Luukku 9: Parhaat joululeffat koko perheelle

09.12.2016

Luukussa 9 me kurkataan mun lemppari joululeffalistaukseen! Tällaisen olen aiemminkin tehnyt joulukalenterissa, tämä kun on järjestyksessään jo neljäs kalenteri jonka blogiini toteutan, mutta nyt luvassa ihan uusia leffavinkkejä joita en ennen ole jakanut.Vuosien saatossa on ilmestynyt monta uutta ihanaa jouluelokuvaa ja nyt vinkkaan teille meidän perheen suosikit, jotka siis sopivat koko perheelle.

1. Onnelin ja Annelin Talvi

Aivan ihanan hyväntuulinen elokuva kahden suloisen pikkutytön valmistautumisesta jouluun, mukana vähän seikkailuakin. Elokuva on visuaalisesti ihan uskomattoman kaunis, ja meidän lapset rakastavat Onnelia ja Annelia. Tarina on suloinen ja tuo varmasti hyvän mielen jokaiselle katsojalle. Meillä on katsottu tämä tänä talvena jo kolmesti, eikä varmasti jää kolmeen kertaan.

2. Napapiirin pikajuna

Tämä ihana animaatio on meidän lasten suosikki ja ollaan katsottu se moneen kertaan. Leffa kertoo Steve -nimisestä pojasta, joka haluaa uskoa joulun henkeen ja jonka kotitalon viereen ajaa maaginen Napapiirin pikajuna. Rooleissa mm. Tom Hanks, taatusti koskettava elokuva siis! Mä tykkään tästä kyllä myös kovasti!

3. Joulupukki ja Noitarumpu

Klassikko omasta lapsuudestani asti, ja meidän tyttöjen suosikki. Mauri Kunnas on yksi eniten edustettuja kirjailijoita meidän lastenkirjahyllyssä, ja leffa toimii edelleen loistavasti 20 vuotta myöhemminkin. Tämä on pakko katsoa joka joulu vähintään kerran!

4. The Grinch

Tämän ajattelin näyttää meidän tytöille ensimmäistä kertaa tänä jouluna. Grinchissä on tunnelmaa ja se on ihan mahtavan hauska ja koskettava ja ihana. Mun mielestä vihreä karvaörkki Grinch on yksi joulun sympaattisimmista hahmoista kautta aikain, enkä malta odottaa että meidän tytöt pääsevät ihmettelemään Grinchin hassua luolaa ja koko elokuvan tarinaa.

5. Niko, Lentäjän poika

Alkuperäinen suomalainen poroanimaatio on koskettava ja ihana. Kävin itseasiassa katsomassa sen leffateatterissa kavereideni kanssa silloin kun se ilmestyi, ja se sai jopa parin teinipojan silmäkulmat silloin kostumaan. Me ei olla tyttöjen kanssa katsottu vielä tätäkään mutta tänä jouluna voisi olla myös tälle sopiva hetki. Suomalaiset joululeffat on muutenkin ihan parhaita, koska täältähän se joulu on kotoisin!

Aikuisempaan makuun parhaita joululeffoja on mun mielestä aina ja ikuisesti Holiday (ah Jude Law!),  Love, Actually koska se on niin tapahtumarikas ja ihana ja Joulutarina. Niissä on kaikissa sitä joulutunnelmaa jota itse joulussa rakastan. Ja tietenkin sitten mun lemppareita on myös kaikki Yksin Kotona -leffat, mutta ne mainitsin jo aiemmassakin joululeffapostauksessa vuonna 2013! Tänä vuonna ajattelin tsekata myös viime vuonna ilmestyneen A very Murray Christmas -elokuvan, koska sitä on kehuttu joissakin joululeffalistauksissa. Ootteko katsoneet kyseistä pätkää ja oliko se mistään kotoisin?

Leffateattereissa pyörii tällä hetkellä myös aimo annos jouluelokuvia, joista joku me aiotaan ehdottomasti käydä katsomassa vielä tyttöjen kanssa! Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu! on yksi vaihtoehto jota ollaan mietitty, nuo kaksi kaljua heppua kun ovat niin huippuhauskoja. Toinen jota ollaan pohdiskeltu on Viirun ja Pesosen Paras joulu ikinä, koska hei Viiru ja Pesonen, ne on maailman symppiksimpiä ikinä! Ne ovat myös meidän lasten yksiä suosikkikirjoja ja meillä on niitä sekä suomen- että ruotsinkielisinä. Aikuisille leffoissa pyörii ainakin se Firman pikkujoulut, onko joku käynyt tsekkaamassa sitä?

Mitkä on teidän lemppari joululeffoja?


No Responses to “Luukku 9: Parhaat joululeffat koko perheelle”

 1. Ida sanoo:

  Toi Grinch on kyllä ihan lemppari! Se pitää joka joulu katsoa vielä näin parikymppisenäkin Se on ihana kun vitsejä löytyy niin lapsille kuin aikuisillekin! Ja tietty se sanoma joulun muuttumisesta kulutushysteriaksi. Joulupukki ja noitarumpu on tietty klassikko joka sekin on nähtävä ❤️ Ja se itseasiassa katsottiinkin toissapäivänä. Yks meidän perheen jouluun kuulunut, ei nyt mikään elokuva, mutta ”ohjelma” on mr. Beanin joulujakso Se on katsottu jouluaattona ruuan jälkeen niin kauan kuin muistan, se on niin hauska vaikka miljoonasti sen nähnyt

 2. Oi, Onneli ja Anneli. <3 Mä luin kirjat ensimmäistä kertaa ala-asteella ja kyseinen kokoelma oli itseasiassa ensimmäinen asia, jonka ostin, kun kuulin että meille tulee vauva. Tällä hetkellä luen meidän taaperolle kirjaa iltasatuina. <3 Ihanaa, että niistä tehtiin elokuvat.
  Kaikki luettelemasi elokuvat on tuttuja ja hyviä. Meidän bebe ei vielä elokuvista välitä, mutta onneksi näihin voi palata myöhemminkin. 🙂

 3. Nora sanoo:

  Kommentti ei liity nyt millään tavalla kyseiseen postaukseen.. Julkaisit marraskuussa yhteistyöpostauksen jossa luvattiin vau-kirjojen tutustumispaketti ilmaiseksi – tilasinkin paketin postauksessa julkaisemasi linkin kautta. Eilen sain kuitenkin sähköpostin jossa ilmoitettiin että minulla on maksamaton lasku kyseisestä paketista ja eräpäivä umpeutunut jo. Soittaessani asiakaspalveluun oli vastaus että kyseessä on väärinkäsitys, eikä paketin pitäisi ollakaan ilmainen vaan postimaksut tulee Aina maksaa eikä siellä ollut minkäänlaista tietoa yhteistyöstä blogisi kanssa. Suostuivat lopulta kuitenkin mitätöimään laskun – vaikka eihän summa iso olekaan , 5,90€ mutta periaattestakaan en sitä olisi suostunut maksamaan. Kurkkasin vielä kyseistä postausta, jossa kirjoitat ilmeisen selvästi että paketti on täysin ilmainen: ”Vau-kirja tarjoaa nyt lukijoilleni tutustumispaketin täysin ilmaiseksi, eli ilman postikulujakin, ja ilman postikuluja -tarjous koskee siis nimenomaan vauvojen pakettia” . Missähän kohtaa väärinkäsitys on sattunut? Huomasin että kyseisessä postauksessa oli muutama samanlainen kokemus kyseisestä yhteistyöstä..kuinkahan moni muu on siis saanut laskun jaksamatta kirjoittaa siitä ja jopa ehkä maksanut laskun jos ei ole jaksanut alkaa asiaa selvittämään. Meni kyllä maku kyseiseen firmaan ja lopetinkin koko kirjakerhon samantien, turhauttavaa käyttää aikaa tälläisten asioiden selvittämiseen kun luvataan yhtä ja seuraavaksi saatkin maksumuistutuksen. Suosittelisin valitsemaan yhteistyökumppanit hieman huolellisemmin tai ainakin selvittämään Tarkasti yhteistyön säännöt jotta lukijat voivat edelleen luottaa kauttasi saamiin etuihin ym..

  • Suvi sanoo:

   Hei Nora, olen tosi pahoillani että sait aiheettoman laskun ja jouduit vielä selvittämään asiaa. Tämä on ollut meidän vaukirjalaisten ensimmäinen blogikampanja, eikä kaikki täällä meidän päässämme mennyt ihan ongelmitta – ja näihin ongelmiin sinä valitettavasti nyt törmäsit. Väärinkäsitykset olivat siis täysin meidän syytämme, eivät Iinan tai Indiedaysin. Jos sinulla on vielä palautetta asiaan liittyen, ottaisitko ystävällisesti yhteyttä suoraan minuun: suvi@sandviks.com?

 4. AnnaR sanoo:

  Viirun ja Pesosen joulu on kyllä mahtava kirja, on tuttu jo omasta lapsuudesta 90-luvulta 🙂 Leffoista noi sun mainitsemat Grinch ja Yksin kotona on meilläkin kova sana. Mutta Joulupuu on kärvennetty on lähestulkoon klassikon asemassa, sitä ei voita mikään. Meinasin tukehtua kun näin sen ekan kerran! :’D Isäni on turbomies -leffaan tykästyin pienenä, joten sitäkin on tullut katseltua, iskee yhä!

  Hehe, ja toi aiemman kommentoijan mainitsema mr Beanin joulujakso on kyllä täysin omaa luokkaansa 😀

 5. Eveliina sanoo:

  Onnelin ja Annelin talvi ja Joulupukki ja noitarumpu on meidänkin suosikkeja! Käytiin katsomassa toi Viiru ja Pesonen paras joulu ikinä, mä en tykännyt. Tytölle ensimmäinen leffateatterikokemus ja hän jaksoi kyllä katsoa. Ei kuitenkaan jäänyt höpöttämään elokuvasta, niin kuin yleensä jos on oikeasti säväyttänyt jotenkin, kuten tämä Onneli ja Anneli. Viiru ja Pesonen vois toimia teatteriesityksenä paremmin

 6. linda sanoo:

  Tatu ja Patu kannattaa ehdottomasti katsastaa! Kävin 8-vuotiaan kummitytön ja hänen kaverinsa kanssa sen katsomassa, ja naurua riitti, meiltä kaikilta! Pakko nähdä vielä ennen joulua se uudestaan

 7. Janita sanoo:

  Ehdottomasti Elf! Eli siis tämä missä on Will Ferrel. Katsoin viime jouluna ekaa kertaa ja nauroin ihan älyttömästi. Todellakin suosittelen.

 8. Jensku sanoo:

  Itse oon käyny kattomassa molemmat Tatu ja Patu kanelia kainaloon ja Viiru ja Pesonen paras joulu ikinä kaverin kanssa ilman lapsia. 🙂 Ja tykättiin kyllä molemmat enemmän Tatusta ja Patusta, Viiru ja Pesonen oli pettymys, vaikka ihan katsottava.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.