Raskausviikko 30+0!

09.12.2016

No nyt on sitten siirrytty viimeiselle kymmenluvulle raskausviikoissa, tai näin ainakin uskoisin. Raskausviikko 30+0, what?! Maha on sen mukainen kyllä että ei varmasti jää kenellekään epäselväksi että loppu lähestyy. Rakas miehenikin kutsui mua jo ”viimeisillään” raskaana olevaksi, vaikka muutama viikko matkaa maaliin vielä onkin.

Mulla on ollut tunteet pinnassa viimeisen viikon aikana ja olen mm. pillittänyt Stockan lastenvaateosastolla kun en keksinyt minkä bodyn halusin ostaa vauvalle. Näin jälkeenpäin se naurattaa hulluna, mutta silloin viikko sitten tilanne oli mulle ihan todellinen ja joku maailman suurin ongelma. Nyt suorastaan hävettää että itkin tuollaisesta asiasta. Tiedän että se johtui vaan hormoneista mutta tuntuu jotenkin niin huvittavalta että ne voivat vaikuttaa tuolla tavalla!

30+0

Viimeksi mä olin maailman seesteisin viilipytty, mutta nyt olen kyllä kaukana siitä. Onneksi mulla hormonit pistävät lähinnä mut vain herkistymään, enkä ole ollut esimerkiksi normaalia kiukkuisempi. Otolle mukavampaa näin päin, hehee. Otto on kyllä ollut suurin tuki ja pitänyt mut edes jokseenkin järjissäni hormonienkin keskellä. Oton kanssa olen myös saanut paljon tavallista enemmän hallitsemattomia nauruhepuleita viime aikoina, johtuvatkohan nekin hormoneista vai onkohan meillä joku kuherruskuukausi vol. 3984748 meneillään?

Kuten sanoinkin, maha alkaa olla valtava. Edelleen vauva mahtuu pyörimään siellä kovasti ja maha muuttaa muotoa välillä monta kertaa päivässäkin. Koskaan ei aamulla herätessä tiedä että millainen maha tänään on. Yhtenä yönä myös heräsin hillittömään närästykseen kun vauva oli päättänyt nousta ihan ylös. Seuraavana yönä taas kärsin liitoskivuista kun hän oli aivan alhaalla, mutta inhokkivaiva närästys onneksi pysyi poissa. Vähän saa mennä jännityksellä siis aina nukkumaan kun jokainen yö on erilainen. Välillä nukun hyvin läpi yön ja välillä koko yö tuntuu aivan farssilta enkä saa nukutuksi juuri ollenkaan. Onneksi päivisin riittää silti ihan hyvin energiaa enkä ole esimerkiksi hetkeen nukahtanut kertaakaan kesken leffan!

Yleisesti ottaen fiilis on ihan hyvä, vaikka kovasti jo odotan sitä että liikkuminen olisi taas helpompaa. Tämä raskaus on kuitenkin sujunut niin paljon paremmin kuin edellinen että en tosiaan voi valittaa yhtään. Toivotaan että päästäisiin tällä voinnilla mahdollisimman pitkälle! Ensi viikolla on taas neuvola, hassua miten niitä on jo näin tiheään nyt kun raskaus on loppumetreillä. Ensi viikolla alkaa myös postaussarja vauvahankinnoista, kun ekat jutut alkaa olla valmiina!

Ihanaa alkavaa viikonloppua kaikille <3


16 Responses to “Raskausviikko 30+0!”

 1. Avatar Annukka sanoo:

  Voi mikä ihana vauvamaha! Onnea ja tsemppiä loppuodotukseen, pian odotus palkitaan :)

 2. Avatar Neljän äiti sanoo:

  Tää on vaan niin minun lempiblogi,kiitos <3 onko teidän perheeseen tullut/ollut aiemminkin ajatusta vaatteiden ym.tavaroiden kierrätyksestä itselleenkin,eli ettei ostaisikaan uutta?Tuli itsellä neljännen kohdalla vahvana,ollut kyllä aina tapana kirppistelläkin :-) käytätkö netissä lastenvaatekirppareita? Ihanaa Joulun odotusta teille :-)

 3. Avatar Charlotte sanoo:

  Me vaihdetaan viikkoa samana päivänä, mut mä oon sua 4 viikkoa jäljessä :P Hauska seurata tätä sun raskautta kun ite tulee vähän perässä :) Itelle tää on eka raskaus niin kaikki toki ihan uutta ja jännää. Innolla odotan että teiän tyttö syntyy ja vähän aikaa sen jälkeen meidänkin tyttö syntyy!
  Oon seurannu erilaisia äitiysblogeja (mukaanlukien sun) jo vuosia, mutta onhan se nyt ihan eri meininki seurata blogia kun ite on samassa veneessä :D
  Ihanaa loppuodotusta sinulle ja kaikkea hyvää teidän perheelle!

 4. Avatar Petra sanoo:

  Oi toi toka kuva! Niin ihanan iloinen et tuli heti itellekkin ilonen olo! Tsemppiä loppuraskauteen :)

 5. Avatar Neaa sanoo:

  Wau, pötsi on tosiaan kasvanut hurjasti! <3 aika tuntuu menevän ihan kamalaa vauhtia, kun tuntuu että juuri vasta pikkuisen tulosta ilmoitit :O varmasti sekin osin vaikuttaa että aika menee niin nopeesti kun kuitenkaan ihanihan alkuviikoista ei lukijat oo ollu mukana :D Hirmusesti tsemppiä loppuun! <3

 6. Avatar INeMa sanoo:

  Esikoista odottaessani aloin itkemään kun tuli väärä yllätys kinderistä ..ehkä olin vähän herkillä..

  Tsemppiä viimeisille raskausviikoille!

 7. Avatar A sanoo:

  Oon lukenut sun blogia ihan alusta asti mutta silti mun mielestä tuo toka kuva on oikeesti yks ihanimpia ja kauniimpia kuvia mitä susta oon ikinä nähnyt! Tsemppiä loppuraskauteen sulle, sä oikeesti hehkut <3

 8. Avatar Karoliina sanoo:

  Samaa tulin kommentoimaan mitä muutama muukin: toi toinen kuva on aivan täydellinen <3 Ilo ja onnellisuus paistaa susta kilometrin päähän :) Tsemppiä loppuodotukseen ja ihanaa joulun aikaa koko teidän perheelle!

 9. Avatar Toisen odottaja sanoo:

  Mä oon alkanut kans itkemään mitä hölmöimmistä asioista :D Esimerkiks jos en saa sitä ruokaa mitä haluan kun pahoinvoinnin takia en voi syödä mitä vaan :D Ja eilen itkin sitä kun en päässyt ikeaan kun siskot meni sinne :”’D

 10. Avatar Elina sanoo:

  Oi miten ihana masu, kasvanut kyllä hurjasti viime kuvista. Olen täällä kovasti vauvakuumeisena ja sun blogia pitkään lukeneena raportoinut tarkkaan miehelleni aina ”sen mun lemppari-bloggarin, muistatko?” raskauden vaiheista. Jos tuo etuliite ei avaa hänelle mistä blogista on kyse (mieheni ei todellakaan lue blogeja), ”se, kenen tyttären nimi on Zelda” viimeistään kertoo innokkaalle konsolipelaajalle ketä tarkoitan. :D Tsemppiä vaan kovasti odotuksen loppuvaiheisiin, olet super kaunis tuon masusi kanssa! :)

 11. Avatar henni sanoo:

  Voi että miten söpö masu! <3 Raskaus sopii sulle, ihan hehkut ja näkee miten onnellinen mami siellä on. Vauvanhankinta postauksia täällä kovin onkin jo odotettu joten jee että pääsee niitä pian lukemaan ! :) Ja noi hormoni hommat ei kyllä käy kateeks, olin ihan samanlainen pillittäjä mutta yllätyksekseni kiukut jäi vähälle mikä tietysti hyvä muiden perheenjäsenten kannalta. :D - kahden pienen prinsessan äiti

 12. Avatar Meri sanoo:

  Jännä kun aina tuun kommentoimaan sulle niin täällö on tilanne muuttunu, en tiiä huomaatko nimimerkistä tai jostain että oon kommentoinu, mutta täällä synty 4.12 täydellinen tytär ilman varotusta. Miehen kans lähettiin sairaalaan 38+4 tarkistaan tilannetta, mutta sinne kun pääs niin oltiin 6-7cm auki, eikä mitään merkkejä asiasta.

 13. Avatar Riikka sanoo:

  Älä enää ikinä laita hiuksiin pidennyksiä, toi lyhyt malli sopii sulle aivan täydellisesti! Voisko saada videota/kuvia siitä kuinka laitat sun hiukset arkena? :)

 14. Avatar Heidi sanoo:

  Nää raskaushormonit on kyllä hassuja, eilen itkin samalla kun söin pitsaa, koska se oli kerenny mennä vähä haaleeks, ja äskön sitten naurettiin sille itkukohtaukselle :D Tsemppiä loppuraskauteen, mulla on viikon päästä sektio jalkatarjonnan vuoksi ja alkaa kyllä tosiaan jo jännittää!

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.