Sairaalakassin sisältö

12.01.2017

Viime viikonloppuna pakkasimme sairaalakassin Oton kanssa lennosta, kun supistukset alkoivat, ja tässä viikon mittaan sitä on tullut varmistelua ja täydenneltyä vielä. Tuossa se odottaa eteisessä, että voi sitten vaan napata mukaan kun lähtö tulee. Mun piti alunperin tehdä sairaalakassista video, mutta mä en kertakaikkiaan nyt uskalla sitä tehdä sen kustannuksella että synnytys lähtisi käyntiin. Tässä siis perinteinen sairaalakassin sisältö -blogipostaus sen sijaan.

Tänään tuli täyteen 35 viikkoa (mistä kirjoitan huomenna lisää), ja vaikka hyvät viikot onkin niin keuhkojen olisi hyvä kypsyä vielä, ja bilirubiiniarvojenkin kannalta olisi hyvä jos vauva olisi mahdollisimman lähellä täysiaikaisuutta, kun meillä on molemmilla neideillä kuitenkin keltaisuutta ollut. Siksi en ota nyt mitään riskejä, ja lepään vaan, koska jokainen pieni liike lisää ja voimistaa levossakin kokoajan tulevia supistuksia. Sairaalakassin sisältö on kuvattu Oton avustuksella, tätä kirjoituspuuhaa on onneksi helppo tehdä samalla pötkötellen.

Sain aika hyvät lähtökohdat pakkaamiseen edelliskerralla tekemästäni sairaalakassipostauksesta. Pieniä muutoksia tai lisäyksiä sisältöön kuitenkin tuli, lähinnä viime kerran jälkeen kartuttamieni omakohtaisten imetykseen liittyvien kokemusten pohjalta.

Sairaalakassina meillä toimii sama Oton vanha karatekassi joka on ollut kahdella aiemmallakin kerralla. Sinne mahtuu hullu määrä tavaraa ja se on helppo napata mukaan. Ja tuo se jotain sellaista pientä turvallisuuden ja jatkuvuudenkin tunnetta kun on sama tuttu kassi mukana.

SAIRAALAKASSIN SISÄLTÖ

Tässä on mun sairaalakassin sisältö melkein kokonaisuudessaan (no pari juttua puuttuu kuvasta, mutta löytyy allaolevasta listasta ja tulee mukaan silti).

 • Neuvolakortti, synnytyssuunnitelma ja lompakko
 • Kamera, iPad ja puhelin latureineen sekä kuulokkeet
 • Shampoo, hoitoaine, suihkusaippua, kasvojenpuhdistusaine
 • Meikit, kosteusvoiteet kasvoille ja vartalolle, deodorantti, siteitä
 • Hammasharjat ja -tahna
 • Pompuloita, pinnejä ja hiusharja
 • Tutit ja harsot
 • Imetysliivit, lanoliinivoide ja liivinsuojat
 • Kotiutumisvaatteet mulle
 • Vauvalle vaatetta muutaman päivän tarpeisiin
 • Vauvan kotiutumisvaatteet
 • Lisäksi riippuen siitä saadaanko perhehuonetta vai ei niin Otolle mukavat oleskeluvaatteet, hygieniatarvikkeet ym.
 • Pientä syötävää ja juotavaa
 • Vauvakirja, kynä ja ensipehmolelu vauvalle
 • Turvakaukalo, telakka ja kaukalopussi
 • Kaurapussi lämmitettäväksi

Seuraavaksi käyn läpi vähän yksityiskohtaisemmin tätä listausta, miksi mikäkin on mukana ja mihin uskon eri juttuja tarvitsevani.

Tärkeimmät on aivan varmasti neuvolakortti, lompakko, synnytyssuunnitelma, kamera ja puhelin. Puhelin unohtui kuvasta ja kameraa ei sattuneesta syystä kuvassa näy paitsi iPadin näytöstä, heh! iPadi ei ehkä kuulu tärkeimpiin juttuihin, varsinkin jos synnytys etenee nopeasti ja pääsemme nopeasti kotiin. Mutta jos esimerkiksi vauva joutuu sinivalohoitoon kuten meidän esikoinen aikoinaan, voi aika käydä sairaalassa pitkäksi kun vauva vain nukkuu lampun alla. Ja tietenkin kaikelle teknologialle pitää olla myös laturit.

*Kosteusvoiteet, hiusharja ja iso Muumi toilettilaukku saatu. 

Omat kosmetiikkajutut on kiva olla mukana. Tärkeimpiä tietenkin hammasharja ja -tahna sekä dödö. Meillä on onneksi useampi sähköhammasharjan runko niin yksi voi hyvin olla pakattuna jo valmiiksi kahden harjan kanssa, niin saa tarvittaessa molemmat pestyä hampaat. Mikään ei raikasta niinkuin kunnon hammaspesu!

Synnytyksen jälkeen suihkussa tulee käytyä hygieniasyistä tiheästi, ja en halua että tukka menee ihan huonoon kuntoon, siksi mukaan tulee ehdottomasti omat pesuaineet. Myös kosteusvoiteet varsinkin vartalolle ovat tärkeät, sillä mulla ainakin kahdella aiemmalla kerralla on tullut raskausarpia vasta synnytyksen yhteydessä ponnistaessa. Niitä on hyvä päästä hoitamaan heti. Otan mukaan myös meikit siltä varalta että tulee halu ehostautua ennen kotiinlähtöä, sekä pinnit ja pompulat jotta tukan saa synnytyksessä pois naamalta.

Itselleni pakkaan mukaan mukavia oleskeluvaatteita, sekä pari imetystoppia ja imetysrintsikat. Myös alusvaatteita ja sukkia, vaikka sairaalan legendaariset verkkopikkarit varmasti ovatkin ekaksi käytössä.. Nyt tajusin että mähän tarvitsen myös jotkut aamutossut, vaikka kai ne sairaalankin tossut on ihan hyvät kun olen jo niillä pari kertaa pärjännyt. Imetyksen avuksi myös lanoliinivoidetta joka viime kerralla osoittautui mun pelastajaksi kun aluksi iho oli todella kovilla imetyksestä ja se oli ainoa joka helpotti. Mulla riitti tuo pieni tuubi hyvin koska iho alkoi parantua jo parin ekan viikon aikana. Lisäksi harsoja ja kertakäyttöisiä liivinsuojia.

Otan mukaan myös vauvalle valmiiksi keitetyt tutit. Zelda ei syönyt tuttia ollenkaan ensimmäisen 8kk aikana, mutta esikoisen kanssa se taas oli ehdoton apu sinivalohoidon ajan ja myös sen jälkeen. Tiedän että tutin antamisesta liian aikaisin voi olla haittaa imetyksen kannalta, enkä niitä annakaan vauvalle heti jos a) imetys ei lähde sujumaan helposti tai b) ei ole tarvetta. Mutta pelkkä niiden mukana olo tuo mielenrauhaa. Jos niille tulee tarvetta, ne löytyy. Ja saattaahan toki olla että tarjoamisesta huolimatta vauva ei tuttia huoli, mutta eivätpä ne paljoa tuolta kassista tilaa vie.

Niin ja muuten, kaurapussi puuttuu kuvista myös, sillä sitä ei olla vielä ostettu. Meillä on kuumavesipullo ja se on kotona ihan kätevä, mutta sairaalassa kaurapussi on kätevämpi. Etenkin jälkisupistuksiin uskon sen auttavan ja olevan tarpeellinen.

*Pilvibody ja pisarahousut saatu blogin kautta.

Meidän vauvat on aina puettu omiin vaatteisiin jo sairaalassa, ja näin aiotaan toimia tälläkin kertaa. Ensin tietysti vauva saa olla ihokontaktissa ihan vaippasillaan, mutta varaudun vaatemäärällä siihen että sairaalassa saattaa kulua pidempikin aika (toivottavasti ei). Mulle on tärkeää että saan pukea vauvan omiin vaatteisiin enkä sairaalan vaatteisiin.

Tässä on mun suunnitelma kotiutumisvaatteista vauvalle, mutta toki tämä tarkentuu sitten kun tietää paremmin minkä kokoista tyyppiä ollaan kotiuttamassa ja millaisella säällä. Kuvassa näkyvän varustuksen lisäksi on vielä lämpöpussi kaukaloon, ja lisäksi ostetaan hänelle vielä kypärälakki joka suojaa myös kaulaa. Luultavasti haalari ei tule pienelle päälle ollenkaan, koska kaukalopussin ja villahaalarin pitäisi yhdessä riittää vielä pakkasasteillakin, mutta varmuuden vuoksi pakkasin senkin mukaan. Ei siitä haittaakaan ole että on vaihtoehtoja.

Vauvakirja ja kynä on ihan ehdottomat, koska haluan tallentaa synnytysmuistot sinne heti että ne eivät pääse yhtään haalistumaan ja unohtumaan. Tämä sama vauvakirja löytyy meidän kaikilta kolmelta pikkuiselta, kuten myös tällainen samanlainen vaaleanpunainen Pentikin pupupehmo.

Kuvista puuttuu myös pienet syötävät ja juotavat, sillä niitä nyt ei vielä voi sinne laittaakaan. Mulla ei ainakaan kahdessa aiemmassa synnytyksessä ole hirveästi maistunut mikään muu kuin vesi, ja oletan että näin on myös tällä kertaa. Silti ajattelin pakata mukaan jotain myslipatukoita, ehkä suklaata ja pähkinöitä ja jotain hedelmää myös. Ja tietenkin vesipullon ja pillimehuja. Sitten kun synnytys on ohi niin katsotaan mitä tekee mieli, toki sairaalastakin saa ihan hyvää ruokaa mutta saattaa olla että sen lisäksi palkitsen itseni sitten ainakin isolla pussillisella suolaista salmiakkia. (ruokahimoista lisää myöhemmin).

Meidän kassi on iso ja täysi, ja siellä on varmasti paljon turhaakin tavaraa varsinkin jos sairaala-aika jää lyhyeksi niinkuin toivon. Mutta mieluummin liikaa kuin liian vähän, tavarat kuitenkin kulkevat autolla helposti. Sairaalakassi on yksi niitä asioita joka jakaa ihmisiä tosi paljon, toisille nimittäin riittää oikeasti suunnilleen pelkkä neuvolakortti ja toiset haluavat haalia puoli omaisuutta mukaan. Kumpikin on ihan yhtä hyvä, tärkeintähän on varmasti se että juuri itsellä on mukava olla ja itselle oikeat tavarat mukana.

Mitä te pakkasitte mukaan sairaalakassiin synnytykseen? Oliko jotain mitä ette pakanneet mutta olisitte kaivanneet? Mitkä olivat sairaalakassin turhat ja tarpeelliset?


44 Responses to “Sairaalakassin sisältö”

 1. Eve sanoo:

  Oi vitsit, kun pääsisi itsekin taas synnyttämään! Itsellä vauva vajaan vuoden ja vauvakuume on ja blogisi sitä kyllä lisää:D Tsemppiä synnytykseen! Ikinä en ole mihinkään blogiin kommentoinut, mutta nyt kommentoin, päivittäin blogiasi kuitenkin seuraan. Tykkään blogistasi kovasti!

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Voi miten ihana kommentti, kiitos hurjasti kauniista sanoista <3 🙂 Kiva kuulla että tykkäät! Ja anteeksi että aiheutan vauvakuumetta, hihi! 😀 Ihanaa kevättä teidän perheelle!

 2. Cami sanoo:

  Tosi kiva, että satuin löytämään tämän postauksesi 🙂 Meillä on esikoinen tuloillaan ja sairaalakassin pakkaaminen on meilläkin edessä ihan pian. Viikkoja on kuitenkin vasta 32, joten ihan heti en toivottavasti vielä joudu sairaalaan lähtemään 🙂 Itselle tuli ainakin yllätyksenä, että vauva tarvitsee heti näin paljon vaatteita mukaan, joten otan itsekin sitten koko arsenaalin mukaan 😀

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kiva kuulla, kiitos hurjasti ja mukavaa loppuraskautta sinne!:) sen verran korjaan että vauva ei tarvitse muuta kuin kotiutumisvaatteet (ja nekin isä voi hakea jälkikäteen) mutta jos itse haluaa että vauva käyttää omia vaatteita alusta asti niin kuin mä esim. haluan niin sitten kannattaa ottaa enemmän! 🙂 Mutta tosiaan sairaalassa on kyllä vaatteita ja ihonkontakti on kuitenkin myös tosi tärkeää eli että vauva hengaa vaippasillaan isin tai äidin paljasta rintaa vasten <3 Jokainen tekee niinkuin itsestä tuntuu hyvältä, tärkeintä että oot itse tyytyväinen!:)

 3. Pikkumyy sanoo:

  Ihan jotenkin teidän näköinen tuo vauvakirja :).

 4. Milla sanoo:

  Olin yhden yön ja aamulla kotiuduttiin eli mies tuli hakemaan kotiin.
  Eipä paljon ollut tavaraa.
  Vauvan vaatteita mies toi kun oltiin lähdössä kotiin niin mukanaan kaukalon kanssa.

  Itselläni oli omat vaatteet, siteitä, puhelin ja laturi.
  Ne verkkokalsarit oli joo aika ällöt vaikka kätevät olikin 😀
  En ymmärrä miksi toiset tuo tietokoneen tai tabletin mukanaan
  Itselläni meni kyllä aika hyvin vauvaa ihmetellessä ja jutustellen vierustoverin kanssa.
  Puhelinkin oli aika vähällä käytöllä 🙂
  Sitten oli marimekon olkalaukussa hammasharja ja tahna, shampoo ja dödö.
  Hiusharja ja rasvat.
  Siinähän ne taisi olla.
  Olin tosiaan vain yhden yön ja kotiin lähdettiin aika samantien aamulla.
  Meikit jäi kotiin, en mennyt sinne meikkaamaan 😀
  Mies toi suklaata ja vauva lehden mut en ehtinyt sitä lukemaan ja suklaakin jäi syömättä.

  Enempää en olisi tarvinnutkaan mitään 🙂

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Mäkin olin viimeksi vain yhden yön ja se oli mahtavaa, yhtä nopeaa kotiutumista toivon ehdottomasti nytkin! 🙂 Viimeksi mulla oli huonekaverilla siellä mies kokoajan paikalla, itse taas olin aika pitkälti yksin kun Otto oli Tiaran kanssa kotona koska ei saatu perhehuonetta. Ei oikein ollut juttukaveria siis, siksi mulle ainakin puhelin oli siinä kiva. Ja katsottiin myös synnytyksen etenemistä odotellessa Oton kanssa leffaa synnytyssalissa tabletilta. Tiaran kanssa olin silloin sairaalassa 6 päivää, silloin oltaisiin kyllä tultu hulluksi jos ei olisi voinut leffoja katsella, hän kun nimittäin nukkui 90% ajasta sinivalolampun alla eikä meillä ollut mitään tekemistä siellä pikkuhuoneessa. 😀 Eikös niin että jokainen tavallaan, vaikka itse ei jotain koe tarpeelliseksi niin jollekin toiselle siitä saattaa olla paljon apua ja iloa. 🙂

 5. Elina sanoo:

  Heippa, oletko tietoinen että saat sairaalasta vastasyntyneelle sinivalkoiset villasukat Suomi 100 vuotta -juhlan kunniaksi 🙂 lisätietoja täältä: https://m.facebook.com/groups/1876581495902342?ref=m_notif&notif_t=group_comment_reply

 6. Eva sanoo:

  Kiva lukea tämä postaus, sillä aihe ajankohtainen! Meillä la on 13.2, joten kassin pakkaaminen on edessä tässäkin huushollissa :).
  Synnytin esikoisen kättärillä ja se on suunnitelmissa tälläkin kertaa. Pohdin tuossa kassin pakkauksessa kauratyynyä. Viimeksi (esikoinen s-14) kätilöt kielsivät kaurapussin lämmittämisen mikrossa vedoten paloturvallisuuteen! Meillä oli tosin perhehuone ja mies kävi välillä salaa sitä lämmittelemässä 😀 Nyt pelkään, ettei saada perhehuonetta kun kyseessä ei ole eka synnytys. Kai uskaltaisin pussia itsekin salaa lämmitellä 😀
  Oli nimittäin ehdoton jälkisupistusten kanssa..

  • mymmeli sanoo:

   Meillä kätilö vinkkasi synnytyksen jälkeen että kannattaa napata siellä mukana ollut/olleet lämmitettävät geelityynyt mukaan osastolle. Niitä kun ei sieltä aina meinaa uusia saada ja kestävät kumminkin useamman käytön. Auttoivat jälkisuppareihin hyvin 🙂

 7. Annu sanoo:

  Kääk, miten nopeasti aika kuluu! Lyhyt aika tuo raskausaika, mutta sitten kun sitä elää niin toisinaan 9kk tuntui aika pitkältä.
  Mulla sama, ettei synnytyksessä maistu kuin vesi ja heikosti sekään..
  Tsemppiä viimeiseen koitokseen! 🙂
  (Söpöt vaatteet ihanalle talvivauvalle )

 8. Krista sanoo:

  Ihanaa, kohta hän on täällä ja voin niin täysin heittäytyä sun fiiliksiin. Terveisin rv 35+4! Mä kirjoittelin just tänään blogiin odottamaan postauksen meidän sairaalakassin sisällöstä, ajattelin sen julkaista maanantaina kun selviää milloin meidän vauva tulee maailmaan, jos vain malttaa leikkaukseen asti. (Takana kaksi sektiota:/) Ihanaa kun sielläkin ollaan jo niin valmiina, täällä kassi vielä pakkaamatta loppuun, mutta päätin tosiaan kirjoitella postauksen odottelemaan kuvia ja tehdä samalla listaa asioista mitä sinne tarvitsekaan pakkailla matkaan. Niin jännittävää! Ihanaa loppuodotusta ja kiitos ihanasta blogistasi! Minä niin nautin sun jutuista ja teidän perhe vaikuttaa niin avoimelta ja aidolta, vauva on selkästi tervetullut lisä joukkoonne<3

  • Kistya sanoo:

   Krista: Millaiset kokemukset sektiosta ja millainen toipuminen? Itsellä etinen istukka ja saattaa olla sama edessä, mutta pelottaa kovasti sektio ja siitä toipuminen.

   • Krista sanoo:

    Hei!
    Minulla on oikein hyvät kokemukset sektioista ja toipumisesta, vaikka myönnän, että harmittaa etten ole pystynyt ja saanut synnyttää… Nyt tuntuu hurjalta kun saa päivän tietoon etukäteen. Ensimmäinen meillä syntyi hätäsektiolla myrkytyksen vuoksi, ja toinen ei sitten vesien menosta huolimatta oikein käynnistynyt ollenkaan ja lopulta päädyttiin sektioon. Hieman kadehdin ihmisiä ketkä ovat saaneet kokea synnytyksen ja etenkin niitä hyviä kokemuksia synnytyksen suhteen, mutta kun kotona on kaksi iloista lasta ja kaikki on mennyt lopulta hyvin, en osaisi parempaa toivoa 🙂 ihanaa loppu odotusta sinullekin ja kävipä miten vain, lopulta sylissä on kaiken sen arvoinen rakkauspaketti.

 9. Tiina sanoo:

  On siinä tavaraa mukaan. 😮

  Muistan kuin eilisen ku lähettii esikoista synnyttämään, ei paljoa kerenny kasseja ottamaan mukaan ja miettimään mitä puuttuu…tuli äkkilähtö niin sanotusti ja kaasu pohjassa. Pari tuntia myöhemmin jos ois lähdetty ois tytär syntyny kotona. 🙂 Mies toi sitten perästä kaikkea tarvittavaa kun kävi moikkaamassa ja parin päivän perästä päästiinkin jo kotiin.

  Nyt la 1.5.-17 niin saapi nähdä tuleeko yhtä kiire vai saadaanko tällä kertaa rauhassa katsella kaikki mukaan ja ajella rauhallisin mielin perille. Jännää…

  Onnea teille synnytykseen kun sen aika koittaa, toivottavasti kaikki menee hyvin<3

 10. Kistya sanoo:

  Voi ei! Mä oon neljä viikkoa sua myöhemmässä vaiheessa raskaana ja mieleen ei tullut koko kassi kun vasta nyt. Vaikka oltiinkin naistenklinikalla maanantaina todella kovien supistusten vuoksi. Taidan ottaa sun sairaalakassista vähän mallia itselleni ☺ Ootko kokeillu magnesium voidetta supistuksiin ja liitos kipuihin? Mulla ne vähän helpottanut sillä se on sellainen lämpögeele missä magnesiumia. Onko teillä ollu aina perhehuone? Olisin vaa kysyny onko ollut hyvä valinta. Esikoisen kanssa olin yksin koko ajan sairaalassa ja oli rankka kokemus, kun mies joutu olee kotona töiden vuoksi. Nyt ollaan harkittu perhehuonetta. Millaiset kokemuskset teillä siitä ollu tai odotukset perhehuoneesta. Tsemppiä synnytykseen ja voimia odotukseen.

 11. Janita sanoo:

  Meille syntyi ensimmäinen lapsi joulukuun 15pv ja käytössä on myös untuvakaukalopussi. Tuntui hullulta laittaa vauva pelkissä sisävaatteissa pussiin (tietysti villasukat, tumput, kypärämyssy ja ohut hattu), pelkäsin että on liian kylmä, mutta pussin tiedoissa luki että vain kovemmilla pakkasilla tarvitsee väliin jotain! Testailin muutaman kerran kylpylämpömittarin avulla, että kuinka lämmintä siellä pussissa sitten oikein oli (0kelillä), reilu 30 astetta! Eli ei tosiaankaan ainakaan tämän meidän pussin alle voisi laittaa toppahaalaria! Tsemppiä lähestyvään synnytykseen! 🙂

 12. TarjaL sanoo:

  Hei!
  Meidän talvivauvat on sairaalassa neuvottu pukemaan kahteen kerrokseen eli puolipotkareihin ja bodyyn ja päälle vielä housut ja paita. Lakki ja sukat.
  Peitossa ne on ollut myös ja ei niillä kuuma oo ollut.
  Pisti silmään tuosta vauvan vaate kuvasta.

  Mutta ihanaa synnytystä, tsemppiä ja voimia. Seuraan sun ihanaa blogia! Joulukuussa tottui tiheään postaustahtiin niin nyt tuntuu et niin vähän postaat..hah, oikeesti niin paljon, mut kun ei taho malttaa odottaa sun kivoja postauksia.

  • Tii sanoo:

   Mun joulukuussa pari vuotta sitten syntynyt lapsi ei käyttänyt koko sairaala-aikanaan vaatteita. Vaippasilteen mun paidan alla tai peittoon kapaloituna esim. mun syömisten aikaan. Ei mitään puhetta vaatteista. Ja nyt syksyllä toisen kanssa huoneissa ei juuri ollut vaatteita, koska tahdotaan kannustaa siihen nakuiluun eli ihokontaktiin:)

 13. Ida sanoo:

  Mä jouduin osastolle, kun raskausmyrkytysepäily tuli ilmi. Mulla oli mukana huulirasva ja neuvolakortti. En olettanut ylimääräiseen ultraan mennessä että sille tielle jäädään. Mies sitten toi perässä vaatteita (en suostunu niihin sairaalavaatteisiin. Vasta siinä vaiheessa kun oltiin jo salissa valmistautumassa kiireelliseen sektioon, hoksasi kätilö että vaatteet pitäis varmaan vaihtaa ) korvatulpat, laturin ymsyms. Niin jännää että teidän vauva voi syntyä hetkenä minä hyvänsä! ❤

 14. ena sanoo:

  En usein kommentoi blogeihin. Olen ruvennut seuraamaan blogiasi panostat siihen hurjasti ja päivittelet usein. Mukavaa lukea uusia kuulumisia ja tännekin olet tartuttanut tai oikeastaan vahvistanut kroonista vauvakuumetta. Oma vauveli nro 3 on vasta 8kk, joten vielä ihan ei ole uuden vauvelin aika. En tiedä missä meinaat synnyttää, mutta itse ainakin yllätyin muutoksista synnärillä. Synnytin jorvissa ja siellä oli sellainen perhepesä. Siellä vauvoille ei ollut sairaalanpuolesta mitään vaatteita enää. Hoitajat eivät tule huoneisiin vaan oli keskusteluajat kansliassa. Muuten ihan kiva. Ei tarvitse kaikkien kuullen jutella, mutta yöllä synnytyksen jälkeen ei ollut kauheen kiva nousta ylös joskus klo 3-4 aikaan juttelemaan.

 15. Shu sanoo:

  Täällä rv 33+4, eilen pakkasin sairaalakassin. 😀 aika identtinen tuon sun kassin kanssa muuten paitsi että mä puen vauvan sairaalavaatteisiin, se ei haittaa mua. Esikoisen kanssa oltiin 4 pv sairaalassa bilirubiiniseurannan takia, joten minäkin pakkasin viihdykettä mukaan ja myös meikit, koska viimeksi neljän sairaalassa vietetyn päivän jälkeen oli kiva ees vähän freesiytyä pois lähtiessä :P. Kaikkea hyvää sinne! 🙂

 16. Äiti sanoo:

  Minkä ihmeen takia sulle ei kelpaa sairaalan vaatteet?? Voiko turhamaisempaa olla.. voi aaaaaaargh.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kaikissa sairaaloissa ei edes ole vaatteita tarjolla enää synnyttäjille, ja moni synnyttäjä kokee olon paljon terveemmäksi ja paremmaksi kun saa olla ihan omissa vaatteissa. 🙂 Eikös se ole tärkeintä, että itsellä on hyvä olla?

   • Sanna sanoo:

    Mä käytin itse sairaalan vaatteita mutta kun isovanhemmat tulivat katsomaan vauvaa laitoin omat vaatteet. Musta siitä tuli parempi fiilis. Kun vierailuaika oli ohi menin molempina päivinä suihkuun miehen ollessa vielä sairaalalla ja vaihdoin uuden kaavun :”D tosiaan ymmärrän omat vaatteet !!

 17. Lellukka sanoo:

  Mikään muu ei ole ollut yhtä tärkeä kun kamera! Olen aina luottanut siihen että muut tarvittavat kamppeet saa sairaalaan synnytyksen jälkeenkin, mutta kameran puutetta ei jälkikäteen korvata.

 18. Emmye sanoo:

  Itse jouduin osastolle raskausmyrkytyksen vuoksi pariinkin otteeseen ja olisi kyllä ollut kiva, jos olisi ollut joku lista tai tavarat valmiiksi pakattuna. Olin useamman viikon sairaalassa ja pääsin välillä kotiin ja kontrollista heti takaisin osastolle. Olin yksin isossa huoneessa enkä saanut kuin kävellä syömään ja wc:hen. Huoneessa oli tosi pieni telkkari ja senkin katsomisesta hoitaja valitti, vaikka monesti oli päällä vain siksi ettei olisi niin hiljaista. Meillä ei silloin ollut padia eikä puhelimessa nettiä, joten päivät olivat pitkiä. Mies tuli aina illoiksi pitämään seuraa ja toi kotiin jääneitä tavaroita mulle. Eli, jos toinen kerta vielä tulee, aion valmistautua paremmin.

  Toivon kovasti, että kaikki menee hyvin! Tsemppiä!

 19. petra sanoo:

  Oi että sairaalakassin pakkaaminen on jännää puuhaa! Esikoiselle oli mukana useampi vaate mutta vaippasillaan oli koko sairaala ajan, toiselle sitten pakkasinkin pelkät kotiutumis vaatteet 😀 molemmat tosin syntyneet heinäkuun helteillä ettei senkään puolesta vaatteita tarvittu paljoa 🙂 ihanaa loppuodotusta, toivottavasti pikkunen malttaa viihtyä vielä hetkisen yksiössään 🙂

 20. konkistadori sanoo:

  Tajusin just, että hyvänen aika, sä saatat ehtiä synnyttämään ennen mua! Oon jo viikolla 39 ja kipeähköjä/intensiivisiä mutta toistaiseksi vielä epäsäännöllisiä supistuksia on ollut jo joulusta. Melko turhauttavaa (ja tästä avauduin blogiinkin!), mutta toisaalta niin upeaa, että minä hetkenä hyvänsä voi alkaa tapahtumaan. Oma sairaalakassi on ollut samoista syistä valmiina jo useamman viikon. On kyllä ollut ensisynnyttäjänä tosi vaikea päätellä, että mitä kaikkea kannattaa ottaa mukaan, mutta mä menen samanlaisella ”mieluummin liikaa” asenteella kuin sä 🙂 kyllä ne omat kamat siellä sairaalaympäristössä tuo turvaa.

  Tsemppiä viime metreille ja toivotaan kovasti, että pieni saisi olla sun mahassa vielä sen pari viikkoa!

 21. Anna sanoo:

  Minulla ei ollut hirveästi tavaraa mukana, mutta haluttiin miehen kanssa satsata eväisiin synnytyksen aikana ja meillä oli kassillinen ruokaa matkassa. Meidän tyttö syntyi niin syöksyllä että kätilökin sanoi, että tuossa ei ehditty edes banaania kuoria 😀 Samoin mulla ois ollu bikinit matkassa vesiallasta varten, mutta nekin jäi käyttämättä, kun pieni tulikin niin vauhdilla 🙂 Tsemppiä hirveesti synnytykseen! <3 <3

 22. Marika sanoo:

  Minun ei kätilöopistolla annettu edes pitää pehmolelua vauvan lähellä, oli kuulemma pieni tukehtumisriski, joten se oli todella turhaan mukana. Vauva ei myöskään tarvinnut muuta kuin kotiintulo vaatteet! Sekä itse mielummin pukeuduin sairaalaan kaapuihin, niin sai rauhassa rintamaito sotkea ne 😀 Mutta oli tosiaan ensimmäinen synnytys ja nyt ottaisin paljon paljon vähemmän tavaraa mukaan enskerralla! 😀 Mutta niinkuin sanoit niin yleensä se on joko todella vähän tavaraa tai sitten koko omaisuus ! 😀 Kuulun todellakin tuohon ensimmäiseen.

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Kylläpä kuulostaa ikävän nihkeältä suhtautumiselta että ei ole saanut pitää edes pehmolelua mukana :O. En itsekään ajatellut sitä naamaan vauvalle tunkea vaan vauvasängyn jalkopäähän koristeeksi niinkuin on kotonakin, ja niinkuin on ollut tähänkin asti sairaalassa, ei se vastasyntynyt siihen mitenkään tukehdu kun ei osaa vielä kääntyä niin paljoa. Suurempi tukehtumisriski taisi olla kun luin tuon sun kommentin että sulle on sanottu noin :D!! Mutta joo, näissäkin käytännöt vaihtelee osaston, sairaalan ja tyypin mukaan tosi paljon että mitä neuvotaan missäkin ja mitä tarvitaan missäkin. 🙂

   • Nea sanoo:

    Joo kuulostaa kyllä aika nihkeältä kommentoijalta! Ja jännä tosiaan, miten eri käytännöt. Itse synnytin Naistenklinikalla ja kun vauva joutui tehon jälkeen pariksi päiväksi valvontaosastolle, meiltä oikein kysyttiin, onko hänelle jotain lelua mukaan <3

   • Marika sanoo:

    ”Suurempi tukehtumisriski taisi olla kun luin tuon sun kommentin että sulle on sanottu noin :D!!” 😀 😀
    Totta! Ja minulla oli itseasiassa tuollainen sama pupu pehmolelu mukana, mutta tietenkin ensisynnyttäjänä menin ihan paniikkiin kuultuani kätilöltä ettei tuollaisia saisi pitää lähellä! 😀 Mutta uskon tosiaan, että tämä on ollut vain yksilöllinen kommentti ja toinen sanoisi toista! Ehkä minä uskaltaisin sen pehmolelun seuraavan lapsen sänkyyn laittaa siellä! 😀

 23. Emppu sanoo:

  Itellä kävi tuoreimman tapauksen kanssa niin että sairaalakassi kerättiin kasaan samalla kun oltiin lähdössä sairaalaan. Harmitti kyllä vähän jälkeenpäin koska monta hyödyllistä juttua puuttui. Kotiinkaan en ollut ostanut siteitä tms muita itelle tarpeellisi juttuja. Jospa sitä mahdollisella seuraavalla kerralla taas ehtiso varautua aiempaan lähtöön 🙂 kotiutuessamme oli -20 pakkasta (6.1.) joten ainakin oli tosiaankin tarpeellinen olla toppahaalari myös mukana lämpöpussin lisäksi. Suosittelen muuten ruskovillan 0 koon kypärämyssyä! 😉 Tsemppiä loppuodotukseen!

 24. Maija sanoo:

  Esikoisen aikaan ei tullut sairaalakassin pakkaaminen edes mieleen, kun synnyttämään lähdettiin yllättäen etuajassa. Nyt toista odotellaan tosiaan saapuvaksi tässä parin viikon sisään enkä oikein ole osannut nytkään pakata mitään, kun viimeksi ei oikein mitään tarvinnut. Mies toi kotoa sitten kännykän laturin ja hammasharjan ja vauvalle vaatteet. Hyvin pärjäiltiin sairaalassa, minä sairaalan vaaleanpunaisissa ja vauva vaippasillaan ihokontaktissa. Nyt alkaisi kuitenkin olla viimeiset hetket kassia pakkailla… Tsemppiä teillekin viimehetkiin ja synnytykseen.

 25. Maippi sanoo:

  Kiva lukea mitä otat mukaan:) mulle ainakin tuli yllätyksenä miten isoja ne sairaalan vaatteet oli, vaikka vauvamme oli 50 cm ja 3,8 kg eli ei edes pieni. Vauva oli niin paljon ihokontaktissa ettei ollu ku parina päivänä sairaalan vaatteet koko päivän;) itse olin 5 pv osastolla sektion takia..toivotaan että sun kohdalla nopea kotiutuminen toteutuu!tsemppiä, täälä odotetaan innolla teidän pikkuista❤️

 26. Kaisa sanoo:

  Sairaalasta saa kaurapussin käyttöönsä, eli sitä ei tarvitse välttämättä viedä.

 27. Sara sanoo:

  Pakkasin sairaalakassin sinä päivänä ku lähin synnyttämään:D Ja mukana oli hammasharja ja-tahna, shampoo ja saippua, hiusharja, imetysliivit ja liivinsuojia, kotiutumisvaatteet itelle, kännykkä+laturi, neuvolakortti, keskeneräinen neule mitä neuloin vauvan nukkuessa päivällä… Mies toi kotiinlähtöpäivänä vauvan kotiutumisvaatteet ja kaukalon. Oman tyynyn pyysin miestä tuomaan seuraavana päivänä, sairaalan kovasta tyynystä sain hartiat jumiin…
  Voimia loppuraskauteen!♡

 28. Rosa sanoo:

  Mun mielestä ne sairaalapikkarit oli jopa kätevät kun ne pystyi heittämään vaan roskiin jos /kun sotkeentuivat! 😀 nyt jos lähtisin synnyttämään niin ottaisin omia vaatteita enemmän mukaan.. oltiin sairaalassa viikko ja se sairaalakaapu oli kesäkuumalla ainakin hirvittävä!

 29. äitivaan sanoo:

  mua ihmetyttää että toivot nopeaa kotiutumista sekä perhehuonetta? miksi otto ei olisi lasten kanssa kotona ihan tavalliseen tapaan ja tulisivat tietty sua ja vauvaa sairaalaan katsomaan …nytkun kyse ei kuitenkaan ole esikoisesta…

  • Iina Hyttinen sanoo:

   Jokainen toki toimii niinkuin itse haluaa, mulle on tärkeää se että sekä Otto että lapset pääsevät heti mukaan vauvan ensimmäisiin hetkiin ja me ollaan vanhempina tasa-arvoisia alusta alkaen, eikä niin että mä yksin vain koen kaikki vauvan ensimmäiset hetket ja mies on kotona lasten kanssa. Perhehuoneet on siitä mukavia että isommatkin lapset voivat tulla sinne ja kokea ne hetket ja koko perhe saa olla yhdessä. 🙂 Mutta se jää nähtäväksi onko huoneita vapaana, toki jos ei ole mahdollisuutta perhehuoneeseen niin sitten ei ole.

 30. Synnytin lokuussa sanoo:

  Ainakin Tyksissä oli siteitä valmiina vessassa.

Kommentoi

Sinun pitää kirjautua kommentoidaksesi.