Hei me muutetaan

10.10.2016

Arvatkaa mitä! Me muutetaan! Kun vihdoin alettiin etsimään uutta asuntoa toden teolla, se löytyikin nopeammin kuin osattiin edes arvata. Kun me asteltiin sinne sisään, se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Sen jälkeen vielä jännitettiin että saadaanko me juuri kyseistä asuntoa, ja onneksi saatiin. Parin viikon päästä me muutetaan kaksikerroksiseen rivitaloasuntoon, ja mä en kestä miten innoissani olen! Pian meillä on melkein 25 neliötä enemmän tilaa, kaksi kylppäriä, lapsille omat huoneet heidän niin halutessaan, ja ennen kaikkea: oma terassi!

Viime viikot on olleet aikamoista odottelua ja se on välillä kyllä aiheuttanut stressiäkin. Sen lisäksi että odotellaan tällä hetkellä vauvaa niin ollaan odoteltu rakenneultraa ja sitten vielä jännitetty että meneekö meidän tarjous asunnosta läpi ja saadaanko sitä ja siis huh. Nyt on sentään nämä kaksi super isoa jännityksen aiheuttajaa pikkuhiljaa jännitelty ja voi taas keskittyä olennaiseen: seesteiseen keskiraskauteen ja tietenkin pakkaamiseen. Pakkaaminen ollaan aloitettu hyvissä ajoin, sillä meillä on aika paljon kaikkea muutakin puuhaa tässä ennen muuttoa kun lähdetään vielä käymään Oulussa moikkaamassa mun sukulaisia syyslomalla. Ja parempi pakata nyt kun mulla jaksaminen riittää, sitä ei koskaan tiedä milloin supistukset vaikka yltyvät tai tulee jotain muuta raskausvaivaa joka hankaloittaisi pakkaamista.

Kerron uudesta kodista enemmän sitten kun meillä on avaimet kädessä ja päästään laittamaan sitä enemmän, mutta tosiaan pysytellään niin lähellä nykyistä kotia että lasten ei tarvitse vaihtaa päiväkotia, ja tuleva koulu ja lähimmät kaupat ja kaikki pysyvät samana. Ainoastaan päiväkotimatka helpottuu kun jatkossa ei tarvitse kulkea kuin yhdellä liikennevälineellä, ah mitä luksusta.

Uudessa kodissa maalaillaan ainakin vähän seiniä, ja jotain pientä remppaa tehdään niin että muokataan kämppää enemmän meidän näköiseksi, mutta alle kaksi vuotta sitten valmistunut koti on onneksi tosi hyvässä kunnossa ja siinä on aivan super ihana ja valoisa keittiö, ja muutkin huoneet. Olohuoneessakin on iso leveä ikkuna melkein lattiasta kattoon, ja terassille paistaa ilta-aurinko. Näen jo meidät grillaamassa siinä isolla kaasugrillillä jonka Otto aikoi ostaa itselleen synttärilahjaksi ensi kesänä. Ja lapset leikkimässä, terassillehan voi laittaa vaikka pienen liukumäen ja teltan ja vaikka mitä kivaa.

Mä olen asunut kerrostalossa ihan koko elämäni, joten mulle tämä on täysin uusi kokemus että me ollaankin sitten maan tasalla ja meillä on kaksi kerrosta ja ihan oma piha. Mutta siis ehdottomasti hyvä kokemus varmasti, siitä ei ole epäilystäkään. Ja ihan mahtavaa että meillä on sitten portaat omasta takaa, niin voi sitten loppuraskaudessa rampata niitä oikein urakalla jos tuntuu ettei synnytys lähde käynnistymään itsekseen, hah! Me ollaan kyllä koko perhe innoissaan kuin pikkulapset jouluna, siis mahtavaa että me vietetään joulua jo uudessa kodissa ja meillä on rauhassa aikaa laittaa kaikki valmiiksi ennen meidän pikkumurun syntymää. Oton ja mun tuleva makuuhuone on niin iso että sinne saa kivasti tytölle ison oman nurkan laitettua ja varmasti jonkun hoitotasonkin.

Juuri nyt meillä on pakkaamisen lisäksi se aika käsillä kun mietitään tulevan kodin hankintoja, joten ajattelinkin että voisin kysyä teiltä jotka olette asuneet kahdessa tasossa pienen vauvan kanssa: Onko teillä ollut hoitopiste kummassakin kerroksessa vai vaan toisessa? Ja joku nukkumapaikka on varmaan ollut myös molemmissa kerroksissa?

En melkein vieläkään usko että kämppä on meidän, vaikka nimetkin on jo paperissa. Jotenkin vaan se mistä me vajaat kuusi vuotta sitten lähdettiin, verrattuna siihen mitä kohti ollaan kokoajan menty, on niin iso juttu. Me ollaan kuljettu aivan järjettömän suuri matka ja tehty molemmat koko sydämellä töitä että ollaan päästy tähän missä nyt ollaan, ja se tuntuu ihan hiton hyvältä. Me ollaan tehty se kaikki työ itse, ja nyt saadaan nauttia sen hedelmästä. On aika aloittaa uusi vaihe elämässä, uudessa kodissa, ja pian vielä uuden mahtavan perheenlisän kanssa.


60 Responses to “Hei me muutetaan”

 1. el. sanoo:

  Onks toi tuleva asunto oma vai vuokra?

  • Meitsi sanoo:

   No mietippä, jos siitä tehtiin tarjous, et kumpi se on!:D:D

   • Maria sanoo:

    Vuokra-asunnoissa harvoin saa maalailla seiniä mieleiseksi, varsinkin jos se on ihan vastikään valmistunu :) Ainakaan meille ei sitä oikeutta tullut, kun vuokralle muutettiin.

    Ja mä NIIN tiedän ton tunteen! Mies osallistui yhteen asuntokilpailuun 2014, valitsi kaksi vaihtoehtoa asunnoista (kerrostalo) ja voitettiin niistä toinen! Ollaan yhteensä 1,5v odotettu että kämppä valmistuu ja päästään muuttamaan ihan omaan kotiin, ja keväällä se vihdoin koittaa :)
    Onnea siis teillekin!

 2. Satu sanoo:

  Me muutettiin kaksikerroksiseen asuntoon vauvan ollessa reilun kuukaden vanha, meillä oli hoitopisteet ylä ja alakerrassa mutta pääasiassa käytettiin vain alakerran hoitotasoa, Sitterikehto oli alakerrassa ja pinnasänky yläkerrassa :)

 3. Heidi sanoo:

  Ihanaa! Onnea uuteen kotiin ja jaksamista muuton ja pakkailujen kanssa! :) meillä oli hoitopöytä vain alakerrassa, missä oli makkarit. Yläkerrassa oli vessassa sitten parit vaipat jos piti vaihtaa yläkerrassa niin se hoitui matolla tai sohvalla, mutta lähes aina mentiin alakertaan hoitopöydälle. Alakerrassa tosiaan oli makkarit ja sielä sänky, yläkerrassa oli sitteri jossa poika silloin ihan vastasyntyneenä nukkui samalla jos me touhuttiin jotain yläkerrassa :) sitten kun tuli ikää ja kunnon rytmi, niin aina vietiin omaan sänkyyn nukkumaan. :)

 4. Isabella sanoo:

  Ostitteko te ihan oman? Onnea uuteen kotiin! ❤️

 5. Selina Kuure sanoo:

  Ihanaa kun saitte uuden asunnon! Tsemppiä muuttoon :)
  Me asutaan 8kk vauvan kanssa kakskerroksisessa, ja meillä on hoitotaso makkarissa ylhäällä ja alhaalla kodinhoitohuoneessa. Tosin ne alkaa olla jo vähän turhia kun vaippa vaihdetaan aina jossain muualla
  Pinnis ylhäällä ja alhalla oli tinyloven 3in1 sitteri jossa voi päikkyjä nukkua, mutta meillä alkoi nukkumaan aika pienestä jo kaikki päikyt ulkona vaunuissa joten ei sisällä oikeen oo nukkunu ku vaa iha pienenä :)

 6. Julia sanoo:

  Onnea uuteen kotiin! :)
  Voi että kun mekin päästäisiin muuttamaan. Asutaan nyt pienessä kaksiossa ja vauva on tulossa tammikuun lopulla ja tilaa on todella vähän. Moni on kyllä sanonut, että ihan pienen vauvan kanssa asuu missä vaan kenkälaatikossa, mutta ei se tila silti olisi pahitteeksi. Heh.

 7. Susanna sanoo:

  Heippa,
  Me asutaan kaksi kerroksisessa omakotitalossa. Yläkerrassa on Makuuhuoneet, sekä kylpyhuone. Meillä tytön sänky oli meidän vieressä ja yläkerran kyöppärissä oli toinen

 8. Henna sanoo:

  Tosi paljon onnea teille uudesta kodista! Olis kiva nähä vaikka pohjapiirrustus, että millanen teijän tuleva koti on :) Ja sitten paljon sisustuspostauksia, jos sais vaikka jotain ideoita omaankin sisustukseen, kun sulla on niin samanlainen maku kun mulla :–)

 9. pirita sanoo:

  Meillähän on kans kahdessa tasossa. Meillä ei ollu hoitoalustaa ollenkaan kun vaihdoin vaipan ym aina sylissä. Yläkerrassa on makkarit (alakerran huone on leikkihuone) niin siellä vauva nukku sängyssä, mut sitten alakerrassa vaunuissa tai kantoliinassa :) ärsyttävintä on pyykkiralli portaiden kanssa, muuten toimii hyvin :D

 10. Kati sanoo:

  Onnea omasta kodista! ♡ Me muutettiin kakskerroksiseen asuntoon kun kuopus oli 3kk, ja koska mistään ei löytyny hoitopöydälle oikein sopivaa paikkaa niin sitä ei ollu sit kummassakaan kerroksessa, alhaalla oli suurin osa tavaroista ja ylhäällä (jossa makkarit) vaan pari vaippaa varalle jos yöllä tarvi vaihtaa. Myytiin muutossa myös pinnasänky koska vauva nukku vieressä, ja alakerrassa se nukku sohvalla tai vaunuissa. Nyt jos vielä tulis vauva niin varmaan vuokraisin sellasen ensisängyn alakertaan päikkäreitä varten :)

 11. Ida sanoo:

  Ei vitsi miten mahtavaa. <3 meillä oli hoitopöytä vaan alhaalla ja ylhäällä vaan semmonen hoitoalusta minkä päällä sai äkkiä vaihdettua jos tarvi yöllä vaihtaa. Ja muutenkin aika vähän käytettiin hoitopöytää. :D
  Alhaalla meillä oli semmosen pyörillä liikkuva ensisänky ja ylhäällä pinnis. Vaikka se nyt tuntuu olevan pelkkänä koristeena siellä kun tää meidän reilu 1 v on vähän eri mieltä siellä nukkumisesta.

 12. Voi kuinka hienoja uutisia! Onnea! Meillä oli Vaavi-ensisänky alussa, se oli kiva.

 13. UllaL sanoo:

  Nyt on kyllä pakko kommentoida! Hirmusesti onnea uuteen kotiin!! Kuulostaa aika hyvältä löydöltä :)
  Ja kun kommentoin niin harvoin, mutta luen tätä parhainta blogia säännöllisesti, niin iso kiitos tästä päivien ilosta! :) Huippublogi!!♡

 14. Jellu sanoo:

  Vau! Ihanaa! Onnea uuteen kotiin! Te ootte kyllä saavuttanut paljon kaikkea hyvää ja on ollut ihanaa seurata teidän matkaa! :) odotan innolla kotipostauksia! Ollaan asuttu niin että alakerrassa oli keittiö,olkkari ja pikkuvessa mutta ei sinne vessaan mikään hoitotaso mahtunut joten se oli yläkerrassa isommassa vessassa ja sitten pieni nukkumapaikka oli olkkarissa vauvalle ja terassilla päikkärit otti :)

 15. Marika sanoo:

  Onnea hurjasti! Meillä on ollu hoitaso molemmissa kerroksissa. Yläkerrassa kylppärissä, joka on tosi kätevä kylvyn jälkeen ja yöpuvut ym. Iltarutiinit on aina hoidettu yläkerran pisteessä. Alakerrassa meillä taas on ollu vauvan vaatteet, koska kun puklu/kakkapyykkiä tulee niin ei tarvi lähteä ylös ja jättää muita lapsia keskenään. Sitte vaan joku nätti pyykkikori rappusille.päikkärit meni aluksi unipesässä sohvalla tai unipesässä sisällä rattaissa. Tuttu unipesä oli aina vauvan mukana missä hän nyt nukkuikaan. Otimme sen mukaan myös kylään. Unet maistui siinä paljon paremmin.

 16. Selina sanoo:

  Meillä on koti kahdessa kerroksessa ja jännitän tulevaa vauva-arkea suuresti. Olin siinä mielessä ehkä mielenvikainen, että halusin välttämättä pyörätuolissa istuvana henkilönä kaksikerroksisen talon, mutta haaveilin rauhallisesta yläkerrasta nukkumakäyttöön ja alakerrasta sitten muuhun elämöintiin ja sen sain, enkä kadu…ainakaan kamalasti! ;)

  Uskon , että meillä tulee olemaan hoitopisteet tulevalle vauvalle niin ylä- kuin alakerrassa (meidän ja esikoisen makuuhuoneet ovat yläkerrassa) ja lisäksi ajattelin hankkia alakertaan pyörillä kulkevan kehdon helpottamaan arkea ja päiväunia. Se voisi toimia teilläkin, jos makuuhuoneet ovat yläkerrassa. :) Tsemppiä muuttoon ja valtavasti onnea uuteen kotiin!

 17. Mai sanoo:

  Ihanalta kuulostaa! Me muutimme hetki ennen esikoisen syntymää kaksikerroksiseen kotiin ja meillä oli ”mosesbasket” keinujaloilla (jollyroomista), se oli tosi kätevä, ja ah niin kaunis <3
  Odotan innolla postauksia sisustuksesta!

 18. Sarate sanoo:

  Hei onnea omasta uudesta kodista!:-)

  Meillä kaksikerroksinen rivariasunto, vauva vasta 5päivää, mutta kommentoimpa silti meidän ensipäivien kokemukset. :-D
  Alakerrassa olkkari ja keittiö, vauva nukkuu päikkärit unipesässä sohvalla ja jatkossa varmasti myös vaunuissa ulkona.
  Ylhäällä on makkarit ja iso kylppäri, vauvan sänky on meidän makkarissa, jossa nukkuu vaan yöt tällähetkellä. Hoitopöytä ja vauvan vaatteet ym. on myös yläkerrassa, yöllä on kiva kun ei tarvii lähteä kauas vaihtamaan vaippaa. Päivällä kun hengaillaan enimmäkseen alakerrassa, on vähän ärsyttävää rampata ylhäällä vaihtamassa vaippaa, mutta luulen, että kun vauva vähän kasvaa vaihdetaan vaippaa myös esim. sohvalla vaan. Nyt pienenä hoitopöytä on ollut kätsy! :-)

 19. Meri sanoo:

  Vautsi, hurjasti onnea!
  Ootte kyllä niin sellainen perhe, jonka haluisin itsekkin saada kun on aika :)
  Innolla odotan asunto ja sisustus postauksia!

 20. Sella sanoo:

  Mulla tuli melkein vedet silmiin tätä lukiessa, niin hyvä mieli teidän puolesta! Ehkä raskaushormoneillakin tosin on osansa asiassa, täällä nimittäin odotellaan esikoista syntyväksi ensi joulun aikoihin! :) Te ootte kyllä niin ihana ja onnellisen oloinen pikkuperhe <3 Sun blogi on yks niistä harvoista jotka on säilyttänyt tasonsa vuodesta toiseen, tai jopa parantanut sitä. Postaukset ja kuvat on aina ihania ja laadukkaita, niin että niitä on aina kiva lukea. Sä osaat jotenkin toteuttaa yhteistyötkin sillain, et niistä jää hyvä fiilis, ne ei vie "tilaa" tavallisilta postauksilta eikä ne ärsytä ollenkaan, niinkuin monessa muussa blogissa. Kaikkea hyvää teille ja tsemppiä muuttoon! Sisustus- ja asuntopostauksia odotellessa ;)

 21. Holli sanoo:

  Me asutaan kaksikerroksisessa omakotitalossa. Alakerrassa on keittiö, toimisto, ja iso olohuone, yläkerrassa makuuhuone ja kolme vierashuonetta. Sekä ylä- että alakerrassa on kylppärit, mutta ajateltiin ensi vuonna siirtyä alakertaan ainakin muutamaksi kuukaudeksi kun vauva syntyy, jotta ei tarvitse väsyneenä portaissa kompuroida vauvan kanssa. Lisäksi jos vauva valvottaa, pystyy jompikumpi menemään yläkertaan vierashuoneeseen nukkumaan. Ja sitten kun vauva kasvaa (ja sitten kun lapsia joskus tulee lisää :D) muutetaan vierashuoneita lastenhuoneiksi :)

 22. Elisa sanoo:

  Hurjasti onnea uuteen kotiin! <3

 23. mymmeli sanoo:

  Meillä on vauva (8kk) ja olemme asuneet koko ajan kaksikerroksisessa rivitalo-asunnossa.
  Hoitopöytä meiltä löytyy yläkerran kylppäristä, ei ole ollut iso vaiva napata vauvaa kainaloon ja painella sinne vaipanvaihto puuhiin. Ei edes nyt vauvan kasvaessa ja ollessa painavampi :D
  Itse koin näppäräksi, että vaipanvaihto suoritettiin vain yhdessä paikassa sillä silloin tarvikkeet ei olleet ikinä loppu tai väärässä paikassa ja toisaalta esim. meillä alakerran wc säilyi siistinpänä, kun siellä ei pesty peppua yms. Myös vauvan vaatteet ja pyykit on meillä yläkerrassa, joten koin sen loogisimmaksi.

  Myöskin sänky meiltä löytyy vain yläkerrasta, jossa siis makuuhuoneet sijaitsevat. Ihan ekana kuukautena vauva saattoi nukkua sohvan nurkassa meidän katsoessa telkkaria, sen jälkeen vauva nukkui vaunuissa eteisessä, jossa ne ovat aina parkissa kumminkin. :)
  Yöunet toki omassa sängyssään ja päiväuniakin osan sitten ulkona..:)

  Toki kaikki riippuu pohjapiirroksesta sekä minkä kukakin kokee itselleen parhaiten toimivaksi. :)

 24. Laura sanoo:

  Me oltiin muutettu n.6kk ennen toisen lapsen syntymää omakotitaloon. Ihanaa kun saa laittaa kotia kuten haluaa eikä tarvitse lupia kysellä! Luulenpa että jos asuisimme kaksikerroksisessa talossa niin pikkuvauvaa tulisi nukutettua ekat kuukaudet äitiyspakkauksessa lähellä, tai jos on oikein hyvä uninen niin vaunuissa/omassa sängyssä itkarin kanssa :) mummulat on molemmat meillä kahdessa kerroksessa ja ollaan paljon yövytty siellä, ja äitiyspakkauksessa/vaunun kaukalossa ovat nukkuneet oikein hyvin kun on tuntunut ettei kuule itkua jos menee sänkyyn nukkumaan.

 25. Minnis sanoo:

  Täällä lueskellaan aina vaan kateudesta vihreänä teidän juttuja <3 ihanaa, ihanaa ja miljoonasti onnea <3!!!!!!

 26. Milla.R sanoo:

  Oi onnea omaan kotiin itsellä vielä haaveena ja säästämistä ei vielä ole aloitettu. :) ehkä ensi vuonna pääsen aloittamaan.

 27. Kia sanoo:

  Hurjasti onnea uuden kodin johdosta! <3 Sisustuspostauksia odotellessa. Olisi myös kiva nähdä esimerkiksi asunnon pohjaratkaisua! Kuinka siistiä, että tytöt saavat omat huoneet ☺️

 28. siiri sanoo:

  onnea! siis saitteko heti alkaa viedä tavaroita, oliko asunto tyhjä? :D meillä oli rivarissa sänky sekä hoitopöytä alhaalla. alhaalla vauva nukkui sohvalla tai vaunuissa.

 29. siiri sanoo:

  äh, siis sänky ja hoitopöytä YLHÄÄLLÄ :D

 30. Iina sanoo:

  Paljon Onnea uudesta kodista!!! Ihan huippua!
  Me asutaan nykyään kahdessa tasossa. Silloin kun kuopus oli ihan pieni nii yhdessä. Uskoisin että jos oltais silloin oltu tässä niin olisin laittanut molempiin kylppäreihin tasojen päälle hoitoalustan. Vaunut nostat varmaan sisälle kuitenkin niin niissähän voi päivällä pitää vauvaa?! Meillä nukkui kuopus sisälläkin välillä vaunuissa päikkyjä. Alkuun kun ei voinu edes ulkona nukuttamaan kun oli liian kylmä.Tai sitten hän nukkui Tiny loven 3 in 1 sitterissä :)

 31. Roosa sanoo:

  Onnea uuteen (omaan?) kotiin! :) Päättelin vain tuosta tarjouksesta, mutta oli se sitten vuokra- tai omistusasunto niin molemmissa on puolensa. Hitsi kuinka iloiseksi sitä voikaan tulla toisen puolesta! :) Hihi jos tarvitte muuttoapua niin mä rakastan auttaa muutossa :D Siitä kertoo ehkä myös se, että kuudessa vuodessa olen muuttanut viidesti… :D

 32. Nede sanoo:

  Onnea onnea onnea! Taas mukavia uutisia täällä :)

 33. Maitoviiksi sanoo:

  Onpa ihanaa, että saatte uuden kodin! Ja vielä näin mukavassa vaiheessa raskautta.
  Meillä on ollut the hoitopiste alakerrassa ja yläkerrassa hoitopisteenä ikeasta lasten jumppa-alustasta kyhätty piste. Siinä sai itse istuttua, kun synnytyksestä oli hetki aikaa jo, eikö tarvinnut kyykkiä. Tämä toimi, kun pääosin vaihdot tehtiin siellä virallisella pisteellä. Jumppa-alustasta riitti riemua vielä monessa kohtaa vauva- ja taaperoaikanakin.
  Ylhäällä oli sitteri ja pinnasänky, alhaalla äitiyspakkauksen pahvilaatikko vuodevaatteineen, sitteri ja leikkimatto.

 34. S sanoo:

  Onnea uuteen kotiin. Ihana uutinen. Asiat loksahtaa ihanasti paikoilleen. Monta huonetta tulevassa kodissa on? Olisiko pohjapiirrustus mahdollista nähdä blogissa?

 35. T sanoo:

  Meillä on kaksikerroksinen koti jossa makuuhuoneet yläkerrassa. Hoitopiste ja vauvanvaatteet kannattaa ehdottomasti sijoittaa alakertaan johon muukin elämä päiväsaikaan keskittyy. Meillä kahden lapsen kokemuksella hoitopiste kodinhoitohuoneessa pesupisteen vieressä on ollut loistava. Pyykit kuten bodyt, harsot yms on kätevä heittää siinä samalla koneeseen. En voisi kuvitella ravaavani yläkertaan joka vaipanvaihtovälissä. Ylhäällä sitten vauvan sängyn vieressä on sellaisessa lokerikossa ollut vaippoja, putsausliinoja ja pari varayöpukua yöllisiä vaipanvaihtoja varten, jotka on sitten hoidettu ihan sängyllä hämärässä. Päivällä vauva nukkui joko vaunuissa tai kainalossa makkarissa
  Pienten lasten kanssa kaksitasoisuus on sekä hyvä että huono asia ollut meillä. Hyvää on se, että iltaisin yläkerran voi rauhoittaa nukkumiseen ja alhaalla voi jatkaa normaalia elämää. Päiväsaikaan taas lapset eivät juuri ylhäällä viihdy vaan kaikki lelut ja leikit ovat kuitenkin alakerrassa. Lasten ollessa isompia tilanne varmasti muuttuu

 36. Nimetön sanoo:

  Ihan näin ulkopuolisenkin silmin ootte tulleet pitkän ja hienon matkan, ja kaikki teidän työnteko on palkittu :-) kiitos blogistasi, joka on aina varma hyvän mielen tuoja! Joulujuttuja jo odotellessa.. :-D

 37. Moi sanoo:

  Onnea:) onkohan kyseessä asunisoikeus vai omistusasunto?

 38. Ansku sanoo:

  Ihanaa, onnea!

  Meilläkin on talo ostettuna, mutta tällä hetkellä vuokraamme sitä muille. Mua huolestuttaa liikaa talon jyrkät portaat – turvaportit kannattaa ehdottomasti hankkia molempiin päihin! Etenkin kun pikkutyyppi kasvaa :).

 39. neito sanoo:

  Kun molemmat muksut olivat vauvoja, asuimme sellaisessa kaksitasoisessa asunnossa, jossa iso kylppäri oli yläkerrassa ja ala-kerrassa oli vain pikkuinen koppivessa. Silloin vaihtelimme vaipat sekä muut hoitohommat yläkerran kylppärissä, pesukoneen päällä olleella pehmukkeella. Siinä oli lavuaari ja vessanpönttö vieressä. Vessan pönttöön oli helppo tiputella kakat ja lavuaarissa pestä pylly. Erillistä hoitotasoa emme hommanneet.

  Jos meillä olisi nyt vauva, niin hoitelisin vaippa yms. hommat ala-kerrassa, jossa on kodinhoitohuone ja sopiva taso vauvan hoitamiseen. Erillistä tasoa en hommaisi edelleenkään.

  Se miten homma kannattaa järjestellä, riippuu mun mielestä eniten asunnon pohjasta ja omista tottumuksista. Miettiä vähän, että missä makkari, missä oleillaan päivisin eniten tms. moni juttu vamaan hakee paikkaansa myös vauvan synnyttyä. Mut jotenkin niin, että saisi sellaisen ratkaisun joka olisi helppo kaikkien kannalta ja saa hoideltua tarvittavat asiat mahdollisimman jouheavasti. :) Välttämättä ei tarvita mitään hoitotasoa, mikäli vain jokin jo olemassa oleva juttu voi sen korvata, esim. pesukoneen päällä / jokin valmis taso, joka on jo asunnossa. Meillä ainakin pesukone oli sen verran tukevaa tekoa, että edes lingotessa se ei tärissyt kovin pahasti. :)

 40. Reetta sanoo:

  Onnea uudesta kodista! :)
  Asuimme kaksikerros-rivarissa esikoisen ollessa hieman alle 1v. Hoitopiste oli vain ylhäällä, jossa myös makuuhuoneet ja vessa-kylppäri. Alakerrassa taisin niin isolla vaihtaa vaippoja ihan vaan sohvalla tai lattialla. Suosittelisin ehkä ihan alkuun vuokrattavaa, pyörillä liikuteltavaa Vaavi-ensisänkyä siihen kerrokseen, jossa ei ole makuuhuoneita. On hyvä, että vauvalla on selkeä oma paikka, jossa levätä, niin ei tarvitse isosiskojen sen takia varoa sohvalla kieppumista tms. Ihanaa syksyä teidän perheelle sekä voimia muuttoon ja odotukseen! :)

 41. AnnaMaria sanoo:

  Onnea uuteen kotiin ja muuttopuuhiin! :)

  Itsellä ei henk. koht. kokemusta kahdessa kerroksessa asumisesta vauvan kanssa, mutta monet tuttuni ovat vuokranneet toiseen kerrokseen (yleensä siihen missä oloh, keittiö) pyörillä liikuteltavan vaavi-sängyn ja ovat tykänneet hirmuisesti. Varmasti keksitte juuri teille sopivat ratkaisut.. :)

 42. Minttu MAMI GO GO sanoo:

  Ihanaa Iina, kuulostaa kyllä täydellisestä! <3 !

 43. Marika sanoo:

  Onnea uudesta kodista! Kaksikerroksinen rivari on todella kiva asuntomuoto asua :)
  Itse ostin juuri saman tyylisen asunnon keväällä, muutettiin kanssa kerrostalosta enkä kyllä enään vaihtaisi! On niin mukavaa, kun on kaksi kylppäriä ja oikeesti sitä tilaa. Meilläkin oli suht pieni kaksio, joka oli alunperin mieheni, joten kyllä alkoi pieneksi käydä meille. Olen myös erittäin herkkäuninen niin on kyllä helpottanut, että nyt ei mies katso telkkaria seinän toisella puolella ja kuule jokaikistä kolinaa muutenkin.

 44. E sanoo:

  Vau, onnea uudesta kodista! Mä oon ite omakotitalon kasvatti ja nää muutama viime vuosi kerrostaloissa asuessa alkaa jo vähän riittää tätä asumismuotoa, kaksikerroksinen rivari ois just eikä melkeen mun unelma seuraavaks asunnoks! :D

 45. Jennu sanoo:

  Siis ihan omaoma?? Ihanaa!

 46. Meillä oli hoitopiste vain toisessa kerroksessa ja pinniskin vain alhaalla (meidän makuuhuoneessa). Vauvana pojat nukkuivat yläkerrassa joko vaunukopassa, sitterissä, turvakaukalossa tai äitiyspakkauksen laatikossa.

 47. Essi sanoo:

  Oi miten jännää! Me asuttiin just kakskerrksisessa rivitalossa ku mun pikkusisko syntyi, nii meillä oli yläkerrassa hoitopöytä (siellä oleskeltiin enemmän, keittiö ja olkkari oli ylhäällä), ja alhaalla oli makkarit ja sauna nii siellä ei sitte ollu hoitopöytää (meillä oli sillon 8 lasta ja pieni väliaikaiskämppä vaan) mut jos alhaalla pestiin peppua ni mentii sit pukemaan vanhempien sängylle :) mut esim saunan tai isomman kylppärin (onko teillä sauna siellä?) yhteydessä hoitopöytä ois ollu kätsy, meil ei vaan mahtunu :D kyl mä sanoisin et jos tilaa riittää ni on se kivampi pystyä samassa kerroksessa hoitamaan ettei tartte koko ajan rampata alhaalle tai ylhäälle :) ja ku se tarve saattaa tulla ihan kesken kaiken ni sit pystyy nopsasti hoitamaan hommat ;) nukkumapaikka yöksi tietty siellä teiän huoneessa ekaks, mut ois hyvä et siellä mis päivisin oleskelette ois vaaville joku päiväunipaikka:) ettei tarttee aina jättää pikkusta yksin jonnekki kauemmas :) meillä ei tainnu olla mitään nukkumapaikkaa yläkerrassa mut sillon pysty pitää etupihalla vaunuissa päiväunilla :)

 48. MSE sanoo:

  Asuimme 2-kerroksisessa rivitaloasunnossa kun toinen lapsemme syntyi, vanhempi oli tuolloin hiukan alle 2-vuotias. Makuuhuoneet ja kylpyhuone sijaitsivat yläkerrassa ja muut tilat alhaalla. Vauva nukkui meidän makuuhuoneessamme ja hoitotaso oli vain kylpyhuoneessa (jossa siis käytiin hoitamassa vaipan vaihdot myös öisin). Alhaalla meillä oli hetken aikaa pyörillä siirreltävä ensisänky vauvan nukkumapaikkana, mutta aika pian luovuimme siitä turhana, kun vauva pääsääntöisesti alkoi nukkumaan päiväunet takapihalla vaunuissa tai oh:n sohvalla tai yläkerrassa omassa sängyssä (itkuhälyttimen kera, vaikka kyllä se ääni alas olisi muutenkin kuulunut). Makuja ja mieltymyksiä on monia, joten kannattaa varmaan hetki asua ja fiilistellä, miten itse haluaa toimintojen olevan. Itse en ikinä kaivannut hoitotasoa alakertaan, vaihdoin vaipan siellä ollessa joko lattialla tai sohvalla (vaippoja oli kyllä jossakin saatavilla myös alakerrassa ja vauvalla oli siellä wc:ssä pesuja varten oma pyyhe). Mutta portit portaikkoon kannattaa muistaa sitten jossakin vaiheessa, riippuu tietysti siitä, miten aktiivisesti ehtii vahtimaan itse kiipeilyharjoituksia. Jännää muuten huomata, miten asuminen 1- tai 2-kerroksissa jakaa mielipiteitä. Itse en enää haluaisi 2-kerroksiseen pienten lasten kanssa (ehkä sitten kun lapset on isompia ja kaipaavat ns. omaa rauhaa asiaa voisi harkita uudelleen). Onnea uuteen kotiin!

 49. aletta sanoo:

  http://www.babystyle.fi/index.php/

  me asuttiin kahdessa kerroksessa ja vaippahommat hoitui aina yhdessä kerroksessa. Oman sängyn lisäksi kuopuksella oli linkkaamani sitterikehtoyhdistelmä, joka ainakin meillä oli korvaamaton. kapistus keinutti nukutti ja myös suojasi nukkuvaa vauvaa isomman sisaruksen vilkkaalta menolta.

 50. Anonyymi sanoo:

  Me asuimme taaperon ja vauvan kanssa 2-kerroksisessa asunnossa ja 2. Kerros jäi hyvin vähälle käytölle. Portaita ei vauvan kanssa jaksanut eestaas kävellä, availla lapsiportteja ja muutenkin, ja vaarallistakin se oli.

  Lähinnä siis vain nukuttiin yläkerrassa, leluja oli joka paikka täynnä, neliöt tuntuu ahtaammalta kun ne on jaettu kahteen kerrokseen kun vertaa yhden tason asuntoon. Sänky oli makuuhuoneessa, sitterit molemmissa kerroksissa, hoitotasot samaten, mutta sekin jäi yläkerran osalta käytännössä käyttämättä. Inhosin 2-kerroksen pyykkihuoltoa ja tavaroiden kantamista toiseen kerrokseen, ja lasten leikkihuone meni vähän hukkaan kun ei voinut yksin jättää leikkimään portaiden takia.
  Muuten asunto oli ihana, 2-kerroksisuus ei vain ollut meitä varten. Tai pienlapsiarkea varten. Seuraavan asunnon tärkein ehto oli 1-kerroksisuus :D

 51. Katnel sanoo:

  Onnea hirmuisesti uuteen kotiin!!
  Me asuttiin 3.lapsen syntyessä kakskerroksisessa rivarissa ja meilläkin oli sellanen Mosesbasket keinujaloilla alakerran olkkarissa jossa ihan pikkuvauvana nukkui.Päiväunet oppi kyllä pian nukkumaan ulkona. Nukutettiin koriin aina iltaisin niin kauan kuin mahtui ja sitten aina iltasella kannettiin yläkertaan pinnasänkyyn kori,kun mentiin nukkumaan.Isompana vietiin sitten nukkumaan yläkertaan pinnasänkyyn,jotenkin ihan vauvana ei raaskinut❤Meillä oli kyl yläkerrassa hoitotaso mutten sitä juurikaan käyttänyt,vaipat vaihdettiin aina sohvalla sellaisen hoitoalustan päällä.
  Tsemppiä muuttopuuhiin ja raskauteen!

 52. mankki sanoo:

  Paljon onnea uuden kodin löytämisestä ja myös saamisesta! Mekin mieheni kanssa bongasimme aikalailla tarkalleen 2v sitten 200m päästä silloisesta vuokrakämpästä myynnissä olevan 2-kerroksisen rivarikämpän johon rakastuin ja täällä asustellaan tyytyväisenä. Ja te ootte kyllä tehny huikeen matkan, ihailen kyl teitä vähä :DDD

 53. T sanoo:

  Onnea uudesta kodista ja tietysti raskauteen! Hyvä kun voitte nyt jo aloitella pakkaamista, raskausvaivoista kun tosiaan ei voi tietää :)

  Me asuttiin kolmen lapsen kanssa kaksikerroksisessa rivarissa ja tykättiin kyllä! Kun kuopusvauva oli vielä pieni, meillä oli hoitotasot sekä ylä- että alakerrassa, mutta sittemmin luovuttiin yläkerran tasosta kun ei ollut enää niin tarvetta. Yläkerrassa oli pinnasänky makkarissa ja alakerrassa vauveli nukkui yleensä vaunuissa :D

  Kovasti voimia raskausaikaan ja muuttoon, toivottavasti saat voida hyvin loppuun asti :)

 54. Eeva sanoo:

  Onnea täältäkin uuteen kotiin! :-)

 55. Ninni sanoo:

  Ihanaa!!!!Onnea mielettömän paljon uudesta kodista!Mä odotan kovasti postauksia uuteen kotiin liittyen,olis huippua nähdä myös pohjapiirros. ONNEA vielä kerran teille,ootte niiiiin ihania!❤

 56. Vaahtera sanoo:

  Heipä hei, me muutettiin 2 viikkoa synnytyksen jälkeen yhden kerroksen asunnosta 3 kerroksen taloon. Ai kauheaa kun ajattelee sitä pakkaamista ennen ja jälkeen synnytyksen ja vielä taaperon ja vauvan kanssa.
  Hoitopiste tehtiin hieno ja ei kertaakaa käytetty kun helpompi oli olla ravaamatta toiseen kerrokseen. Päivällä sohva ja sitteri toimi nukkumpaikkana ja yöt oma pinnasänky (eri kerroksissa).
  Paljon jaksamisia raskauteen ja pidetään sormet ristissä ettei muutto aiheuta sinulle supistuksia.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.