoccheista! Parasta tekemistä pimeinä syysiltoina (ja talvi ja kevät ja kesä…). Zelda on niin söpö näissä kuvissa, ihan kuin olisi kasvanut sen myötä, kun sai tiedon olevansa tulossa isosiskoksi! Pusuja ja haleja teidän syyskuuhun!

 4. Jenni sanoo:

  Aaw mikä ihana pieni balleriina! <3 Ja toi musta ballerinapukuhan on paljon tyylikkäämpi kun se perus vaaleenpunanen 😉 Tiaran uus harrastus kuulostaa myös mielenkiintoselta! Sellassella tunnilla voisin käydä itekkin, kun on samantapasia harrastuksia ollutkin! 😀

 5. Emmmi sanoo:

  Haaa meikäläinen on myös täysin koukussa masterchef australiaan!! Paras kokkiohjelma ikinä! Niin inspiroiva ja kerrankin ruokaohjelma jossa ei kisata hampaat irvessä ja luoda draamaa!
  Ihanaa syksyä

 6. Pinja sanoo:

  Ihanat harrastukset! Itse akrobatiaa harrastan ja se on kyllä ihan mahtava laji! Niinkuin myös baletti jota sitäkin harrastin 🙂

 7. Tiina A sanoo:

  Voi että on ihastuttavia kuvia! Pikkuinen on niin söpö. Kuulostaa tosi kivalta, että on on suunnitelmia syksyksi ja rauhallinen ja onnellinen mieli. Itse kun jyllään stressin ja kauhun sekaisin tuntein kohti syksyä. Eiköhän se siitä.

 8. mismiss sanoo:

  Voi miten söpö pikku balleriina 🙂

 9. Elina sanoo:

  Apua, mä en tiedä mikä herkkiskausi mulla on menossa, mutta tuli kyyneleet silmiin tuosta ihanasta pikku-balleriinasta. <3 Toinen on niin suloinen dramaattisessa mustassa tyllihameessaan. Mä en kestä! *tähän sydänsilmähymiö*

 10. Elsa sanoo:

  Moi Iina!
  Mun oli vaan pakko tulla kertomaan että ihanaa että teille tulee vauva!
  Oon kuulunnu sun blogin lukijoihin ihan alusta asti. Mutta jossain vaiheessa en lukennut enää tekstejä vaan selailin kuvia yms. Mutta nyt kun olet suunniileen samoilla viikoilla kun minä raskaana niin voi juku että blogisi on taas niin mahtava lukea. ❤️

 11. Miisa sanoo:

  Ihana Zelda <3 ja eikä!! Masterchef Australia on ihan paras!!! 😀 Hyvä, että löysit sen 😉

 12. Pikku E sanoo:

  Hei, pakko yhtyä Elsan kommenttiin. Täällä ollaan luettu blogia myös siitä asti kun ilmoitit Tiaraa odottavasi 🙂 Nyt kolmannella kerralla onkin erityisen jännittävää, kun ollaan samoilla viikolla raskaana. Todella kiva siis seurata miten teillä etenee ja saada vertais”tukea”. Kaikkea hyvää <3

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.