Luukku 2: Lasten joululahjatoiveita

02.12.2016

Huomenta ja ihanaa joulukuun tokaa päivää! Tässä luukussa kurkataan meidän lasten joululahjatoiveisiin. Joulupukin kirjeet on lähetetty eteenpäin jo aikaa sitten, tytöt kirjoittivat ne lokakuun loppupuolella kun asuttiin vielä vanhassa kodissa. Kirjeet olivat hellyyttäviä ja niissä ehkä parasta oli se kun neidit kokivat tarpeelliseksi lisätä meidän osoitteen, että joulupukki varmasti tietää että ollaan muutettu sitten jouluksi uuteen kotiin. Ja lisäksi he listasivat pikkuiselle vauvasiskolle vähintään yhtä paljon toiveita kuin itselleen, ja innoissaan ympyröivät lelukuvastosta vauvaleluja ja sittereitä ja ties mitä vauvahömpötystä.

Mä kokosin joululahjatoiveita kollaaseihin, neiti 5v:n toiveet omaansa ja neiti 3v:n toiveet omaansa. Aika lailla tuntuu olevan näitä joulun hittilelutoiveita meilläkin, mutta lisäksi myös sellaisia juttuja mistä voidaan nauttia koko perhe yhdessä, kuten kirjoja ja pelejä.

 

Kuvat: Valmistajat, Isin ja tyttöjen lettikirja bileet S&S Kustantamo

1. Hatchimals – muna jota haudotaan ja sieltä kuoriutuu pingviini. Munaa pitää siis jotenkin hautoa ja hoivata ja sitten sieltä kuoriutuu ulos pingviinivauva jota pitää myös hoitaa. Nämä ovat kuulemma loppuneet jo monesta kaupasta, mä onneksi tilasin meidän omat jo marraskuun alussa kun jossain verkkokaupassa oli 25% alennus kaikesta, ja kerettiin saada ne ennen kuin loppui. Tämä on vähän ehkä tällainen yhden joulun höpöhöpö mutta se oli se kaikkein suurin toive josta puhua pulputetaan kokoajan niin halusin sen siitä huolimatta toteuttaa. Oli mulla itselläkin lapsena joitakin höpöhöpöjuttuja aina seassa.

2. Lego Friends vuoristorata & Lego Friends Hevostalli*. Hevostalli me saatiin Legolta Tiaralle, kuten myös Lego Friends Hot Dog -koju*, mutta tuota vuoristorataa mä vielä mietin. Se on kyllä ihana ja sitä hän toivoi kyllä todella paljon (ja rakastetaan rakentaa porukalla legoilla), mutta ehkä kaksi pakettia on jo tarpeeksi.

3. Barbie Fashionistas -nukke. Tiara ihastui tähän nukkeen jolla on sininen mekko ja ihanat isot korvakorut.

4. Taikurintarvikesetti. Meidän neiti on innostunut taikomisesta ihan tosissaan, ja tällainen setti olisi ihan must have. Jos teillä on vinkkejä parhaista taikurin seteistä niin kertokaa ihmeessä koska huomasin googlaillessani että niitä on ainakin miljoona erilaista!

5. Matka -peli. Matka -pelissä reissataan ympäri Pohjoismaita eri liikennevälineillä ja pysähdytään ja kerätään kokemusta eri kaupungeista ja paikoista Pohjoismaissa. Peliä pelatessa oppii sekä kieliä että hauskaa faktatietoa eri maista ja niiden perinteistä. Suositellaan yli 5-vuotiaille. Tiara ihastui heti tähän peliin kun näki sen kuvan, varmaan on vielä muistissa jännittävä matka lentokoneella Mallorcalle ja hän innostui pelin aiheesta. Kuulostaa kyllä sen verran kivalta, että varmaan päätyy pukinkontiin.

6. Barbie Dreamtopia -nukke. Tämä sateenkaariprinsessa oli hänen harras toiveensa myös, sillä kun on niin ihanan pinkki tukka.

7. Isin ja tyttöjen lettikirja: Bileet. Tästä voisi tulla aika ihana juttu Otolle ja Tiaralle, ja voisi varmaan äitikin sieltä katsoa vinkkejä esikoisen superpitkäksi kasvaneen tukan kampauksiin. Mä rakastan laittaa tyttöjen hiuksia, ja ehkä Ottokin intoutuisi jotain tekemään, hänkin osaa sentään perusletin ja ponnarin laittamisen.

Kuvat: Valmistajat, Super Charlie & Den Försvunna tomten: BonnierCarlsen

1. No se sama Hatchimals. Mitä isommat edellä, sitä pienemmät perässä. Molemmille on omat pingviinivauvat.

2. Monster High Draculaura. Joskus tuossa lokakuussa tytöt alkoivat yhtäkkiä puhumaan Lakulaurasta ja mä ajattelin että tämä on joku uusi karkki tai jotain, kunnes ensimmäistä lelukuvastoa selatessa yhtäkkiä he kiljaisivat että kato äiti tossa on Lakulaura. Eli Draculaura. Kuopus on kovasti innoissaan Draculaurasta ja toivoo kovasti saavansa sellaisen.

3. Uno Junior. Heti tämän nähtyään kuvastossa hän innostui että tämä meillä on päiväkodissakin ja tämä on minun lempipeli! Ja mä luulen että tämä voisi olla hauska, sellainen mitä voitaisiin pelata sekä koko perheellä että tytöt kahdestaan. Mäkin tykkäsin kovasti Unosta pienenä mutta ei ole tullut moneen vuoteen pelattua.

4. Lego Duplo Maailman Ympäri*. Tämän me saimme Legolta Zeldalle, ja tämä on kyllä ihan mieletön pakkaus jossa tosiaan matkustetaan maailman ympäri ja kurkataan jäätikölle, safarille ja Kiinaan. Zelda on tätä toivonutkin kaikista kuvastoista ja on se kyllä ihan mahdottoman ihana. Me leikitään tosi paljon duploilla edelleen ja vaikka Zelda on jo 3,5v niin pian syntyy meidän jäätävän kokoiseksi paisuneelle duplokokoelmalle uusikin käyttäjä onneksi. Jotenkin silti vähän haikeaa että tämä on varmaan vika joulu kun meidän Zelda toivoo enää duploja.

5. Super Charlie & Den Försvunna Tomten -kirja. Zelda tykkää joulukirjoista, rakastaa vauvoja, ja tämä yhdistää ne molemmat. Super-Charlie on hassu supervauva ja tämä kirja on yksi Ruotsin tämän joulun suosituimpia lastenkirjoja käsittääkseni. Pakko metsästää se jostain meille!

6. Barbie Fashionistas -nukke. Zelda ihaili tämän barbien keltaista hametta, koska hän kuulemma haluaisi melkein samanlaisen hameen ja sitten he voisivat olla samiksia barbien kanssa. Mä tykkään tästä Fashionistas -sarjasta jossa on paljon erilaisia nukkeja ja haluan ehdottomasti pari nukkea sieltä meille.

Aika maltilliset toiveet mun mielestä molemmilla, mun omat listat olivat pienenä varmaan kilometrin mittaisia. Tai ehkä se aika koittaa vasta joskus alakouluaikoina, apua! Sitä odotellessa, eikun. Kerron myöhemmin vielä vauvan joululahjatoiveista (siihen tulee varmaan sekä tyttöjen toiveita vauvalle, että äidin ja isin toiveita vauvalle), mutta tässä olivat nämä. Meillä on suurin osa joululahjoista jo hankittuna lapsille, aikuisten lahjat vaan puuttuvat ja sitten jotain pienempiä juttuja kuten noita kirjoja ja pelejä, mutta niitä onneksi kerkeää hyvin ostamaan vielä.

Mitä teillä toivotaan tänä jouluna? Löytyykö samoja kuin meidän tyttöjen toiveista?


No Responses to “Luukku 2: Lasten joululahjatoiveita”

 1. Helii. sanoo:

  Meillä on tytöt 3,5v ja 2v, ja vauvan LA jouluna 😀 Vanhimman pakettiin päätyy pari erilaista settiä puisia junarata-osia, sellaisia missä on mäkiä ja mutkia ja erityisjuttuja ja sähkökäyttöinen juna. Lisäksi kirja, Barbien mekkosetti ja perinteinen byjama 🙂 Pari Frozen-juttua pienempää myös, fanille!
  2-vuotias on sellainen nukkevauvojen hoitaja ettei toista. Hänelle pakettiin on kääritty Baby-born nukke ja hoitotarvikkeita, ja byjama. Hankkimatta vielä jokin kiva äänitehoste- ym. Kirja.
  Vauvalle, josta ei edes tiedä, aikooko syntyä ennen joulua, jouluna vai kenties vasta joulun jälkeen tai ensi vuoden puolella, en osaa oikein ajatellakaan vielä lahjoja 🙂 Eihän se niistä itse edes mitään ymmärrä! Mutta muuten kyllä olen sormet syyhyillen katsellut baby-vaatteta, ajattelin odotella välipäivinä alkavia alennusmyyntejä… Josko vaikka selviäis hankkimaan täydennystä vauvanvaatekaappiin. Ellen ole juuri silloin synnärillä!

 2. Nimetön sanoo:

  Oi että,en malta odottaa kun oma pienokaiseni kasvaa ja alkaa ymmärtämään joulua/ joululahjoista ! 😀 Sitä itsekin muistelee miten kivaa lapsena oli koko jouluaika, onhan se vieläkin mutta hieman eri tavalla 🙂

 3. satu sanoo:

  Ihania toiveita tytöillä. Meillä myös eka luokkalainen toivoo tuota lego friends huvipuisto vuoristorataa.

 4. Listat näyttävät kutakuinkin sellaisilta, joita voisin kuvitella meidänkin tytön rustaavan parin vuoden päästä.

 5. nelli sanoo:

  Ihania toiveita! Meilläkin 4 vee toivoi Lakulauraa. Olin kans, että mitähän ihmettä, mutta lelulehdestähän se löytyi. Meillä toivottiin Draculauraa, jolla on siivet, se on melkeen joka paikasta loppuunmyyty, mutta onneks ostin meille sen jo lokakuussa. Tytön isä luuli näitä Monster ”haita” joksikin monsteriörkkihaiksi

 6. anna sanoo:

  Tyttö 6v on toivonut lähinnä jotain MLP -juttuja ja hamahelmiä, kun meillä ei niitä vielä ole. Amazonista sain tilattua Castle of Canterlotin suht edullisesti.

 7. Jelena sanoo:

  Tuli mieleen tosta huomautuksesta, että tytöillä on maltilliset joululahjatoiveet ja ehkä alakouluikäsenä iskee se kilometrilista, kun mun serkku pienenä (varmaan joku 3-4v) sanoi joulupukille ”kiitos riittää jo”, kun pukki jako lahjoja 😀 Naurattaa edelleen se neidin jännittynyt ilme ja hämmästys, kun sai niin paljon lahjoja.

 8. Nimetön sanoo:

  Voin jo kuvitella sen lasten riemun kun tytöt saavat omat pingviinivauvansa! Lapsen ilo on niin parasta!

 9. Nimetön sanoo:

  Ihan hauska, että Draculaura on päässyt toivelistalle! 🙂 Itse näin nukkekeräilijänä näen Monster hight lähinnä keräiltävinä taidenukkeina, mutta kyllähän halvemmat sarjat parin kympin kappalehintaluokassa passaavat myös leikkeihin (kalleimmista voi joutua pulittamaan lähemmäs satasen tai jopa yli). Oletko koskaan miettinyt, että ostaisit itsellesi jonkun kauniin keräilynuken? 🙂 Olisi varmasti lapsistakin hauskaa. Tai sitten he vain haluaisivat sen mukaan leikkeihin! 😀 Mitenköhän oma arvokas nukkekokoelma oikein selviää sitten, kun lapset kasvaa? 😀

 10. Tiina K. sanoo:

  Meidän 2,5v prinsessa toivo leikkikeittiötä ja leluruokia ja remonttisarjaa, kova kokkailemaan ja remppaamaan. Muuhun ei jaksanu keskittyä, mutta katsotaan mitä pukki tuo. 🙂
  Masussa ei vielä toivota mitään, ehkä. La toukokuun alussa.<3

 11. TS sanoo:

  Tulee noista pingviinivauvoista ihan Furbyt mieleen! 🙂

 12. Rudi sanoo:

  Suomalaisen kirjakaupan verkkokaupasta saa vielä tuota Super Charlie kirjaa

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.