Luukku 7: Meidän joulukuusi

07.12.2016

Pitkään blogiani seuranneet tietävätkin että meillä koristellaan joulukuusi aina Itsenäisyyspäivänä, lapsuudestani tuttu perinne jota toteutamme edelleen omassa perheessä. Mulle joulukuusen koristelu on yksi jouluun valmistautumisen rakkaimmista perinteistä, ja panostan joulukuusen koristeluun paljon. Silti meillä lapset saavat olla mukana ja laittaa hyväksi katsomilleen paikoille kaikki muut paitsi tosi helposti rikki menevät lasipallot, eli en ole kuitenkaan mikään pilkunviilaaja vaan rennolla meiningillä mennään.

Tänä vuonna jatkettiin kuusen kanssa samaa teemaa kuin viime vuonnakin, eli mustaa, valkoista ja kultaa. Ostin muutamia uusia koristeita kun törmäsin kivoihin, mutta en mitenkään etsimällä etsinyt mitään erityistä koska tässä vuosien aikana ollaan kerrytetty jo aika kiva kokoelma. Clas Ohlsonilla oli tänä vuonna upeita mustavalkoisia joulukoristeita ja sieltä ostin siksak-kuvioisia palloja, ja mustavalkoisia joulutikkareita. Stockan joulumaailmasta ostin kaksi ihanaa lasipalloa mustavalkoisin paljettipilkuin koristeltuna, sekä kultaisia metallilankatimantteja viime vuonna ostettujen mustien seuraksi. Kuuselle löytyi kultainen tähti Tigerista.

Mä pohdin aiemmin että ostetaanko tänä vuonna aito kuusi vai uusi tekokuusi, ja päädyttiin jälleen kerran tekokuuseen. Koen sen olevan vaan meille parempi vaihtoehto, vaikka aito olisikin omalla tavallaan huikea. En uskaltanut ottaa sitä riskiä että kuusi ei kestäisikään Itsenäisyyspäivästä aattoon asti hyvänä, ja kuitenkin ehdottomasti halusin koristella kuusen jo nyt. Niinpä  pitkällisen tuuhean ja laadukkaan kuusen etsimisen jälkeen löydettiin täydellinen  yksilö Hobby Hallista. Kuusi oli vähän arvokkaampi kuin sellaiset perus harvahapsiset markettiversiot jollainen meilläkin on ennen ollut, mutta täysin sen arvoinen.

Siinä on tosi laadukkaat ”neulaset”, ja niitä on muotoiltu niin että kuusi näyttää niin kuuselta kuin valkoinen versio nyt voi näyttää. Tekokuusista valkoinen on mulle lempparivalinta, koska se ei kuitenkaan silti yritä olla aito kuusi vaan on ihan rohkeasti feikki. Mä tykkään siitä että se on niin runsas ja tuuhea ja kaunis, ja uskon että tämä sijoitus kannatti ja tulee pidemmän päälle kuitenkin edullisemmaksi kuin ostaa joka vuosi uusi aito kuusi. Ehkä me käydään hakemassa jotain havuja lähimetsästä niin saa vähän aitoakin kuusitunnelmaa ja tuoksua tänne sisälle tuon kaveriksi.

Mä olen kyllä super tyytyväinen kuuseen ja niin olivat lapset ja Ottokin. Se tuo ihanasti valoa ja kodikkuutta olkkariin ja sitä kelpaa kyllä katsella Loppiaiseen asti. Intouduttiin samalla laittamaan olkkari muutenkin loppuun asti valmiiksi joten kiitos kuuselle siitä!

Millainen kuusi teille tulee tänä vuonna? Mitkä on teidän lempivärit kuusen koristelussa? 


No Responses to “Luukku 7: Meidän joulukuusi”

 1. satu sanoo:

  Kaunis kuusi tuli teille ja ihanan tuuhea. Meillä myös valkoinen kuusi mutta hopeisilla koristeilla.

 2. Nimetön sanoo:

  Oho, on kyllä mielenkiintoinen väri valinta
  (Musta kuusen koristelussa) . Meillä valkoinen-hopea-viininpun. teemalla mennään 🙂

 3. Maija sanoo:

  Kaunis kuusi teillä 🙂 Meille tulee tänäkin vuonna pieni oikea kuusi, haetaan vasta jouluviikolla se jostakin. Joulun värit kuusessakin vaihtelevat, mutta joko valkoista, ruskeaa, kultaa, hopeaa tai antiikin vihreää, riippuen vähän joulusta ja omasta fiiliksestä. Punainen on meillä ihan nounou, samoin se sellainen tosi ysäri muovimainen vihreä väri. Niistä sain lapsena tarpeekseni 😉

 4. Meillä on ollut avokin kanssa aina tekokuusi. Jo sen vuoksi, että meillä on kissoja, jotka noin kerran vuodessa kaatavat koko höskän. Nyt meillä on myös vuoden ikäinen taapero, joten tekokuusi olisi siinäkin mielessä parempi vaihtoehto. Tänä vuonna tyydymme kuitenkin pieneen, oikeaan, pöytäkuuseen, sillä lähdemme jouluksi Ouluun, jonka vuoksi koristelu kotona on ollut muutekin minimaallista. Sen verran on laitettu, että ollaan tunnelmaa saatu.
  Voi kuitenkin hyvin olla, että ensi vuonna meilläkin on edessä uuden tekokuusen osto. Minäkin kaipaan juuri tuuheampaa ja vähän laadukkaampaa yksilöä olohuoneen nurkkaa koristamaan.

 5. Meilläkin valkoinen kuusi ja tykkään ! Koristeltiin toissa päivänä kuusi. Koristeiden värimaailmasta löytyy hopeaa, kultaista ja punaista

 6. Niina sanoo:

  Hieno kuusi teillä! Meillä myös valkoinen tekokuusi, koristeina harmaata ja turkoosia. Pystytettiin ja koristeltiin myös eilen (:

 7. C sanoo:

  Kivoja koristeita teillä, täytyy tämän innoittamana käydä kurkkaamassa clasun tarjonta! Meillä on aina ollut aito kuusi, huolimatta kissoista ja koirasta. Tänä vuonna mukana on tosin pikkuinen kissavauva, vähän jänskättää minkälaista tuhoa se saa aikaan 😀
  Aidon kuusen kanssa on tietty se harmi, mistä yllä puhuitkin, ettei se kestä ikuisuuksia, yleensä muutama päivä ennen joulua kyyrätään sisälle ja loppiaisena ulos.
  Ihanaa joulunodotusta koko poppoolle! ^^

 8. Maris sanoo:

  Kaunis kuusi teillä kyllä 🙂 Meille ei tule lainkaan kuusta, mutta onneksi sukulaisille tulee niin pääsen sitten ihastelemaan niitä. Mä olen tässä kuusi asiassa vähän vanhanaikainen ja tykkään eniten aidoista kuusista jotka on koristeltu ehkä vähän vanhankinaikaisilla koristeilla, tontuilla, palloilla ja enkeleillä. Ja koristeet ovat suurimmaksi osaksi punaisia/kultaisia/punakultaisia 😀 Mutta oikeasti teidän kuusi on myös kaunis ja monet muutkin valkoiset kuuset. 🙂

 9. S sanoo:

  Tosi upea ja tuuhea kuusi! Meillä tänä vuonna ekaa kertaa kuusi kun on asunto mihin sellainen mahtuu. Tosin aateltiin et iso ei mahu, joten ostettii 150cm tekokuusi, joka on kyllä aika onneton 😀 Koristeet tilattiin netistä melkein kuukausi sitten, mutta neki on jossain vielä matkalla, ehkä aatoks saadaan kuusi koristeltua. Nyt sitä koristaa valot ja tähti.. 😀

 10. Kaunis kuusi! Meilläkin on valkoinen, taitaa olla ihan samanlainen kuin teidän. Olen ajatellut samalla tavalla, että mielummin ihan reilusti feikki kuin jokin, joka yrittää olla kuin aito kuusi. Haaveilen silti ihan oikeasta kuusesta, sitä ei kyllä voita mikään. Ehkä vielä joskus.

 11. Minnu sanoo:

  Hienoja nuo musta-valkokoristeet! Itselle aito kuusi on ihan must, jouluun kuuluu sen ostaminen, kiinnittäminen autonkatolle (kauhea prosessi), jalan poikki sahaaminen, sisään raahaaminen ja jalkaan kiinnitys. Koko proseduuri kaikkine kommervenkkeineen. Sen jälkeen sitten ihmetellään juoko kuusi ja kuka laittoi viimeksi vettä jne. Ja tämä siis kissa-lapsiperheessä. Toinen kissa muuten rakastaa kuusta ja nukkuu aina se alla. kiinnitämme kuusen aina narulla johonkin kiinni, eikä ole koskaan vielä kaatunut. Tuoksu on tärkeä ja koko, ihan vähintään 230cm, mielellään korkeampikin. Ja sitten joskus uuden vuoden jälkeen alkaa se neulasien siivoaminen ja kuusen ulos raahaaminen ja sen polttopuiksi pilkkominen, kaikki kuuluu asiaan ja JOULUUN.

 12. Niina sanoo:

  Hei Iina.

  Työpöydän yläpuolella on hylly jossa kauniit kannattimet, mistä ne ovat? 🙂
  Ihanaa joulun odotusta!
  -Niina-

 13. Pauliina sanoo:

  Meillä on perinteenä käydä Itsenäisyyspäivänä koko perheen voimin hakemassa joulukuuset oman suvun metsistä. Saa ihan luvan kanssa tuhlata aikaa ja valita se itselle oikea silmää miellyttävä yksilö. 🙂 Eilenkin tuli löydettyä täydellinen tuuhea kestävä kuusi, joka odottaa nyt olohuoneeseen pääsyä parvekkeella. Varmasti tänään tai huomenna kuusi löytää paikkansa uuden kotimme olkkarista. En malta odottaa!! Viime vuonna kuusemme kesti parikin kuukautta täydellisenä ja hyvä niin, oli ihana pitää sitä pitkälle alkuvuoteen saakka kotona vaikkei joulu enää ollutkaan. Ihanaa joulunodotusta teille ja tsemppiä loppuraskauteen! <3

 14. Sannak sanoo:

  Meillä hopeat nauhat, kirkkaat valot, siniset ja valkoiset pallot 🙂

 15. sssansan sanoo:

  Mulla oli tänä vuonna myös ajankohtaista uuden joulukuusen osto. Oikeaa kuusta ei viitsi hankkia kun en ole joulun aikaan kotona kuitenkaan vaan vietän joulun muualla, mutta halusin kuitenkin pienen muovikuusen luomaan tunnelmaa joulunodotukseen 🙂 Mietin, että ottaisinko valkoisen nyt, kun ennen on ollut vihreä, mutta mulla on aika monia valkoisia kuusenkoristeita, niin ajattelin, että ne vähän hukkuu sinne valkoisuuteen, ja siksi päädyin ottamaan vihreän kuitenkin 😀 Valkoisten koristeiden lisäksi on sitten ihan perinteisiä punaisia ja kultaisia, hopeisiakin jonkin verran. Mutta tykkään ihan perinteisestä joulunpunaisesta, mulle se on se väri joka tekee parhaiten joulutunnelman 🙂 Mutta teilläkin on kyllä kivan näköinen kuusi!

 16. Mymmyryy sanoo:

  Meillä on vihreä tekokuusi..

  Koristeena kaikkea vuosien varrella kertynyttä, punaisia ja hopeisia palloja, tonttuja, joulupukkeja, erilaisia ja eri värisiä käpyjä yms. yms. yms. 😀

  Meillä koristellaan kuusi paria päivää ennen aattoa..

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.