Raskauden jälkeinen tyyli

11.01.2017

Ai millä mä piristän itseäni kun odottelen että synnytys käynnistyy ja saadaan vihdoin nähdä meidän pieni? No tietenkin suunnittelemalla mitä kaikkea ihanaa teen ja syön ja puen sitten kun vauva on viimein syntynyt! Näistä aiheista aion myös kirjoittaa vaikka kaikista jos vain ennen synnytystä vielä kerkeän, tänään luvassa siis ensimmäinen osa jossa pohdin raskauden jälkeistä tyyliäni. Tein samantyyppisen postauksen myös Zeldan odotusaikana tai pian sen jälkeen, ja koin sen todella hyödylliseksi sitten kun vihdoin pääsin kauppoihin pyörimään ja sain alkaa muodostamaan itselleni uutta tyyliä kuukausien raskausrytkyissä hengailun jälkeen.

Viimeksi mulle tuli imetyksen myötä ehkä vähän järkytyksenä se miten paljon se vaikutti pukeutumiseen. En voinutkaan heti raskauden jälkeen pukeutua ihoa nuoleviin kotelomekkoihin joissa oli vetoketju vain takana, vaan piti ottaa imetys huomioon kaikessa pukeutumisessa. Olin raskausaikana odottanut juuri sitä että saan muka kaikki vanhat vaatteet takaisin käyttöön ja voin taas pukeutua juuri niinkuin itseäni huvittaa. Eikä se sitten mennytkään yhtään niin. Ensin luulin että joudun käyttämään pelkkiä imetysvaatteita seuraavan vuoden, mutta sitten aloin pikkuhiljaa hiffaamaan millaisia ominaisuuksia imetysajan vaatteilta vaaditaan, ja opin katsomaan kaupassa ihan normiosastoilta sellaisia yläosia ja mekkoja jotka soveltuivat hyvin myös imetykseen.

Tärkeintähän on se että yläosa on mahdollista avata edestä, tai sen verran löysä/venyvä että sitä saa vedettyä alaspäin niin että imetys onnistuu. Monen paidan alle voi pukea ihan tavallisen imetystopin, joka monipuolistaa valikoimaa heti ihan hurjasti. Näin ollen mun oman kokemuksen mukaan mulle itselleni kaikkein parhaita imetysyläosia ovat kauluspaidat ja kaikki edestä napitettavat tai muuten avattavat paidat, sekä kietaisupaidat ja -mekot. Sen lisäksi hyvin toimivat esim neuleet joissa on avara kaula-aukko, yhdistettynä yksiväriseen imetystoppiin. Sitten kun vauva kasvaa niin voi pikkuhiljaa alkaa käyttää ihan kaikkia paitoja, mutta niin kauan kun vauvan nälkä voi yllättää ihan missä tahansa milloin tahansa, pääsen itse helpommalla kun otan imetyksen huomioon jokaisen vaatteen kohdalla ja teen siitä mahdollisimman helppoa meille molemmille.

Kokosin muutaman kollaasin, minkä tyyppisiä vaatekappaleita toivoisin kaapistani tänä keväänä siis löytyvän. Kun nyt imetyksestä ollaan puhuttu, niin aloitetaan toki yläosista:

Näin kevään korvalla kaikki pastellisävyt uppoavat mulle erityisen lujaa, ja vaatekaappiin on aivan pakko haalia vaaleanpunaista. Tulevan kevään trendijuttuja ovat yläosissa ainakin mun kuuleman ja lukeman mukaan röyhelöt, vaaleanpunainen ja pinkki sekä näyttävät hihat. Kaikki näistä miellyttävät mun silmää todella paljon, ja soveltuvat suhteellisen hyvin myös imetykseen. Nyöripaidat taitavat olla vähän menneen talven lumia jo vaikka niitä edelleen kaupoista paljon löytyykin, mutta ne olisivat varmasti aika käteviä imetyksen suhteen juuri tuon suuren avattavan kaula-aukon vuoksi. Sinne vaan alle yksivärinen imetystoppi niin hyvin sujuu. Tuosta vetoketjulla avattavasta Onlyn trikoopaidasta tulee aika ysärivibat mieleen, mutta siis hyvällä tavalla, ja vetskari helpottaisi mukavasti myöskin imetystä.

Alaosien suhteen haluan olla itselleni armollinen synnytyksen jälkeen, eikä todellakaan ole tavoitteena mahtua heti tai välttämättä enää ikinä kaikkiin 24-tuumaisiin farkkuihini. Näin kolmannella kerralla ja monen vuoden tauon jälkeen palautuminen ei välttämättä ole niin nopeaa kuin viimeksi, eikä tarvitsekaan olla. Pääasia on että vaatteissa on mukava ja helppo olla. Siitä huolimatta toivon kuitenkin voivani näyttää omaan silmään ihan kivalta ja yritinkin miettiä sellaisia alaosia jotka olisivat armollisia yhdeksän kuukauden vauvankasvatusprojektista toipuvalle mahalle ja ainakin kolme kilometriä levinneelle lantiolle ja reisille.

Yksi kevään trendejä ovat paperbag-vyötäröiset housut, ja ne jos mitkä ovat imartelevia vastasynnyttäneelle vartalolle. Leveä vyötärönauha luo illuusiota kapeasta vyötäröstä vaikka se olisikin oikeasti kadoksissa, ja housut eivät ole ahdistavan tiukat ja puristavat. Lisäksi ne ovat hyvä sijoitus muuttuvalle vartalolle, niiden kokoa ja istuvuutta kun on helppo säädellä solmimalla vyötäröä tiukemmalle tai löysemmälle, eivätkä ne näytä järkyttävän isoilta sittenkään kun raskauskilot alkavat lähtemään. Paperbag-housuista toimii niin kokopitkä kuin vajaamittainen culottes-mallikin. Aika paljon käytän varmasti ainakin alkuun myös leggingssejä ja muita venyviä housuja, koska ne vaan ovat yksinkertaisesti kaikkein mukavimmat päällä. Tämän kevään trendejä ovat myös ysäriltä oman äitinikin vaatekaapista tutut hiihtarit, eli kangaspökät joissa on lenksut jaloille. Ne näyttävät jotenkin raikkaalta ja kivalta ja sellaiset aion ehdottomasti haalia myös itselleni!

Farkkujen suhteen en ole vielä päättänyt mitä teen. Heti ekana en ole ainakaan ryntäämässä farkkukaupoille, koska ei ole mitään järkeä ostaa farkkuja jotka ovat oikean kokoiset vain hetken aikaa. Sitten kun lähden ostoksille niin mua kiinnostelevat sekä paksummasta farkkukankaasta tehdyt ihan ”oikeat” farkut, että sitten jeggingssit, kenties vanhasta tottumuksesta. Sen muistan ainakin edellisen synnytyksen jälkeiseltä ajalta, että korkeavyötäröiset napakat farkkulegginssit toimivat hyvin sitten kun halusi käyttää jotain vähän ihonmyötäisempää. Ne kursivat mahanahkan hyvin kasaan ja siloittivat siluettia.

Mekkojen kanssa imetys on myös huomioitava, ja siksi uskon että paitamekot ja kietaisumekot tulevat olemaan tämän kevään mekkosuosikkeja. Tuo River Islandin vaaleanpunainen paitamekko on niin herkku! Ja siis vaaleanpunainen, voiko sitä olla liikaa?? Tekisi mieli hamstrata vaan kaikki mahdolliset vaaleanpunaiset vaatteet omaan kaappiin. Saatan silti päätyä kyllä johonkin vähän neutraalimpiin valintoihin, mutta jotain vaaleanpunaista on saatava. En ole päivittänyt takkivalikoimiani viime keväänä ostetun bomber-takin jälkeen, joten tänä keväänä aion ehdottomasti hankkia ainakin yhden uuden takin. Tekomokka houkuttelee kovasti koska se on materiaalina niin upean näyttävä! Ihastuin sekä Ivy Revelin tekomokkaiseen ohueen trenssiin, että River Islandin harmaaseen tekomokkabikeriin. Molemmat ovat ihan syötävän söpöjä! Lisäksi tuo New Lookin metallinhohtoinen toppis on aika herkku myös. Se voisi olla hyvä nyt kun on vielä talvista ja kylmää, ja siinä yhdistyvät sekä talven toppatakkitrendi että kevään metallinhohtoisuus.

Asustepuolikin kaipaa jonkinlaista päivitystä, en ole nimittäin investoinut myöskään uusiin asusteisiin viime kevään jälkeen. Ainakin ostoslistalla on jotkut herkut ja söpöt tennarit joiden kanssa on helppo liikkua ja työnnellä rattaita. Niken Classic Cortezit näyttävät mun silmään jotenkin tosi raikkaalta mallilta tällä hetkellä, samaten ihastuin noihin Topshopin (yllättäen) vaaleanpunaisiin tossuihin. Alkukevääseen nilkkurit on varmasti paras valinta kun on vielä viileää. Ja sitten presseihin ja muihin tapahtumiin olisi kiva löytää kevääksi jotkut vähän hienostuneemmat kengät. Olen aivan ihastunut näihin Flatteredin Alexandra-loafereihin jotka oikein huokuvat tyylikkyyttä ja ovat ihanan teräväkärkiset ja skarpit.

Laukkujen suhteen mä tarvitsisin päivitystä sekä mustasta pikkulaukusta, että sitten jostain vaaleammasta ihanuudesta. Olen ollut tosi tyytyväinen Rebecca Minkoffin Mini Love -laukkuni laatuun joten voisin hyvinkin kuvitella ostavani myös tuon mustan Chevronin. Toisaalta Furlan vaaleanpunainen Metropolis on myös aivan yli-ihana, ja mun edellinen vaalea pikkulaukku eli Marc  by Marc Jacobsin Double Percy taas alkaa olla tosi huonossa kunnossa. Se on ollut mun käytetyin laukku ja sen on kyllä näköinenkin. Mutta ei valitettavasti ollut laadultaan sitä mitä toivoin, enkä enää toiste kyllä saman merkin laukkua osta.

Tuo River Islandin tupsulippis ei ole tuossa siksi että se olisi jokin pakkohankinta tulevaan vaatevalikoimaan. Se on siinä muistuttamassa mua, että mä voin pukeutua juuri niinkuin itse haluan, ja saan tehdä rohkeitakin valintoja. Raskausaikana olen niin kangistunut kaavoihin mammaleggingssien ja trikoolörttöjen kanssa että odotan ihan hurjasti sitä että saan oikeasti pukeutua taas jännittäviin ja inspiroiviin vaatteisiin. Toki olisin saanut nyt raskausaikanakin jos olisin halunnut/jaksanut/viitsinyt. Mutta siinä tulee mun piheys vastaan, en vaan halua käyttää isoja rahasummia väliaikaisiin vaatteisiin, vaan aina jotain ostaessani toivon sen olevan pidempiaikainen sijoitus. Siksi en ole nytkään raskausaikana ostanut kuin muutaman mammapaidan ja ne pakolliset leggingssit, sekä pari hassua vaatetta joita on mahdollista käyttää myös raskausajan jälkeen.

Tein itselleni vielä ostoslistan helpottaakseni tulevaa ostosreissua. Aion pitäytyä tässä listassa, sillä en oikeasti tarvitse mitään tämän listan ulkopuolelta, enkä halua vaatekaappiini yhtään turhia vaatteita – haluan kasata itselleni hyvän valikoiman josta on helppo yhdistellä vaatteita keskenään ja jonka kanssa ei koskaan tulisi fiilistä että ”mulla ei ole mitään päällepantavaa” niinkuin tässä raskausaikana niin kovin usein on tullut.

1. 2-3 kauluspaitaa pastelliväreissä, joko röyhelöin tai näyttävin hihoin koristeltuna

2. 1-2 Edestä napitettavaa tai vetoketjulla avattavaa trikoopaitaa tai toppia harmaana tai mustana

3. 1 Nyörikaula-aukolla varustettu tai muuten avara kaula-aukkoinen neule vaaleassa värissä

4. Paperbag-vyötäröiset housut mustana, beigenä, harmaana tai tummansinisenä

5. Hiihtarit mustana

6. Farkut, sellaiset jotka istuvat ja tuntuvat hyvältä päällä

7. Vaalea alaspäin levenevä midimittainen hame, ehkä pliseerattu

8. Imetykseen soveltuva mekko, joko kietaistava tai paitamekko

9. Kevättakki vaaleassa värissä, oli se sitten biker tai trenssi

10. Tennarit 

11. Siistit mustat loaferit

12. Musta tai vaalea pikkulaukku

13. Villi kortti – jotain piristävää ja hauskaa jonka päälle pukiessa tulee hyvälle tuulelle.

IIk, sellaisia suunnitelmia! En malta odottaa että saan pukeutua kivoihin vaatteisiin (enkä montaa muutakaan asiaa).

Mitkä te olette kokeneet kätevimmiksi imetysvaatteiksi heti alussa? Entä mitkä ovat olleet muuten parhaita vaatteita pikkuvauva-aikana?


32 Responses to “Raskauden jälkeinen tyyli”

 1. Nimetön sanoo:

  ihana toi °24tuumaset farkut°.. :)

 2. Smiley sanoo:

  En muista koska viimeks olisin ollu yhtä innoissani jostain muotivillityksistä kun nyt noista kimonomekoista! Ihan mielettömän kauniita löyty Missguidedin sivuilta, toi ylärivin keskimmäinen on väriltään ja leikkaukseltaan ihan älyttömän kaunis!

 3. Iina sanoo:

  Ihania valintoja! Mulle tuli nyt himo noihin revittyihin farkkuihin
  Mulla oli käytössä imetystaipaleen alussa boobin imetystoppeja ja -paitoja. Niissä se aukko menee koko matkalta vaakaan auki. Muun malliset tuntuivat painavan rintaa ja saattoivat tukkia ”maitokanavat.” (Tämä siis mulla vaan henk.koht. kokemus.)
  Niiden päällä mulla oli just joku neule tai college tms. Öisin mulla oli mamaliciouksen tavallinen raskausajan toppi päällä mikä oli helppo vaan vetää alas, kun piti imettää.
  Carriwellin ja bravadon imetysliivit oli musta ihan parhaita

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi kiitoksia <3 Noi farkut on kyllä super ihanat!! :) Mulla ei ainakaan viimeksi ollut onneksi sellaisia kokemuksia että joku vaate olisi painanut rintaa, toivotaan ettei tule nytkään! :D Ja mä koin Zeldan kanssa ne ylös käärittävät paidat kuten colleget hankalina, kun hän ei tykännyt jos kasvoille valui joku vaate (siis ihan pienenä), myöhemmin ei enää häirinnyt :D

 4. Maitoviiksi sanoo:

  Mun suosikkeja aluksi oli hm:n imetystopit yhdistettynä marimekon raitapaitaan. Raitapaidan helma nousi niin hienosti ylös ja malli on armollinen raskauden jälkeen. Paidat olivat poistopinossa olleet pitkään ja kerran saatuani puklut 4 paitaan päivän aikana kaivoin tuon yhdistelmän ja sehän toimi tosi hyvin. Ihania vaatteita olet löytänyt. Toivotan jo nyt hurjasti tsemppiä ja voimia tuleviin hetkiin, jännittäviä päiviä ja viikkoja (?) teillä edessä. <3

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiitos paljon ihanasta kommentista <3 :) H&M imetystoppeja mulla on nyt musta sekä valkoinen, ja katsotaan sitten synnytyksen jälkeen että mikä tuntuu parhaalta! :) Voi vitsit, saapa nähdä onko meidän vauva kova puklumaakari ja saan olla jatkuvasti vaihtamassa vaatteita :D Marimekon raitapaita on kyllä klassikko! :)

 5. I sanoo:

  Hoho mulla on menny la jo 4 pv yli, odotan vaa et sais omat housut päälle mutta tuskinpa niistä mitkää mahtuu :D ja oon varmaa ihan hukassa koko vaatepuolen kanssa muutenki ! Imetystoppeja ja liivejä on kahet, niillä mennään :D

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla on käyny niin myös että omat housut mahtui ennen synnytystä jalkaan just, mutta sitten vielä muutama viikko synnytyksestä ei mahtuneet koska lantio levisi synnytyksen takia niin paljon :D Mutta siis mulla on kyllä lantiokin sitten palautunut siitä takaisin, siinä on vaan kestänyt aina pari kuukautta! :D Tsemppiä, sulla on kans siellä jännät paikat, ihan pian saat pikkuisen syliin<3

 6. Henuunen sanoo:

  Voi nyt on pakko kommentoida täältä sohvanpohjalta viisiviikkoista kuopusta imettäessä! Ensiksi, olen vasta löytänyt blogiisi ja ahmaissut sen tässä parin kuukauden sisään. Parasta ajanvietettä iltaöisin kun vauvalla ei vielä selkeää rytmiä ja nukahtelee milloin sattuu Teillä on ihana perhe, tuotte niin hyvää mieltä tännekin! Olisin kateellinen Otosta ellei minulla olisi täällä kotona omaa yhtä parasta aviomiestä!

  Mutta asiaan siis. Suosittelen ehdottomasti mekoiksi suomalaisen Nosh-merkin raitaisia Hei- mekkoja! Niitä pystyy käyttämään kumminkin päin, ja normaalisti taakse kuuluvan vetskarin kun kääntää etupuolelle, sujuu imetys vaivatta. Ja ovat ihania päällä, kotona ja kodin ulkopuolella! Ja ovat nyt alessa ❤️ Terkuin merkkiin hurahtanut. Ihania viimeisiä hetkiä raskaana ja tsemppiä kaikkeen tulevaan!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana ihana kommentti, kiitos ihan hurjan paljon sinulle kauniista sanoista <3 Mahtia kuulla että täältä saat hyvää mieltä ja onnea paljon vauvasta! :)

   Pitääpä tutustua noihin Noshin mekkoihin, en oo ennen kuullutkaan! :) Kuulostaa kyllä kivalta! :) Ihanaa kevättä ja vauvantuoksuisia hetkiä sinne <3

 7. :) sanoo:

  Imetystoppi ja päälle paita minkä saa nostettua ylös ni ei tarvi aina olla nappi/ylhäältä avattavaa paitaa.
  Imetysliivit kannattaa käydä ostamassa vasta parin viikon päästä synnytyksestä kun maito on kunnolla noussut. Näin mulle neuvottiin liivikaupassa. Tsemppiä loppuraskauteen ja ite synnytykseen. :) Täällä ollaa alkutaipaleella rv. 14. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mulla ei toiminut ainakaan Zeldan kanssa aluksi nuo ylösvedettävät, koska hän ei suostunut syömään jos joku vaate valui naamalle tai oli muuten siinä yläpuolella. :D Siksi aina oli avattavia aluksi. Sitten kun hän kasvoi niin vaatevalikoima monipuolistui kun ei enää haitannut tuo että veti sen paidan ylös :D Mä en oo ostanut vielä kuin yhdet edulliset imetysliivit juuri tuosta syystä, että näkee sitten vasta maidon kunnolla noustua että mikä se koko on. Mutta yhdet liivit kannattaa mun mielestä olla jo heti alussa, että on joku mihin kiinnittää liivinsuojukset ja mitä on helppo käyttää jo sairaalassa niin halutessaan. Mulle oli ainakin ehdoton juttu että oli liivit heti synnärillä, kun ei ollut omaa huonetta ja huonekaverin mieskin pyöri siinä kokoajan :D Sitten kun jaksoin lähteä kaupoille niin ostin useammat ja laadukkaammat liivit ja niin taidan tehdä nytkin. Tsemppiä raskausaikaan, toivottavasti saat nauttia helposta ja mukavasta raskaudesta! :)

   • :) sanoo:

    Joo mulla ollu kans yhet halppis liivit jo heti alkuun, mut sit laadukkaammat ostanu synnytyksen jälkeen. :) Alku ollut todella helppo. Väsymys vaan vaivas pari viikkoa. Mut 2 aikasempaaki raskautta ollu helppoja. Jospa kaikki menis hyvin loppuun asti.

 8. miettii sanoo:

  Oletko poistanut jonkun vanhan postauksen? Liittyy jotenkin lievään kehitysvammaan tai jotain..

 9. Viola sanoo:

  Käytin myös vain imetystoppeja ja paitaa jonka saa nostettua ylös. Ylös nostettu paita suojaa hyvin ylhäältä eikä paljasta niin paljon mitä edestä avattava. :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jos on imetystoppi tai edes imetysliivit niin eihän siitä yläpuolelta paljastu hirveästi mitään muutenkaan. Tai sit mulla on vaan pienet tissit :D Mutta siis mulla ei toiminut aluksi nuo ylös nostettavat paidat siksi että yläpuolelle nostettu kangas häiritsi Zeldaa, saa nähdä onko tällä vauvalla niin myös :D

 10. sanna sanoo:

  Hei!mistä löysit ton gapin nyöripaidan.??

 11. muatilan emäntä sanoo:

  Itse olen hommannut muutamat imetyspaidat,ja nyt kun kuopus syntyi kesällä,niin yhden imetysmekon, ja niillä on pärjäilty. Lisäksi tietty parit imetysliivit. Kotona ollessa olen kyllä pukeutunut ”normaaleihin” paitoihin mitä kaapista löytyy, nostanut vaan paitaa ylös, mutta julkisille paikoille,esim shoppailureissulle, laittanut imetyspaidan jotta imetys olisi helppoa :) itselle mahtunut kaikki entiset housut jalkaan aikalailla heti synnytyksen jälkeen, kiloja tosin on vielä muutamia jäljellä, mutta ei ole siis vaatekaappia tarvinnut uusia. Ja tein lupauksen, että ennenkuin on vikatkin raskauskilot pudotettu,en uusia vaatteita itselleni osta :) ehkä sitten palkitsen itseni uusimalla tyylin!
  Itse kun maalla asuu, niin ei tarttee laittautua vimpan päälle,vaan kuljetaan mitkä ekana päälle löytyy, silloin kun lähdetään kaupoille tai muuten kodin ulkopuolelle, on ihana laittautua :)

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kuulostaa hyvältä, kiva että olet löytänyt hyviä vaatteita! :) Tuo on ihan totta että kotona ei ole niin väliä että millä paidalla imettää, mutta julkisilla paikoilla on kiva että on sellaiset vaatteet että imetys sujuu mahdollisimman helposti niiden puolesta. Mulla on sama mentaliteetti! :) Ihanaa kevättä teille!

 12. Nimetön sanoo:

  Meillä myös synnytys lähellä ja suunnitelmissa heittää sen jälkeen kaikki raskausvaatteet kierrätykseen ja käydä läpi vaatekaappi muutenkin rankalla kädellä. Sitten hemmottelen itseäni nappaamalla pari satasta säästöstä ja sisustamalla vaatekaappini uudelleen.

 13. Saara sanoo:

  Ei ois parempaan saumaan voinu osua tää postaus kun täällä painiskelen juurikin ton paitaongelman kanssa :D mulla on kyllä 2 h&m imetystoppia mutta haluais sitä jotain ”normaalejakin” paitoja käyttää. Noi sun valkkaamat paidat on kyl ihania. Mä en oikein lämmenny aikoinaan noille nyöripaidoille mut tällä hetkellä ne voi olla mun pelastus.. xD

 14. Hanna sanoo:

  Apua, ei voi olla todellista?! Onko hiihtarit taas in? Mulla oli niitä ala-asteella <3 :D

 15. Ella sanoo:

  Ihanat nuo hiihtarit ja tuo onlyn nyöripaita, mistä löysit ne?
  Tykkään lukea sun blogia, vaikka lasten hankinta tai raskaus ei vielä itsellä ajankohtaisia asioita olekkaan :)

 16. Tiia sanoo:

  Mulle ei mahtunu mitenkää hm imetystopit, ku rinnat paisu maidosta. Tykkäsin ite pitää ns. Napapaitoja (jotka tuli sinä kesänä taas muotiin) ja niiden päällä V-aukkoista paitaa, tai napitettavaa paitaa.

 17. emzi sanoo:

  Viininpunainen kuuluu munki lempiväreihin :) niin ihana syksyinen väri.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.