Täyteläinen riisipuuro

15.12.2016


Postaus on osa Arlan & Lifien kampanjaa. Meidän jouluaattoaamun perinteisiin kuuluu ehdottomasti itsetehty herkullinen riisipuuro, jonka keitän aina mummon perinteen mukaan täysmaitoon ja sekaan piilotan joulumantelin. Tänä jouluna riisipuuro muistuttaa entistä enemmän sitä riisipuuroa mitä mun mummokin on omassa lapsuudessaan syönyt, sillä keitin sen Arlan luomu täysmaitoon.

Arla luomu täysmaidossa on tallella kaikki alkuperäinen rasva, ja sitä käsitellään mahdollisimman vähän. Se on luonnollista ja puhdasta, lähellä maidon alkuperäistä olomuotoa ja maistuu täyteläisen kermaiselta. Turvalliseksi pastöroitu mutta homogenoimaton maito tarkoittaa sitä että sen rasvoja ei ole sekoitettu, vaan ne kerääntyvät maidon pinnalle ja sekoittuvat vasta ravistaessa. Maidossa on vakioimaton rasvapitoisuus, ihan kuin raakamaidossakin, ja se vaihtelee vuodenaikojen mukaan 3,8-4,4% välillä. Kesällä se on matalimmillaan ja talvella rasvaisimmillaan.

Arlan yhdeksältä suomalaiselta luomutilalta tulevassa luomumaidossa voi maistaa myös lehmien ruokavalion muutoksen vuodenaikojen mukaan. Lehmät ulkoilevat ja laiduntavat päivittäin, ja 60% lehmien ravinnosta tulee oman tilan laitumilta. Luomumaito pastöroidaan ja pakataan Arlan meijerillä Hämeenlinnassa, ja siinä kaikki käsittely mitä sille tehdään.

Näin joulun aikaan erityisesti haluan panostaa laadukkaisiin ja maukkaisiin raaka-aineisiin, enkä säästele rasvan määrässä. Joulu on nautinnon ja herkuttelun aikaa, ja ainakin meidän joulupöytään kuuluu ihan kunnon kerma, voi ja maito. Siksi joulupuuronkin keitän siihen täysmaitoon, vaikka arjessa käytössä on rasvaton maito.

Otettiin varaslähtö aattoaamuun ja keiteltiin riisipuuroa kun meillä oli kaverit kylässä, sillä mummon perinteisellä joulupuuroreseptillä tietenkin.

Riisipuuro 4:lle 

1l Arla Luomu Täysmaitoa

2dl luomu puuroriisiä 

2dl vettä

1 kanelitanko

1tl suolaa

kanelia ja sokeria oman maun mukaan

Lisää teflonkattilaan riisi ja vesi, keitä kunnes vesi on imeytynyt riisiin. Lisää sitten 1l maitoa, suolaa ja kanelitanko ja keittele hiljalleen kannen alla n. 40 minuuttia kunnes puuro on sopivan pehmeää. Muista sekoitella ettei puuro pala pohjaan. Ainiin, ja muista lisätä manteli tai mantelit jos keität puuroa jouluaattona! Nauti kanelisokerin tai vaikka sekahedelmäsopan kanssa, ja jos sait mantelin niin muista toivoa salaa jotain ihanaa!

Perinteisen riisipuuron lisäksi Arla luomu täysmaito sopii täydellisesti moneen muuhunkin joulun ajan herkkuun, kuten fudgeen, itsetehtyyn ricottajuustoon ja joululaatikoihin. En kestä näitä ruokapostauksia, kun tulee aina niin nälkä, apua!

Ihanaa päivää kaikille <3

Yhteistyössä Arla.


No Responses to “Täyteläinen riisipuuro”

  1. muatilan emäntä sanoo:

    Olen lukenut pitkään blogiasi, ja ihastellut teidän kotia. Jos asuttais kaupungissa ”pienessä” asunnossa niin tollasen sisustuksen tahtosin! Mutta kun on maalaistalo, niin sisustus vähän maalaisromanttisen tyylistä. Tai siihen pyritään, kunhan rempat saadaan joskus valmiiksi 😀
    Ihanat tytöt teillä myös, ja raskauttasi kiva seurata (itsellä jatkuva vauvakuume) 🙂 itsellä tytöt 5v ja 3v sekä poika 5kk, sekä olen äitipuoli kahdelle kouluikäiselle. Meillä jouluun kuuluu myös riisipuuron syönti aamupäivästä, ja se tehdään oman tilan maitoon 🙂 ihanaa joulun odotusta koko perheellenne ♡ olipas sekalainen teksti 😀

  2. mismiss sanoo:

    Riisipuuro on niin hyvää, kuuluu ehdottomasti jouluaattoaamuun 🙂 <3
    Mutta tuli tästä mieleen, olenkohan missannut jotain (vaikka aktiivisesti sun blogias seurailen) vai ootko kertonut siitä, että menikö se Tipan ruokavaliojuttu silloin ohi niin että voi nykyään juoda/syödä ihan tavallista maitoa? Mietiskelin vaan kun kerran oikeaan maitoon teette puuron 😀 (mä olen muuten kokeillut tehdä riisimaitoon ja siitä tuli hyvää! samaten pannariin ja lättyihin riisimaito tai soijamaito sopii yllättävän hyvin :D)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.