Luukku 20: Aattoaamun paketit

20.12.2016

Luukut sen kuin hupenevat, ja enää neljä luukkua jäljellä tämän jälkeen. Tänään kurkataan meidän tyttöjen aattoaamun paketteihin, joita he jo kovasti odottavat. Aloitimme viime vuonna tämän aattoaamun paketti -perinteen, ja aion sitä jatkaa jatkossakin. Eli aattoaamuna tytöt saavat ikäänkuin ”jouluaaton selviytymispakkauksen” joka piristää ja auttaa joulupukin odotuksessa. Aattoaamun paketti oli mullakin lapsuuden perinteenä, mutta silloin se oli yleensä joku random lelu tai muu juttu. Meillä aattoaamun paketilla on aina sama sisältö: Jouluaaton juhlamekko, jouluisa kirja luettavaksi sekä herkkukaakaota gift-in-a-jar -tyylillä, josta nautiskella kun odottelee pukkia.

Viime vuonna oli myös joulupinnit, mutta koska joulupinnit on edelleen tallessa niin tänä vuonna laitoin mekoille seuraksi jotain mille oli enemmän tarvetta: mustat juhlasukkahousut. Tämä on musta kiva perinne, koska se auttaa jouluun valmistautumisessa. Me joka tapauksessa ostettaisiin tytöille jotkut kivat jouluaattovaatteet, joten miksi ei tehdä niiden antamisesta vähän jännittävämpää ja juhlavampaa? Kirjoja on aina hauska lukea ja tytöt saavat ajan kulumaan hyvin kun vaihtelevat kirjoja keskenään ja ihastelevat uusia mekkoja. Ja kaakao, kuka voisi vastustaa herkullista kaakaota?

Tämä paketti on sellainen että tytöt tietävät että tämä on lahja isiltä ja äidiltä eikä sillä ole edes mitään tekemistä joulupukin kanssa, se on vain jouluaaton piristykseksi tarkoitettu. Viime vuonna ne olivat tosiaankin kova hitti niinkuin etukäteen ennustin, ja uskon että näin myös tänä vuonna. Valkattiin tytöille sellaiset mekot joita tiedettiin heidän ihastelleen vähän jo aikaisemmin, nuoremmalle tietenkin glitteriä niin paljon kuin sielu sietää, ja vanhemmalle joulun punaista hänen toiveidensa mukaan.

Kirjavalinnat olivat myös aika iisit, nuorempi on hulluna barbeista ja tiedän että hän innostuu kun saa Barbien joulukirjan, ja vanhempi taas tykkää kovasti sellaisista vähän syvällisemmistä tarinoista joten valkattiin taattua Pekka Töpöhäntää. Eiköhän näiden parissa aika kulu ainakin hetken eteenpäin aattona, vaikka odotus onkin jännittävää.

Mulla alkaa olla jo niin joulufiilikset että en kestä! Aina joulun aikaan innostuin kuin lapsi itsekin ja se on ihanaa.

Mahtavaa päivää kaikille <3


21 Responses to “Luukku 20: Aattoaamun paketit”

 1. Teresa sanoo:

  Onpa kyllä tosi kiva idea 🙂

 2. Jessi sanoo:

  Hei, mistä olet ostanut noi mekot? Varsinkin tuon punaisen? Kauniita ovat! Ihana perinne. Täytyisi ehkä hiukan matkia 🙂 olisi mukava aattoaamun paketti lapsille.

 3. minävaan sanoo:

  On kyllä tosi kiva idea! Ehkä hieman auttaa siinä joulupukinodotuksessa kun saa jo yhden lahjan aamulla ja on tekemistä päivälle 🙂

 4. Todella ihana idea. Muistan nimittäin itsekkin, että se aattopäivä oli aika pitkä, kun odotettiin pukkia. Meillä ihmetellään tänään, mihin kokonainen vuosi on kadonnut ja juhlitaan ensimmäistä syntymäpäivää, ihan vain äidin ja tyttären kesken.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Wau! Paljon onnea ekasta synttäripäivästä! 🙂 Ja niinhän se aatto kyllä tuntuu pitkältä vielä näin aikuisenakin, vaikka suunnilleen tietää milloin pukki tulee ja mitä paketeista löytyy ;D

 5. Nelli sanoo:

  Tää on kyllä niin ihana idea, että kun viime vuonna bongasin tän sun blogista, päätin jo et matkitaan tälle vuodelle!

  Kirja ja aatonvaatteet on mun mielestä just toimiva setti, mut koska vaatteet koeajettiin jo joulukorttikuvissa, saavat meillä pienen leluauton kirjojen lisäksi. Jos se auttaisi selviytymään koko päivän odotuksesta! 😀

  Mut ihana idea siis, täällä matkitaan!
  Ihanaa joulua teidän tiimille!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Hei vitsi miten kiva kuulla, mahtavaa! Kiitos paljon <3 🙂 Ja siis joo, musta toi on kans kiva idea ja just sopiva lahja, jos sais aamulla jo jonkun tosi toivotun lelun tms. niin se ehkä veisi sitä iloa pois sitten illasta. Tuo on sellainen sopivan käytännöllinen lahja mun mielestä 😀 Ihanaa joulua sinnekin ja kiitos <3

 6. Nemmiia sanoo:

  Muakin kiinnostaisi tietää mistä nuo mekot on? Meilläkin 4v tyttö varmasti tykkäisi tuosta tummemmasta.

 7. Pikkumyy sanoo:

  Ompas kiva idea! Omassa perheessä tuollaista käytäntöä ei aikanaan ollut, mutta itsellä on nimipäivät jouluaattona, ja sain aina nimipäivälahjan jo aamusta (pienempänä yleensä lelun, isompana sitten jotain muuta mieluisaa, mitä olin joskus etukäteen toivonutkin juuri nimipäivälahjaksi).

  Täytyy laittaa tämä korvan taakse tulevaisuutta varten, sitten kun on omia lapsia ja he on sen ikäisiä, että ymmärtää pukkia odotella :).

 8. Siiri sanoo:

  Onpas tosi ihana idea!<3 Voisi ottaa samantapaisen itsekin perinteeksi 🙂 Ei kuitenkaan vielä tänä jouluna, vielä odotellaan pientä saapuvaksi (laskettu aika oli eilen, ei millään malttaisi odottaa..) Ihanaa joulua teidän perheelle!:)

 9. Pinja sanoo:

  Ihana idea! <3 meillä oli pienenä semmonen pieni perinne, että saatiin yksi lahja avata aamulla aamupalaa syödessä vasta saunasta tulleena. Muuten lahjat avattiin illalla joulupukin tullessa 🙂 kertoisitko ohjeen, mitä oot nuihin pilttipurkkeihin laittanut? Nappasin jo yhdestä postauksestasi yhden gift-in-a-jar ohjeen joista tulikin yksi tämän joulun pelastajista! Kiitos siitä! 🙂

 10. Nimetön sanoo:

  Tosi ihana idea. 🙂 Noiden parissa kuluu varmasti tovi jos toinenkin pukkia odotellessa! Meillä nuorimmainen lapsi kanssa tosi kirjahullu, meillä on kamalat kasat erilaisia kirjoja. Nyt kun meillä on tuo Lasten Oma Satukirjasto sähköisenä, niin kirjat tulee luettua sieltä käsin yhä useammin. Tuntuu, että mielummin tyttö kuuntelee sieltä vaikka tosi paljon normi kirjoistakin tykkää ja meillä luotaan paljon. Aina vaan ei jaksa olla lukemassa ja huippu keksintö tuo sähköinen lasten kirjapalvelu, kun sieltä voi kuunnella joka ilta iltakirjan. 🙂

 11. Niina sanoo:

  Hei.
  Itse olen varmasti vähän vanhanaikainen, kun minusta tälläisiä
  aamulahjoja ei tarvitse olla.
  Minusta just tärkeää että lapset oppii odottamaan jopa jotain näin suurta kun aatto-iltaa.
  Ja siinäkään ei mielestäni tarvii aikaistaa pukin tuloa, 17-18 esim ihan hyvä aika.
  Kuitenkin kivoja lasten ohjelmia tulee paljon ja ajan saa kyllä kulumaan.
  Ja se mikä on pukin tuoma mikä jonkun antama kyllä selviää kun lapsi kypsä siihen ajatukseen.
  En sano ettei tuo olisi kiva idea mutta omassa perheessä turha. Meillä on lapset opetettu odottamaan. Muutenkin nykyään tuntuu että pettymykset ja muut on niin siloteltu ja kaikki pitää tehdä niin mahdottoman mukavaksi. Ja se kyllä näkyy monessa asiassa.
  Silti, jokainen perhe tavallaan. Se on selvä 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Heippa, kukin tekee tavallaan juuri niinkuin sanoit 🙂 Itse olen sitä mieltä että elämä tarjoaa kyllä ihan tarpeeksi pettymyksiä ja vastoinkäymisiä ilman että niitä tarvitsisi erikseen lapsen arkeen aikuisen tuoda. Ja johan sitä aattoa on odotettu koko joulukuu ;). Mutta varmasti paljon on merkitystä sillä millaiset meiningit on itse oppinut kotona, että minkä tuntee tarpeelliseksi ja mitä ei. 🙂

 12. Niina sanoo:

  Hei.
  Juuri niin, jokainen luo sen oman oloisen joulun ja tekee sen niin kun itse hyväksi näkee.
  Monilta osin toteuttaa niitä oman lapsuuden muistoja ja toisaalta taas kumoaa niitä mikä ei ehkä ollut hyvin omassa lapsuudessa.
  Itsellä se ihana perinne mielessä kun kuusi aina vasta aatto aamuna koristeltiin.
  Nyt vaikea pitää siitä kiinni kun tapana ehkä tänä päivänä laittaa se kuusi jo aiemmin ja purkaa joulu heti pyhien jälkeen.

 13. Mira sanoo:

  Huippu idea! Laitoin toteutukseen ja tänä jouluna meidän kuusen alta löytyy jo aamulla tytölle uusi mekko ja sukkahousut ja pojalle siisti t paita ja housut):)

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.